────────
la norma sanitarã veterinarã
────────────────────────────
şi pentru siguranţa alimentelor
────────────────────────────────
CRITERIILE UNIFORME
prevãzute de art. 11 din Norma sanitarã veterinarã privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte, pentru acordarea de derogãri de la art. 7 lit. A pct. 2 şi de la art. 14 alin. (2) ale aceleiaşi norme unor unitãţi care fabricã produse pe bazã de lapte
1. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã deţinã documente ce pot fi folosite la determinarea cantitãţii de lapte prelucrat de acestea în timpul anului precedent şi sã fie în mãsurã sã prezinte aceste documente autoritãţii competente pentru inspecţie.
2. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã fi prelucrat în cursul anului precedent o cantitate de lapte mai micã de 500.000 de litri sau sã se angajeze în scris faţã de autoritatea competentã cã laptele prelucrat anual nu depãşeşte aceastã cantitate.
3. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã prezinte autoritãţii competente o cerere în scris pentru derogarea prevãzutã la art. 11 din Norma sanitarã veterinarã privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte. Fãrã a se aduce atingere informaţiilor specifice pe care autoritatea competentã le solicitã, cererile trebuie sã precizeze:
a) numele şi adresele unitãţilor;
b) cantitatea de lapte prelucratã de acestea în cursul anului precedent celui în care este fãcutã cererea sau un angajament de a nu prelucra o cantitate de lapte mai mare de 500.000 de litri pe an;
c) natura documentelor ce pot fi folosite pentru a se determina cantitatea de lapte prelucratã de unitate;
d) tipul şi cantitatea produselor pe bazã de lapte, fabricate de unitate în timpul anului precedent celui în care este fãcutã cererea;
e) tipul derogãrilor pe care unitatea doreşte sã le primeascã;
f) angajamentul de a anunţa imediat, în scris, autoritatea competentã atunci când unitatea nu mai îndeplineşte criteriul prevãzut la pct. 2.
ANEXA 2
────────
la norma sanitarã veterinarã
────────────────────────────
şi pentru siguranţa alimentelor
───────────────────────────────
CRITERIILE UNIFORME
prevãzute de art. 11 al Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte, pentru acordarea de derogãri de la cap. I şi V din anexa nr. 2 la aceleaşi norme unor unitãţi care fabricã produse pe bazã de lapte
1. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã deţinã documente ce pot fi folosite la determinarea cantitãţii de lapte prelucrat de acestea în timpul anului precedent şi sã fie în mãsurã sã prezinte aceste documente autoritãţii competente pentru inspecţie.
2. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã fi prelucrat în cursul anului precedent o cantitate de lapte mai micã de 2.000.000 de litri sau sã se angajeze în scris faţã de autoritatea competentã cã laptele prelucrat anual nu depãşeşte aceastã cantitate.
3. Unitãţile care fabricã produse pe bazã de lapte trebuie sã prezinte autoritãţii competente o cerere în scris pentru derogarea prevãzutã la art. 11 din Norma sanitarã veterinarã privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crut, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte. Fãrã a se aduce atingere informaţiilor specifice pe care autoritatea competentã le solicitã, cererile trebuie sã precizeze:
a) numele şi adresele unitãţilor;
b) cantitatea de lapte prelucratã de acestea în cursul anului precedent celui în care este fãcutã cererea sau un angajament de a nu prelucra o cantitate de lapte mai mare de 2.000.000 de litri pe an;
c) natura documentelor ce pot fi folosite pentru a se determina cantitatea de lapte prelucratã de unitate;
d) tipul şi cantitatea produselor pe bazã de lapte, fabricate de unitate în timpul anului precedent celui în care este fãcutã cererea;
e) tipul derogãrilor pe care unitatea doreşte sã le primeascã;
f) angajamentul de a anunţa imediat, în scris, autoritatea competentã atunci când unitatea nu mai îndeplineşte criteriul prevãzut la pct. 2.
_______________