Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.824 din 8 decembrie 2017  pentru stabilirea personalului împuternicit să constate contravenţii şi să aplice amenzile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, precum şi pentru aprobarea modelului legitimaţiei persoanelor împuternicite şi a modelului procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 2.824 din 8 decembrie 2017 pentru stabilirea personalului împuternicit să constate contravenţii şi să aplice amenzile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, precum şi pentru aprobarea modelului legitimaţiei persoanelor împuternicite şi a modelului procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor

EMITENT: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 11 din 5 ianuarie 2018
    În conformitate cu prevederile art. 55 şi 56 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 269/2008, cu modificările şi completările ulterioare,
    având în vedere dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 11 alin. (1) şi (4) din Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrului culturii şi identităţii naţionale emite următorul ordin:
    ART. 1
    Prezentul ordin stabileşte modalitatea de numire a persoanelor împuternicite să controleze activitatea fiecărei autorităţi, cu privire la îndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art. 4,art. 7 alin. (2) şi (3) şi art. 14 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 269/2008, cu modificările şi completările ulterioare, să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni, potrivit legii.

    ART. 2
    Se aprobă modelul şi conţinutul formularului tipizat al procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, utilizat de către persoanele împuternicite potrivit art. 6, prevăzut în anexa nr. 1.

    ART. 3
    Caracteristicile de tipărire a formularului tipizat menţionat la art. 2 sunt prevăzute în anexa nr. 2.

    ART. 4
    Se aprobă modelul legitimaţiei de control, prevăzut în anexa nr. 3.

    ART. 5
    (1) Evidenţa legitimaţiilor de control se realizează de către compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, într-un registru special în care se vor menţiona, pentru fiecare legitimaţie, seria, numărul de ordine, numele, prenumele, seria şi numărul BI/CI, funcţia titularului şi instituţia în cadrul căreia este angajat.
    (2) Orice modificări referitoare la datele de identificare, precum şi cu privire la funcţia deţinută de agenţii constatatori se comunică de către instituţia al cărei angajat este titularul legitimaţiei de control compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în vederea anulării, modificării şi consemnării în registrul special.

    ART. 6
    Agenţii constatatori sunt numiţi prin ordin al ministrului culturii şi identităţii naţionale, la propunerea compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

    ART. 7
    Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va contracta, în conformitate cu prevederile legale, serviciile de achiziţionare a formularului tipizat pentru procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, precum şi cele de achiziţionare a legitimaţiilor de control pentru persoanele împuternicite.

    ART. 8
    Compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi persoanele numite potrivit art. 6 vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 9
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 10
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării.



                    Ministrul culturii şi identităţii naţionale,
                    Lucian Romaşcanu

    Bucureşti, 8 decembrie 2017.
    Nr. 2.824.
    ANEXA 1





    PROCES-VERBAL DE CONSTATARE ŞI SANCŢIONARE A CONTRAVENŢIILOR
    (1) MINISTERUL CULTURII ŞI IDENTITĂŢII NAŢIONALE
    Str. ..................... nr. ............, bl. ...............
    L.S.
    Regim special
    Seria ............... nr. ....................
    PROCES-VERBAL
    de constatare şi sancţionare a contravenţiilor
    Nr. ........... din .................
    Încheiat astăzi: ................ ziua ................. luna .................. anul ..................., în localitatea ..........................
    Subsemnatul(a)/Subsemnaţii, ...................(numele şi prenumele)................, în calitate de ...................... la ........................., împuternicit(ă)/împuterniciţi cu Legitimaţia de control nr. ............................ din anul ...................., în baza prevederilor ......................., în urma controlului efectuat la ............. din localitatea ......................., adresa ...................., am constatat următoarele:
    autoritatea ...........(denumirea)................, cu sediul social în localitatea ............................, adresa .................., sectorul/judeţul ............................., CUI .........................., din data de ........................, a săvârşit următoarea/următoarele faptă/fapte: ................................................................................................................................ ........................................................ la data de ............................................, în localitatea ................................................................, în următoarele împrejurări: ..................................................................................................
    .................................................................
    .................................................................
    .................................................................
    .................................................................
    .................................................................
    ..................................................................
    Fapta/Faptele constatată/constatate mai sus constituie contravenţie, fiind prevăzută/prevăzute de dispoziţiile art. ...... alin. (...) lit. ...) din ............., şi este/sunt sancţionată/sancţionate de prevederile art. ..... alin. (...) lit. ...) din ................................................................ .
    În consecinţă, stabilesc/stabilim AVERTISMENT/AMENDĂ ..........(cifre şi litere)...../……………… lei.
    Agent constatator/Agenţi constatatori,
    .............................
    .............................
    .............................
    Martor,
    .............................................
    Contravenient,
    ............................
    Alte menţiuni: .....................................................
    Contravenientul a formulat următoarele obiecţii:
    ...................................................................
    Contravenientul nu este de faţă/refuză/nu poate semna, împrejurările fiind confirmate de martorul ................., fiul/fiica lui .................... şi al/a ..................., născut/născută la data de ................... în ................., domiciliat/domiciliată în ..................., str. .............. nr. ............, bl. ........, sc. ........., et. ..........., ap. .............., sectorul/judeţul ..................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ........ nr. ..........., eliberat/eliberată de .............. la data de ......................., CNP ..................... .
    Motivele încheierii procesului-verbal fără martor: .......................................................................................................
    Împotriva prezentului proces-verbal se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia. Plângerea, însoţită de copia procesului-verbal de constatare a contravenţiei, se va depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
    Prezentul proces-verbal a fost întocmit în 3 exemplare, dintre care unul s-a înmânat contravenientului astăzi ...............,/va fi comunicat contravenientului în termen de o lună de la data încheierii procesului-verbal.
    (2) ÎNŞTIINŢARE DE PLATĂ
    Amenda se va achita obligatoriu în termen de 15 zile de la înmânarea/comunicarea procesului-verbal, în contul .................., deschis la ..................., iar copia dovezii executării plăţii va fi depusă la sediul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.
    În caz de neachitare a amenzii în termenul menţionat mai sus se va proceda la executarea silită, potrivit legii.
    Agent constatator/Agenţi constatatori,
    .............................
    .............................
    .............................
    Martor,
    ..............................
    Am primit procesul-verbal şi înştiinţarea de plată.
    Contravenient,
    .............................

    ANEXA 2





    CARACTERISTICI DE TIPĂRIRE
    Denumire: Proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria ................. nr. ..................................
    Caracteristici tehnice:
    - fiecare formular de proces-verbal se tipăreşte, pe faţă, în 3 exemplare;
    – hârtie autocopiativă de culoare albă, roz, verde, scrisă cu cerneală de culoare albastră, neagră;
    – format A4;
    – sistem de înscriere propriu: seria M.C.I.N. nr. 0.000.001;
    – formularele se leagă în blocuri lipite a câte 50 de seturi de procese-verbale, diferite;
    – formularele se tipăresc pe hârtie de calitate, care să asigure lizibilitatea scrisului atât pe original, cât şi pe copii.


    ANEXA 3





    LEGITIMAŢIE
    - model -

┌───────────┬──────────────────────────────────────────┐
│Coperta │Interior │
├───────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │FOTO │
├───────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │Legitimaţie nr. ......../data ............│
│ │Instituţia al cărei angajat este agentul │
│ │constatator │
│ │..........................................│
│LEGITIMAŢIE│Numele ............................ │
│de control │Prenumele ........................ │
│ │Funcţia ............................ │
│ │BI/CI seria ............ nr. ......, │
│ │eliberat/eliberată de .......... la data │
│ │de ..........., │
│ │este împuternicit să controleze │
├───────────┤activitatea autorităţilor cu privire la │
│ │îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de │
│ │Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 189/│
│ │2008 privind managementul instituţiilor │
│ │publice de cultură, aprobată cu modificări│
│GUVERNUL │şi completări prin Legea nr. 269/2008, cu │
│ROMÂNIEI │modificările şi completările ulterioare, │
│Ministerul │să constate contravenţii şi să aplice │
│Culturii şi│sancţiuni, potrivit dispoziţiilor │
│Identităţii│Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189│
│Naţionale │/2008, aprobată cu modificări şi │
│ │completări prin Legea nr. 269/2008, cu │
│ │modificările şi completările ulterioare. │
│ │Ministrul culturii şi identităţii │
│ │naţionale, │
│ │.............................. │
└───────────┴──────────────────────────────────────────┘



┌──────────────────────────────────────┐
│Vize anuale* │
├────────────┬────────────┬────────────┤
│2017 │2018 │2019 │
├────────────┼────────────┼────────────┤
│2020 │2021 │2022 │
└────────────┴────────────┴────────────┘


    Interior
    Emitentul legitimaţiei va fi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
──────────
    * Se vizează la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
──────────

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016