Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.714/C din 20 octombrie 2008  privind durata si periodicitatea vizitelor, greutatea si numarul pachetelor, precum si categoriile de bunuri ce pot fi primite, cumparate, pastrate si folosite de persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.714/C din 20 octombrie 2008 privind durata si periodicitatea vizitelor, greutatea si numarul pachetelor, precum si categoriile de bunuri ce pot fi primite, cumparate, pastrate si folosite de persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 727 din 28 octombrie 2008

În temeiul <>Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, al <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.897/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a <>Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul justiţiei emite urmãtorul ordin:

CAP. I
Durata şi periodicitatea vizitelor acordate persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate
ART. 1
(1) Persoanele aflate în executarea mãsurilor privative de libertate, denumite în continuare persoane private de libertate, au dreptul sã primeascã vizite în spaţii special amenajate, sub supravegherea vizualã a personalului locului de deţinere, directã sau prin intermediul unor sisteme electronice.
(2) Persoanele private de libertate pot fi vizitate de soţ sau de soţie ori de rudele pânã la gradul al IV-lea inclusiv.
(3) Cu consimţãmântul persoanei private de libertate, aceasta poate fi vizitatã şi de alte persoane, cu aprobarea scrisã a directorului locului de deţinere. Refuzul directorului locului de deţinere de a aproba vizitarea persoanei private de libertate de cãtre alte persoane trebuie motivat în scris.
(4) Împotriva actului prin care directorul locului de deţinere a refuzat vizitarea persoanei private de libertate de cãtre alte persoane aceasta poate face plângere la judecãtorul delegat pentru executarea mãsurilor privative de libertate, în conformitate cu dispoziţiile <>art. 61 din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.897/2006 , denumit în continuare regulament.
ART. 2
(1) În funcţie de regimul de executare a pedepsei şi de conduita adoptatã pe timpul detenţiei, persoanele private de libertate pot primi vizite astfel:
a) cu dispozitive de separare, tip cabinã;
b) fãrã dispozitive de separare.
(2) Vizita cu dispozitive de separare se acordã persoanelor condamnate cãrora li se aplicã regimul de maximã siguranţã şi regimul închis, persoanelor arestate preventiv şi persoanelor condamnate pânã la stabilirea regimului de executare a pedepsei.
(3) Vizita fãrã dispozitive de separare se acordã persoanelor condamnate cãrora li se aplicã regimul semideschis şi deschis.
(4) În mod excepţional, vizita fãrã dispozitive de separare se poate acorda şi persoanelor condamnate pentru care nu s-a stabilit încã regimul de executare a pedepsei, persoanelor condamnate cãrora li se aplicã regimul de maximã siguranţã ori regimul închis, precum şi arestaţilor preventiv, cu aprobarea directorului locului de deţinere, în condiţiile art. 38 alin. (4) din regulament.
(5) Directorul locului de deţinere poate dispune ca vizitele persoanelor private de libertate cãrora li se aplicã regimul semideschis şi regimul deschis sã aibã loc în spaţii prevãzute cu dispozitive de separare, atunci când:
a) existã informaţii cu privire la posibilitatea producerii unui eveniment negativ;
b) vizitatorul sau persoana privatã de libertate solicitã acest lucru;
c) împotriva persoanelor private de libertate s-a declanşat procedura disciplinarã sau au fost sancţionate disciplinar în ultimele 6 luni pentru introducere, comercializare ori deţinere de droguri, medicamente fãrã prescripţie medicalã sau obiecte interzise ori pentru exercitarea de violenţe.
(6) Minorii sancţionaţi cu mãsura educativã a internãrii într-un centru de reeducare beneficiazã numai de vizitã fãrã dispozitiv de separare.
(7) Directorul locului de deţinere poate aproba vizite între persoanele private de libertate, indiferent de regimul de executare, în sectorul vizitã din cadrul penitenciarului, în spaţii prevãzute cu dispozitive de separare, în condiţiile prevãzute de art. 40 din regulament.
(8) Durata vizitei este de la 30 de minute pânã la douã ore, în funcţie de numãrul solicitãrilor de acordare a vizitelor şi de spaţiile existente. Persoanele private de libertate pot beneficia în cursul unei zile de o singurã vizitã.
(9) Persoanele vizitatoare nu pot vizita simultan douã sau mai multe persoane private de libertate, cu excepţia situaţiilor prevãzute la art. 39 alin. (2) din regulament.
(10) Pentru minori, durata vizitei este de la o orã la 3 ore.
ART. 3
Persoanele private de libertate cetãţeni strãini sau apatrizi pot fi vizitate în aceleaşi condiţii ca şi persoanele cu cetãţenie românã.
ART. 4
Numãrul de vizite la care au dreptul persoanele private de libertate este:
a) condamnaţii cãrora li se aplicã regimul deschis beneficiazã de 5 vizite/lunã;
b) condamnaţii cãrora li se aplicã regimul semideschis beneficiazã de 4 vizite/lunã;
c) arestaţii preventiv şi persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit încã regimul de executare a pedepsei beneficiazã de 4 vizite/lunã;
d) condamnaţii cãrora li se aplicã regimul închis beneficiazã de 3 vizite/lunã;
e) condamnaţii cãrora li se aplicã regimul de maximã siguranţã beneficiazã de douã vizite/lunã;
f) minorii şi femeile gravide ori care au nãscut, pentru perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere, beneficiazã de 8 vizite/lunã;
g) minorii sancţionaţi cu internarea într-un centru de reeducare beneficiazã de un numãr nelimitat de vizite.
ART. 5
(1) Persoanele private de libertate pot fi vizitate oricând de apãrãtorii lor, în baza împuternicirii avocaţiale înregistrate la barou şi a carnetului de avocat vizat la zi.
(2) Persoanele private de libertate pot fi vizitate de notari publici, executori judecãtoreşti ori de alte persoane cu atribuţii oficiale, în timpul programului de lucru al sectorului vizitã din cadrul penitenciarului.
(3) Persoanele private de libertate de altã cetãţenie decât cea românã pot fi vizitate, cu informarea directorului locului de deţinere, de diplomaţi şi funcţionari consulari din cadrul misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare strãine care reprezintã interesele statului ai cãrui cetãţeni sunt cei vizitaţi.
(4) Întrevederile cu persoanele menţionate la alin. (1)-(3) sunt confidenţiale şi se desfãşoarã sub supraveghere în spaţii special amenajate, prevãzute cu dispozitive de separare care sã limiteze contactul fizic, dar care sã permitã transmiterea de înscrisuri. Supravegherea poate fi numai vizualã, nefiind permisã ascultarea conversaţiei purtate de persoana privatã de libertate cu oricare dintre persoanele prevãzute la alin. (1)-(3).
(5) Vizitele efectuate în condiţiile alin. (1)-(3) se acordã în afara drepturilor reglementate prin art. 4 din prezentul ordin, dar se consemneazã în documentele de evidenţã de la sectorul vizitã din cadrul penitenciarului şi în modulul corespunzãtor din aplicaţia informatizatã de gestiune a datelor despre persoanele private de libertate.
ART. 6
Persoanele private de libertate internate în spitale din afara sistemului penitenciar pot fi vizitate cu aprobarea directorului locului de deţinere şi cu avizul medicului în a cãror supraveghere se aflã, în prezenţa unui lucrãtor al sectorului vizitã din cadrul penitenciarului.
ART. 7
(1) Persoanele sosite la vizitã sunt obligate sã îşi dovedeascã identitatea cu cartea sau buletinul de identitate, cu paşaportul sau cu orice alt act cu fotografie, emis de o autoritate a statului ai cãrui cetãţeni sau rezidenţi sunt.
(2) În cazul în care documentul este deteriorat sau nu poate fi efectuatã o verificare corespunzãtoare privind identitatea solicitantului, vizita nu se acordã.
ART. 8
(1) Persoanele sosite în vizitã sunt supuse controlului de specialitate şi celui antiterorist, în conformitate cu dispoziţiile art. 41 din regulament.
(2) Accesul vizitatorilor implicã mãsuri de control care constau în observare, palpare, control corporal sau în utilizarea unor echipamente tehnice fixe ori portabile de detectare a armamentului, muniţiei sau substanţelor stupefiante, toxice ori explozive sau a obiectelor interzise.
(3) Vizitatorii asupra cãrora s-au descoperit armament, muniţie, substanţe halucinogene, droguri, medicamente ori obiecte interzise, pe care nu le-au declarat înainte de începerea controlului, cei care pot avea o influenţã negativã asupra comportamentului persoanelor private de libertate, cei în stare de ebrietate, precum şi cei despre care se deţin date şi informaţii cã ar putea periclita siguranţa locului de deţinere nu sunt admişi la vizitã, pentru o perioadã stabilitã prin decizia directorului locului de deţinere, dar care nu poate fi mai mare de 6 luni, fiind informate, totodatã, şi organele competente, în situaţia în care deţinerea acestor bunuri este interzisã de lege.
(4) Decizia prin care s-a interzis accesul la vizitã, conform prevederilor alin. (3), cu precizarea motivului şi a perioadei stabilite, se comunicã în scris persoanei în cauzã.
(5) Prevederile alin. (3) şi (4) se aplicã în mod corespunzãtor şi în cazul descoperirii de bunuri şi obiecte interzise în bagajele sau pachetele pe care vizitatorii le au asupra lor.
(6) Accesul persoanelor private de libertate la vizitã presupune obligativitatea efectuãrii percheziţiei corporale sumare pentru vizita cu dispozitiv de separare, respectiv a percheziţiei corporale amãnunţite pentru vizita fãrã dispozitiv de separare şi obligativitatea acceptãrii celorlalte mãsuri de control necesare pentru asigurarea securitãţii în penitenciare.
(7) Refuzul acceptãrii mãsurilor de control din partea vizitatorilor sau a percheziţiei din partea persoanelor private de libertate conduce la anularea vizitei.
ART. 9
Nerespectarea regulilor privind acordarea şi desfãşurarea vizitei atrage încetarea acesteia, cu aprobarea directorului locului de deţinere, iar motivele se consemneazã într-un registru special destinat, în care se menţioneazã data şi ora producerii incidentului, o scurtã descriere a acestuia, precum şi persoanele implicate. În aceste situaţii, vizita se înregistreazã ca fiind efectuatã.
ART. 10
(1) În situaţia naşterii copilului persoanei private de libertate ori a decesului unui membru de familie, directorul locului de deţinere poate aproba ca persoanele private de libertate, în baza unei solicitãri scrise, sã beneficieze de o vizitã în afara celor prevãzute de art. 4 din prezentul ordin.
(2) Vizita prevãzutã la alin. (1) se poate acorda fãrã dispozitiv de separare, cu respectarea dispoziţiilor art. 38 din regulament.
ART. 11
(1) Vizita intimã se poate acorda persoanelor private de libertate în condiţiile prevãzute de art. 43-45 din regulament.
(2) Dispoziţiile art. 7-9 din prezentul ordin se aplicã în mod corespunzãtor.

CAP. II
Greutatea, numãrul pachetelor şi categoriile de bunuri ce pot fi primite, cumpãrate, pãstrate şi folosite de persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate
ART. 12
(1) Persoanele private de libertate au dreptul de a primi, cumpãra, pãstra şi de a folosi pe perioada detenţiei bunuri de natura celor prevãzute în anexã.
(2) Modalitatea de intrare în posesia fiecãruia dintre bunurile care pot fi pãstrate şi folosite este prevãzutã în anexã.
(3) Persoanelor private de libertate le sunt interzise primirea, cumpãrarea, deţinerea şi portul bunurilor şi obiectelor din metale şi pietre preţioase.
ART. 13
(1) Persoanele private de libertate pot primi lunar un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adãuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume, precum şi o cantitate de maximum 20 litri de apã mineralã şi/sau bãuturi rãcoritoare.
(2) Pe lângã pachetele prevãzute la alin. (1), persoanele private de libertate pot primi anual 3 pachete, în condiţiile şi cantitãţile prevãzute la alin. (1), cu ocazia zilei naţionale sau a altor sãrbãtori religioase importante ale cultului sau religiei cãruia/cãreia îi aparţin şi cu ocazia zilei de naştere.
(3) Persoanele private de libertate pot primi, cu titlu de recompensã, pachete în condiţiile şi cantitãţile prevãzute la alin. (1).
(4) Pachetele prevãzute la alin. (1)-(3) se primesc cu ocazia efectuãrii uneia dintre vizitele prevãzute la art. 4 din prezentul ordin.
(5) Cu consimţãmântul persoanei private de libertate, aceasta poate primi pachetele prevãzute la alin. (1)-(3) de la alte persoane, separat de vizitele la care are dreptul conform art. 4, dispoziţiile art. 41 din regulament aplicându-se în mod corespunzãtor.
(6) Primirea, folosirea şi pãstrarea bunurilor, inclusiv a celor alimentare, se fac cu respectarea regulilor de igienã şi a mãsurilor de siguranţã impuse de administraţia locului de deţinere.
(7) Cu ocazia primirii, bunurile şi obiectele, precum şi produsele prevãzute la alin. (1)-(3) destinate persoanelor private de libertate sunt supuse, în prezenţa acestora, controlului specific executat de personalul anume desemnat de cãtre directorul locului de deţinere.
(8) Persoanelor private de libertate le este interzisã:
a) primirea de produse alimentare care necesitã încãlzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului;
b) cumpãrarea de produse alimentare care necesitã încãlzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului, cu excepţia cafelei, ceaiului şi laptelui;
c) primirea şi cumpãrarea de lãmâi şi derivate ale acestora.
(9) Articolele şi bunurile a cãror primire nu este permisã se restituie imediat persoanei care le-a adus, cu excepţia celor care prin lege sunt interzise la deţinere, situaţie în care este informat organul competent.
ART. 14
(1) Persoanele private de libertate pot primi medicamente numai la recomandarea unui medic consultant, a unui medic specialist, cu avizul medicului unitãţii, în baza unei prescripţii medicale, întocmitã în douã exemplare, un exemplar însoţind în mod obligatoriu medicamentele primite.
(2) Persoanele private de libertate pot primi numai medicamente sub formã de comprimate sau drajeuri, în flacoane sigilate sau în cutii cu blistere ori folii. Primirea de medicamente sub formã de capsule, fiole, pulberi, prafuri sau unguente este interzisã.
(3) Medicamentele trebuie sã fie prevãzute în Nomenclatorul produselor medicamentoase de uz uman, aprobat de Agenţia Naţionalã a Medicamentului, şi sã aibã cel puţin 6 luni pânã la expirarea termenului de valabilitate.
(4) Medicamentele primite sunt înregistrate la cabinetul medical şi se gestioneazã separat.
(5) Persoanele private de libertate pot solicita penitenciarului în care se aflã sã achiziţioneze medicamente pentru uzul personal, fãrã a afecta cuantumul sãptãmânal al sumelor din care persoanele private de libertate pot efectua cumpãrãturi. Directorul fiecãrui loc de deţinere va desemna persoanele responsabile cu achiziţionarea medicamentelor solicitate de cãtre persoanele private de libertate.
ART. 15
Preţurile produselor comercializate în incinta penitenciarelor vor fi controlate de autoritãţile competente, limita maximã a acestora neputând-o depãşi pe cea a preţurilor practicate în localitatea în care se aflã penitenciarul.
ART. 16
(1) În situaţia achiziţionãrii unor bunuri de folosinţã îndelungatã, permise a fi pãstrate sau folosite pe perioada executãrii pedepsei, directorul locului de deţinere poate aproba folosirea unei sume mai mari decât cea prevãzutã de art. 56 alin. (1) din regulament. Aceste cheltuieli nu afecteazã cuantumul sãptãmânal al sumelor din care persoanele private de libertate pot efectua cumpãrãturi.
(2) Pentru bunurile prevãzute la alin. (1), precum şi pentru articolele de îmbrãcãminte, încãlţãminte şi cazarmament se va întocmi bon de primire în pãstrare.
ART. 17
Dispoziţiile prezentului ordin se aplicã în mod corespunzãtor persoanelor reţinute, arestate preventiv, precum şi minorilor faţã de care s-a luat mãsura educativã a internãrii într-un centru de reeducare sau într-un institut medical-educativ.
ART. 18
Anexa face parte integrantã din prezentul ordin.

CAP. III
Dispoziţii tranzitorii şi finale
ART. 19
Prevederile art. 11 se aplicã pânã la data intrãrii în vigoare a Regulamentului de organizare şi executare a serviciului de pazã, supraveghere şi escortare a persoanelor private de libertate.
ART. 20
(1) Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data de 1 noiembrie 2008.
(2) Directorii locurilor de deţinere sunt obligaţi sã ia mãsuri de diversificare a gamei de bunuri ce pot fi cumpãrate de cãtre persoanele private de libertate de la punctele comerciale din incintã, inclusiv produse dintre cele prevãzute în anexã.
ART. 21
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului justiţiei nr. 3.042/C/2007 privind durata şi periodicitatea vizitelor, greutatea şi numãrul pachetelor, precum şi categoriile de bunuri ce pot fi primite, pãstrate şi folosite de persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 891 din 27 decembrie 2007.

p. Ministrul justiţiei,
Gabriel Tãnãsescu,
secretar de stat

Bucureşti, 20 octombrie 2008.
Nr. 2.714/C.

ANEXĂ

BUNURILE
care pot fi primite, achiziţionate, pãstrate
şi folosite de persoanele private de libertate




┌────┬─────────────────────────┬──────────┬─────────────┬─────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Denumirea bunurilor şi │Cantitatea│ Primite │Achiziţionate│ Observaţii │
│crt.│ a obiectelor │ │prin sectorul│ │ │
│ │ │ │ vizitã │ │ │
├────┴─────────────────────────┴──────────┴─────────────┴─────────────┴──────────────┤
│I. Articole de îmbrãcãminte (cu excepţia celor similare sau asemãnãtoare cu │
│ uniformele şi însemnele de identificare ale personalului penitenciarului) şi │
│ cazarmament │
├────┬─────────────────────────┬──────────┬─────────────┬─────────────┬──────────────┤
│ 1.│Lenjerie de corp: │ │Da │Da │ │
│ │maiouri │5 bucãţi │ │ │ │
│ │chiloţi │5 bucãţi │ │ │ │
│ │bluze de corp │2 bucãţi │ │ │ │
│ │indispensabili │2 bucãţi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 2.│Pijamale/cãmãşi de noapte│2 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 3.│Pulovere │3 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 4.│Cojoc/palton │1 bucatã │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 5.│Pardesiu │1 bucatã │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 6.│Pantaloni scurţi │3 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 7.│Fular │1 bucatã │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 8.│Ciorapi │10 perechi│Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 9.│Încãlţãminte │3 perechi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 10.│Mãnuşi │1 pereche │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 11.│Bretele sau curea pentru │1 bucatã │Da │Da │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 12.│Papuci │1 pereche │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 13.│Şapcã/pãlãrie/cãciulã/ │2 bucãţi │Da │Da │ │
│ │basc/fes │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 14.│Basma │3 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 15.│Lenjerie pentru pat │ │Da │Da │ │
│ │Cearşafuri │2 bucãţi │ │ │ │
│ │Feţe pernã │2 bucãţi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 16.│Faţã de masã - pentru │1 bucatã │Da │Da │ │
│ │mesele din dotarea │ │ │ │ │
│ │camerelor de deţinere │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 17.│Costum de haine/pantalon │2 bucãţi │Da │Da │ │
│ │şi sacou │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 18.│Rochie │3 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 19.│Fustã/pantalon │3 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 20.│Bluzã/tricou │5 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 21.│Cãmãşi │3 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 22.│Cravatã │2 bucãţi │Da │Da │ │
├────┴─────────────────────────┴──────────┴─────────────┴─────────────┴──────────────┤
│ II. Articole pentru igienã │
├────┬─────────────────────────┬──────────┬─────────────┬─────────────┬──────────────┤
│ 1.│Prosoape │4 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 2.│Batiste │5 bucãţi │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 3.│Pieptene sau perie pentru│1 bucatã │Nu │Da │ │
│ │pãr, cu excepţia celor │ │ │ │ │
│ │din metal │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 4.│Aparat de ras de unicã │în raport │Nu │Da │ │
│ │folosinţã │de nevoi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 5.│Aparat de ras electric │1 bucatã │Da │Da │ │
│ │cu alimentare la baterie │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 6.│Oglindã de buzunar │1 bucatã │Nu │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 7.│Perie de dinţi │2 bucãţi │Nu │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 8.│Aparat de uscat pãrul │1 bucatã*)│Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 9.│Unghierã fãrã cuţit │1 bucatã │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 10.│Lighean din material │1 bucatã │Nu │Da │ │
│ │plastic │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 11.│Perii pentru haine şi │1 bucatã │Nu │Da │ │
│ │încãlţãminte │din │ │ │ │
│ │ │fiecare │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 12.│Articole pentru igiena │în raport │Da │Da │ │
│ │personalã intimã │de nevoi │ │ │ │
│ │pentru femei │ │ │ │ │
│ │(absorbante) │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 13.│Produse cosmetice şi de │în raport │Nu │Da │ │
│ │întreţinere (sãpun, │de nevoi │ │ │ │
│ │detergenţi, şampon, pastã│ │ │ │ │
│ │de dinţi, pastã de ras, │ │ │ │ │
│ │deodorant solid etc.) │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 14.│Produse de parfumerie │1 bucatã │Nu │Da │ │
│ │fãrã alcool, ambalate în │din │ │ │ │
│ │recipiente cu un volum │fiecare │ │ │ │
│ │maxim de 330 ml │ │ │ │ │
│ │ pulverizarea (parfum, │ │ │ │ │
│ │ loţiune dupã ras) │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────┴──────────┴─────────────┴─────────────┴──────────────┤
│III. Alte obiecte şi bunuri │
├────┬─────────────────────────┬──────────┬─────────────┬─────────────┬──────────────┤
│ 1.│Brâu, corset │1 bucatã │Da │Nu │ │
│ │ │**) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 2.│Ochelari de vedere │în raport │Da │Nu │ │
│ │ │de nevoi │ │ │ │
│ │ │**) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 3.│Proteze │în raport │Da │Nu │ │
│ │ │de nevoi │ │ │ │
│ │ │**) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 4.│Umeraşe │în │Da │Da │ │
│ │ │raport │ │ │ │
│ │ │de nevoi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 5.│Genţi sau sacoşe, cu │2 bucãţi │Da │Da │ │
│ │excepţia celor care au │ │ │ │ │
│ │cãptuşeli, pereţi dubli │ │ │ │ │
│ │sau care prezintã riscul │ │ │ │ │
│ │de a fi deteriorate în │ │ │ │ │
│ │timpul controlului ori │ │ │ │ │
│ │care deţin elemente │ │ │ │ │
│ │metalice ce pot fi │ │ │ │ │
│ │modificate pentru a se │ │ │ │ │
│ │obţine obiecte │ │ │ │ │
│ │contondente, tãioase │ │ │ │ │
│ │sau ascuţite │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 6.│Ceas de mânã │1 bucatã │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 7.│Obiecte de podoabã │maximum │Da │Da │ │
│ │(inele, cercei, │3 bucãţi │ │ │ │
│ │lãnţişoare etc.), cu │din │ │ │ │
│ │excepţia celor din │fiecare │ │ │ │
│ │metale şi pietre │ │ │ │ │
│ │preţioase │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 8.│Brichetã din material │2 bucãţi │Nu │Da │ │
│ │plastic transparent, │ │ │ │ │
│ │pentru fumãtori │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 9.│Ţigãri pentru fumãtori │în │Nu │Da │ │
│ │ │raport │ │ │ │
│ │ │de nevoi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 10.│Pix, creion │5 bucãţi │Nu │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 11.│Hârtie de xerox │în raport │Da │Da │ │
│ │ │de nevoi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 12.│Hârtie de scris │în raport │Da │Da │ │
│ │ │de nevoi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 13.│Plicuri şi timbre │în raport │Da │Da │ │
│ │ │de nevoi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 14.│Ace pentru cusut │2 bucãţi │Nu │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 15.│Aţã pentru cusut │2 papiote │Nu │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 16.│Dispozitiv mecanic pentru│1 bucatã │Da │Da │ │
│ │deschiderea conservelor │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 17.│Farfurii/castroane din │câte │Da │Da │ │
│ │material plastic/metal │2 bucãţi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 18.│Lingurã, furculiţã, │câte │Da │Da │ │
│ │linguriţã │2 bucãţi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 19.│Pahar, canã din material │câte │Da │Da │ │
│ │plastic/metal │2 bucãţi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 20.│Fierbãtor │1 bucatã*)│Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 21.│Filtru de cafea │1 bucatã*)│Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 22.│Televizor cu diagonala │cu │Da │Da │ │
│ │de maximum 54 cm, fãrã │aprobarea │ │ │ │
│ │opţiunea de înregistrare,│directo- │ │ │ │
│ │fãrã posibilitatea de │rului, │ │ │ │
│ │stocare a informaţiei, │în funcţie│ │ │ │
│ │fãrã port sau adaptor │de │ │ │ │
│ │pentru carduri de │arhitectu-│ │ │ │
│ │memorie, fãrã mufe de │ra camerei│ │ │ │
│ │conectare la memorii │şi de │ │ │ │
│ │externe, fãrã opţiunea │numãrul de│ │ │ │
│ │de comunicare prin │persoane- │ │ │ │
│ │porturi wireless │lor │ │ │ │
│ │ │private de│ │ │ │
│ │ │libertate │ │ │ │
│ │ │*) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 23.│Calculatoare şi │cu │ │ │ │
│ │echipamente informatice │aprobarea │ │ │ │
│ │ale cãror caracteristici │directo- │ │ │ │
│ │sunt stabilite prin │rului, în │ │ │ │
│ │decizie a directorului │spaţii │ │ │ │
│ │general al │special │ │ │ │
│ │Administraţiei │amenajate │ │ │ │
│ │Naţionale a │*) │ │ │ │
│ │Penitenciarelor │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 24.│Aparate radio, playere │1 bucatã*)│Da │Da │ │
│ │video cu CD sau DVD cu │ │ │ │ │
│ │ecran încorporat şi │ │ │ │ │
│ │playere audio cu casete, │ │ │ │ │
│ │CD sau DVD, fãrã opţiunea│ │ │ │ │
│ │de înregistrare, fãrã │ │ │ │ │
│ │posibilitatea de stocare │ │ │ │ │
│ │a informaţiei, fãrã port │ │ │ │ │
│ │sau adaptor pentru │ │ │ │ │
│ │carduri de memorie, │ │ │ │ │
│ │cu baterii, fãrã │ │ │ │ │
│ │posibilitatea de │ │ │ │ │
│ │alimentare la curent │ │ │ │ │
│ │electric 220V, fãrã mufe │ │ │ │ │
│ │de conectare la │ │ │ │ │
│ │alte surse externe, fãrã │ │ │ │ │
│ │opţiunea de conectare │ │ │ │ │
│ │sau comunicare prin │ │ │ │ │
│ │porturi wireless, în │ │ │ │ │
│ │afarã de mufe │ │ │ │ │
│ │pentru cãşti audio, cu │ │ │ │ │
│ │dimensiuni cumulate │ │ │ │ │
│ │(L + l + h) de maximum │ │ │ │ │
│ │30 cm │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 25.│Casete, CD-uri, DVD-uri, │ 10 bucãţi│ Da │ Da │ │
│ │jocuri video (cu excepţia│ *) │ │ │ │
│ │celor cu caracter │ │ │ │ │
│ │neconstituţional, rasist,│ │ │ │ │
│ │xenofob, pornografic, │ │ │ │ │
│ │care atenteazã la │ │ │ │ │
│ │libertatea religioasã sau│ │ │ │ │
│ │ideologicã, aduc atingere│ │ │ │ │
│ │demnitãţii umane sau │ │ │ │ │
│ │reprezintã organizaţii │ │ │ │ │
│ │teroriste ori incitã la │ │ │ │ │
│ │violenţã), care conţin │ │ │ │ │
│ │filme, muzicã şi care au │ │ │ │ │
│ │conţinut educativ, │ │ │ │ │
│ │cultural, religios, │ │ │ │ │
│ │beletristic, ştiinţific, │ │ │ │ │
│ │tehnic, sportiv ori de │ │ │ │ │
│ │divertisment, dacã au │ │ │ │ │
│ │licenţã şi sigiliul │ │ │ │ │
│ │producãtorului │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 26.│Jocuri video cu ecran │1 bucatã*)│Da │Da │ │
│ │încorporat, cu baterii, │ │ │ │ │
│ │fãrã posibilitatea de │ │ │ │ │
│ │alimentare la curent │ │ │ │ │
│ │electric 220 V, fãrã │ │ │ │ │
│ │opţiunea de înregistrare,│ │ │ │ │
│ │fãrã posibilitatea de │ │ │ │ │
│ │stocare a informaţiei, │ │ │ │ │
│ │fãrã mufe de conectare la│ │ │ │ │
│ │alte surse externe, fãrã │ │ │ │ │
│ │opţiunea de conectare sau│ │ │ │ │
│ │comunicare prin porturi │ │ │ │ │
│ │wireless, în afarã de │ │ │ │ │
│ │mufe pentru cãşti audio │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 27.│Prelungitor electric cu │1 bucatã │Nu │Da │ │
│ │lungimea de maximum │pentru │ │ │ │
│ │5 metri │fiecare │ │ │ │
│ │ │televizor │ │ │ │
│ │ │*) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 28.│Baterii │în raport │Nu │Da │ │
│ │ │de nevoi │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 29.│Instrumente muzicale │în raport │Da │Da │ │
│ │ │de nevoi │ │ │ │
│ │ │***) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 30.│Joc de şah, table, rummy,│câte un │Da │Da │ │
│ │cãrţi de joc etc. │set │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 31.│Costume pentru activitãţi│în raport │Da │Da │ │
│ │artistice │de nevoi │ │ │ │
│ │ │***) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 32.│Echipament pentru │în raport │Da │Da │ │
│ │practicarea activitãţilor│de nevoi │ │ │ │
│ │sportive, dupã cum │ │ │ │ │
│ │urmeazã: trening, tricou,│ │ │ │ │
│ │şort, pantofi de sport │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 33.│Materiale pentru │în raport │Nu │Da │ │
│ │practicarea activitãţilor│de nevoi │ │ │ │
│ │sportive, dupã cum │***) │ │ │ │
│ │urmeazã: mingi de volei, │ │ │ │ │
│ │baschet, handbal, fotbal,│ │ │ │ │
│ │tenis de câmp sau de │ │ │ │ │
│ │masã, rachete ori palete,│ │ │ │ │
│ │fileu pentru jocuri │ │ │ │ │
│ │sportive, extensoare, │ │ │ │ │
│ │flexoare │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 34.│Fotografii, cu excepţia │în numãr │Da │Da │ │
│ │celor de dimensiunile │rezonabil │ │ │ │
│ │cerute pentru actele de │ │ │ │ │
│ │identitate sau a celor │ │ │ │ │
│ │care, prin modificare, │ │ │ │ │
│ │pot fi folosite pentru │ │ │ │ │
│ │confecţionarea unui │ │ │ │ │
│ │astfel de document │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 35.│Obiecte şi diferite │În numãr │Da │Da │ │
│ │materiale de uz personal │rezonabil │ │ │ │
│ │cu semnificaţii │ │ │ │ │
│ │religioase │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 36.│Materiale pentru │în numãr │Da │Da │ │
│ │desfãşurarea unor │rezonabil │ │ │ │
│ │activitãţi ocupaţionale, │***) │ │ │ │
│ │cãrţi, broşuri, reviste, │ │ │ │ │
│ │ziare cu conţinut │ │ │ │ │
│ │educativ, cultural, │ │ │ │ │
│ │religios, beletristic, │ │ │ │ │
│ │ştiinţific, tehnic, │ │ │ │ │
│ │sportiv ori de │ │ │ │ │
│ │divertisment │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 37.│Materiale pentru │*) │Da │Da │ │
│ │desfãşurarea unor │ │ │ │ │
│ │activitãţi de tip hobby │ │ │ │ │
│ │şi ocupaţionale │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 38.│Cartele telefonice │*) │Nu │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 39.│Seringi, în condiţiile │ │ │ │Distribuite │
│ │stabilite de medicul │ │ │ │de │
│ │locului de deţinere şi │ │ │ │administraţia │
│ │aprobate de directorul │ │ │ │locului │
│ │locului de deţinere │ │ │ │de deţinere │
├────┴─────────────────────────┴──────────┴─────────────┴─────────────┴──────────────┤
│ IV. Produse alimentare │
├────┬─────────────────────────┬──────────┬─────────────┬─────────────┬──────────────┤
│ 1.│Alimente │ │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 2.│Fructe │ │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 3.│Legume │ │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 4.│Apã mineralã │ │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 5.│Bãuturi rãcoritoare │ │Da │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 6.│Ceai │ │Nu │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 7.│Cafea │ │Nu │Da │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ 8.│Lapte │ │Nu │Da │ │
└────┴─────────────────────────┴──────────┴─────────────┴─────────────┴──────────────┘


*) Cu aprobarea directorului locului de deţinere.
**) Cu recomandarea medicului.
***) Cu aprobarea directorului locului de deţinere, în raport de spaţiile de
depozitare existente.


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016