Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 201 din 10 martie 2023  pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activităţile de salubrizare, precum şi de calculare a tarifelor/taxelor distincte pentru gestionarea deşeurilor şi a taxelor de salubrizare, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 640/2022     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 201 din 10 martie 2023 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activităţile de salubrizare, precum şi de calculare a tarifelor/taxelor distincte pentru gestionarea deşeurilor şi a taxelor de salubrizare, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 640/2022

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C.
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 239 din 23 martie 2023
    Având în vedere:
    - dispoziţiile art. 21 alin. (1) lit. a) din Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 11 alin. (2) din Legea serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    – Referatul de aprobare al Direcţiei preţuri, tarife nr. 973.529/2023,

    în temeiul prevederilor art. 4 alin. (4) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C., aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 22/2017, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice emite următorul ordin:
    ART. I
    Normele metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activităţile de salubrizare, precum şi de calculare a tarifelor/taxelor distincte pentru gestionarea deşeurilor şi a taxelor de salubrizare, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 640/2022, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 984 şi 984 bis din 11 octombrie 2022, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 7 alineatul (1), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    (1) În conformitate cu prevederile art. 43 alin. (8) din Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile deliberative ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau, după caz, ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară au competenţe exclusive să aprobe tarifele pentru serviciile conexe serviciului de salubrizare cu grad redus de repetabilitate şi care se desfăşoară ocazional, respectiv:"

    2. La articolul 11, după alineatul (3) se introduc cinci noi alineate, alineatele (4)-(8), cu următorul cuprins:
    "(4) În situaţia în care autospecialele/utilajele destinate pentru deszăpezire şi combatere polei sunt monitorizate prin GPS, tarifele pentru operaţiunile mecanizate de curăţat zăpada şi de împrăştiat material antiderapant prevăzute la alin. (1) lit. b) pct. (i), (ii), (v), (vi), (viii) şi (x) pot fi stabilite în lei/trecere sau în lei/oră acţiune per fiecare utilaj în parte. Memoriul tehnico-economic justificativ prevăzut în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice se adaptează în mod corespunzător.
(5) În conformitate cu particularităţile specifice serviciilor de utilităţi publice care fac obiectul obligaţiilor de serviciu public prevăzute la art. 1 alin. (4) din Legea nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile deliberative ale unităţilor/subdiviziunilor pot impune operatorilor, prin programele pe timp de iarnă aprobate, obligaţii de serviciu public care vizează punerea la dispoziţie şi alocarea, exclusiv pentru programul de iarnă şi în regim de mobilizare nonstop, de autospeciale şi utilaje specifice operaţiunilor de deszăpezire şi combatere polei, pentru o anumită perioadă de timp sau pentru întreg sezonul de iarnă, precum şi facilităţi logistice, personal deservent, inclusiv pentru activităţile-suport.
(6) În situaţia prevăzută la alin. (5), autorităţile deliberative ale unităţilor/subdiviziunilor au, în conformitate cu prevederile art. 2 lit. v) din Legea nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, obligaţia de a acoperi costurile suportate de operator, prin aprobarea unui tarif de mobilizare şi asigurare logistică, exprimat în lei/oră. Memoriul tehnico-economic justificativ prevăzut în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice se adaptează în mod corespunzător, prin luarea în considerare numai a cheltuielilor pentru resursele alocate.
(7) Tariful de mobilizare şi asigurare logistică nu se facturează pe perioada prestării efective a operaţiunilor de deszăpezire şi combatere polei, în care se aplică tariful în lei/mp, lei/trecere sau lei/oră acţiune, după caz.
(8) Pentru stabilirea tarifelor în unităţile de măsură prevăzute la alin. (4) şi (6) se aplică în mod corespunzător prevederile art. 32."

    3. La articolul 12 alineatul (1) litera a), după punctul (vii) se introduce un nou punct, punctul (viii), cu următorul cuprins:
    "(viii) tarif dezinsecţie terenuri publice, inclusiv terenuri private ale persoanelor fizice şi juridice, afectate de tratamentele executate de pe aliniamentul stradal al căilor publice cu utilaje de mare capacitate generatoare de ceaţă rece sau caldă montate pe autovehicule, în cazul în care aceste tratamente, destinate exclusiv dezinsecţiei, sunt prevăzute în caietul de sarcini."

    4. La articolul 12, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
    "(4) În vederea asigurării unor tratamente eficiente de dezinsecţie şi deratizare, autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale pot aproba şi alte tarife decât cele prevăzute la alin. (1), aferente obiectivelor din proprietatea privată a persoanelor fizice şi juridice, prevăzute la art. 104 din Regulamentul-cadru al serviciului de salubrizare a localităţilor, aprobat prin Ordinul preşedintelui A.N.R.S.C. nr. 82/2015, cu modificările şi completările ulterioare."

    5. Articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    (1) Tariful distinct pentru activităţile desfăşurate de operatori pentru gestionarea deşeurilor de hârtie, metal, plastic şi sticlă colectate separat din deşeurile municipale, exprimat în lei/tonă, se calculează potrivit formulei:
    Td gestionare reciclabile cs AO = Σ^n_i = 1 T_i + CEC, (lei/tonă),
    unde:
    i = 1 ÷ n reprezintă numărul de prestaţii/activităţi de salubrizare desfăşurate de operatori pe fluxul fracţiei de deşeuri reciclabile colectate separat;
    AO - activităţi desfăşurate de operatori;
    T_i - tariful, în lei/tonă, aferent prestaţiei/activităţii i desfăşurate de operator pe fluxul fracţiei de deşeuri reciclabile colectate separat, din fişa de fundamentare;
    CEC are semnificaţia prevăzută la art. 47 alin. (1).
    (2) Tariful distinct pentru activităţile desfăşurate de operatori pentru gestionarea deşeurilor reciclabile colectate separat, exprimat în lei/persoană/lună, se calculează potrivit formulei:
    Td gestionare reciclabile cs AO = Σ^n_i = 1 T_i + Σ^n_i = 1 CEC ip (i), (lei/persoană/lună),
    unde:
    i = 1 ÷ n şi AO au semnificaţia de la alin. (1);
    T_i - tariful, în lei/persoană/lună, aferent prestaţiei/activităţii i desfăşurate pe fluxul fracţiei de deşeuri reciclabile colectate separat, din fişa de fundamentare;
    CEC ip (i) are semnificaţia prevăzută la art. 47 alin. (1).
    (3) Tariful distinct pentru activităţile desfăşurate de operatori pentru gestionarea deşeurilor reciclabile colectate separat, exprimat în lei/mc, se calculează potrivit formulei:
    Td gestionare reciclabile cs AO = Σ^n_i = 1 Ti + Σ^n_i = 1 CEC ip (i), (lei/mc),
    unde:
    i = 1 ÷ n şi AO au semnificaţia de la alin. (1);
    T_i - tariful, în lei/mc, aferent prestaţiei/activităţii i desfăşurate de operator pe fluxul fracţiei de deşeuri reciclabile colectate separat, din fişa de fundamentare;
    CEC ip (i) are semnificaţia prevăzută la art. 47 alin. (1)."

    6. Articolul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 15
    (1) Tariful distinct pentru activităţile desfăşurate de operatori pentru gestionarea deşeurilor reziduale din deşeurile municipale, exprimat în lei/tonă, se calculează, în funcţie de stadiul implementării sistemului de colectare separată a biodeşeurilor, astfel:
    a) în cazul în care nu este implementat sistemul de colectare separată a biodeşeurilor se calculează un tarif, potrivit formulei:
    Td gestionare reziduale cs AO= Σ^n_i = 1 Ti + CEC, (lei/tonă),
    unde:
    i şi AO au semnificaţia de la art. 14 alin. (1);
    T_i - tariful, în lei/tonă, aferent prestaţiei/activităţii i desfăşurate de operator pe fluxul fracţiei de deşeurilor reziduale colectate separat, din fişa de fundamentare;
    CEC are semnificaţia de la art. 47 alin. (1);
    b) în cazul în care este implementat sistemul de colectare separată a biodeşeurilor, iar utilizatorii nu sunt dotaţi cu unităţi de compostare individuală, Td gestionare reziduale cs se determină pe baza formulei de la lit. a), prin luarea în calcul inclusiv a tarifului pentru colectarea separată a biodeşeurilor Tcs biodeşeuri;
    c) în cazul în care este implementat sistemul de colectare separată a biodeşeurilor, iar o parte dintre utilizatori sunt dotaţi cu unităţi de compostare individuală, se calculează două tarife, astfel:
    (i) un tarif potrivit formulei de la lit. a), pentru utilizatorii care sunt dotaţi cu unităţi de compostare individuală, fără luarea în calcul a Tcs biodeşeuri;
    (ii) un tarif potrivit formulei de la lit. b), pentru utilizatorii care nu sunt dotaţi cu unităţi de compostare individuală, cu luarea în calcul a Tcs biodeşeuri.
    (2) Tariful distinct pentru activităţile desfăşurate de operatori pentru gestionarea deşeurilor reziduale colectate separat, exprimat în lei/persoană/lună, se calculează, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) - c), potrivit formulei:
    Td gestionare reziduale cs AO = Σ^n_i = 1 T_i + Σ^n_i = 1 CEC ip (i), (lei/persoană/lună),
    unde:
    i şi AO au semnificaţia de la art. 14 alin. (1);
    T_i - tariful, în lei/persoană/lună, aferent prestaţiei/activităţii i desfăşurate de operator pe fluxul fracţiei de deşeuri reziduale colectate separat, din fişa de fundamentare;
    CEC ip (i) are semnificaţia de la art. 47 alin. (1).
    (3) Tariful distinct pentru activităţile desfăşurate de operatori pentru gestionarea deşeurilor reziduale colectate separat, exprimat în lei/mc, se calculează, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a)-c), potrivit formulei:
    Td gestionare reziduale cs AO = Σ^n_i = 1 T_i + Σ^n_i = 1 CEC ip (i), (lei/mc),
    unde:
    i şi AO au semnificaţia de la art. 14 alin. (1);
    T_i - tariful, în lei/mc, aferent prestaţiei/activităţii i desfăşurate de operator pe fluxul fracţiei de deşeurilor reziduale colectate separat, din fişa de fundamentare;
    CEC ip (i) are semnificaţia de la art. 47 alin. (1)."

    7. La articolul 18, alineatul (1) partea introductivă şi alineatul (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 18
    (1) În modalitatea de plată a contravalorii serviciului de salubrizare prin taxă, autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau, după caz, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, care au calitatea de autoritate contractantă pentru activitatea de colectare separată şi transport separat al deşeurilor municipale, au obligaţia să calculeze următoarele taxe distincte:
    .....................................................
    (2) Autorităţile deliberative ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale au obligaţia să aprobe, din proprie iniţiativă sau, după caz, la solicitarea asociaţiei de dezvoltare intercomunitară, taxele distincte prevăzute la alin. (1), precum şi taxa de salubrizare, la orice stabilire, ajustare sau modificare a unui tarif aferent vreunei activităţi de salubrizare desfăşurate de operatori pe fluxul deşeurilor municipale."

    8. La articolul 25, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 25
    (1) Tariful pentru activitatea de operare a centrelor de colectare prin aport voluntar se ofertează şi se fundamentează de către operatori în conformitate cu fişa de fundamentare pentru stabilirea tarifului de operare a centrelor de colectare prin aport voluntar, prevăzută în anexa nr. 1 d) la prezentele norme metodologice, prin luarea în considerare a cheltuielilor aferente activităţii prestate, inclusiv a cheltuielilor cu alte activităţi de salubrizare desfăşurate de operatori pe fluxul deşeurilor municipale, precum cheltuielile cu depozitarea, cheltuielile cu sortarea şi/sau alte cheltuieli cu tratarea deşeurilor, fără a se include în structura tarifului cheltuielile cu contribuţia pentru economia circulară.
    (2) Pentru activitatea de operare a centrelor de colectare prin aport voluntar, cheltuielile cu contribuţia pentru economia circulară se evidenţiază distinct pe factura emisă de operator şi se calculează la cantitatea totală de deşeuri reziduale şi reziduuri eliminată la depozit, fără aplicarea vreunui indicator de performanţă."

    9. La articolul 29, după alineatul (5) se introduc trei noi alineate, alineatele (5^1)-(5^3), cu următorul cuprins:
    "(5^1) În cazul în care operatorul are încheiate mai multe contracte de delegare şi prestează activitatea/activităţile de salubrizare în mai multe unităţi administrativ-teritoriale şi/sau alte servicii din diferite domenii de activitate, cheltuielile generale de administraţie, care cuprind, în principal, cheltuielile materiale legate de administrarea societăţii, salariile personalului din sectorul administrativ şi de conducere, precum şi contribuţiile asiguratorii obligatorii aferente acestor salarii, se repartizează la nivelul fiecărui contract de delegare, proporţional cu cota-parte din cheltuielile generale de administraţie, calculată ca raport între valoarea fiecărui contract şi valoarea tuturor contractelor, ori pe baza altor elemente relevante, precum cantitatea/suprafaţa anuală programată aferentă fiecărui contract, raportată la cantitatea/suprafaţa contractată aferentă tuturor contractelor de delegare. Pentru aceste cheltuieli se precizează, în memoriul tehnico-economic justificativ, cheia de repartizare a acestora pe fiecare contract de delegare în parte.
(5^2) În situaţia în care operatorul desfăşoară mai multe activităţi/prestaţii de salubrizare în cadrul contractului de delegare, cheltuielile generale de administraţie sau, după caz, cota-parte din cheltuielile generale de administraţie, calculată conform prevederilor de la alin. (5^1), precum şi, dacă este cazul, cheltuielile indirecte aferente punctului de lucru se repartizează pe fiecare activitate/prestaţie proporţional cu ponderea cantităţii/suprafeţei programate aferente activităţii/prestaţiei respective în total cantitate/suprafaţă contractată ori proporţional cu alte elemente relevante, precum ponderea valorii activităţii/prestaţiei respective în valoarea totală a contractului de delegare. Pentru aceste cheltuieli se precizează, în memoriul tehnico-economic justificativ, cheia de repartizare a acestora pe fiecare activitate/prestaţie în parte.
(5^3) Cota corespunzătoare cheltuielilor generale de administraţie, precum şi cota de cheltuieli indirecte se repartizează pe fiecare element de cheltuieli al tarifului activităţii/prestaţiei, proporţional cu ponderea acestui element în total cheltuieli. Cheltuielile cu salariile personalului indirect se evidenţiază separat, pe categorii de personal, şi se includ cheltuielile de natură salarială. Pentru aceste cheltuieli se precizează, în memoriul tehnico-economic justificativ, cheia de repartizare a acestora pe fiecare activitate/prestaţie în parte."

    10. La articolul 29, alineatul (11) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(11) În cazul activităţilor de salubrizare în care acelaşi personal, direct productiv, este utilizat în mai multe prestaţii de salubrizare şi/sau în mai multe arii de operare aferente unor contracte de delegare diferite, cheltuielile directe cu materialele utilizate în comun, precum şi cheltuielile cu salariile directe se repartizează proporţional cu durata utilizării personalului în fiecare activitate/prestaţie sau, după caz, în fiecare unitate administrativ-teritorială ori proporţional cu alte elemente relevante. Pentru aceste cheltuieli se precizează, în memoriul tehnico-economic justificativ, cheia de repartizare a acestora pe fiecare activitate/prestaţie în parte sau, după caz, pe fiecare contract de delegare."

    11. La articolul 33, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Ajustarea tarifului se face prin aplicarea coeficientului de indexare cu evoluţia indicelui preţului de consum total (IPC total) la total cheltuieli de exploatare, fără a fi necesară fundamentarea elementelor de cheltuieli."

    12. La articolul 33, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) În situaţia contractelor de delegare a gestiunii aflate în derulare care prevăd alt parametru de ajustare decât indicele preţului de consum total, ajustarea tarifului/tarifelor se face prin aplicarea parametrului de ajustare prevăzut în contract."

    13. Articolul 41 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 41
    În modalitatea de plată prin tarif, operatorul care se află în raporturi contractuale cu utilizatorii facturează către autoritatea administraţiei publice locale, în vederea acoperirii cheltuielilor cu prestarea serviciului de salubrizare către utilizatorii care nu au contract încheiat cu acesta, suma rezultată din aplicarea tarifului pentru gestionarea deşeurilor municipale abandonate prevăzut la art. 7 alin. (1) pct. (iv), exprimat în lei/tonă, la cantitatea lunară de deşeuri menajere abandonate, calculată potrivit formulei:
    Q menajere abandonate = Q menajere colectată – Q menajere facturată,
    unde:
    Q menajere colectată (tone/lună) - cantitatea lunară de deşeuri menajere colectată de la toţi utilizatorii casnici, cu şi fără contract încheiat cu operatorul, stabilită pe baza bonurilor de cântar eliberate de operatorii staţiilor/instalaţiilor de tratare şi/sau operatorul depozitului de deşeuri;
    Q menajere facturată (tone/lună) - cantitatea lunară de deşeuri menajere colectată de la utilizatorii casnici care au contract încheiat cu operatorul, corespunzătoare cantităţilor facturate acestora, respectiv cantitatea de deşeuri corespunzătoare sumelor facturate, calculată potrivit formulei: (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    N persoane - numărul total de persoane pentru care s-au emis facturi;
    Ig (kg/locuitor/zi) - indicele mediu de generare a deşeurilor menajere prevăzut în caietul de sarcini;
    Nzile - numărul de zile din lună."

    14. La articolul 42, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul în care valoarea contribuţiei pentru economia circulară facturată de către operatorul depozitului este mai mare decât cea rezultată din aplicarea indicatorului de performanţă aferent prestaţiei/activităţii de salubrizare, prevăzut în contractul de delegare sau, după caz, în hotărârea de dare în administrare, autoritatea administraţiei publice locale sau, după caz, asociaţia de dezvoltare intercomunitară are obligaţia să calculeze şi să aplice penalităţile prevăzute la art. 28^2 alin. (4) din Legea nr. 101/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv să refuze la plată contravaloarea costurilor cu contribuţia pentru economia circulară, inclusiv contravaloarea costurilor cu depozitarea, pentru cantitatea de deşeuri reziduale, reziduuri sau deşeuri tratate, după caz, care depăşeşte cantitatea destinată a fi eliminată prin depozitare."

    15. La articolul 42, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) În situaţia prevăzută la alin. (2), autoritatea administraţiei publice locale sau, după caz, asociaţia de dezvoltare intercomunitară are obligaţia să achite suma aferentă creanţelor nelitigioase, în termenul scadent de plată al facturii, şi să notifice operatorul/operatorii în cauză cu privire la emiterea unei facturi storno pentru suma refuzată la plată, sub formă de penalităţi pentru neîndeplinirea indicatorului de performanţă, cu menţiunea că respectivul operator/respectivii operatori nu are/nu au dreptul să calculeze penalităţi sau dobânzi pentru suma refuzată la plată şi nici să întrerupă prestarea activităţii."

    16. La articolul 54, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu următorul cuprins:
    "(3) Structura memoriului tehnico-economic justificativ din anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice este orientativă şi poate fi adaptată corespunzător în funcţie de elemente de cheltuieli specifice activităţii respective şi/sau ca urmare a modificării/introducerii unor impozite, taxe şi contribuţii sociale obligatorii reglementate de Codul fiscal.
(4) În cazul procedurii de ajustare a tarifului/tarifelor, memoriul tehnico-economic justificativ se adaptează corespunzător la structura pe elemente de cheltuieli din fişa de fundamentare dedicată, prevăzută în anexele nr. 2 a)-2 i) la prezentele norme metodologice, cu specificarea perioadei de calcul pentru coeficientul de indexare cu evoluţia IPC total care se va aplica la total cheltuieli de exploatare, fără a fi necesare evidenţierea şi justificarea nivelului fiecărui element de cheltuieli."

    17. La articolul 59, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) În cazul în care autoritatea deliberativă a unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale nu aprobă taxa de salubrizare conform prevederilor alin. (1) lit. b) sau, în situaţia prevăzută la alin. (2), în termen de maximum 30 de zile de la data comunicării de către consiliul judeţean sau, după caz, de către asociaţia de dezvoltare intercomunitară a hotărârii de aprobare a tarifului/tarifelor distincte/distincte, operatorii au dreptul să factureze autorităţile administraţiei publice locale, începând cu data de întâi a lunii următoare, la nivelul tarifului/tarifelor aprobat/aprobate, iar diferenţa dintre sumele facturate de operator şi sumele aferente taxelor plătite de utilizatori se suportă de la bugetul local al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale în cauză."

    18. La articolul 60, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În situaţia de la alin. (1) lit. b), consiliul judeţean transmite către toate autorităţile administraţiei publice locale implicate hotărârea de aprobare a tarifului/tarifelor, în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data adoptării, în vederea calculării şi aprobării de către consiliile locale a tarifelor/taxelor distincte şi a taxei de salubrizare."

    19. În tot cuprinsul normelor metodologice, inclusiv în anexele la acestea, sintagma „densitatea medie a deşeurilor municipale“ se înlocuieşte cu sintagma „densitatea medie a fracţiei de deşeuri, prevăzută în caietul de sarcini“.
    20. Anexele nr. 2 a)-2 j) se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-10 care fac parte integrantă din prezentul ordin.
    21. În anexele nr. 1 d) şi 3 d), în coloana „Specificaţie“ din fişa de fundamentare, punctul V se abrogă, iar punctul VI se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "

┌───┬──────────────────────────────────┐
│VI.│Valoarea totală a activităţii (III│
│ │+ IV) │
└───┴──────────────────────────────────┘

"

    22. În anexele nr. 1 e)-1 i) şi 3 e)-3 i), în coloana „Specificaţie“ din fişa de fundamentare, punctul X se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "

┌──┬───────────────────────────────────┐
│X.│Tarif utilizatori casnici (IX x │
│ │VII)/(VIII x 12) │
└──┴───────────────────────────────────┘

"



    ART. II
     Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice,
                    Ionel Tescaru

    Bucureşti, 10 martie 2023.
    Nr. 201.
    ANEXA 1

    [Anexa nr. 2 a) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea tarifului de colectare separată şi transport separat
    al deşeurilor reciclabile de hârtie, metal, plastic şi sticlă din deşeurile municipale

┌────┬─────────────┬────────┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie │UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli de│lei/an │CE(0) │CE(0) x │
│ │exploatare │ │ │IPC_total│
│ │ │ │ │/100 │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei/an │CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │ │ │CF(0) │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │CT(1) = │
│III │totale (CT = │lei/an │CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x │lei/an │ │CT(1) x │
│ │r%) │ │ │r% │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cota de │ │ │ │
│ │dezvoltare, │ │ │CT(1) x │
│V │dacă este │lei/an │ │d% │
│ │cazul │ │ │ │
│ │(CT x d%) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│ │totală a │ │ │ │
│VI │prestaţiei │lei/an │ │V(1) │
│ │(III + IV + │ │ │ │
│ │V) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_mun(1) │
│VII │deşeuri │tone/an │Q_mun(0) │= Q_mun │
│ │municipale │ │ │(0) │
│ │Q_municipale,│ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_men(1) │
│7.1.│deşeuri │tone/an │Q_men(0) │= Q_men │
│ │menajere │ │ │(0) │
│ │Q_menajere │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_sim(1) │
│7.2.│deşeuri │tone/an │Q_sim(0) │= Q_sim │
│ │similare │ │ │(0) │
│ │Q_similare │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_rec(1) │
│VIII│deşeuri │tone/an │Q_rec(0) │= Q_rec │
│ │reciclabile │ │ │(0) │
│ │Q_reciclabile│ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Ponderea │ │ │ │
│ │deşeurilor │ │ │ │
│IX │menajere în │% │ │ │
│ │deşeurile │ │ │ │
│ │municipale │ │ │ │
│ │(7.1/VII) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Ponderea │ │ │ │
│ │deşeurilor │ │ │ │
│X │similare în │% │ │ │
│ │deşeurile │ │ │ │
│ │municipale │ │ │ │
│ │(7.2/VII) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│XI │Număr de │persoană│ │ │
│ │locuitori │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│XII │Tarif (VI/ │lei/tonă│ │ │
│ │VIII) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│ │utilizatori │lei/ │ │ │
│XIII│casnici │persoană│ │ │
│ │(IX x VIII x │/lună │ │ │
│ │XII)/(XI x │ │ │ │
│ │12) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Densitatea │ │ │ │
│ │medie a │ │ │ │
│ │fracţiei de │ │ │ │
│XIV │deşeuri, │tone/mc │ │ │
│ │prevăzută în │ │ │ │
│ │caietul de │ │ │ │
│ │sarcini (ρ) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│XV │utilizatori │lei/mc │ │ │
│ │noncasnici │ │ │ │
│ │(XII x XIV) │ │ │ │
└────┴─────────────┴────────┴─────────────┴─────────┘


    ANEXA 2

    [Anexa nr. 2 b) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea tarifului de colectare separată şi transport
    separat al deşeurilor reziduale din deşeurile municipale

┌────┬─────────────┬────────┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie │UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli de│lei/an │CE(0) │CE(0) x │
│ │exploatare │ │ │IPC_total│
│ │ │ │ │/100 │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei/an │CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │ │ │CF(0) │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │CT(1) = │
│III │totale (CT = │lei/an │CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x │lei/an │ │CT(1) x │
│ │r%) │ │ │r% │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cota de │ │ │ │
│ │dezvoltare, │ │ │CT(1) x │
│V │dacă este │lei/an │ │d% │
│ │cazul │ │ │ │
│ │(CT x d%) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│ │totală a │ │ │ │
│VI │prestaţiei │lei/an │ │V(1) │
│ │(III + IV + │ │ │ │
│ │V) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_mun(1) │
│VII │deşeuri │tone/an │Q_mun(0) │= Q_mun │
│ │municipale │ │ │(0) │
│ │Q_municipale,│ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_men(1) │
│7.1.│deşeuri │tone/an │Q_men(0) │= Q_men │
│ │menajere │ │ │(0) │
│ │Q_menajere │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_sim(1) │
│7.2.│deşeuri │tone/an │Q_sim(0) │= Q_sim │
│ │similare │ │ │(0) │
│ │Q_similare │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_rez(1) │
│VIII│deşeuri │tone/an │Q_rez(0) │= Q_rez │
│ │reziduale │ │ │(0) │
│ │Q_reziduale │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Ponderea │ │ │ │
│ │deşeurilor │ │ │ │
│IX │menajere în │% │ │ │
│ │deşeurile │ │ │ │
│ │municipale │ │ │ │
│ │(7.1/VII) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Ponderea │ │ │ │
│ │deşeurilor │ │ │ │
│X │similare în │% │ │ │
│ │deşeurile │ │ │ │
│ │municipale │ │ │ │
│ │(7.2/VII) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│XI │Număr de │persoană│ │ │
│ │locuitori │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│XII │Tarif (VI/ │lei/tonă│ │ │
│ │VIII) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│ │utilizatori │lei/ │ │ │
│XIII│casnici │persoană│ │ │
│ │(IX x VIII x │/lună │ │ │
│ │XII)/(XI x │ │ │ │
│ │12) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Densitatea │ │ │ │
│ │medie a │ │ │ │
│ │fracţiei de │ │ │ │
│XIV │deşeuri, │tone/mc │ │ │
│ │prevăzută în │ │ │ │
│ │caietul de │ │ │ │
│ │sarcini (ρ) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│XV │utilizatori │lei/mc │ │ │
│ │noncasnici │ │ │ │
│ │(XII x XIV) │ │ │ │
└────┴─────────────┴────────┴─────────────┴─────────┘


    ANEXA 3

    [Anexa nr. 2 c) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea tarifului de colectare separată şi
    transport separat al biodeşeurilor din deşeurile municipale

┌────┬─────────────┬────────┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie │UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli de│lei/an │CE(0) │CE(0) x │
│ │exploatare │ │ │IPC_total│
│ │ │ │ │/100 │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei/an │CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │ │ │CF(0) │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │CT(1) = │
│III │totale (CT = │lei/an │CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x │lei/an │ │CT(1) x │
│ │r%) │ │ │r% │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cota de │ │ │ │
│ │dezvoltare, │ │ │CT(1) x │
│V │dacă este │lei/an │ │d% │
│ │cazul │ │ │ │
│ │(CT x d%) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│ │totală a │ │ │ │
│VI │prestaţiei │lei/an │ │V(1) │
│ │(III + IV + │ │ │ │
│ │V) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_mun(1) │
│VII │deşeuri │tone/an │Q_mun(0) │= Q_mun │
│ │municipale │ │ │(0) │
│ │Q_municipale,│ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_men(1) │
│7.1.│deşeuri │tone/an │Q_men(0) │= Q_men │
│ │menajere │ │ │(0) │
│ │Q_menajere │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │ │
│ │programată │ │ │Q_sim(1) │
│7.2.│deşeuri │tone/an │Q_sim(0) │= Q_sim │
│ │similare │ │ │(0) │
│ │Q_similare │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │Q_bio(1) │
│VIII│programată │tone/an │Q_bio(0) │= Q_bio │
│ │biodeşeuri │ │ │(0) │
│ │Q_biodeşeuri │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Ponderea │ │ │ │
│ │deşeurilor │ │ │ │
│IX │menajere în │% │ │ │
│ │deşeurile │ │ │ │
│ │municipale │ │ │ │
│ │(7.1/VII) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Ponderea │ │ │ │
│ │deşeurilor │ │ │ │
│X │similare în │% │ │ │
│ │deşeurile │ │ │ │
│ │municipale │ │ │ │
│ │(7.2/VII) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│XI │Număr de │persoană│ │ │
│ │locuitori │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│XII │Tarif (VI/ │lei/tonă│ │ │
│ │VIII) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│ │utilizatori │ │ │ │
│ │casnici │lei/ │ │ │
│XIII│deserviţi │persoană│ │ │
│ │(IX x VIII x │/lună │ │ │
│ │XII)/(XI x │ │ │ │
│ │12) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Densitatea │ │ │ │
│ │medie a │ │ │ │
│ │fracţiei de │ │ │ │
│XIV │deşeuri, │tone/mc │ │ │
│ │prevăzută în │ │ │ │
│ │caietul de │ │ │ │
│ │sarcini (ρ) │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│XV │utilizatori │lei/mc │ │ │
│ │noncasnici │ │ │ │
│ │(XII x XIV) │ │ │ │
└────┴─────────────┴────────┴─────────────┴─────────┘


    ANEXA 4

    [Anexa nr. 2 d) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea tarifului de operare a centrelor de colectare prin aport voluntar

┌────┬────────────┬────┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie│UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼────────────┼────┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli │lei/│CE(0) │CE(0) x │
│ │de │an │ │IPC_total│
│ │exploatare │ │ │/100 │
├────┼────────────┼────┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei/│CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │an │ │CF(0) │
├────┼────────────┼────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │lei/│ │CT(1) = │
│III │totale (CT =│an │CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼────────────┼────┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x│lei/│ │CT(1) x │
│ │r%) │an │ │r% │
├────┼────────────┼────┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│V │totală a │lei/│ │V(1) │
│ │activităţii │an │ │ │
│ │(III + IV) │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │Q_total │
│VI │programată │tone│Q_total(0) │(1) = │
│ │Q_total │/an │ │Q_total │
│ │ │ │ │(0) │
├────┼────────────┼────┼─────────────┼─────────┤
│VII │Tarif (V/VI)│lei/│ │ │
│ │ │tonă│ │ │
└────┴────────────┴────┴─────────────┴─────────┘


    ANEXA 5

    [Anexa nr. 2 e) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea tarifului de transfer al deşeurilor reciclabile de hârtie,
    metal, plastic şi sticlă colectate separat

┌────┬────────────┬────────┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie│UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli │lei/an │CE(0) │CE(0) x │
│ │de │ │ │IPC_total│
│ │exploatare │ │ │/100 │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei/an │CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │ │ │CF(0) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │CT(1) = │
│III │totale (CT =│lei/an │CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x│lei/an │ │CT(1) x │
│ │r%) │ │ │r% │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cota de │ │ │ │
│ │dezvoltare, │ │ │CT(1) x │
│V │dacă este │lei/an │ │d% │
│ │cazul │ │ │ │
│ │(CT x d%) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│ │totală a │ │ │ │
│VI │prestaţiei │lei/an │ │V(1) │
│ │(III + IV + │ │ │ │
│ │V) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │Q_rec(1) │
│VII │programată │tone/an │Q_rec(0) │= Q_rec │
│ │de deşeuri │ │ │(0) │
│ │reciclabile │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│VIII│Număr de │persoană│ │ │
│ │locuitori │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IX │Tarif (VI/ │lei/tonă│ │ │
│ │VII) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│ │utilizatori │lei/ │ │ │
│X │casnici │persoană│ │ │
│ │(IX x VII)/ │/lună │ │ │
│ │(VIII x 12) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Densitatea │ │ │ │
│ │medie a │ │ │ │
│ │fracţiei de │ │ │ │
│XI │deşeuri, │tone/mc │ │ │
│ │prevăzută în│ │ │ │
│ │caietul de │ │ │ │
│ │sarcini (ρ) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│XII │utilizatori │lei/mc │ │ │
│ │noncasnici │ │ │ │
│ │(IX) x (XI) │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴─────────────┴─────────┘


    ANEXA 6

    [Anexa nr. 2 f) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea tarifului de transfer al deşeurilor reziduale colectate separat

┌────┬────────────┬────────┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie│UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli │lei/an │CE(0) │CE(0) x │
│ │de │ │ │IPC_total│
│ │exploatare │ │ │/100 │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei/an │CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │ │ │CF(0) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │CT(1) = │
│III │totale (CT =│lei/an │CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x│lei/an │ │CT(1) x │
│ │r%) │ │ │r% │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cota de │ │ │ │
│ │dezvoltare, │ │ │CT(1) x │
│V │dacă este │lei/an │ │d% │
│ │cazul │ │ │ │
│ │(CT x d%) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│ │totală a │ │ │ │
│VI │prestaţiei │lei/an │ │V(1) │
│ │(III + IV + │ │ │ │
│ │V) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │Q_rez(1) │
│VII │programată │tone/an │Q_rez(0) │= Q_rez │
│ │de deşeuri │ │ │(0) │
│ │reziduale │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│VIII│Număr de │persoană│ │ │
│ │locuitori │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IX │Tarif (VI/ │lei/tonă│ │ │
│ │VII) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│ │utilizatori │lei/ │ │ │
│X │casnici │persoană│ │ │
│ │(IX x VII)/ │/lună │ │ │
│ │(VIII x 12) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Densitatea │ │ │ │
│ │medie a │ │ │ │
│ │fracţiei de │ │ │ │
│XI │deşeuri, │tone/mc │ │ │
│ │prevăzută în│ │ │ │
│ │caietul de │ │ │ │
│ │sarcini (ρ) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│XII │utilizatori │lei/mc │ │ │
│ │noncasnici │ │ │ │
│ │(IX) x (XI) │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴─────────────┴─────────┘


    ANEXA 7

    [Anexa nr. 2 g) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea tarifului de transfer al biodeşeurilor colectate separat

┌────┬────────────┬────────┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie│UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli │lei/an │CE(0) │CE(0) x │
│ │de │ │ │IPC_total│
│ │exploatare │ │ │/100 │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei/an │CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │ │ │CF(0) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │CT(1) = │
│III │totale (CT =│lei/an │CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x│lei/an │ │CT(1) x │
│ │r%) │ │ │r% │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cota de │ │ │ │
│ │dezvoltare, │ │ │CT(1) x │
│V │dacă este │lei/an │ │d% │
│ │cazul │ │ │ │
│ │(CT x d%) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│ │totală a │ │ │ │
│VI │prestaţiei │lei/an │ │V(1) │
│ │(III + IV + │ │ │ │
│ │V) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cantitatea │ │ │Q_bio(1) │
│VII │programată │tone/an │Q_bio(0) │= Q_bio │
│ │de │ │ │(0) │
│ │biodeşeuri │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│VIII│Număr de │persoană│ │ │
│ │locuitori │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IX │Tarif (VI/ │lei/tonă│ │ │
│ │VII) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│ │utilizatori │lei/ │ │ │
│X │casnici │persoană│ │ │
│ │(IX x VII)/ │/lună │ │ │
│ │(VIII x 12) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Densitatea │ │ │ │
│ │medie a │ │ │ │
│ │fracţiei de │ │ │ │
│XI │deşeuri, │tone/mc │ │ │
│ │prevăzută în│ │ │ │
│ │caietul de │ │ │ │
│ │sarcini (ρ) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│XII │utilizatori │lei/mc │ │ │
│ │noncasnici │ │ │ │
│ │(IX x XI) │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴─────────────┴─────────┘


    ANEXA 8

    [Anexa nr. 2 h) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea următoarelor tipuri de tarife: tarif sortare deşeuri de hârtie,
    carton, metal, plastic şi sticlă colectate separat; tarif compostare
    biodeşeuri colectate separat; tarif digestie anaerobă biodeşeuri colectate
    separat; tarif tratare mecano-biologică deşeuri reziduale; tarif incinerare
    deşeuri cu potenţial energetic în instalaţii de incinerare cu eficienţă energetică ridicată

┌────┬────────────┬────────┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie│UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli │lei/an │CE(0) │CE(0) x │
│ │de │ │ │IPC_total│
│ │exploatare │ │ │/100 │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei/an │CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │ │ │CF(0) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │CT(1) = │
│III │totale (CT =│lei/an │CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x│lei/an │ │CT(1) x │
│ │r%) │ │ │r% │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cota de │ │ │ │
│ │dezvoltare, │ │ │CT(1) x │
│V │dacă este │lei/an │ │d% │
│ │cazul │ │ │ │
│ │(CT x d%) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│ │totală a │ │ │ │
│VI │prestaţiei │lei/an │ │V(1) │
│ │(III + IV + │ │ │ │
│ │V) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│VII │Cantitatea │tone/an │Q(0) │Q(1) = Q │
│ │programată │ │ │(0) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│VIII│Număr de │persoană│ │ │
│ │locuitori │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IX │Tarif (VI/ │lei/tonă│ │ │
│ │VII) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│ │utilizatori │lei/ │ │ │
│X │casnici │persoană│ │ │
│ │(IX x VII)/ │/lună │ │ │
│ │(VIII x 12) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Densitatea │ │ │ │
│ │medie a │ │ │ │
│ │fracţiei de │ │ │ │
│XI │deşeuri, │tone/mc │ │ │
│ │prevăzută în│ │ │ │
│ │caietul de │ │ │ │
│ │sarcini (ρ) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│XII │utilizatori │lei/mc │ │ │
│ │noncasnici │ │ │ │
│ │(IX x XI) │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴─────────────┴─────────┘


    ANEXA 9

    [Anexa nr. 2 i) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea tarifului de depozitar

┌────┬────────────┬────────┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie│UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli │lei/an │CE(0) │CE(0) x │
│ │de │ │ │IPC_total│
│ │exploatare │ │ │/100 │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei/an │CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │ │ │CF(0) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │CT(1) = │
│III │totale (CT =│lei/an │CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x│lei/an │ │CT(1) x │
│ │r%) │ │ │r% │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Cota de │ │ │ │
│ │dezvoltare, │ │ │CT(1) x │
│V │dacă este │lei/an │ │d% │
│ │cazul (CT x │ │ │ │
│ │d%) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│ │totală a │ │ │ │
│VI │prestaţiei │lei/an │ │V(1) │
│ │(III + IV + │ │ │ │
│ │V) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│VII │Cantitatea │tone/an │Q(0) │Q(1) = Q │
│ │programată │ │ │(0) │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│VIII│Număr de │persoană│ │ │
│ │locuitori │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│IX │Tarif (VI/ │lei/tonă│ │ │
│ │VII) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│ │utilizatori │lei/ │ │ │
│X │casnici (IX │persoană│ │ │
│ │x VII)/(VIII│/lună │ │ │
│ │x 12) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Densitatea │ │ │ │
│ │medie a │ │ │ │
│ │fracţiei de │ │ │ │
│XI │deşeuri, │tone/mc │ │ │
│ │prevăzută în│ │ │ │
│ │caietul de │ │ │ │
│ │sarcini (ρ) │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────────┼─────────┤
│ │Tarif │ │ │ │
│XII │utilizatori │lei/mc │ │ │
│ │noncasnici │ │ │ │
│ │(IX x XI) │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴─────────────┴─────────┘


    ANEXA 10

    [Anexa nr. 2 j) la normele metodologice]
    FIŞĂ DE FUNDAMENTARE
    pentru ajustarea tarifelor la următoarele activităţi de salubrizare:
    măturatul, spălatul şi stropitul căilor publice din localitate, inclusiv
    colectarea şi transportul deşeurilor de pământ şi pietre provenite de pe
    căile publice la depozitele de deşeuri, precum şi ale deşeurilor provenite
    din coşurile stradale la depozitele de deşeuri şi/sau la instalaţiile de
    tratare; curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice din localitate
    şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ;
    dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea obiectivelor din domeniul public
    şi privat al unităţii administrativ-teritoriale

┌────┬────────────┬───┬─────────────┬─────────┐
│Nr. │ │ │Fundamentarea│ │
│crt.│Specificaţie│UM │anterioară │Propus │
│ │ │ │aprobată │ │
├────┼────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │CE(1) = │
│I │cheltuieli │lei│CE(0) │CE(0) x │
│ │de │/an│ │IPC_total│
│ │exploatare │ │ │/100 │
├────┼────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│II │Cheltuieli │lei│CF(0) │CF(1) = │
│ │financiare │/an│ │CF(0) │
├────┼────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli │lei│ │CT(1) = │
│III │totale (CT =│/an│CT(0) │CE(1) + │
│ │I + II) │ │ │CF(1) │
├────┼────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│IV │Profit (CT x│lei│ │CT(1) x │
│ │r%) │/an│ │r% │
├────┼────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│ │Valoare │ │ │ │
│V │totală a │lei│ │Val(1) │
│ │prestaţiei │/an│ │ │
│ │(III + IV) │ │ │ │
├────┼────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │S(1) = S │
│ │Suprafaţa/ │ │ │(0) │
│VI │Volumul/ │ │S(0)/V(0)/Q │V(1) = V │
│ │Cantitatea │ │(0) │(0) │
│ │programat(ă)│ │ │Q(1) = Q │
│ │ │ │ │(0) │
├────┼────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│VII │Tarif (V/VI)│ │ │ │
└────┴────────────┴───┴─────────────┴─────────┘


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016