Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.254 din 29 decembrie 2006  privind modificarea si completarea   Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.235/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin   Legea nr. 201/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.254 din 29 decembrie 2006 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.235/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin Legea nr. 201/2003

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 26 din 16 ianuarie 2007

In temeiul prevederilor <>art. 11 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza prevederilor <>art. 15 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin <>Legea nr. 201/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

ART. I
Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin <>Legea nr. 201/2003 , aprobate prin <>Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.235/2003 , publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 734 din 21 octombrie 2003, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Punctul 5.3.2 va avea urmatorul cuprins:
"5.3.2. In scopul acceptarii la plata a documentelor prezentate de institutiile publice, unitatile Trezoreriei Statului au obligatia de a verifica urmatoarele: incadrarea platilor dispuse in limita creditelor bugetare aprobate in bugetele de venituri si cheltuieli ale institutiilor publice; incadrarea cheltuielilor de capital in sumele aprobate pentru obiectivele de investitii cuprinse in listele de investitii aprobate in conditiile legii; incadrarea in disponibilitatile de credite bugetare deschise si repartizate sau in disponibilitatile de fonduri, dupa caz; verificarea efectuarii de catre institutiile publice a platilor prevazute la art. 5 alin. (8) si la art. 6 alin. (1) din ordonanta de urgenta numai in conturile agentilor economici deschise la Trezoreria Statului.
La efectuarea oricaror plati din conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului, institutiile publice au obligatia de a prezenta copii ale ordonantarilor de plata intocmite conform modelului prevazut in anexa nr. 3 la Normele metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonantarea si plata cheltuielilor institutiilor publice, precum si organizarea, evidenta si raportarea angajamentelor bugetare si legale, aprobate prin <>Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.792/2002 .
Obligatiile datorate de angajat si de angajator, aferente drepturilor salariale, se platesc de institutiile publice la termenele stabilite de prevederile legale in vigoare."
2. Punctul 5.4.5 se abroga.
3. Dupa punctul 6.1.5 se introduc doua noi puncte, punctele 6.1.6 si 6.1.7, cu urmatorul cuprins:
"6.1.6. In scopul respectarii principiilor nediscriminarii si tratamentului egal, prevazute la <>art. 2 alin. (2) lit. a) si b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari prin <>Legea nr. 337/2006 , institutiile publice nu pot impune conditia de a avea conturi deschise la Trezoreria Statului operatorilor economici interesati sa participe la procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica.
Contravaloarea bunurilor achizitionate, serviciilor prestate sau lucrarilor executate institutiilor publice de catre operatorii economici organizati ca societati civile, fundatii, organizatii neguvernamentale, societati cooperative sau alte forme de asociere ale acestora, alte persoane fizice sau juridice care nu se incadreaza in prevederile pct. 6.1.1 se achita in conturi de disponibilitati ale acestora, deschise la institutii de credit.
6.1.7. Agentii economici au obligatia de a verifica sumele inregistrate in extrasele de cont eliberate zilnic de unitatile Trezoreriei Statului si de a restitui de indata platitorilor eventualele sume care nu le sunt cuvenite sau de a sesiza unitatile Trezoreriei Statului in legatura cu eventualele erori produse din vina acestora, pentru efectuarea regularizarilor necesare."
4. Punctul 9.5.4 va avea urmatorul cuprins:
"9.5.4. Institutiile publice si activitatile finantate integral din venituri proprii vireaza echivalentul in lei al sumelor in valuta incasate la banci in conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului, la termenele stabilite de ordonatorii de credite sau in acordurile de finantare, dupa caz."
5. Punctul 10.3 va avea urmatorul cuprins:
"10.3. Calculul dobanzii la disponibilitatile la vedere se efectueaza dupa urmatoarea formula:


Sold mediu zilnic x rata dobanzii x 30 de zile


360 x 100

in care: Sold mediu zilnic = suma soldurilor zilelor calendaristice/numar de zile calendaristice (28, 29, 30, 31)."
6. Punctul 10.3.1 va avea urmatorul cuprins:
"10.3.1. Dobanda se calculeaza lunar si se vireaza in acelasi cont in prima zi lucratoare a lunii urmatoare."
7. Dupa punctul 10.4.3 se introduce un nou punct, punctul 10.4.3^1, cu urmatorul cuprins:
"10.4.3^1. In situatia in care scadenta depozitului este intr-o zi nelucratoare, restituirea depozitului si virarea dobanzii in contul de disponibil se efectueaza in prima zi lucratoare de la data scadentei. Pentru intervalul de zile nelucratoare cuprins de la data scadentei pana la restituirea depozitului si virarea dobanzii, unitatea Trezoreriei Statului unde titularul are deschis contul si constituit depozitul nu calculeaza dobanda."
8. La punctul 11.1, primul alineat va avea urmatorul cuprins:
"Veniturile si cheltuielile inscrise in bugetul Trezoreriei Statului se grupeaza pe baza «Clasificatiei indicatorilor privind bugetul Trezoreriei Statului», prevazuta in anexa nr. 9 la <>Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.954/2005 pentru aprobarea clasificatiei indicatorilor privind finantele publice."
9. Punctul 11.2.1 va avea urmatorul cuprins:
"11.2.1. Bugetul Trezoreriei Statului se aproba prin hotarare a Guvernului, in urmatoarea structura:
- veniturile bugetare, pe capitole si subcapitole;
- cheltuielile bugetare, pe capitole, subcapitole, paragrafe, titluri de cheltuieli, articole si alineate."
10. Punctul 11.2.2 va avea urmatorul cuprins:
"11.2.2. Bugetul propriu gestionat de Ministerul Finantelor Publice, precum si bugetele directiilor generale ale finantelor publice judetene, a municipiului Bucuresti si ale administratiilor finantelor publice ale sectoarelor municipiului Bucuresti se aproba de catre ordonatorul principal de credite, cu desfasurare pe trimestre, in structura aprobata prin hotarare a Guvernului."
11. Punctul 11.2.3 va avea urmatorul cuprins:
"11.2.3. Creditele bugetare aprobate la cap. 55.09 «Tranzactii privind datoria publica si imprumuturi» se repartizeaza de directorii executivi ai directiilor generale ale finantelor publice judetene pentru bugetele unitatilor subordonate in cadrul carora functioneaza unitati ale Trezoreriei Statului, cu desfasurare pe trimestre."
12. Punctul 11.3.1 va avea urmatorul cuprins:
"11.3.1. Virarile de credite bugetare intre subdiviziunile clasificatiei bugetare pentru bugetul propriu al Ministerului Finantelor Publice si bugetele unitatilor subordonate se aproba de catre ordonatorul principal de credite si se pot efectua incepand cu trimestrul al III-lea al anului bugetar, cu exceptia cap. 55.09 «Tranzactii privind datoria publica si imprumuturi», pentru care virarile de credite bugetare se pot efectua in tot cursul anului.
Propunerile de virari de credite bugetare se transmit Directiei generale a contabilitatii publice si a sistemului de decontari in sectorul public din cadrul Ministerului Finantelor Publice cu cel putin o luna inainte de angajarea cheltuielilor, insotite de justificari, detalieri si necesitati privind executia pana la finele anului bugetar, atat pentru articolele sau alineatele de cheltuieli de la care se disponibilizeaza, cat si pentru cele la care se suplimenteaza prevederile bugetare.
In cazuri temeinic justificate, propunerile de virari de credite bugetare la cap. 55.09 «Tranzactii privind datoria publica si imprumuturi» se pot efectua in cursul lunii, inainte de ordonantarea si lichidarea cheltuielilor."
13. Punctul 11.3.2 se abroga.
14. La punctul 11.4.1, al doilea alineat va avea urmatorul cuprins:
"Deschiderile de credite bugetare din bugetul Trezoreriei Statului se efectueaza trimestrial, pe baza propunerilor transmise de ordonatorii de credite din subordine, insotite de note justificative, in limita creditelor bugetare aprobate pe capitole si titluri de cheltuieli."
ART. II
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2007.

Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu

Bucuresti, 29 decembrie 2006.
Nr. 2.254.
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016