Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.349 din 16 decembrie 2021  privind modificarea şi completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 64/2019 pentru aprobarea structurii specifice şi a regulamentului de funcţionare a Comisiei de supraveghere a răspunderii extinse a producătorilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 2.349 din 16 decembrie 2021 privind modificarea şi completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 64/2019 pentru aprobarea structurii specifice şi a regulamentului de funcţionare a Comisiei de supraveghere a răspunderii extinse a producătorilor

EMITENT: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1198 din 17 decembrie 2021
    Având în vedere Referatul de aprobare al Direcţiei gestionarea deşeurilor nr. 139.318/DGD din 6.12.2021,
    în temeiul prevederilor:
    - art. 57 alin. (1), (4) şi (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 13 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 43/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor,

    ministrul mediului, apelor şi pădurilor emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 64/2019 pentru aprobarea structurii specifice şi a regulamentului de funcţionare a Comisiei de supraveghere a răspunderii extinse a producătorilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 161 din 28 februarie 2019, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    (1) Comisia de supraveghere a răspunderii extinse a producătorilor, denumită în continuare Comisia, are următoarea structură:
    a) o persoană cu atribuţii în domeniul gestionării deşeurilor din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, propusă de către coordonatorul structurii - preşedinte, membru titular cu drept de vot;
    b) o persoană cu atribuţii în domeniul gestionării deşeurilor din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, propusă de către coordonatorul structurii - vicepreşedinte, membru supleant cu drept de vot;
    c) doi funcţionari publici responsabili potrivit fişei de post pentru directiva privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, propuşi de către preşedintele acesteia - 1 membru titular, cu drept de vot, şi 1 membru supleant, cu drept de vot;
    d) doi funcţionari publici responsabili potrivit fişei de post pentru directiva privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, propuşi de către directorul direcţiei cu atribuţii în domeniul gestionării deşeurilor, avizaţi de către coordonatorul structurii - 1 membru titular, cu drept de vot, şi 1 membru supleant, cu drept de vot;
    e) doi funcţionari publici din cadrul direcţiei cu atribuţii în domeniul juridic din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, propuşi de către directorul acesteia, avizaţi de către coordonatorul structurii - 1 membru titular, cu drept de vot, şi 1 membru supleant, cu drept de vot;
    f) doi funcţionari publici din cadrul direcţiei cu atribuţii în domeniul economico-financiar din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, propuşi de către directorul acesteia, avizaţi de către coordonatorul structurii - 1 membru titular, cu drept de vot, şi 1 membru supleant, cu drept de vot.
    (2) Structurile prevăzute la alin. (1) lit. c)-f) transmit, la cererea secretariatului Comisiei, persoanele propuse, iar secretariatul le trimite spre aprobare către coordonator, în termen de 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    (3) În cazul în care preşedintele Comisiei se regăseşte în imposibilitatea de a exercita atribuţiile, atunci vicepreşedintele Comisiei exercită atribuţiile acestuia astfel cum sunt prevăzute de prezentul ordin.
    (4) Persoanele nominalizate la alin. (1) se aprobă prin ordin al ministrului mediului, apelor şi pădurilor, elaborat de direcţia cu atribuţii în domeniul gestionării deşeurilor.
    (5) Membrii titulari sau, după caz, membrii supleanţi ai Comisiei prevăzuţi la alin. (1) acordă, în cadrul procedurii de avizare anuală, puncte pe baza grilei prevăzute în anexa nr. 3 la Procedura de autorizare, avizare anuală şi de retragere a dreptului de operare a organizaţiilor care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 1.362/2018, cu modificările şi completările ulterioare."

    2. La articolul 3, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Comisia decide avizarea anuală sau acordarea punctajului, după caz, pentru organizaţiile care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului potrivit actului normativ aplicabil pentru fluxul de deşeuri specific."

    3. La articolul 4, alineatele (1)-(3), (5), (6), (11)-(13) şi (16) semodifică şi voraveaurmătorulcuprins:
    "ART. 4
    (1) Comisia se întruneşte lunar, la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor sau în orice alt loc indicat în convocare, în ultima zi de joi a fiecărei luni şi/sau ori de câte ori este cazul, la solicitarea preşedintelui Comisiei.
    (2) Preşedintele Comisiei convoacă şedinţa cu cel puţin 5 zile înainte de data programată prin distribuirea proiectului ordinii de zi şi a propunerilor privind problemele ce urmează a fi discutate.
    (3) Conţinutul convocării este stabilit de către preşedintele Comisiei sau la propunerea membrilor, după caz.
    ..................................................................................................
    (5) Prezenţa la lucrările Comisiei este obligatorie, iar Comisia este legal constituită dacă sunt prezenţi toţi membrii titulari sau, după caz, membrii supleanţi.
    (6) Membrii titulari sau, după caz, membrii supleanţi ai Comisiei au obligaţia să transmită secretariatului Comisiei, înainte de şedinţă, pe suport hârtie, raportul realizat în urma analizării documentelor, care va cuprinde, dacă este cazul, şi punctele acordate împreună cu justificarea care a stat la baza acordării acestora şi/sau exprimarea votului, după caz, cu privire la acordarea licenţei de operare, avizarea anuală şi/sau retragerea dreptului de operare.
    ..................................................................................................
    (11) Şedinţele Comisiei sunt conduse de către preşedintele Comisiei.
    (12) Deciziile vor fi luate cu majoritatea absolută a voturilor exprimate de participanţii la lucrările Comisiei.
    (13) Membrii titulari sau, după caz, membrii supleanţi ai Comisiei prevăzuţi la art. 2 alin. (1) sunt obligaţi să comunice punctele acordate şi/sau să voteze cu «da» sau «nu», după caz.
    ..................................................................................................
    (16) Adresa şi/sau orice alt document prevăzut la alin. (15), pentru a fi transmise către solicitant, trebuie să fie semnate de către preşedintele Comisiei."

    4. La articolul 4, alineatele (8)-(10) seabrogă.
    5. La articolul 4, după alineatul (13) se introducdouă noi alineate, alineatele (13^1) şi (13^2), cu următorul cuprins:
    "(13^1) În cazul avizării anuale, Comisia aplică media aritmetică pentru acordarea punctajului prevăzut la cap. VI pct. 28 şi 28^2 din Procedura de autorizare, avizare anuală şi de retragere a dreptului de operare a organizaţiilor care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 1.362/2018, cu modificările şi completările ulterioare, organizaţiei licenţiate care a depus documentele pentru avizarea anuală.
(13^2) În cazul avizării anuale, pentru acordarea punctajului prevăzut la cap. VI pct. 28 din Procedura de autorizare, avizare anuală şi de retragere a dreptului de operare a organizaţiilor care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 1.362/2018, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă pentru conformarea parţială a organizaţiei licenţiate care a depus documentele pentru avizarea anuală şi fracţie din punctele prevăzute pentru fiecare obligaţie din anexa nr. 3 la Procedura de autorizare, avizare anuală şi de retragere a dreptului de operare a organizaţiilor care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 1.362/2018, cu modificările şi completările ulterioare."

    6. La articolul 5, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) În cazul în care persoana desemnată să asigure secretariatul Comisiei nu poate participa la şedinţa Comisiei, preşedintele desemnează un secretar de şedinţă, care poate să fie dintre persoanele prezente, sau un alt funcţionar public din cadrul direcţiei cu atribuţii în domeniul gestionării deşeurilor, care va consemna cele discutate şi decise în procesul-verbal asumat, după caz, de către participanţii la lucrările Comisiei şi semnat de către secretarul de şedinţă."

    7. La articolul 6, alineatele (4) şi (10) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(4) Adresa prin care se solicită completarea documentaţiei se semnează de către preşedintele Comisiei.
    ..................................................................................................
(10) Secretariatul Comisiei transmite solicitantului deciziile Comisiei în ziua semnării adresei şi/sau a documentului în cauză de către preşedintele Comisiei."



    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul mediului, apelor şi pădurilor,
                    Tánczos Barna

    Bucureşti, 16 decembrie 2021.
    Nr. 2.349.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016