Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.269 din 9 decembrie 2004  pentru aprobarea modificării şi completării Ordinului ministrului transporturilor nr. 340/1999 privind aprobarea Normelor pentru acordarea autorizaţiei de funcţionare, din punct de vedere tehnic, a staţiilor de cale ferată aflate în exploatare sau cu ocazia construcţiei, reparaţiei ori modernizării acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 2.269 din 9 decembrie 2004 pentru aprobarea modificării şi completării Ordinului ministrului transporturilor nr. 340/1999 privind aprobarea Normelor pentru acordarea autorizaţiei de funcţionare, din punct de vedere tehnic, a staţiilor de cale ferată aflate în exploatare sau cu ocazia construcţiei, reparaţiei ori modernizării acestora

EMITENT: Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 50 din 14 ianuarie 2005
    În temeiul prevederilor art. 12 lit. c) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, aprobată cu modificări prin Legea nr. 197/1998, republicată, ale art. 7 alin. (3) lit. c) şi alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 89/1999, republicată, ale art. 1 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 95/1998 privind înfiinţarea unor instituţii publice în subordinea Ministerului Transporturilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 3/2002, cu completările ulterioare, ale art. 5 lit. d) din anexa nr. 1 "Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autorităţii Feroviare Române - AFER" la Hotărârea Guvernului nr. 626/1998 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Feroviare Române - AFER şi ale art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul ministrului transporturilor nr. 340/1999 privind aprobarea Normelor pentru acordarea autorizaţiei de funcţionare, din punct de vedere tehnic, a staţiilor de cale ferată aflate în exploatare sau cu ocazia construcţiei, reparaţiei ori modernizării acestora, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 385 din 13 august 1999, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. După alineatul (1) al articolului 2 se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Autorizaţia de funcţionare din punct de vedere tehnic a staţiilor de cale ferată poate fi provizorie sau permanentă."

    2. Alineatul (2) al articolului 2 va avea următorul cuprins:
    "(2) Modelul şi conţinutul autorizaţiei de funcţionare permanente, respectiv provizorii, sunt prevăzute în anexele nr. 2 şi 3, care fac parte integrantă din prezentul ordin."

    3. Liniuţa a 3-a a alineatului (1) al articolului 3 va avea următorul cuprins:

    ""- pentru staţiile de cale ferată de categoria a IV-a, haltele de mişcare şi haltele deschise pentru traficul de călători cu vânzători de bilete şi pentru traficul de marfă ca expediţii de vagoane la linia publică şi industrială, denumite în continuare hcv, în termen de maximum 24 de luni"."
    4. Articolul 8 va avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    Anexele nr. 1-3 la prezentul ordin se publică în Buletinul AFER şi se pun la dispoziţie celor interesaţi, la cererea acestora, de către Autoritatea Feroviară Română - AFER."

    5. În tot cuprinsul ordinului expresia: "persoana juridică care deţine staţia de cale ferată" se înlocuieşte cu: "persoana juridică care deţine în proprietate staţia de cale ferată".

    ART. II
    Anexa nr. 1 "Norme pentru acordarea autorizaţiei de funcţionare, din punct de vedere tehnic, a staţiilor de cale ferată aflate în exploatare sau cu ocazia construcţiei, reparaţiei ori modernizării acestora" se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Alineatul (1) al articolului 2 va avea următorul cuprins:
    "(1) Autorizaţia permanentă de funcţionare din punct de vedere tehnic a staţiei de cale ferată, denumită în continuare autorizaţie permanentă, este documentul eliberat de Autoritatea Feroviară Română - AFER, denumită în continuare AFER, prin care se atestă că staţia de cale ferată pentru care a fost emisă autorizaţia îndeplineşte condiţiile tehnice necesare desfăşurării transportului feroviar în condiţiile prevăzute la art. 1."

    2. După alineatul (2) al articolului 2 se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Autorizaţia provizorie de funcţionare din punct de vedere tehnic a staţiei de cale ferată, denumită în continuare autorizaţie provizorie, este documentul eliberat de AFER prin care se atestă că staţia de cale ferată pentru care a fost emisă autorizaţia nu îndeplineşte în totalitate condiţiile prevăzute în normele tehnice specifice în vigoare, fără a afecta însă efectuarea transportului feroviar în condiţii de siguranţă a circulaţiei, de securitate a transporturilor, de protecţie a mediului şi de asigurare a calităţii serviciilor publice."

    3. Alineatul (3) al articolului 2 va avea următorul cuprins:
    "(3) Prezentele norme se aplică staţiilor de cale ferată amplasate pe infrastructura feroviară publică sau privată de pe teritoriul României. În cadrul prezentelor norme, prin staţii de cale ferată se înţelege şi haltele de mişcare şi haltele deschise pentru traficul de călători cu vânzători de bilete şi pentru traficul de marfă ca expediţii de vagoane la linia publică şi industrială."

    4. Articolul 3 va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    (1) Autorizaţia permanentă este documentul cu regim special, nominal şi netransmisibil, care se acordă pentru o perioadă de 10 ani de la data eliberării şi este valabilă în condiţiile vizării sale de către AFER la intervale de 2 ani.
    (2) Autorizaţia provizorie este documentul cu regim special, nominal şi netransmisibil, care se acordă pentru o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire cu încă un an, tarifată cu 50% din tariful de autorizare."

    5. Litera f) a articolului 4 se abrogă.
    6. Litera c) a articolului 5 se abrogă.
    7. Articolul 10 va avea următorul cuprins:
    "ART. 10
    (1) Cu cel puţin 30 de zile lucrătoare, dar nu mai mult de 45 de zile lucrătoare înainte de data expirării vizei autorizaţiei permanente, respectiv a valabilităţii autorizaţiei provizorii, solicitantul va cere în scris AFER acordarea unei noi vize, respectiv unei noi autorizaţii permanente. Cererea va fi însoţită de dovada plăţii tarifului aferent.
    (2) AFER va comunică în scris solicitantului, în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data primirii cererii, programul vizitei de evaluare pentru acordarea vizei, respectiv autorizaţiei permanente.
    (3) AFER va comunică în scris solicitantului, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data efectuării vizitei de evaluare, decizia privind acordarea sau neacordarea vizei, respectiv autorizaţiei permanente. Decizia de neacordare va fi motivată.
    (4) Dacă în termen de 90 de zile lucrătoare de la primirea comunicării deciziei de neacordare solicitantul va prezenta dovezile de eliminare a neconformităţilor menţionate în decizie, AFER va acorda viza, respectiv autorizaţia permanentă solicitată; în caz contrar, se va acorda autorizaţie provizorie, respectiv se va suspenda autorizaţia."


    ART. III
    După anexa nr. 2 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 3, al cărei conţinut este prevăzut în anexa la prezentul ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare după 30 de zile de la data publicării.


                    p. Ministrul transporturilor,
                    construcţiilor şi turismului,
                    Ileana Tureanu,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 9 decembrie 2004.
    Nr. 2.269.

    ANEXA 1

    (Anexa Nr. 3)
    ROMÂNIA
    MINISTERUL TRANSPORTURILOR
    AUTORITATEA FEROVIARĂ ROMÂNĂ - AFER
    AUTORIZAŢIE DE FUNCŢIONARE PROVIZORIE
    seria .......... nr. ........
    - Model -
    Se atestă că staţia de cale ferată ....., de categoria ......, deţinută de persoana juridică ...., cu sediul în localitatea ....., str. .... nr. ...., judeţul (sectorul) ...., înregistrată la registrul comerţului cu nr. ....., îndeplineşte cerinţele tehnice pentru desfăşurarea transportului feroviar de ....... în condiţii de siguranţă a circulaţiei, de securitate a transporturilor şi de calitate a serviciilor, prevăzute în normele tehnice specifice în vigoare.
    Prezenta autorizaţie este valabilă până la data de ............
    Data eliberării ..........................
    Director general,
    .................
    (numele şi prenumele)
    L.S.
    Valabilitatea prezentei autorizaţii se prelungeşte până la data de .....................
    Data ..........................
    Director general,
    ......................
    (numele şi prenumele)
    L.S.
    _______________

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016