Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.260 din 27 noiembrie 2001  privind fisele fiscale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.260 din 27 noiembrie 2001 privind fisele fiscale

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 799 din 14 decembrie 2001
Ministrul finanţelor publice,
în temeiul prevederilor <>art. 14 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza prevederilor art. 26 şi ale <>art. 84 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe venit,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba modelul şi conţinutul formularelor "Fişa fiscalã 1 (pentru venituri din salarii la funcţia de baza - FF1)", cod 14.13.01.13/1, şi "Fişa fiscalã 2 (pentru venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza - FF2)", cod 14.13.01.13/2, prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 2
Formularele prevãzute la art. 1 se completeazã şi se depun conform instrucţiunilor şi procedurii cuprinse în anexa nr. 2.
ART. 3
Caracteristicile de tipãrire, modul de difuzare, de utilizare şi de pãstrare a formularelor menţionate sunt prevãzute în anexa nr. 3.
ART. 4
Angajatorii care au înregistrat în semestrul I al anului precedent celui pentru care se depun fişele fiscale un numãr mediu de salariaţi cu contract de munca mai mare de 10 au obligaţia sa transmitã fişele fiscale pe cale electronica, cu respectarea condiţiilor prevãzute în anexa nr. 4.
ART. 5
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 6
Direcţia generalã de proceduri fiscale, Direcţia generalã a tehnologiei informatiei, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi angajatorii vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 7
Prezentul ordin intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2002.
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin este abrogat <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.193/1999 referitor la fişele fiscale prevãzute de <>Ordonanta Guvernului nr. 73/1999 privind impozitul pe venit, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 517 din 25 octombrie 1999, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 8
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu


ANEXA 1

Modelele pentru Fişa Fiscalã 1 şi Fişa Fiscalã 2*)

----------
*) NOTA C.T.C.E.: Anexa se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 799 din 14 decembrie 2001, la paginile 2-16. Vedeti imaginile şi tabelele asociate actului




ANEXA 2

INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Fişa fiscalã 1
(pentru venituri din salarii la funcţia de baza - FF1)"
Cod 14.13.01.13/1
Fişa fiscalã 1 este un formular tipizat care se completeazã de cãtre plãtitorii de venituri din salarii pentru fiecare persoana fizica romana cu domiciliul în România, care are funcţia de baza la acea unitate, precum şi pentru fiecare persoana fizica romana fãrã domiciliu în România sau persoana fizica strãinã, care are permis de munca şi contract individual de munca, denumita în continuare angajat.
Fişa fiscalã 1 se completeazã în 3 exemplare, astfel:
- exemplarul Fisei fiscale 1 cu specificaţia "original pentru angajator";
- exemplarul Fisei fiscale 1 cu specificaţia "copie pentru unitatea fiscalã";
- exemplarul Fisei fiscale 1 cu specificaţia "copie pentru angajat".
Fişa fiscalã 1 poate fi corectatã de cãtre angajator din proprie initiativa, prin depunerea unei "Fise fiscale rectificative". Aceasta va fi întocmitã pe acelaşi formular ca şi Fişa fiscalã 1 care se corecteaza, bifandu-se casuta "Fişa fiscalã rectificativa" aflatã pe prima pagina a celor 3 exemplare.
Fişa fiscalã 1 se semneazã de conducerea unitãţii plãtitoare de salarii, în cazul persoanelor juridice, de angajator, în cazul persoanelor fizice, sau de asociatul desemnat prin contract, în cazul asociaţiilor fãrã personalitate juridicã.
Sumele înscrise în Fişa fiscalã 1 se exprima în lei.
Fişa fiscalã 1 se completeazã dupã cum urmeazã:

CAP. 1
Date de identificare angajator
Se completeazã înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect toate datele prevãzute de formular, astfel:
a) în cazul în care angajatorul este persoana juridicã sau alta entitate care, conform reglementãrilor în vigoare, trebuie sa detina cod de înregistrare fiscalã sau cod unic de înregistrare, atunci:
- în rubrica "Cod angajator" se înscrie codul de înregistrare fiscalã sau codul unic de înregistrare al angajatorului, dupã caz.
Codul de înregistrare fiscalã se înscrie fãrã atributul fiscal "R", care atesta calitatea de plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã;
- în casuta libera din dreapta rubricii "Cod angajator" se va înscrie numãrul indicator corespunzãtor (1);
- se completeazã rubrica "Denumire sau Nume şi Prenume" şi rubricile privind adresa la care se afla sediul angajatorului;
b) în cazul în care angajatorul este persoana fizica:
- în rubrica "Cod angajator" se înscrie codul numeric personal, în cazul persoanelor fizice romane cu domiciliul în România şi al persoanelor fizice romane fãrã domiciliu în România, sau numãrul de identificare fiscalã atribuit de Ministerul Finanţelor Publice, în cazul persoanelor fizice strãine;
- în casuta libera din dreapta rubricii "Cod angajator" se va înscrie numãrul indicator corespunzãtor (2);
- se completeazã rubrica "Denumire sau Nume şi Prenume" şi rubricile privind adresa la care se afla sediul angajatorului.
În cazul angajatorilor persoane fizice se va înscrie adresa sediului de desfãşurare a activitãţii.

CAP. 2
Date de identificare angajat
Se completeazã înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect toate datele prevãzute de formular, pe baza documentelor prezentate de angajat.
În rubrica "Cod angajat" se înscrie codul numeric personal, în cazul angajaţilor persoane fizice romane cu domiciliul în România şi persoane fizice romane fãrã domiciliu în România, sau numãrul de identificare fiscalã atribuit de organul fiscal, în cazul angajaţilor persoane fizice strãine.
În situaţia în care angajatul este o persoana fizica romana fãrã domiciliu în România se bifeaza cu "X" casuta corespunzãtoare.
În cazul în care salariatul îşi schimba numele în timpul anului, în rubrica "Nume şi Prenume" se va înscrie alãturi de vechiul nume introdus între paranteze şi noul nume.
În rubricile privind adresa se completeazã datele referitoare la domiciliu, în cazul persoanelor fizice romane cu domiciliul în România, sau datele referitoare la resedinta, în cazul persoanelor fizice romane fãrã domiciliu în România sau al persoanelor fizice strãine.
În cazul modificãrii în cursul anului a datelor de identificare, în exemplarul care se depune la organul fiscal vor fi înscrise datele de identificare valabile la data de 31 decembrie a anului fiscal pentru care se depune fişa fiscalã sau, dupã caz, la data încetãrii raporturilor de munca cu angajatul respectiv, cu excepţia rubricii "Nume şi Prenume" în care se vor înscrie ambele nume.
Înscrierea cifrelor în rubricile "Cod angajator" şi "Cod angajat" se face aliniindu-se cifrele la dreapta. În eventualele casute rãmase libere din fata codului nu se va înscrie "0" sau alte semne grafice care sa semnifice lipsa datelor (-; x; / etc.), spaţiul rãmânând gol.

CAP. 3
Date privind îndeplinirea condiţiilor pentru calculul impozitului anual şi pentru regularizarea acestuia
În situaţia în care angajaţii permanent declara pe propria rãspundere ca în anul fiscal respectiv au realizat şi alte venituri care se globalizeaza, angajatorul va înscrie "X" în casuta corespunzãtoare.
Rubricile "Data angajãrii" şi "Data încetãrii activitãţii" se completeazã numai atunci când aceste situaţii se produc în cursul anului fiscal de referinta.

CAP. 4
Deduceri personale
Acest capitol se completeazã numai pentru angajaţii persoane fizice romane cu domiciliul în România, pe baza documentelor justificative prezentate.
A. Total coeficient deducere rezultat din calcul
Se completeazã de cãtre angajator pentru fiecare luna, prin însumarea coeficientului de deducere personalã înscris la lit. B, de care beneficiazã angajatul potrivit situaţiei proprii, şi a coeficienţilor de deducere personalã suplimentarã înscrişi la lit. C, de care beneficiazã angajatul pentru persoanele aflate în întreţinere.
B. Situaţia proprie pentru deducere suplimentarã
În situaţia în care angajatul se încadreazã în categoria invalizi de gradul I şi handicap grav, acesta beneficiazã de o deducere personalã suplimentarã de 1,0 inmultit cu deducerea personalã de baza, iar în situaţia în care angajatul se încadreazã în categoria invalizi de gradul II şi persoane cu handicap accentuat, beneficiazã de o deducere personalã suplimentarã de 0,5 inmultit cu deducerea personalã de baza.
În aceste cazuri se procedeazã astfel:
- se înscrie "X" în casuta corespunzãtoare situaţiei angajatului;
- se înscrie coeficientul corespunzãtor deducerii proprii, determinat prin însumarea coeficientului pentru deducerea personalã de baza (1) şi a coeficientului aferent deducerii suplimentare, pe perioada invaliditatii sau a handicapului, în casuta corespunzãtoare lunii în care exista acest drept de deducere.
În cazul în care angajatul beneficiazã doar de deducere personalã de baza, se înscrie coeficientul 1,0.
În cazul salariaţilor la care survin schimbãri în cursul anului în ceea ce priveşte gradul de invaliditate sau de handicap, se vor.bifa ambele casute, schimbarea fiind reflectatã în mod corespunzãtor în coeficienţii de deducere înscrişi în acest capitol.
C. Date referitoare la persoanele aflate în întreţinere pentru care se solicita deducere suplimentarã
Pentru fiecare persoana aflatã în întreţinerea angajatului se va completa câte o rubrica distinctã, cu indicarea codului numeric personal sau a numãrului de identificare fiscalã, dupã caz, precum şi a numelui şi prenumelui persoanei aflate în întreţinere.
Se va înscrie "X" în casuta corespunzãtoare calitãţii persoanei aflate în întreţinere (soţ/sotie, copil etc.), pe baza declaraţiei pe propria rãspundere date de angajat şi a documentelor justificative care atesta calitatea persoanelor aflate în întreţinere.
În cazul în care pentru persoana aflatã în întreţinere angajatul beneficiazã de deducere personalã suplimentarã pentru starea de invaliditate sau de handicap a celui întreţinut, se va înscrie "X" în casuta corespunzãtoare situaţiei persoanei întreţinute, pe baza documentelor care atesta situaţia acesteia.
Coeficientul lunar de deducere personalã suplimentarã de care beneficiazã angajatul pentru persoana în cauza se va determina prin însumarea coeficientului corespunzãtor calitãţii persoanei aflate în întreţinere şi a coeficientului de deducere corespunzãtor gradului de invaliditate şi de handicap al persoanei întreţinute, dupã caz.
În cazul în care pentru persoana aflatã în întreţinere intervin schimbãri în cursul anului în ceea ce priveşte gradul de invaliditate, se va bifa casuta de la rubrica "Deducere personalã suplimentarã", schimbarea fiind reflectatã în mod corespunzãtor în coeficienţii de deducere înscrişi în acest capitol, astfel încât persoana aflatã în întreţinere sa fie înscrisã o singura data în cap. IV "Deduceri personale", lit. C.

CAP. 5
Calculul impozitului pe veniturile din salarii
A. Se completeazã pentru fiecare luna cu datele din statul de salarii referitoare la angajatul respectiv, astfel:
- coloana 1 "Venit net", randurile 1.1-12.1 - se înscrie venitul net din salarii, calculat potrivit legii, cuvenit salariatului conform statului de salarii din luna respectiva. Nu se înscriu veniturile scutite la plata impozitului pe venit;
- coloana 2 "Impozit lunar calculat şi reţinut", randurile 1.2-12.2 - se înscrie impozitul calculat şi reţinut lunar, stabilit potrivit legii, conform statului de salarii din luna respectiva;
- coloana 1 "Venit net", rândul 13.1 - se înscrie prima de vacanta acordatã pe lângã indemnizaţia de concediu de odihna, potrivit prevederilor contractelor de munca sau ale unor legi speciale, în limita salariului de baza din luna anterioarã plecãrii în concediu, dupã deducerea contribuţiei la asigurãrile sociale de sãnãtate;
- coloana 2 "Impozit lunar calculat şi reţinut", rândul 13.2 - se înscrie impozitul calculat şi reţinut, stabilit potrivit legii, separat de celelalte drepturi salariale ale lunii în care se plãtesc.
Rândul "Total" se completeazã, pe coloane, astfel:
- coloana 1 "Venit net" - se totalizeazã venitul net realizat;
- coloana 2 "Impozit calculat şi reţinut" - se totalizeazã impozitul calculat şi reţinut în cursul anului.
B. "Cheltuieli profesionale acordate" - se completeazã cu suma cheltuielilor profesionale acordate în cursul anului, conform statului de salarii.
C. "Numãr de luni pentru care s-au acordat cheltuieli profesionale" - se completeazã cu numãrul de luni pentru care s-au acordat cheltuieli profesionale.

CAP. 6
Date referitoare la regularizarea impozitului
Se completeazã de cãtre plãtitorii de venituri din salarii numai pentru angajaţii cãrora li se efectueazã calculul impozitului anual şi regularizarea acestuia, astfel:
- în rândul 1 "Venit net" se preia suma din coloana 1, rândul 14.1 "Total" de la cap. V "Calculul impozitului pe veniturile din salarii";
- în rândul 2 "Cheltuieli profesionale acordate" se preia suma din rândul B de la cap. V "Calculul impozitului pe veniturile din salarii";
- în rândul 3 "Cheltuieli profesionale cuvenite" se înscrie suma obţinutã prin înmulţirea cheltuielilor profesionale calculate pe baza deducerii personale de baza, stabilitã la sfârşitul anului prin ordin al ministrului finanţelor publice, cu numãrul lunilor calendaristice pentru care s-au acordat cheltuieli profesionale;
- în rândul 4 "Venit net recalculat" se înscrie suma calculatã prin adunarea la venitul net a "Cheltuielilor profesionale acordate" (rândul 2) şi scãderea din venitul net a "Cheltuielilor profesionale cuvenite" (rândul 3);
- în rândul 5 "Deduceri personale cuvenite" se înscrie suma deducerilor personale (de baza şi suplimentare) cuvenite angajatului, recalculata prin înmulţirea coeficienţilor înscrişi în cap. IV "Deduceri personale" lit. A din Fişa fiscalã 1 cu deducerea personalã de baza stabilitã la sfârşitul anului prin ordin al ministrului finanţelor publice.
Deducerile personale se acorda, conform legii, în limita venitului net realizat şi suma maxima a acestora nu poate depãşi lunar de 3 ori deducerea personalã de baza;
- în rândul 6 "Venit anual baza de calcul" se înscrie diferenţa dintre venitul net recalculat (rândul 4) şi deducerile personale cuvenite (rândul 5);
- în rândul 7 "Impozit anual" se înscrie impozitul anual calculat prin aplicarea baremului anual, stabilit prin ordin al ministrului finanţelor publice, la venitul anual baza de calcul (rândul 6);
- în rândul 8 "Total impozit lunar calculat şi reţinut" se preia suma din coloana 2, rândul 14.2 "Total" de la cap. V din Fişa fiscalã 1;
- în rândul 9 "Diferenţa de impozit rãmas de achitat de cãtre angajat" se înscrie diferenţa dintre impozitul anual (rândul 7) şi impozitul calculat şi reţinut în cursul anului (rândul 8), dacã suma din rândul 7 este mai mare decât cea din rândul 8;
- în rândul 10 "Diferenţa de impozit de restituit angajatului" se înscrie diferenţa dintre impozitul calculat şi reţinut în cursul anului (rândul 8) şi impozitul anual (rândul 7), dacã suma din rândul 7 este mai mica decât cea din rândul 8.
Pentru angajatul cãruia i s-a efectuat operaţiunea anuala de regularizare a impozitului, angajatorul va bifa casuta "Fişa fiscalã care cuprinde operaţiuni de regularizare a impozitului" existenta în acest scop pe prima pagina a celor 3 exemplare ale Fisei fiscale 1.
CAP. 7
Calculul impozitului pe veniturile din salarii cu impunere finala
- Venituri din salarii stabilite în baza unor hotãrâri judecãtoreşti rãmase definitive şi irevocabile - se completeazã numai pentru salariile sau diferenţele de salarii stabilite în baza unei hotãrâri judecãtoreşti rãmase definitive şi irevocabile.

CAP. 8
Venit net din salarii scutit de impozitul pe venit
Se înscrie venitul net din salarii scutit de plata impozitului pe venit, potrivit legii, cuvenit salariatului conform statului de salarii din luna respectiva.


N O T A :
În Fişa fiscalã 1 se înscriu sumele cuprinse în statele de salarii aferente perioadei impozabile şi plãtite salariaţilor pana la data limita de depunere a fişelor fiscale.

INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului "Fişa fiscalã 2 (pentru
venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza - FF2)"
Cod 14.13.01.13/2
Fişa fiscalã 2 se completeazã de plãtitorii de venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza, pentru fiecare persoana care obţine venituri de aceasta natura, denumita în continuare angajat.
Fişa fiscalã 2 se completeazã în 3 exemplare, astfel:
- exemplarul Fisei fiscale 2 cu specificaţia "original pentru angajator";
- exemplarul Fisei fiscale 2 cu specificaţia "copie pentru unitatea fiscalã";
- exemplarul Fisei fiscale 2 cu specificaţia "copie pentru angajat".
Fişa fiscalã 2 poate fi corectatã de cãtre plãtitor din proprie initiativa, prin depunerea unei "Fise fiscale 2 rectificative". Aceasta va fi întocmitã pe acelaşi formular ca şi Fişa fiscalã 2 care se corecteaza, bifandu-se casuta "Fişa fiscalã 2 rectificativa" aflatã pe prima pagina a celor 3 exemplare.
Fişa fiscalã 2 se semneazã de conducerea unitãţii plãtitoare de venituri asimilate salariilor, în cazul persoanelor juridice, de plãtitor, în cazul persoanelor fizice, sau de asociatul desemnat prin contract, în cazul asociaţiilor fãrã personalitate juridicã.
Fişa fiscalã 2 se completeazã dupã cum urmeazã:

CAP. 1
Date de identificare angajator
Se completeazã înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect toate datele prevãzute de formular, astfel:
a) în cazul în care plãtitorul este persoana juridicã sau alta entitate care, conform reglementãrilor în vigoare, trebuie sa detina cod de înregistrare fiscalã sau cod unic de înregistrare, atunci:
- în rubrica "Cod angajator" se înscrie codul de înregistrare fiscalã sau codul unic de înregistrare al plãtitorului, dupã caz.
Codul de înregistrare fiscalã se înscrie fãrã atributul fiscal "R" care atesta calitatea de plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã;
- în casuta libera din dreapta rubricii "Cod angajator" se va înscrie numãrul indicator corespunzãtor (1);
- se completeazã rubrica "Denumire sau Nume şi Prenume" şi rubricile privind adresa plãtitorului;
b) în cazul în care plãtitorul este persoana fizica:
- în rubrica "Cod angajator" se înscrie codul numeric personal, în cazul persoanelor fizice romane cu domiciliul în România şi al persoanelor fizice romane fãrã domiciliu în România, sau numãrul de identificare fiscalã atribuit de organul fiscal, în cazul persoanelor fizice strãine;
- în casuta libera din dreapta rubricii "Cod angajator" se înscrie numãrul indicator corespunzãtor (2);
- se completeazã rubrica "Nume şi Prenume" şi rubricile privind adresa plãtitorului.
În cazul plãtitorilor persoane fizice se înscrie adresa sediului de desfãşurare a activitãţii.

CAP. 2
Date de identificare angajat
Se completeazã înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect toate datele prevãzute de formular, pe baza documentelor prezentate de angajat.
În rubrica "Cod angajat" se înscrie codul numeric personal, în cazul angajaţilor persoane fizice romane cu domiciliul în România şi persoane fizice romane fãrã domiciliu în România, sau numãrul de identificare fiscalã atribuit de organul fiscal, în cazul persoanelor fizice strãine.
În cazul în care angajatul îşi schimba numele în timpul anului, în rubrica "Nume şi Prenume" se va înscrie alãturi de vechiul nume introdus între paranteze şi noul nume.
În rubricile privind domiciliul se completeazã datele referitoare la domiciliu, în cazul persoanelor fizice romane cu domiciliul în România, sau datele referitoare la resedinta din România, în cazul persoanelor fizice romane fãrã domiciliu în România sau al persoanelor fizice strãine.
În cazul modificãrii în cursul anului a datelor de identificare, în exemplarul care se depune la organul fiscal vor fi înscrise datele de identificare valabile la data de 31 decembrie a anului fiscal pentru care se depune fişa fiscalã sau, dupã caz, la data încetãrii raporturilor de munca cu angajatul, cu excepţia rubricii "Nume şi Prenume" în care se vor înscrie ambele nume.
Înscrierea cifrelor în rubricile "Cod angajator" şi "Cod angajat" se face aliniindu-se cifrele la dreapta. În eventualele casute rãmase libere din fata codului, nu se va înscrie "0" sau alte semne grafice care sa semnifice lipsa datelor (-; x; / etc.), spaţiul rãmânând gol.

CAP. 3
Calculul impozitului pe veniturile din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza
Se completeazã dupã cum urmeazã:
În casutele referitoare la "Tip venit" se bifeaza cu "x" codul corespunzãtor, astfel:
AS1 - indemnizaţii şi alte drepturi acordate persoanelor care desfãşoarã activitãţi ca urmare a unei funcţii de demnitate publica în care acestea sunt alese;
AS2 - indemnizaţia lunarã bruta, suma din profitul net şi alte drepturi cuvenite administratorilor la companii/societãţi naţionale, societãţi comerciale, regii autonome, în baza contractului de administrare;
AS3 - sume primite de membrii fondatori ai societãţilor comerciale constituite prin subscripţie publica;
AS4 - venituri realizate din încadrarea în munca ca urmare a încheierii unei convenţii civile de prestãri de servicii;
AS5 - sume plãtite reprezentanţilor în adunarea generalã a actionarilor, în consiliul de administraţie şi în comisia de cenzori;
AS6 - sume primite de reprezentanţii în organisme tripartite, potrivit legii;
AS7 - indemnizaţia lunarã a asociatului unic;
AS8 - alte drepturi de natura salariala.
Coloanele referitoare la sume se completeazã în lei, pentru fiecare luna, cu datele din statul de salarii referitoare la angajatul respectiv, astfel:
- coloana 1 "Venit baza de calcul", randurile 1.1-12.1 - se înscrie venitul net reprezentând diferenţa dintre venitul brut şi contribuţia la asigurãrile sociale de sãnãtate;
- coloana 2 "Impozit lunar calculat şi reţinut", randurile 1.2-12.2 - se înscrie impozitul lunar calculat prin aplicarea baremului lunar de impozitare la venitul baza de calcul.
Rândul "Total" - se înscriu sumele rezultate din însumarea fiecãrei coloane.

NOTA:
În Fişa fiscalã 2 se înscriu sumele cuprinse în statele aferente perioadei impozabile şi plãtite pana la data limita de depunere a fişelor fiscale.

PROCEDURA
de solicitare, distribuire şi depunere a fişelor fiscale

I. Solicitarea şi distribuirea fişelor fiscale
1. Fişele fiscale se completeazã pe formulare tipãrite sau în format electronic, dupã caz, conform modelelor prezentate în anexa nr. 1.
Angajatorii care au obligaţia de a depune fişele fiscale în format electronic vor respecta condiţiile prevãzute în anexa nr. 4, caz în care nu vor mai solicita formulare tipãrite de fise fiscale de la unitãţile fiscale.
Ceilalţi plãtitori de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia sa solicite pana la data de 30 noiembrie a fiecãrui an pentru anul urmãtor formularele de fise fiscale de la unitatea fiscalã în a carei raza teritorialã îşi au sediul sau sunt luati în evidenta fiscalã.
2. Cererea va cuprinde, în mod obligatoriu:
- datele de identificare a plãtitorului: numele, prenumele sau denumirea, codul angajatorului, adresa sediului social sau a sediului principal de desfãşurare a activitãţii etc.;
- numãrul de angajaţi care obţin venituri din salarii la funcţia de baza, pentru care se solicita fise fiscale 1;
- numãrul persoanelor fizice care obţin venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza, pentru care se solicita fise fiscale 2.
3. În cursul anului, ori de câte ori este necesar, plãtitorul va depune cererea prevãzutã la pct. 2 pentru a solicita:
a) fise fiscale 1 pentru noii angajaţi;
b) fise fiscale 2 pentru persoanele fizice care urmeazã sa obţinã venituri asimiliate salariilor.
4. Fişele fiscale se distribuie în 3 exemplare, astfel:
- exemplarul fisei fiscale cu specificaţia "original pentru angajator" rãmâne la plãtitor;
- exemplarul fisei fiscale cu specificaţia "copie pentru unitatea fiscalã" se depune la unitatea fiscalã competenta;
- exemplarul fisei fiscale cu specificaţia "copie pentru angajat" se transmite angajatului.
5. Fişele fiscale se completeazã conform instrucţiunilor de completare.
Fişele fiscale, precum şi documentele justificative pe baza cãrora au fost întocmite se pãstreazã de cãtre angajator pe perioada de prescripţie a impozitului pe venit.
II. Depunerea fişelor fiscale
1. Exemplarul completat al fisei fiscale cu specificaţia "copie pentru unitatea fiscalã" se depune de cãtre plãtitorul de venituri din salarii sau asimilate salariilor la unitatea fiscalã în a carei raza teritorialã acesta îşi are sediul social sau sediul principal de desfãşurare a activitãţii, dupã caz, ori unde este luat în evidenta fiscalã.
2. Formularele fişelor fiscale depuse în format hârtie se grupeazã în pachete distincte, pe tip de fise:
a) pachete cu fise fiscale 1;
b) pachete cu fise fiscale 2.
Pachetele cu fişele fiscale 1 se aranjeaza pe categorii:
a1) fise ale angajaţilor pentru care s-au efectuat operaţiunile de regularizare anuala a impozitului;
a2) fise ale angajaţilor pentru care nu s-au efectuat operaţiunile de regularizare anuala a impozitului.
3. Fiecare pachet va fi însoţit de o situaţie centralizatoare, conform modelului de mai jos, în care se vor înscrie codul angajatorului, denumirea sau numele şi prenumele angajatorului, numãrul şi categoria fişelor din pachetul respectiv, precum şi anul fiscal pentru care sunt întocmite fişele.
Situaţia centralizatoare se semneazã de conducerea unitãţii plãtitoare de salarii, în cazul persoanelor juridice, de plãtitor, în cazul persoanelor fizice, şi de asociatul desemnat prin contract, în cazul asociaţiilor fãrã personalitate juridicã.



SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru anul .....

Codul angajatorului ...................................................
Denumirea/numele şi prenumele angajatorului ...........................
Sediul ................................................................

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tip de fişa fiscalã
din pachet Numãr
(se înscrie "X" de fise
în dreptul tipului fiscale
de fişa fiscalã depuse
conţinut în pachet) (bucãţi)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Fise fiscale 1 (FF1) pentru care s-a efectuat
operaţiunea de regularizare anuala a impozitului
Fise fiscale 1 (FF1) pentru care nu s-a efectuat
operaţiunea de regularizare anuala a impozitului
Fise fiscale 2 (FF2)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Data depunerii..................
Numele şi prenumele ............
Funcţia ........................
Ştampila şi semnatura angajatorului


4. Plãtitorii de salarii care au înregistrat, potrivit raportarii contabile din data de 30 iunie a anului precedent, un numãr mediu de salariaţi cu contract de munca mai mare de 10 vor depune fişele fiscale pe suport magnetic, cu respectarea condiţiilor prevãzute în anexa nr. 4.
5. Termenul limita de depunere a fişelor fiscale este ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul fiscal expirat.
6. Pentru persoanele fizice care înceteazã sa obţinã venituri din salarii în timpul anului plãtitorii vor inmana persoanei respective fişa fiscalã cu specificaţia "copie pentru angajat" o data cu definitivarea formelor de lichidare sau la încetarea raporturilor în baza cãrora au fost obţinute veniturile asimilate salariilor.


ANEXA 3

Caracteristicile de tipãrire,
modul de difuzare, de utilizare şi de pãstrare a fişelor fiscale

1. Denumirea formularului: Fişa fiscalã 1 (pentru venituri din salarii la funcţia de baza - FF1)
Cod: 14.13.01.13/1
Format: - exemplarul care rãmâne la angajator şi cel care se transmite
angajatului - A3/t2
- exemplarul care se transmite organului fiscal - A3/t2
Caracteristici de tipãrire:
- exemplarul care rãmâne la angajator şi cel care se transmite
angajatului o singura culoare
- exemplarul care se transmite organului fiscal: textul - culoare
negru intens, chenareleo culoare diferita de negru.
Se difuzeazã: gratuit
Se utilizeazã la: declararea venitului net şi a impozitului pe veniturile din salarii pentru funcţia de baza, calculat şi reţinut de angajator
Se întocmeşte de: angajator
în: 3 exemplare
Circula: - un exemplar la angajator
- un exemplar la organul fiscal
- un exemplar la angajat
Se arhiveaza: - un exemplar la angajator
- un exemplar la organul fiscal.
2. Denumirea formularului: Fişa fiscalã 2 (pentru venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza - FF2)
Cod: 14.13.01.13/2
Format: - exemplarul care rãmâne la plãtitor şi cel care se transmite
angajatului - A4/t2
- exemplarul care se transmite organului fiscal - A4/t2
Caracteristici de tipãrire:
- exemplarul care rãmâne la plãtitor şi cel care se transmite
angajatului - o singura culoare
- exemplarul care se transmite organului fiscal: textul - culoare
negru intens, chenarele o culoare diferita de negru
Se difuzeazã: gratuit
Se utilizeazã la: declararea venitului net şi a impozitului pe veniturile din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza, calculat şi reţinut de plãtitori
Se întocmeşte de: plãtitor
în: 3 exemplare
Circula: - un exemplar la plãtitor
- un exemplar la organul fiscal
- un exemplar la angajat
Se arhiveaza: - un exemplar la plãtitor
- un exemplar la organul fiscal.


ANEXA 4


CONDIŢII
pentru transmiterea fişelor fiscale pe cale electronica

1. Condiţii generale
Fişele fiscale în format electronic se depun la aceleaşi termene ca şi formularele de fise fiscale tipãrite (FF1 şi FF2) la unitatea fiscalã în a carei raza teritorialã îşi are sediul angajatorul.
Fişele fiscale în format electronic vor fi transmise pe dischete 3 1/2 inch, 1.440 MB, compatibile MS-DOS.
Dischetele vor fi însoţite de un borderou privind conţinutul acestora şi de fişele fiscale listate pe hârtie, pentru funcţia de baza (FF1), pentru angajaţii cãrora nu li s-au efectuat operaţiunile de regularizare, precum şi de fişele fiscale 2 (FF2).
De asemenea, angajatorii vor lista pe hârtie, la sfârşitul anului sau la încetarea activitãţii angajaţilor, fişele
fiscale ce vor fi înmânate acestora.
2. Condiţii tehnice standard pentru formatul electronic al fisei fiscale
Informaţiile din fişele fiscale (FF1 şi FF2) pot fi transmise fie:
a) în fisiere format text ASCII, în care fiecare înregistrare (linie) se termina cu "carriage return" şi "linefeed". Nu se admit în cadrul inregistrarilor (liniilor) diacritice (caractere româneşti) şi caractere de control, cu excepţia celor menţionate anterior. Separatorul dintre câmpuri va fi virgula, iar delimitatorul campurilor de tip caracter (alfanumeric) va fi #;
b) în fisiere format DBF - DataBaseFile (dbase, Fox, Visual Fox etc.).
Ordinea campurilor din structura fisierelor este obligatorie, indiferent dacã acestea se completeazã sau nu.
În descrierea de mai jos "Tip camp" are urmãtoarea semnificatie:
N = numeric;
C = caracter (alfanumeric);
D = data.
Fişierele (text sau DBF) vor avea în mod obligatoriu urmãtoarele denumiri şi vor conţine:


┌──────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────┐
│REP_ TXT sau │date de identificare angajator │
│ │ │
│REP_ DBF │ │
├──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────┤
│FF1_ TXT sau │date de identificare angajaţi, total coeficienţi de deduce-│
│FF1_ DBF │re, coeficienţi de deducere pentru situaţia proprie a │
│ │angajatului, venit net, impozit reţinut, impozit pe venitu-│
│(funcţia de baza) │rile din salarii cu impunere finala, venit scutit, infor- │
│ │matii privind operaţiunile de regularizare efectuate │
├──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────┤
│DEB_ TXT sau │date de identificare persoana în întreţinere, coeficienţi │
│ │de deducere suplimentarã sau pentru persoanele aflate în │
│DEB_ DBF │întreţinerea angajaţilor │
├──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────┤
│FF2_ TXT sau │date de identificare angajaţi, tip venit, venit baza de │
│ │calcul, impozit reţinut │
│FF2_ DBF │ │
└──────────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────┘

Unde "" reprezintã anul fiscal de referinta (de ex. REP_2002.TXT,
REP_2002.DBF, FF1_2002.TXT, FF1_2002.DBF, DED_2002.TXT, DED_2002.DBF,
FF2_2002.TXT, FF2_2002.DBF,

REP_.TXT, REP_.DBF
va conţine o singura înregistrare (linie) cu datele de identificare ale
angajatorului în urmãtoarea structura:
┌───────────┬────────────────────┬────┬─────────┬──────────────────────────────┐
│Denumire │ Descriere │Tip │Lungimea │ Explicaţii │
│ camp │ camp │camp│ maxima │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Cod_ang │Cod angajator │N │ 13│- se completeazã codul de │
│ │ │ │ │înregistrare fiscalã sau codul│
│ │ │ │ │unic de înregistrare al anga- │
│ │ │ │ │jatorului, dacã angajatorul │
│ │ │ │ │este persoana juridicã │
│ │ │ │ │- se completeazã codul │
│ │ │ │ │numeric personal sau numãrul │
│ │ │ │ │de înregistrare fiscalã al │
│ │ │ │ │angajatoruluiu, dacã angajato-│
│ │ │ │ │rul este persoana fizica │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Tip_ang │Tip angajator │N │ 1 │- se completeazã cu 1, dacã │
│ │ │ │ │angajatorul este persoana │
│ │ │ │ │juridicã │
│ │ │ │ │- se completeazã cu 2, dacã │
│ │ │ │ │angajatorul este persoana │
│ │ │ │ │fizica │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Denumire │Denumire │C │160 │- se completeazã denumirea │
│ │ │ │ │angajatorului persoana │
│ │ │ │ │juridicã │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Nume │Nume │C │40 │- se completeazã numele │
│ │ │ │ │angajatorului persoana fizica │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Prenume │Prenume │C │40 │- se completeazã prenumele │
│ │ │ │ │angajatorului persoana fizica │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Localitate │Localitate │C │50 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Judeţ │Judeţ │C │20 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Strada │Strada │C │50 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Nr │Numãr │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Cod_poştal │Cod poştal │N │ 6 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Bloc │Bloc │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Scara │Scara │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Etaj │Etaj │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Ap │Ap │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Sector │Sector │N │1 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Telefon │Telefon │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Email │E-mail │C │50 │ │
└───────────┴────────────────────┴────┴─────────┴──────────────────────────────┘

FF1_.TXT, FF1_.DBF
va conţine câte o înregistrare (linie) pentru fiecare angajat care a obţinut
venituri din salarii la funcţia de baza, în urmãtoarea structura:

┌───────────┬────────────────────┬────┬─────────┬──────────────────────────────┐
│Denumire │ Descriere │Tip │Lungimea │ Explicaţii │
│ camp │ camp │camp│ maxima │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Cnd_ang │Cod angajat │N │ 13│- se completeazã codul │
│ │ │ │ │numeric personal sau numãrul │
│ │ │ │ │de identificare fiscalã al │
│ │ │ │ │angajatului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Nume │Nume │C │40 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Prenume │Prenume │C │40 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Localitate │Localitate │C │50 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Judeţ │Judeţ │C │20 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Strada │Strada │C │50 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Nr │Numãr │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Cod_poştal │Cod poştal │N │ 6 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Bloc │Bloc │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Scara │Scara │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Etaj │Etaj │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Ap │Ap │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Sector │Sector │N │1 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Rectific │Fişa fiscalã │C │ 1 │- se completeazã cu X, │
│ │rectificativa │ │ │dacã este fişa fiscalã │
│ │ │ │ │rectificativa │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Regulariz │Fişa fiscalã │C │ 1 │- se completeazã cu X, │
│ │regularizata │ │ │dacã s-a efectuat regulariza- │
│ │ │ │ │rea impozitului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Fãrã_dom │Persoane fizice │C │ 1 │- se completeazã cu X, │
│ │romane fãrã domici- │ │ │pentru angajaţii persoane │
│ │liu în România │ │ │fizice romane fãrã domiciliu │
│ │ │ │ │în România │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Alte_surse │Alte surse supuse │C │ 1 │- se completeazã cu X, │
│ │impozitului pe veni-│ │ │dacã angajatul are alte surse │
│ │tul anual global │ │ │supuse impozitului pe venitul │
│ │ │ │ │anual global │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Invalid_I │Invalid gr. I, │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │handicap grav │ │ │funcţie de situaţia │
│ │ │ │ │angajatului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Invalid_II │Invalid gr. II, │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │handicap accentuat │ │ │funcţie de situaţia │
│ │ │ │ │angajatului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Alte_sit. │Alte situaţii de │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │invaliditate │ │ │funcţie de situaţia │
│ │ │ │ │angajatului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Data_angaj │Data angajãrii │D │ 10 │- se completeazã, dacã │
│ │ │ │ │angajarea a avut loc în timpul│
│ │ │ │ │anului fiscal de referinta, │
│ │ │ │ │în formatul ZZ/LL/AAAA │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Data_incet │Data încetãrii │D │ 10 │- se completeazã, dacã │
│ │activitãţii │ │ │încetarea activitãţii a avut │
│ │ │ │ │loc în timpul anului fiscal │
│ │ │ │ │de referinta, în formatul │
│ │ │ │ │ ZZ/LL/AAAA │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_01 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Ianuarie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_02 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Februarie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_03 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Martie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_04 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Aprilie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_05 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Mai │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_06 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Iunie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_07 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Iulie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_08 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna August │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_09 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Septembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_10 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Octombrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_11 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Noiembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_T_12 │Total coeficient de │N │ 4.2 │- se completeazã în │
│ │deducere pentru │ │ │formatul 9.99 │
│ │luna Decembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_01 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Ianuarie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_02 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Februarie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_03 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Martie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_04 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Aprilie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_05 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Mai │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_06 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Iunie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_07 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Iulie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_08 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ August │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_09 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Septembrie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_10 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Octombrie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_11 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Noiembrie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_P_12 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie de│
│ │cere personalã │ │ │dreptul de deducere şi de │
│ │pentru luna │ │ │situaţia angajatului, în │
│ │ Decembrie │ │ │formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_01 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Ianuarie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_01 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Ianuarie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_02 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Februarie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_02 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Februarie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_03 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Martie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_03 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Martie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_04 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Aprilie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_04 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Aprilie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_05 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Mai │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_05 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Mai │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_06 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Iunie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_06 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Iunie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_07 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Iulie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_07 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Iulie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_08 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna August │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_08 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ August │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_09 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Septembrie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_09 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Septembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_10 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Octombrie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_10 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Octombrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_11 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Noiembrie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_11 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Noiembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_12 │Venit net pentru │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │luna Decembrie │ │ │ statului de salarii │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_12 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Decembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_13 │Prima de vacanta │N │ 12 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_13 │Impozit aferent │N │ 12 │ │
│ │primei de vacanta │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_14 │Total venit net │N │ 12 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_14 │Total impozit │N │ 12 │ │
│ │reţinut │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Nr_luni │Numãr luni pentru │N │ 12 │ │
│ │care s-au acordat │ │ │ │
│ │cheltuieli profe- │ │ │ │
│ │ sionale │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Ch_ acord │Cheltuieli │N │ 12 │ │
│ │profesionale │ │ │ │
│ │acordate │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Ch_ cuven │Cheltuieli │N │ 12 │ │
│ │profesionale │ │ │ │
│ │cuvenite │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_rec │Venit net │N │ 12 │ │
│ │recalculat │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Deduceri │Deduceri │N │ 12 │- se completeazã numai pentru │
│ │personale │ │ │angajaţii cãrora li s-au │
│ │cuvenite │ │ │efectuat operaţiunile de │
│ │ │ │ │regularizare │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_baza │Venit anual baza │N │ 12 │- se completeazã numai pentru │
│ │de calcul │ │ │angajaţii cãrora li s-au │
│ │ │ │ │efectuat operaţiunile de │
│ │ │ │ │regularizare │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Imp_anual │Impozit anual │N │ 12 │- se completeazã numai pentru │
│ │ │ │ │angajaţii cãrora li s-au │
│ │ │ │ │efectuat operaţiunile de │
│ │ │ │ │regularizare │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Dif_plata │Diferenţa impozit │N │ 12 │- se completeazã numai pentru │
│ │rãmas de achitat │ │ │angajaţii cãrora li s-au │
│ │de catre angajat │ │ │efectuat operaţiunile de │
│ │ │ │ │regularizare │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Dif_restit │Diferenţa impozit │N │ 12 │- se completeazã numai pentru │
│ │de restituit │ │ │angajaţii cãrora li s-au │
│ │angajatului │ │ │efectuat operaţiunile de │
│ │ │ │ │regularizare │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_fin │Venit din salarii │N │ 12 │- se completeazã numai pentru │
│ │cu impunere finala │ │ │veniturile din salarii stabi- │
│ │ │ │ │lite prin hotãrâri │
│ │ │ │ │judecãtoreşti │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Imp_fin │Impozit pe venitul │N │ 12 │- se completeazã numai pentru │
│ │din salarii cu │ │ │veniturile din salarii stabi- │
│ │impunere finala │ │ │lite prin hotãrâri │
│ │ │ │ │judecãtoreşti │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_scut │Venit net scutit │N │ 12 │- se completeazã numai pentru │
│ │de impozit pe venit │ │ │veniturile scutite de impozit │
│ │ │ │ │pe venit │
└───────────┴────────────────────┴────┴─────────┴──────────────────────────────┘


DED_.TXT sau DED_.DBF
va conţine câte o înregistrare (linie) pentru fiecare persoana aflatã în
întreţinere a unui angajat

┌───────────┬────────────────────┬────┬─────────┬──────────────────────────────┐
│Denumire │ Descriere │Tip │Lungimea │ Explicaţii │
│ camp │ camp │camp│ maxima │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Cnp_ang │Cod angajat │N │ 13 │- se completeazã codul numeric│
│ │ │ │ │personal sau numãrul de iden- │
│ │ │ │ │tificare fiscalã al │
│ │ │ │ │angajatului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Cnp_pers │Cod persoana în │N │ 13 │- se completeazã codul numeric│
│ │întreţinere │ │ │personal sau numãrul de iden- │
│ │ │ │ │tificare fiscalã al persoanei │
│ │ │ │ │în întreţinere │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Nume │Nume │C │ 40 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Prenume │Prenume │C │ 40 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Soţ │Soţ/sotie │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de calitatea persoa- │
│ │ │ │ │nei aflate în întreţinere │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Copil │Copil │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de calitatea persoa- │
│ │ │ │ │nei aflate în întreţinere │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Alta │Alta │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de calitatea persoa- │
│ │ │ │ │nei aflate în întreţinere │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Invalid_I │Invalid gr. I, │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │handicap grav │ │ │funcţie de situaţia persoanei │
│ │ │ │ │aflate în întreţinere │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Invalid_II │Invalid gr. II, │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │handicap accentuat │ │ │funcţie de situaţia persoanei │
│ │ │ │ │aflate în întreţinere │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Alte_sit │Alte situaţii de │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │invaliditate │ │ │funcţie de situaţia persoanei │
│ │ │ │ │aflate în întreţinere │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_01 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Ianuarie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_02 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Februarie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_03 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Martie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_04 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Aprilie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_05 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Mai │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_06 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Iunie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_07 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Iulie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_08 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ August │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_09 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Septembrie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_10 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Octombrie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_11 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Noiembrie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Coef_12 │Coeficient de dedu- │N │ 4.2 │- se completeazã în funcţie │
│ │cere pentru luna │ │ │de calitatea şi situaţia per- │
│ │ Decembrie │ │ │soanei aflate în întreţinere, │
│ │ │ │ │ în formatul 9.99 │
└───────────┴────────────────────┴────┴─────────┴──────────────────────────────┘


FF2_.TXT, FF2_.DBF
va conţine câte o înregistrare (linie) pentru fiecare angajat care obţine
venituri din salarii, altele decât cele de la funcţia de baza,
în urmãtoarea structura:

┌───────────┬────────────────────┬────┬─────────┬──────────────────────────────┐
│Denumire │ Descriere │Tip │Lungimea │ Explicaţii │
│ camp │ camp │camp│ maxima │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Cnd_ang │Cod angajat │N │ 13│- se completeazã codul │
│ │ │ │ │numeric personal sau numãrul │
│ │ │ │ │de identificare fiscalã al │
│ │ │ │ │angajatului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Nume │Nume │C │40 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Prenume │Prenume │C │40 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Localitate │Localitate │C │50 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Judeţ │Judeţ │C │20 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Strada │Strada │C │50 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Nr │Numãr │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Cod_poştal │Cod poştal │N │ 6 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Bloc │Bloc │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Scara │Scara │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Etaj │Etaj │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Ap │Ap │C │10 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Sector │Sector │N │1 │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Rectific │Fişa fiscalã │C │ 1 │- se completeazã cu X, │
│ │rectificativa │ │ │dacã este fişa fiscalã │
│ │ │ │ │rectificativa │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│AS1 │AS1 │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de tipul venitului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│AS2 │AS2 │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de tipul venitului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│AS3 │AS3 │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de tipul venitului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│AS4 │AS4 │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de tipul venitului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│AS5 │AS5 │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de tipul venitului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│AS6 │AS6 │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de tipul venitului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│AS7 │AS7 │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de tipul venitului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│AS8 │AS8 │C │ 1 │- se completeazã cu X, în │
│ │ │ │ │funcţie de tipul venitului │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_01 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Ianuarie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_01 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Ianuarie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_02 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Februarie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_02 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Februarie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_03 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Martie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_03 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Martie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_04 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Aprilie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_04 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Aprilie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_05 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Mai │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_05 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Mai │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_06 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Iunie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_06 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Iunie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_07 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Iulie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_07 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Iulie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_08 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ August │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_08 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ August │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_09 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Septembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_09 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Septembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_10 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Octombrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_10 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Octombrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_11 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Noiembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_11 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Noiembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_12 │Venit baza de calcul│N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Decembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_12 │Impozit reţinut │N │ 12 │- se completeazã conform │
│ │pentru luna │ │ │ statului de salarii │
│ │ Decembrie │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Venit_13 │Total venit baza │N │ 12 │ │
│ │de calcul │ │ │ │
├───────────┼────────────────────┼────┼─────────┼──────────────────────────────┤
│Impozit_13 │Total impozit │N │ 12 │ │
│ │reţinut │ │ │ │
└───────────┴────────────────────┴────┴─────────┴──────────────────────────────┘


Modelele fişelor fiscale pe care angajatorii le vor lista, atât pentru
unitatea fiscalã cat şi pentru angajaţi, precum şi modelul borderoului de
însoţire a dischetei trebuie sa respecte urmãtoarea structura:

FIŞA FISCALĂ 1 (pentru venituri din salarii la funcţia de baza) pentru
anul:9999

Fişa fiscalã rectificativa NU/DA
Fişa fiscalã regularizata NU/DA

---------------------------------------------------------------------------
I. Date de identificare angajator
---------------------------------------------------------------------------
Cod angajator 9999999999999
Denumire/ Nume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Prenume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Adresa xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Telefon xxxxxxxxxxxx
E-mail xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
---------------------------------------------------------------------------
II. Date de identificare angajat
---------------------------------------------------------------------------
Cod angajat 9999999999999
Nume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Prenume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Domiciliu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Persoana fizica romana fãrã domiciliu în România Nu/Da
---------------------------------------------------------------------------
III. Date privind îndeplinirea condiţiilor ptr. calculul impozitului anual
şi regularizarea acestuia
---------------------------------------------------------------------------
Alte surse supuse impozitului pe venit anual global Nu/Da
ZZ/LL/AAAA Data angajãrii ZZ/LL/AAAA Data încetãrii activitãţii
---------------------------------------------------------------------------
IV. Deduceri personale
---------------------------------------------------------------------------
A. Total Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sept Oct Nov Dec
coeficient 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99
deducere
---------------------------------------------------------------------------
B. Situaţia proprie pentru deducere
Invalid I/ Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sept Oct Nov Dec
Invalid II/ 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99
Alte
situaţii
---------------------------------------------------------------------------
C. Date referitoare la persoanele aflate în întreţinere
Cod 9999999999999 Nume, prenume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Calitatea soţ(sotie)/copil/alta Invalid I/Invalid II/Alte situaţii
Coeficienţi Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sept Oct Nov Dec
de 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99 9.99
deducere
---------------------------------------------------------------------------
V. Calculul impozitului pe veniturile din salarii


┌──────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────────┐
│ Luna │ Venit net │ Impozit calculat şi │
│ │ │ reţinut │
├─────────────────┬────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Ianuarie │ 1│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Februarie │ 2│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
├─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Martie │ 3│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Aprilie │ 4│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Mai │ 5│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Iunie │ 6│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Iulie │ 7│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│August │ 8│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Septembrie │ 9│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Octombrie │ 10│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Noiembrie │ 11│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Decembrie │ 12│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Prima de vacanta │ 13│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Total │ 14│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
└─────────────────┴────┴─────────────────────────┴────────────────────────────┘
B. Cheltuieli profesionale acordate 999.999.999.999
C. Numãr de luni pentru care s-au acordat cheltuieli 99
profesionale


VI. Date referitoare la regularizarea impozitului
1. Venit net 999.999.999.999
2. Cheltuieli profesionale acordate 999.999.999.999
3. Cheltuieli profesionale cuvenite 999.999.999.999
4. Venit net recalculat 999.999.999.999
5. Deduceri personale cuvenite 999.999.999.999
6. Venit anual baza de calcul 999.999.999.999
7. Impozitul anual 999.999.999.999
8. Total impozit lunar calculat şi reţinut 999.999.999.999
9. Diferenţa de impozit rãmas de achitat de cãtre angajat 999.999.999.999
10. Diferenţa de impozit de restituit angajatului 999.999.999.999
---------------------------------------------------------------------------
VII. Calculul impozitului pe veniturile din salarii cu
impunere finala
Venit net 999.999.999.999
Impozit calculat şi reţinut 999.999.999.999
---------------------------------------------------------------------------
VIII. Venit net din salarii scutit de impozitul pe venit 999.999.999.999
---------------------------------------------------------------------------
Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar ca datele
din aceasta fişa fiscalã sunt corecte şi complete.


Nume, prenume ───────────────────────────────────────────────────────────
Funcţia ─────────────────────────────────────────────────────────────────
Semnatura şi ştampila angajatorului ─────────────────────────────────────

FIŞA FISCALĂ 2 (pentru venituri din salarii altele decât cele de la funcţia
de baza) pentru anul: 9999

Fişa fiscalã rectificativa NU/DA


I. Date de identificare angajator
---------------------------------------------------------------------------
Cod angajator 9999999999999
Denumire/ Nume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Prenume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Adresa xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Telefon xxxxxxxxxxxx
E-mail xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
---------------------------------------------------------------------------
II. Date de identificare angajat
---------------------------------------------------------------------------
Cod angajat 9999999999999
Nume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Prenume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Domiciliu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
---------------------------------------------------------------------------
III. Calculul impozitului pe veniturile din salarii altele decât cele de la
funcţia de baza
---------------------------------------------------------------------------
Tip venit: AS1/AS2/AS3/AS4/AS5/AS6/AS7/AS8


┌──────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────────┐
│ Luna │ Venit baza de calcul │ Impozit calculat şi │
│ │ │ reţinut │
├─────────────────┬────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Ianuarie │ 1│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Februarie │ 2│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
├─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Martie │ 3│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Aprilie │ 4│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Mai │ 5│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Iunie │ 6│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Iulie │ 7│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│August │ 8│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Septembrie │ 9│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Octombrie │ 10│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Noiembrie │ 11│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Decembrie │ 12│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
│─────────────────┼────┼─────────────────────────┼────────────────────────────┤
│Total │ 13│ 999.999.999.999 │ 999.999.999.999 │
└─────────────────┴────┴─────────────────────────┴────────────────────────────┘

Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar ca datele
din aceasta fişa fiscalã sunt corecte şi complete.
Nume, prenume ───────────────────────────────────────────────────────────
Funcţia ─────────────────────────────────────────────────────────────────
Semnatura şi ştampila angajatorului ─────────────────────────────────────



Borderou de însoţire a dischetei cu fise fiscale pentru anul 9999

Cod angajator 9999999999999
Denumire/ Nume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Prenume xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Adresa xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Telefon xxxxxxxxxxxx
E-mail xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
-----------------------------------------------------------------------------
Nr. Cod angajat Nume, prenume Tip fişa Regula- Recti-
crt. -------- rizare ficare
FF1 FF2
-----------------------------------------------------------------------------
999999 9999999999999 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x x x x
-----------------------------------------------------------------------------
TOTAL *) 999999 999999 999999 999999
-----------------------------------------------------------------------------
*) se totalizeazã numãrul fişelor fiscale FF1, FF2, regularizate şi
rectificate

Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar ca datele
din aceaste fise fiscale sunt corecte şi complete.


Nume, prenume ───────────────────────────────────────────────────────────
Funcţia ─────────────────────────────────────────────────────────────────
Semnatura şi ştampila angajatorului ─────────────────────────────────────

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016