Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.682 din 9 noiembrie 2011  privind stabilirea cerintelor pentru desemnarea centrelor de instruire si evaluare a personalului care desfasoara activitatile prevazute de art. 2 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de stabilire, in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European si al Consiliului, a cerintelor minime si a conditiilor de recunoastere reciproca in vederea certificarii societatilor comerciale si a personalului in ceea ce priveste echipamentele stationare de refrigerare, de climatizare si pentru pompe de caldura care contin anumite gaze fluorurate cu efect de sera si a personalului care desfasoara activitatea prevazuta de art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 307/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de stabilire, in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European si al Consiliului, a cerintelor minime pentru programele de formare si a conditiilor pentru recunoasterea reciproca a certificatelor de formare pentru personal, in ceea ce priveste sistemele de climatizare ale unor autovehicule care contin anumite gaze fluorurate cu efect de sera, si pentru desemnarea Asociatiei Generale a Frigotehnistilor din Romania ca organism de certificare a personalului care desfasoara activitatile mai sus mentionate si de certificare a operatorilor economici care desfasoara una sau mai multe dintre activitatile prevazute de art. 2 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.682 din 9 noiembrie 2011 privind stabilirea cerintelor pentru desemnarea centrelor de instruire si evaluare a personalului care desfasoara activitatile prevazute de art. 2 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de stabilire, in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European si al Consiliului, a cerintelor minime si a conditiilor de recunoastere reciproca in vederea certificarii societatilor comerciale si a personalului in ceea ce priveste echipamentele stationare de refrigerare, de climatizare si pentru pompe de caldura care contin anumite gaze fluorurate cu efect de sera si a personalului care desfasoara activitatea prevazuta de art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 307/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de stabilire, in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European si al Consiliului, a cerintelor minime pentru programele de formare si a conditiilor pentru recunoasterea reciproca a certificatelor de formare pentru personal, in ceea ce priveste sistemele de climatizare ale unor autovehicule care contin anumite gaze fluorurate cu efect de sera, si pentru desemnarea Asociatiei Generale a Frigotehnistilor din Romania ca organism de certificare a personalului care desfasoara activitatile mai sus mentionate si de certificare a operatorilor economici care desfasoara una sau mai multe dintre activitatile prevazute de art. 2 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 836 din 25 noiembrie 2011

    În temeiul prevederilor:
    - art. 10 alin. (1) şi ale art. 11 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de stabilire, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului, a cerinţelor minime şi a condiţiilor de recunoaştere reciprocã în vederea certificãrii societãţilor comerciale şi a personalului în ceea ce priveşte echipamentele staţionare de refrigerare, de climatizare şi pentru pompe de cãldurã care conţin anumite gaze fluorurate cu efect de serã;
    - art. 3 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 307/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de stabilire, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului, a cerinţelor minime pentru programele de formare şi a condiţiilor pentru recunoaşterea reciprocã a certificatelor de formare pentru personal, în ceea ce priveşte sistemele de climatizare ale unor autovehicule care conţin anumite gaze fluorurate cu efect de serã;
    - art. 9 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 939/2010 privind unele mãsuri pentru aplicarea prevederilor Regulamentului (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 mai 2006 privind anumite gaze fluorurate cu efect de serã;
    - art. 15 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul mediului şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    (1) În sensul aplicãrii prezentului ordin, prin operator se înţelege atât persoana fizicã sau juridicã definitã potrivit prevederilor art. 2 pct. 6 din Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 mai 2006 privind anumite gaze fluorurate cu efect de serã, denumit în continuare Regulamentul (CE) nr. 842/2006 , cât şi deţinãtorul echipamentelor de refrigerare, climatizare şi pompe de cãldurã care conţin anumite gaze fluorurate cu efect de serã, fie cã este sau nu proprietarul acestora.
    (2) Centrul de instruire şi evaluare a personalului care desfãşoarã activitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de stabilire, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului, a cerinţelor minime şi a condiţiilor de recunoaştere reciprocã în vederea certificãrii societãţilor comerciale şi a personalului în ceea ce priveşte echipamentele staţionare de refrigerare, de climatizare şi pentru pompe de cãldurã care conţin anumite gaze fluorurate cu efect de serã, denumit în continuare Regulamentul (CE) nr. 303/2008 , şi activitatea prevãzutã la art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 307/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de stabilire, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului, a cerinţelor minime pentru programele de formare şi a condiţiilor pentru recunoaşterea reciprocã a certificatelor de formare pentru personal, în ceea ce priveşte sistemele de climatizare ale unor autovehicule care conţin anumite gaze fluorurate cu efect de serã, denumit în continuare Regulamentul (CE) nr. 307/2008 , denumit în continuare centru de instruire şi evaluare, este o entitate cu personalitate juridicã ce îndeplineşte criteriile prevãzute în anexa nr. 1.
    (3) Programele de instruire a personalului, care se desfãşoarã în centrele de instruire şi evaluare a personalului, se realizeazã pe baza cerinţelor minime privind competenţele şi cunoştinţele prevãzute în anexa la Regulamentul (CE) nr. 303/2008 şi pe baza cerinţelor minime privind competenţele şi cunoştinţele care trebuie acoperite de programele de formare, prevãzute în anexa la Regulamentul (CE) nr. 307/2008 , conţinând module de instruire teoreticã şi module de instruire practicã.
    (4) Examinarea nivelului cunoştinţelor teoretice şi practice se desfãşoarã în faţa unei comisii de examinare, stabilitã prin procedurile proprii ale fiecãrui centru de instruire şi evaluare.
    (5) Examinarea nivelului de cunoştinţe, care rezultã din tematica de desfãşurare a modulelor de instruire, se finalizeazã prin acordarea unui certificat de absolvire, în cazul în care personalul a promovat examenul, sau unei adeverinţe de participare, în cazul în care personalul nu a promovat examenul.
    (6) Operatorii economici implicaţi în activitãţile prevãzute la art. 3 şi 4 din Regulamentul (CE) nr. 842/2006 preiau livrãri de gaze fluorurate cu efect de serã doar atunci când personalul lor deţine certificate eliberate de organismul de certificare, prevãzut la art. 3 alin (1).
    ART. 2
    (1) Desemnarea centrelor de instruire şi evaluare se realizeazã prin ordin al ministrului mediului şi pãdurilor, în termen de 30 de zile dupã ce au fost selecţionate pe baza criteriilor stabilite în anexa nr. 1.
    (2) Solicitantul, în vederea desemnãrii ca centru de instruire şi evaluare, trebuie sã depunã la registratura Ministerului Mediului şi Pãdurilor dosarul cu documentele prevãzute în anexa nr. 2, precum şi o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 3.
    (3) Evaluarea dosarului de desemnare ca centru de instruire şi evaluare şi verificarea îndeplinirii criteriilor de desemnare prevãzute în anexa nr. 1 se realizeazã de cãtre reprezentantul Direcţiei gestiune deşeuri şi substanţe periculoase din cadrul Ministerului Mediului şi Pãdurilor.
    (4) În cazul îndeplinirii tuturor criteriilor de desemnare ca centru de instruire şi evaluare, se decide desemnarea ca centru de instruire şi evaluare.
    (5) În cazul neîndeplinirii tuturor criteriilor de desemnare ca centru de instruire şi evaluare, se respinge solicitarea şi se comunicã în scris solicitantului decizia.
    (6) Centrele de instruire şi evaluare desemnate trebuie sã respecte prevederile art. 11 alin. (3) şi (4) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 .
    ART. 3
    (1) Se desemneazã Asociaţia Generalã a Frigotehniştilor din România ca:
    a) organism de certificare a operatorilor economici care desfãşoarã cel puţin una dintre activitãţile prevãzute la art. 2 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 , potrivit prevederilor art. 10 din acelaşi regulament;
    b) organism de certificare a personalului care desfãşoarã activitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 , potrivit prevederilor art. 11 din acelaşi regulament, şi a personalului care desfãşoarã activitatea prevãzutã la art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 307/2008 , potrivit prevederilor art. 3 alin. (2) din acelaşi regulament.
    (2) Organismul desemnat la alin. (1) certificã personalul care desfãşoarã activitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 şi personalul care desfãşoarã activitatea prevãzutã la art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 307/2008 pe baza rezultatelor evaluãrii obţinute într-un centru de instruire şi evaluare, precum şi pe baza procedurilor proprii de certificare a personalului.
    (3) Organismul desemnat la alin. (1) certificã operatorii economici potrivit prevederilor art. 8 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 , precum şi pe baza procedurilor proprii de certificare a operatorilor economici.
    (4) Organismul de certificare prevãzut la alin. (1) îşi desemneazã un reprezentant care este prezent în comisia de examinare a competenţelor personalului din fiecare centru de instruire şi evaluare.
    (5) Organismul desemnat la alin. (1) poate solicita Ministerului Mediului şi Pãdurilor, în cazuri bine determinate, anularea desemnãrii anumitor centre de instruire şi evaluare.
    (6) Organismul prevãzut la alin. (1) poate fi desemnat ca centru de instruire şi evaluare, potrivit prevederilor art. 11 alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 , dacã îndeplineşte criteriile prevãzute în anexa nr. 1.
    ART. 4
    Organismul desemnat la art. 3 alin. (1) trebuie sã respecte prevederile art. 10 alin. (2) şi (3) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 , precum şi cerinţele prevãzute în anexa nr. 4.
    ART. 5
    (1) Eliberarea certificatelor pentru confirmarea cerinţelor minime privind competenţele şi cunoştinţele care trebuie acoperite de programele de formare a personalului care desfãşoarã activitatea prevãzutã la art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 307/2008 şi a cerinţelor minime privind competenţele şi cunoştinţele prevãzute în anexa la Regulamentul (CE) nr. 303/2008 , denumite în continuare certificate, precum şi gestionarea acestora se asigurã de cãtre organismul desemnat la art. 3 alin. (1).
    (2) Certificatele prevãzute la alin. (1), eliberate de organismul desemnat la art. 3 alin. (1), trebuie sã respecte prevederile art. 5 alin. (2) şi ale art. 8 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 , precum şi ale art. 3 alin. (3) din Regulamentul (CE) nr. 307/2008 .
    ART. 6
    (1) La solicitãrile Ministerului Mediului şi Pãdurilor şi/sau Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, organismul desemnat la art. 3 alin. (1) furnizeazã datele şi informaţiile disponibile referitoare la personalul şi operatorii economici pentru care s-au eliberat certificate.
    (2) În cazul în care, în urma solicitãrilor prevãzute la alin. (1), se constatã nerespectarea cerinţelor prevãzute în anexa nr. 4, Ministerul Mediului şi Pãdurilor suspendã desemnarea ca organism de certificare şi îl atenţioneazã pe acesta ca, în cel mult 30 de zile, sã remedieze deficienţele constatate.
    (3) În cazul în care, în termen de 30 de zile, organismul desemnat la art. 3 alin. (1), cãruia i s-a aplicat suspendarea, nu face dovada înlãturãrii cauzelor care au stat la baza suspendãrii, Ministerul Mediului şi Pãdurilor retrage desemnarea ca organism de certificare şi desemneazã, prin ordin al ministrului mediului şi pãdurilor, un alt organism care întruneşte cerinţele prevãzute în anexa nr. 4.
    ART. 7
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 8
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                        Ministrul mediului şi pãdurilor,
                                 Laszlo Borbely

    Bucureşti, 9 noiembrie 2011.
    Nr. 2.682.


    ANEXA 1
                                    CRITERII
             privind desemnarea centrelor de instruire şi evaluare

    ART. 1
    Criteriile pe care trebuie sã le îndeplineascã centrele de instruire şi evaluare prevãzute la art. 1 alin. (2) din ordin sunt:
    a) sã aibã personal necesar pentru a efectua instruirea şi evaluarea solicitanţilor;
    b) sã deţinã minimul de dotãri, echipamente şi materiale necesare instruirii;
    c) sã dispunã de facilitãţile şi de procedurile necesare pentru a permite efectuarea instruirii şi evaluãrii în conformitate cu criteriile referitoare la activitãţile implicate;
    d) sã deţinã minimul de dotãri şi echipamente necesare susţinerii probei teoretice şi practice;
    e) sã aibã un manual al calitãţii şi proceduri documentate care sã stabileascã modul în care acestea asigurã însuşirea cunoştinţelor necesare îndeplinirii criteriilor;
    f) sã aibã reglementãri adecvate pentru a asigura confidenţialitatea informaţiilor obţinute în timpul activitãţilor lor de instruire şi evaluare la toate nivelurile organizaţiei;
    g) sã întocmeascã şi sã actualizeze periodic registrul personalului instruit şi evaluat, împreunã cu prezentarea domeniului pentru care a fost instruit şi evaluat.
    ART. 2
    Dotãrile necesare instruirii şi evaluãrii, prevãzute la art. 1 lit. b), sunt:
    a) salã de clasã cu acces la spaţii igienico-sanitare;
    b) tehnicã didacticã;
    c) material didactic;
    d) bibliotecã tehnicã;
    e) tehnicã audiovideo pentru instruire.
    ART. 3
    Dotãrile şi echipamentele necesare susţinerii probei teoretice şi practice, prevãzute la art. 1 lit. d), sunt:
    a) camerã izotermã;
    b) instalaţie frigorificã compusã din: compresor frigorific semiermetic, separator de ulei, facultativ, condensator rãcit cu aer, rezervor de lichid, filtru deshidrator, vizor de curgere cu indicator de umiditate, ventil magnetic, ventil de expansiune cu reglaj termostatic, evaporator, separator de lichid, robinete de închidere, presostate, termostate, panou de comandã şi forţã;
    c) scule şi dispozitive: staţie sau agregat pentru recuperarea agentului frigorific cu pierdere de maximum 20 g agent, butelie de service cu 2 robineţi pentru agentul frigorific recuperat, pompã de încãrcare cu ulei, aparat de sudurã oxiacetilenicã, pompã de vid în douã trepte, butelie de azot cu reductor de presiune, dispozitiv de tãiere cu rolã pentru ţevi de cupru, dispozitiv de evazare pentru ţevi de cupru;
    d) materiale consumabile pentru proba practicã: agent frigorific, ulei frigorific, filtru deshidrator, aliaj de argint pentru lipit, decapant, abraziv sintetic, ulei de pompã de vid, soluţie spumantã pentru neetanşeitãţi;
    e) aparate de mãsurã şi diagnosticare: termometru electronic, manometru frigorific, baterie de manometre cu racorduri flexibile cu robinet, vacuummetru, detector electronic de emisii, sesizor de curgere monofazicã, multimetru electronic, clampmetru, cântar cu precizie de 0,01 kg, cilindru gradat.


    ANEXA 2
                                     LISTA
                  documentelor necesare în vederea desemnãrii
                       ca centru de instruire şi evaluare

    Dosarul pentru desemnarea centrelor de instruire şi evaluare trebuie sã conţinã:
    a) cererea semnatã, cu toate secţiunile completate corespunzãtor şi în totalitate, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 la ordin;
    b) copie conformã cu originalul a statutului sau, dupã caz, a actului constitutiv al persoanei juridice;
    c) copie conformã cu originalul a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/copie conformã cu originalul a încheierii prin care s-a dispus înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor;
    d) hotãrârea judecãtoreascã de înfiinţare;
    e) ultimul bilanţ contabil anual, transmis şi înregistrat la administraţia financiarã, dupã caz;
    f) memoriu de prezentare în legãturã cu activitatea desfãşuratã relevantã pentru domeniul specific;
    g) declaraţie de independenţã şi imparţialitate;
    h) extras din regulamentul de organizare şi funcţionare, cu referire la activitatea specificã;
    i) documentul de certificare a sistemului propriu de management al calitãţii pentru activitatea specificã, în copie;
    j) datele specifice privind personalul referitoare la locul de muncã, funcţia, calificarea şi experienţa profesionalã, pentru toţi specialiştii implicaţi în activitatea de instruire şi evaluare a personalului;
    k) curriculum vitae al fiecãrui membru al centrului solicitant, cu menţionarea rolului în echipã şi a îndeplinirii criteriilor de calificare;
    l) descrierea sumarã a spaţiilor de lucru şi a echipamentelor tehnice disponibile pentru activitatea specificã, cu precizarea apartenenţei acestora;
    m) declaraţiile pe propria rãspundere ale conducãtorului centrului de instruire şi evaluare a personalului şi celorlalţi specialişti implicaţi în activitate privind respectarea criteriilor deontologice profesionale;
    n) procedura pentru asigurarea prelucrãrii confidenţiale a datelor şi informaţiilor;
    o) procedura pentru soluţionarea contestaţiilor;
    p) alte documente cu relevanţã pentru activitatea specificã, dupã caz.


    ANEXA 3
                                     CERERE
        pentru solicitarea desemnãrii ca centru de instruire şi evaluare

    Nr. de înregistrare ......../..............

                     Cãtre Ministerul Mediului şi Pãdurilor
               Direcţia gestiune deşeuri şi substanţe periculoase


    Subsemnatul/Subsemnata, ........................, reprezentând persoana
  juridicã ....................., cu sediul în ..................., telefon
  ..........., fax ............., e-mail .................................,
            (denumirea completã)
  pagina web ......................., reprezentatã prin director/preşedinte
  ................................., solicit, potrivit prevederilor
      (numele şi prenumele)
  Ordinului ministrului mediului şi pãdurilor nr. 2.682/2011 privind
  stabilirea cerinţelor pentru desemnarea centrelor de instruire şi evaluare
  a personalului care desfãşoarã activitãţile prevãzute de art. 2 alin. (1)
  din Regulamentul (CE) nr. 303/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de
  stabilire, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului
  European şi al Consiliului, a cerinţelor minime şi a condiţiilor de recunoaş-
  tere reciprocã în vederea certificãrii societãţilor comerciale şi a perso-
  nalului în ceea ce priveşte echipamentele staţionare de refrigerare, de
  climatizare şi pentru pompe de cãldurã care conţin anumite gaze fluorurate cu
  efect de serã şi a personalului care desfãşoarã activitatea prevãzutã de
  art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 307/2008 al Comisiei din 2 aprilie 2008 de
  stabilire, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 842/2006 al Parlamentului
  European şi al Consiliului, a cerinţelor minime pentru programele de formare
  şi a condiţiilor pentru recunoaşterea reciprocã a certificatelor de formare
  pentru personal, în ceea ce priveşte sistemele de climatizare ale unor
  autovehicule care conţin anumite gaze fluorurate cu efect de serã, şi pentru
  desemnarea Asociaţiei Generale a Frigotehniştilor din România ca organism de
  certificare a personalului care desfãşoarã activitãţile mai sus menţionate şi
  de certificare a operatorilor economici care desfãşoarã una sau mai multe
  dintre activitãţile prevãzute de art. 2 alin. (2) din Regulamentul (CE)
   nr. 303/2008 , desemnarea ca centru de instruire şi evaluare a personalului
  care desfãşoarã activitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din Regulamentul
   (CE) nr. 303/2008 şi/sau ca centru de instruire şi evaluare a personalului
  care desfãşoarã activitatea prevãzutã la art. 1 din Regulamentul (CE)
   nr. 307/2008 .
    Anexãm documentele specifice prevãzute în anexa nr. 2 la Ordinul
  ministrului mediului şi pãdurilor nr. 2.682/2011.
  Ne asumãm rãspunderea, sub sancţiunea legii penale, cã documentele prezentate
  în copie sunt conforme cu originalul, iar originalul dupã care au fost
  efectuate copiile nu reprezintã fals.

                              Director/Preşedinte,
                            .......................




    ANEXA 4
                                   CERINŢELE
                      pe care trebuie sã le îndeplineascã
               organismul desemnat la art. 3 alin. (1) din ordin

    ART. 1
    Organismul desemnat la art. 3 alin. (1) din ordin trebuie sã respecte urmãtoarele cerinţe:
    a) sã asigure accesul la serviciile sale tuturor solicitanţilor certificãrii, în condiţii accesibile;
    b) sã administreze procedurile pe baza cãrora funcţioneazã în mod nediscriminatoriu şi imparţial;
    c) sã aibã o structurã/un comitet care protejeazã imparţialitatea şi permite participarea tuturor pãrţilor interesate în ceea ce priveşte conţinutul şi funcţionarea unui sistem de certificare, fãrã ca vreun interes sã predomine;
    d) sã fie responsabil pentru efectuarea certificãrii;
    e) sã dispunã de facilitãţile şi de procedurile documentate necesare pentru a permite efectuarea certificãrii personalului şi a certificãrii operatorilor economici în conformitate cu criteriile referitoare la activitãţile implicate;
    f) sã aibã facilitãţile necesare, şi anume personal pentru a efectua certificarea solicitanţilor;
    g) sã aibã un manual al calitãţii şi proceduri documentate care sã stabileascã modul în care acesta satisface criteriile de certificare;
    h) sã aibã reglementãri adecvate pentru a asigura confidenţialitatea informaţiilor obţinute în timpul activitãţilor sale de certificare la toate nivelurile organizaţiei sale, inclusiv la nivelul entitãţilor sale create;
    i) sã întocmeascã şi sã actualizeze periodic registrul personalului certificat şi al operatorilor economici certificaţi, împreunã cu prezentarea domeniului pentru care a fost certificatã/certificat fiecare persoanã/operator economic. Registrul trebuie sã fie transmis autoritãţii competente şi sã fie disponibil publicului;
    j) sã aibã proceduri pentru tratarea reclamaţiilor împotriva deciziilor sale;
    k) sã exercite un control adecvat al utilizãrii certificatelor pe care le emite personalului şi operatorilor economici;
    l) sã aibã proceduri pentru acordarea, menţinerea, retragerea şi, dupã caz, suspendarea certificãrii.
    ART. 2
    Pe lângã funcţia de certificare, organismul desemnat la art. 3 alin. (1) din ordin trebuie sã îndeplineascã şi urmãtoarele funcţii:
    a) formularea principiilor de politicã referitoare la funcţionarea organismului de certificare;
    b) supravegherea implementãrii politicilor sale;
    c) înfiinţarea de comitete şi/sau reprezentanţe, dupã cum este necesar, cãrora le sunt delegate activitãţi definite.
    ART. 3
    Organismul desemnat la art. 3 alin. (1) din ordin trebuie sã aibã şi sã punã la dispoziţie:
    a) o organigramã care sã prezinte clar responsabilitãţile şi structura organizaţiei;
    b) o descriere a mijloacelor prin care organizaţia obţine suport financiar;
    c) o prezentare documentatã a sistemelor proprii de certificare, inclusiv a regulilor şi a procedurilor sale pentru acordarea certificãrii;
    d) documentaţia care identificã clar statutul sau juridic.

                                      ----


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Suta Eugen
30 August 2017
Buna Ziua Inteleg din cele de mai sus ca AGFR-ul nu este unica Asociatie care poate efectua certificarile si pregatirile/formarile profesionale ci acestea pot fi efectuate de catre orice alta organizatie care intruneste toate conditiile specificate de catre Minister si avind avizul acestuia. As dorii un raspuns scris.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016