Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 20 din 5 ianuarie 2017  pentru modificarea şi completarea Metodologiei privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a posturilor de preşedinţi-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate, în vederea îndeplinirii indicatorilor de performanţă generali şi specifici, încheierea contractelor de management şi evaluarea activităţii acestora, aprobată prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 799/2015    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 20 din 5 ianuarie 2017 pentru modificarea şi completarea Metodologiei privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a posturilor de preşedinţi-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate, în vederea îndeplinirii indicatorilor de performanţă generali şi specifici, încheierea contractelor de management şi evaluarea activităţii acestora, aprobată prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 799/2015

EMITENT: CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 108 din 8 februarie 2017

    Având în vedere:
    - titlul VIII "Asigurările sociale de sănătate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    - Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
    - Hotărârea nr. 20 din 30 decembrie 2016 a Consiliului de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate;
    - Referatul de aprobare al Comitetului director nr. CD23 din 2 noiembrie 2016,
    în temeiul dispoziţiilor:
    - art. 291 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    - art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:

    ART. I
    Metodologia privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a posturilor de preşedinţi-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate, în vederea îndeplinirii indicatorilor de performanţă generali şi specifici, încheierea contractelor de management şi evaluarea activităţii acestora, aprobată prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 799/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 729 din 29 septembrie 2015, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La anexa nr. 2, articolul 8, punctul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "4. De la momentul punerii în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite în legătură cu exercitarea mandatului, preşedintele CNAS are obligaţia de a suspenda contractul de management al preşedintelui-director general pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în cadrul unui mandat."

    2. La anexa nr. 2, articolul 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ARTICOLUL 10
    Încetarea contractului
    1. Prezentul contract încetează în următoarele situaţii:
    a) la expirarea perioadei pentru care a fost încheiat;
    b) prin revocarea mandatului, la iniţiativa preşedintelui CNAS, în cazul evaluării mandatarului preşedinte-director general cu calificativul «nesatisfăcător» sau în cazul obţinerii de către acesta a punctajului zero la unul dintre indicatorii prevăzuţi în anexa la prezentul contract, respectiv:
    - indicatorul specific nr. 8 din cadrul indicatorului general nr. 1;
    - indicatorul specific nr. 25 din cadrul indicatorului general nr. 1;
    - indicatorul specific nr. 3 din cadrul indicatorului general nr. 2;
    - indicatorul specific nr. 13 din cadrul indicatorului general nr. 2;
    c) prin revocarea mandatului, la iniţiativa preşedintelui CNAS, în condiţiile art. 2.030 lit. a) şi art. 2.031 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 287/2009, republicată, cu modificările ulterioare;
    d) prin revocarea mandatului, la iniţiativa preşedintelui CNAS, în cazul în care se menţine şi după 60 de zile calendaristice situaţia care a impus suspendarea contractului de management potrivit art. 8 pct. 4;
    e) prin revocarea mandatului, la iniţiativa preşedintelui CNAS, la modificarea cu peste 50% a indicatorilor de performanţă care au stat la baza încheierii prezentului contract;
    f) prin renunţarea de către mandatarul preşedinte-director general la mandatul încredinţat;
    g) prin acordul părţilor;
    h) prin decesul sau punerea sub interdicţie judecătorească a mandatarului preşedinte-director general;
    i) prin desfiinţarea sau reorganizarea casei de asigurări de sănătate;
    j) prin modificarea legislaţiei specifice sistemului de asigurări sociale de sănătate în ceea ce priveşte statutul preşedintelui-director general, manager al sistemului de asigurări sociale de sănătate la nivel local;
    k) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacităţii de muncă în cazul invalidităţii de gradul I sau II.
    2. În cazul în care preşedintele-director general al casei de asigurări de sănătate este numit cu delegare să exercite mandatul, acesta poate înceta atât în condiţiile prevăzute la pct. 1, precum şi la data numirii de către preşedintele CNAS a unei alte persoane care să exercite cu delegare mandatul de preşedinte-director general sau ca urmare a ocupării postului prin concurs, în condiţiile legii.
    3. Revocarea mandatului pentru situaţia prevăzută la pct. 1 lit. b) se face ca urmare a analizei efectuate de o comisie constituită în acest sens prin ordin al preşedintelui CNAS.
    4. Revocarea mandatului preşedintelui-director general al casei de asigurări de sănătate se notifică prin ordin al preşedintelui CNAS şi produce efecte de la data luării la cunoştinţă de către acesta."

    3. La anexa nr. 6, indicatorii specifici 2 şi 25 de la indicatorul general 1 "Capacitatea managerială a preşedintelui-director general" se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    2. Disponibil în cont neutilizat la finele perioadei de raportare lunar/trimestrial/anual din deschiderile de credite efectuate*):
    - 99%-100% faţă de deschiderea de credite - 5 puncte;
    - 98%-99% faţă de deschiderea de credite - 3 puncte;
    - sub 98% faţă de deschiderea de credite - 0 puncte.
──────────
    *) Disponibilul în cont neutilizat la finele perioadei de raportare lunar/trimestrial/anual reprezintă suma rămasă după efectuarea plăţilor din totalul deschiderilor de credite bugetare prezentată în procente, ca raport între plăti şi deschideri.
──────────
    ...................................................................
    25. Nerespectarea oricăreia dintre prevederile legale cu privire la angajarea bugetului, înregistrarea şi păstrarea integrităţii patrimoniului CAS, contractarea şi decontarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale, constatată ca urmare a acţiunilor de control ale structurii de specialitate din cadrul CNAS şi care a avut drept consecinţă prejudicierea fondului, pentru care au fost dispuse măsuri de recuperare a sumelor respective*):
    - măsuri dispuse pentru recuperarea prejudiciului la nivelul CAS - 0 puncte;
    - fără măsuri dispuse la nivelul CAS - 5 puncte.
──────────
    *) Indicatorul se raportează la perioada mandatului preşedintelui-director general şi se cuantifică numai pentru CAS la care s-a întocmit raport de control în perioada de raportare (trimestru)."
──────────

    4. La anexa nr. 6, după punctul 26 al indicatorului general 1 "Capacitatea managerială a preşedintelui-director general" se introduce un nou punct, punctul 27, cu următorul cuprins:
    "27. Urmărirea implementării măsurilor dispuse prin rapoartele de control încheiate ca urmare a acţiunilor de control derulate de structurile de control din cadrul CAS:
    - implementarea măsurilor în termenele stabilite prin rapoartele de control 100% - 5 puncte;
    - implementarea măsurilor în termenele stabilite prin rapoartele de control, 66,66%-99,99% - 3 puncte;
    - implementarea măsurilor în termenele stabilite prin rapoartele de control, 0%-66,65% - 0 puncte."

    5. La anexa nr. 6, la indicatorul general 2 "Capacitatea de a obţine cele mai bune rezultate cu resursele disponibile", la punctul 4 al indicatorului specific 1, după punctul 4.8 se introduce un nou punct, punctul 4.9, cu următorul cuprins:
    "4.9 Plăţi realizate trimestrial/anual raportat la creditele bugetare deschise trimestrial/anual pentru Programul naţional de diagnostic şi tratament cu ajutorul aparaturii de înaltă performanţă."

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


              p. Preşedintele Casei Naţionale
                  de Asigurări de Sănătate,
                   Gheorghe-Radu Ţibichi


    Bucureşti, 5 ianuarie 2017.
    Nr. 20.

                         ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016