Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 202 din 15 martie 2005  privind modificarea si completarea   Ordinului ministrului sanatatii nr. 10/2005 pentru aprobarea derularii programelor si subprogramelor de sanatate finantate din bugetul de stat in anul 2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 202 din 15 martie 2005 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 10/2005 pentru aprobarea derularii programelor si subprogramelor de sanatate finantate din bugetul de stat in anul 2005

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 236 din 22 martie 2005

In temeiul prevederilor <>Legii bugetului de stat pe anul 2005 nr. 511/2004 , ale <>Hotararii Guvernului nr. 1.498/2003 privind unele masuri pentru asigurarea continuitatii tratamentului bolnavilor cuprinsi in programele de sanatate finantate din bugetul Ministerului Sanatatii si din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si ale <>Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare al Directiei generale asistenta medicala nr. M.C. 2.807 din 4 martie 2005,

ministrul sanatatii emite urmatorul ordin:

ART. I
<>Ordinul ministrului sanatatii nr. 10/2005 pentru aprobarea derularii programelor si subprogramelor de sanatate finantate din bugetul de stat in anul 2005, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 61 si nr. 61 bis din 18 ianuarie 2005, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La anexa nr. II, punctul II.2 "Program de prevenire si control al bolilor netransmisibil", subprogramul 2.1 "Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare", rubricile "Obiective", "Activitati" si "Indicatori de evaluare" vor avea urmatorul cuprins:
"Obiective
- Realizarea unei evidente complete la nivel national a bolnavilor cu proceduri de cardiologie interventionala
- Tratamentul cu pace makeri al bradiaritmiilor simptomatice cu risc vital, inclusiv al sindromului de nod sinusal bolnav, forma braditahiaritmica.
Activitati
- Realizarea Registrului national de cardiologie interventionala
- Depistarea activa si diagnosticul neinvaziv al persoanelor cu bradiaritmiile mentionate
- Proceduri de cardiologie interventionala: implantare de pace makeri SSI, VDD sau DDD in raport cu profilul clinic si electrofiziologic al aritmiei si cu starea clinica a pacientului (cu morbiditati cardiovasculare relevante)
Indicatori de evaluare
a) Indicatori de rezultat
- Scaderea mortalitatii specifice prin cardiopatii ischemice - 150 decese/100.000 locuitori
- Scaderea mortalitatii specifice (moarte subita) la pacientii implantati
- Remisiunea insuficientei cardiace cronice, a insuficientei renale si a manifestarilor neurologice
b) Indicatori fizici
- Realizarea Registrului national de cardiologie interventionala
- Numar de pace makeri implantati/an - 1.090
c) Indicatori de eficienta
Cost registru - 1.000.000 mii lei
Cost mediu/pace maker - 33.000 mii lei."
2. La anexa nr. II, punctul II.2 "Program de prevenire si control al bolilor netransmisibile", subprogramul 2.2 "Preventie si control in patologia oncologica", rubrica "Activitati" va avea urmatorul cuprins:
"- Screening pentru cancerul de col uterin in judetele Bacau, Maramures, Dambovita, Dolj, Constanta, Gorj, Iasi, Ilfov, Satu Mare, Mures, Bihor, Timis, Sibiu, Suceava si municipiul Bucuresti, Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului «Alfred Rusescu» Bucuresti si institutele oncologice din Bucuresti si Cluj-Napoca
- Screening pentru cancerul glandei mamare in judetele Bihor, Constanta, Dambovita, Dolj, Iasi, Timis, Mures si municipiul Bucuresti, institutele oncologice din Bucuresti si Cluj-Napoca si Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului «Alfred Rusescu» Bucuresti"
- Screening pentru cancerul colo-rectal in judetele Cluj, Dolj, Constanta, Timis, Mures si municipiul Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni si Institutul Oncologic Cluj, Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi
- Screening pentru cancerul de prostata in Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.
3. La anexa nr. II, punctul II.2 "Program de prevenire si control al bolilor netransmisibile", subprogramul 2.3 "Preventie si diagnostic precoce in bolile neurologice", rubrica "Obiective" va avea urmatorul cuprins:
"Obiectiv nr. 1 - Recuperarea functiei auditive prin utilizarea protezelor implantabile (implant cohlear si proteze auditive BAHA)
Obiectiv nr. 2 - Prevenirea complicatiilor leziunilor vasculare cerebro-vertebrale prin tehnici de abord endovascular (embolizari, angioplastii, aplicari de stent-uri etc.)
Obiectiv nr. 3 - Implantarea dispozitivelor de stimulare profunda la bolnavii cu maladie Parkinson."
4. La anexa nr. II, punctul II.2 "Program de prevenire si control al bolilor netransmisibile", subprogramul 2.10 "Reabilitarea serviciilor de urgenta prespitaliceasca", rubrica "Activitati" va avea urmatorul cuprins:
"- Formarea continua a personalului
- Actiuni de pregatire pentru interventie in caz de dezastre
- Transportul cazurilor speciale de neonatologie
- Mentenanta dispecerate si asigurare de truse de urgenta pentru centrele de permanenta
- Achizitionarea de autosanitare
- Reparatii aeronave
- Organizarea si functionarea birourilor de asigurare si imbunatatire a calitatii serviciilor de urgenta."
5. La anexa nr. II, punctul II.2 "Program de prevenire si control al bolilor netransmisibile", subprogramul 2.12 "Transplant de organe si tesuturi", rubrica "Activitati" va avea urmatorul cuprins:
"- Testarea imunologica si virusologica a potentialilor donatori
- Coordonarea activitatii de transplant (coordonarea prelevarii organelor si tesuturilor de la donator cadavru, deplasarea echipelor operatorii in vederea efectuarii procedurilor de transplant, organizarea actiunilor de instruire a coordonatorilor locali, sprijin logistic pentru crearea retelei nationale de coordonare, facilitati pentru familiile donatorilor, mijloace de comunicare, plata coordonatorului de transplant)
- Mentinerea in conditii fiziologice a donatorilor aflati in moarte cerebrala (inclusiv testarea acestora)
- Managementul Registrului national de transplant si inscrierea pacientilor noi pe listele de asteptare
- Monitorizarea pacientilor transplantati
- Alte activitati necesare realizarii transplantului de organe si tesuturi."
6. La anexa nr. II, punctul II.3 "Program de sanatate a copilului si familiei", Interventia nr. 17 "Reabilitarea asistentei medicale de pediatrie si pentru nou-nascuti", obiectivul 1 "Reabilitarea sectiilor/compartimente pediatrie, terapie intensiva, structuri de primiri urgente" va avea urmatorul cuprins:
"OBIECTIVUL 1. REABILITAREA SECTIILOR/COMPARTIMENTELOR DE PEDIATRIE, TERAPIE INTENSIVA, STRUCTURILOR DE PRIMIRI URGENTE
● reabilitarea infrastructurii: compartimentari, instalatii electrice, gaze medicale, incalzire etc. a compartimentelor de pediatrie, terapie intensiva, ATI, structurilor de primiri urgente, salilor de operatie cu spatiile anexe, precum si procurarea de echipamente, instrumentar si mobilier specific ingrijirilor acordate copiilor in sectiile/compartimentele de terapie intensiva si de pediatrie
● procurare de instrumentar, echipamente specifice pentru investigatii de laborator si paraclinice
● activitati de informatizare medicala
● activitati de educatie medicala continua
● cheltuieli complementare programului «Managementul integrat al bolilor cronice ale copilului»."
7. La anexa nr. III, punctul 2 "Program de prevenire si control al bolilor netransmisibile", subprogramul 2.10 "Reabilitarea serviciilor de urgenta prespitaliceasca" va avea urmatorul cuprins:
"2.10. Reabilitarea serviciilor de urgenta prespitaliceasca
Statia Centrala de Transport Sanitar si Ambulanta Aeriana Bucuresti
Servicii judetene de ambulanta si a municipiului Bucuresti
Unitati de primire urgente
Directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti."
8. La anexa nr. III, punctul 2 "Program de prevenire si control al bolilor netransmisibile", subprogramul 2.11 "Preventie geriatrica/gerontologica si protectia varstnicului, profilaxie si recuperare balneo-fizio-climatologica" va avea urmatorul cuprins:
"2.11. Preventie geriatrica/gerontologica si protectia varstnicului, profilaxie si recuperare balneo-fizio-climatologica
Institutul National de Geriatrie si Gerontologie «Ana Aslan»
Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie «Sf. Luca»
Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie."
9. La anexa nr. III, punctul 2 "Program de prevenire si control al bolilor netransmisibile", subprogramul 2.13 "Tratamentul pentru toxicodependenta" va avea urmatorul cuprins:
"2.13. Tratamentul pentru toxicodependenta
Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola Iasi
Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel Timis
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta
Spitalul de Psihiatrie «Domnita Balasa» Ilfov
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca
Spitalul Clinic de Copii Cluj-Napoca
Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii «Grigore Alexandrescu» Bucuresti
Spitalul Clinic de Psihiatrie «Prof. Dr. Al. Obregia» Bucuresti
Spitalul de Psihiatrie «Dr. C-tin Gorgos» Bucuresti
Centrul de Evaluare si Tratament al Toxicodependentilor Tineri «Sf. Stelian»
Spitalul de Psihiatrie si Neurologie Brasov
Spitalul de Psihiatrie Botosani".
10. La anexa nr. III, punctul 3 "Program de sanatate a femeii si copilului", subprogramul 3.7 "Prevenirea encefalopatiei cauzate de fenilcetonurie si hipotiroidism congenital" va avea urmatorul cuprins:
"3.7. Prevenirea encefalopatiei cauzate de fenilcetonurie si hipotiroidism congenital
Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului «Alfred Rusescu» - institutie coordonatoare
Directiile de sanatate publica Cluj si Timis
Spitalul Clinic Judetean Cluj-Napoca
Spitalul Clinic de Copii III Timisoara
Sectiile, compartimentele de nou-nascuti din judetele in care se efectueaza screening-ul
Spitalul Clinic de Copii Cluj-Napoca."
11. La anexa nr. III, punctul 3 "Program de sanatate a femeii si copilului", subprogramul 3.13 "Prevenirea aparitiei, depistarea precoce, monitorizarea si recuperarea deficientelor senzoriale si de dezvoltare neuropsihomotorie la copil, precum si profilaxia epilepsiei rezistente la tratament" va avea urmatorul cuprins:
"3.13 Prevenirea aparitiei, depistarea precoce, monitorizarea si recuperarea deficientelor senzoriale si de dezvoltare neuropsihomotorie la copil, precum si profilaxia epilepsiei rezistente la tratament
Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului «Alfred Rusescu» Bucuresti
Directiile de sanatate publica Arges, Cluj, Mures, Timis si a municipiului Bucuresti
Spitalul de Pediatrie Pitesti
Spitalul Clinic de Copii Cluj-Napoca - Sectia clinica de neuropsihiatrie a copilului si adolescentului Cluj - institutie coordonatoare
Spitalul Judetean Mures - Clinica de neuropsihiatrie infantila
Spitalul Clinic de Psihiatrie «Prof. Dr. Al. Obregia» Bucuresti, Sectia clinica de neurologie pediatrica
Spitalul Clinic de Copii «Dr. Victor Gomoiu» Bucuresti
Spitalul Clinic de Copii «Grigore Alexandrescu» Bucuresti
Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie «Panait Sirbu» Bucuresti
Spitalul Clinic de Copii «Marie Curie» Bucuresti - Sectia recuperare copii
Spitalul Clinic de Copii «Louis Turcanu» Timisoara - Sectia clinica de neuropsihiatrie infantila si Compartimentul O.R.L.
Spitalul Clinic de Recuperare Medicala Baile Felix - Bihor - Sectia recuperare copii «1 Mai»
Sanatoriul Balnear Techirghiol - Sectia recuperare copii
Centrul Medical Clinic de Evaluare si Recuperare pentru Copii si Adolescenti «Cristian Serban» Buzias, judetul Timis
Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala O.R.L. «Prof. Dr. Dorin Hociota» Bucuresti
Spitalul de Recuperare Borsa - Maramures
Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Busteni
Spitalul Clinic de Recuperare Iasi, Clinica de O.R.L. - Compartimentul de implant cohlear."
ART. II
Directiile de sanatate publica judetene, unitatile sanitare implicate, precum si directiile de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. III
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul sanatatii,
Mircea Cinteza

Bucuresti, 15 martie 2005.
Nr. 202.
____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016