Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.693 din 23 octombrie 2017  pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind concursul de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producţie şi distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2.335/2006     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 2.693 din 23 octombrie 2017 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind concursul de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producţie şi distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2.335/2006

EMITENT: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 893 din 14 noiembrie 2017
    Având în vedere prevederile art. 11 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 73 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul culturii şi identităţii naţionale emite următorul ordin:
    ART. I
    Regulamentul privind concursul de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producţie şi distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2.335/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 742 din 31 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    (1) Nu pot participa la concursurile de selecţie şi la sesiunile de finanţare persoanele fizice şi juridice autorizate care nu au respectat prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, precum şi obligaţiile stabilite prin contractele aflate în derulare cu Centrul Naţional al Cinematografiei, până la data organizării sesiunii de concurs.
    (2) Nu pot participa la concursurile de selecţie persoanele fizice şi juridice autorizate care sunt în situaţia de a avea mai mult de 5 proiecte la fiecare secţiune, respectiv cumulat pentru categoriile lung metraj şi lung metraj debut, pentru care au câştigat finanţare, şi care nu au încheiat contractele pentru respectivele proiecte, până la data organizării sesiunii de concurs.
    (3) Nu pot participa la concursurile de selecţie regizorii care au deja în desfăşurare două proiecte nefinalizate în termenul prevăzut în contract, realizate cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, din categoria respectivă, cu excepţia situaţiei în care dovedesc faptul că au încheiat filmările la unul dintre proiecte, până la data organizării sesiunii de concurs.
    (4) Nu pot participa la concursurile de proiecte cinematografice beneficiarii de ajutor de stat pentru producţia de filme care se află în litigii cu Centrul Naţional al Cinematografiei cu privire la executarea contractelor de acordare a creditelor financiare directe, până la pronunţarea definitivă a instanţei de judecată în litigiul dedus judecăţii.
    (5) Nu pot participa la sesiunile organizate pentru alocarea de sprijin financiar (ajutor de minimis/de stat) conform art. 25 şi 26 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările şi completările ulterioare, asociaţiile, fundaţiile şi uniunile ai căror membri fac parte din Consiliul de administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei, până la încheierea mandatului acestora."

    2. La articolul 5 alineatul (1^1), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(1^1) Concursul de selecţie a proiectelor cinematografice se organizează în 4 secţiuni:"

    3. La articolul 5 alineatul (1^1), după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:
    "d) secţiunea filmelor de ficţiune de lung sau scurt metraj tematică."

    4. La articolul 5 alineatul (1^2), după litera h) se introduce o nouă literă, litera i), cu următorul cuprins:
    "i) categoria proiectelor de film de ficţiune de lung sau scurt metraj tematică."

    5. Articolul 6^1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6^1
    Un producător nu poate depune mai mult de 3 proiecte pentru o categorie din cadrul unei secţiuni de concurs. Un regizor nu poate să participe cu mai mult de două proiecte la o categorie din cadrul unei secţiuni de concurs."

    6. Articolul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    (1) La data anunţării publice a concursului, Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica valoarea totală a fondurilor alocate pentru respectiva sesiune şi pentru fiecare categorie de concurs din cadrul acesteia. Din totalul fondurilor stabilite pentru fiecare sesiune de concurs se va aloca un cuantum minim de 15% pentru filmele de lung metraj de ficţiune de debut, minimum 5% pentru filmele de scurt metraj de ficţiune, minimum 10% pentru filmele documentare, minimum 10% pentru filmele de animaţie şi minimum 10% pentru filmele tematice. Totodată, Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica şi suma maximă alocată pentru dezvoltarea proiectelor de film.
    (2) În situaţia în care unul sau mai multe dintre fondurile alocate pentru finanţarea filmelor de lung metraj de ficţiune de debut, a filmelor de lung metraj de ficţiune, a filmelor de lung metraj şi scurt metraj de ficţiune tematice, a filmelor de scurt metraj de ficţiune, a dezvoltării de proiecte de film, precum şi pentru finanţarea filmelor documentare şi de animaţie nu s-au epuizat în urma distribuirii, fondurile rămase pot fi redistribuite, prin hotărârea Consiliului, în cadrul altei categorii unde fondurile au fost insuficiente. Sumele rămase neutilizate în urma redistribuirii vor fi reportate la Fondul cinematografic."

    7. Articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    (1) Centrul Naţional al Cinematografiei este obligat să comunice în scris câştigătorilor concursului de selecţie, în termen de 7 zile calendaristice de la încheierea etapei de finanţare, hotărârea Consiliului şi a comisiilor de selecţie.
    (2) Participanţii la concursul de proiecte cinematografice pot solicita Centrului Naţional al Cinematografiei, printr-o cerere scrisă, fişele de evaluare întocmite de către membrii comisiei de selecţie pentru propriile proiecte depuse, în termen de 10 zile de la publicarea rezultatelor concursului.
    (3) În situaţia prevăzută la alin. (2), Centrul Naţional al Cinematografiei are obligaţia de a comunica fişele de evaluare, în termen de 10 zile de la solicitare."

    8. La articolul 17, după alineatul (2) se introduc 6 noi alineate, alineatele (2^1)-(2^6), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Şedinţele comisiei de soluţionare a contestaţiilor sunt conduse de un preşedinte, ales prin majoritatea simplă a voturilor membrilor comisiei.
(2^2) Pe lângă comisia de soluţionare a contestaţiilor funcţionează un secretariat numit prin acelaşi ordin al ministrului culturii şi identităţii naţionale prin care se numeşte comisia de soluţionare a contestaţiilor şi care asigură buna desfăşurare a şedinţelor comisiei şi comunicarea deciziilor comisiei.
(2^3) Deciziile comisiei privind soluţionarea contestaţiilor se iau cu un număr de minimum trei voturi.
(2^4) Fiecare membru numit are obligaţia semnării unei declaraţii de confidenţialitate şi incompatibilitate în scopul evitării conflictului de interese.
(2^5) Activitatea desfăşurată de membrii secretariatului constituie atribuţie de serviciu.
(2^6) Pentru activitatea desfăşurată în cadrul comisiei de soluţionare a contestaţiilor, membrii acesteia pot primi o remuneraţie stabilită prin ordin al ministrului culturii şi identităţii naţionale, cu încadrarea în bugetul ministerului, conform legii."

    9. La articolul 19 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) o comisie formată din 5 membri pentru secţiunea filmelor de ficţiune de lung şi scurt metraj şi pentru secţiunea filmelor de ficţiune de lung sau scurt metraj tematică;"

    10. La articolul 19, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Comisia de lectori analizează scenariile filmelor de ficţiune şi întocmeşte referate de specialitate, motivate şi conform criteriilor prevăzute în anexa nr. 9a la prezentul regulament, pe care le pune la dispoziţia membrilor comisiei de selecţie. Referatul de specialitate pentru fiecare proiect este semnat de cei care l-au întocmit şi de membrii comisiei de selecţie care şi l-au însuşit şi este comunicat de secretariatul tehnic producătorului, aşa cum este prevăzut la art. 16 din prezentul regulament."

    11. La articolul 21, punctele 4 şi 5 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌────────────────────┬─────────────────┐
│4. Borderoul │La finalizarea │
│proiectelor înscrise│evaluării │
│la concurs, pentru │scenariilor şi │
│identificarea │după semnarea de │
│autorilor │către toţi │
│proiectelor │membrii a │
│selecţionate în │clasamentului │
│etapa a doua │întocmit │
├────────────────────┼─────────────────┤
│5. Dosarele de │După întocmirea │
│proiect aferente │clasamentului şi │
│scenariilor │identificarea │
│selecţionate de │autorilor │
│comisie, întocmite │proiectelor │
│conform art. 27 şi │selecţionate │
│art. 38 alin. (5) │ │
└────────────────────┴─────────────────┘

"

    12. La articolul 22, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 22
    (1) În prima sesiune de lucru, membrii comisiei de selecţie şi ai comisiei de lectori semnează declaraţia de confidenţialitate şi declaraţia de incompatibilitate, prevăzute în anexa nr. 2 la prezentul regulament."

    13. La articolul 22, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) În prima sesiune de lucru, membrii comisiei de selecţie desemnează un preşedinte, ales prin majoritatea simplă a voturilor acestora."

    14. La articolul 27 punctul 3, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) viziunea producătorului asupra filmului proiectat, în maximum 5 pagini, care poate include, între altele şi fără să se limiteze la: motivaţia producătorului, consideraţii privind impactul scontat şi căile pentru a-l obţine, pieţele vizate şi publicul-ţintă, atuuri şi riscuri artistice, comerciale, productive şi financiare, echipa avută în vedere, structura şi managementul producţiei, construcţia financiară în raport cu scenariul, strategia de marketing. Evaluarea acesteia are loc conform anexei nr. 12b la prezentul regulament."

    15. Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 28
    (1) Dosarul de scenariu de film şi dosarul de proiect se depun şi se înregistrează la secretariatul tehnic al concursului până la data-limită stabilită în acest sens şi comunicată public.
    (2) Dosarul de scenariu de film pentru secţiunea ficţiune de lung şi scurt metraj şi pentru secţiunea ficţiune de lung sau scurt metraj tematică se va depune în câte 5 (cinci) exemplare, respectiv 3 (trei) exemplare la secţiunea documentare şi animaţie, iar dosarul de proiect se va depune în câte 2 (două) exemplare.
    (3) Descoperirea de către comisia de selecţie a unor elemente care ar fi de natură să faciliteze identificarea autorilor unui proiect cinematografic, precum şi comunicarea prin orice mijloace a conţinutului scenariului de film sau a oricăror altor informaţii care ar putea duce la această identificare atrag eliminarea proiectului respectiv din concurs. Comisia de selecţie se pronunţă în acest sens printr-o hotărâre.
    (4) Prin grija secretariatului tehnic al concursului, fiecare dosar de scenariu de film va primi un număr de la 1 la «n», diferit de numărul de înregistrare oficial, care nu va fi completat în faţa depunătorului. Acelaşi număr va fi înscris pe dosarul de proiect corespunzător dosarului de scenariu.
    (5) La terminarea etapei de selecţie a scenariilor de film, secretariatul tehnic al concursului va înmâna comisiei de selecţie borderoul proiectelor depuse, pentru identificarea autorilor proiectului, precum şi dosarele de proiect promovate în etapa a doua de selecţie."

    16. La articolul 29, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 29
    (1) Comisia de selecţie pentru proiectele filmelor de ficţiune de lung şi scurt metraj, precum şi pentru secţiunea filmelor de ficţiune de lung şi scurt metraj tematică analizează într-o primă etapă calitatea scenariilor pentru fiecare proiect, care vor fi lecturate şi analizate sub formă securizată, conform prevederilor prezentului regulament."

    17. Articolul 35 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 35
    (1) În a doua etapă a concursului sunt analizate dosarele de proiecte cinematografice ale căror scenarii au fost selecţionate şi promovate în baza mediilor finale obţinute potrivit prevederilor prezentului regulament.
    (2) În această a doua etapă, secretariatul tehnic al concursului predă membrilor comisiilor de selecţie dosarele de proiecte cinematografice aferente scenariilor selecţionate.
    (3) Pentru fiecare dintre proiectele care au obţinut o notă peste 6 (şase) pentru calitatea scenariului în categoriile de concurs prevăzute la art. 5 alin. (1^2) lit. a)-e), membrii secretariatului tehnic pregătesc fişele de evaluare a realizărilor anterioare ale regizorului, respectiv ale producătorului, conform anexelor nr. 11a, 11b, 11c, 12a, 12b, pe baza declaraţiilor depuse de aceştia, în baza anexelor nr. 7a, 7b, 8a, 8b şi 8c.
    (4) Punctajele rezultate din fişele de evaluare întocmite conform alin. (1) vor fi verificate şi avizate de comisiile de selecţie.
    (5) Membrii comisiilor de selecţie vor întocmi fişe de evaluare, conform anexei nr. 10 la prezentul regulament, pentru fiecare proiect cinematografic promovat în această etapă a concursului, conform următoarelor criterii de evaluare:
    a) calitatea scenariului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţă stabilit prin prezentul regulament, o pondere de 65% (două treimi) din totalul punctajului acordat; media finală a scenariului se multiplică cu coeficientul de importanţă acordat scenariului, respectiv 6,5, obţinându-se punctajul total alocat scenariului;
    b) calitatea regizorului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţă stabilit prin prezentul regulament, o pondere de 17,5% din totalul punctajului acordat; criteriul «calitatea regizorului» va fi evaluat conform fişelor de evaluare prevăzute în anexele nr. 11a şi 11b. Cele două punctaje se însumează. În cazul filmelor realizate înainte de anul 1997 se va lua în calcul pragul de referinţă calculat de către Centrul Naţional al Cinematografiei în baza metodologiei aprobate prin decizia directorului general; în cazul categoriilor de concurs destinate proiectelor de scurtmetraj (ficţiune, animaţie şi/sau documentar), în fişele de evaluare se vor lua în calcul doar criteriile A.2b), A.2c) şi B din anexele nr. 11a şi 11b;
    c) calitatea producătorului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţă stabilit prin prezentul regulament, o pondere de 17,5% din totalul punctajului acordat; criteriul «calitatea producătorului» va fi evaluat conform fişelor de evaluare prevăzute în anexele nr. 12a şi 12b. Cele două punctaje se însumează. În cazul categoriilor de concurs destinate proiectelor de scurt metraj (ficţiune, animaţie şi/sau documentar), în fişele de evaluare se vor lua în calcul doar criteriile A.2b), A.2c) şi B din anexa nr. 12a, respectiv doar criteriile A1, A2 şi B din anexa nr. 12b.
    (6) Punctajul total al proiectului se calculează prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu conform prevederilor alin. (5).
    (7) Punctajul maxim pentru criteriul «calitatea scenariului» poate fi de 65 de puncte, punctajul maxim pentru criteriul «calitatea regizorului» poate fi de 17,5 puncte, iar pentru criteriul «calitatea producătorului» punctajul maxim poate fi de 17,5 puncte.
    (8) Punctajul total maxim care poate fi obţinut de un proiect este de 100 de puncte."

    18. La articolul 37, după litera c) se introduce o nouă literă, litera c^1), cu următorul cuprins:
    "c^1) lista proiectelor cinematografice selecţionate pentru filmele de ficţiune de lung metraj şi scurt metraj tematice;"

    19. La articolul 43 alineatul (2), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) proiectul cel mai bine plasat din cadrul fiecărei categorii va primi creditul solicitat, cu condiţia ca acesta să nu depăşească suma maximă stabilită de Consiliu conform art. 2 alin. (3) şi să nu depăşească 50% din bugetul producţiei respective, cu excepţia filmelor dificile şi de buget redus;"

    20. La articolul 63, după alineatul (5) se introduc două noi alineate, alineatele (5^1) şi (5^2), cu următorul cuprins:
    "(5^1) În cazul în care filmul de referinţă pentru care se acordă calitatea artistică este realizat în coproducţie naţională, sprijinul se poate acorda proporţional cu cota de participare a producătorilor la finanţarea filmului respectiv şi se acordă separat pentru realizarea unui nou proiect cinematografic, dacă acesta a fost declarat câştigător al concursului organizat în condiţiile legii şi ale prezentului regulament.
(5^2) În cazul în care filmul de referinţă pentru care se acordă calitatea artistică este realizat în coproducţie internaţională şi producătorul român este majoritar, sprijinul se acordă producătorului român în proporţie de 100%, iar în cazul în care producătorul român este minoritar, atunci i se acordă proporţional cu cota de participare a acestuia la finanţarea filmului respectiv şi se acordă pentru realizarea unui nou proiect cinematografic, dacă acesta a fost declarat câştigător al concursului organizat în condiţiile legii şi ale prezentului regulament."

    21. La articolul 74, după alineatul (5) se introduc două noi alineate, alineatele (6) şi (7), cu următorul cuprins:
    "(6) Participanţii la sesiunea de finanţare pot solicita printr-o cerere scrisă evaluările Consiliului pentru dosarul/dosarele depus/e, ulterior publicării rezultatelor.
(7) Sprijinul financiar nerambursabil pentru promovarea şi participarea filmului românesc sau realizat cu participare românească la festivaluri, concursuri internaţionale şi târguri interne şi internaţionale, precum şi pentru distribuţie de film românesc sau cu participare românească poate fi alocat de către Consiliu în afara sesiunilor prevăzute la alin. (2)."

    22. Anexa nr. 2 „Declaraţie de confidenţialitate“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    23. Anexa nr. 5 „Plan de finanţare pentru proiectul cinematografic“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.
    24. Anexa nr. 7a „Declaraţia producătorului*) în legătură cu unul dintre filmele realizate în carieră (începând cu 1997)“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3 la prezentul ordin.
    25. Anexa nr. 7b „Declaraţia producătorului*) în legătură cu unul dintre ultimele două filme din carieră“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 4 la prezentul ordin.
    26. Anexa nr. 8a „Declaraţia regizorului*) în legătură cu cel mai bun film din carieră“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 5 la prezentul ordin.
    27. Anexa nr. 8b „Declaraţia regizorului*) în legătură cu unul dintre ultimele două filme din carieră“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 6 la prezentul ordin.
    28. Anexa nr. 8c „Declaraţia regizorului debutant*)“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 7 la prezentul ordin.
    29. La anexa nr. 9a, titlul anexei se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Fişa de notare a scenariului pentru filme de ficţiune de lung şi scurt metraj şi filme de ficţiune de lung şi scurt metraj tematică"

    30. Anexa nr. 10 „Fişă de evaluare a proiectului cinematografic“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 8 la prezentul ordin.
    31. Anexa nr. 11a „Calitatea regizorului - Secţiunea 1 - pentru cel mai bun film realizat în carieră“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 9 la prezentul ordin.
    32. Anexa nr. 11b „Calitatea regizorului - Secţiunea 1 - pentru unul dintre ultimele două filme“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 10 la prezentul ordin.
    33. Anexa nr. 11c „Calitatea regizorului debutant“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 11 la prezentul ordin.
    34. Anexa nr. 12a „Calitatea producătorului - Secţiunea 1 - film din carieră“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 12 la prezentul ordin.
    35. Anexa nr. 12b „Calitatea producătorului - Secţiunea 1 - pentru unul dintre ultimele două filme realizate“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 13 la prezentul ordin.
    36. Anexa nr. 13 „Fişa de evaluare pentru dosarul proiectului de dezvoltare“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 14 la prezentul ordin.


    ART. II
    Anexele nr. 1-14 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. III
    Centrul Naţional al Cinematografiei asigură ducerea la îndeplinire a prezentului ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul culturii şi identităţii naţionale,
                    Lucian Romaşcanu

    Bucureşti, 23 octombrie 2017.
    Nr. 2.693.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2 la regulament)
    2a
    DECLARAŢIE DE CONFIDENŢIALITATE
    Subsemnatul, ……….., membru al comisiei de selecţie/comisiei de lectori a proiectelor cinematografice, numit prin Decizia nr…./...... a directorului general al Centrului Naţional al Cinematografiei, declar că voi păstra confidenţialitatea cu privire la lucrările comisiei respective, ce se vor desfăşura pe parcursul perioadei concursului de selecţie a proiectelor cinematografice, sesiunea ....... din anul ......... .
    Semnătura Data
    ......................... .........................
    2b
    DECLARAŢIE DE INCOMPATIBILITATE
    Subsemnatul, …………….., în calitate de membru al comisiei de selecţie/comisiei de lectori la concursul de proiecte cinematografice sesiunea ……………, numit prin Decizia nr. ………../……….. a directorului general al Centrului Naţional al Cinematografiei, declar pe propria răspundere, în conformitate cu art. 20 alin. (4) şi art. 41 din Regulamentul privind concursul de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producţie şi distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2.335/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi sub incidenţa Codului penal, că nu particip în nicio calitate, nici eu, nici membrii familiei mele sau rude de gradul I la realizarea unui proiect cinematografic înscris în această sesiune de concurs şi că nu mă aflu în relaţii contractuale sau de parteneriat pe baze comerciale sau civile cu vreunul dintre concurenţi sau cu ceilalţi membri ai comisiei.
    Semnătura Data
    ......................... .........................

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 5 la regulament)
    PLAN DE FINANŢARE
    pentru proiectul cinematografic
    TITLU PROIECT
    REGIZOR
    PRODUCĂTOR

┌────┬───────────────┬──────────┬──────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │Detalierea│ │ │Suma în │ │ │% (buget │ │
│Nr. │Surse de │surselor │Total │Suma │curs de │Suma │% (buget │parte │% din buget │
│crt.│finanţare │de │ │confirmată│confirmare│(euro) │românesc) │străină) │total │
│ │ │finanţare │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│1 │BUGET TOTAL │ │……....│…….... │…….... │…….... │............%│............%│100% │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│2 │BUGET ROMÂNESC │ │……....│…….... │…….... │……….......│100% │ │............%│
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │Centrul │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Naţional al │ │ │ │ │ │............%│ │............%│
│3 │Cinematografiei│ │……....│ │…….... │ │din buget │ │din buget │
│ │(CNC) credit │ │ │ │ │ │românesc │ │total │
│ │direct │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │CNC sprijin │ │ │ │ │ │ │ │ │
│4 │automat (cu │ │ │ │…….... │ │ │ │ │
│ │menţiunea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fiecăruia)….. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │ │……....│…….... │ │ │............%│ │ │
│ │Contribuţie ├──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │proprie │numerar │ │…….... │ │ │ │ │ │
│5 │producător ├──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │(minimum 6% din│servicii │ │…….... │ │ │ │ │ │
│ │buget românesc)├──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │natură │ │…….... │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │Europa creativă│ │ │ │ │ │ │ │ │
│6 │(sprijin pentru│ │ │…….... │ │ │ │ │ │
│ │dezvoltare) │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴──────────┴──────┴──────────┴──────────┴──────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────┘



┌──┬───────────────┬───────────┬──────┬──────┬──────┬──────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┐
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │……....│ │ │ │ │ │
│ │ ├───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │TV │ │……....│ │ │ │ │ │
│7 │Alte surse de ├───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │finanţare │garanţii │ │……....│ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţie│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │prevânzări │ │……....│ │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │Finanţare │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │directă │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la producător │sursa 1 │ │……....│ │ │ │ │ │
│ │în condiţiile │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │art. 16 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din Ordonanţa │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Guvernului ├───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │nr. 39/2005 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │privind │ │ │ │ │ │ │ │ │
│8 │cinematografia,│sursa 2 │ │……....│ │ │ │ │ │
│ │aprobată cu │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │modificări şi │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │completări prin│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Legea nr. 328/ ├───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │2006 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(reprezentând │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │......% din │………. │ │……....│ │ │ │ │ │
│ │bugetul │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │filmului) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │sursa 1 │ │……....│ │ │ │ │ │
│ │Alţi ├───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│9 │cofinanţatori │sursa 2 │ │……....│ │ │ │ │ │
│ │ ├───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │…….... │ │……....│ │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│10│TOTAL │ │……....│……....│……....│ │............%│ │............%│
│ │PRODUCĂTOR │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│11│COPRODUCĂTOR 1 │ │……....│……....│ │ │............%│ │............%│
│ │din România │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │TOTAL │ │……....│……....│ │ │............%│ │............%│
│ │COPRODUCĂTOR 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│12│din România ├───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │………….. │ │……....│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │…...% din │
│13│PARTICIPARE │ │……....│……....│……....│ │100% │ │buget total │
│ │ROMÂNEASCĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│14│BUGET PARTE │ │……....│ │ │ │ │100% │% din buget │
│ │STRĂINĂ │ │ │ │ │ │ │ │total │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│15│COPRODUCĂTOR 1 │ │……....│ │ │ │ │............%│............%│
│ │din altă ţară │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │TOTAL │ │……....│ │ │ │ │............%│............%│
│ │COPRODUCĂTOR 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│16│din altă ţară ├───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │…. │ │……....│ │ │ │ │............%│............%│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │TOTAL │ │……… │ │ │……....│ │ │ │
│17│PARTICIPARE │ │(în │ │ │(în │ │100% │............%│
│ │PARTE STRĂINĂ │ │lei) │ │ │euro) │ │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │............%│ │ │
│18│BUGET ROMÂNESC │ │……....│ │ │ │din total │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │buget │ │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │BUGET PARTE │ │ │ │ │ │ │............%│ │
│19│STRĂINĂ │ │……....│ │ │ │ │din total │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │buget │ │
├──┼───────────────┼───────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┤
│20│TOTAL GENERAL │ │……....│ │ │ │............%│............%│100% │
└──┴───────────────┴───────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴─────────────┴─────────────┴─────────────┘


    Curs de schimb valutar 1 euro = xxxxxx lei
    Producător
    Numele şi prenumele
    Funcţia
    Semnătura
    Ştampila
    Data

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 7a la regulament)
    DECLARAŢIA PRODUCĂTORULUI*)
    în legătură cu cel mai bun film produs în ultimii 5 ani
──────────
    *) Declaraţia va fi însoţită de documente justificative pentru fiecare dintre menţiuni.
──────────

┌────┬───────────────┬────────┬─────────┐
│ │Titlul filmului│ │ │
│ │^1): │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │Anul premierei:│ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │Nr. de │ │ │
│A. │spectatori │ │ │
│ │plătitori │ │ │
│ │(România) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│A.1)│Achiziţii │ │ │
├────┼───────────────┴────────┴─────────┤
│a) │Numărul de ţări în care filmul s-a│
│ │distribuit în săli de cinema │
├────┼───────────────┬────────┬─────────┤
│ │Ţara │Anul │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│1. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│4. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│5. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│6. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│7. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│8. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│9. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│10. │ │ │ │
├────┼───────────────┴────────┴─────────┤
│ │Numărul de posturi de televiziune │
│b) │cu acoperire naţională şi/sau │
│ │internaţională care au │
│ │achiziţionat filmul │
├────┼───────────────┬────────┬─────────┤
│1. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│4. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│5. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│6. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│7. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│8. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│9. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│10. │ │ │ │
├────┼───────────────┴────────┴─────────┤
│ │Achiziţionarea filmului de către │
│ │cel puţin o platformă online │
│c) │internaţională de tip VoD, SVoD, │
│ │TvoD │
│ │(de exemplu, Netflix, Amazon, │
│ │Mubi, Hulu, Filmmit etc.) │
├────┼───────────────┬────────┬─────────┤
│1. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼───────────────┴────────┴─────────┤
│B. │Palmares │
├────┼───────────────┬────────┬─────────┤
│a) │Premii acordate│Denumire│Anul │
│ │la festivaluri:│festival│acordării│
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│1. │categoria A │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│2. │festivaluri │ │ │
│ │F.I.A.P.F. │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│ │festivaluri │ │ │
│ │agreate de │ │ │
│3. │Centrul │ │ │
│ │Naţional al │ │ │
│ │Cinematografiei│ │ │
│ │(CNC) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │Selecţii la │ │ │
│b) │festivaluri │Denumire│Anul │
│ │(denumire │festival│selecţiei│
│ │secţiune) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│1. │categoria A │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
└────┴───────────────┴────────┴─────────┘



┌──┬─────────────────────────────────┬┬┐
│2.│categoria alte festivaluri │││
│ │F.I.A.P.F. │││
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
│3.│categoria alte festivaluri │││
│ │agreate de CNC │││
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
└──┴─────────────────────────────────┴┴┘


    Data Semnătura
    ...................... ......................
──────────
    ^1) Declaraţia se va completa cu acelaşi film la toate subpunctele fişei.
    Declaraţia se va completa cu un film din aceeaşi categorie de concurs.
    În cazul în care producătorul nu deţine în portofoliu niciun film din categoria de concurs la care doreşte să aplice, completează cu orice film din ultimii 5 ani, de orice gen, din portofoliu.
──────────

    ANEXA 4

    (Anexa nr. 7b la regulament)
    DECLARAŢIA PRODUCĂTORULUI*)
    cu privire la situaţia proiectului şi contribuţia financiară
──────────
    *) Declaraţia va fi însoţită de documente justificative pentru fiecare dintre menţiuni.
──────────

┌──┬─────────────────────────┬────┬────┐
│A.│Titlul proiectului │ │ │
├──┼─────────────────────────┴────┴────┤
│ │Contribuţia financiară în proiect │
│1.│confirmată în momentul depunerii │
│ │proiectului la sesiunea de │
│ │finanţare │
├──┼─────────────────────────┬────┬────┤
│ │ │% │ │
├──┼─────────────────────────┴────┴────┤
│ │Participarea scenariului într-un │
│B.│program de dezvoltare de scenariu │
│ │şi/sau proiect^1 │
├──┼─────────────────────────┬────┬────┤
│ │Denumire program │Ţara│Anul│
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│1.│ │ │ │
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│2.│ │ │ │
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│ │Participarea proiectului │ │ │
│C.│la o piaţă de coproducţie│ │ │
│ │^2 │ │ │
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│ │Denumire platformă │Ţara│Anul│
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│1.│ │ │ │
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│2.│ │ │ │
├──┼─────────────────────────┴────┴────┤
│ │Finanţarea programului Europa │
│ │Creativă MEDIA pentru dezvoltarea │
│D.│proiectului sau alte fonduri │
│ │naţionale (în afara României), │
│ │regionale sau paneuropene │
├──┼─────────────────────────┬─────────┤
│4.│Da: │Nu: │
├──┼─────────────────────────┴─────────┤
│ │Situaţia rambursării creditelor │
│ │primite de la Centrul Naţional al │
│E.│Cinematografiei, dacă este cazul, │
│ │începând cu anul 1997 şi până în │
│ │prezent (valoarea creditelor, │
│ │rambursarea creditelor)^3 │
├──┼─────────────────────────┬────┬────┤
│1.│ │ │ │
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│2.│ │ │ │
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│3.│ │ │ │
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│4.│ │ │ │
├──┼─────────────────────────┼────┼────┤
│5.│ │ │ │
└──┴─────────────────────────┴────┴────┘


    Data Semnătura
    ...................... ......................
──────────
    ^1 Se recomandă unul din programele susţinute de Comisia Europeană prin programul Europa Creativă MEDIA, dar lista nu este exclusivă. Dovada se face prin ataşarea certificatului/diplomei de participare - http://www.creative-europe-media.eu/ trainings/courses
    ^2 Se recomandă una din platformele susţinute de Comisia Europeană prin programul Europa Creativă MEDIA, dar lista nu este exclusivă. Este necesară dovada de participare - http://www.creative-europe-media.eu/markets/markets
    ^3 Se vor cumula toate creditele accesate de către producător. Procentul returnat raportat la totalul cumulat. Producătorii care nu au mai accesat anterior sesiunii în curs credite pentru producţie primesc punctajul maxim.
──────────

    ANEXA 5

    (Anexa nr. 8a la regulament)
    DECLARAŢIA REGIZORULUI*)
    în legătură cu cel mai bun film realizat în carieră
──────────
    *) Declaraţia va fi însoţită de documente justificative pentru fiecare dintre menţiuni.
──────────

┌────┬───────────────┬────────┬─────────┐
│ │Titlul filmului│ │ │
│ │^1): │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │Anul premierei:│ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │Nr. de │ │ │
│A. │spectatori │ │ │
│ │plătitori │ │ │
│ │(România) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│A.1)│Achiziţii │ │ │
├────┼───────────────┴────────┴─────────┤
│a) │Numărul de ţări în care filmul s-a│
│ │distribuit în săli de cinema │
├────┼───────────────┬────────┬─────────┤
│ │Ţara │Anul │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│1. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│4. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│5. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│6. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│7. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│8. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│9. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│10. │ │ │ │
├────┼───────────────┴────────┴─────────┤
│ │Numărul de posturi de televiziune │
│b) │cu acoperire naţională şi/sau │
│ │internaţională care au │
│ │achiziţionat filmul │
├────┼───────────────┬────────┬─────────┤
│1. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│4. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│5. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│6. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│7. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│8. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│9. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│10. │ │ │ │
├────┼───────────────┴────────┴─────────┤
│ │Achiziţionarea filmului de către │
│ │cel puţin o platformă online │
│c) │internaţională de tip VoD, SVoD, │
│ │TvoD │
│ │(de exemplu, Netflix, Amazon, │
│ │Mubi, Hulu, Filmmit etc.) │
├────┼───────────────┬────────┬─────────┤
│1. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│B. │Palmares │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│a) │Premii acordate│Denumire│Anul │
│ │la festivaluri:│festival│acordării│
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│1. │categoria A │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│2. │festivaluri │ │ │
│ │F.I.A.P.F. │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│ │festivaluri │ │ │
│ │agreate de │ │ │
│3. │Centrul │ │ │
│ │Naţional al │ │ │
│ │Cinematografiei│ │ │
│ │(CNC) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │Selecţii la │ │ │
│b) │festivaluri │Denumire│Anul │
│ │(denumire │festival│selecţiei│
│ │secţiune) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
│1. │categoria A │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
├────┼───────────────┼────────┼─────────┤
└────┴───────────────┴────────┴─────────┘



┌──┬─────────────────────────────────┬┬┐
│2.│categoria alte festivaluri │││
│ │F.I.A.P.F. │││
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
│3.│categoria alte festivaluri │││
│ │agreate de CNC │││
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
├──┼─────────────────────────────────┼┼┤
└──┴─────────────────────────────────┴┴┘


    Data Semnătura
    ...................... ......................
──────────
    ^1) Declaraţia se va completa cu acelaşi film la toate subpunctele fişei.
    Declaraţia se va completa cu un film din aceeaşi categorie de concurs.
──────────

    ANEXA 6

    (Anexa nr. 8b la regulament)
    DECLARAŢIA REGIZORULUI*)
    în legătură cu un film din ultimele două realizate
──────────
    *) Declaraţia va fi însoţită de documente justificative pentru fiecare dintre menţiuni.
──────────

┌────┬───────────────────────────┬────┬┐
│ │Titlul filmului^1): │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│ │Anul premierei: │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│A. │Nr. de spectatori plătitori│ ││
│ │(România) │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│A.1)│Achiziţii │ ││
├────┼───────────────────────────┴────┴┤
│a) │Numărul de ţări în care filmul │
│ │s-a distribuit în săli de cinema │
├────┼───────────────────────────┬────┬┤
│ │Ţara │Anul││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│1. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│2. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│3. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│4. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│5. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│6. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│7. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│8. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│9. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│10. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┴────┴┤
│ │Numărul de posturi de televiziune│
│b) │cu acoperire naţională şi/sau │
│ │internaţională care au │
│ │achiziţionat filmul │
├────┼───────────────────────────┬────┬┤
│1. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│2. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│3. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│4. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│5. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│6. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│7. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│8. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│9. │ │ ││
├────┼───────────────────────────┼────┼┤
│10. │ │ ││
└────┴───────────────────────────┴────┴┘



┌──┬───────────────────────────────────┐
│ │Achiziţionarea filmului de către │
│ │cel puţin o platformă online │
│c)│internaţională de tip VoD, SVoD, │
│ │TvoD │
│ │(de exemplu, Netflix, Amazon, Mubi,│
│ │Hulu, Filmmit etc.) │
├──┼────────────────┬────────┬─────────┤
│1.│ │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│2.│ │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│3.│ │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│B.│Palmares │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│a)│Premii acordate │Denumire│Anul │
│ │la festivaluri: │festival│acordării│
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│1.│categoria A │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│2.│festivaluri │ │ │
│ │F.I.A.P.F. │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│ │festivaluri │ │ │
│ │agreate de │ │ │
│3.│Centrul Naţional│ │ │
│ │al │ │ │
│ │Cinematografiei │ │ │
│ │(CNC) │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│ │Selecţii la │ │ │
│b)│festivaluri │Denumire│Anul │
│ │(denumire │festival│selecţiei│
│ │secţiune) │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│1.│categoria A │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│2.│festivaluri │ │ │
│ │F.I.A.P.F. │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│3.│festivaluri │ │ │
│ │agreate de CNC │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
└──┴────────────────┴────────┴─────────┘


    Data Semnătura
    ...................... ......................
──────────
    ^1) Declaraţia se va completa cu acelaşi film la toate subpunctele fişei.
    Declaraţia se va completa cu un film din aceeaşi categorie de concurs.
──────────

    ANEXA 7

    (Anexa nr. 8c la regulament)
    DECLARAŢIA REGIZORULUI DEBUTANT*
──────────
    *) Declaraţia va fi însoţită de documente justificative pentru fiecare dintre menţiuni.
──────────

┌──┬────────────────┬────────┬─────────┐
│ │Titlul filmului^│ │ │
│ │1): │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│ │Anul premierei: │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│A.│Recunoaştere │ │ │
│ │internaţională │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│a)│Premii acordate │Denumire│Anul │
│ │la festivaluri: │festival│acordării│
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│1.│categoria A │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│2.│categoria alte │ │ │
│ │festivaluri │ │ │
├──┤F.I.A.P.F. ├────────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├──┼────────────────┼────────┼─────────┤
│3.│ │ │ │
│ │categoria alte │ │ │
├──┤festivaluri ├────────┼─────────┤
│ │agreate de │ │ │
├──┤Centrul Naţional├────────┼─────────┤
│ │al │ │ │
├──┤Cinematografiei ├────────┼─────────┤
│ │(CNC) │ │ │
├──┤ ├────────┼─────────┤
│ │ │ │ │
└──┴────────────────┴────────┴─────────┘



┌───┬───────────────┬────────┬─────────┐
│4. │ │ │ │
├───┤Festivaluri ├────────┼─────────┤
├───┤studenţeşti ├────────┼─────────┤
├───┤ ├────────┼─────────┤
├───┤ ├────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │Selecţii la │ │ │
│b) │festivaluri │Denumire│Anul │
│ │(denumire │festival│selecţiei│
│ │secţiune) │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│1. │categoria A │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│2. │festivaluri │ │ │
│ │F.I.A.P.F. │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│ │categoria alte │ │ │
│3. │festivaluri │ │ │
│ │agreate de CNC │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│4. │Festivaluri │ │ │
│ │studenţeşti │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────────────┴────────┴─────────┤
│B. │Succesul comercial (difuzarea TV │
│ │în ţară şi în străinătate) │
├───┼───────────────┬────────┬─────────┤
│1. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│4. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│5. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│6. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│7. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│8. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│9. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│10.│ │ │ │
├───┼───────────────┴────────┴─────────┤
│ │Achiziţionarea filmului de către │
│ │cel puţin o platformă online │
│ │internaţională de tip VoD, SVoD, │
│ │TvoD │
│ │(de exemplu, Netflix, Amazon, │
│ │Mubi, Hulu, Filmmit etc.) │
├───┼───────────────┬────────┬─────────┤
│1. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
└───┴───────────────┴────────┴─────────┘


    Data Semnătura
    ...................... ......................
──────────
    ^1) Declaraţia se va completa cu acelaşi film la toate subpunctele.
──────────

    ANEXA 8

    (Anexa nr. 10 la regulament)
    FIŞĂ DE EVALUARE
    a proiectului cinematografic promovat în etapa a doua a concursului

┌───────┬───────────┬─────┬────────────┐
│Dosarul│ │ │ │
│de │Titlul │Regia│Producătorul│
│proiect│scenariului│ │ │
│nr. ...│ │ │ │
├───────┼───────────┼─────┼────────────┤
└───────┴───────────┴─────┴────────────┘



┌──────────────┬────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota│de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├──────────────┼────┼────────────┼───────┤
│Calitatea │ │ │ │
│scenariului │ │6,5 │ │
│(maximum 65 de│ │ │ │
│puncte) │ │ │ │
├──────────────┼────┼────────────┼───────┤
│Calitatea │ │ │ │
│regizorului │ │ │ │
│(conform fişei│ │ │ │
│de evaluare, │ │ │ │
│anexele nr. │ │ │ │
│11a, 11b) │ │ │ │
│(maximum 17,5 │ │ │ │
│puncte) │ │ │ │
├──────────────┼────┼────────────┼───────┤
│Calitatea │ │ │ │
│producătorului│ │ │ │
│(conform fişei│ │ │ │
│de evaluare, │ │ │ │
│anexele nr. │ │ │ │
│12a, 12b) │ │ │ │
│(maximum 17,5 │ │ │ │
│puncte) │ │ │ │
└──────────────┴────┴────────────┴───────┘


    Total punctaj (maximum 100 de puncte)
    Membrii comisiei de selecţie:
    ................................................

    ANEXA 9

    (Anexa nr. 11a la regulament)
    CALITATEA REGIZORULUI
    Cel mai bun film realizat în carieră^1
    (Se va completa cu acelaşi film la toate subpunctele acestei secţiuni.)

┌─────────────┬────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota│de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├─────────────┴────┴────────────┴───────┤
│A. Succes comercial │
├───────────────────────────────────────┤
│1. Numărul de spectatori înregistraţi │
│în România │
├───────────────────────────────────────┤
│Numărul de spectatori în România*) │
│pentru unul dintre filmele din carieră │
│(realizat după 1997) │
│*) Pentru filmele realizate înainte de │
│anul 1997, numărul de spectatori se │
│calculează conform art. 35 alin. (3) │
│lit. b) din Regulamentul privind │
│concursul de selecţie a proiectelor │
│cinematografice în vederea acordării de│
│credite financiare directe pentru │
│dezvoltare de proiecte, producţie şi │
│distribuire de filme, aprobat prin │
│Ordinul ministrului culturii şi │
│cultelor nr. 2.335/2006, cu │
│modificările şi completările │
│ulterioare, după metodologia stabilită │
│prin decizie a directorului general al │
│Centrului Naţional al Cinematografiei. │
│Numărul de spectatori plătitori de │
│bilet conform datelor oferite de │
│Centrul Naţional al Cinematografiei │
├─────────────┬────┬────────────┬───────┤
│- 50.000 de │ │ │max. 2 │
│spectatori │10 │ │p │
│sau mai mult │ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│45.000-50.000│9 │0,2 │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│40.000-45.000│8 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│35.000-40.000│7 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│30.000-35.000│6 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│25.000-30.000│5 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│20.000-25.000│4 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│15.000-20.000│3 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│10.000-15.000│2 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│5.000-10.000 │1 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┴────┴────────────┴───────┤
│(Punctajul maxim este de 2 puncte.) │
└───────────────────────────────────────┘



┌───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota │de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│2. Achiziţii │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│a) Numărul de │10 pentru distribuţia │ │ │
│ţări în care un│filmului în cel puţin două │ │ │
│film realizat │ţări │0,12 │max. │
│în carieră s-a │5 pentru distribuţia │ │1,2 p │
│distribuit în │filmului într-o ţară │ │ │
│săli de cinema │străină │ │ │
├───────────────┴───────────────────────────┴────────────┴───────┤
│În cazul unei coproducţii se consideră ţară/teritoriu orice ţară│
│/teritoriu, cu excepţia ţărilor coproducătoare. │
│(de exemplu, Ro/Fr/It - orice ţară în afara României, Franţei şi│
│Italiei). │
├───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┤
│b) Numărul de │ │ │ │
│posturi de │ │ │ │
│televiziune cu │ │ │ │
│acoperire │10 pentru cel puţin │ │ │
│naţională şi/ │10 televiziuni │0,05 │max. │
│sau │...........................│ │0,5 p │
│internaţională │1 pentru o televiziune │ │ │
│care au │ │ │ │
│achiziţionat │ │ │ │
│filmul^2 │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│c) │ │ │ │
│Achiziţionarea │ │ │ │
│filmului de │ │ │ │
│către cel puţin│ │ │ │
│o platformă │ │ │ │
│online │ │ │ │
│internaţională │ │ │ │
│de tip VoD, │ │ │max. │
│SVoD, TvoD (de │ │0,5 │0,5 p │
│exemplu, │ │ │ │
│Netflix, │ │ │ │
│Amazon, Mubi, │ │ │ │
│Hulu, Filmmit │ │ │ │
│etc.) │ │ │ │
│(Punctajul │ │ │ │
│maxim este de │ │ │ │
│2,2 puncte.) │ │ │ │
├───────────────┴───────────────────────────┴────────────┼───────┤
│Total secţiunea A: │max. │
│ │4,2 p │
├────────────────────────────────────────────────────────┴───────┤
│B. Palmares │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Festivaluri internaţionale │
├───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┤
│Recunoaştere │ │ │ │
│internaţională │ │ │ │
│pentru filmul │ │ │ │
│cu cel mai bun │ │ │ │
│palmares │ │ │ │
│realizat în │ │ │ │
│carieră │ │ │ │
├───────────────┴───────────────────────────┴────────────┴───────┤
│a) Premii internaţionale: │
├───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┤
│- la │ │ │ │
│festivaluri de │1 │1 p (max. 1 │ │
│categoria A, │ │p) │ │
│Oscar, EFA │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │ │0,5 p │ │
│festivaluri │1 │(max. 0,5 p)│ │
│F.I.A.P.F. │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │ │ │ │
│festivaluri │ │ │ │
│agreate de │1 │0,3 p (max. │ │
│Centrul │ │0,3 p) │ │
│Naţional al │ │ │ │
│Cinematografiei│ │ │ │
├───────────────┴───────────────────────────┴────────────┴───────┤
│b) Selecţii (dacă filmul a fost premiat nu se mai punctează şi │
│selecţia): │
├───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┤
│- la │ │ │ │
│festivaluri de │maximum 2 selecţii x 0,50 p│ │ │
│categoria A, │(max. 1 p) │ │ │
│Oscar, EFA │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │maximum 3 selecţii x 0,3 p │ │ │
│festivaluri │(max. 0,9 p) │ │ │
│F.I.A.P.F. │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │ │ │ │
│festivaluri │ │ │ │
│agreate de │maximum 10 selecţii x 0,085│ │ │
│Centrul │p (max. 0,85 p) │ │ │
│Naţional al │ │ │ │
│Cinematografiei│ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┴────────────┼───────┤
│(Punctajul │ │ │
│maxim este de │ │ │
│4,55 puncte.) │ │ │
│Menţiunile │Total secţiunea B: │max. │
│speciale │ │4,55 p │
│valorează │ │ │
│jumătate din │ │ │
│premiu. │ │ │
└───────────────┴────────────────────────────────────────┴───────┘


──────────
    ^1 La categoria filmelor de ficţiune de scurt metraj (ficţiune, documentar şi/sau animaţie) se vor lua în calcul numai criteriile A.2b), A.2c) şi B.
    ^2 Se ia în considerare contractul de achiziţie al respectivului film de către compania de televiziune, indiferent de numărul de canale.
──────────
    Total punctaj anexa nr. 11a:
    Membrii comisiei de selecţie:
    .................................................

    ANEXA 10

    (Anexa nr. 11b la regulament)
    CALITATEA REGIZORULUI
    pentru un film din ultimele două realizate^1
    (Se va completa cu acelaşi film la toate subpunctele acestei secţiuni.)

┌──────────────┬───────────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota │de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│A. Succes │ │ │ │
│comercial │ │ │ │
├──────────────┴───────────┴────────────┴───────┤
│1. Numărul de spectatori înregistraţi în │
│România │
├───────────────────────────────────────────────┤
│Numărul de spectatori în România*) pentru unul │
│dintre filmele din carieră (realizat după 1997)│
│*) Pentru filmele realizate înainte de anul │
│1997, numărul de spectatori se calculează │
│conform art. 35 alin. (3) lit. b) din │
│Regulamentul privind concursul de selecţie a │
│proiectelor cinematografice în vederea │
│acordării de credite financiare directe pentru │
│dezvoltare de proiecte, producţie şi │
│distribuire de filme, aprobat prin Ordinul │
│ministrului culturii şi cultelor nr. 2.335/ │
│2006, cu modificările şi completările │
│ulterioare, după metodologia stabilită prin │
│decizie a directorului general al Centrului │
│Naţional al Cinematografiei. │
│Numărul de spectatori plătitori de bilet │
│conform datelor oferite de Centrul Naţional al │
│Cinematografiei │
├──────────────┬───────────┬────────────┬───────┤
│- 50.000 de │ │ │max. 2 │
│spectatori sau│10 │ │p │
│mai mult │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│45.000-50.000 │9 │0,2 │ │
│de spectatori │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│40.000-45.000 │8 │ │ │
│de spectatori │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│35.000-40.000 │7 │ │ │
│de spectatori │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│30.000-35.000 │6 │ │ │
│de spectatori │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│25.000-30.000 │5 │ │ │
│de spectatori │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│20.000-25.000 │4 │ │ │
│de spectatori │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│15.000-20.000 │3 │ │ │
│de spectatori │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│10.000-15.000 │2 │ │ │
│de spectatori │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│- 5.000-10.000│1 │ │ │
│de spectatori │ │ │ │
├──────────────┴───────────┴────────────┴───────┤
│(Punctajul maxim este de 2 puncte) │
├──────────────┬───────────┬────────────┬───────┤
│2. Achiziţii │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│ │10 pentru │ │ │
│a) Numărul de │distribuţia│ │ │
│ţări în care │filmului în│ │ │
│un film │cel puţin │ │ │
│realizat în │două ţări │0,12 │max. │
│carieră s-a │5 pentru │ │1,2 p │
│distribuit în │distribuţia│ │ │
│săli de cinema│filmului │ │ │
│ │într-o ţară│ │ │
│ │străină │ │ │
├──────────────┴───────────┴────────────┴───────┤
│În cazul unei coproducţii se consideră ţară/ │
│teritoriu orice ţară/teritoriu, cu excepţia │
│ţărilor coproducătoare. │
│(de exemplu Ro/Fr/It - orice ţară în afara │
│României, Franţei şi Italiei) │
├──────────────┬───────────┬────────────┬───────┤
│b) Numărul de │ │ │ │
│posturi de │10 pentru │ │ │
│televiziune cu│cel puţin │ │ │
│acoperire │10 │ │ │
│naţională şi/ │televiziuni│0,05 │max. │
│sau │………… │ │0,5 p │
│internaţională│1 pentru o │ │ │
│care au │televiziune│ │ │
│achiziţionat │ │ │ │
│filmul^2 │ │ │ │
├──────────────┼───────────┼────────────┼───────┤
│c) │ │ │ │
│Achiziţionarea│ │ │ │
│filmului de │ │ │ │
│către cel │ │ │ │
│puţin o │ │ │ │
│platformă │ │ │ │
│online │ │ │ │
│internaţională│ │ │ │
│de tip VoD, │ │0,5 │max. │
│SVoD, TvoD (de│ │ │0,5 p │
│exemplu, │ │ │ │
│Netflix, │ │ │ │
│Amazon, Mubi, │ │ │ │
│Hulu, Filmmit │ │ │ │
│etc.) │ │ │ │
│(Punctajul │ │ │ │
│maxim este de │ │ │ │
│2,2 puncte) │ │ │ │
├──────────────┴───────────┴────────────┼───────┤
│Total secţiunea A: │max. │
│ │4,2 p │
├──────────────┬───────────┬────────────┼───────┤
│B. Palmares │ │ │ │
├──────────────┴───────────┴────────────┴───────┤
│Festivaluri internaţionale │
├──────────────┬───────────┬────────────┬───────┤
│Recunoaştere │ │ │ │
│internaţională│ │ │ │
│pentru filmul │ │ │ │
│cu cel mai bun│ │ │ │
│palmares │ │ │ │
│realizat în │ │ │ │
│carieră │ │ │ │
├──────────────┴───────────┴────────────┴───────┤
│a) Premii internaţionale: │
├──────────────┬───────────┬────────────┬───────┤
│- la │ │ │ │
│festivaluri de│1 │1 p (max. 1 │ │
│categoria A, │ │p) │ │
│Oscar, EFA │ │ │ │
└──────────────┴───────────┴────────────┴───────┘



┌───────────────┬────────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota │de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├───────────────┼────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │ │0,5 p │ │
│festivaluri │1 │(max. 0,5 p)│ │
│F.I.A.P.F. │ │ │ │
├───────────────┼────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │ │ │ │
│festivaluri │ │ │ │
│agreate de │1 │0,3 p │ │
│Centrul │ │(max. 0,3 p)│ │
│Naţional al │ │ │ │
│Cinematografiei│ │ │ │
├───────────────┴────────┴────────────┴───────┤
│b) Selecţii (dacă filmul a fost premiat nu se│
│mai punctează şi selecţia): │
├───────────────┬────────┬────────────┬───────┤
│ │maximum │ │ │
│- la │2 │ │ │
│festivaluri de │selecţii│ │ │
│categoria A, │x │ │ │
│Oscar, EFA │0,50 p │ │ │
│ │(max. 1 │ │ │
│ │p) │ │ │
├───────────────┼────────┼────────────┼───────┤
│ │maximum │ │ │
│ │3 │ │ │
│- la alte │selecţii│ │ │
│festivaluri │x │ │ │
│F.I.A.P.F. │0,3 p │ │ │
│ │(max. │ │ │
│ │0,9 p) │ │ │
├───────────────┼────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │maximum │ │ │
│festivaluri │10 │ │ │
│agreate de │selecţii│ │ │
│Centrul │x │ │ │
│Naţional al │0,085 p │ │ │
│Cinematografiei│(max. │ │ │
│ │0,85 p) │ │ │
├───────────────┼────────┴────────────┼───────┤
│(Punctajul │ │ │
│maxim este de │ │ │
│4,55 puncte.) │ │ │
│Menţiunile │Total secţiunea B: │max. │
│speciale │ │4,55 p │
│valorează │ │ │
│jumătate din │ │ │
│premiu. │ │ │
└───────────────┴─────────────────────┴───────┘


──────────
    ^1 La categoria filmelor de ficţiune de scurt metraj (ficţiune, documentar şi/sau animaţie) se vor lua în calcul numai criteriile A.2b), A.2c) şi B. Punctajul total pentru calitatea regizorului se va calcula astfel: 11a + 11b + 6,4 = 17,5.
    ^2 Se ia în considerare contractul de achiziţie al respectivului film de către compania de televiziune indiferent de numărul de canale.
──────────
    Total punctaj anexa nr. 11b:
    Total punctaj „Calitatea regizorului“: anexa nr. 11a + anexa nr. 11b =
    Membrii comisiei de selecţie:

    ANEXA 11

    (Anexa nr. 11c la regulament)
    CALITATEA REGIZORULUI DEBUTANT

┌───────────────┬────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota│de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├───────────────┼────┴────────────┴───────┤
│A. Palmares │ │
├───────────────┼─────────────────────────┤
│1. Festivaluri │ │
│internaţionale │ │
├───────────────┴─────────────────────────┤
│Recunoaştere internaţională pentru filmul│
│cu cel mai bun palmares (la alegere) │
│realizat în carieră: │
├───────────────┬────┬────────────┬───────┤
│a) Premii │ │ │ │
│internaţionale:│ │ │ │
├───────────────┼────┴────────────┼───────┤
│- la │max. 1 premiu x │max. │
│festivaluri de │2,5 p │2,50 p │
│categoria A │ │ │
├───────────────┼─────────────────┼───────┤
│- la alte │max. 2 premii x 1│max. 2 │
│festivaluri │p │p │
│F.I.A.P.F. │ │ │
├───────────────┼─────────────────┼───────┤
│- la alte │ │ │
│festivaluri │ │ │
│agreate de │max. 2 premii x │max. 1 │
│Centrul │0,5 p │p │
│Naţional al │ │ │
│Cinematografiei│ │ │
├───────────────┼─────────────────┼───────┤
│- la │max. 2 premii x │max. │
│festivaluri │0,25 p │0,5 p │
│studenţeşti │ │ │
├───────────────┼─────────────────┴───────┤
│b) Selecţii: │ │
│(dacă filmul a │ │
│fost premiat nu│ │
│se mai │ │
│punctează şi │ │
│selecţia în │ │
│acelaşi │ │
│festival) │ │
├───────────────┼─────────────────┬───────┤
│- la │max. 2 selecţii x│max. 2 │
│festivaluri de │1 p │p │
│categoria A │ │ │
├───────────────┼─────────────────┼───────┤
│- la alte │max. 2 selecţii x│max. │
│festivaluri │0,7 p │1,40 p │
│F.I.A.P.F. │ │ │
├───────────────┼─────────────────┼───────┤
│- la alte │ │ │
│festivaluri │ │ │
│agreate de │max. 3 selecţii x│max. │
│Centrul │0,15 p │0,45 p │
│Naţional al │ │ │
│Cinematografiei│ │ │
├───────────────┼─────────────────┼───────┤
│- la │max. 3 selecţii x│max. │
│festivaluri │0,05 p │0,15 p │
│studenţeşti^1 │ │ │
├───────────────┴─────────────────┴───────┤
│(Punctajul maxim este de 10 puncte.) │
│Menţiunile speciale valorează jumătate │
│din premiu. │
└─────────────────────────────────────────┘



┌──────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota │de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├──────────────┼───────────────────────────┴────────────┴───────┤
│B. Succes │ │
│comercial │ │
├──────────────┼───────────────────────────┬────────────┬───────┤
│a) Numărul de │ │ │ │
│posturi de │ │ │ │
│televiziune cu│ │ │ │
│acoperire │ │ │ │
│naţională şi/ │10 pentru cel puţin │ │ │
│sau │10 televiziuni │ │max. 5 │
│internaţională│9 pentru 9 televiziuni │0,50 │p │
│care au │...........................│ │ │
│achiziţionat │1 pentru o televiziune │ │ │
│filmul^2 │ │ │ │
│(Punctajul │ │ │ │
│maxim este de │ │ │ │
│5 puncte.) │ │ │ │
├──────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│b) │ │ │ │
│Achiziţionarea│ │ │ │
│filmului de │ │ │ │
│către cel │ │ │ │
│puţin o │ │ │ │
│platformă │ │ │ │
│online │ │ │max. │
│internaţională│ │1 │2,5 p │
│de tip VoD, │ │ │ │
│SVoD, TvoD │ │ │ │
│(de exemplu, │ │ │ │
│Netflix, │ │ │ │
│Amazon, Mubi, │ │ │ │
│Hulu, Filmmit │ │ │ │
│etc.) │ │ │ │
└──────────────┴───────────────────────────┴────────────┴───────┘


──────────
    ^1 Pentru selecţiile/premiile în cadrul festivalurilor internaţionale F.I.A.P.F. şi/sau agreate CNC, care au secţiune dedicată filmului studenţesc, acestea se vor puncta conform festivalurilor studenţeşti.
    ^2 Se ia în considerare contractul de achiziţie al respectivului film de către compania de televiziune, indiferent de numărul de canale.
──────────
    Total punctaj anexa nr. 11c (maximum 17,5 puncte):
    Membrii comisiei de selecţie:

    ANEXA 12

    (Anexa nr. 12a la regulament)
    CALITATEA PRODUCĂTORULUI
    pentru cel mai bun film produs în ultimii 5 ani^1
    (Se va completa cu acelaşi film.)

┌─────────────┬────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota│de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├─────────────┴────┴────────────┴───────┤
│A. Succes comercial │
├───────────────────────────────────────┤
│1. Numărul de spectatori înregistraţi │
│în România │
├───────────────────────────────────────┤
│Numărul de spectatori în România pentru│
│unul dintre filmele din carieră │
│(realizat după 1997) │
├─────────────┬────┬────────────┬───────┤
│- 50.000 de │ │ │max. 2 │
│spectatori │10 │ │p │
│sau mai mult │ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│45.000-50.000│9 │0,2 │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│40.000-45.000│8 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│35.000-40.000│7 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│30.000-35.000│6 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│25.000-30.000│5 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│20.000-25.000│4 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│15.000-20.000│3 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│10.000-15.000│2 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┼────┼────────────┼───────┤
│- │ │ │ │
│5.000-10.000 │1 │ │ │
│de spectatori│ │ │ │
├─────────────┴────┴────────────┴───────┤
│(Punctajul maxim este de 2 puncte.) │
│Numărul de spectatori plătitori de │
│bilet conform datelor oferite de │
│Centrul Naţional al Cinematografiei │
└───────────────────────────────────────┘



┌───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota │de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│2. Achiziţii │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│a) Numărul de │10 pentru distribuţia │ │ │
│ţări în care un│filmului în cel puţin două │ │ │
│film realizat │ţări │0,12 │max. │
│în carieră s-a │5 pentru distribuţia │ │1,2 p │
│distribuit în │filmului într-o ţară │ │ │
│săli de cinema │străină │ │ │
├───────────────┴───────────────────────────┴────────────┴───────┤
│În cazul unei coproducţii se consideră ţară/teritoriu orice ţară│
│/teritoriu, cu excepţia ţărilor coproducătoare (de exemplu, Ro/ │
│Fr/It - orice ţară în afara României, Franţei şi Italiei). │
├───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┤
│b) Numărul de │ │ │ │
│posturi de │ │ │ │
│televiziune cu │ │ │ │
│acoperire │10 pentru cel puţin │ │ │
│naţională şi/ │10 televiziuni │0,05 │max. │
│sau │...........................│ │0,5 p │
│internaţională │1 pentru o televiziune │ │ │
│care au │ │ │ │
│achiziţionat │ │ │ │
│filmul^2 │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│c) │ │ │ │
│Achiziţionarea │ │ │ │
│filmului de │ │ │ │
│către cel puţin│ │ │ │
│o platformă │ │ │ │
│online │ │ │ │
│internaţională │ │ │ │
│de tip VoD, │ │ │max. │
│SVoD, TvoD │ │0,5 │0,5 p │
│(de exemplu, │ │ │ │
│Netflix, │ │ │ │
│Amazon, Mubi, │ │ │ │
│Hulu, Filmmit │ │ │ │
│etc.) │ │ │ │
│(Punctajul │ │ │ │
│maxim este de │ │ │ │
│2,2 puncte.) │ │ │ │
├───────────────┴───────────────────────────┴────────────┼───────┤
│Total secţiunea A: │max. │
│ │4,2 p │
├────────────────────────────────────────────────────────┴───────┤
│B. Palmares │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Festivaluri internaţionale │
├───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┤
│Recunoaştere │ │ │ │
│internaţională │ │ │ │
│pentru filmul │ │ │ │
│cu cel mai bun │ │ │ │
│palmares │ │ │ │
│realizat în │ │ │ │
│carieră │ │ │ │
├───────────────┴───────────────────────────┴────────────┴───────┤
│a) Premii internaţionale: │
├───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┤
│- la │ │ │ │
│festivaluri de │1 │1 p │ │
│categoria A, │ │(max. 1 p) │ │
│Oscar, EFA │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │ │0,5 p │ │
│festivaluri │1 │(max. 0,5 p)│ │
│F.I.A.P.F. │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │ │ │ │
│festivaluri │ │ │ │
│agreate de │1 │0,3 p │ │
│Centrul │ │(max. 0,3 p)│ │
│Naţional al │ │ │ │
│Cinematografiei│ │ │ │
├───────────────┴───────────────────────────┴────────────┴───────┤
│b) Selecţii (dacă filmul a fost premiat nu se mai punctează şi │
│selecţia): │
├───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┤
│- la │ │ │ │
│festivaluri de │maximum 2 selecţii x 0,50 p│ │ │
│categoria A, │(max. 1 p) │ │ │
│Oscar, EFA │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │maximum 3 selecţii x 0,3 p │ │ │
│festivaluri │(max. 0,9 p) │ │ │
│F.I.A.P.F. │ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┼────────────┼───────┤
│- la alte │ │ │ │
│festivaluri │ │ │ │
│agreate de │maximum 10 selecţii x 0,085│ │ │
│Centrul │p (max. 0,85 p) │ │ │
│Naţional al │ │ │ │
│Cinematografiei│ │ │ │
├───────────────┼───────────────────────────┴────────────┼───────┤
│(Punctajul │ │ │
│maxim este de │ │ │
│4,55 puncte.) │ │ │
│Menţiunile │Total secţiunea B: │max. │
│speciale │ │4,55 p │
│valorează │ │ │
│jumătate din │ │ │
│premiu. │ │ │
└───────────────┴────────────────────────────────────────┴───────┘


──────────
    ^1 La categoria filmelor de ficţiune de scurt metraj (ficţiune, documentar şi/sau animaţie) se vor lua în calcul numai criteriile A.2b), A.2c) şi B. În cazul în care producătorul nu deţine în portofoliu un film din aceeaşi categorie, se va completa cu un film produs din ultimii 5 ani.
    ^2 Se ia în considerare contractul de achiziţie al respectivului film de către compania de televiziune, indiferent de numărul de canale.
──────────
    Total punctaj anexa nr. 12a:
    Membrii comisiei de selecţie:

    ANEXA 13

    (Anexa nr. 12b la regulament)
    CALITATEA PRODUCĂTORULUI^1
    (implicarea financiară în proiect)

┌───────────┬────┬─────────────┬───────┐
│Criteriul │Nota│Coeficientul │Total │
│ │ │de importanţă│punctaj│
├───────────┴────┴─────────────┴───────┤
│A. Situaţia proiectului depus la │
│concursul de proiecte │
├──────────────────────────────────────┤
│1. Contribuţia financiară în proiect │
│confirmată în momentul depunerii │
│proiectului la sesiunea de finanţare │
│(max. 2 pct.) │
│(contracte ferme de coproducţie, │
│cofinanţare, servicii proprii, │
│contracte de prevânzare sau scrisori │
│ferme care să menţioneze participarea │
│financiară a cofinanţatorilor) │
├───────────┬────┬─────────────┬───────┤
│- ≥ 71% din│10 │0,2 │ │
│buget │ │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- 65-70% │9 │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- 60-64,99%│8 │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- 55-59,99%│7 │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- 50-54,99%│6 │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- 45-49,99%│5 │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- 40-44,99%│4 │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- 35-39,99%│3 │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- 35% │2 │ │ │
├───────────┴────┴─────────────┴───────┤
│2. Calitatea viziunii producătorului │
│(max. 2,25 pct.) │
├────────────────┬─────────────┬───────┤
│Se notează de la│0,45 │ │
│1 la 5. │ │ │
├────────────────┴─────────────┴───────┤
│3. Participarea scenariului într-un │
│program de dezvoltare de scenariu şi/ │
│sau proiect^2 (max. 1 pct.) │
├───────────┬────┬─────────────┬───────┤
│- 1 │1 │1 │ │
│participare│ │ │ │
├───────────┴────┴─────────────┴───────┤
│4. Participarea proiectului la o piaţă│
│de coproducţii^3 (max. 0,5 pct.) │
├───────────┬────┬─────────────┬───────┤
│- 1 │0,5 │1 │ │
│participare│ │ │ │
├───────────┴────┴─────────────┴───────┤
│5. Finanţare Europa Creativă MEDIA │
│pentru dezvoltarea proiectului sau │
│alte fonduri naţionale (din afara │
│României), regionale sau paneuropene │
│(max. 2 pct.) │
├───────────┬────┬─────────────┬───────┤
│- │2 │1 │ │
├───────────┴────┴─────────────┴───────┤
│B. Returnare credite contractate │
│anterior^4 │
│pentru filmele produse cu sprijin din │
│partea Centrului Naţional al │
│Cinematografiei (CNC) (max. 1 pct.) │
├───────────┬────┬─────────────┬───────┤
│- peste 50%│10 │0,1 │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- între │9 │ │ │
│45-49,99% │ │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- între │8 │ │ │
│40-44,99% │ │ │ │
├───────────┼────┼─────────────┼───────┤
│- între │7 │ │ │
│35-39,99% │ │ │ │
└───────────┴────┴─────────────┴───────┘



┌─────────┬────┬───────────────┬───────┐
│Criteriul│Nota│Coeficientul de│Total │
│ │ │importanţă │punctaj│
├─────────┼────┼───────────────┼───────┤
│- între │6 │ │ │
│30-34,99%│ │ │ │
├─────────┼────┼───────────────┼───────┤
│- între │5 │ │ │
│25-29,99%│ │ │ │
├─────────┼────┼───────────────┼───────┤
│- între │4 │ │ │
│20-24,99%│ │ │ │
├─────────┼────┼───────────────┼───────┤
│- între │3 │ │ │
│15-19,99%│ │ │ │
├─────────┼────┼───────────────┼───────┤
│- între │2 │ │ │
│10-14,99%│ │ │ │
├─────────┼────┼───────────────┼───────┤
│- între │1 │ │ │
│5-9,99% │ │ │ │
├─────────┴────┴───────────────┼───────┤
│TOTAL A + B (max. 8,75 puncte)│ │
└──────────────────────────────┴───────┘


──────────
    ^1 La categoria filmelor de ficţiune de scurt metraj (ficţiune, documentar şi/sau animaţie) se vor lua în calcul numai criteriile A1, A2 şi B. Punctajul total se va calcula astfel: 12a) + 12b) + 6,7 = (maximum 17,5 puncte). La categoria proiect dezvoltare ficţiune, documentar şi animaţie se vor lua în calcul doar criteriile A1, A2 şi B. Punctajul total se va calcula astfel: 12a) + 12b) + 36 = (maximum 50 puncte).
     ^2 Se recomandă unul din programele susţinute de Comisia Europeană prin programul Europa Creativă MEDIA, dar lista nu este exclusivă. Dovada se face prin ataşarea certificatului/diplomei de participare - http://www.creative-europe-media.eu/trainings/courses
     ^3 Se recomandă una din platformele susţinute de Comisia Europeană prin programul Europa Creativă MEDIA, dar lista nu este exclusivă. Este necesară dovadă de participare - http://www.creative-europe-media.eu/markets/markets
     ^4 Se vor cumula toate creditele accesate de către producător. Procentul returnat se raportează la totalul cumulat. Producătorii care nu au mai accesat anterior sesiunii în curs credite pentru producţie primesc punctajul maxim.
──────────
    Total punctaj anexa nr. 12b:
    Total punctaj „Calitatea producătorului“: anexa nr. 12a + anexa nr. 12b =
    Membrii comisiei de selecţie:

    ANEXA 14

    (Anexa nr. 13 la regulament)
    Fişa de evaluare pentru dosarul proiectului de dezvoltare

┌───────┬───────────┬───────────┬──────────┐
│Nr. │Titlul │Scenaristul│Producător│
│proiect│proiectului│(regizorul)│ │
├───────┼───────────┼───────────┼──────────┤
└───────┴───────────┴───────────┴──────────┘



┌──────────────┬────┬────────────┬───────┐
│ │ │Coeficientul│Total │
│Criteriul │Nota│de │punctaj│
│ │ │importanţă │ │
├──────────────┼────┼────────────┼───────┤
│Valoarea │ │ │ │
│artistică a │ │ │ │
│proiectului: │ │5 │ │
│(maximum 50 de│ │ │ │
│puncte) │ │ │ │
├──────────────┼────┼────────────┼───────┤
│Calitatea │ │ │ │
│producătorului│ │ │ │
│(maximum 50 de│ │ │ │
│puncte) │ │ │ │
└──────────────┴────┴────────────┴───────┘


    Total punctaj:
    (maximum 100 de puncte)
    Membrii comisiei de selecţie:

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016