Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 21.941 din 3 octombrie 2003  privind acordarea de prime la exportul de bovine    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 21.941 din 3 octombrie 2003 privind acordarea de prime la exportul de bovine

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 723 din 16 octombrie 2003
Vazand Referatul de aprobare nr. 127.994 din 4 septembrie 2003, întocmit de Direcţia generalã de implementare şi reglementare,
având în vedere prevederile <>Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 102/2003 privind stabilirea speciilor de animale vii, categoriilor de producţie, greutatii minime şi a perioadei admise pentru export în anul 2003,
având în vedere prevederile <>art. 3 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.518/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a primelor de export de la bugetul de stat pentru produsele agroalimentare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 735/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice,

ministrul agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului şi ministrul finanţelor publice emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba acordarea unei prime de export, în valoare de 4.000 lei/kg carne în viu, la animalele din specia bovina, corespunzãtor codului tarifar ex 01029071 tineret bovin mascul destinat pentru sacrificare, cu o greutate minima de 400 kg, pentru toate destinatiile.
ART. 2
(1) Prima de export se acorda pentru marfa livrata şi încasatã pana la data de 31 decembrie 2003 inclusiv, în limita cantitãţii de 6.000 tone, în ordinea cronologicã a înregistrãrii cererilor pentru acordarea primei de export la Biroul unic al Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului.
(2) Anunţul privind gradul de alocare a acestei cantitãţi, în funcţie de cererile aprobate, va fi afişat sãptãmânal la Biroul unic al Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului de cãtre Direcţia generalã de implementare şi reglementare.
ART. 3
(1) Beneficiarii primei de export, în valoare de 4.000 lei/kg, sunt crescatorii de bovine, persoane fizice sau juridice, membri ai unei asociaţii locale de crescatori cu reprezentare judeteana, constituitã conform prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare asociaţii, care livreaza la export bovine prin intermediul societãţilor comerciale autorizate sa efectueze export de animale vii.
(2) Exportul bovinelor se realizeazã de cãtre societãţile comerciale la care asociaţia este acţionar unic sau majoritar sau de cãtre alţi agenţi economici, în condiţiile prevãzute de <>Hotãrârea Guvernului nr. 463/2002 pentru aprobarea procedurii privind exportul de animale vii.
ART. 4
(1) Animalele care fac obiectul primei la export trebuie sa poarte numãr matricol.
(2) Aplicarea numãrului matricol la animalele pentru care se acorda prima la export se executa de cãtre asociaţie.
ART. 5
Dacã din momentul achiziţionãrii, în vederea exportului, şi pana în momentul expedierii la extern intervine moartea unuia dintre animalele prevãzute la art. 1, constatatã de reprezentanţii direcţiilor sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti, crescatorul animalelor nu beneficiazã de prevederile prezentului ordin.
ART. 6
(1) Crescatorii de bovine solicita primele la export prin intermediul asociaţiei din care fac parte.
(2) Cererile-tip, al cãror model este prevãzut în anexa nr. 1, se depun de cãtre solicitantii primei la export la sediul asociaţiei din care fac parte.
ART. 7
Societatea comercialã care efectueazã exportul pune la dispoziţie asociaţiei, în baza unei convenţii încheiate cu aceasta, în original şi în copie, urmãtoarele documente:
a) actele de cumpãrare a bovinelor;
b) documentele care atesta efectuarea plãţii cãtre crescatorul de bovine;
c) actele privind efectuarea exportului, în conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.518/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a primelor de export de la bugetul de stat pentru produsele agroalimentare;
d) lista cu numerele matricole ale animalelor exportate.
ART. 8
Asociaţia depune la Biroul unic al Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului documentele prevãzute la art. 7, împreunã cu:
a) centralizatorul cererilor membrilor asociaţi care solicita prima la export;
b) cererea pentru încasarea de la bugetul de stat a primelor la export pentru bovine, cuvenite membrilor asociaţiei, conform modelului prezentat în anexa nr. 2;
c) actul de constituire al asociaţiei;
d) denumirea bãncii şi numãrul de cont al asociaţiei, în care vor fi virate sumele corespunzãtoare primelor.
ART. 9
Atribuirea primelor la export se realizeazã în conformitate cu prevederile <>art. 8 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.518/2002 .
ART. 10
Pe baza documentelor depuse de asociaţie, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului verifica cererile şi transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare, însoţitã de situaţia centralizatoare pe judeţe, întocmitã conform modelului prezentat în anexa nr. 3, în vederea virarii sumelor cuvenite în contul asociaţiei.
ART. 11
Asociaţia, pe baza borderoului care cuprinde numele, actul de identificare - seria, numãrul, codul numeric personal -, suma solicitatã, suma aprobatã, precum şi semnatura crescatorului, executa plata individualã a primelor.
ART. 12
Cererile individuale şi borderourile de plata vor fi arhivate şi puse la dispoziţie reprezentanţilor serviciului de inspecţii din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, precum şi organelor de control abilitate.
ART. 13
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 14
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii, pãdurilor,
apelor şi mediului,
Ilie Sarbu

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat


ANEXA 1

Vizat
-----
Asociaţia localã a crescatorilor de animale
...........................................


Preşedinte

CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a
primei la export pentru bovine

1. Persoane fizice
Domnul/doamna ............./(nume, iniţialã tatãlui, prenume), domiciliat/domiciliata în ............../(localitatea), str. ............. nr. .., bl. ...., sc. ..., ap. ..., judeţul/sectorul ......., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ..... nr. ....., cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][].
2. Persoane juridice
Societatea comercialã ..........., cu sediul în ........., str. ....... nr. ....., judeţul/sectorul ........., codul unic de înregistrare ......., reprezentatã de ........., în calitate de reprezentant legal, posesor/posesoare al/a BI/CI seria ... nr. ....., emis/emisã de ........., cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][], solicit acordarea primei de export pentru bovine în numãr de ..... capete şi o greutate totalã de ..... kg în viu, cu nr. matricole*) ......, livrate la data de ...... la ......, din localitatea ......, cu actul de proprietate ......... .
Valoarea totalã a primei solicitate este de .... lei.
Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.


Data Semnatura
-------------
*) Tabel anexat cu nr. matricole.


ANEXA 2

Vizat
Asociaţia judeteana a crescatorilor de animale
..............................................


Preşedinte


CEREREA ASOCIAŢIEI LOCALE
pentru încasarea de la bugetul de stat a
primelor la export pentru bovine

....................../(denumirea asociaţiei locale), cu sediul în ......../(judeţul, localitatea, str. nr.), înregistratã prin sentinta civilã nr. .......... la judecãtoria .............., reprezentatã legal prin ........./(numele, iniţialã tatãlui, prenumele), posesor/posesoare al/a BI/CI seria .... nr. ..., cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][], solicit acordarea primelor prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.518/2002 , în contul nr. ... la ...../(denumirea bãncii, CEC) din ....../(localitatea), pentru urmãtorii beneficiari care îndeplinesc condiţiile din prezentul ordin:


┌───┬───────┬───────────────┬────────────┬──────────────┬──────────┬───────────┐
│ │ │ Numele şi │ │ Cantitatea │ Valoarea │ Valoarea │
│Nr.│ Nr. │ prenumele │ BI/CI │ pentru care │subventiei│ totalã a │
│crt│cererii│ solicitantului│(serie, nr.)│ se solicita │ (lei/kg │subventiei │
│ │ │ │ │ prima │ în viu) │(col. 4 x │
│ │ │ │ │ (kg în viu) │ │ col. 5) │
├───┼───────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼───────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┤
│1. │ │ │ │ │ 4.000 │ │
├───┼───────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┤
│.. │ │ │ │ │ │ │
├───┴───────┴───────────────┴────────────┴──────────────┴──────────┴───────────┤
│TOTAL: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Declar pe propria rãspundere ca datele înscrise în cerere sunt reale.


Data Semnatura şi ştampila



ANEXA 3

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUI

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a
primelor la export pentru bovine
┌────┬───────────┬─────────────────────────┬────────────────┬──────────────────┐
│Nr. │ │ Cantitatea pentru care │Valoarea primei │ Valoarea totalã │
│crt.│ Judeţul │ s-a aprobat acordarea │(lei/kg în viu) │ a primei primite │
│ │ │ primei │ │ de la bugetul │
│ │ │ │ │ de stat │
│ │ │ │ │ (col.3xcol.4) │
├────┼───────────┼───────────┬─────────────┼────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ capete │ kg în viu │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼────────────────┼──────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼────────────────┼──────────────────┤
│ 1. │ │ │ │ 4.000 │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼────────────────┼──────────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼────────────────┼──────────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼────────────────┼──────────────────┤
│ 4. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼────────────────┼──────────────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┴───────────┼───────────┼─────────────┼────────────────┼──────────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │
└────────────────┴───────────┴─────────────┴────────────────┴──────────────────┘

Ordonator principal de credite,
................................


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016