Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2 din 16 ianuarie 2019  privind modificarea şi completarea Regulamentului pentru acordarea autorizaţiilor de înfiinţare şi a licenţelor în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 34/2013     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 2 din 16 ianuarie 2019 privind modificarea şi completarea Regulamentului pentru acordarea autorizaţiilor de înfiinţare şi a licenţelor în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 34/2013

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 51 din 21 ianuarie 2019
    Având în vedere prevederile art. 98 alin. (3),art. 118 alin. (3), art. 119 pct. 2 şi 3 din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. a) şi ale art. 10 alin. (1) lit. c) şi d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite prezentul ordin.
    ART. I
    Regulamentul pentru acordarea autorizaţiilor de înfiinţare şi a licenţelor în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 34/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 427 din 15 iulie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    (1) În vederea acordării, modificării, suspendării sau retragerii autorizaţiilor de înfiinţare şi a licenţelor prevăzute la art. 6 şi 7, prezentul regulament se aplică de către:
    a) ANRE, pentru ducerea la îndeplinire a atribuţiilor sale, specificate la art. 1 alin. (2);
    b) solicitanţi, care pot fi:
    (i) operatorii economici;
    (ii) unităţile administrativ-teritoriale şi/sau asocierile acestora;
    (iii) persoanele fizice din Uniunea Europeană, în condiţiile prezentului regulament.
    (2) Operatorii prevăzuţi la alin. (1) lit. b) pct. (i) pot fi:
    a) români;
    b) străini, cu sediul social în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene;
    c) străini, alţii în afara celor prevăzuţi la lit. b)."

    2. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    Solicitarea acordării/modificării/suspendării/ retragerii autorizaţiei de înfiinţare şi/sau a licenţei este responsabilitatea solicitanţilor prevăzuţi la art. 2 alin. (1) lit. b), care trebuie să acţioneze, în acest sens, conform prevederilor prezentului regulament."

    3. La articolul 7, după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:
    "d) trader de gaze naturale."

    4. La articolul 8, alineatele (1)-(4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    (1) Pentru acordarea/modificarea unei autorizaţii de înfiinţare/licenţe, solicitanţii depun la sediul ANRE o cerere, întocmită conform modelului din anexa nr. 2, însoţită de documentele prevăzute în prezentul regulament.
    (2) Operatorul economic străin, prevăzut la art. 2 alin. (2) lit. c), poate solicita acordarea de autorizaţii de înfiinţare/licenţe numai dacă are stabilit în România, în condiţiile legii, un sediu secundar pentru întreaga durată de valabilitate a autorizaţiei de înfiinţare/licenţei, necesar desfăşurării activităţilor.
    (3) Cererea prevăzută la alin. (1), însoţită de documentele comune şi specifice, se înregistrează la ANRE; acestea se transmit la ANRE în format hârtie şi în format electronic pe suport CD/DVD pentru fiecare solicitare de autorizaţie de înfiinţare/licenţă; anexele nr. 4-6 se transmit în format electronic editabil.
    (4) În cazul în care, la data transmiterii cererii conform prevederilor alin. (1), solicitantul deţine autorizaţie de înfiinţare/licenţă emisă de ANRE, acesta poate solicita, în scris, utilizarea documentelor comune/specifice menţionate în prezentul regulament, deja depuse, sub condiţia completării acestora, în situaţia în care au intervenit modificări/actualizări ale unor documente şi a transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere care să ateste faptul că documentele în cauză sunt valabile."

    5. La articolul 8, după alineatul (5) se introduc trei noi alineate, alineatele (6)-(8), cu următorul cuprins:
    "(6) Un operator economic străin prevăzut la art. 2 alin. (2) lit. b), care solicită acordarea licenţei de furnizare gaze naturale sau de trader de gaze naturale, poate desfăşura în România aceste activităţi fără să deţină licenţă acordată de ANRE, dacă acesta deţine o licenţă valabilă sau un document similar pentru activitatea respectivă, emis de autoritatea competentă a statului respectiv, şi dacă declară pe propria răspundere că respectă normele tehnice şi comerciale din România aplicabile pentru acea activitate.
(7) În situaţia prevăzută la alin. (6), ANRE emite o decizie în condiţiile şi cu respectarea Procedurii de confirmare a dreptului de participare la pieţele de energie electrică/gaze naturale din România a unor persoane juridice străine având sediul social într-un stat membru al Uniunii Europene.
(8) În situaţia în care solicitantul nu deţine documentele specifice solicitate pentru acordarea/modificarea autorizaţiei de înfiinţare/licenţei, acesta poate transmite documente înlocuitoare, inclusiv raport/rapoarte de expertiză tehnică întocmit/întocmite de expert/experţi tehnic/tehnici atestat/atestaţi ANRE aferent/aferente obiectivelor din sectorul gazelor naturale care fac obiectul solicitării."

    6. După articolul 8 se introduce un nou articol, articolul 8^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 8^1
    (1) ANRE emite persoanelor fizice numai autorizaţii pentru înfiinţarea de noi instalaţii de producere a biogazului/biometanului, respectiv numai licenţe pentru desfăşurarea activităţii de furnizare de biogaz/biometan.
    (2) Persoanele fizice solicitante trebuie să dovedească ANRE că îndeplinesc condiţiile stabilite de legislaţia în domeniu privind organizarea şi desfăşurarea unor activităţi economice de către persoanele fizice.
    (3) La cererea unei persoane fizice străine de acordare/ modificare/prelungire a unei autorizaţii de înfiinţare/licenţe prevăzute la alin. (1), aceasta anexează şi copia paşaportului şi a actelor din care rezultă reşedinţa în România."

    7. La articolul 9, alineatul (2) se abrogă.
    8. La articolul 9, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Toată documentaţia necesară acordării/modificării/ suspendării/retragerii autorizaţiei de înfiinţare/licenţei se poate transmite în format electronic, certificată cu semnătură electronică ce aparţine solicitantului, prin intermediul unui portal pus la dispoziţie de ANRE în acest scop."

    9. La articolul 9, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu următorul cuprins:
    "(4^1) În cazul nerespectării termenului prevăzut la alin. (4), analizarea documentaţiei se reia după transmiterea de către solicitant a tuturor documentelor solicitate conform observaţiilor transmise de ANRE, dar nu mai mult de 6 luni de la data înregistrării solicitării, dată la care intervin clasarea solicitării şi notificarea solicitantului în acest sens."

    10. La articolul 10 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) certificatul constatator emis de oficiul registrului comerţului cu cel mult 30 de zile înainte de data depunerii la ANRE în original sau în copie certificată pentru conformitate cu originalul de solicitant/reprezentantul legal al solicitantului, care să cuprindă informaţii de identificare ale solicitantului, denumirea, adresa sediului social/profesional, codul unic de înregistrare, numărul de ordine în registrul comerţului, starea solicitantului, forma de organizare, durata de constituire, capitalul social, asociaţii/acţionarii solicitantului, persoana/ persoanele împuternicită/e să reprezinte solicitantul, domeniile de activitate ale solicitantului care să conţină domeniul de activitate pentru care se solicită autorizaţia de înfiinţare/licenţa, sucursale/subunităţi/filiale, sedii secundare/puncte de lucru din România sau alte documente similare emise de autorităţi competente, după caz;"

    11. La articolul 10, alineatul (4) se abrogă.
    12. La articolul 11 alineatul (1), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    (1) La solicitarea autorizaţiei de înfiinţare a conductelor de alimentare din amonte aferente producţiei de gaze naturale sau a autorizaţiei de înfiinţare a instalaţiilor tehnologice de suprafaţă aferente activităţii de înmagazinare a gazelor naturale, în cazul unor noi depozite, documentele comune prevăzute la art. 10 sunt însoţite de următoarele documente specifice:"

    13. La articolul 11 alineatul (1), după litera a) se introduce o nouă literă, litera a^1), cu următorul cuprins:
    "a^1) în cazul solicitanţilor care nu sunt titulari de licenţă, este necesară copia contractului de asistenţă tehnică pentru urmărirea lucrărilor de execuţie, recepţie şi punere în funcţiune a:
    (i) conductelor de alimentare din amonte aferente producţiei de gaze naturale, încheiat cu un titular de licenţă de operare a conductelor de alimentare din amonte, care are o experienţă similară de minimum 3 ani;
    (ii) instalaţiilor tehnologice de suprafaţă aferente activităţii de înmagazinare a gazelor naturale, încheiat cu un titular de licenţă de operare a sistemului de înmagazinare subterană, care are o experienţă similară de minimum 3 ani;"

    14. La articolul 11 alineatul (1), litera g) se abrogă.
    15. La articolul 11 alineatul (2), litera g) se abrogă.
    16. La articolul 11 alineatul (3) litera a), punctul (i) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(i) contractului de concesiune a serviciului public de distribuţie a gazelor naturale sau asimilate pentru solicitarea privind acordarea autorizaţiei de înfiinţare a sistemului de distribuţie a gazelor naturale;"

    17. La articolul 11 alineatul (3), litera h) se abrogă.
    18. La articolul 11 alineatul (4), litera f) se abrogă.
    19. La articolul 12 alineatul (1), după litera a) se introduce o nouă literă, litera a^1), cu următorul cuprins:
    "a^1) lista sediilor solicitantului, în care urmează a se desfăşura activitatea aferentă furnizării de gaze naturale, precum şi lista punctelor unice de contact, de informare şi relaţii cu clienţii;"

    20. La articolul 12 alineatul (1), literele b) şi c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) documente din care să rezulte că solicitantul dispune de o sumă de bani cel puţin egală cu 25% din valoarea cifrei de afaceri estimată a se realiza în primele 12 luni de activitate ca furnizor de gaze naturale, biogaz/biometan sau GNL, dar nu mai puţin de 100.000 euro pentru gaze naturale şi GNL, sumă care provine din una sau mai multe dintre următoarele resurse:
    (i) capitaluri proprii a căror valoare se calculează pe baza datelor din ultima balanţă de verificare lunară conform formulei utilizate la întocmirea situaţiilor financiare anuale pe care solicitantul le comunică organelor fiscale;
    (ii) disponibilul din linii de credit bancare de care beneficiază solicitantul, conform documentelor financiare justificative în acest sens;
    (iii) resurse financiare pe care asociaţii şi/sau acţionarii solicitantului le pun la dispoziţia acestuia prin contracte de finanţare/împrumut sau prin alte tipuri de contracte însoţite de documente financiare justificative;
c) declaraţia scrisă, în original, pe propria răspundere, a reprezentantului legal/administratorului/directorului general al solicitantului privind cantităţile estimate a fi furnizate în anul în care se acordă licenţa şi, respectiv, în primele 12 luni de activitate, exprimate în MWh pentru gaze naturale, biogaz/biometan şi în tone pentru GNL."

    21. La articolul 12 alineatul (2), literele e), i) şi j) se abrogă.
    22. La articolul 12 alineatul (2), literele b) şi f) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "b) curriculum vitae pentru persoanele din cadrul echipei manageriale responsabile cu coordonarea activităţilor prevăzute la lit. a), din care să rezulte experienţa profesională în activitatea respectivă de minimum 3 ani şi faptul că aceştia, pentru activităţile de proiectare şi/sau de execuţie pentru care sunt responsabili, deţin calitatea de instalator autorizat ANRE, conform prevederilor Regulamentului pentru autorizarea persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 83/2014, cu modificările şi completările ulterioare;
    …………………………...........................................................
f) copia procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru obiectivul solicitat, în format electronic;"

    23. La articolul 12 alineatul (2) litera g), punctul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "7. numărul de înregistrare a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    24. La articolul 12 alineatul (2) litera g), după punctul 7 se introduce un nou punct, punctul 7^1, cu următorul cuprins:
    "7^1. data procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    25. La articolul 12 alineatul (3), literele f) şi j) se abrogă.
    26. La articolul 12 alineatul (3), literele b), c), g) şi litera h) punctul 7 se modifică şi vor aveaurmătorul cuprins:
    "b) curriculum vitae pentru persoanele din cadrul echipei manageriale responsabile cu coordonarea activităţilor prevăzute la lit. a), din care să rezulte experienţa profesională în activitatea respectivă de minimum 3 ani şi faptul că aceştia, pentru activităţile de proiectare şi/sau de execuţie pentru care sunt responsabili, deţin calitatea de instalator autorizat ANRE, conform prevederilor Regulamentului pentru autorizarea persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 83/2014, cu modificările şi completările ulterioare;
c) declaraţia scrisă, în original, pe propria răspundere, a reprezentantului legal/administratorului/directorului general al solicitantului privind cantitatea de gaze naturale estimată a se transporta în anul în care se acordă licenţa, exprimată în MWh;
    ..................................
g) copia procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru obiectivul solicitat, în format electronic;
    ...................................
7. numărul de înregistrare a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    27. La articolul 12 alineatul (3) litera h), după punctul 7 se introduce un nou punct, punctul 7^1, cu următorul cuprins:
    "7^1. data procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    28. La articolul 12 alineatul (4), literele f) şi i) se abrogă.
    29. La articolul 12 alineatul (4), literele b), c), g) şi litera h) punctul 10 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "b) curriculum vitae pentru persoanele din cadrul echipei manageriale responsabile cu coordonarea activităţilor prevăzute la lit. a), din care să rezulte experienţa profesională în activitatea respectivă de minimum 3 ani şi faptul că aceştia, pentru activităţile de proiectare şi/sau de execuţie pentru care sunt responsabili, deţin calitatea de instalator autorizat ANRE, conform prevederilor Regulamentului pentru autorizarea persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 83/2014, cu modificările şi completările ulterioare;
c) declaraţia scrisă, în original, pe propria răspundere, a reprezentantului legal/administratorului/directorului general al solicitantului privind cantitatea de gaze naturale estimată a se distribui în anul în care se acordă licenţa, exprimată în MWh;
    ..................................
g) copia procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru obiectivul solicitat, după caz, în format electronic;
    .................................
10. numărul de înregistrare a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    30. La articolul 12 alineatul (4) litera h), după punctul 10 se introduce un nou punct, punctul 10^1, cu următorul cuprins:
    "10^1. data procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    31. La articolul 12 alineatul (5), literele e) şi i) se abrogă.
    32. La articolul 12 alineatul (5), literele b), d) şi f) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "b) curriculum vitae pentru persoanele din cadrul echipei manageriale responsabile cu coordonarea activităţilor prevăzute la lit. a), din care să rezulte experienţa profesională în activitatea respectivă de minimum 3 ani şi faptul că aceştia, pentru activităţile de proiectare şi/sau de execuţie pentru care sunt responsabili, deţin calitatea de instalator autorizat ANRE, conform prevederilor Regulamentului pentru autorizarea persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 83/2014, cu modificările şi completările ulterioare;
    ................................................................................................
d) declaraţia scrisă, în original, pe propria răspundere, a reprezentantului legal/administratorului/directorului general al solicitantului privind elementele tehnico-economice ale obiectivelor pentru care se solicită acordarea licenţei, conform modelului din anexa nr. 7; datele prevăzute în anexa nr. 4 se vor prezenta şi în format fişier XML conform schemei puse la dispoziţie de către ANRE;
    ............................................................
f) copia procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru obiectivul solicitat, în format electronic;"

    33. La articolul 12 alineatul (5) litera g), punctul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "7. numărul de înregistrare a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    34. La articolul 12 alineatul (5) litera g), după punctul 7 se introduce un nou punct, punctul 7^1, cu următorul cuprins:
    "7^1. data procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    35. La articolul 12 alineatul (6), literele e) şi i) se abrogă.
    36. La articolul 12 alineatul (6), literele b), f) şi litera g) punctul 7 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "b) curriculum vitae pentru persoanele din cadrul echipei manageriale responsabile cu coordonarea activităţilor prevăzute la lit. a), din care să rezulte experienţa profesională în activitatea respectivă de minimum 3 ani şi faptul că aceştia, pentru activităţile de proiectare şi/sau de execuţie pentru care sunt responsabili, deţin calitatea de instalator autorizat ANRE, conform prevederilor Regulamentului pentru autorizarea persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 83/2014, cu modificările şi completările ulterioare;
    ..................................
f) copia procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru obiectivul solicitat, în format electronic;
    ...................................
7. numărul de înregistrare a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    37. La articolul 12 alineatul (6) litera g), după punctul 7 se introduce un nou punct, punctul 7^1, cu următorul cuprins:
    "7^1. data procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;"

    38. La articolul 12 alineatul (7), literele d) şi e) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "d) lista cuprinzând sistemele şi aplicaţiile informatice capabile să asigure organizarea şi administrarea pieţelor centralizate angro de gaze naturale, aflate în exploatarea curentă a operatorului economic solicitant, în scopul organizării şi administrării pieţelor centralizate de gaze naturale prevăzute la lit. c), cu precizări privind deţinerea drepturilor de utilizare a acestora;
e) regulamentul solicitantului de tranzacţionare pentru produsele care fac obiectul solicitării;"

    39. La articolul 12 alineatul (7), după litera f) se introduc şase noi litere, literele g)-l), cu următorul cuprins:
    "g) descrierea funcţională a aplicaţiei informatice integrate specializate, prin care se realizează separarea activităţilor care fac obiectul licenţei prin contabilitatea de gestiune şi rapoarte care reflectă modul de alocare a veniturilor şi cheltuielilor aferente fiecărei activităţi conform situaţiilor financiare anuale, precum şi ultima balanţă încheiată;
h) copia documentului de certificare a sistemelor informatice utilizate conform unui standard internaţional ce conţine cerinţele pentru un sistem de management al securităţii informaţiilor, astfel încât să confirme capabilitatea organizaţiei de a evalua riscurile privind securitatea informaţiilor şi de a implementa măsuri de control pentru a putea asigura confidenţialitatea, integritatea şi disponibilitatea informaţiilor;
i) copia documentului de certificare a sistemului de management utilizat conform unui standard internaţional care să demonstreze capabilitatea sa de a furniza produse şi servicii care să îndeplinească atât cerinţele clienţilor, cât şi cerinţele legale şi de reglementare aplicabile;
j) copia contractului încheiat cu un auditor independent pentru auditarea situaţiilor financiare, în termen de valabilitate;
k) declaraţia pe propria răspundere a reprezentantului legal prin care îşi asumă, pe toată perioada de valabilitate a licenţei:
    (i) punerea la dispoziţia publicului a informaţiilor privind situaţiile financiare anuale şi raportul auditorilor;
    (ii) respectarea obligativităţii transmiterii la ANRE a rapoartelor conform reglementărilor în vigoare;
    (iii) respectarea reglementărilor şi condiţiilor stabilite prin licenţa acordată de către ANRE;
l) copia situaţiilor financiare anuale şi raportul auditorilor puse la dispoziţia publicului de solicitant, conform prevederilor art. 146 alin. (2^1) lit. f) din Legea nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare."

    40. La articolul 12, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
    "(8) La solicitarea acordării licenţei de trader de gaze naturale, documentele comune prevăzute la art. 10 sunt însoţite de următoarele documente specifice:
    a) copie de pe regulamentul de organizare şi funcţionare a solicitantului, integral sau în extras, din care să rezulte atribuţiile şi responsabilităţile compartimentelor angajate în activitatea de trader de gaze naturale;
    b) lista sediilor solicitantului, în care urmează a se desfăşura activitatea traderului de gaze naturale;
    c) documente din care să rezulte că solicitantul dispune de o sumă de bani cel puţin egală cu 25% din valoarea cifrei de afaceri estimată a se realiza în primele 12 luni de activitate ca trader de gaze naturale, dar nu mai puţin de 100.000 euro, sumă care provine din una sau mai multe dintre următoarele resurse:
    (i) capitaluri proprii - a căror valoare se calculează pe baza datelor din ultima balanţă de verificare lunară conform formulei utilizate la întocmirea situaţiilor financiare anuale pe care operatorul economic le comunică organelor fiscale;
    (ii) disponibilul din linii de credit bancare de care beneficiază solicitantul conform documentelor financiare justificative în acest sens;
    (iii) resurse financiare pe care asociaţii şi/sau acţionarii solicitantului le pun la dispoziţia acestuia prin contracte de finanţare/împrumut sau prin alte tipuri de contracte însoţite de documente financiare justificative;
    d) declaraţia scrisă, în original, pe propria răspundere, a reprezentantului legal/administratorului/directorului general al solicitantului privind cantităţile de gaze naturale estimate a fi furnizate în anul în care se acordă licenţa şi, respectiv, în primele 12 luni de activitate, exprimate în MWh."

    41. La articolul 13 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) licenţele prevăzute la art. 7 lit. a), lit. b) pct. (v)-(vi), lit. c) şi d) sunt valabile pentru o perioadă de maximum 25 de ani."

    42. La articolul 14 alineatul (2), partea introductivă şi litera b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) În vederea aplicării prevederilor alin. (1), titularul transmite ANRE o cerere întocmită conform modelului din anexa nr. 2 însoţită de:
    ……………………………………………..................................
b) copia documentului prin care a fost achitat tariful de analiză a cererii de prelungire a valabilităţii autorizaţiei de înfiinţare/licenţei, conform tarifelor aprobate de ANRE; acest tarif nu se deduce din tariful de acordare/modificare a autorizaţiei de înfiinţare/licenţei."

    43. Articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    (1) În situaţiile prevăzute la art. 138 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, ANRE are dreptul să desemneze un alt operator economic, titular al unei licenţe similare, pentru desfăşurarea activităţii, ţinând cont de prevederile Procedurii privind desemnarea unui operator de distribuţie a gazelor naturale pentru preluarea operării unui sistem de distribuţie a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 2/2017, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), ANRE emite o decizie privind desemnarea pentru preluarea operării sistemului de distribuţie operatorului economic desemnat, însoţită de anexele D1 şi D2 prevăzute în Condiţiile-cadru de valabilitate a licenţei de operare a sistemului de distribuţie a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 84/2014, cu modificările şi completările ulterioare."

    44. Articolul 17 se abrogă.
    45. La articolul 18, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) drepturile şi obligaţiile conferite de autorizaţia de înfiinţare/licenţă;"

    46. La articolul 21, alineatele (1)-(3) se abrogă.
    47. La articolul 24, alineatul (1) litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) anual, în cazul punerii în funcţiune a unor obiective noi sau scoaterii din funcţiune a unor obiective, amplasate într-o locaţie pentru care este acordată licenţă specifică;"

    48. La articolul 24, după alineatul (2) se introduc trei noi alineate, alineatele (2^1)-(2^3), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Titularii licenţelor de operare a sistemului de transport/distribuţie al/a gazelor naturale au obligaţia ca până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, pentru anul precedent, să transmită la ANRE situaţiile prevăzute în anexele nr. 9-12, după caz, în format electronic editabil.
(2^2) Titularul licenţei de furnizare a gazelor naturale nu poate deţine simultan şi licenţă de trader de gaze naturale, drepturile specifice activităţii de trader fiind incluse în licenţa de furnizare a gazelor naturale pe care o deţine.
(2^3) Titularul licenţei de trader de gaze naturale nu poate furniza gaze naturale clienţilor finali."

    49. La articolul 25, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În situaţia în care acordul petrolier sau contractul de concesiune/asimilat se modifică, inclusiv în situaţia transferului, titularul acestuia are obligaţia de a transmite la ANRE o copie a documentului, în termen de 2 zile lucrătoare, însoţită, după caz, de solicitarea de modificare a autorizaţiei de înfiinţare/licenţei."

    50. La articolul 26, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) În cazul încetării motivelor care au condus la suspendarea autorizaţiei de înfiinţare/licenţei, ANRE emite o decizie de încetare a suspendării, care intră în vigoare la data stabilită de ANRE în cuprinsul acesteia."

    51. Articolul 27 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 27
    (1) ANRE îi retrage titularului autorizaţia de înfiinţare/licenţa în următoarele situaţii:
    a) în situaţiile precizate la art. 26;
    b) în cazul decăderii din drepturi, incapacităţii sau falimentului titularului, stabilite prin hotărâre judecătorească definitivă;
    c) la cererea motivată a titularului; în situaţia în care activitatea se desfăşoară în baza unui contract de concesiune sau asimilat sau a unui acord petrolier, ANRE are dreptul să retragă autorizaţia de înfiinţare/licenţa numai după ce titularul prezintă acordul partenerului de contract;
    d) la încetarea contractului de concesiune sau asimilat sau a acordului petrolier;
    e) în cazurile în care anularea de către emitent sau expirarea valabilităţii unuia dintre actele care au stat la baza acordării autorizaţiei de înfiinţare/licenţei, conform prevederilor prezentului regulament, este iremediabilă, conducând la imposibilitatea desfăşurării activităţilor permise de autorizaţia de înfiinţare/licenţă sau a respectării condiţiilor de valabilitate asociate acestora;
    f) pierderea titlului legal privind deţinerea de bunuri imobile în/sau pe care se amplasează obiectivele/sistemele din sectorul gazelor naturale sau pierderea titlului legal privind deţinerea obiectivelor/sistemelor din sectorul gazelor naturale, care conduce la imposibilitatea desfăşurării activităţii permise de licenţă, constatată prin hotărâre judecătorească definitivă;
    g) în cazul prezentării unor dovezi (ordine de restricţionare sau de interzicere a activităţii, hotărâri judecătoreşti definitive etc.) emise de o autoritate publică, ce atestă că înfiinţarea/ operarea obiectivelor/sistemelor din sectorul gazelor naturale sau a uneia ori a mai multora dintre componentele acestora pune în pericol sau dăunează grav persoanelor fizice, proprietăţii şi/sau mediului înconjurător.
    (2) Titularul autorizaţiei de înfiinţare şi/sau al licenţei este obligat să notifice ANRE situaţiile menţionate la alin. (1) lit. b), d)-f), în termen de 5 zile lucrătoare de la apariţia acestora.
    (3) În situaţia radierii unui operator economic, decizia de acordare a autorizaţiei de înfiinţare/licenţei îşi încetează efectele."

    52. După articolul 27 se introduc două noi articole, articolele 27^1 şi 27^2, cu următorul cuprins:
    "ART. 27^1
    În caz de pierdere/distrugere a documentelor emise de ANRE aferente autorizaţiei de înfiinţare/licenţei, ANRE emite titularului, la cerere, contra cost, un exemplar duplicat; cererea titularului trebuie însoţită de dovada publicării pierderii/distrugerii documentelor aferente autorizaţiei de înfiinţare/licenţei în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.
    ART. 27^2
    Prevederile art. 26 şi 27 se aplică şi solicitanţilor, persoane juridice străine, cu privire la suspendarea sau retragerea deciziei de confirmare, emisă de ANRE."

    53. Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 28
    (1) Pe toată durata de valabilitate a autorizaţiei de înfiinţare/licenţei, titularii de autorizaţii de înfiinţare/licenţe au obligaţia de a respecta prevederile:
    a) Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale legislaţiei incidente;
    b) reglementărilor emise de ANRE şi ale condiţiilor de valabilitate-cadru şi specifice asociate autorizaţiei de înfiinţare/ licenţei, precum şi ale modificărilor şi completărilor aduse ulterior acestora.
    (2) În situaţia unor modificări legislative care conduc la posibilitatea desfăşurării activităţilor autorizate/licenţiate fără deţinerea autorizaţiilor de înfiinţare/licenţelor emise de ANRE, acestea îşi încetează valabilitatea."

    54. La articolul 29, alineatele (1) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 29
    (1) ANRE percepe tarife pentru:
    a) analiza solicitărilor de acordare/modificare/prelungire a autorizaţiilor de înfiinţare/licenţelor în sectorul gazelor naturale;
    b) acordarea/modificarea autorizaţiilor de înfiinţare/licenţelor în sectorul gazelor naturale;
    c) emiterea unui duplicat al autorizaţiei de înfiinţare/licenţei.
    ……………………………………………...................................
    (5) ANRE notifică solicitantului în termen de 5 zile lucrătoare decizia adoptată şi obligaţiile financiare ale acestuia, conform prevederilor alin. (4) şi ale art. 30, după caz."

    55. La articolul 29, după alineatul (3) se introduc două noi alineate, alineatele (3^1) şi (3^2), cu următorul cuprins:
    "(3^1) În situaţia în care se constată că suma aferentă tarifului de analiză nu a fost efectiv virată în contul ANRE, solicitarea primită se înregistrează cu caracter de corespondenţă şi nu se cuprinde în planul de lucru al direcţiei generale de specialitate.
(3^2) În situaţia în care se constată că, în termen de 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii prevăzute la art. 8 alin. (1), tariful de analiză nu a fost achitat integral şi efectiv virat în contul de destinaţie, solicitarea se clasează de drept, solicitantul fiind notificat cu privire la acest lucru, precum şi la posibilitatea de restituire a documentelor anexate cererii."

    56. La articolul 29, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
    "(8) Pentru situaţiile prevăzute la art. 22 alin. (2), ANRE nu percepe tarife:
    a) pentru analiza solicitărilor de acordare/modificare a autorizaţiilor de înfiinţare/licenţelor;
    b) de acordare/modificare a autorizaţiilor de înfiinţare/licenţelor în sectorul gazelor naturale."

    57. Articolul 30 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 30
    ANRE percepe tarife/contribuţii anuale de la titularii de licenţe din sectorul gazelor naturale, pe toată durata de valabilitate a licenţei, inclusiv pentru perioada de suspendare a acesteia, conform nivelului tarifelor/contribuţiilor aprobate prin ordin al preşedintelui ANRE."

    58. După articolul 31 se introduc două noi articole, articolele 31^1 şi 31^2, cu următorul cuprins:
    "ART. 31^1
    (1) Răspunderea asupra respectării legislaţiei în sectorul gazelor naturale, a cerinţelor privind calitatea în construcţii, precum şi a calităţii lucrărilor le revine titularilor autorizaţiilor de înfiinţare şi/sau a licenţelor de operare.
    (2) Autorizarea şi/sau licenţierea în sectorul gazelor naturale nu conduc/nu conduce la transferul de responsabilităţi de la titularii de autorizaţii de înfiinţare/licenţe la ANRE şi nici nu îi exonerează pe aceştia de obligaţiile ce le revin.
    (3) Aplicarea şi/sau plata oricărei amenzi contravenţionale nu limitează în niciun fel dreptul ANRE de a suspenda/retrage autorizaţia de înfiinţare/licenţa în condiţiile prezentului regulament.
    ART. 31^2
    Numărul de înregistrare şi data procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, numărul de inventar şi valoarea contabilă se transmit numai pentru obiectivele din sectorul gazelor naturale."

    59. Articolul 32 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 32
    Anexele nr. 1-12 fac parte integrantă din prezentul regulament."

    60. La anexa nr. 1, punctele 2 şi 3 se abrogă.
    61. La anexa nr. 1, punctul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "6. NT - nod tehnologic"

    62. La anexa nr. 1, după punctul 19 se introduce un nou punct, punctul 19^1, cu următorul cuprins:
    "19^1. JP - joasă presiune"

    63. Anexele nr. 2-5 şi 7 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1- care fac parte integrantă din prezentul ordin.
    64. După anexa nr. 8 se introduc patru noi anexe, anexele nr. 9-12, care vor avea cuprinsul prevăzut în anexele nr. 6-9 care fac parte integrantă din prezentul ordin.
    65. În tot cuprinsul regulamentului, sintagma „operator economic“ se înlocuieşte cu termenul „solicitant“.


    ART. II
    (1) Pentru obiectivele din sectorul gazelor naturale puse în funcţiune înainte de 15 iulie 2013 şi incluse în anexele aferente condiţiilor de valabilitate asociate licenţelor, titularii licenţelor de operare au obligaţia de a transmite la ANRE informaţiile în format vectorial GIS, pe suport CD/DVD, în fişiere de tip XML conform unei scheme furnizate de către ANRE, până la data de 31 decembrie 2019.
    (2) Informaţiile prevăzute la alin. (1) fac referire, în funcţie de activitate, după caz, la:
    1. localizarea conductei (judeţ, localitate, stradă);
    2. numărul imobilului - pentru racord;
    3. tipul obiectivului - conductă, racord;
    4. materialul - PE80, PE100, OL;
    5. diametrul - exterior pentru PE, nominal pentru OL;
    6. regimul de presiune - ÎP, MP, RP, JP;
    7. lungimea;
    8. tipul staţiei - uscare, măsurare, reglare, reglare-măsurare, comprimare;
    9. capacitatea maximă proiectată a staţiei;
    10. anul punerii în funcţiune a conductei/racordului.


    ART. III
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin, dispoziţiile cu privire la gaze petroliere lichefiate GPL şi la gaze naturale comprimate/gaze naturale comprimate pentru vehicule GNC/GNCV din cuprinsul regulamentului prevăzut la art. I se abrogă.

    ART. IV
    Autorizaţiile de înfiinţare a instalaţiilor GNC/GNCV şi licenţele de furnizare GPL, GNC/GNCV îşi încetează valabilitatea în condiţiile legii.

    ART. V
    Solicitările depuse la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, înainte de intrarea în vigoare a prezentului ordin, se analizează în conformitate cu prevederile Regulamentului pentru acordarea autorizaţiilor de înfiinţare şi a licenţelor în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 34/2013, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum a fost modificat şi completat prin prezentul ordin.

    ART. VI
    Operatorii economici, unităţile administrativ-teritoriale şi/sau asocierile acestora, precum şi persoanele fizice care solicită Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei acordarea, modificarea, retragerea sau suspendarea autorizaţiilor de înfiinţare sau a licenţelor în sectorul gazelor naturale duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar entităţile organizatorice din cadrul ANRE urmăresc respectarea acestora.

    ART. VII
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                    Henorel Florin Soreaţă

    Bucureşti, 16 ianuarie 2019.
    Nr. 2.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2 la regulament)
    CERERE
    pentru acordarea/modificarea/prelungirea autorizaţiei de înfiinţare/licenţei în sectorul gazelor naturale
    Numărul de înregistrare la ANRE ...../..............
    Către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE)
    ...(denumirea solicitantului).../............................., înregistrat la oficiul registrului comerţului cu nr. ......................., CUI ........................, cu sediul în localitatea ....................., str. ................. nr. ......, cod poştal ........., telefon .................., fax ..................., e-mail ..........................., website ............................., reprezentată legal prin ........................., în conformitate cu prevederile Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, solicită ....(acordarea/modificarea/prelungirea autorizaţiei de înfiinţare/licenţei)*)./....................... .
    În susţinerea cererii anexăm dosarul cu următoarele documente:
    - .......................................................................
    – .......................................................................
    – .......................................................................
    – .......................................................................

    Reprezentantul legal al solicitantului,
    ..........................................................
    (numele şi prenumele în clar, semnătura)
    *) Se completează cu tipul autorizaţiei de înfiinţare sau al licenţei solicitate conform Regulamentului pentru acordarea autorizaţiilor de înfiinţare şi a licenţelor în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 34/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 3 la regulament)    - model -
    DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE
    a reprezentantului legal
    Subsemnatul, ....................., reprezentant legal al solicitantului ..................., înregistrat la oficiul registrului comerţului cu nr. ........................., CUI ....................., cunoscând prevederile art. 326 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere următoarele:
    1. toate documentele depuse în copie sunt conforme cu originalele;
    2. pentru proiectarea şi executarea lucrărilor care fac obiectul autorizaţiei de înfiinţare, solicitantul deţine un număr de instalatori autorizaţi în structura proprie de personal ANRE şi contracte de servicii cu operatori economici autorizaţi ANRE, după caz, în număr suficient raportat la volumul activităţilor desfăşurate;
    3. documentaţiile tehnice/rapoartele de expertiză/proiectele tehnice au fost întocmite şi verificate, conform prevederilor legale specifice incidente;
    4. pentru obiectivele/sistemele pentru care se solicită acordarea/modificarea autorizaţiei de înfiinţare, solicitantul deţine toate documentele, întocmite conform cerinţelor legislaţiei în vigoare, acestea putând fi puse la dispoziţia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei în vederea consultării şi/sau verificării;
    5. valoarea actualizată a obiectivelor/sistemului pentru care se solicită acordarea/modificarea autorizaţiei de înfiinţare este de ................... lei (fără TVA);
    6. calendarul de execuţie a lucrărilor pentru care se solicită acordarea/modificarea autorizaţiei de înfiinţare:

┌─────┬───────────────┬────────────────┐
│Etapa│Data de │Data de │
│ │începere │finalizare │
├─────┼───────────────┼────────────────┤
└─────┴───────────────┴────────────────┘




    Semnez prezenta declaraţie,
    .........................................
    Reprezentantul legal al solicitantului,
    ........................................
    (numele şi prenumele în clar, semnătura)
    Data ...........................


    ANEXA 3

    (Anexa nr. 4 la regulament)
    INFORMAŢII
    privind caracteristicile tehnice ale conductelor de alimentare
    din amonte aferente producţiei de gaze naturale/instalaţiilor tehnologice
    de suprafaţă aferente depozitelor de înmagazinare a gazelor naturale
    Tabelul nr. 1 - Conducte de aducţiune (A)/colectoare (C)

┌────┬────────────┬────────┬────────┬───────┬─────┬──────────┬──────────┬─────────┬───┐
│ │ │ │ │ │ │Presiunea │Punctele │ │ │
│ │ │ │ │ │Debit│maximă │de │Tipul │An │
│ │ │ │Diametru│Lungime│maxim│admisibilă│delimitare│conductei│PIF│
│Nr. │Nr. │Denumire│ │ │ │de operare│a │ │ │
│crt.│identificare│ │ │ │ │ │conductei │ │ │
│ │ │ ├────────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼───┬─────┼───┤
│ │ │ │[mm] │[km] │[mc/ │[bar] │ │(A)│(C) │ │
│ │ │ │ │ │h] │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼───┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴────────┴───────┴─────┴──────────┴──────────┴───┴─────┴───┘



    Tabelul nr. 2 - Staţii de măsurare/Panouri de măsurare

┌────┬────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────────┬───────────┬───────────────┬───┐
│ │ │ │ │ │ │Tipul │ │ │
│ │ │ │Debit│Presiunea│Presiunea│instalaţiei│ │ │
│ │ │ │maxim│de │de ieşire│de măsurare│Alte instalaţii│ │
│ │ │ │ │intrare │ │(element │(odorizare, │ │
│Nr. │Nr. │Denumire│ │ │ │deprimogen,│calorimetre, │An │
│crt.│identificare│ ├─────┼─────────┼─────────┤pistoane │gazcromatografe│PIF│
│ │ │ │ │ │ │rotative, │etc.) │ │
│ │ │ │[mc/ │[bar] │[bar] │ultrasunete│ │ │
│ │ │ │h] │ │ │etc.) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────────┼───────────┼───────────────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────────┴───────────┴───────────────┴───┘



    Tabelul nr. 3 - Staţii de comprimare

┌────┬────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────────┬──────────────┬────────┬────────┬───┐
│ │ │ │Debit│Presiunea│Presiunea│ │ │ │ │
│ │ │ │maxim│de │de │Caracteristici│ │ │ │
│Nr. │Nr. │Denumire│ │aspiraţie│refulare │tehnice ale │Nr. │Tip │An │
│crt.│identificare│ ├─────┼─────────┼─────────┤staţiei │agregate│agregate│PIF│
│ │ │ │[mc/ │[bar] │[bar] │ │ │ │ │
│ │ │ │h] │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────────┼──────────────┼────────┼────────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────────┴──────────────┴────────┴────────┴───┘



    Tabelul nr. 4 - Staţii de separare/uscare/filtrare

┌────┬────────────┬────────┬───┬────────┬─────┬───┐
│ │ │ │ │Presiune│Debit│ │
│Nr. │Nr. │ │ │ │maxim│An │
│crt.│identificare│Denumire│Tip├────────┼─────┤PIF│
│ │ │ │ │[bar] │[mc/ │ │
│ │ │ │ │ │h] │ │
├────┼────────────┼────────┼───┼────────┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴───┴────────┴─────┴───┘


    Tabelul nr. 5 - Caracteristici sonde


┌────┬────────────┬─────────┬──────────────────┬──────────────────┬─────┐
│ │ │ │Tip sondă │Debit [mc/h] │Debit│
│ │Nr. │ │ │ │maxim│
│Nr. │identificare│Perimetru├────────┬─────────┼────────┬─────────┼─────┤
│crt.│sondă │ │injecţie│extracţie│ │ │[mc/ │
│ │ │ │(după │(după │injecţie│extracţie│h] │
│ │ │ │caz) │caz) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┴─────────┴─────┘


    Semnez prezenta anexă,
    ....................................................
    Reprezentantul legal al solicitantului,
    ....................................................
    (numele şi prenumele în clar, semnătura)
    Data .................

    ANEXA 4

    (Anexa nr. 5 la regulament)
    INFORMAŢII
    privind caracteristicile tehnice ale obiectivelor/sistemelor de transport al gazelor naturale
    Tabelul nr. 1 - Conducte (transport/tranzit)

┌────┬────────────┬────────┬────────┬───────┬──────────┬───┐
│ │ │ │ │ │Presiunea │ │
│ │ │ │Diametru│Lungime│maximă │ │
│Nr. │Nr. │Denumire│ │ │admisibilă│An │
│crt.│identificare│ │ │ │de operare│PIF│
│ │ │ ├────────┼───────┼──────────┤ │
│ │ │ │[mm] │[km] │[bar] │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼───────┼──────────┼───┤
└────┴────────────┴────────┴────────┴───────┴──────────┴───┘



    Tabelul nr. 2 - Racorduri

┌────┬────────────┬────────┬────────┬───────┬──────────┬───┐
│ │ │ │ │ │Presiunea │ │
│ │ │ │Diametru│Lungime│maximă │ │
│Nr. │Nr. │Denumire│ │ │admisibilă│An │
│crt.│identificare│ │ │ │de operare│PIF│
│ │ │ ├────────┼───────┼──────────┤ │
│ │ │ │[mm] │[km] │[bar] │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼───────┼──────────┼───┤
└────┴────────────┴────────┴────────┴───────┴──────────┴───┘



    Tabelul nr. 3 - SRMP/SM (staţii de reglare măsurare predare/staţii de măsurare)

┌────┬────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────────┬───────────┬───────────────┬───┐
│ │ │ │ │ │ │Tipul │ │ │
│ │ │ │Debit│Presiunea│Presiunea│instalaţiei│ │ │
│ │ │ │maxim│de │de ieşire│de măsurare│ │ │
│ │ │ │ │intrare │ │(element │Alte instalaţii│ │
│Nr. │Nr. │Denumire│ │ │ │deprimogen,│(calorimetre, │An │
│crt.│identificare│ ├─────┼─────────┼─────────┤pistoane │gazcromatografe│PIF│
│ │ │ │ │ │ │rotative, │etc.) │ │
│ │ │ │[mc/ │[bar] │[bar] │ultrasunete│ │ │
│ │ │ │h] │ │ │etc.) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────────┼───────────┼───────────────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────────┴───────────┴───────────────┴───┘



    Tabelul nr. 4 - Staţii de comprimare

┌────┬────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────────┬──────────────┬────────┬────────┬───┐
│ │ │ │Debit│Presiunea│Presiunea│ │ │ │ │
│ │ │ │maxim│de │de │ │ │ │ │
│Nr. │Nr. │Denumire│ │aspiraţie│refulare │Caracteristici│Tip │Nr. │An │
│crt.│identificare│ ├─────┼─────────┼─────────┤tehnice staţie│agregate│agregate│PIF│
│ │ │ │[mc/ │[bar] │[bar] │ │ │ │ │
│ │ │ │h] │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────────┼──────────────┼────────┼────────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────────┴──────────────┴────────┴────────┴───┘



    Tabelul nr. 5 - Staţii de comandă vane/Noduri tehnologice (SCV/NT)

┌────┬────────────┬────────┬─────────┬───────┬───┐
│ │ │ │Presiunea│Tipul │ │
│Nr. │Nr. │Denumire│nominală │staţiei│An │
│crt.│identificare│ ├─────────┤(SCV/ │PIF│
│ │ │ │[bar] │NT) │ │
├────┼────────────┼────────┼─────────┼───────┼───┤
└────┴────────────┴────────┴─────────┴───────┴───┘



    Semnez prezenta anexă,
    ....................................................
    Reprezentantul legal al solicitantului,
    ....................................................
    (numele şi prenumele în clar, semnătura)
    Data .................

    ANEXA 5

    (Anexa nr. 7 la regulament)    - model -
    DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE
    a reprezentantului legal
    Subsemnatul, ......................., reprezentant legal al solicitantului .................., înregistrat la oficiul registrului comerţului cu nr. ........................., CUI ...................., cunoscând prevederile art. 326 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere următoarele:
    1. toate documentele depuse în copie sunt conforme cu originalele;
    2. pentru desfăşurarea activităţii care face obiectul licenţei, solicitantul deţine un număr de instalatori autorizaţi ANRE în structura proprie de personal şi contracte de servicii cu operatori economici autorizaţi ANRE, după caz, în număr suficient raportat la volumul activităţilor desfăşurate;
    3. au fost respectate prevederile legale privind proiectarea, verificarea tehnică a documentaţiei tehnice/proiectului tehnic, execuţia şi recepţia lucrărilor în sectorul gazelor naturale;
    4. pentru obiectivele/sistemele pentru care se solicită acordarea/modificarea licenţei, solicitantul deţine toate documentele, întocmite conform prevederilor legale specifice incidente, iar acestea pot fi puse la dispoziţia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei în vederea consultării sau verificării;
    5. valoarea obiectivului/sistemului pentru care se solicită acordarea/modificarea licenţei este de ................. lei (fără TVA).

    Semnez prezenta declaraţie,
    .........................................
    Reprezentantul legal al solicitantului,
    ........................................
    (numele şi prenumele în clar, semnătura)
    Data ...........................


    ANEXA 6

    (Anexa nr. 9 la regulament)
    Situaţia privind durata de funcţionare a principalelor componente
    ale sistemului de transport al gazelor naturale la sfârşitul anului ........................ (anul precedent)

┌───────────┬─────────┬───────────┬────────────────┬────────────────┬────────────────┬────────────────┬─────────┬───────┬──────────┬─────────┐
│ │ │ │Total număr │Staţii de │Staţii de │Staţii de │ │Staţii │ │ │
│Durata de │Conducte │ │staţii de │reglare-măsurare│reglare-măsurare│reglare-măsurare│Staţii de│de │Staţii de │Staţii de│
│funcţionare│de │Racorduri │reglare-măsurare│/ posturi de │amplasate pe │a gazelor │protecţie│comandă│comprimare│odorizare│
│(D) │transport│ │/ posturi de │reglare-măsurare│conductele de │naturale din │catodică │vane │ │ │
│ │ │ │reglare-măsurare│ │tranzit │import │ │ │ │ │
├───────────┼─────────┼────┬──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│[ani] │[km] │[km]│[buc.]│[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │
├───────────┼─────────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 = 6 + 7 + 8 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │
├───────────┼─────────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│D > 40 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│30 < D ≤ 40│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│20 < D ≤ 30│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│10 < D ≤ 20│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│5 < D ≤ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│D ≤ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴─────────┴────┴──────┴────────────────┴────────────────┴────────────────┴────────────────┴─────────┴───────┴──────────┴─────────┘


    Reprezentantul legal al solicitantului,
    .....................................................
    (numele şi prenumele în clar, semnătura)

    ANEXA 7

    (Anexa nr. 10 la regulament)
    Situaţia privind durata de funcţionare a principalelor componente
    ale sistemului de distribuţie a gazelor naturale la sfârşitul anului ......................... (anul precedent)

┌────────────────┬──────────┬────────────────┬───────────┬─────────────────────┬─────────────────────┬─────────────────────┬─────────────────────┬─────────────────────┬──────────┬─────────────────┬───────────┐
│ │ │Durata de │Componente │ │ │ │ │ │ │Durata de │Componente │
│ │ │funcţionare (D) │care │n (anul curent) │n + 1 │n + 2 │n + 3 │n + 4 │ │funcţionare (D) │care │
│ │Total │[ani] │necesită │ │ │ │ │ │Total │[ani] │necesită │
│ │componente│ │înlocuiri/ │ │ │ │ │ │componente│ │înlocuiri/ │
│Denumire │la ├──┬──┬──┬──┬──┬─┤reabilitări├───────────┬─────────┼───────────┬─────────┼───────────┬─────────┼───────────┬─────────┼───────────┬─────────┤la ├──┬──┬──┬──┬──┬──┤reabilitări│
│componente │sfârşitul │ │30│20│10│5 │ │/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │sfârşitul │ │30│20│10│5 │ │/ │
│ │anului │D │< │< │< │< │D│modernizări│Înlocuiri/ │ │Înlocuiri/ │ │Înlocuiri/ │ │Înlocuiri/ │ │Înlocuiri/ │ │anului n +│D │< │< │< │< │D │modernizări│
│ │precedent,│> │D │D │D │D │≤│la │Reabilitări│Extinderi│Reabilitări│Extinderi│Reabilitări│Extinderi│Reabilitări│Extinderi│Reabilitări│Extinderi│4, din │> │D │D │D │D │≤ │la │
│ │din care: │40│≤ │≤ │≤ │≤ │5│sfârşitul │/ │ │/ │ │/ │ │/ │ │/ │ │care: │40│≤ │≤ │≤ │≤ │5 │sfârşitul │
│ │ │ │40│30│20│10│ │anului │Modernizări│ │Modernizări│ │Modernizări│ │Modernizări│ │Modernizări│ │ │ │40│30│20│10│ │anului n+4 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │precedent │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┬──┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────────┤
│ │ │3 = 4 + 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │21 = 22 + │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │2 │+ 6 + 7 + │4 │5 │6 │7 │8 │9│10 │11 │12 │13 │14 │15 │16 │17 │18 │19 │20 │23 + 24 + │22│23│24│25│26│27│28 │
│ │ │8 + 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │25 + 26 + │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │27 │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────────┤
│Conductă de │OL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│distribuţie ├──┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────────┤
│[km] │PE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────────┤
│ │OL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Racord [km] ├──┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────────┤
│ │PE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────────┤
│ │OL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Racord [buc.]├──┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────────┤
│ │PE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┴──┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼───────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────────┤
│Staţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│reglare-măsurare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│[buc.] │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────┴──────────┴──┴──┴──┴──┴──┴─┴───────────┴───────────┴─────────┴───────────┴─────────┴───────────┴─────────┴───────────┴─────────┴───────────┴─────────┴──────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴───────────┘


    Reprezentantul legal al solicitantului,
    .....................................................
    (numele şi prenumele în clar, semnătura)

    ANEXA 8

    (Anexa nr. 11 la regulament)
    Situaţia privind sistemul de distribuţie a gazelor naturale,
    în funcţie de regimul de presiune şi numărul clienţilor finali racordaţi,
    la sfârşitul anului .................. (anul precedent)

┌────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │Sistem de distribuţie presiune înaltă │Sistem de distribuţie presiune medie │Sistem de distribuţie presiune redusă │Sistem de distribuţie presiune joasă │
│ ├─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│Obiective │Urban │Rural │Urban │Rural │Urban │Rural │Urban │Rural │
│sector gaze ├───────────┬───────────┬─────────┼───────────┬───────────┬─────────┼───────────┬───────────┬─────────┼───────────┬───────────┬─────────┼───────────┬───────────┬─────────┼───────────┬───────────┬─────────┼───────────┬───────────┬─────────┼───────────┬───────────┬─────────┤
│naturale │Conducte │Racorduri │Nr. │Conducte │Racorduri │Nr. │Conducte │Racorduri │Nr. │Conducte │Racorduri │Nr. │Conducte │Racorduri │Nr. │Conducte │Racorduri │Nr. │Conducte │Racorduri │Nr. │Conducte │Racorduri │Nr. │
│ │distribuţie│ │clienţi │distribuţie│ │clienţi │distribuţie│ │clienţi │distribuţie│ │clienţi │distribuţie│ │clienţi │distribuţie│ │clienţi │distribuţie│ │clienţi │distribuţie│ │clienţi │
│ ├───────────┼────┬──────┤finali ├───────────┼────┬──────┤finali ├───────────┼────┬──────┤finali ├───────────┼────┬──────┤finali ├───────────┼────┬──────┤finali ├───────────┼────┬──────┤finali ├───────────┼────┬──────┤finali ├───────────┼────┬──────┤finali │
│ │[km] │[km]│[buc.]│racordaţi│[km] │[km]│[buc.]│racordaţi│[km] │[km]│[buc.]│racordaţi│[km] │[km]│[buc.]│racordaţi│[km] │[km]│[buc.]│racordaţi│[km] │[km]│[buc.]│racordaţi│[km] │[km]│[buc.]│racordaţi│[km] │[km]│[buc.]│racordaţi│
├────────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┤
│Sistem de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│distribuţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│a gazelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│naturale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼───────────┼────┼──────┼─────────┤
│Magistrala │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│directă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────┴───────────┴────┴──────┴─────────┴───────────┴────┴──────┴─────────┴───────────┴────┴──────┴─────────┴───────────┴────┴──────┴─────────┴───────────┴────┴──────┴─────────┴───────────┴────┴──────┴─────────┴───────────┴────┴──────┴─────────┴───────────┴────┴──────┴─────────┘


    Reprezentantul legal al solicitantului,
    .....................................................
    (numele şi prenumele în clar, semnătura)

    ANEXA 9

    (Anexa nr. 12 la regulament)
    Situaţia privind actualizarea caracteristicilor tehnice aferente
    obiectivelor din sectorul gazelor naturale aflate în operare
    la sfârşitul anului ......................... (anul precedent)

┌────┬───────────┬────────────┬───────────────────────┬────────────────┬────────────────┬────────────────┬────────────────┬─────────┬───────┬──────────┬─────────┐
│ │ │Conducte de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │transport/ │Racorduri de gaze │Total staţii de │Staţii de │Staţii de │Staţii de │ │Staţii │ │ │
│ │ │distribuţie │naturale │reglare-măsurare│reglare-măsurare│reglare-măsurare│reglare-măsurare│Staţii de│de │Staţii de │Staţii de│
│Nr. │ │al/a gazelor│ │/ posturi de │/ posturi │amplasate pe │a gazelor │protecţie│comandă│comprimare│odorizare│
│crt.│Anul PIF │naturale │ │reglare-măsurare│reglare-măsurare│conductele de │naturale din │catodică │vane │ │ │
│ │ ├───────┬────┼───────────┬───────────┤ │ │tranzit │import │ │ │ │ │
│ │ │OL │PE │OL │PE │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼────┼────┬──────┼────┬──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ │ │[km] │[km]│[km]│[buc.]│[km]│[buc.]│[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │[buc.] │
├────┼───────────┼───────┼────┼────┼──────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 = 10 + 11 + 12│10 │11 │12 │13 │14 │15 │16 │
├────┼───────────┼───────┼────┼────┼──────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│1. │...........│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼────┼────┼──────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│....│1950 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼────┼────┼──────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│....│...........│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼────┼────┼──────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│....│2017 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼────┼────┼──────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│....│...........│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼────┼────┼──────┼────┼──────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼────────────────┼─────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│n. │(anul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │precedent) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴───────┴────┴────┴──────┴────┴──────┴────────────────┴────────────────┴────────────────┴────────────────┴─────────┴───────┴──────────┴─────────┘


    NOTE:
    1. Anul PIF - anul punerii în funcţiune prevăzut în procesul-verbal de punere în funcţiune.
    2. Se includ şi magistralele directe.

    Reprezentantul legal al solicitantului,
    .....................................................
    (Numele şi prenumele în clar, semnătura)

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016