Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 208 din 19 aprilie 1999  pentru aprobarea Regulamentului privind portul uniformei de serviciu cu insemnul specific, modul de acordare si forma acesteia, pentru personalul Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. cu atributii de inspectie si de control    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 208 din 19 aprilie 1999 pentru aprobarea Regulamentului privind portul uniformei de serviciu cu insemnul specific, modul de acordare si forma acesteia, pentru personalul Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. cu atributii de inspectie si de control

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 274 din 16 iunie 1999

Ministrul transporturilor,
în temeiul prevederilor <>art. 6 alin. (5) şi (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 625/1998 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Rutiere Romane - A.R.R.,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 263/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Regulamentul privind portul uniformei de serviciu cu însemnul specific, modul de acordare şi forma acesteia, pentru personalul Autoritãţii Rutiere Romane - A.R.R. cu atribuţii de inspecţie şi de control, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va lua mãsuri ca, în termen de 60 de zile de la publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, sa asigure uniforma de serviciu cu însemn specific pentru personalul cu atribuţii de inspecţie şi de control.
ART. 3
Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul transporturilor,
Traian Basescu


ANEXA 1

REGULAMENT
privind portul uniformei de serviciu, cu însemnul specific, modul de acordare şi forma acesteia, pentru personalul Autoritãţii Rutiere Romane - A.R.R. cu atribuţii de inspecţie şi de control

I. Portul uniformei de serviciu şi modul de acordare a acesteia
ART. 1
(1) Personalul Autoritãţii Rutiere Romane - A.R.R., denumita în continuare A.R.R., cu atribuţii de inspecţie şi de control, are dreptul la uniforma de serviciu cu însemnul specific, pe care este obligat sa o poarte în timpul executãrii serviciului. Uniforma poate fi purtata şi pe drumul de la domiciliu la locul de munca şi înapoi, în timpul deplasarilor efectuate în interesul serviciului în diferite misiuni, la mitinguri, festivitati, precum şi pe durata frecventarii unor cursuri de perfecţionare profesionalã.
(2) Sunt interzise scoaterea din ţara a uniformei de serviciu, cu excepţia cazurilor în care aceasta este aprobatã în mod expres de conducerea A.R.R., precum şi purtarea uniformei în locuri şi în condiţii care ar putea prejudicia prestigiul cãtre instituţiei.
ART. 2
Personalul cu atribuţii de inspecţie şi de control cu drept la uniforma plãteşte 50% din costul acesteia, în 12 rate lunare, iar diferenţa de 50% din cost se suporta de instituţie.
ART. 3
(1) A.R.R. are obligaţia sa ţinã evidenta acordãrii uniformei de serviciu cu însemnul specific pentru personalul cu atribuţii de inspecţie şi de control.
(2) Evidenta prevãzutã la alin. (1) se tine pe luni, începând cu data acordãrii uniformei.
ART. 4
În cazul pensionãrii sau al decesului unui angajat, uniforma de serviciu acordatã nu se restituie şi nu se datoreazã diferenţe de valoare pentru aceasta, calculate corespunzãtor duratei normate de folosinta, rãmasã neconsumata.
ART. 5
În perioada suspendãrii din funcţie uniforma de serviciu nu se acorda, iar perioada suspendãrii din funcţie nu se include în calculul duratei normate de folosinta a componentelor uniformei de serviciu.
ART. 6
În cazul desfacerii contractului individual de munca, al transferului sau al demisiei, se retine de la cel în cauza diferenţa de valoare, proporţional cu durata normata de folosinta a componentelor uniformei, rãmasã neconsumata.
ART. 7
Schimbarea componentelor uniformei în funcţie de condiţiile meteorologice sau de alte criterii se face prin decizie a directorului general al A.R.R. şi este obligatorie.
ART. 8
Personalul A.R.R. cu atribuţii de inspecţie şi de control este obligat sa întreţinã uniforma de serviciu în stare corespunzãtoare, sa o foloseascã în mod îngrijit şi sa respecte cu stricteţe ţinuta impusa de portul acesteia.
ART. 9
(1) În cazul deteriorarii uniformei de serviciu, al pierderii sau al distrugerii din cauze obiective, se va acorda o noua uniforma înainte de expirarea duratei normate de folosinta.
(2) În cazul deteriorarii uniformei de serviciu din cauze subiective (utilizarea defectuoasã, neglijenţa etc.), se acorda o noua uniforma, în condiţiile art. 2, la care se adauga şi plata diferenţei de valoare, stabilitã proporţional cu durata normata de folosinta neconsumata pentru uniforma veche.
ART. 10
Este interzisã modificarea uniformei de serviciu sau înlocuirea componentelor acesteia cu alte articole de îmbrãcãminte care nu sunt cuprinse în prezentul regulament.
II. Forma uniformei de serviciu şi a insemnului specific
A. Uniforma de serviciu
Uniforma de serviciu pentru personalul cu atribuţii de inspecţie şi de control al A.R.R. se confectioneaza din stofa de culoare gri-bleu şi se compune din:
1. Sacou (planşele nr. I şi II) Sacoul are croiala clasica, la un rând, încheiat cu trei nasturi, fãrã slit la spate.
În partea inferioarã sacoul este prevãzut cu doua buzunare ascunse, fãrã clapa, dispuse lateral în ambele pãrţi, iar în partea superioarã, în stanga, cu un buzunar de acelaşi tip.
Modelul sacoului este similar pentru bãrbaţi şi femei.
2. Pantalon (planşele nr. I şi II)
Pantalonul are croiala dreapta, fãrã manseta şi este prevãzut cu doua buzunare laterale.
Modelul pantalonului este similar pentru bãrbaţi şi femei.
3. Fusta (plansa nr. II)
Croiala este dreapta, largimea se stabileşte în raport cu talia, iar lungimea este de cel puţin 50 mm sub rotula genunchiului.
4. Camasa (planşele nr. I-III)
Camasa se confectioneaza în varianta maneca lungã - maneca scurta, are culoarea gri deschis, este croita drept şi este prevãzutã cu un singur buzunar exterior pe piept, în partea stanga. Manecile lungi sunt prevãzute cu mansete care se inchid cu nasturi de format mic, confectionati din material plastic.
Camasa cu maneca lungã se poarta numai cu sacou.
5. Scurta (plansa nr. IV)
Scurta este confectionata din material impermeabil, vatuita, croita drept, tip trei sferturi, şi are gluga.
Scurta este prevãzutã cu siret în talie şi cu patru buzunare aplicate cu clapa, doua sus şi doua jos.
Scurta se închide cu fermoar şi are culoarea identicã cu cea a sacoului.
6. Vesta (plansa nr. IV)
Vesta are o croiala simpla şi este confectionata din acelaşi material ca şi sacoul, prevãzutã în partea inferioarã, lateral, cu doua buzunare ascunse.
7. Cravata (planşele nr. I-IV)
Cravata are culoarea bleumarin şi este confectionata din fire sintetice.
8. Bereta, cascheta (plansa nr. V)
a) Bereta este confectionata din acelaşi material ca şi sacoul şi are o înãlţime de 100 mm.
b) Cascheta are culoarea sacoului şi înãlţimea de 120 mm, iar cozorocul este confectionat din acelaşi material cu cascheta, având incorporat material intaritor.
9. Fular
Fularul este confectionat din tesatura tip lana, de culoarea sacoului.
Fularul subtire este confectionat din tesatura tip mãtase şi are, de asemenea, culoarea sacoului.
10. Manusi
Manusile sunt confectionate din piele şi au culoarea neagra.
11. Geanta
Geanta destinatã pãstrãrii documentelor are culoarea neagra şi este confectionata din piele sau din inlocuitori sintetici.
12. Curea
Cureaua este confectionata din piele şi are culoarea neagra.
B. Însemnul specific (plansa nr. VI)
Însemnul specific este ecusonul care se poarta în partea stanga a pieptului, este confectionat din metal eloxat pe fond auriu şi înscris cu negru şi are forma dreptunghiulara cu dimensiunile 80 mm latime şi 30 mm înãlţime. În partea superioarã este înscrisã denumirea instituţiei AUTORITATEA RUTIERA ROMANA şi INSPECTORATUL RUTIER, la mijloc prezintã o banda tricolora (albastru, galben, roşu), pe toatã lungimea insemnului, cu lãţimea de circa 3-4 mm, iar în partea dreapta sunt înscrise numãrul autorizaţiei de control şi funcţia, iar pe ultimul rând, numele şi prenumele persoanei.

Componentele uniformei de serviciu şi durata de folosinta normata a acestora


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Bucãţi Durata
crt. Denumirea articolului (perechi) de folosinta
(luni)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Scurta pentru toamna-iarna 1 36
2. Vesta 1 36
3. Costum:
- sacou 1 24
- pantalon/fusta 2 24
4. Camasa cu maneca lungã 4 12
5. Camasa cu maneca scurta 3 12
6. Bereta, cascheta 1 12
7. Cravata 2 12
8. Curea 1 12
9. Fular tip lana/mãtase 1 24
10. Geanta 1 24
11. Manusi 1 24
12. Însemnul specific 2 12
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PLANSA nr. 1 costum pentru bãrbaţi, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 274 din 16 iunie 1999 la pagina 3.
PLANSA nr. 2 costum pentru femei, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 274 din 16 iunie 1999 la pagina 4.
PLANSA nr. 3 camasa cu maneca scurta, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 274 din 16 iunie 1999 la pagina 5.
PLANSA nr. 4 scurta trei sferturi cu gluga detasabila şi vesta, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 274 din 16 iunie 1999 la pagina 6.
PLANSA nr. 5 bereta, cascheta şi însemnul specific (ecusonul), se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 274 din 16 iunie 1999 la pagina 7.

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016