Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.624 din 10 septembrie 2009  pentru modificarea si completarea   Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 2.116/2007 privind aprobarea cheltuielilor eligibile pentru Programul operational Asistenta tehnica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.624 din 10 septembrie 2009 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 2.116/2007 privind aprobarea cheltuielilor eligibile pentru Programul operational Asistenta tehnica

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 647 din 1 octombrie 2009
ORDIN nr. 2.624 din 10 septembrie 2009
pentru modificarea şi completarea <>Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.116/2007 privind aprobarea cheltuielilor eligibile pentru Programul operaţional Asistenţã tehnicã
EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 647 din 1 octombrie 2009

Având în vedere prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 13 din Hotãrârea Guvernului nr. 759/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 10 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.116/2007 privind aprobarea cheltuielilor eligibile pentru Programul operaţional Asistenţã tehnicã, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 34 din 16 ianuarie 2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. Articolul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Cheltuielile efectuate pentru implementarea operaţiunilor din cadrul axelor prioritare/domeniilor majore de intervenţie prezentate la art. 1 sunt considerate eligibile dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunt efectuate începând cu data de 1 ianuarie 2007;
b) sunt în concordanţã cu obiectivele POAT; şi
c) sunt necesare implementãrii proiectului.
(2) Cheltuielile efectuate pentru sprijinirea activitãţii coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora sunt considerate eligibile dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunt efectuate începând cu data intrãrii în vigoare a Protocolului tripartit dintre Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei, Ministerul Finanţelor Publice şi fiecare agenţie pentru dezvoltare regionalã în parte;
b) nu sunt finanţate din axa prioritarã 6 din Programul operaţional regional;
c) sunt în concordanţã cu obiectivele POAT;
d) sunt necesare implementãrii proiectului."

2. La articolul 3, dupã alineatul (1) se introduc douã noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Cheltuielile efectuate pentru deplasãrile coordonatorilor de poli de creştere şi ale personalului de sprijin al acestora, de tipul cheltuielilor de transport şi cazare, sunt considerate eligibile dacã:
a) se prezintã documente doveditoare;
b) se justificã efectuarea deplasãrilor conform obiectivelor şi activitãţilor proiectului şi atribuţiilor stabilite; şi
c) se respectã prevederile aferente personalului cu funcţie de conducere, cuprinse în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autoritãţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegãrii şi detaşãrii în altã localitate, precum şi în cazul deplasãrii, în cadrul localitãţii, în interesul serviciului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi prevederile aferente personalului încadrat în categoria I de diurnã, cuprinse în <>Hotãrârea Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în strãinãtate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(1^2) Cheltuielile efectuate pentru deplasãrile coordonatorilor de poli de creştere şi ale personalului de sprijin al acestora, de tipul cheltuielilor de diurnã, sunt considerate eligibile dacã se prezintã documente doveditoare, se justificã efectuarea deplasãrilor conform obiectivelor şi activitãţilor proiectului şi atribuţiilor stabilite, şi:
a) pentru deplasãri interne - se încadreazã în nivelul diurnei practicate de agenţia pentru dezvoltare regionalã (ADR), dar nu mai mare de 2,5 ori decât nivelul stabilit conform legii în vigoare privind drepturile şi obligaţiile personalului autoritãţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegãrii şi detaşãrii în altã localitate, precum şi în cazul deplasãrii, în cadrul localitãţii, în interesul serviciului (<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.860/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare);
b) pentru deplasãri externe - se respectã prevederile aferente personalului încadrat în categoria I de diurnã, cuprinse în <>Hotãrârea Guvernului nr. 518/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare."

3. La articolul 3, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Sunt considerate eligibile atât cheltuielile efectuate pentru remunerarea personalului contractual (inclusiv contribuţiile salariale suportate de cãtre angajat şi angajator), având atribuţii în programarea, implementarea, monitorizarea, evaluarea, gestionarea, coordonarea, controlul şi auditul instrumentelor structurale, încadrat în cadrul ACIS, al AM POAT, al ACP şi al AA, cât şi cheltuielile efectuate pentru remunerarea coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora, proporţional cu timpul efectiv lucrat pentru îndeplinirea atribuţiilor stabilite pentru coordonatorii de poli de creştere şi personalul de sprijin al acestora conform Protocolului tripartit dintre Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei, Ministerul Finanţelor Publice şi fiecare agenţie pentru dezvoltare regionalã în parte."

4. La articolul 3, dupã alineatul (3) se introduc douã noi alineate, alineatele (3^1) şi (3^2), cu urmãtorul cuprins:
"(3^1) Cheltuielile efectuate pentru remunerarea coordonatorilor de poli de creştere desemnaţi în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 998/2008 pentru desemnarea polilor de creştere şi a polilor de dezvoltare urbanã în care se realizeazã cu prioritate investiţii din programele cu finanţare comunitarã şi naţionalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi pentru remunerarea personalului de sprijin al acestuia (inclusiv contribuţiile salariale suportate de cãtre angajat şi angajator) sunt considerate eligibile, dacã se încadreazã în grila de salarizare a agenţiei pentru dezvoltare regionalã în cadrul cãreia îşi desfãşoarã activitatea, dacã sunt conform contractului colectiv de muncã şi în limita:
a) echivalentului indemnizaţiei prevãzute la poziţia 6 din anexa nr. VII/2b la <>Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de bazã şi al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la <>Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, precum şi unele mãsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 177/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la care se adaugã echivalentul contribuţiilor salariale suportate de angajator, pentru coordonatorii de poli de creştere;
b) echivalentului indemnizaţiei prevãzute la poziţia 7 din anexa nr. VII/2b la <>Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 177/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la care se adaugã echivalentul contribuţiilor salariale suportate de angajator, pentru personalul de sprijin al coordonatorilor de poli de creştere.
(3^2) Cuantumul limitei prevãzute la art. 3 alin. (3^1) se actualizeazã în concordanţã cu actualizãrile ulterioare ale poziţiei 6, respectiv 7 din anexa nr. VII/2b la <>Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 177/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare."

5. La articolul 3, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Cheltuielile prevãzute la alin. (3) se deconteazã conform contractului individual de muncã sau proporţional cu procentul prevãzut în fişa postului/foaia de prezenţã aferent atribuţiilor realizate în domeniul instrumentelor structurale pentru personalul contractual încadrat în cadrul ACIS, AM POAT, ACP şi AA şi proporţional cu timpul efectiv lucrat, conform foilor de prezenţã lunare, pentru îndeplinirea atribuţiilor stabilite pentru coordonatorii de poli de creştere şi personalul de sprijin al acestora conform Protocolului tripartit dintre Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Locuinţei, Ministerul Finanţelor Publice şi fiecare agenţie pentru dezvoltare regionalã în parte."

6. La articolul 4, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Categoriile de cheltuieli eligibile pentru prestarea de servicii necesare în cadrul proiectelor pentru finanţarea activitãţii coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora sunt urmãtoarele:
a) cheltuielile pentru achiziţionarea sau realizarea de studii şi analize;
b) cheltuielile pentru consultanţã şi expertizã tehnicã, financiarã, contabilã, fiscalã şi juridicã (inclusiv pentru elaborarea de rapoarte, strategii, ghiduri, metodologii);
c) cheltuielile de informare şi publicitate pentru proiect, care rezultã din obligaţiile beneficiarului;
d) cheltuielile efectuate pentru organizarea de evenimente;
e) cheltuielile efectuate cu traduceri şi interpretariat;
f) cheltuielile pentru servicii informatice şi de comunicaţii: instalare, întreţinere şi reparare echipamente informatice, de comunicaţii, periferice de calcul şi instalaţii;
g) cheltuielile pentru participarea coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora la sesiuni de instruire, justificatã prin prisma activitãţilor din proiect şi a atribuţiilor acestora;
h) cheltuielile pentru recrutarea şi selecţia coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora, şi anume cele necesare pentru publicarea anunţurilor şi multiplicarea documentelor pentru evaluarea candidaţilor;
i) cheltuielile privind achiziţionarea serviciilor de audit."

7. La articolul 4, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Cheltuielile prevãzute la lit. d) a alin. (1^1) includ cheltuieli cu onorariile, cazarea şi transportul lectorilor, experţilor solicitaţi de beneficiar în contextul implementãrii proiectului sau invitaţilor, indiferent de cetãţenia acestora, la astfel de evenimente, închirierea sãlii/sãlilor necesare, asigurarea echipamentelor pentru proiecţie, asigurarea traducerii simultane şi a echipamentelor aferente, tipãrirea şi multiplicarea materialelor, asigurarea transportului şi/sau cazãrii participanţilor în ţarã şi/sau în strãinãtate, asigurarea serviciilor necesare organizãrii pauzelor acestor tipuri de acţiuni (pauze de cafea, apã, sucuri şi trataţii şi/sau pauze de masã)."

8. La articolul 5, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Cheltuielile pentru asigurarea securitãţii şi/sau siguranţei sediului beneficiarului nu sunt eligibile în cadrul proiectelor destinate sprijinirii activitãţii coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestuia."

9. La articolul 5, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Cheltuielile pentru achiziţia de brevete şi mãrci nu sunt eligibile în cadrul proiectelor destinate sprijinirii activitãţii coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora."

10. La articolul 6, dupã alineatul (1) se introduc douã noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Categoriile de cheltuieli prevãzute la lit. g) şi h) ale alin. (1) nu sunt considerate eligibile în cadrul proiectelor destinate sprijinirii activitãţii coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora.
(1^2) Cheltuielile de întreţinere şi reparaţii mijloace de transport cuprind cheltuielile cu reviziile tehnice şi service-ul necesar funcţionãrii mijloacelor de transport aflate în proprietatea beneficiarului."

11. La articolul 6, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Cheltuielile generale de administraţie sunt eligibile numai în cadrul proiectelor privind funcţionarea AM pentru POAT, ACIS, ACP, AA, precum şi în cadrul proiectelor destinate sprijinirii activitãţii coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora."

12. La articolul 8, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În cazul leasingului este eligibilã cota-parte din valoarea de intrare a bunului, care face obiectul material al contractului de leasing."

13. La articolul 8, dupã alineatul (2) se introduc patru noi alineate, alineatele (3)-(6), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Cheltuielile privind leasingul prevãzute la alin. (1) trebuie sã îndeplineascã cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) obiectul material al contractului de leasing respectã prevederile din contractul/decizia de finanţare;
b) utilizatorul de leasing este beneficiarul operaţiunii;
c) cota-parte din valoarea de intrare a bunului plãtitã de utilizator este aferentã contractului de leasing şi este justificatã de documente contabile;
d) valoarea maximã eligibilã nu depãşeşte valoarea de piaţã a bunului care face obiectul contractului de leasing;
e) cota-parte din valoarea de intrare a bunului este eligibilã doar pentru perioada de finanţare a operaţiunii;
f) contractul de leasing nu include opţiunea de cumpãrare.
(4) În cazul mijloacelor de transport, costurile aferente asigurãrii de rãspundere civilã auto (RCA) sunt eligibile dacã sunt în sarcina utilizatorului, conform contractului de leasing.
(5) În cazul mijloacelor de transport, valoarea cheltuielilor eligibile nu poate depãşi echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare autoturism.
(6) Costurile aferente dobânzilor din cadrul contractului de leasing nu sunt eligibile."

14. Articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Sunt considerate eligibile cheltuielile cu transportul de persoane, materiale, mobilier, echipamente şi instalaţii efectuate în cadrul proiectului.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã în cazul proiectelor destinate sprijinirii activitãţii coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora."

15. Articolul 11^1 se modificã şi se completeazã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11^1. - (1) Sunt considerate eligibile cheltuielile privind plata primelor de asigurare pentru clãdiri, spaţii, instalaţii, mobilier, mijloace de transport şi echipamente, dacã bunurile respective sunt în proprietatea beneficiarului şi nu au fost achiziţionate din fonduri nerambursabile acordate de Uniunea Europeanã şi dacã asigurarea acestora contribuie la realizarea obiectivului proiectului. Sunt considerate eligibile doar primele de asigurare plãtite în perioada de execuţie a proiectului. În cazul în care evenimentul/evenimentele pentru care bunurile sunt asigurate se produce/produc în perioada de implementare a contractului/deciziei de finanţare a proiectului, beneficiarul este obligat sã utilizeze suma pe care o primeşte de la firma de asigurãri în scopul proiectului. În caz contrar, AM poate proceda la recuperarea sumei plãtite beneficiarului pentru cheltuielile efectuate cu plata primelor de asigurare.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã în cazul proiectelor destinate sprijinirii activitãţii coordonatorilor de poli de creştere şi a personalului de sprijin al acestora."

16. Articolul 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Cheltuielile aferente pregãtirii documentaţiei de licitaţie, organizãrii şi derulãrii procedurilor de achiziţie publicã sunt eligibile dacã sunt efectuate în cadrul proiectului.
(2) Cheltuielile aferente organizãrii şi derulãrii procedurilor de achiziţie publicã includ cheltuielile pentru multiplicarea documentaţiei, cu excepţia celei cumpãrate de ofertanţi, şi pentru publicarea anunţurilor de intenţie, a anunţurilor de participare şi a anunţurilor de atribuire a contractului."

ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul finanţelor publice,
Bogdan Alexandru Drãgoi,
secretar de stat

Bucureşti, 10 septembrie 2009.
Nr. 2.624.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016