Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.578 din 1 octombrie 2009  pentru aprobarea Normelor privind accesul operatorilor economici la aplicatia nationala ICS-RO pentru Sistemul de control al importului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.578 din 1 octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind accesul operatorilor economici la aplicatia nationala ICS-RO pentru Sistemul de control al importului

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA - AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 669 din 7 octombrie 2009
ORDIN nr. 2.578 din 1 octombrie 2009
pentru aprobarea Normelor privind accesul operatorilor economici la aplicaţia naţionalã ICS-RO pentru Sistemul de control al importului
EMITENT: AGENŢIA NAŢIONALÃ DE ADMINISTRARE FISCALÃ - AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 669 din 7 octombrie 2009


Având în vedere <>Ordinul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 2.477/2009 pentru aprobarea <>Normelor tehnice de utilizare a Sistemului de control al importului,
în temeiul <>art. 5 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale a Vãmilor,

vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele privind accesul operatorilor economici la aplicaţia naţionalã ICS-RO pentru Sistemul de control al importului, aplicabil pe teritoriul României şi al Uniunii Europene.
ART. 2
Normele privind accesul operatorilor economici la aplicaţia naţionalã ICS-RO pentru Sistemul de control al importului sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã,
Radu Traian Mãrginean

Bucureşti, 1 octombrie 2009.
Nr. 2.578.


ANEXÃ

NORME
privind accesul operatorilor economici la aplicaţia
naţionalã ICS-RO pentru Sistemul de control al importului

CAP. I
Dispoziţii generale

1. Sistemul de control al importului (ICS) este un sistem informatic bazat pe schimburi de mesaje electronice, care asigurã gestiunea datelor din declaraţiile sumare de intrare şi contribuie la sporirea siguranţei şi securitãţii lanţului logistic internaţional privind circulaţia mãrfurilor care intrã pe teritoriul vamal al Comunitãţii.
2. Depunerea declaraţiei sumare de intrare, în format electronic, la autoritatea vamalã se poate face de orice operator economic*) ce va fi autorizat pentru accesul la aplicaţia ICS-RO, aplicaţie naţionalã pentru Sistemul de control al importului, conform prezentelor norme.
--------
*) Persoanã care, în cadrul activitãţilor sale profesionale, exercitã activitãţi reglementate de legislaţia vamalã.

3. Soluţiile tehnice privind accesul operatorilor economici la aplicaţia ICS-RO sunt urmãtoarele:
a) conectarea securizatã la o interfaţã web a aplicaţiei ICS-RO, denumitã în continuare soluţia de conectare DTI (Direct Trader Input), care permite:
(1) introducerea/actualizarea datelor din declaraţia sumarã de intrare;
(2) încãrcarea datelor privind declaraţia sumarã de intrare în aplicaţia ICS-RO dintr-un fişier XML generat de aplicaţiile proprii ale operatorilor economici, cu respectarea formatului şi structurilor aferente mesajelor definite şi publicate de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor pe site-ul propriu, secţiunea "e-Customs/ICS/Conectare la Sistemul Informatic";
b) schimbul securizat de mesaje electronice dintre aplicaţiile proprii ale operatorilor economici şi aplicaţia ICS-RO, denumit în continuare EDI (Exchange Data Interface), cu respectarea formatului şi structurilor aferente mesajelor definite şi publicate de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor pe site-ul propriu, secţiunea "e-Customs/ICS/Conectare la Sistemul Informatic".
4. Autorizarea accesului operatorilor economici la aplicaţia ICS-RO se face conform procedurii privind soluţia de conectare DTI sau procedurii privind soluţia de conectare EDI.

CAP. II
Procedura de autorizare a accesului la aplicaţia ICS-RO, utilizând soluţia DTI

5. Aceastã procedurã se aplicã în situaţia în care operatorii economici opteazã pentru soluţia tehnicã privind accesul la aplicaţia ICS-RO menţionatã la pct. 3 lit. a) alin. (1) şi (2).
6. Pentru utilizarea aplicaţiei ICS-RO puse la dispoziţia operatorilor economici care opteazã pentru soluţia tehnicã privind accesul la aplicaţia ICS-RO menţionatã la pct. 3 lit. a) alin. (1) şi (2), este necesar ca aceştia sã îndeplineascã cerinţele tehnice hardware şi software prezentate în anexa nr. 1.
A. Condiţii de acces
7. Accesul operatorilor economici la aplicaţia ICS-RO se realizeazã pe baza autorizaţiei eliberate de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã.
B. Dosarul de autorizare
8. Autorizaţia de acces al operatorilor economici la aplicaţia ICS-RO se acordã pe baza unei cereri scrise, întocmitã potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, şi cuprinde: denumirea operatorului economic care solicitã autorizarea, adresa, numãrul EORI, numele, prenumele şi funcţia persoanei care reprezintã legal operatorul economic.
Cererea de autorizare se transmite la Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã, împreunã cu:
a) formularul unic de înregistrare în aplicaţia ICS-RO, conform modelului prezentat în anexa nr. 3;
b) copie/traducere autorizatã a contractului unic de reprezentare, în situaţia prevãzutã la art. 36b alin. (4) din Regulamentul (CEE) nr. 2.913/1992 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar;
c) o declaraţie-angajament completatã conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
C. Emiterea autorizaţiei de acces
9. Dupã verificarea documentelor menţionate la paragraful B, se întocmeşte autorizaţia de acces al operatorilor economici la aplicaţia ICS-RO, în douã exemplare, şi se semneazã de directorul Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 6. Un exemplar al autorizaţiei se transmite solicitantului, iar celãlalt se pãstreazã în evidenţa Serviciului gestiunea calitãţii datelor din cadrul Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã.
Autorizaţia de acces conţine datele de identificare ale titularului. Certificatul digital (fişier care asigurã accesul criptat şi securizat la aplicaţia ICS-RO unic alocat pentru fiecare operator economic), numele utilizatorului şi parola aferentã vor fi transmise la adresa de e-mail înscrisã în anexa nr. 3.
10. Dupã obţinerea autorizaţiei de acces la aplicaţia ICS-RO, titularul acesteia va depune o copie împreunã cu lista persoanelor desemnate sã acceseze/sã utilizeze aplicaţia la fiecare direcţie judeţeanã pentru accize şi operaţiuni vamale/birou vamal pe lângã care îşi va desfãşura activitatea, conform modelului prezentat în anexa nr. 4.
11. În baza documentelor depuse, direcţia judeţeanã pentru accize şi operaţiuni vamale/biroul vamal creeazã conturi de utilizatori pentru persoanele desemnate şi asigurã drepturi de acces conform solicitãrilor din anexa nr. 4.
12. Persoanele desemnate sã utilizeze aplicaţia ICS-RO au obligaţia sã îşi schimbe parolele de acces dupã prima conectare.
D. Suspendarea/Anularea autorizaţiei de acces
13. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor poate suspenda sau anula autorizaţia de acces în situaţia în care:
a) emiterea acesteia s-a fãcut pe baza unor date sau informaţii incorecte, iar solicitantul avea cunoştinţã ori trebuia sã aibã cunoştinţã de acest fapt;
b) una sau mai multe dintre condiţiile ce au stat la baza emiterii nu mai sunt valabile;
c) la solicitarea titularului;
d) titularul nu respectã regulile de funcţionare, securitate şi confidenţialitate a datelor impuse de sistemul informatic vamal.
Decizia de suspendare sau anulare a autorizaţiei de acces conţine data de la care mãsura intrã în vigoare, motivul suspendãrii/anulãrii şi este transmisã titularului.
14. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor nu suspendã autorizaţia de acces în cazurile în care titularul îşi îndeplineşte obligaţiile într-un termen stabilit de aceasta.
În cazul în care autorizaţia a fost suspendatã, o nouã autorizaţie poate fi emisã numai dupã remedierea sau înlãturarea cauzelor care au dus la suspendarea celei iniţiale, prin reluarea procedurii de autorizare privind soluţia de conectare DTI, descrisã în prezentele norme.
E. Actualizarea datelor privind autorizaţia de acces
15. Autorizaţia de acces al operatorilor economici la aplicaţia ICS-RO se actualizeazã atunci când:
a) titularul prezintã date sau informaţii referitoare la extinderea activitãţii la noi direcţii judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale/birouri vamale, la suspendarea activitãţii la una/unul dintre direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale/birourile vamale transmise anterior, la personalul desemnat sã utilizeze aplicaţia ICS-RO etc.;
b) unul sau mai multe dintre elementele care au stat la baza emiterii au fost modificate (actualizate).
16. Pentru extinderea autorizaţiei de acces pentru alte direcţii judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale/birouri vamale, titularul va depune la Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor o cerere completatã conform anexei nr. 7 şi la direcţia judeţeanã pentru accize şi operaţiuni vamale/biroul vamal solicitatã/solicitat anexa nr. 4 actualizatã.
17. Pentru actualizarea listei persoanelor desemnate, titularul autorizaţiei de acces va depune la direcţia judeţeanã pentru accize şi operaţiuni vamale/biroul vamal solicitatã/solicitat anexa nr. 4 modificatã.

CAP. III
Procedura de autorizare a accesului la aplicaţia ICS-RO, utilizând soluţia EDI

18. Aceastã procedurã se aplicã în situaţia în care operatorii economici opteazã pentru soluţia tehnicã privind accesul la aplicaţia ICS-RO menţionatã la pct. 3 lit. b).
19. Pentru accesul la aplicaţia ICS-RO, operatorii economici care opteazã pentru soluţia tehnicã menţionatã la pct. 3 lit. b) trebuie sã îndeplineascã cerinţele tehnice hardware şi software prezentate în anexa nr. 1 bis.
F. Condiţii de acces
20. Accesul operatorilor economici la aplicaţia ICS-RO se realizeazã pe baza autorizaţiei eliberate de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã şi a unui protocol de cooperare tehnicã încheiat în prealabil între operatorul economic şi Autoritatea Naţionalã a Vãmilor. Protocolul standard de cooperare tehnicã va fi publicat pe site-ul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor.
G. Dosarul de autorizare
21. Dosarul de autorizare cuprinde cererea întocmitã potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 2 şi formularul de înregistrare în ICS-RO, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3. Dosarul de autorizare se transmite la Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã.
H. Emiterea autorizaţiei de acces
22. Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã verificã documentele menţionate la paragraful G. În termen de 15 zile de la data înregistrãrii dosarului de autorizare, între Autoritatea Naţionalã a Vãmilor şi solicitant se va încheia protocolul de cooperare tehnicã privind conectarea aplicaţiei solicitantului la aplicaţia ICS-RO.
23. Autorizaţia de acces se emite numai dupã îndeplinirea condiţiilor asumate de pãrţi prin protocolul de cooperare tehnicã. Autorizaţia de acces se elibereazã în douã exemplare, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 6, şi se semneazã de directorul Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor. Un exemplar al autorizaţiei se transmite solicitantului, iar celãlalt se pãstreazã în evidenţa Serviciului gestiunea calitãţii datelor din cadrul Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã.
Autorizaţia de acces conţine datele de identificare ale titularului. Adresa de acces la aplicaţia ICS-RO, certificatul digital (fişier care asigurã accesul criptat şi securizat la aplicaţia ICS-RO unic alocat pentru fiecare operator economic), numele utilizatorului şi parola aferentã vor fi transmise la adresa de e-mail înscrisã în anexa nr. 3.
I. Suspendarea/Anularea autorizaţiei de acces
24. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor poate suspenda sau anula autorizaţia în situaţia în care:
a) emiterea acesteia s-a fãcut pe baza unor date sau informaţii incorecte, iar solicitantul avea cunoştinţã ori trebuia sã aibã cunoştinţã de acest fapt;
b) una sau mai multe dintre condiţiile ce au stat la baza emiterii nu mai sunt valabile;
c) la solicitarea titularului;
d) titularul nu respectã obligaţiile stabilite prin protocolul încheiat.
Decizia de suspendare sau anulare a autorizaţiei conţine data de la care mãsura intrã în vigoare, motivul suspendãrii/anulãrii şi este transmisã titularului.
25. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor nu suspendã autorizaţia în cazurile în care titularul îşi îndeplineşte obligaţiile într-un termen stabilit de aceasta.
În cazul în care autorizaţia a fost suspendatã, o nouã autorizaţie poate fi emisã numai dupã remedierea sau înlãturarea cauzelor care au dus la suspendarea celei iniţiale, prin reluarea procedurii de autorizare privind soluţia de conectare EDI, descrisã în prezentele norme, şi, dupã caz, cu actualizarea protocolului.
J. Actualizarea datelor privind autorizaţia de acces
26. Autorizaţia de acces al operatorilor economici la aplicaţia ICS-RO se actualizeazã atunci când unul sau mai multe dintre elementele care au stat la baza emiterii au fost modificate (actualizate).

CAP. IV
Dispoziţii finale

27. Solicitantul depune un singur dosar de autorizare pentru accesul la aplicaţia ICS-RO.
28. Instrucţiunile de conectare şi manualul de utilizare destinate operatorilor economici autorizaţi sã utilizeze aplicaţia ICS-RO prin soluţia de conectare DTI sunt disponibile pe site-ul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor www.customs.ro, secţiunea "e-Customs/ICS/Conectare la Sistemul Informatic".
29. Adresa de acces la aplicaţia ICS-RO pentru operatorii economici care au optat pentru soluţia de conectare EDI este furnizatã de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor în autorizaţia pentru accesul la aplicaţia ICS-RO (anexa nr. 6)
30. Orice modificare intervenitã în datele titularului autorizaţiei se va transmite, în scris, Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, iar în cazul operatorilor economici care au optat pentru soluţia (soluţiile) tehnicã(e) de la pct. 3 lit. a) alin. (1) şi (2) şi direcţiei judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale/biroului vamal (pentru situaţia în care sunt modificãri privind personalul desemnat sã utilizeze sistemul informatic). Modificãrile sunt transmise de titular în termen de 24 de ore de la producerea lor, cu completarea corespunzãtoare a formularelor aferente.
31. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor informeazã operatorii economici, prin publicaţii pe site-ul propriu, despre schimbãrile ce pot surveni în politica de acces la ICS-RO.
32. Anexele nr. 1, 1 bis, 2, 3, 4, 5, 6 şi 7 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
la norme

CERINŢE TEHNICE
pentru utilizarea aplicaţiei ICS-RO

[] Hardware
[] Pentium IV
- 1 M RAM
- 40 G HDD
- USB
[] Conexiune internet stabilã (512 Kbps sau superioarã), nerecomandat dial-up
[] Imprimantã laser (600 dots/inch)
[] Software
[] Windows 2000 sau XP
[] Internet Explorer versiunea 6.0 şi 7.0 sau Mozilla Firefox 3.01
[] Java Runtime Environment versiunea 1.4.2 sau superioarã (disponibil pe site-ul SUN)
[] Acrobat Reader PDF - versiunea 6.0 sau superioarã (opţional)


ANEXA 1 bis
la norme

CERINŢE TEHNICE
pentru accesul la aplicaţia ICS-RO

[] Hardware
[] Conexiune internet stabilã (512 Kbps sau superioarã)
[] Software
[]Aplicaţie proprie care sã interacţioneze cu aplicaţia ICS-RO prin schimbul de mesaje electronice care sã respecte formatul şi structura impuse de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor


ANEXA 2
la norme


Nr. .......... din ..................
Cãtre Autoritatea Naţionalã a Vãmilor,
Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã

CERERE DE AUTORIZARE
pentru acces la aplicaţia ICS-RO

Denumirea ...............................................................,
EORI*) ..................................................................,
cu sediul în ............................................................,
adresa ..................................................................,
reprezentatã legal de**) ................................................,
având funcţia de**) .....................................................,
solicitãm autorizarea pentru accesul la aplicaţia ICS-RO prin utilizarea urmãtoarei/urmãtoarelor soluţii tehnice de acces:
a) DTI
1.[] introducerea/actualizarea datelor din declaraţia sumarã de intrare;
2.[] încãrcarea datelor dintr-un fişier XML generat de propriile aplicaţii;
b) EDI
[] schimb securizat de mesaje electronice între aplicaţia proprie şi aplicaţia ICS-RO.

Numele, prenumele, funcţia
...........................

Semnãtura şi ştampila
...........................

-------
*) EORI - numãrul de înregistrare şi identificare al operatorului economic/persoanei fizice.
**) Se completeazã cu numele, prenumele şi funcţia persoanei care reprezintã legal operatorul economic.

ANEXA 3
la norme



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ FORMULAR DE ÎNREGISTRARE ÎN ICS-RO │
├──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┤
│DENUMIRE SOLICITANT │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│EORI │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ADRESÃ │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│COD POŞTAL (ZIP) │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ORAŞ/LOCALITATE │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│SECTOR/JUDEŢ │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ŢARà │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│TELEFON │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│FAX │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│E-MAIL │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│NUME/PRENUME REPREZENTANT LEGAL*) │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│IP Public**) │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │[] PERSOANÃ care introduce mãrfurile │
│SOLICIT ACCESUL ÎN CALITATE DE: │pe teritoriul vamal al Comunitãţii │
│ ├──────────────────────────────────────┤
│ │[] REPREZENTANT │
│ ├──────────────────────────────────────┤
│ │[] TRANSPORTATOR │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│DATA INTRODUCERII ÎN ICS-RO │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│DATA IEŞIRII DIN ICS-RO │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│SEMNÃTURÃ │ │
│ŞTAMPILà │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



---------
*) Se completeazã cu numele şi prenumele reprezentantului legal al operatorului economic.
**) Se completeazã cu IP-ul public al staţiei de pe care se doreşte conectarea la ICS-RO, în cazul soluţiei tehnice de conectare EDI.


ANEXA 4
la norme


LISTA
direcţiilor judeţene pentru accize şi operaţiuni
vamale/birourilor vamale pe lângã care se doreşte autorizarea
şi a persoanelor desemnate sã utilizeze aplicaţia ICS-RO*)


┌────┬──────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │ DJAOV/Birou vamal │ Persoane desemnate│ Valabilitate**) │
│crt.├──────────┬───────────────────┼─────────┬─────────┼──────────┬──────────┤
│ │ Cod │ Denumire │ Nume │ Prenume │ Data de │ Data de │
│ │ │ │ │ │ început │ sfârşit │
│ │ │ │ │ │zz/ll/│zz/ll/│
├────┴──────────┴───────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┤
│ D.R.A.O.V. BRAŞOV - RODRVBV0 │
├────┬──────────┬───────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┤
│ 1.│ROBV0300 │ALBA IULIA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 2.│ROBV0900 │BRAŞOV │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 3.│ROBV5600 │MIERCUREA-CIUC │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 4.│ROBV5610 │ODORHEIU SECUIESC │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 5.│ROBV7820 │SFÂNTU GHEORGHE │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 6.│ROBV7910 │SIBIU - AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 7.│ROBV7900 │SIBIU │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 8.│ROBV8820 │TÂRGU MUREŞ - │ │ │ │ │
│ │ │AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 9.│ROBV8800 │TÂRGU MUREŞ │ │ │ │ │
├────┴──────────┴───────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┤
│ D.R.A.O.V. BUCUREŞTI - RODRVBU0 │
├────┬──────────┬───────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┤
│ 10.│ROBU1030 │OTOPENI CÃLÃTORI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 11.│ROBU1040 │BÃNEASA - AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 12.│ROBU1200 │ANTREPOZITE │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 13.│ROBU1400 │TÂRGURI ŞI EXPOZIŢII │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 14.│ROBU3910 │GIURGIU │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 15.│ROBU1380 │POŞTÃ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 16.│ROBU3980 │ZONA LIBERÃ GIURGIU│ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 17.│ROBU7100 │PLOIEŞTI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 18.│ROBU8600 │TÂRGOVIŞTE │ │ │ │ │
├────┴──────────┴───────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┤
│ D.R.A.O. V. CLUJ - RODRVCJ0 │
├────┬──────────┬───────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┤
│ 19.│ROCJ0400 │BISTRIŢA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 20.│ROCJ1800 │CLUJ-NAPOCA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 21.│ROCJ1810 │CLUJ-NAPOCA - │ │ │ │ │
│ │ │AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 22.│ROCJ9700 │ZALÃU │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 23.│ROCJ0500 │BAIA MARE │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 24.│ROCJ4310 │HALMEU │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 25.│ROCJ6580 │ORADEA - AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 26.│ROCJ6570 │ORADEA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 27.│ROCJ7810 │SATU MARE │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 28.│ROCJ8000 │SIGHET │ │ │ │ │
├────┴──────────┴───────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┤
│ D.R.A.O.V. CRAIOVA - RODRVCR0 │
├────┬──────────┬───────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┤
│ 29.│ROCR0310 │ALEXANDRIA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 30.│ROCR1700 │CALAFAT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 31.│ROCR1720 │BECHET │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 32.│ROCR2000 │CORABIA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 33.│ROCR2100 │CRAIOVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 34.│ROCR2110 │CRAIOVA - AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 35.│ROCR7000 │PITEŞTI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 36.│ROCR7700 │RÂMNICU VÂLCEA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 37.│ROCR8210 │SLATINA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 38.│ROCR8810 │TÂRGU JIU │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 39.│ROCR9100 │TURNU MÃGURELE │ │ │ │ │
├────┴──────────┴───────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┤
│ D.R.A.O.V. CONSTANŢA - RODRVCT0 │
├────┬──────────┬───────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┤
│ 40.│ROCT1710 │CÃLÃRAŞI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 41.│ROCT1900 │CONSTANŢA-SUD │ │ │ │ │
│ │ │AGIGEA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 42.│ROCT1970 │CONSTANŢA - PORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 43.│ROCT5100 │MIHAIL KOGÃLNICEANU│ │ │ │ │
│ │ │- AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 44.│ROCT5400 │MANGALIA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 45.│ROCT8220 │SLOBOZIA │ │ │ │ │
├────┴──────────┴───────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┤
│ D.R.A.O.V. GALAŢI - RODRVGL0 │
├────┬──────────┬───────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┤
│ 46.│ROGL0700 │BRÃILA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 47.│ROGL0710 │ZONA LIBERÃ BRÃILA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 48.│ROGL1500 │BUZÃU │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 49.│ROGL3600 │FOCŞANI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 50.│ROGL3610 │OANCEA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 51.│ROGL3800 │GALAŢI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 52.│ROGL3810 │ZONA LIBERÃ GALAŢI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 53.│ROGL3850 │GIURGIULEŞTI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 54.│ROGL8900 │TULCEA │ │ │ │ │
├────┴──────────┴───────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┤
│ D.R.A.O.V. IAŞI - RODRVIS0 │
├────┬──────────┬───────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┤
│ 55.│ROIS0100 │ALBIŢA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 56.│ROIS0600 │BACÃU │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 57.│ROIS0620 │BACÃU - AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 58.│ROIS1600 │BOTOŞANI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 59.│ROIS2700 │DORNEŞTI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 60.│ROIS4660 │IAŞI - AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 61.│ROIS4650 │IAŞI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 62.│ROIS4800 │PAŞCANI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 63.│ROIS4990 │SCULENI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 64.│ROIS7400 │PIATRA-NEAMŢ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 65.│ROIS8200 │SIRET │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 66.│ROIS8230 │SUCEAVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 67.│ROIS9610 │VASLUI │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 68.│ROIS1610 │STÂNCA COSTEŞTI │ │ │ │ │
├────┴──────────┴───────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┤
│ D.R.A.O.V. TIMIŞOARA - RODRVTM0 │
├────┬──────────┬───────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┤
│ 69.│ROTM0200 │ARAD │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 70.│ROTM0230 │ARAD - AEROPORT │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 71.│ROTM2300 │ZONA LIBERÃ CURTICI│ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 72.│ROTM8100 │DEVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 73.│ROTM5010 │JIMBOLIA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 74.│ROTM5510 │MORAVIŢA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 75.│ROTM7600 │REŞIŢA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 76.│ROTM8720 │TIMIŞOARA - BAZÃ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 77.│ROTM8730 │TIMIŞOARA- AEROPORT│ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 78.│ROTM8750 │LUGOJ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 79.│ROTM6100 │NAIDÃŞ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 80.│ROCR7270 │PORŢILE DE FIER I │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 81.│ROCR7280 │ORŞOVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ 82.│ROCR9000 │DROBETA-TURNU │ │ │ │ │
│ │ │SEVERIN │ │ │ │ │
└────┴──────────┴───────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┘



--------
*) Se vor completa numai direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale/birourile vamale şi utilizatorii operatorilor economici unde aceştia îşi desfãşoarã activitatea.
**) Data de început/sfârşit, data de la/pânã la care operatorii economici vor utiliza sistemul ICS-RO pe lângã direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale/birourile vamale unde aceştia îşi desfãşoarã activitatea.


ANEXA 5
la norme


DECLARAŢIE-ANGAJAMENT
privind respectarea obligaţiilor ce revin persoanelor
autorizate pentru accesul/utilizarea aplicaţiei ICS-RO

Nr. ............./data ...................

Operatorul economic ......................................., EORI*) ............................, reprezentat legal prin ........................................., având funcţia de ............................, se angajeazã:
în calitate de persoanã autorizatã pentru accesul/utilizarea aplicaţiei ICS-RO, cunoscând dispoziţiile legale cu caracter general şi special în materie de protecţie a dreptului de proprietate, precum şi sancţiunile aplicabile în cazul sãvârşirii unor fapte prin care se aduc atingeri dreptului de proprietate, ne asumãm în mod direct şi necondiţionat obligaţiile privitoare la utilizarea/accesul la aplicaţiei/aplicaţia ICS-RO faţã de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, în calitate de proprietar al Sistemului informatic integrat vamal, astfel:

I. Obligaţiile persoanei autorizate
Ne angajãm, în calitate de persoane autorizate pentru accesul/utilizarea la aplicaţia/aplicaţiei ICS-RO, sã respectãm regulile impuse de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, singura în mãsurã sã asigure aceste facilitãţi, în condiţiile pe care le considerã necesare.
Faţã de cele de mai sus, ne obligãm:
1. Condiţii tehnice:
a) sã deţinem echipamentele de calcul adecvate pentru instalarea, utilizarea şi funcţionarea normalã a aplicaţiei ICS-RO;
b) sã deţinem platforma software adecvatã pentru instalarea, utilizarea şi funcţionarea normalã a aplicaţiei ICS-RO;
c) sã asigurãm suportul tehnic necesar pentru utilizarea şi funcţionarea normalã a aplicaţiei ICS-RO;
d) sã asigurãm conexiunea la internet în conformitate cu condiţiile stabilite prin prezentele norme privind accesul la aplicaţia ICS-RO.
2. Resursele umane:
a) sã asigurãm personalul calificat în domeniul informatic şi vamal capabil, sã utilizeze aplicaţia ICS-RO;
b) sã asigurãm instruirea personalului utilizator al aplicaţiei ICS-RO cu privire la normele în vigoare.
3. Confidenţialitatea şi securitatea datelor:
a) sã asigurãm utilizarea aplicaţiei ICS-RO puse la dispoziţie de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, la parametrii definiţi de aceasta;
b) sã nu permitem accesul terţilor la aplicaţia ICS-RO;
c) sã nu utilizãm aplicaţia ICS-RO în numele altor persoane juridice sau fizice;
d) sã nu distribuim aplicaţia ICS-RO altor persoane juridice sau fizice;
e) sã nu modificãm aplicaţia ICS-RO;
f) sã nu utilizãm alte produse informatice pentru accesul la aplicaţia ICS-RO;
g) sã luãm toate mãsurile ce se impun pentru a nu afecta securitatea Sistemului informatic integrat vamal;
h) sã asiguram confidenţialitatea datelor şi informaţiilor de care luãm cunoştinţã prin utilizarea aplicaţiei ICS-RO.
4. Asigurarea condiţiilor pentru exercitarea dreptului de control al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor asupra activitãţii desfãşurate privind:
a) respectarea obligaţiilor referitoare la condiţiile tehnice, comunicaţii şi confidenţialitatea şi securitatea datelor;
b) nivelul de instruire a persoanelor desemnate sã utilizeze aplicaţia ICS-RO şi respectarea instrucţiunilor de lucru.

II. Mãsuri cu caracter administrativ ce pot fi luate de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor
În cazul nerespectãrii obligaţiilor asumate, am luat cunoştinţã cã suntem pasibili de a suporta urmãtoarele sancţiuni, în funcţie de gravitatea faptelor sãvârşite:
a) suspendarea temporarã a autorizaţiei de acces la aplicaţia ICS-RO pe o perioadã cuprinsã între 3 şi 12 luni;
b) anularea autorizaţiei de acces la aplicaţia ICS-RO.
Autoritatea Naţionalã a Vãmilor are dreptul de a anula sau de a prelungi sancţiunile acordate.
Aplicarea sancţiunilor de cãtre Autoritatea Naţionalã a Vãmilor nu exclude rãspunderea civilã şi penalã a persoanei autorizate pentru eventualele prejudicii cauzate prin faptele sãvârşite.

Data ...................
Persoanã autorizatã
Funcţia ...............................
Numele şi prenumele ...................
Semnãtura .............................

--------
*) EORI - numãrul de înregistrare şi identificare al operatorului economic.


ANEXA 6
la norme

AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR
DIRECŢIA DE TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI, COMUNICAŢII ŞI STATISTICÃ VAMALÃ

Exemplar nr. ................

AUTORIZAŢIE
pentru accesul la aplicaţia ICS-RO

Nr. ............. din ....................

1. Denumirea şi adresa solicitantului
............................................................................
............................................................................
2. EORI ....................................................................
Prezenta autorizaţie s-a eliberat pentru accesul la aplicaţia ICS-RO prin:
a) DTI
1. [] introducerea/actualizarea datelor din declaraţia sumarã de intrare;
2. [] încãrcarea datelor dintr-un fişier XML generat de propriile aplicaţii;
b) EDI
[] schimb securizat de mesaje electronice între aplicaţia proprie şi aplicaţia ICS-RO.

Director,
......................


ANEXA 7
la norme

CERERE DE EXTINDERE
pentru acces la aplicaţia ICS-RO

Denumirea ......................................, EORI*) ................................, cu sediul în ..........................., adresa ................................................, reprezentatã legal de**) ............................................, având funcţia de**) ..........................., beneficiar al Autorizaţiei de acces nr. ................................, solicitãm extinderea autorizaţiei de acces la DJAOV/Biroul vamal ...............................

Numele, prenumele şi funcţia
............................

Semnãtura şi ştampila
..........................

---------
*) EORI - numãrul de înregistrare şi identificare al operatorului economic/persoanei fizice.
**) Se completeazã cu numele, prenumele şi funcţia persoanei care reprezintã legal operatorul economic.


-------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016