Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 200 din 13 decembrie 2007  privind intocmirea listei nationale a propunerilor de mentiuni nutritionale si de sanatate asociate alimentelor si produselor destinate consumului uman, prevazute in   Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 244/2005 si in   Ordinul ministrului sanatatii nr. 401/2005 privind prelucrarea, procesarea si comercializarea plantelor medicinale si aromatice utilizate ca atare, partial procesate sau procesate sub forma de suplimente alimentare predozate, si in   Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 1.228/2005 , in   Ordinul ministrului sanatatii nr. 244/2006 si in Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 63/2006 pentru aprobarea Normelor tehnice privind comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine animala si vegetala si/sau a amestecurilor acestora cu vitamine, minerale si alti nutrienti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 200 din 13 decembrie 2007 privind intocmirea listei nationale a propunerilor de mentiuni nutritionale si de sanatate asociate alimentelor si produselor destinate consumului uman, prevazute in Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 244/2005 si in Ordinul ministrului sanatatii nr. 401/2005 privind prelucrarea, procesarea si comercializarea plantelor medicinale si aromatice utilizate ca atare, partial procesate sau procesate sub forma de suplimente alimentare predozate, si in Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 1.228/2005 , in Ordinul ministrului sanatatii nr. 244/2006 si in Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 63/2006 pentru aprobarea Normelor tehnice privind comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine animala si vegetala si/sau a amestecurilor acestora cu vitamine, minerale si alti nutrienti

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 45 din 21 ianuarie 2008

Vãzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale implementare politici agricole nr. 279.975 din 11 decembrie 2007,
având în vedere prevederile art. 13 şi 14 din Regulamentul nr. 1.924/2006 privind menţiunile nutriţionale şi de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman,
având în vedere prevederile <>art. 3 din Legea plantelor medicinale şi aromatice nr. 491/2003 ,
având în vedere prevederile art. 2 alin. (1) şi (2), ale <>art. 4 şi 13 din Legea nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor şi a hranei pentru animale, republicatã,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, <>Hotãrârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 738/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale, ministrul sãnãtãţii publice şi preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Autoritãţile competente pentru întocmirea listei naţionale a menţiunilor nutriţionale şi de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman sunt:
1. Ministerul Sãnãtãţii Publice, pentru produsele care fac obiectul <>Ordinului ministrului sãnãtãţii publice nr. 1.069/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare;
2. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, pentru produsele care fac obiectul <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 244/2005 şi <>Ordinului ministrului sãnãtãţii nr. 401/2005 privind prelucrarea, procesarea şi comercializarea plantelor medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial procesate sau procesate sub formã de suplimente alimentare predozate, şi al <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005 , al <>Ordinului ministrului sãnãtãţii nr. 244/2006 şi al Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 63/2006 pentru aprobarea Normelor tehnice privind comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine animalã şi vegetalã şi/sau a amestecurilor acestora cu vitamine, minerale şi alţi nutrienţi.
ART. 2
Lista naţionalã de propuneri de menţiuni nutriţionale şi de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman va fi alcãtuitã pe baza colectãrii de cãtre autoritãţi, în conformitate cu prevederile art. 1, a propunerilor de menţiuni de sãnãtate asociate produselor destinate consumului uman formulate de cãtre persoanele fizice sau juridice responsabile pentru respectarea cerinţelor legale în vigoare, denumite în continuare operatori în domeniul alimentar.
ART. 3
(1) Fiecare propunere de menţiune nutriţionalã şi de sãnãtate asociatã alimentelor şi produselor destinate consumului uman va fi elaboratã de cãtre fiecare operator din domeniul alimentar, atât în limba românã, cât şi în limba englezã, în conformitate cu formularul şi cu instrucţiunile de completare prevãzute în anexa nr. 1.
(2) Formularul pentru fiecare propunere de menţiune nutriţionalã şi de sãnãtate asociatã alimentelor şi produselor destinate consumului uman, din plante medicinale şi aromatice şi suplimentele alimentare care fac obiectul <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 244/2005 şi al <>Ordinului ministrului sãnãtãţii nr. 401/2005 şi al <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005 , al <>Ordinului ministrului sãnãtãţii nr. 244/2006 şi al Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 63/2006 se depune în 4 exemplare la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, Direcţia implementare politici de piaţã în sectorul culturi horticole, pânã la data de 4 ianuarie 2008, de cãtre fiecare operator în domeniul alimentar interesat.
(3) Fiecare operator în domeniul alimentar, pe baza formularelor depuse conform prevederilor alin. (2), va întocmi, atât în limba românã, cât şi în limba englezã, lista proprie a propunerilor de menţiuni de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman, pe care o va transmite în sistem electronic la Institutul de Bioresurse Alimentare - Serviciul de notificare a produselor. Lista proprie a propunerilor de menţiuni de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman se va întocmi în conformitate cu formularul şi cu prevederile anexei nr. 2.
(4) Formularele depuse în conformitate cu prevederile alin. (2) vor fi supuse verificãrii Comisiei de aprobare a listei naţionale de propuneri de menţiuni nutriţionale şi de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman.
ART. 4
(1) Comisia de verificare a listei naţionale de propuneri de menţiuni nutriţionale şi de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman, denumitã în continuare Comisie, este organism consultativ al autoritãţilor competente ale statului şi este formatã din cercetãtori, cadre didactice, experţi în domeniu, reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale de profil.
(2) Comisia este constituitã din persoanele menţionate în anexa nr. 3, la care se adaugã 2 reprezentanţi ai Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
(3) Membrii Comisiei, dupã o analizã individualã a fiecãrei propuneri de menţiune de sãnãtate asociatã alimentelor şi produselor destinate consumului uman, în cadrul unei întâlniri de lucru, ce va avea loc în data de 11 ianuarie 2008, vor da avizul favorabil propunerilor acceptate pentru a fi incluse în Lista naţionalã de propuneri de menţiuni de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman, prevãzute în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 244/2005 şi în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 401/2005 şi în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005 , în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 244/2006 şi în Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 63/2006. Avizul favorabil acordat de Comisie Listei naţionale de propuneri de menţiuni de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman, prevãzute în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 244/2005 şi în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 401/2005 şi în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005 , în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 244/2006 şi în Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 63/2006, va fi consemnat în scris sub semnãtura fiecãrui membru al Comisiei.
(4) Propunerile de menţiuni de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman din plante, prevãzute în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 244/2005 şi în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 401/2005 şi în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005 , în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 244/2006 şi în Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 63/2006, care nu primesc avizul favorabil, vor fi listate pe site-ul IBA şi returnate operatorilor din domeniul alimentar care le-au propus, în vederea reformulãrii conţinutului.
(5) Operatorii din domeniul alimentar pot redepune o singurã datã propunerile de menţiuni de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman din plante medicinale şi aromatice care nu au primit avizul favorabil al Comisiei, în termen de 3 zile lucrãtoare, de la afişarea pe site-ul IBA, conform prevederilor alin. (4).
(6) Comisia se va întâlni în data de 18 ianuarie 2008 pentru analizarea reformulãrilor transmise de cãtre operatorii din domeniul alimentar. Propunerile reformulate care vor fi acceptate de Comisie vor fi incluse în Lista naţionalã de propuneri de menţiuni de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman, prevãzutã în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 244/2005 şi în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 401/2005 şi în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005 , în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 244/2006 şi în Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 63/2006.
(7) Pânã la data de 31 ianuarie 2008 va fi transmisã Comisiei Europene Lista naţionalã avizatã de Comisie, în conformitate cu prevederile alin. (3) şi (6), pentru a fi inclusã în lista finalã a Comisiei Europene.
ART. 5
Lista naţionalã a propunerilor de menţiuni nutriţionale şi de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman, prevãzutã în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 244/2005 şi în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 401/2005 şi în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005 , în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 244/2006 şi în Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 63/2006, în forma aprobatã de Comisie, va fi afişatã pe site-ul celor douã autoritãţi, în conformitate cu prevederile art. 1.
ART. 6
(1) Operatorii din industria alimentarã ale cãror produse fac obiectul <>Ordinului ministrului sãnãtãţii publice nr. 1.069/2007 vor completa on-line, în limbile românã şi englezã, pe site-ul oficial al Ministerului Sãnãtãţii Publice, formularul prezentat în anexa nr. 1.
(2)Termenul limitã al procesului de înregistrare a menţiunilor de sãnãtate prevãzut la alin. (1) este 10 decembrie 2008.
(3) Autoritatea Naţionalã de Sãnãtate Publicã din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice va transmite Comisiei, pânã la data de 31 ianuarie 2008, Lista naţionalã a menţiunilor de sãnãtate asociate alimentelor care fac obiectul <>Ordinului ministrului sãnãtãţii publice nr. 1.069/2007 .
ART. 7
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 8
Prezentul ordin se publicã in Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
Sanitare Veterinare şi pentru
Siguranţa Alimentelor,
Radu Cheţan Roatiş

ANEXA 1

FORMULAR
de propunere de menţiune nutriţionalã şi de sãnãtate asociatã
alimentelor şi produselor destinate consumului uman, prevãzute
în Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii
rurale nr. 244/2005 şi în Ordinul ministrului sãnãtãţii
nr. 401/2005 privind prelucrarea, procesarea şi comercializarea
plantelor medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial
procesate sau procesate sub formã de suplimente alimentare
predozate, şi în Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor
şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005, în Ordinul ministrului
sãnãtãţii nr. 244/2006 şi în Ordinul preşedintelui Autoritãţii
Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor
nr. 63/2006 pentru aprobarea Normelor tehnice privind
comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine
animalã şi vegetalã şi/sau a amestecurilor acestora cu vitamine,
minerale şi alţi nutrienţi, destinat completãrii de cãtre
operatorii din domeniul alimentar



Limba românã
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │
├──────────────┬────────────────┬──────────────┬───────────────┬───────────────┤
│ Componenta │ Relaţia │ Condiţii │ Natura │ Formulãrile │
│ produsului │ cu sãnãtatea │ de utilizare │ evidenţelor │ de marketing │
├──────────────┼────────────────┼──────────────┼───────────────┼───────────────┤
│ 3. │ 4. │ 5. │ 6. │ 7. │
├──────────────┼────────────────┴──────────────┴───────────────┴───────────────┤
│ Nr. │ Referinţe │
├──────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ... │ 8. │
└──────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────┘





Limba englezã
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │
├──────────────┬────────────────┬──────────────┬───────────────┬───────────────┤
│ Food │ Health │ Conditions │ Nature │ Examples │
│ Component │ Relationship │ of Use │ of evidence │ of wording │
├──────────────┼────────────────┼──────────────┼───────────────┼───────────────┤
│ 3. │ 4. │ 5. │ 6. │ 7. │
├──────────────┼────────────────┴──────────────┴───────────────┴───────────────┤
│ No. │ References │
├──────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ... │ 8. │
└──────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────┘



Instrucţiuni de completare a formularului:
1. Numele şi datele de identificare ale operatorului în domeniul alimentar, care propune o anumitã menţiune nutriţionalã şi de sãnãtate asociatã alimentelor şi produselor de consum uman: denumirea firmei, codul unic de înregistrare, adresa, numãrul de telefon.
2. Numele şi datele de contact ale persoanei desemnate de operatorul în domeniul alimentar pentru susţinerea şi argumentarea propunerii de menţiune nutriţionalã şi de sãnãtate asociatã alimentelor şi produselor de consum uman: numele şi prenumele, funcţia în cadrul firmei, numãrul de telefon, adresa de e-mail.
3. Componenta produsului este reprezentatã de una sau mai multe plante medicinale şi aromatice, pentru care se va preciza distinct, pentru fiecare în parte: denumirea botanicã a plantei, urmatã de partea folositã şi denumirea popularã uzualã.
4. Relaţia cu sãnãtatea precizatã pe scurt.
5. Condiţiile de utilizare.
6. Enumerarea pe scurt a tipului surselor bibliografice citate de cãtre operatorul în domeniul alimentar pentru argumentarea propunerii sale de menţiune nutriţionalã şi de sãnãtate asociatã alimentelor şi produselor destinate consumului uman.
7. Una sau mai multe formulãri de marketing ce vor fi aplicate produsului finit care va conţine respectiva componentã, precizatã la pct. 3, în conformitate cu relaţia cu sãnãtatea, ce a fost precizatã la pct. 4. Fiecare formulare de marketing va fi trecutã pe un rând separat, în cadrul acestei rubrici.
8. Precizarea sursei bibliografice citate în scopul argumentãrii menţiunii nutriţionale şi de sãnãtate asociatã alimentelor şi produselor de uz uman propusã. Citarea fiecãrei referinţe se va face menţionându-se: numele şi iniţialele prenumelui autorului sau autorilor, anul şi locul publicãrii, numele referinţei, volumul, capitolul, pagina în care se aflã argumentarea menţiunii propuse.

ANEXA 2

LISTA
de propuneri de menţiuni nutriţionale şi de sãnãtate asociate
alimentelor şi produselor destinate consumului uman, prevãzute
în Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii
rurale nr. 244/2005 şi în Ordinul ministrului sãnãtãţii nr.
401/2005 privind prelucrarea, procesarea şi comercializarea
plantelor medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial
procesate sau procesate sub formã de suplimente alimentare
predozate, şi în Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor
şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005, în Ordinul ministrului
sãnãtãţii nr. 244/2006 şi în Ordinul preşedintelui Autoritãţii
Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor
nr. 63/2006 pentru aprobarea Normelor tehnice privind
comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine
animalã şi vegetalã şi/sau a amestecurilor acestora cu vitamine,
minerale şi alţi nutrienţi, întocmitã de cãtre operatorii
din domeniul alimentar



Limba românã
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │
├───┬─────────────┬──────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────────┤
│Nr.│ Componenta │ Relaţia │ Condiţii │ Natura │ Formulãrile │
│ │ produsului │ cu sãnãtatea │ de utilizare │ evidenţelor │ de marketing │
├───┼─────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│...│ 3. │ 4. │ 5. │ 6. │ 7. │
└───┴─────────────┴──────────────┴──────────────┴───────────────┴──────────────┘





Limba englezã
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │
├───┬─────────────┬──────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────────┤
│No.│ Food │ Health │ Conditions │ Nature │ Examples │
│ │ Component │ Relationship │ of Use │ of evidence │ of wording │
├───┼─────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│...│ 3. │ 4. │ 5. │ 6. │ 7. │
└───┴─────────────┴──────────────┴──────────────┴───────────────┴──────────────┘



Instrucţiuni de completare a listei:
Rubricile celor douã tabele, cel în limba românã şi cel în limba englezã, vor fi completate în conformitate cu instrucţiunile de completare din anexa nr. 1.
Fiecare linie din tabel corespunde câte unei propuneri de menţiune nutriţionalã şi de sãnãtate asociatã alimentelor şi produselor de uz uman.
Numerotarea propunerilor se va face în conformitate cu ordinea în care acestea au fost depuse la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
Numerele de ordine date propunerilor în lista redactatã în limba românã trebuie sã corespundã cu numerele de ordine date traducerii informaţiilor din lista redactatã în limba englezã.

ANEXA 3

COMPONENŢA
Comisiei de verificare a listei naţionale de propuneri
de menţiuni nutriţionale şi de sãnãtate asociate alimentelor
şi produselor destinate consumului uman, prevãzute în Ordinul
ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale
nr. 244/2005 şi în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 401/2005
privind prelucrarea, procesarea şi comercializarea plantelor
medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial procesate
sau procesate sub formã de suplimente alimentare predozate,
şi în Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi
dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005, în Ordinul ministrului
sãnãtãţii nr. 244/2006 şi în Ordinul preşedintelui Autoritãţii
Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor
nr. 63/2006 pentru aprobarea Normelor tehnice privind
comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine
animalã şi vegetalã şi/sau a amestecurilor acestora cu vitamine,
minerale şi alţi nutrienţi

Comisia de verificare a listei naţionale de propuneri de menţiuni nutriţionale şi de sãnãtate asociate alimentelor şi produselor destinate consumului uman, prevãzute în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 244/2005 şi în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 401/2005 şi în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 1.228/2005 , în <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 244/2006 şi în Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 63/2006, este alcãtuitã din:
1. prof. dr.Gheorghe Mencinicopschi
2. prof. dr. Ursula Stãnescu
3. prof. dr. Pavel Chirilã
4. prof. dr. Paul Ştefãnescu
5. prof. dr. Cerasela Elena Gîrd
6. dr. farm. Ovidiu Bojor
7. dr. farm. Dora Szocs
8. dr. ing. Radu Stoianov
9. dr. Corneliu Moldovan
10. dr. biochim. Cristina Mateescu
11. dr. Sorin Godeanu
12. dr. biol. Tatiana Onisei
13. dr. ing. Dumitru Lazurcã
14. mat. Andrei Gãmulea
15. dr. farm. Villa Rãdanţã
16. dr. şt. med. expert UE pentru suplimente alimentare Gabriela Garban
17. ing. Mihai Talpoş
18. prof. dr. Neacşu Constantin
19. conf. dr. Sigrig Eşianu
20. dr. Ana Dalia Faur

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016