Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.708 din 18 octombrie 2022  privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 2.708 din 18 octombrie 2022 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii "Anghel Saligny", pentru categoriile de investiţii prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei nr. 1.333/2021

EMITENT: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1013 din 19 octombrie 2022
    În conformitate cu prevederile art. 16 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny“, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 183/2022,
    având în vedere art. 6 alin. (1) şi art. 12 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 212/2020 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobată cu modificări prin Legea nr. 109/2021,
    în temeiul art. 12 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 477/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei emite prezentul ordin.
    ART. I
    Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny“, pentru categoriile de investiţii prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei nr. 1.333/2021, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 910 din 22 septembrie 2021, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 8, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (5) şi (6), cu următorul cuprins:
    "(5) În situaţia în care de la bugetul de stat se alocă o sumă mai mică faţă de cea solicitată prin cererea de finanţare, beneficiarii au posibilitatea de a diminua caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii prevăzuţi în cererea de finanţare, cu respectarea standardelor de cost în vigoare, inclusiv de a modifica denumirea obiectivului de investiţii, dacă anumite caracteristici/anumiţi indicatori sunt menţionate/menţionaţi în denumirea obiectivului.
(6) Pentru obiectivele de investiţii aflate în situaţia prevăzută la alin. (5), beneficiarii transmit documentele prevăzute la art. 9 alin. (1), modificate corespunzător."

    2. La articolul 9, la alineatul (1), după litera k) se introduce o nouă literă, litera l), cu următorul cuprins:
    "l) pentru justificarea situaţiei prevăzute la art. 4 alin. (6) lit. b) din ordonanţa de urgenţă, hotărârea consiliului local/hotărârea consiliului judeţean/hotărârea asociaţiei de dezvoltare intercomunitară pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai sistemelor de alimentare cu apă/canalizare aflate în curs de realizare."

    3. La articolul 9, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Pentru beneficiarii asociaţii de dezvoltare intercomunitară, documentele prevăzute la alin. (1) se emit de către sau pentru asociaţia de dezvoltare intercomunitară, aceasta fiind atât beneficiarul contractului de finanţare, cât şi autoritatea contractantă în cadrul contractului de achiziţie publică."

    4. La articolul 9, după alineatul (7) se introducşase noi alineate, alineatele (8)-(13), cu următorul cuprins:
    "(8) Pentru categoria de investiţii prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, pentru obiectivele de investiţii care se încadrează în situaţia prevăzută la art. 4 alin. (6) lit. b) din ordonanţa de urgenţă, procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j) poate fi emis şi pentru părţi/obiecte/sectoare din/de construcţie, dacă acestea sunt distincte/independente din punct de vedere fizic şi funcţional, în conformitate cu prevederile art. 4 din Regulamentul privind recepţia construcţiilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 273/1994, cu modificările şi completările ulterioare.
(9) În aplicarea alin. (8) se pot încheia contracte de finanţare pentru obiectivele de investiţii prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. c) din ordonanţa de urgenţă şi în situaţia în care procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j) este emis doar pentru o parte/părţi din amplasamentul obiectivului de investiţii.
(10) Pentru contractele de finanţare prevăzute la alin. (9) pot fi transferate sume de la bugetul de stat doar pentru realizarea lucrărilor aferente părţii/părţilor din amplasamentul obiectivului de investiţii pentru care a fost transmis procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j).
(11) În aplicarea art. 4 alin. (7) din ordonanţa de urgenţă, ulterior încheierii contractelor de finanţare prevăzute la alin. (9), beneficiarii sunt obligaţi să întocmească procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j) pentru părţile rămase de executat din sistemul de alimentare cu apă/canalizare, care se realizează pe acelaşi amplasament cu obiectivul de investiţii din categoria prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, în termen de maximum 2 ani de la data aprobării listei prevăzute la art. 7, şi să îl transmită la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în termenul prevăzut la art. 6 alin. (7) din ordonanţa de urgenţă.
(12) În situaţia nerespectării prevederilor alin. (10), prevederile art. 14 rămân aplicabile.
(13) În situaţia în care beneficiarii nu transmit procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j) în termenul prevăzut la alin. (11), pentru întreg amplasamentul obiectivului de investiţii care face obiectul contractului de finanţare, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va transfera sumele necesare pentru realizarea acelei părţi din obiectivul de investiţii pentru care a fost îndeplinită condiţia prevăzută la art. 4 alin. (7) din ordonanţa de urgenţă şi, ulterior, va constata încetarea de drept a contractului de finanţare, beneficiarul fiind obligat să transmită procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru partea din obiectivul de investiţii finanţată de la bugetul de stat în termen de maximum 6 luni de la încetarea contractului de finanţare, cu aplicarea prevederilor art. 7 alin. (12) din ordonanţa de urgenţă."

    5. La articolul 11, după alineatul 3, se introduc două noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu următorul cuprins:
    "(4) Beneficiarii asociaţii de dezvoltare intercomunitară au obligaţia de a desemna ca lider o unitate administrativ-teritorială dintre membrii acestora, căruia îi sunt aplicabile prevederile alin. (1)-(3).
(5) Unitatea administrativ-teritorială lideră a asociaţiei de dezvoltare intercomunitară va vira sumele transferate de la bugetul de stat în bugetul asociaţiei de dezvoltare intercomunitară în vederea decontării cheltuielilor necesare realizării obiectivului de investiţii. Prevederile art. 12 rămân aplicabile."

    6. La articolul 12, după alineatul (10) se introduc două noi alineate, alineatele (11) şi (12), cu următorul cuprins:
    "(11) Prin bunuri achiziţionate/furnizate se înţelege utilaje, echipamente care nu necesită montaj şi dotările prevăzute la nr. crt. 4.4-4.5 din devizul general, întocmit conform prevederilor anexei nr. 2.1.
(12) În cazul achiziţionării materialelor în vederea efectuării lucrărilor de construcţii, precum şi a utilajelor, echipamentelor tehnologice şi funcţionale care necesită montaj, se transferă sume de la bugetul de stat doar după emiterea şi însuşirea de către persoanele abilitate a situaţiilor care certifică lucrările executate ca urmare a punerii în operă a materialelor, respectiv a montării utilajelor şi a echipamentelor tehnologice şi funcţionale."

    7. La articolul 14, după alineatul (8) se introduce un nou alineat, alineatul (8^1), cu următorul cuprins:
    "(8^1) În situaţia beneficiarilor asociaţii de dezvoltare intercomunitară, prevederile alin. (8) se aplică tuturor membrilor asociaţiei."

    8. Anexele nr. 2.2a-2.2d se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-4 care fac parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Cseke Attila-Zoltán

    Bucureşti, 18 octombrie 2022.
    Nr. 2.708.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2.2a la normele metodologice)
    Caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii

┌──────────────────────────────────────┐
│Denumirea obiectivului de investiţii │
│„…………………“ │
├────────────────────────────────────┬─┤
│Faza (nota conceptuală/SF/DALI/PT) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Beneficiar (UAT) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Amplasament │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoarea totală a investiţiei (lei, │ │
│inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│din care C+M (lei, inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Curs BNR lei/euro din data │ │
│............ │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoarea finanţată de Ministerul │ │
│Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi │ │
│Administraţiei (cheltuieli eligibile│ │
│lei, inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoare finanţată de UAT …..... │ │
│(lei, inclusiv TVA) │ │
└────────────────────────────────────┴─┘

    Alimentări cu apă şi staţii de tratare a apei

┌──────────────┬────┬─────────┬────────┐
│Indicatori │ │ │ │
│tehnici │ │ │ │
│specifici │ │ │ │
│categoriei de │ │ │ │
│investiţii de │ │ │ │
│la art. 4 │ │ │ │
│alin. (1) lit.│ │ │ │
│a) din │ │ │ │
│Ordonanţa de │ │ │ │
│urgenţă a │ │ │Valoare │
│Guvernului nr.│ │ │(lei, │
│95/2021 pentru│U.M.│Cantitate│inclusiv│
│aprobarea │ │ │TVA) │
│Programului │ │ │ │
│naţional de │ │ │ │
│investiţii │ │ │ │
│„Anghel │ │ │ │
│Saligny“, │ │ │ │
│aprobată cu │ │ │ │
│modificări şi │ │ │ │
│completări │ │ │ │
│prin Legea nr.│ │ │ │
│183/2022 │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Sursă de apă │buc.│………. │………. │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Instalaţii de │buc.│………. │………. │
│pompare │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Staţie de │ │ │ │
│clorinare a │buc.│………. │………. │
│apei │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Staţie de │buc.│………. │………. │
│tratare a apei│ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Conducte de │m │………. │………. │
│aducţiune │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Rezervor de │ │ │ │
│înmagazinare a│buc.│………. │………. │
│apei potabile │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Staţii de │ │ │ │
│pompare şi │buc.│………. │………. │
│repompare a │ │ │ │
│apei potabile │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Reţele de │m │………. │………. │
│distribuţie │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Branşamente │buc.│………. │………. │
│individuale │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Alte │ │ │ │
│capacităţi │ │………. │………. │
│........... │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Total │ │ │ │
│locuitori ce │ │ │ │
│vor beneficia │ │ │ │
│direct (pentru│loc.│………. │………. │
│care se │ │ │ │
│realizează │ │ │ │
│branşamente │ │ │ │
│individuale) │ │ │ │
└──────────────┴────┴─────────┴────────┘


┌────────────────────────────────┬─────┐
│Standard de cost aprobat prin │ │
│Ordinul ministrului dezvoltării,│ │
│lucrărilor publice şi │ │
│administraţiei nr. 1.321/2021 │ │
│pentru aprobarea standardelor de│ │
│cost aferente obiectivelor de │ │
│investiţii prevăzute la art. 4 │1.250│
│alin. (1) lit. a)-c) din │ │
│Ordonanţa de urgenţă a │ │
│Guvernului nr. 95/2021 pentru │ │
│aprobarea Programului naţional │ │
│de investiţii „Anghel Saligny“ │ │
│(euro, fără TVA) │ │
├────────────────────────────────┴─────┤
│Verificare încadrare în standard de │
│cost │
├────────────────────────────────┬─────┤
│Valoarea totală a investiţiei cu│ │
│standard de cost, raportată la │ │
│numărul de locuitori beneficiari│ │
│(euro, fără TVA) │ │
└────────────────────────────────┴─────┘

    Primar/Preşedinte/Reprezentant legal,
    Nume şi prenume ................
    Semnătura ....................

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2.2b la normele metodologice)
    Caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii

┌──────────────────────────────────────┐
│Denumirea obiectivului de investiţii │
│„………………………………...…….“ │
├────────────────────────────────────┬─┤
│Faza (nota conceptuală/SF/DALI/PT) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Beneficiar (UAT) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Amplasament │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoarea totală a investiţiei (lei, │ │
│inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│din care C+M (lei, inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Curs BNR lei/euro din data │ │
│............ │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoarea finanţată de Ministerul │ │
│Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi │ │
│Administraţiei (cheltuieli eligibile│ │
│lei, inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoare finanţată de UAT …..... │ │
│(lei, inclusiv TVA) │ │
└────────────────────────────────────┴─┘

    Sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate,
    inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale

┌──────────────┬────┬─────────┬────────┐
│Indicatori │ │ │ │
│tehnici │ │ │ │
│specifici │ │ │ │
│categoriei de │ │ │ │
│investiţii de │ │ │ │
│la art. 4 │ │ │ │
│alin. (1) lit.│ │ │ │
│b) din │ │ │ │
│Ordonanţa de │ │ │ │
│urgenţă a │ │ │Valoare │
│Guvernului nr.│ │ │(lei, │
│95/2021 pentru│U.M.│Cantitate│inclusiv│
│aprobarea │ │ │TVA) │
│Programului │ │ │ │
│naţional de │ │ │ │
│investiţii │ │ │ │
│„Anghel │ │ │ │
│Saligny“, │ │ │ │
│aprobată cu │ │ │ │
│modificări şi │ │ │ │
│completări │ │ │ │
│prin Legea nr.│ │ │ │
│183/2022 │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Staţie de │buc.│………. │………. │
│epurare │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Staţii de │ │ │ │
│pompare şi │buc.│………. │………. │
│repompare a │ │ │ │
│apei uzate │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Reţea de │ │ │ │
│canalizare apă│m │………. │………. │
│uzată │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Conductă de │ │ │ │
│evacuare a │buc.│………. │………. │
│apei epurate │ │ │ │
│în emisar │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Guri de │ │ │ │
│vărsare în │buc.│………. │………. │
│emisar │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Racorduri │buc.│………. │………. │
│individuale │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Alte │ │………. │………. │
│capacităţi: │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Total │ │ │ │
│locuitori │ │ │ │
│echivalenţi ce│ │ │ │
│vor beneficia │ │ │ │
│direct (pentru│loc.│………. │………. │
│care se │ │ │ │
│realizează │ │ │ │
│racorduri │ │ │ │
│individuale) │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Capacităţi │ │ │ │
│canalizare │ │ │Valoare │
│pluvială şi │ │ │(lei, │
│sisteme de │U.M.│Cantitate│inclusiv│
│captare a │ │ │TVA) │
│apelor │ │ │ │
│pluviale │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Guri de │buc.│………. │………. │
│scurgere │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Reţea de │ │ │ │
│canalizare apă│m │………. │………. │
│pluvială │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Staţii de │ │ │ │
│pompare şi │buc.│………. │………. │
│repompare a │ │ │ │
│apei pluviale │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Guri de │ │ │ │
│vărsare în │buc.│………. │………. │
│emisar │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Alte │ │………. │………. │
│capacităţi: │ │ │ │
└──────────────┴────┴─────────┴────────┘


┌────────────────────────────────┬─────┐
│Standard de cost aprobat prin │ │
│Ordinul ministrului dezvoltării,│ │
│lucrărilor publice şi │ │
│administraţiei nr. 1.321/2021 │ │
│pentru aprobarea standardelor de│ │
│cost aferente obiectivelor de │ │
│investiţii prevăzute la art. 4 │2.500│
│alin. (1) lit. a)-c) din │ │
│Ordonanţa de urgenţă a │ │
│Guvernului nr. 95/2021 pentru │ │
│aprobarea Programului naţional │ │
│de investiţii „Anghel Saligny“ │ │
│(euro, fără TVA) │ │
├────────────────────────────────┴─────┤
│Verificare încadrare în standard de │
│cost │
├────────────────────────────────┬─────┤
│Valoarea totală a investiţiei cu│ │
│standard de cost, raportată la │ │
│numărul de locuitori echivalenţi│ │
│beneficiari (euro, fără TVA) │ │
└────────────────────────────────┴─────┘

    Primar/Preşedinte/Reprezentant legal,
    Nume şi prenume ....................
    Semnătura ....................

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 2.2c la normele metodologice)
    Caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii

┌──────────────────────────────────────┐
│Denumirea obiectivului de investiţii │
│„………………………………...…….“ │
├────────────────────────────────────┬─┤
│Faza (nota conceptuală/SF/DALI/PT) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Beneficiar (UAT) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Amplasament │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoarea totală a investiţiei (lei, │ │
│inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│din care C+M (lei, inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Curs BNR lei/euro din data │ │
│............ │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoarea finanţată de Ministerul │ │
│Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi │ │
│Administraţiei (cheltuieli eligibile│ │
│lei, inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoare finanţată de UAT …..... │ │
│(lei, inclusiv TVA) │ │
└────────────────────────────────────┴─┘

    Drumurile publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale
    în vigoare ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, respectiv
    drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor,
    precum şi variante ocolitoare ale localităţilor

┌──────────────┬────┬─────────┬────────┐
│Indicatori │ │ │ │
│tehnici │ │ │ │
│specifici │ │ │ │
│categoriei de │ │ │ │
│investiţii de │ │ │ │
│la art. 4 │ │ │ │
│alin. (1) lit.│ │ │ │
│c) din │ │ │ │
│Ordonanţa de │ │ │ │
│urgenţă a │ │ │Valoare │
│Guvernului nr.│ │ │(lei, │
│95/2021 pentru│U.M.│Cantitate│inclusiv│
│aprobarea │ │ │TVA) │
│Programului │ │ │ │
│naţional de │ │ │ │
│investiţii │ │ │ │
│„Anghel │ │ │ │
│Saligny“, │ │ │ │
│aprobată cu │ │ │ │
│modificări şi │ │ │ │
│completări │ │ │ │
│prin Legea nr.│ │ │ │
│183/2022 │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Lungime drum -│m │………. │………. │
│terasamente │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Lungime drum -│m │ │ │
│strat fundaţie│ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Lungime drum -│m │ │ │
│strat de bază │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Lungime drum -│ │ │ │
│îmbrăcăminte │m │ │ │
│rutieră │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Lăţime parte │m │………. │Nu este │
│carosabilă │ │ │cazul. │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Şanţuri/Rigole│m │………. │………. │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Trotuare │m │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Lucrări de │m │………. │………. │
│consolidare │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Poduri (număr/│buc.│ │ │
│lungime │/m │ │ │
│totală) │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Pasaje │ │ │ │
│denivelate, │ │ │ │
│tuneluri, │buc.│………. │………. │
│viaducte │/m │ │ │
│(număr/lungime│ │ │ │
│totală) │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Alte │ │ │ │
│capacităţi │ │………. │………. │
│……………….. │ │ │ │
└──────────────┴────┴─────────┴────────┘


┌────────────────┬─────────────────────┐
│Standard de cost│ │
│aprobat prin │ │
│Ordinul │ │
│ministrului │ │
│dezvoltării, │ │
│lucrărilor │ │
│publice şi │ │
│administraţiei │ │
│nr. 1.321/2021 │ │
│pentru aprobarea│ │
│standardelor de │ │
│cost aferente │ │
│obiectivelor de │ │
│investiţii │.....................│
│prevăzute la │ │
│art. 4 alin. (1)│ │
│lit. a)-c) din │ │
│Ordonanţa de │ │
│urgenţă a │ │
│Guvernului nr. │ │
│95/2021 pentru │ │
│aprobarea │ │
│Programului │ │
│naţional de │ │
│investiţii │ │
│„Anghel Saligny“│ │
│(euro, fără TVA)│ │
├────────────────┴─────────────────────┤
│Verificare încadrare în standard de │
│cost │
├────────────────┬─────────────────────┤
│Valoarea totală │ │
│a investiţiei cu│ │
│standard de │ │
│cost, raportată │ │
│la km drum │ │
│(euro, fără TVA)│ │
└────────────────┴─────────────────────┘

    Primar/Preşedinte/Reprezentant legal,
    Nume şi prenume .....................
    Semnătura ....................

    ANEXA 4

    (Anexa nr. 2.2d la normele metodologice)
    Caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economic ai obiectivului de investiţii

┌──────────────────────────────────────┐
│Denumirea obiectivului de investiţii: │
│„………………………………...…….“ │
├────────────────────────────────────┬─┤
│Faza (nota conceptuală/SF/DALI/PT) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Beneficiar (UAT) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Amplasament │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoarea totală a investiţiei (lei, │ │
│inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│din care C+M (lei, inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Curs BNR lei/euro din data │ │
│............ │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoarea finanţată de Ministerul │ │
│Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi │ │
│Administraţiei (cheltuieli eligibile│ │
│lei, inclusiv TVA) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│Valoare finanţată de UAT …..... │ │
│(lei, inclusiv TVA) │ │
└────────────────────────────────────┴─┘

    Poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice

┌──────────────┬────┬─────────┬────────┐
│Indicatori │ │ │ │
│tehnici │ │ │ │
│specifici │ │ │ │
│categoriei de │ │ │ │
│investiţii de │ │ │ │
│la art. 4 │ │ │ │
│alin. (1) lit.│ │ │ │
│d) din │ │ │ │
│Ordonanţa de │ │ │ │
│urgenţă a │ │ │Valoare │
│Guvernului nr.│ │ │(lei, │
│95/2021 pentru│U.M.│Cantitate│inclusiv│
│aprobarea │ │ │TVA) │
│Programului │ │ │ │
│naţional de │ │ │ │
│investiţii │ │ │ │
│„Anghel │ │ │ │
│Saligny“, │ │ │ │
│aprobată cu │ │ │ │
│modificări şi │ │ │ │
│completări │ │ │ │
│prin Legea nr.│ │ │ │
│183/2022 │ │ │ │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Număr obiecte │buc.│………. │………. │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Lungime │m │………. │Nu este │
│ │ │ │cazul. │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Lăţime │m │………. │Nu este │
│ │ │ │cazul. │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Număr │ │………. │Nu este │
│deschideri │ │ │cazul. │
├──────────────┼────┼─────────┼────────┤
│Alte │ │………. │………. │
│capacităţi │ │ │ │
└──────────────┴────┴─────────┴────────┘

    Primar/Preşedinte/Reprezentant legal,
    Nume şi prenume .....................
    Semnătura ..................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016