Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.240 din 23 noiembrie 2006  privind aprobarea Normativului feroviar Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.240 din 23 noiembrie 2006 privind aprobarea Normativului feroviar "Infrastructura feroviara. Instalatii fixe. Tractiune electrica. Conductor de protectie principal. Partea 1: Calcul mecanic"

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 989 din 12 decembrie 2006
În temeiul prevederilor art. 4 lit. e) prima liniuţã din anexa nr. 1 "Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autoritãţii Feroviare Române - AFER" la <>Hotãrârea Guvernului nr. 626/1998 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Feroviare Române şi ale <>art. 5 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului emite urmãtorul ordin:


ART. 1
Se aprobã Normativul feroviar "Infrastructurã feroviarã. Instalaţii fixe. Tracţiune electricã. Conductor de protecţie principal. Partea 1: Calcul mecanic", prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prevederile prezentului ordin se aplicã în activitãţile de proiectare, de construcţii-montaj, de modernizare, de reparare şi de întreţinere a instalaţiilor fixe de tracţiune electricã, de cãtre operatorii economici persoane juridice române, autorizate ca furnizori feroviari de produse/servicii, la întocmirea caietelor de sarcini şi a specificaţiilor tehnice, de cãtre administratorul infrastructurii feroviare şi de cãtre gestionarii infrastructurii feroviare, precum şi la evaluarea conformitãţii lucrãrilor la instalaţiile fixe de tracţiune de cãtre Autoritatea Feroviarã Românã AFER.
ART. 3
Nerespectarea prevederilor prezentului ordin atrage rãspunderea juridicã potrivit legii.
ART. 4
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 5
Prezentul ordin intrã în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicãrii.

p. Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului,
Constantin Dascãlu,
secretar de stat

Bucureşti, 23 noiembrie 2006.
Nr. 2.240.


ANEXĂ
NORMATIV FEROVIAR
"Infrastructurã feroviarã. Instalaţii fixe.
Tracţiune electricã. Conductor de protecţie principal.
Partea 1: Calcul mecanic"


PREAMBUL
Prezentul normativ feroviar stabileste metodologia pentru calculul mecanic al conductorului de protectie principal fiind folosita la lucrarile de proiectare, reparare si exploatare a instalatiilor de protectie impotriva electrocutarilor cauzate de defecte de izolatie pe liniile de contact aeriene din instalatiile fixe de tractiune electrica.
Metodologia de calcul din acest normativ feroviar se utilizeaza pentru:
- conductorul de protectie principal care nu intoarce curentul de tractiune (sau o parte din acest curent) la substatia de tractiune electrica (in ROMANIA acest tip de conductor poarta denumirea de "conductor colector", avand conditiile de utilizare reglementate de ID-33:77 Normativ pentru protectia impotriva influentelor cailor ferate electrificate monofazat 25 kV, 50 Hz, aprobat de MTTc cu Ordinul nr. 1976 din 06.12.1977 si Instructia 351:1988 Instructiuni pentru intretinerea tehnica si repararea instalatiilor de semnalizare centralizare si bloc (SCB)-1989-MTTc, Directia Linii si Instalatii aprobat cu ordin MTTc nr. 1749 din 23.09.1988 ); acest conductor este parcurs doar de curentii de scurt circuit care apar datorita unui defect de izolatie (de exemplu defectarea unuia dintre izolatoarele de pe stalpii liniei de contact aeriene, avand armaturile metalice legate la conductorul de protectie principal);
- conductorul de protectie principal care in regim normal de functionare intoarce o parte din curentul de tractiune la substatia care alimenteaza zona de cale ferata electrificata; acest tip de conductor de protectie principal este parcurs si de curentii de scurtcircuit datorati eventualelor defecte de izolatie. Conditiile minime de realizare si de utilizare pentru acest conductor sunt indicate in SR EN 50119, SR EN 50122-1.
Standardele prevazute la capitolul 6 din prezentul normativ feroviar sunt documente normative de referinta.
Cifrele din parantezele patrate din cuprinsul normativului feroviar reprezinta numarul de ordine al documentelor de referinta de la capitolul 6.

1. GENERALITATI

1.1. Introducere
Folosirea conductorului de protectie principal ca masura de prevedere pentru protectia impotriva socurilor electrice (prin atingerea unor obiecte metalice, care ajung accidental la o tensiune periculoasa pentru om, datorita defectelor de izolatie in linia de contact aeriana, a cailor ferate electrificate 1x25 kV, 50 Hz si 2x25 kV, 50 Hz este reglementata prin documentele normative: [10], [13], [18] si [19].
Conductorul de protectie principal conecteaza una sau mai multe constructii metalice (lucrari de arta, elemente de sustinere a LCA, armaturi, etc.), individual sau in grup, la unul dintre urmatoarele obiecte: priza de pamant, sina, priza mediana a unei bobine de joanta, priza mediana a unei bobine de joanta suplimentara.
In cazul unui defect de izolatie la unul din stalpii ale caror armaturi sunt legate la conductorul de protectie principal, acesta din urma este parcurs de curentul de scurtcircuit.
Conductorul de protectie principal este suspendat pe stalpii LCA cu ajutorul unor cleme de suspendare (cleme tip sa), fixate de stalp cu ajutorul unor semibride metalice.
Calculul mecanic al conductorului de protectie principal se efectueaza pentru verificarea pozitiei conductorului in diferitele stari ale fortelor exterioare si temperaturii mediului ambiant care actioneaza asupra acestuia.
Forma geometrica pe care o capata conductorul de protectie principal sub influenta acestor factori si eforturile interne in conductor depind de lungimea deschiderii dintre stalpii liniei de contact aeriene si de denivelarea punctelor de sustinere aflate pe stalpi.
Forma geometrica a curbei conductorului fiind stabilita (sagetile in fiecare punct al acestuia si sageata maxima), se verifica distantele minime admisibile ale conductorului de protectie principal fata de celelalte conductoare si fata de diferitele obstacole de care se apropie linia de contact aeriana. Aceste distante sunt functie de tensiunea nominala a liniei de contact aeriene pe care se monteaza conductorul de protectie principal si de natura si importanta obstacolului respectiv.
Calculul mecanic al conductorului de protectie principal reglementat de acest normativ consta in stabilirea tractiunilor normate in punctele de sustinere si sagetilor in deschideri si se efectueaza dupa metoda la stari limita prin care rezistentele de calcul ale acestuia sunt stabilite in procente din rezistenta de rupere calculata a conductorului [9].
De asemenea este efectuata o verificare din punct de vedere mecanic a rezistentelor de calcul pentru clemele de ancorare, de intindere si de sustinere utilizate pentru conductorul de protectie principal, raportate in cazul primelor doua tipuri, la rezistenta de rupere calculata a conductorului, iar pentru al treilea tip, respectiv la rezistenta de rupere calculata a clemei.
Prin cunoasterea sagetilor conductorului de protectie principal in deschiderile panoului de intindere si a distantelor minime admisibile fata de conductoarele active ale LCA, se determina inaltimea minima a punctelor lui de sustinere precum si distanta dintre acestea si punctele de sustinere ale celorlalte conductoare.
1.2. Obiect
Prezentul normativ feroviar stabileste metodologia pentru calculul mecanic al conductorului de protectie principal din componenta instalatiilor de protectie impotriva socurilor electrice.
1.3. Domeniu de aplicare
Calculul mecanic al conductorului de protectie principal, reglementat de acest normativ tehnic, este folosit la stabilirea diagramelor de montaj atat in faza de proiectare si de realizare a instalatiilor noi de protectie a obiectelor din cale si vecinatate, cat si la lucrarile de exploatare si intretinere a instalatiilor de protectie existente, cu ocazia reparatiilor capitale, reconstructiilor sau modernizarilor, in care se utilizeaza conductorul de protectie principal ca prevedere de protectie in caz de defect.
Metoda de calcul este valabila in cazul conductoarelor suspendate, multifilare (cu fire fabricate din acelasi material sau din doua materiale diferite), din linia de contact aeriana sau din instalatiile aferente acesteia (de exemplu: cablu de intoarcere amplasat pe stalpi LEA, conductor de protectie principal suspendat direct pe stalpii LCA).
Metoda de calcul reglementata in acest normativ tehnic nu se aplica conductoarelor suspendate pe stalpi prin intermediul lanturilor de izolatoare, cablului purtator si firului de contact.
1.4. Clasa de risc
Lucrarile necesare executiei, repararii si intretinerii instalatiei de protectie din care face parte conductorul de protectie principal au clasa de risc 1A, conform [25].
1.5. Durata normala de functionare
Instalatiile noi de protectie din care face parte conductorul de protectie principal au durata normala de functionare de 24-36 ani, conform [26].
1.6. Abrevieri
In textul acestei norme tehnice feroviare se vor folosi urmatoarele abrevieri:
LC - linie de contact;
LCA - linie de contact aeriana;
LEA - linie electrica aeriana;
OMT - Ordin al Ministrului Transporturilor;
HGR - Hotarare a Guvernului Romaniei;
PE - conductor de protectie;
PEN - conductor legat la pamant care indeplineste simultan functia de conductor de protectie si de conductor neutru;
PEM - conductor care indeplineste simultan functia de conductor de protectie si de conductor de priza mediana;
PEL - conductor care indeplineste simultan functia de conductor de protectie si de conductor de linie;
ANM-RA - Administratia Nationala de Meteorologie - R.A.;
CPPLP - Conductor de protectie principal folosit pentru legarea la pamant sau la sinele de rulare;
CPPLPICT - Conductor de protectie principal folosit atat pentru legarea la pamant sau la sinele de rulare cat si pentru intoarcerea curentului de tractiune;
NSS - Nivelul superior al sinelor.

2. DEFINITII

Se recomanda ca in textul acestui normativ tehnic sa se foloseasca definitiile din [9], [12], [14], [16] si [17], asimiland linia de contact aeriana ca o linie electrica aeriana de inalta tensiune.
2.1. Echipament (electric), [17] - orice dispozitiv utilizat pentru scopuri ca producerea, transformarea, transportul, acumularea, distributia sau utilizarea energiei electrice, cum ar fi masini, tranformatoare, aparataj, aparate de masurare, dispozitive de protectie, accesorii pentru pozare, aparate de utilizare.
2.2. Instalatie electrica, [17] - ansamblu de echipamente electrice asociate in vederea unei utilizari date si avand caracteristici coordonate.
2.3. Soc electric, [17] - efectul fiziologic al trecerii curentului electric prin corpul uman sau al unui animal.
2.4. Protectie de baza, [17] - protectia impotriva socurilor electrice in absenta unui defect.
2.5. Protectie in caz de defect, [17] - protectie impotriva socurilor electrice in conditii de simplu defect.
2.6. Parte activa, [17] - conductor sau parte conductoare destinata a fi sub tensiune in functionare normala, inclusiv conductorul neutru, insa prin conventie, exclusiv conductorul PEN, conductorul PEM sau conductorul PEL.
NOTA: acest termen nu implica in mod obligatoriu un risc de soc electric vatamator.
2.7. Parte activa periculoasa, [17] - parte activa care poate provoca, in anumite conditii, un soc electric vatamator.
NOTA: In instalatiile de inalta tensiune, o tensiune periculoasa poate fi prezenta la suprafata unei izolatii solide, in acest caz suprafata este considerata parte activa periculoasa.
2.8. Parte conductoare accesibila (masa) [17] - o parte conductoare a unui echipament, care poate fi atinsa, si care in mod normal nu este sub tensiune, dar care poate ajunge sub tensiune cand izolatia de baza este defecta.
Observatii:
Exemplu de masa: carcase metalice care sunt izolate de partile active ale echipamentelor;
Exemple de masa ca parte conductoare activa: partile metalice ale utilajelor folosite drept conductoare active sau la care se leaga partile active ale circuitelor de comanda, carcasele unor aparate electronice, sinele cailor ferate electrificate, etc.
2.9. Parte conductoare straina de instalatia electrica [17] - parte conductoare care nu face parte din instalatia electrica si care poate introduce un potential electric, in general potentialul electric al pamantului.
2.10. Atingere indirecta [17] - atingerea de catre om a unor parti intrate accidental sub tensiune datorita unui defect electric.
2.11. Linie electrica aeriana (LEA) [9] - instalatie montata in aer liber, care serveste la transportul si distributia energiei electrice, fiind alcatuita din conductoare, izolatoare, cleme, armaturi, stalpi, fundatii si instalatii de legare la pamant.
2.12. Linie de contact (LC) [16] - ansamblu de conductoare pentru alimentarea cu energie electrica a vehiculelor prin intermediul echipamentului de captare a curentului.
2.13. Linie de contact aeriana (LCA) [16] - linie de contact ale carei conductoare sunt plasate deasupra sau lateral fata de limita superioara a gabaritului vehiculelor, care alimenteaza vehiculele cu energie electrica prin intermediul echipamentului pentru captarea curentului montat pe acoperisul acestora.
2.14. Echipamentul LCA [9] - ansamblul de conductoare, izolatoare, cleme si armaturi, montat pe stalpii LCA.
2.15. Conductoarele LCA [9] - firul de contact si conductoarele funie intinse liber sau tensionate intre punctele de prindere la stalpi sau alte constructii speciale, indiferent daca sunt sau nu sub tensiune in regim normal de functionare.
2.16. Circuit de intoarcere [10] - toate conductoarele care formeaza in mod intentionat o cale pentru curentul de tractiune de intoarcere.
NOTA: Conductoarele pot fi de exemplu: sinele de rulare, conductoare de protectie (de legare la pamant), cabluri de intoarcere, sina pentru intoarcerea curentului.
2.17. Conductor de intoarcere [10] - orice parte a circuitului de intoarcere.
2.18. Conductoare active [17] - conductoarele care servesc drept cai de curent pentru transportul sau distributia energiei electrice de la substatiile de tractiune electrica, la consumatorii electrici, care in regim normal de functionare se afla sub tensiune (de exemplu: firul de contact, cablul purtator, fiderul de intarire).
2.19. Conductor de protectie (PE) [17] - un conductor utilizat pentru realizarea protectiei impotriva socurilor electrice datorate unui defect de izolatie, care leaga masele cu:
- alte mase;
- o priza de pamant;
- un conductor de nul sau un alt conductor legat la pamant (masa);
- o parte conductoare straina;
- dispozitive de protectie.
2.20. Conductor de protectie de ramificatie [17] - un conductor prin care se stabileste legatura electrica dintre o masa si un conductor de protectie principal (de exemplu: conectarea la conductorul de protectie principal - conductorul de protectie al armaturilor de pe stalp).
2.21. Conductor de protectie principal [10], [17] - un conductor care conecteaza colectiv la pamant sau la sinele de rulare un numar de stalpi prin intermediul conductoarelor de protectie de ramificatie, pentru a proteja oamenii si instalatiile in cazul unui defect de izolatie. Poate fi de asemenea folosit drept conductor de intoarcere a curentului de tractiune.
NOTA: Din punct de vedere functional conductorul de protectie principal poate fi:
- conductor de protectie principal care nu intoarce curentul de tractiune (sau o parte din acest curent) la substatia de tractiune electrica (in ROMANIA acest tip de conductor poarta denumirea de "conductor colector", avand conditiile de utilizare reglementate de [18]); acest conductor este parcurs doar de curentii de scurt circuit care apar datorita unui defect de izolatie (de exemplu defectarea unuia dintre izolatoarele de pe stalpii LCA, avand armaturile metalice legate la conductorul de protectie principal); denumirea prescurtata a acestui conductor este CPPLP;
- conductor de protectie principal care in regim normal de functionare intoarce o parte din curentul de tractiune la substatia care alimenteaza zona de cale ferata electrificata, avand conditiile de utilizare prevazute in [10], [13]; acest tip de conductor de protectie principal cu denumirea prescurtata CPPLPICT este parcurs si de curentii de scurtcircuit datorati eventualelor defecte de izolatie.
2.22. Cablu de intoarcere [10] - conductor de intoarcere reprezentand o parte a circuitului de intoarcere si care conecteaza restul circuitului de intoarcere la substatia de tractiune electrica.
2.23. Stalpii LCA [16] - suport vertical, confectionat dintr-o bucata de lemn, beton, otel etc. sau dintr-o structura de zabrele metalice, fixat lateral fata de calea de rulare, in sol, direct sau prin intermediul unei fundatii.
2.24. Clema [7] - conector si partea din conductorul activ sau de protectie care se afla in contact intim cu conectorul realizat prin presare sau orice alt mijloc mecanic.
2.25. Armaturi [9] - dispozitive cu ajutorul carora se asambleaza si se monteaza conductoarele, izolatoarele si alte accesorii ale liniilor electrice.
2.26. Tensiunea nominala a liniei de contact, notata Un - valoarea efectiva a tensiunii intre conductoarele active si pamantul sistemului de tractiune electrica, prin care este definita LCA precizata de [12].
2.27. Sectiunea nominala a unui conductor funie [9] - valoarea rotunjita a sectiunii sale reale. In cazul conductoarelor cu fire componente din materiale diferite, sectiunea nominala se obtine prin rotunjirea valorilor sectiunilor ambelor metale (de exemplu sectiunea nominala a unui conductor Al-OL 95/15 de executie normala este Sn = S(nAl) + SUMA(nOl) = 95 + 15 = 110 mmp).
2.28. Sectiunea reala (efectiva) a unui conductor funie [9] - suma sectiunilor firelor componente ale conductorului (de exemplu sectiunea efectiva a unui conductor Al-OL 95/15 de executie normala este Sc = S(Al) + S(ol) = 90 + 15 = 105 mmp).
2.29. Forta de rupere calculata a unui conductor funie [9] - forta determinata in mod conventional, in functie de caracteristicile mecanice ale materialelor firelor componente si de alcatuirea constructiva a conductorului, potrivit standardelor de conductoare in vigoare [1]-[6].
2.30. Forta de rupere minima a unui conductor funie [9] - forta de rupere a conductorului determinata prin incercari, a carei valoare nu trebuie sa fie mai mica de 95% din valoarea fortei calculate de rupere.
2.31. Rezistenta de rupere calculata a unui conductor funie, p(rc) [9] - raportul intre valoarea fortei de rupere calculate si sectiunea reala a conductorului.
2.32. Rezistenta de rupere minima a unui conductor funie, p(rmin) [9] - raportul intre valoarea fortei de rupere minime si sectiunea reala a conductorului.
2.33. Tractiunea in conductor [9] - rezistenta mecanica care ia nastere in conductor, inmultita cu sectiunea reala a conductorului, in diferite stari de functionare; tractiunea in conductor intr-un punct al acestuia este tangenta la curba conductorului in acel punct.
2.34. Tractiunea orizontala in conductor [9] - valoarea tractiunii in punctul in care tangenta la curba conductorului este orizontala.
2.35. Deschidere, a(i) [16] - o parte din linia de contact aeriana situata intre doua suporturi sau intre doua puncte de suspendare succesive (in calcule, distanta masurata pe orizontala intre axele a doi stalpi consecutivi).
2.36. Deschideri de dimensionare a stalpilor [9] - deschideri la incarcari din vant, a(v) si la incarcari verticale, a(g), adoptate la dimensionarea stalpilor, pe baza criteriilor de acoperire a tuturor amplasamentelor de pe traseul unei LCA, cu luarea in considerare a criteriilor tehnico economice pentru zona meteorologica de dimensionare.
2.37. Deschidere nominala, a(n) [9] - deschidere conventionala, la care punctele de prindere ale conductoarelor se gasesc in acelasi plan orizontal, terenul este plan, iar la sageata maxima gabaritul la sol al liniei este cel minim admisibil. Ea rezulta ca o valoare optima din calculele tehnico-economice.
2.38. Deschiderea virtuala [9] - distanta la locul in care orizontala dusa printr-unul din punctele de prindere ale conductorului intersecteaza curba reala a conductorului sau prelungirea ei, dupa cum punctul considerat este inferior sau superior punctului de prindere al conductorului la stalpul adiacent.
2.39. Deschidere la incarcari verticale, a(g) [9] - semisuma deschiderilor virtuale adiacente unui stalp. De marimea acestei deschideri depind incarcarile verticale care actioneaza asupra stalpului, provenite din greutatea conductoarelor si din greutatea conductoarelor acoperite de chiciura; se determina astfel incat la incarcari verticale efortul admisibil in stalp sa nu fie depasit.
2.40. Deschidere la incarcari din vant, a(v) [9] - semisuma deschiderilor adiacente unui stalp. De marimea acestei deschideri depind incarcarile orizontale care actioneaza asupra stalpului, provenite din presiunea vantului pe conductoare; se determina astfel incat la incarcari orizontale efortul admisibil in stalp sa nu fie depasit.
2.41. Denivelare, h(i) [9] - distanta masurata pe verticala intre punctele de prindere ale conductorului la doi stalpi consecutivi.
2.42. Sageata conductorului intr-un anumit punct [9] - distanta masurata pe verticala intre punctul respectiv de pe curba conductorului si dreapta care uneste cele doua puncte de sustinere ale conductorului. In functie de conditiile climato-meteorologice existente la un moment dat, sageata conductorului intr-un anumit punct poate avea diferite valori. Cea mai mare sageata a conductorului se considera practic, la mijlocul deschiderii.
2.43. Panou pentru intinderea conductorului de protectie principal - portiunea de linie de contact compusa din una sau mai multe deschideri, cuprinsa intre doi stalpi consecutivi de ancorare a conductorului de protectie principal.
2.44. Regim normal de functionare al unei LCA [9] - regim in care linia de contact aeriana in ansamblu si elementele sale componente, fara a fi afectate prin ruperi, deformari, etc. se gasesc in stare de functionare.
2.45. Regim de avarie al unei LCA [9] - regim in care apar deformari ale elementelor componente, ruperi sau topiri ale conductoarelor, ruperi de izolatoare, cleme si armaturi, ruperea sau pierderea stabilitatii stalpilor sau fundatiilor etc., urmate in general de intreruperea functionarii LCA. Regimul de avarie al unei LCA, considerat ca ipoteza de calcul, este regimul in care izolatoarele si lanturile de izolatoare, stalpii si fundatiile LCA sunt solicitate in mod diferit de regimul normal de functionare in urma ruperii conductoarelor sau izolatoarelor.
2.46. Rezistenta mecanica normata si sarcina mecanica normata [9] - valorile acestor marimi care se realizeaza cu o certitudine de cel putin 95%. Sunt stabilite statistic ca valori caracteristice normate, corespunzatoare unui coeficient de variatie normat, care are o valoare reprezentativa pentru calitatea de ansamblu a productiei, in perioada respectiva.
2.47. Rezistenta mecanica de calcul si sarcina mecanica de calcul [9] - valorile obtinute prin impartirea valorilor rezistentei mecanice normate, respectiv sarcinii mecanice normate la un coeficient de siguranta al materialului sau elementului constructiv respectiv.
Valorile rezistentei mecanice de calcul si ale sarcinii mecanice de calcul se realizeaza cu o asigurare de cel putin 99,9%.
2.48. Incarcari normate [9] - valori extreme ale incarcarilor (maxime sau minime probabile), definite statistic, realizate cu o anumita probabilitate (95-97,5%).
2.49. Incarcari de calcul [9] - valori extreme ale incarcarilor, care se realizeaza cu o probabilitate de 99,9% si care se determina prin inmultirea incarcarilor normate cu coeficientii partiali de siguranta si cu cei de grupare a incarcarilor.
2.50. Denivelarea maxima admisibila a punctelor de sustinere ale conductorului de protectie principal intr-o deschidere - valoarea maxima pe care o poate lua oricare din denivelarile deschiderilor dintr-un panou de intindere a conductorului de protectie principal (h(i)), stabilita in functie de declivitatea maxima a liniei de cale ferata precizata de [15].
Declivitatea caii ferate are urmatoarele valori maxime: 150/00 pentru zone cu profil accidentat; 40/00 pentru zone de ses.
De exemplu pentru o deschidere a = 63 m rezulta o denivelare maxima admisibila:
h(max) = 0,945 m pentru zone cu profil accidentat;
h(max) = 0,252 m pentru zone de ses.
2.51. Siguranta in functionare - este o rezultanta a unui ansamblu de caracteristici, cum sunt: durabilitatea, fiabilitatea, mentenabilitatea, disponibilitatea.

3. CONDITII TEHNICE PENTRU CONDUCTORUL DE PROTECTIE PRINCIPAL

3.1. Conditii climato-meteorologice
3.1.1. Factori climato-meteorologici
La proiectare si la lucrarile de montare si de intretinere a liniei de contact aeriene este necesar sa se tina seama de factorii principali climato-meteorologici: temperatura aerului, viteza vantului, depunerile de chiciura, precizati de [9], [11], [28]. Teritoriul Romaniei este impartit in cinci zone meteorologice (A-E), care difera din punct de vedere al intensitatii si al frecventei de manifestare a acestor factori (vezi figura 3.1 reprodusa din [9]).
In anumite zone cu caracter local, in care se constata conditii meteorologice mai grele decat cele prevazute in tabelul 3.1, se pot adopta valori mai mari. Aceste valori trebuie sa fie justificate prin date statistice furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie - R.A., sau rezultate din statisticile de exploatare a liniilor de contact aeriene sau a liniilor aeriene de energie electrica sau de telecomunicatii din zonele respective si sa aiba frecventa de aparitie de cel putin o data la zece ani.
3.1.1.1. In tabelul 3.1 din [9] sunt precizate presiunile dinamice de baza, date de vant (corespunzatoare vitezei mediate pe doua minute), la inaltimea de 10 m deasupra terenului si grosimea stratului de chiciura pe conductoarele LEA cu tensiuni nominale U(n) ≤ 110 kV.

TABELUL 3.1
Presiunea dinamica de baza, data de vant (corespunzatoare vitezei mediate pe doua minute) la inaltimea de 10 m deasupra terenului si grosimea stratului de chiciura pe conductoarele LEA, [9]




┌───────┬─────────────┬───────────────────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ │ Presiunea dinamica de baza [daN/mp] │ Grosimea stratului de │
│ Zona │ Altitudinea ├───────────────────┬───────────────────────┤ chiciura in [mm] pentru │
│ meteo │ [m] │ Vant maxim fara │ Vant simultan cu │ U(n) ≤ 110 kV │
│ │ │ chiciura p(v) │ chiciura p(v) + ch │ │
├───────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────────┤
│ A │ │ 30 │ 12 │ 16 │
├───────┤ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────────┤
│ B │ │ 42 │ 16,8 (15)*3) │ │
├───────┤ ≤ 800 ├───────────────────┼───────────────────────┤ 22 │
│ C │ │ 55 │ 20 (17)*3) │ │
├───────┤ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────────┤
│ D*1) │ │ │ │ │
├───────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────────┤
│ E*2) │ 1000 │ 40 │ 16 │ │
├───────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤ │
│ │ 1200 │ 45 │ 18 │ │
├───────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤ Grosimea stratului de │
│ │ 1400 │ 65 │ 26 │ chiciura se va stabili pe │
├───────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤ baza datelor statistice │
│ │ 1600 │ 90 │ 36 │furnizate de Administratia │
├───────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤Nationala de Meteorologie -│
│ │ 1800 │ 110 │ 44 │ R.A., sau rezultate din │
├───────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤statisticile de exploatare │
│ │ 2000 │ 130 │ 52 │ ale LEA din aceasta zona │
├───────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤ │
│ │ 2200 │ 150 │ 60 │ │
├───────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┤ │
│ │ 2400 │ 170 │ 68 │ │
└───────┴─────────────┴───────────────────┴───────────────────────┴───────────────────────────┘


___________
*1) Zona meteorologica cu conditii deosebite de vant, pentru care se vor cere date de la Administratia Nationala de Meteorologie - R.A.
*2) In zone cu altitudini mai mici de 1400 m, presiunea dinamica de baza luata in considerare nu trebuie sa aiba valori mai mici decat a zonelor limitrofe, cu altitudinea sub 800 m.
*3) Valorile dintre paranteze se refera la LEA de 20 kV.

Fig. 3.1
HARTA ROMANIEI - ZONAREA TERITORIULUI DIN PUNCT DE VEDERE AL CONDITIILOR CLIMATO-METEOROLOGICE
__________
Nota C.T.C.E. S.A. Piatra Neamt:
Fig. 3.1 - Harta Romaniei - Zonarea teritoriului din punct de vedere al conditiilor climato-meteorologice se gaseste in Monitorul Oficial nr. 989 din 12 decembrie 2006, Partea I, pag. 11. (a se vedea imaginea asociata)

Nota 1: Greutatea volumica a chiciurei (ã(ch)) se considera egala cu 0,75 daN/dmc.
In cazul in care se adopta, in conformitate cu punctul 3.1.1, pentru zonele (A-D), grosimi ale stratului de chiciura depus pe conductoare mai mari decat cele specificate in tabelul 3.1 si mai mari de 30 mm pentru zona E, se poate micsora valoarea densitatii chiciurii pana la cel mult 0,5 daN/dmc.
Nota 2: Presiunile dinamice de baza ale vantului, prevazute in tabelul 3.1, sunt determinate cu relatia:


p = [V(10)]^2/16,3 [daN/mp],


unde: V(10) este viteza vantului in m/s, mediata pe durata a 2 minute, la 10 m deasupra solului.
3.1.1.2. Valorile temperaturii aerului care se iau in considerare la calculele de proiectare pentru liniile de contact aeriene sunt precizate in tabelul 3.2, conform cu [9].

TABELUL 3.2




┌──────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Temperatura aerului [°C] │
│Zona meteorologica├─────────────────┬─────────────────┬────────────────┬─────────────────────┤
│ │ media maximelor │ media minimelor │ media mediilor │media temperaturii de│
│ │ anuale │ anuale │ anuale │ formare a chiciurii │
├──────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
│ Toata tara │ 40 │ -33 │ 15 │ -5 │
│──────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
│Zone cu altitudini│ 40 │ -33 │ 10 │ -5 │
│ peste 800 m │ │ │ │ │
└──────────────────┴─────────────────┴─────────────────┴────────────────┴─────────────────────┘



3.1.1.3. Conditiile climatice sunt corespunzatoare clasei 4K2 din [8], [27]. Valoarea medie anuala a umiditatii absolute maxime este 25 g x m^-3. Temperatura maxima (pentru care umiditatea relativa a aerului este ≥ 95%) are valoarea 27°C.
3.1.1.4. Radiatia solara maxima se recomanda sa aiba cel putin valoarea indicata de [11].
3.1.1.5. Conditiile seismice vor fi corespunzatoare macrozonei de amplasare a conductorului de protectie principal, avand valorile recomandate de [33].
3.1.2. Gruparea incarcarilor, [9]
Calculul mecanic al conductorului de protectie principal trebuie sa ia in considerare urmatoarele grupari ale incarcarilor, datorate factorilor climato-meteorologici enumerati in tabelele 3.1 si 3.2, ca ipoteze de incarcare:
a) temperatura minima, fara vant si fara chiciura;
b) temperatura medie, fara vant si fara chiciura;
c) temperatura medie, viteza vantului de 10 m/s, fara chiciura;
d) temperatura medie, viteza maxima a vantului, fara chiciura;
e) temperatura maxima, fara vant si fara chiciura;
f) temperatura de formare a chiciurii si depuneri de chiciura pe conductorul de protectie principal, fara vant;
g) temperatura de formare a chiciurii, vant simultan cu chiciura si depuneri de chiciura pe conductorul de protectie principal.
3.2. Conditii constructive, [9]
Pentru realizarea conductorului de protectie principal se va utiliza conductor funie fabricat cu fire componente din acelasi material sau din materiale diferite. Conditiile constructive generale ale conductoarelor utilizate trebuie sa fie cel putin cele indicate in standardele: [1]-[6].
Sarmele de otel folosite la realizarea conductoarelor de otel sau de otel-aluminiu vor fi protejate impotriva coroziunii cu un strat gros de zinc avand caracteristicile cel putin corespunzatoare clasei a doua de zincare, indicate in [4], [9].
3.3. Caracteristicile fizice ale conductoarelor utilizate la realizarea conductorului de protectie principal
3.3.1. Sectiunea reala a conductorului, [14]
Sectiunea reala (efectiva) a conductorului cu fire componente din acelasi material Sc [mmp] este suma sectiunilor firelor din care este fabricat conductorul.
Sectiunea reala a conductorului cu fire componente din materiale diferite Sc [mmp] este suma sectiunilor reale pentru fiecare metal utilizat la fabricarea conductorului:


Sc = S(Al) + S(Ol) [mmp].


Sectiunile reale si materialele folosite pentru fabricarea conductorului de protectie principal vor fi stabilite in urma calculului privind regimul termic in conditii normale de exploatare si in regim de scurtcircuit (in locul cel mai dezavantajos din instalatia de protectie din care face parte conductorul, avand o durata determinata de valoarea maxima a timpului de declansare prin protectia de rezerva) si in urma determinarii potentialelor de calcul pe care le pot lua obiectele protejate fata de sina in cazul acestor regimuri.
3.3.2. Modulul de elasticitate echivalent al conductorului de protectie principal cu fire componente din materiale diferite Ec, [14].
Se calculeaza cunoscand sectiunile reale si modulele de elasticitate ale celor doua metale din care este alcatuit conductorul de protectie principal cu formula:


Ec = [E(Al) S(Al) + E(Ol) S(Ol)]/Sc [daN/mmp],


unde:
E(Al) - modulul de elasticitate pentru aluminiu [daN/mmp];
E(Ol) - modulul de elasticitate pentru otel [daN/mmp].

3.3.3. Coeficientul de dilatare liniara a conductorului de protectie principal cu fire componente din materiale diferite α(c), [14].
Se calculeaza cunoscand coeficientii de dilatare liniara pentru cele doua metale:


α(c) = [α(Al) E(Al) S(Al) + α(Ol) E(Ol) S(Ol)]/[E(Al) S(Al) + E(Ol) S(Ol)] [1/°C],


unde:
α(Al) - coeficientul de dilatare liniara pentru aluminiu [1/°C];
α(Ol) - coeficientul de dilatare liniara pentru otel [1/°C].

3.4. Cerinte privind siguranta in functionare pentru conductorul de protectie principal
Indicatorii de fiabilitate ai conductorului de protectie principal sunt definiti si precizati de [20], [23], in functie de natura materialelor din care este fabricat conductorul, considerand ca el este un produs nereparabil.
3.4.1. Centila de ordin P a duratei de viata
a) Pentru conductor funie de aluminiu-otel, maximum 5% din echipament se poate defecta in 60 ani;
b) Pentru conductor funie de otel, maximum 5% din echipament se poate defecta in 20 ani.
3.4.2. Rata de defectare lambda sau fiabilitatea R(t)
a) Pentru conductor funie de aluminiu-otel:
lambda ≤ 0,083 an^-1 pe 100 km, pentru un nivel de incredere ≥ 0,8;
R(t) ≥ 0,999 la t = 1 an si nivel de incredere ≥ 0,8.
b) Pentru conductor funie de otel:
lambda ≤ 0,25 an-1 pe 100 km, pentru un nivel de incredere ≥ 0,8;
R(t) ≥ 0,998 la t = 1 an si nivel de incredere ≥ 0,8.
3.5. Cleme si armaturi utilizate pentru prinderea conductorului de protectie principal
3.5.1. Conditii tehnice pentru dimensionarea clemelor si armaturilor utilizate pentru intinderea si suspendarea conductorului de protectie principal.
Clemele si armaturile utilizate pentru ancorarea, intinderea si sustinerea conductorului de protectie principal pe stalpii LCA se impart in doua categorii:
a) cleme si armaturi de categoria A, care sunt supuse din punct de vedere termic, incalzirii datorita trecerii curentului electric, iar din punct de vedere mecanic supuse la tractiune (de exemplu: clemele pentru innadirea mecanica si clemele pentru intinderea conductorului de protectie principal); aceste cleme este necesar sa aiba o sarcina de alunecare egala cu minimum 95% din valoarea sarcinii de rupere minime a conductorului de protectie principal [9];
b) cleme si armaturi de categoria B, care sunt supuse din punct de vedere termic incalzirii datorita trecerii curentului electric, iar din punct de vedere mecanic nefiind supuse la tractiune (de exemplu: clemele pentru sustinerea conductorului de protectie principal, cleme sa); aceste cleme se dimensioneaza din punct de vedere mecanic, pentru gruparile fundamentala si speciala de incarcari, astfel incat in ipoteza de incarcare maxima (-5°C, greutatea conductorului + vant + depuneri de chiciura), fortele de calcul sa fie mai mici sau cel mult egale cu sarcinile de calcul ale pieselor respective [9]. Sarcinile de calcul ale clemelor si armaturilor din aceasta categorie se determina prin adoptarea unui procentaj de 50% din sarcina mecanica de rupere minima a pieselor respective [9].
3.5.2. Protectia impotriva coroziunii.
Protectia impotriva coroziunii pentru clemele fabricate din otel (exceptand clemele din otel inoxidabil) se va realiza prin galvanizare la cald, recomandandu-se prevederile din [22].
3.5.3. Cerinte privind siguranta in functionare pentru clemele conductorului de protectie principal.
Siguranta in functionare a clemelor si armaturilor pentru conductorul de protectie principal se apreciaza pe baza indicatorilor de fiabilitate, cu valorile indicate in [20], [23], considerand ca piesele respective sunt nereparabile:
- Centila de ordin P a duratei de viata: maxim 3% din cleme se pot defecta pana la 25 ani;
- Rata de defectare: lambda ≤ 0,0012 an^-1, pentru un nivel de incredere de minimum 0,8;
- Fiabilitatea: R(t) ≥ 0,998, pentru t = 1 an, la un nivel de incredere de minimum 0,8.
3.5.4. Incercarile clemelor si armaturilor de categoriile A si B este necesar sa se efectueze cu respectarea prevederilor din [7].

4. DETERMINAREA INCARCARILOR NORMATE SI A INCARCARILOR DE CALCUL PENTRU CONDUCTORUL DE PROTECTIE PRINCIPAL

4.1. Determinarea incarcarilor unitare
4.1.1. Incarcarile unitare normate, [9]
Aceste incarcari se realizeaza cu o probabilitate de 95% si se compun din:
4.1.1.1. Incarcare unitara normata datorita greutatii conductorului


g(1,n) = g(c) [daN/m],


unde g(c) este greutatea proprie a conductorului.

4.1.1.2. Incarcarea unitara normata datorita chiciurei, calculata cu relatia:


g(2,n) = pi x b x [b + d(c)] x ã(ch)/1000 [daN/m],


unde:
d(c) [mm] - diametrul conductorului neacoperit cu chiciura;
b [mm] - grosimea stratului de chiciura depusa pe conductor din tabelul 3.1;
ã(ch) [daN/dmc] - greutatea volumica a chiciurii are valoarea precizata de Nota 1 la punctul 3.1.1.1.

4.1.1.3. Incarcarea unitara normata datorita greutatii conductorului acoperit cu chiciura:


g(3,n) = g(1,n) + g(2,n) [daN/m].



4.1.1.4. Incarcarile unitare normate datorita presiunii vantului se calculeaza in conditiile de la punctul 4.1.1.
4.1.1.4.1. Incarcarea unitara normata datorita vantului maxim fara chiciura:


g(4,n) = C(tc) x âa(c) x p(vmax) x dc/1000 [daN/m],


unde:
C(tc) = 1,2 coeficient aerodinamic pentru conductor cu diametrul mai mic de 20 mm, precizat in tabelul 4.1 [9];
â(c) = 1,55 este coeficientul de rafala si neuniformitate a vitezei vantului pentru deschideri cu lungimi mai mici de 100 m, la inaltimi mai mici de 10 m, precizat in [9];
p(vmax) [daN/mp] - presiunea dinamica data de regimul de vant maxim in zona climatica (A, B, C, D) din tabelul 3.1.

TABELUL 4.1
Valorile coeficientului aerodinamic C(tc) [9]


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┐
│ Specificatia │ C(tc) │
├───────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┼───────┤
│ │Diametrul conductorul ≥ 20 [mm] │ 1,1 │
│ Fara chiciura ├──────────────────────────────────┼───────┤
│ │Diametrul conductorului < 20 [mm] │ 1,2 │
├───────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┼───────┤
│Cu chiciura, indiferent de diametrul conductorului │ 1,2 │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘



4.1.1.4.2. Incarcarea unitara normata datorita vantului si chiciurei in regim normal de functionare:


g(5,n) = C(tc) x â(c) x p(v+ch) x [d(c) + 2b]/1000 [daN/m],



unde:
p(v+ch) [daN/mp] - presiunea dinamica de baza data de vant simultan cu chiciura in zona climatica (A, B, C, D) precizata in tabelul 3.1;
b [mm] - grosimea stratului de chiciura depusa pe conductor;
â(c) - coeficientul de rafala cu valoarea de la punctul 4.1.1.4.1;
C(tc) - coeficientul aerodinamic cu valoarea de la punctul 4.1.1.4.1.

4.1.1.4.3. Incarcarea unitara normata datorita vantului si chiciurei in regim de avarie:


g(8,n) = eta(a)/eta(n) x C(tc) x â(c) x p(v+ch) x (d(c) + 2b)/1000 [daN/m],


in care: eta(a), eta(n) sunt coeficientii partiali de siguranta din tabelul 4.2 extras din [9].

4.1.1.5. Incarcari unitare normate cumulate
4.1.1.5.1. Incarcari unitare rezultate din actiunea simultana a greutatii conductorului si a presiunii vantului pe conductor:


2 2 0,5
g = (g + g ) [daN/m]
6,n 1,n 4,n



4.1.1.5.2. Incarcari unitare rezultate din actiunea simultana a greutatii conductorului acoperit cu chiciura si a presiunii vantului pe conductor, in regim normal de functionare:


2 2 0,5
g = (g + g ) [daN/m]
7,n 3,n 5,n



4.1.1.5.3. Incarcari unitare rezultate din actiunea simultana a greutatii conductorului acoperit cu chiciura si a presiunii vantului pe conductor, in regim de avarie:


2 2 0,5
g = (g + g ) [daN/m]
9,n 3,n 8,n



4.1.2. Incarcari unitare de calcul
Aceste incarcari se realizeaza cu o probabilitate de 99,9% si se obtin prin inmultirea incarcarilor unitare normate cu coeficientii de siguranta prescrisi in tabelul 4.2.
4.1.2.1. Incarcare unitara de calcul datorita greutatii conductorului:


g(1,c) = 1,1 g(c) [daN/m],


unde g(c) este greutatea unitara a conductorului.

4.1.2.2. Incarcare unitara de calcul datorita chiciurii:


g(2,c) = 1,8 x g(2,n) [daN/m].



TABELUL 4.2
Coeficientii partiali de siguranta pentru LCA 25 kV, 50 Hz, [9]


┌───────────────┬──────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┐
│ │ │ eta(n) │ eta(a) │
│ Categoria de │ Incarcari ├───────┬───────┼───────┬───────┤
│ incarcari │ │Zonele │Zonele │Zonele │Zonele │
│ │ │ A,B,C │ D,E │ A,B,C │ D,E │
├───────────────┼──────────────────────────────┼───────┴───────┼───────┴───────┤
│ Permanente │Masa proprie (stalpi, cabluri,│ 1,1 │ 1,1 │
│ │conductoare, izolatoare) │ │ │
├───────────────┼──────────────────────────────┼───────┬───────┼───────┬───────┤
│ Variabile │Presiunea vantului │ 1,3 │ 1,5 │ 0,25 │ 0,45 │
│ ├──────────────────────────────┼───────┴───────┼───────┴───────┤
│ │Masa chiciurei (pe izolatoare,│ │ │
│ │conductoare active si de │ 1,8 │ 1,8 │
│ │protectie, stalpi, etc.) │ │ │
│ ├──────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤
│ │Tractiunea conductoarelor in │ │ │
│ │regim normal de functionare │ 1,3 │ - │
│ │(pentru calculul stalpilor) │ │ │
├───────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤
│ Exceptionale │Tractiunea conductoarelor in │ │ │
│ │regim de avarie (pentru │ - │ 1,1 │
│ │calculul stalpilor) │ │ │
├───────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Regim de montaj│Incarcari rezultate din schema│ 1,1 │ - │
│ │de montaj │ │ │
└───────────────┴──────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┘



4.1.2.3. Incarcarea unitara de calcul datorita greutatii conductorului acoperit cu chiciura:


g(3,c) = g(1,c) + g(2,c) [daN/m].



4.1.2.4. Incarcarea unitara de calcul datorita presiunii vantului, [9]
4.1.2.4.1. Incarcarea unitara de calcul datorita vantului maxim, fara chiciura:


g(4,c) = eta(n) x g(4,n) [daN/m],


unde: eta(n) - coeficient partial de siguranta pentru regim normal precizat in tabelul 4.2.
4.1.2.4.2. Incarcarea unitara de calcul datorita vantului si chiciurei in regim normal de functionare se calculeaza cu relatia:


g(5,c) = eta(n) x g(5,n) [daN/m],


unde: eta(n) - coeficient partial de siguranta pentru regim normal precizat in tabelul 4.2.

4.1.2.4.3. Incarcarea unitara de calcul datorita vantului si chiciurei in regim de
avarie:


g(8,c) = eta(a) x g(5,n) [daN/m],



in care:
eta(a) - este coeficientul partial de siguranta pentru regim de avarie din tabelul 4.2.

4.1.2.5. Incarcari unitare de calcul cumulate
4.1.2.5.1. Incarcarea rezultata din actiunea simultana a greutatii conductorului si a presiunii vantului pe conductor se calculeaza cu relatia:


2 2 0,5
g = (g + g ) [daN/m]
6,n 1,c 4,c



4.1.2.5.2. Incarcari rezultate din actiunea simultana a greutatii conductorului acoperit cu chiciura si a presiunii vantului pe conductor, in regim normal de functionare:


2 2 0,5
g = (g + g ) [daN/m]
7,c 3,c 5,c



4.1.2.5.3. Incarcari rezultate din actiunea simultana a greutatii conductorului acoperit cu chiciura si a presiunii vantului pe conductor, in regim de avarie:


2 2 0,5
g = (g + g ) [daN/m]
9,c 3,c 8,c



4.2. Determinarea incarcarilor specifice, [9]
Incarcarile specifice, normate si de calcul, se obtin din incarcarile unitare, normate si de calcul, impartite la sectiunea reala a conductorului.
4.2.1. Incarcarile specifice normate
4.2.1.1. Pentru gruparea fundamentala de incarcari normate (regim normal de functionare):


ã(1,n) = g(1,n)/Sc [daN/m/mmp],
ã(2,n) = g(2,n)/Sc [daN/m/mmp],
ã(3,n) = g(3,n)/Sc [daN/m/mmp],
ã(4,n) = g(4,n)/Sc [daN/m/mmp],
ã(5,n) = g(5,n)/Sc [daN/m/mmp],
ã(6,n) = g(6,n)/Sc [daN/m/mmp],
ã(7,n) = g(7,n)/Sc [daN/m/mmp],
ã(8,n) = g(8,n)/Sc [daN/m/mmp],


in care, Sc[mmp] reprezinta sectiunea reala a conductorului funie definita la 2.28.

4.2.1.2. Pentru gruparea speciala de incarcari normate (regim de avarie):


ã(9,n) = g(9,n)/Sc [daN/m/mmp],



4.2.2. Incarcarile specifice de calcul
4.2.2.1. Pentru gruparea fundamentala de incarcari de calcul (regim normal de functionare):


ã(1,c) = g(1,c)/Sc [daN/m/mmp],
ã(2,c) = g(2,c)/Sc [daN/m/mmp],
ã(3,c) = g(3,c)/Sc [daN/m/mmp],
ã(4,c) = g(4,c)/Sc [daN/m/mmp],
ã(5,c) = g(5,c)/Sc [daN/m/mmp],
ã(6,c) = g(6,c)/Sc [daN/m/mmp],
ã(7,c) = g(7,c)/Sc [daN/m/mmp],
ã(8,c) = g(8,c)/Sc [daN/m/mmp],



4.2.2.2. Pentru gruparea speciala de incarcari de calcul (regim de avarie):


ã(9,c) = g(9,c)/Sc [daN/m/mmp],



4.3. Determinarea incarcarilor normate si de calcul asupra stalpului LCA, [9]
4.3.1. Incarcari orizontale provenite din actiunea vantului pe conductorul de protectie principal.
4.3.1.1. Incarcari rezultate din actiunea vantului maxim pe conductorul de protectie principal.
Pentru stalpul cu numarul "i" se calculeaza:


F(4,n,i) = g(4,n) x a(v,i) x sin²(phi) [daN] incarcare normata,
F(4,c,i) = g(4,c) x a(v,i) x sin²(phi) [daN] incarcare de calcul,


unde:
g(4,n), g(4,c) [daN/m] - incarcarile unitare normate si de calcul pentru conductorul de protectie principal supus la actiunea vantului maxim, calculate la punctele 4.1.1, 4.1.2;
a(v,i) - deschiderea la incarcari din vant pentru stalpul "i", calculata cu relatia:


a(v,i) = [a(i-1) + a(i)]/2 [m],


unde:
a(i-1); a(i) [m] - deschiderile adiacente stalpului "i";
phi [radian] - unghiul dintre directia vantului si axa LCA.

4.3.1.2. Incarcari rezultate din actiunea vantului pe conductorul de protectie principal acoperit cu chiciura:


F(5,n,i) = g(5,n) x a(v,i) x sin²(phi) [daN] incarcare normata,
F(5,c,i) = g(5,c) x a(v,i) x sin²(phi) [daN] incarcare de calcul,



unde:
g(5,n), g(5,c) [daN/m] - incarcarile unitare normate si de calcul pentru conductorul de protectie principal acoperit cu chiciura supus la actiunea vantului, calculate la punctele 4.1.1, 4.1.2;
a(v,i) [m] - deschiderea la incarcari din vant pentru stalpul "i", calculata conform punctului 4.3.1.1;
phi [radian] - unghiul dintre directia vantului si axa LCA.

4.3.2. Incarcari verticale provenite din greutatea conductorului de protectie principal
4.3.2.1. Incarcari verticale provenite din greutatea conductorului de protectie principal la temperatura medie
Pentru stalpul cu numarul "i":


G(1,n,i) = g(1,n) x a(g,i) [daN] incarcare normata,
G(1,c,i) = g(1,c) x a(g,i) [daN] incarcare de calcul,


unde:
g(1,n), g(1,c) [daN/m] - incarcarile unitare normate si de calcul provenite din greutatea conductorului de protectie principal, calculate la punctele 4.1.1, 4.1.2;
a(g,i) [m] - deschiderea la incarcari verticale pentru stalpul "i"; se calculeaza pe baza absciselor punctelor de minim ale curbelor conductorului in deschiderile "i-1", "i" adiacente stalpului, notate cu x(2,i-1) respectiv x(1,i), calculate cu relatiile de la punctul 5.9, pentru incarcarea specifica normata datorita greutatii conductorului:


a(g,i) = │x(2,i-1)│ + │x(1,i)│.



4.3.2.2. Incarcari verticale provenite din greutatea conductorului de protectie principal acoperit cu chiciura:


G(3,n,i) = g(3,n) x a(g,i) [daN] incarcare normata,
G(3,c,i) = g(3,c) x a(g,i) [daN] incarcare de calcul,



unde:
g(3,n), g(3,c) [daN/m] - incarcarile unitare normate si de calcul pentru conductorul de protectie principal acoperit cu chiciura, calculate la punctele 4.1.1, 4.1.2;
a(3,g,i) [m] - deschiderea la incarcari verticale pentru stalpul "i"; se calculeaza pe baza absciselor punctelor de minim ale curbelor conductorului in deschiderile "i-1", "i" adiacente stalpului, notate cu x(2,i-1) respectiv x(1,i), calculate cu relatiile de la punctul 5.9, pentru incarcarea specifica normata datorita greutatii conductorului acoperit cu chiciura:


a(3,g,i) = │x(2,i-1)│ + │x(1,i)│



5. DETERMINAREA TRACTIUNILOR SI SAGETILOR CONDUCTORULUI DE PROTECTIE PRINCIPAL (metoda de verificare la stari limita)

5.1. Ipoteze de calcul
In calculele pentru determinarea tractiunilor si sagetilor in conductorul de protectie principal se fac urmatoarele ipoteze:
a) Conductorul de protectie principal este considerat fix in punctele de sustinere si supus schimbarilor mediului exterior. Variatiile lungimii conductorului la variatia factorilor climatici determina variatia eforturilor in conductor. Tractiunile maxime pot sa apara in conductor fie la temperaturi foarte scazute (vezi 3.1.2 a), fie la suprasarcini mari (vezi 3.1.2 g). In calculul mecanic al conductorului se adopta drept conditii initiale eforturile maxime admisibile pe care trebuie sa le suporte conductorul in conditiile cele mai defavorabile;
b) Se considera ca deschiderile cuprinse intr-un panou de intindere sunt denivelate si inegale, iar variatiile parametrilor mediului ambiant sunt aceleasi in toate deschiderile panoului;
c) Rezistenta de rupere calculata a conductorului p(rc) se determina cu relatia:


p(rc) = 0,95 'f3(r)/S(c) [daN/mmp],


unde:
'f3(r) [daN] - forta de rupere calculata a conductorului,
S(c) [mmp] - sectiunea reala (efectiva) a conductorului;
d) Pentru calculul mecanic al conductorului de protectie principal este necesar sa se efectueze determinarea incarcarilor normate si a incarcarilor de calcul tinand seama de conditiile climato-meteorologice ale zonei traversate de linia de contact aeriana (temperatura aerului, viteza vantului, depuneri de chiciura) [9];
e) In urma calculului mecanic se considera ca un conductor este bine ales si intins corespunzator daca sarcina mecanica de calcul si rezistenta mecanica de calcul (definite la 2.47), in toate starile de functionare, in punctele de prindere a conductorului in cleme, nu sunt depasite cu mai mult de 5%;
f) Incarcarile normate ale conductorului de protectie principal sunt valori extreme ale incarcarilor, definite statistic, realizate cu o probabilitate de 95%;
g) Incarcarile de calcul ale conductorului de protectie principal sunt valorile extreme ale incarcarilor care se realizeaza cu o probabilitate de 99,9%, care se determina prin inmultirea incarcarilor normate cu coeficientul partial de siguranta si cu cel de grupare a incarcarilor precizati de [9];
h) Sagetile maxime se calculeaza pe baza incarcarilor normate, in ipoteza temperaturii maxime (vezi 3.1.2 e), si in ipoteza de suprasarcina maxima (vezi 3.1.2 g), cu urmatoarele precizari:
- vantul actioneaza perpendicular pe conductorul de protectie principal;
- coeficientul de rafala si de neuniformitate a vantului pe conductor: â(c) = 1,55 s-a determinat conform [9] pentru inaltimea medie de suspensie a conductorului de protectie principal fata de sol: H = 10 m, pentru deschideri mai mici de 100 m;
i) La calculul curbelor utilizate la amplasarea stalpilor pe profilul caii ferate, in faza de proiectare, se va considera starea finala a tractiunilor si sagetilor conductoarelor. Ca stare finala se va lua starea existenta dupa 10 ani de functionare, tinand seama de fluaj;
j) La calculul sagetilor de montaj ale conductorului de protectie principal se va considera starea initiala, ca stare dinaintea aparitiei fenomenului de fluaj. Tractiunile si sagetile conductorului de protectie principal se calculeaza pentru aceasta stare plecand de la valorile maxime ale rezistentelor de calcul indicate la punctul 5.2.
5.2. Verificarea comportarii conductorului de protectie principal la stari limita (critice) [9]
Se verifica comportarea conductorului de protectie principal in urmatoarele stari limita care pot da eforturi si/sau sageti maxime:
Starea 1 - starea de suprasarcina maxima (determinata de greutatea conductorului si de vant simultan cu chiciura, la temperatura T1 = -5°C, conform coloanei 4 din tabelul 3.2); valoarea maxima a rezistentei mecanice de calcul pentru aceasta stare va fi:


p(1) = p(max) (-5°C + conductor + chiciura + vant) = 0,7 p(rc) [daN/mmp],


unde: p(rc) este rezistenta de rupere calculata a conductorului (vezi punctul 5.1 c);

Starea 2 - starea de temperatura minima (determinata de greutatea conductorului la temperatura T2 = -33°C, conform coloanei 2 din tabelul 3.2). Valoarea maxima a rezistentei mecanice de calcul pentru aceasta stare va fi:


p(2) = p(max) (-33°C + conductor) = 0,5 p(rc) [daN/mmp];



Starea 3 - starea de solicitare in regim de temperatura medie fara vant si fara chiciura. Aceasta este starea de solicitare zilnica determinata de greutatea conductorului la temperatura T3, conform coloanei 3 din tabelul 3.2, pentru care valoarea maxima a rezistentei mecanice de calcul va fi:


p3 = p(max) (+15°C + conductor) = 0,25 p(rc) [daN/mmp].



Valorile maxime ale rezistentei mecanice de calcul pentru cele trei stari de mai sus sunt precizate in [9] pentru conductoare cu fire componente din acelasi material si pentru conductoare cu fire din materiale diferite, in deschideri cu lungimi mai mici de 120 m. Valorile rezistentei si sarcinii mecanice de calcul se realizeaza cu un coeficient de incredere de 99,9%.
NOTA: Se pot adopta valori mai mici pentru rezistentele mecanice maxime de calcul la cele trei stari de mai sus, cu conditia ca sagetile rezultate sa asigure distanta minima a conductorului de protectie principal fata de sol si fata de conductoarele active ale LCA.
5.3. Ecuatia de stare
Ecuatia care leaga valorile eforturilor in doua stari de solicitare a conductorului pentru un panou avand deschideri inegale, cu denivelari este:


u x p(0,n)-[a(med)x ã(n)/p(0,n)]^2 x E(c)/24 =

u x p(0,m)-[a(med)x ã(m,c)/p(0,m)]^2 x E(c)/24 - α(c)x E(c)x [T(n)-T(m)]


in care se folosesc indicii:
n - pentru marimile care se refera la starea pentru care se calculeaza tractiunea specifica normata la o valoare a temperaturii T(n) apartine interval [-33 la +40]°C;
m - pentru marimile care se refera la starea de referinta;
si urmatoarele notatii:
E(c) [daN/mmp] - modulul de elasticitate al conductorului;
α(c) [°C-1] - coeficientul de dilatare liniara al conductorului;
a(i) [m] - deschiderea "i";
phi(i) [radian] - unghiul de panta al deschiderii "i";
h(i) [m] - denivelarea deschiderii "i";
ã(m,c) [daN/m/mmp] - incarcarea specifica de calcul a conductorului la starea de referinta;
p(0,m) [daN/mmp] - componenta orizontala a tractiunii specifice de calcul la starea "m";
T(m) [°C] - temperatura starii de referinta "m";
p(0,n) [daN/mmp] - componenta orizontala a tractiunii specifice normate la starea "n", care urmeaza sa se determine;
ã(n) [daN/m/mmp] - incarcarea specifica normata a conductorului la starea pentru care se calculeaza p(0,n);
T(n) [°C] - temperatura starii pentru care se determina p(0,n) cu valori cuprinse intre -33 si +40°C;
a(med) [m] - deschiderea medie pentru un panou cu "N" deschideri reale inegale a(i), cu unghiuri de panta phi(i), i = 1, ..., N este calculata cu relatia:


a(med)=([(a(1)^3 x cos(phi)1+...+a(N)^3 x cos(phi)(N)]/[a(1)+...+a(N)])^0,5 [m];



u - factorul de denivelare al panoului este calculat cu relatia:


u= (a1 x [1+(h1/a1)^2/2]+...+a(N)x [1+(h(N)/a(N))^2/2)]/(a1+...+a(N)).



5.4. Deschiderea critica
Deschiderea critica este acea valoare a deschiderii "a" pentru care influenta temperaturii este egala cu influenta sarcinii asupra efortului conductorului.
In calculele mecanice se va adopta in mod obisnuit ca regim initial acela care este caracterizat la solicitarea maxima si care va fi cel mult egala cu solicitarea admisibila de calcul.
Stabilirea regimului initial intre doua stari limita se efectueaza in functie de: deschiderea, temperatura, incarcarea cu suprasarcini, valoarea rezistentei admisibile de calcul in conductorul de protectie principal.
Gruparea starilor la scrierea ecuatiilor de stare pentru conductorul de protectie principal este urmatoarea:
- pentru conductor cu fire componente din acelasi material starile 1 si 2 mentionate la punctul 5.2;
- pentru conductor cu fire componente din materiale diferite starile 1 si 2; 1 si 3; 2 si 3, mentionate la punctul 5.2.
5.4.1. Determinarea deschiderii critice se efectueaza pentru fiecare grup de stari folosind formulele urmatoare:


a(cr1-2) = (24 x [p1 - p2 + α(c) x E(c) x (T1 - T2)]/[E(c) x ((ã(7,c)/p1)^2 -
(ã(1,c)/p2)2)])^0,5 [m],

a(cr1-3) = (24 x [p1 - p3 + α(c) x E(c) x (T1 - T3)]/[E(c) x ((ã(7,c)/p1)^2 -
(ã(1,c)/p3)2)]^0,5) [m],

a(cr2-3) = (24 x [p2 - p3 + α(c) x E(c) x (T2 - T3)]/[E(c) x ((ã(1,c)/p2)^2 -
(ã(1,c)/p3)^2)])^0,5 [m],



unde: p1, p2, p3 si T1, T2, T3 sunt valorile maxime ale rezistentelor mecanice de calcul respectiv valorile temperaturilor la starile 1, 2 si 3 definite la 5.2.

NOTA: - Pentru conductor de protectie principal cu fire componente din acelasi material se calculeaza doar a(cr1-2);
- Pentru conductor de protectie principal cu fire componente din materiale diferite (de exemplu Al-OL) se calculeaza a(cr1-2), a(cr1-3), a(cr2-3).

5.4.2. Stabilirea regimului initial se efectueaza tinand seama de urmatorii parametri: deschiderea, temperatura mediului ambiant, incarcarea cu suprasarcini, valoarea maxima admisibila de calcul a efortului in conductorul de protectie principal.
Pentru conductorul de protectie principal cu fire componente din acelasi material regimul initial se determina aplicand urmatoarea regula:
- daca a(med) < a(cr1-2), regimul initial este cel de temperatura minima (starea 2);
- daca a(med) > a(cr1-2), regimul initial este cel de sarcina maxima (starea 1).
Pentru conductorul de protectie principal cu fire componente din materiale diferite regimul initial se determina utilizand urmatoarea regula:
- daca a(med) < a(cr1-2) regimul initial este cel de temperatura minima (starea 2);
- daca a(med) > a(cr2-3) regimul initial este cel de suprasarcina maxima (starea 1);
- daca a(cr1-2) < a(med) < a(cr2-3) regimul initial este cel de temperatura medie (starea 3).
5.5. Sarcina relativa critica pentru conductorul de protectie principal cu fire componente din materiale diferite este sarcina relativa la care deschiderile critice calculate cu formulele de la punctul 5.4 sunt egale:
a(cr1-2) = a(cr1-3) = a(cr2-3).
Sarcina relativa critica permite sa se stabileasca starea la care se dimensioneaza conductorul, se va nota cu q(cr) si se va calcula cu formula din [14]:


q(cr)=(p1/p2) x [(A x E(c) x α(c)+B)/(E(c) x α(c) x (T3-T2)+p3-p2)]0,5,



unde s-au notat:
A = T3 - T1 + p2/p3 x (T1 - T2),
B = p3 - p1 + (p2/p3)^2 x (p1 - p2).

NOTA: Sarcina relativa critica se calculeaza doar pentru conductorul cu fire componente din materiale diferite.

TABELUL 5.1
Stabilirea starii de dimensionare a conductorului de protectie principal cu fire componente din materiale diferite


┌─────────┬──────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Starea care │
│ Sarcina │ Deschiderea medie a(med) │dimensioneaza│
│relativa │ ├─────┬───────┤
│ │ │ P │ T[°C] │
├─────────┼──────────────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┤
│ │a(med) < a(cr1-2) │ p2 │ -33 │
│q > q(cr)├──────────────────────────────────────────────────────┼─────┼───────┤
│ │a(med) > a(cr1-2) │ p1 │ -5 │
├─────────┼─────────────────┬────────────────────────────────────┼─────┼───────┤
│ │ │ a(cr2-3) = imaginar │ p3 │ +15 │
│ │a(med) < a(cr1-2)├─────────────────┬──────────────────┼─────┼───────┤
│ │a(med) < a(cr1-2)│ │a(med) < a(cr2-3) │ p2 │ -33 │
│q < q(cr)│ │ a(cr2-3) > 0 ├──────────────────┼─────┼───────┤
│ sau │ │ │a(med) > a(cr2-3) │ p3 │ +15 │
│ q(cr) = ├─────────────────┼─────────────────┴──────────────────┼─────┼───────┤
│imaginar │ │ a(cr1-3) = imaginar │ p3 │ +15 │
│ │a(med) > a(cr1-2)├─────────────────┬──────────────────┼─────┼───────┤
│ │a(med) > a(cr1-2)│ │a(med) < a(cr1-3) │ p3 │ +15 │
│ │ │ a(cr1-3) > 0 ├──────────────────┼─────┼───────┤
│ │ │ │a(med) > a(cr1-3) │ p1 │ -5 │
└─────────┴─────────────────┴─────────────────┴──────────────────┴─────┴───────┘



5.6. Determinarea starii care dimensioneaza conductorul de protectie principal
5.6.1. Stabilirea starii de dimensionare a conductorului cu fire componente din acelasi material se efectueaza astfel:
- daca a(med) < a(cr1-2) starea care dimensioneaza este starea 2;
- daca a(med) > a(cr1-2) starea care dimensioneaza este starea 1.
5.6.2. Stabilirea starii de dimensionare a conductorului cu fire componente din materiale diferite se efectueaza conform tabelului 5.1, in functie de relatia intre sarcina relativa si sarcina relativa critica precum si functie de relatia dintre deschiderea medie si deschiderile critice.
Se noteaza cu q sarcina relativa: q = ã(7,c)/ã(1,c).
5.7. Calculul tractiunii orizontale la starea care dimensioneaza
La starea care dimensioneaza determinata la punctul 5.6 se calculeaza tractiunea orizontala pentru fiecare deschidere a(i) din panou, tinand seama de denivelarea respectiva h(i) si de unghiul de panta, folosind urmatoarea ecuatie data in [14]:


p^2(0,m) + p(0,m) x [0,5 x h(i) x ã(m,c) - p(m)] x cos(phi)(i) + 0,125 x
[a(i) x ã(m,c)]^2 = 0,



unde:
m - indice care reprezinta una din starile 1, 2, 3 (starea care dimensioneaza conform tabelului 5.6);
ã(m,c) [daN/m/mmp] - incarcarea unitara specifica de calcul la starea "m" care dimensioneaza;
p(m) [daN/mmp] - efortul maxim admis in conductor pentru starea care dimensioneaza;
p(0,m) [daN/mmp] - efortul de tractiune orizontala la starea m;
a(i) [m] - deschiderea "i";
h(i) [m] - denivelarea deschiderii "i";
phi(i) [°] - unghiul de panta al deschiderii "i"; cos(phi)(i) = a(i)/[a(i)^2 + h(i)^2]^0,5.
Daca discriminantul ecuatiei are valoare negativa conductorul se rupe sub greutatea proprie, caz in care trebuie micsorata lungimea deschiderii sau trebuie ales un conductor mai rezistent.
Daca discriminatul este pozitiv, solutia pozitiva cea mai mare este aleasa ca valoare a tractiunii orizontale la starea care dimensioneaza. Valoarea acestei solutii este data de relatia:


p(0,m)=0,5 x (-[0,5 x h(i)x ã(m,c)-p(m)] x cos(phi)(i) +
[(0,5 x h(i) x ã(m,c)-p(m))^2 x cos^2 (phi)(i)-0,5 x [a(i)x ã(m,c)^2]^0,5)


Dupa determinarea tractiunii orizontale pentru fiecare deschidere din panou se stabileste valoarea minima a tractiunii orizontale pentru panoul respectiv care va fi notata cu P(0) = [p(0,m)] min.

5.8. Determinarea tractiunii orizontale normate
Determinarea tractiunilor orizontale normate este necesara pentru calculul sagetilor conductorului de protectie principal in deschiderile panoului in faza de montaj si pentru diverse stari critice.
Cu ajutorul ecuatiei de stare prezentata la punctul 5.3 se calculeaza tractiunile orizontale normate pentru diferite temperaturi de montaj in intervalul (-33 la +40)°C luand in considerare doar greutatea conductorului, precum si la starile: (-5°C + conductor + chiciura), (-5°C + conductor+ chiciura + vant), (-5°C + conductor + chiciura + vant + avarie), (T(med) + vant maxim), tinand seama de P0 determinat la 5.7.
Pentru deschiderea medie a(med) se scrie ecuatia de stare cu variabila p(0,n):


u x p(0,n)-[a(med)x ã(n)/p(0,n)^]2 x E(c)/24=
u x P0-[a(med) x ã(m,c)/P0)^2 x E(c)/24-α(c) x E(c) x [T(n)-T(m)].


Aceasta conduce la ecuatia de gradul 3:


Ap^3(0,n) + Bp^2(0,n) + Cp(0,n) + D = 0,

unde:
p(0,n) [daN/mmp] - componenta orizontala a tractiunii specifice normate la
starea "n";
A = u;
B = -u x P(0) + [a(med)x ã(m,c)/P(0)]^2 x E(c)/24 + α(c) x E(c) x [T(n)-T(m)];
C = 0;
D = - [a(med) x ã(n)]^2 x E(c)/24.


Din considerente economice, dintre cele trei radacini ale ecuatiei de mai sus se retine, pentru p(0,n), radacina reala pozitiva care are valoarea cea mai mare.

5.9. Determinarea punctului de minim al curbei conductorului de protectie principal intr-o deschidere denivelata
In figura 5.1 s-au notat cu A[x(1),y(1)], B[x(2),y(2)], punctele de sustinere intr-o deschidere denivelata, care au coordonatele raportate la sistemul de coordonate xoy, cu axa ox aflata la distanta h(0) de punctul de minim M al curbei conductorului si axa oy trecand chiar prin punctul de minim.
Se observa ca: x(2) - x(1) = a[m] este deschiderea, iar y(2) - y(1) = h[m] denivelarea deschiderii.
Ecuatia curbei conductorului in sistemul de coordonate xoy este:


y = h(0) x ch[x/h(0)] [m],

unde: h0 = p(0n)/ã(n) [m] - inaltimea conductorului in origine;
p(0n) [daN/mmp] - tractiunea orizontala normata, determinata anterior;
ã(n) [daN/m/mmp] - este incarcarea specifica normata;
ch α = (e^α + e^-α)/2, pentru argumentul α real.


Cu aceste notatii coordonatele punctelor de sustinere fata de originea sistemului xoy sunt:


x(1)= -0,5 a + 2h(0) x ln[k+(k2+1)^0,5] [m];
y(1)= h(0) x ch[x1/h(0)] [m], pentru punctul A,
x(2)= 0,5 a + 2h(0) x ln(k+(k2+1)^0,5) [m];
y(2)= h(0) x ch[x2/h(0)] [m], pentru punctul A,

unde:
k = 0,5 h/h0/sh(0,5a/h0) factor adimensional, iar
sh α = (e^α - e^-α)/2, pentru argumentul a real.



5.10. Unghiul de cadere al conductorului de protectie principal din clema
In figura 5.1 este prezentata o deschidere a LCA, in care conductorul de protectie principal este suspendat la cele doua capete A, B prin cleme de sustinere. Unghiurile psi(A), psi(B), determinate de tangentele la conductorul de protectie principal in punctele de sustinere fata de orizontalele in aceste puncte se numesc unghiurile de cadere a conductorului din cleme si se calculeaza pentru o deschidere cu urmatoarele formule:


tg(psi)1 = │sh[x1/h(0)]│, tg(psi)2 = │sh[x2/h(0)]│,



5.11. Componenta verticala a tractiunii normate in conductorul de protectie principal in punctele de sustinere
Cunoscand coordonatele punctelor de sustinere calculate la 5.9 se calculeaza componenta verticala a tractiunii normate in conductor, in aceste puncte, cu relatiile:


p(v,n,1) = p(0,n) │sh[x1/h(0)]│ [daN/mmp], in punctul A(x1,y1);

p(v,n,2) = p(0,n) │sh[x2/h(0)]│ [daN/mmp], in punctul B(x2,y2);


Tractiunile normate in conductor in punctele de sustinere A, B, tangente la curba conductorului in aceste puncte sunt:


p(n,1) = [p(0,n)^2 + p(v,n,1)^2]^0,5 [daN/mmp],
p(n,2) = [p(0,n)^2 + p(v,n,2)^2]^0,5 [daN/mmp],



5.12. Calculul sagetii maxime a conductorului de protectie principal si coordonatele punctului de sageata maxima intr-o deschidere
5.12.1. Conductor cu puncte de sustinere la acelasi nivel
In acest caz: x1 = x2 = a/2, h = 0, sageata maxima se obtine pentru abscisa x(max) = 0;
Sageata maxima a conductorului cu puncte de sustinere la acelasi nivel se calculeaza cu formula:


f(max) = 2 x [h(0)] x sh^2 [ã(n) x a/4/p(0,n)] [m],

sau cu formula aproximativa:
f(max) = [a^2/8/h(0)] x (1 + [a/h(0)^2/48] [m], in care s-au notat:



p(0,n) [daN/mmp] - tractiunea orizontala normata determinata anterior pentru starea la care se efectueaza calculul sagetii;
ã(n) [daN/m/mmp] - incarcarea specifica normata pentru starea la care se efectueaza calculul sagetii;
h(0)[m] - inaltimea conductorului in origine avand expresia de la punctul 5.9;
a[m] - lungimea deschiderii.

Fig. 5.1 Deschiderea denivelata a conductorului colector
__________
Nota C.T.C.E. S.A. Piatra Neamt:
Fig. 5.1 "Deschiderea denivelata a conductorului colector" se gaseste in Monitorul Oficial nr. 989 din 12 decembrie 2006, Partea I, pag. 23. (a se vedea imaginea asociatã)


Fig. 5.2 Locul geometric al unui punct de pe conductor in timpul galoparii
__________
Nota C.T.C.E. S.A. Piatra Neamt:
Fig. 5.2 "Locul geometric al unui punct de pe conductor in timpul galoparii" se gaseste in Monitorul Oficial nr. 989 din 12 decembrie 2006, Partea I, pag. 23. (a se vedea imaginea asociatã)

5.12.2. Conductor cu puncte de sustinere denivelate
Coordonatele punctului F (din figura 5.1), in care conductorul de protectie principal realizeaza o sageata maxima in deschiderea denivelata (h diferit de 0) se determina exact cu formulele:


x(fmax) = h(0) x ln (tg(phi) + [1 + tg^2(phi)]^0,5) [m]
pentru abscisa punctului de sageata maxima,

y(fmax) = h(0) x ch (x(fmax)/h(0) [m]
pentru ordonata punctului de sageata maxima



Valoarea maxima a sagetii in deschiderea denivelata este determinata exact cu formula:


f(max) = h(0)([ch[x1/h(0)] - ch [x(fmax)/h(0)]) + tg(phi)[x(fmax) - x1] [m],
unde: tg(phi) = h/a este tangenta unghiului de denivelare a deschiderii.



5.13. Verificarea calculului sagetii conductorului de protectie principal
Temperatura critica este temperatura la care sageata conductorului neincarcat este egala cu sageata conductorului incarcat cu sarcina maxima, la temperatura corespunzatoare acesteia in regiunea considerata.
Determinarea temperaturii critice se efectueaza cu formula:


T(cr) = T1 + [p(-5°C + conductor + chiciura)/E(c)/α(c)][1-ã(1,n)/ã(3,n)] [°C]



in care:
T1 = -5°C - temperatura starii la care se formeaza chiciura;
P(-5°C + conductor + chiciura) [daN/mmp] - tractiunea orizontala normata determinata la punctul 5.8 pentru starea (-5°C + conductor + chiciura);
ã(1,n) [daN/m/mmp] - incarcarea specifica normata determinata doar de greutatea conductorului;
ã(3,n) [daN/m/mmp] - incarcarea specifica normata determinata de greutatea conductorului si de depunerea de chiciura la -5°C;
Daca T(cr) < 40°C sageata maxima apare in cazul temperaturii maxime (+40°C);
Daca T(cr) > 40°C sageata maxima apare in cazul suprasarcinii maxime (-5°C + conductor + chiciura).
5.14. Calculul lungimii conductorului de protectie principal
Tinand seama de notatiile de la punctul 5.9 se calculeaza lungimea conductorului intr-o deschidere denivelata (h diferit de 0) cu formula exacta:


L = 2 x h(0) x sh [0,5 a/h(0)] ch (0,5 [x1 + x2)/h(0)] [m],
unde: x1, x2 [m] - abscisele punctelor de sustinere pentru deschiderea "a";
a [m] - deschiderea;
h(0) = P(0,n)/ã(n) [m] - ordonata la originea sistemului de coordonate
atasat deschiderii.



Acest calcul este necesar sa se efectueze pentru fiecare deschidere din panou, calculandu-se apoi lungimea totala a conductorului de protectie principal in panoul de intindere.

5.15. Calculul aproximativ al fluajului conductorului de protectie principal
Fluajul este o deformare plastica a conductoarelor care apare lent, in timp, sub actiunea sarcinilor mecanice aplicate, sarcini care sunt inferioare limitei de curgere a materialului din care sunt fabricate conductoarele.
In general fluajul unui conductor al LCA depinde de materialul din care se fabrica conductorul, de tractiunea ce se aplica, de timp si de temperatura.
Deoarece tractiunea si temperatura variaza in timp se va raporta fluajul conductorului de protectie principal la tractiunea medie anuala si la temperatura medie anuala (precizata in tabelul 3.2).
O apreciere corecta a fluajului unui conductor se poate face doar in urma unor incercari in conditii de laborator asupra unor epruvete din conductorul respectiv (incercarile se efectueaza in conditiile precizate de [2]), rezultatele incercarilor fiind extrapolate pentru o durata de 10 ani.
In cazul conductoarelor cu fire componente din materiale diferite, de exemplu din otel-aluminiu cresterea diferita a alungirilor de fluaj pentru cele doua metale determina un transfer al eforturilor de la mantaua de aluminiu la inima de otel.
Fluajul conductorului are ca efect o crestere in timp a sagetilor conductorului in deschiderile panoului de intindere.
Pentru a se tine seama de fluajul conductorului de protectie principal se trage acest conductor la montaj, astfel, incat sa fie satisfacuti coeficientii de siguranta prescrisi inca din faza initiala (la montaj).
Aceasta presupune ca la tragerea conductorului de protectie principal sa se prevada o rezerva fata de distanta la sol prescrisa, rezerva care sa acopere fluajul corespunzator pe o durata de 10 ani.
In calculele ce urmeaza se considera ca stare finala starea conductorului de protectie principal la 10 ani de la montare.
Calculul lungimii si sagetii maxime a conductorului de protectie principal la starea initiala (temperatura medie din tabelul 3.2, incarcarea specifica normata ã(1,n) determinata doar de greutatea specifica a conductorului gresat) se efectueaza pentru tractiunea orizontala normata p(0,n) determinata la 5.8 pentru starea 3 si deschiderea a(med) folosind formulele de la punctul 5.12 si 5.14.
Vom nota:
L1 [m] lungimea initiala a conductorului de protectie principal pentru deschiderea medie a(med), la temperatura medie;
f(max1) [m] sageata maxima initiala a conductorului de protectie principal pentru deschiderea medie a(med), la temperatura medie.

5.15.1. Lungimea conductorului de protectie principal dupa 10 ani de la montare, in deschiderea medie a(med), la temperatura medie (precizata conform tabelului 3.2) va fi:


L10 = L1 [1 + K(f)] [m],


unde: K(f) coeficient de fluaj dat de fabricantul conductorului (sau determinat experimental [2]).

5.15.2. Sageata maxima a conductorului de protectie principal dupa 10 ani de la montare, in deschiderea a(med), la temperatura medie va fi determinata cu formula aproximativa:


f(max10) = [3 x a(med)(L10 - a(med))/8]^0,5 [m].



5.15.3. Tractiunea orizontala normata dupa 10 ani de la montare in deschiderea a(med), la temperatura medie se determina cu formula aproximativa:


p(0,n,10) = ã(1,n)a^2(med)/8/f(max10) [daN/mmp],



unde: ã(1,n) [daN/m/mmp] - incarcarea normata specifica data de greutatea conductorului;
Fiind determinata p(0,n,10) pentru a(med), se calculeaza:
a) - tractiunile orizontale normate pentru celelalte stari: (-33 'f7 40°C + conductor, -5°C + conductor + chiciura, -5°C + conductor + chiciura + vant) la o deschidere de lungime a(med), dupa 10 ani de la montaj, cu ecuatia de stare de la punctul 5.3;
b) - sagetile maxime corespunzatoare in fiecare deschidere si in deschiderea medie, pentru fiecare stare, folosind rezultatele de la punctul a) si formulele de la punctele 5.9, 5.12;
c) - lungimile conductorului pentru fiecare stare si deschidere dupa 10 ani de la montaj.

5.16. Verificarea coeficientilor de tractiune ai clemelor pentru starea initiala si dupa fluaj
Clemele de tip A (supuse la tractiune) [7], [9] trebuie sa aiba o sarcina de alunecare ≥ 0,95 din valoarea sarcinii de rupere minime a conductorului de protectie principal.
Coeficientul de tractiune la starea "t" se calculeaza cu relatia:


K(t,A) = p(max,h,t) x Sc/[0,95 'f3(rc)],


unde:
Sc [mmp] - sectiunea reala a conductorului;
'f3(rc) [daN] - forta de rupere calculata a conductorului;
p(max,h,t) [daN/mmp] - tractiunea orizontala maxima pe panou, la fiecare stare "t", determinata conform punctului 5.15.3 a).

Pentru cleme de tip B (nesupuse la tractiune orizontala ci doar la incarcari verticale provenite din greutatea conductorului de protectie principal acoperit cu chiciura) [9], fortele de calcul este necesar sa fie mai mici sau cel mult egale cu sarcina de calcul a clemei respective.
Sarcina de calcul a clemei de tip B este 50% din sarcina mecanica de rupere minima a acesteia.
Coeficientul de tractiune la starea "t" se calculeaza cu relatia:


K(t,B) = p(max,v,t) x S(clema)/[0,5 'f3r,clema)],


unde:
S(clema) [mmp] - sectiunea reala a clemei;
'f3(r,clema) [daN] - sarcina mecanica de rupere minima;
p(max,v,t) [daN/mmp] - tractiunea verticala maxima pe panou la fiecare stare "t" determinata ca la punctul 4.3.2.2.
Daca coeficientii de tractiune sunt mai mari decat cei impusi, se schimba conductorul sau se reia calculul sagetilor conductorului de protectie principal cu o tractiune de valoare mai mica decat valoarea impusa la punctul 5.2 pentru starea 3.

5.17. Galoparea conductorului de protectie principal [9], [14]
Fenomenul de galopare a conductorului de protectie principal este caracterizat de amplitudini relativ mari ale miscarii acestuia si prin frecvente relativ mici (0,1 la 1) Hz [14].
Fenomenul este provocat de vanturi cu viteze de (3 la 22) m/s care actioneaza asupra conductorului acoperit de chiciura, in acest caz circulatia aerului in jurul conductorului conduce la aparitia unor forte portante si a unor vibratii instabile cu viteze mai mari de 7 m/s, care pot suprasolicita clemele de prindere si pot micsora distantele reale de izolare in aer dintre conductorul de protectie principal si conductoarele active pana la strapungerea acestora.
Miscarea unui conductor supus acestui fenomen este o compunere de miscare de torsiune simultan cu o oscilatie verticala.
Experimental s-a determinat ca, intr-o sectiune transversala pe conductor, curba descrisa de acesta este cuprinsa in interiorul unei elipse.
Stabilirea relatiilor de calcul pentru determinarea distantelor de amplasare pe stalpii LCA, intre conductorul de protectie principal si conductoarele active se efectueaza in urmatoarele ipoteze de calcul:
- infasuratoarea punctelor in care se deplaseaza conductorul (in plan transversal axei conductorului) in timpul galoparii are forma unei elipse alungite, avand axa mare de aproximativ 2 ori mai mare decat axa mica, si o inclinatie fata de axa verticala ca in figura 5.2;
- sageata de referinta a conductorului, in timpul galoparii, se considera la -5°C simultan cu chiciura [notata cu "f(ch)"];
- intre elipsele de galopare ale conductoarelor active si elipsa de galopare a conductorului de protectie principal se va mentine distanta minima de izolare in aer d(min3), determinata la punctul 5.18;
- pentru verificarea distantei minime de amplasare pe verticala si pe orizontala intre conductorul de protectie principal si celelalte conductoare, la stalp, se vor compune elipsele de galopare ale perechilor de conductoare, adunandu-se lungimile axelor acestora si d(min3); elipsa rezultata se va translata astfel incat centrul ei se va afla in punctul de sustinere al conductorului de protectie principal la stalp; daca punctul de prindere al conductorului de protectie principal este pe elipsa translatata, rezultata din compunere sau in afara ei, se considera ca intre conductoare nu este posibila o apropiere periculoasa.
Parametrii elipselor de galopare a conductoarelor se calculeaza cu urmatoarele formule:
Axa mica a elipsei de galopare a unui conductor "a"


a = K(a) x f(ch) - pentru cazurile de galopare redusa (K(a) = 0,3);
a = K(a) x f(ch) - pentru cazurile de galopare frecventa (K(a) = 0,45);
a = 1 + K(a) x f(ch) - pentru cazurile de galopare frecventa si intensa
(K(a) = 0,45).



Axa mare a elipsei de galopare "b"


b = K(b) x f(ch) - pentru cazurile de galopare redusa;
b = K(b) x f(ch) - pentru cazurile de galopare frecventa;
b = 0,5 + 0,225 x f(ch) - pentru cazurile de galopare frecventa si intensa;



unde:
f(ch) - sageata conductorului;
K(b) = 0,23 - pentru f(ch) mai mica de 4 m;
K(b) = 0,14 - pentru f(ch) cuprins intre 4 m si 16 m.

Unghiul de inclinare a axei mari a elipsei de galopare a conductorului α(ei)


α(el) = 7° - pentru zone cu galopare redusa;
α(el) = 7° - pentru zone cu galopare frecventa;
α(el) = 15° - pentru zone cu galopare frecventa si intensa.

Unghiul de inclinare al conductorului in punctul de sustinere a(c)

a(c) = 14° - pentru zone cu galopare redusa;
a(c) = 14° - pentru zone cu galopare frecventa;
a(c) = 15° - pentru zone cu galopare frecventa si intensa.



5.18. Montarea conductorului de protectie principal pe stalpii LCA. Distante. Gabarite, [9]
5.18.1. Montarea conductorului de protectie principal pe stalpii LCA se va realiza astfel incat sa se respecte distantele minime admisibile intre acest conductor si conductoarele active si intre conductorul de protectie principal si nivelul superior al sinelor.
5.18.2. Determinarea distantei minime admisibile a conductorului de protectie principal fata de conductoarele active ale LCA, in pozitii nedeviate de actiunea vantului, dupa conditia apropierii in deschidere, sunt calculate cu formula empirica:


d(min1) = k x f^0,5 + U(n)/150 [m],


unde:
f [m] - sageata maxima in deschidere, a conductoarelor LCA inclusiv a conductorului de protectie principal in doua ipoteze:
- temperatura maxima, vantul si chiciura lipsesc;
- temperatura de formare a chiciurii si depuneri de chiciura pe elementele componente ale liniei, vantul lipseste;
U(n) [kV] - tensiunea nominala a LCA;
k - coeficient care depinde de tensiunea nominala a liniei, de materialul si sectiunea conductoarelor si de pozitia lor pe stalp, coeficient calculat cu formula:


k = k(h) + [k(v) - k(h)] x b^2/(a^2 + b^2)


unde:
k(h) - coeficientul la asezarea conductoarelor pe orizontala;
k(v) - coeficientul la asezarea conductoarelor pe verticala, cu valorile din tabelul 5.2;
a, b - sunt distantele intre axele conductoarelor pe orizontala respectiv pe verticala.

TABELUL 5.2
Valorile coeficientilor k(v) si k(h) [9]


┌──────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ Materialul conductoarelor │ Tensiunea nominala a liniei: │
│ │ Un < 110 kV │
├──────────────┬───────────────────┬───────────┼───────────────────────────────┤
│ Otel si otel │Aluminiu si aliaje │ Otel - │ Coeficientul │
│ aluminat │ de aluminiu │ Aluminiu │ │
├──────────────┴───────────────────┴───────────┼───────────────┬───────────────┤
│ Sectiunea conductoarelor LCA mm │ k(v) │ k(h) │
├──────────────┬───────────────────┬───────────┼───────────────┼───────────────┤
│ 10 - 16 │ 16 - 150 │ 16 - 70 │ 0,85 │ 0,65 │
├──────────────┼───────────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
│ 25 - 35 │ > 150 │ 95 - 150 │ 0,75 │ 0,62 │
├──────────────┼───────────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
│ 70 - 95 │ - │ 185 - 300 │ 0,7 │ 0,6 │
├──────────────┼───────────────────┼───────────┼───────────────┼───────────────┤
│ > 95 │ - │ > 300 │ 0,7 │ 0,6 │
└──────────────┴───────────────────┴───────────┴───────────────┴───────────────┘



Nota 1: Pentru conductoare din materiale sau sectiuni diferite se va lua in calcul conductorul pentru care sageata este cea mai mare, respectiv coeficientul k are valoarea cea mai mare.
Nota 2: Pentru circuite cu tensiuni nominale diferite se va lua valoarea cea mai mare a tensiunii nominale.
De exemplu pentru tensiunea nominala Un = 25 kV si un conductor de protectie principal din Al-OL, 95/15 mmp se alege din tabelul 5.2: k(v) = 0,75, k(h) = 0,62.
Rezulta:


k = 0,62 + (0,75 - 0,62) b^2/(a^2 + b^2),


unde a, b reprezinta distanta orizontala respectiv distanta verticala intre punctele de sustinere ale cablului purtator si conductorului de protectie principal pe stalpii LCA.
Cu valoarea coeficientului k pentru distantele a, b fixate se calculeaza distanta minima intre conductoare nesupuse actiunii vantului d(min1).
5.18.3. Determinarea distantei minime admisibile pentru conductoarele supuse la actiunea vantului [9]
Pentru conductoare de sectiuni diferite, din materiale diferite sau cu sageti diferite, se va verifica distanta "d" intre conductoare, in ipoteza ca primul conductor este supus presiunii maxime a vantului, iar al doilea conductor presiunii unui vant cu viteza mai mica cu 20% decat primul. Distanta minima intre conductoare in aceasta ipoteza trebuie sa fie:


d(min2) = Un/150 [m],


insa nu mai mica decat 0,2 m (de exemplu pentru Un = 25 kV rezulta din calcul d(min2) = 0,166 m, iar din conditia suplimentara se alege d(min2) = 0,2 m).

5.18.4. Determinarea distantelor minime admise de separare intre conductorul de protectie principal si conductoarele active pentru cazuri speciale [9] (inclusiv galoparea, saltul conductoarelor la descarcarea de chiciura, pendularea asincrona si incarcarile neuniforme cu chiciura ale conductoarelor) se va efectua in functie de conditiile locale; aceste distante nu vor fi mai mici decat distantele rezultate in conditiile precizate la 5.18.2, 5.18.3.
In cazul galoparii, saltului conductoarelor la descarcarea de chiciura, pendularii asincrone si incarcarilor neuniforme cu chiciura ale conductoarelor, distantele de separare minime admise intre conductorul de protectie principal si celelalte conductoare active ale LCA vor fi obtinute, aproximativ, din valorile precizate in [9] prin interpolare liniara. De exemplu pentru tensiunea nominala de Un = 25 kV se obtine prin interpolare distanta de separare minima admisibila intre conductorul de protectie principal si celelalte conductoare active ale LCA:


d(min3) = 0,2 + 0,25/90 (Un - 20) = 0,214 m.



5.18.5. Determinarea distantei minime admisibile intre conductorul de protectie principal si nivelul superior al sinelor (NSS) se recomanda sa se efectueze dupa [21], [24] si [34].

6. DOCUMENTE DE REFERINTA

[1] SR EN 50183:2002 Conductoare pentru linii electrice aeriene. Sarme de aliaj de aluminiu-magneziu-siliciu.
[2] SR EN 61395:2000 Conductoare electrice aeriene. Metode de incercare la fluaj pentru conductoarele cablate.
[3] SR CEI 60104:1995 Sarme de aliaj de aluminiu-magneziu-siliciu pentru conductoarele liniilor aeriene.
[4] SR CEI 60888:1994 Sarme de otel zincate pentru conductoare cablate.
[5] SR CEI 60889:2002 (SR CEI 60899:1994 + SR CEI 60899:1994/A99:2002) Sarma de aluminiu trasa la rece in stare de ecruisare tare pentru conductoarele liniilor aeriene.
[6] SR CEI 61089:1996 + A1:1999 Conductoare pentru linii aeriene cu sarme rotunde cablate in straturi concentrice.
[7] SR EN 61284:2000 Linii electrice aeriene. Prescriptii si incercari pentru accesorii.
[8] SR EN 60721-3-4:1996 Clasificarea conditiilor de mediu. Partea 3: Clasificarea grupelor de agenti de mediu si a gradelor de severitate ale acestora. Sectiunea 4: Utilizarea stationara in spatii neprotejate impotriva intemperiilor.
[9] NTE 003/04/00: Normativ pentru constructia liniilor aeriene de energie electrica cu tensiuni peste 1000 V.
[10] SR EN 50119:2003 Aplicatii feroviare. Instalatii fixe. Linii aeriene de contact pentru tractiunea electrica.
[11] SR EN 50125-2:2003 Aplicatii feroviare. Conditii de mediu pentru echipamente. Partea 2: Instalatii electrice fixe.
[12] SR EN 50163:2003 Aplicatii feroviare. Tensiuni de alimentare ale retelelor de tractiune electrica.
[13] SR EN 50122-1:2002 Aplicatii feroviare. Instalatii fixe. Partea 1: Masuri de protectie referitoare la securitatea electrica si la legarea la pamant.
[14] Arie A. Arie s.a. Retele Electrice - Calculul Mecanic Ed. Tehnica 1981.
[15] STAS 3197-2:1990 Cai ferate normale. Elemente geometrice.
[16] SR CEI 60050-811:2000 Vocabular electrotehnic international - Capitolul 811: Tractiune electrica.
[17] SR EN 61140:2002 Protectie impotriva socurilor electrice. Aspecte comune in instalatii si echipamente electrice.
[18] ID-33:77 Normativ pentru protectia impotriva influentelor cailor ferate electrificate monofazat 25 kV, 50 Hz, aprobat de MTTc cu Ordinul nr. 1.976 din 06.12.1977 .
[19] 351:1988 Instructiuni pentru intretinerea tehnica si repararea instalatiilor de semnalizare centralizare si bloc (SCB) - 1989 - MTTc, Directia Linii si Instalatii, aprobat cu ordin MTTc nr. 1.749 din 23.09.1998.
[20] SR EN 50126:2003 Aplicatii feroviare. Specificarea si demonstrarea fiabilitatii, disponibilitatii, mentenantei si sigurantei (FDMS).
[21] STAS 4392:1984 Cai ferate normale. Gabarite.
[22] SR EN ISO 1461:2002 Acoperiri termice de zinc pentru piese fabricate din fonta si otel. Specificatii si metode de incercare.
[23] PE-028:1987 Indrumar privind indicatorii de fiabilitate pentru principalele produse utilizate in instalatii energetice.
[24] STAS 1244-2:2004 Siguranta circulatiei. Treceri la nivel cu calea ferata. Partea a 2 a: Instalatii neautomate. Prescriptii.
[25] OMT nr. 290/2000 Ordin al ministrului transporturilor privind admiterea tehnica a produselor si/sau serviciilor destinate utilizarii in activitatile de construire, modernizare, intretinere si reparare a infrastructurii feroviare si a materialului rulant, pentru transportul feroviar si cu metroul, modificat de OMTCT nr. 2.068/2004.
[26] HGR nr. 2.139/2004 Hotarare pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe.
[27] SR HD 478.2.1 S1:2002 (STAS CEI 60721-2-1:1992 + STAS CEI 60721-2-1:1992/A99:2002) Clasificarea conditiilor de mediu. Part 2: Conditii de mediu prezente in natura. Temperatura si umiditate.
[28] SR HD 478.2.2 S1:2002 (STAS CEI 60721-2-2:1992 + STAS CEI 60721-2-2:1992/A99:2002) Clasificarea conditiilor de mediu. Part 2: Conditii de mediu prezente in natura. Precipitatii si vant.
[29] DIN 48204 Aluminium conductors, steel reinforced. (Conductoare de aluminiu intarite cu otel).
[30] DIN 48203-11 Aluminium conductors, steel reinforced, technical terms of delivery. (Conductoare de aluminiu intarite cu otel, termeni tehnici pentru livrare.)
[31] DIN 48203-5 Wires and stranded conductors of aluminium for lines. (Sarme si conductoare funie de aluminiu pentru linii electrice.)
[32] DIN 48201-5 Aluminium stranded conductors. (Conductoare funie de aluminiu.)
[33] SR 11100-1:1993 Zonarea seismica. Macrozonarea teritoriului Romaniei
[34] 328:2001 Instructiuni pentru admiterea si expedierea transporturilor exceptionale pe infrastructura feroviara publica, aprobat de MLPTL cu Ordinul nr. 1.126 din 06.08.2001.


ANEXA A
A.1. Exemplu de calcul privind determinarea tractiunii orizontale normate si sagetii maxime pentru conductorul de protectie principal Al-OL-95/15 (DIN 48204), in cazul unui panou cu o singura deschidere nominala.
A.1.1. Caracteristicile conductorului, [29], [30]


Diametrul: dc = 13,6 mm;
Sectiunea nominala: Sn = 95 + 15 = 110 mmp;
Sectiunea reala: Sc = 109,7 mmp;
Greutatea specifica: Gc = 0,3757 daN/m;
Forta de rupere calculata: 'f3(r) = 3517 daN;
Modulul de elasticitate: Ec = 7700 daN/mmp;
Coeficientul de dilatare: α(c) = 0,189 x 10^-4 °C^-1;
Deschiderea nominala: a(n) = a(med) = 63 m;
Denivelarea punctelor de suspensie: h = 0 m;
Factorul de denivelare pentru panoul
cu o singura deschidere nominala: u = 1,0.



A.1.2. Caracteristicile zonei climatice
S-au efectuat calculele pentru zona climatica C, caracterizata de urmatoarele valori ale factorilor meteorologici, conform punctului 3.1 din normativ:


a) Altitudine: < 800 m;
b) Presiune dinamica de baza:
- pentru vant maxim fara chiciura: 55 daN/mp;
- pentru vant simultan cu chiciura: 20 daN/mp;
c) Grosimea stratului de chiciura: 22 mm;
d) Greutatea volumica a chiciurii: 0,75 daN/dmc;
e) Temperatura de formare a chiciurii: -5 °C;
f) Media temperaturilor minime anuale: -33 °C;
g) Media temperaturilor maxime anuale: +40 °C;
h) Media mediilor anuale de temperatura: +15 °C.



A.1.3. Incarcari normate
A.1.3.1. Incarcari unitare normate si de calcul
Folosind formulele de calcul de la punctul 4.1 din normativ se determina incarcarile unitare normate respectiv incarcarile unitare de calcul:


g(1,n) = 0,3757 daN/m, g(1,c) = 0,4133 daN/m pentru greutatea conductorului;
g(2,n) = 1,8454 daN/m, g(2,c) = 3,3217 daN/m pentru greutatea chiciurii;
g(3,n) = 2,2211 daN/m, g(3,c) = 3,7349 daN/m pentru greutatea conductorului
acoperit cu chiciura;
g(4,n) = 1,3913 daN/m, g(4,c) = 1,8087 daN/m pentru presiunea la vant maxim
fara chiciura;
g(5,n) = 2,1427 daN/m, g(5,c) = 2,7855 daN/m pentru presiunea la vant
simultan cu chiciura;
g(6,n) = 1,4411 daN/m, g(6,c) = 1,8553 daN/m pentru greutatea conductorului
si vant maxim;
g(7,n) = 3,0862 daN/m, g(7,c) = 4,6593 daN/m pentru greutatea conductorului
acoperit cu chiciura, supus presiunii
vantului;
g(8,n) = 0,4121 daN/m, g(8,c) = 0,5357 daN/m pentru greutatea chiciurei,
presiunea vantului, regim de avarie;
g(9,n) = 2,2590 daN/m, g(9,c) = 3,7732 daN/m pentru greutatea conductorului
acoperit cu chiciura, la presiunea
vantului, in regim de avarie.



A.1.3.2. Incarcarile specifice normate si de calcul
Cu formulele de la punctul 4.2 din normativ se calculeaza incarcarile specifice normate respectiv incarcarile specifice de calcul:


ã(1,n) = 0,00342 daN/m/mmp, ã(1,c) = 0,00377 daN/m/mmp pentru greutatea
conductorului;
ã(2,n) = 0,01682 daN/m/mmp, ã(2,c) = 0,03028 daN/m/mmp pentru greutatea
chiciurii;
ã(3,n) = 0,02025 daN/m/mmp, ã(3,c) = 0,03405 daN/m/mmp pentru greutatea
conductorului + chiciura;
ã(4,n) = 0,01268 daN/m/mmp, ã(4,n) = 0,01649 daN/m/mmp pentru presiunea
la vant maxim fara chiciura;
ã(5,n) = 0,01953 daN/m/mmp, ã(5,c) = 0,02539 daN/m/mmp pentru presiunea
la vant + chiciura;
ã(6,n) = 0,01314 daN/m/mmp, ã(6,c) = 0,01691 daN/m/mmp pentru greutatea
conductorului + vant maxim;
ã(7,n) = 0,02813 daN/m/mmp, ã(7,c) = 0,04247 daN/m/mmp pentru greutatea
conductorului + chiciura + vant
ã(8,n) = 0,00376 daN/m/mmp, ã(8,c) = 0,00488 daN/m/mmp pentru vant + chiciura
+ avarie;
ã(9,n) = 0,02059 daN/m/mmp, ã(9,c) = 0,03439 daN/m/mmp pentru greutate
conductor + chiciura + vant
+ avarie.


A.1.4. Rezistenta de rupere calculata a conductorului
Se calculeaza cu relatia de la punctul 5.1 din normativ, cu sectiunea conductorului Sc si forta calculata de rupere 'f3(r) precizate la A.1.1:


p(rc) = 0,95 'f3(r)/Sc = 30,457 daN/mmp



A.1.5. Rezistentele maxime de calcul
Pentru rezistenta de rupere calculata a conductorului p(rc) se calculeaza rezistentele maxime de calcul pentru cele trei stari critice cu relatiile de la punctul 5.2 din normativ:


p1 = p(max) (-5°C + conductor + chiciura + vant) = 0,4752 p(rc)
= 14,470 daN/mmp;
p2 = p(max) (-33°C + conductor) = 0,3250 p(rc) = 9,898 daN/mmp;
p3 = p(max) (15°C + conductor) = 0,1650 p(rc) = 5,028 daN/mmp.



A.1.6. Deschiderile critice pentru conductorul de protectie principal (conductor cu fire din materiale diferite)
Se calculeaza cu relatiile de la punctul 5.4.1 din normativ:


a(cr12) = 56,4 m;
a(cr13) = 50,26 m;
a(cr23) = 125,9 m.
Se observa ca a(med) = 63 m > a(cr12) = 56,4 m.



A.1.7. Sarcina relativa critica
Utilizand relatia de la punctul 5.5 din normativ se obtine sarcina relativa critica:


q(cr) = 4,404.



A.1.8. Sarcina relativa
Se calculeaza cu formula precizata la punctul 5.6.2 din normativ obtinandu-se:


q = 11,278.
Se observa ca q > q(cr).



A.1.9. Stabilirea starii care dimensioneaza
Tinand seama de deschiderile critice si de sarcina relativa critica precizate la punctele A.1.6, A.1.7, A.1.8, din anexa si in conformitate cu tabelul 5.1 prezentat la punctul 5.6 din normativ, starea care dimensioneaza este starea 1 (corespunzatoare unei temperaturi de -5°C si tractiunii determinate de greutatea conductorului acoperit cu chiciura sub actiunea vantului).

A.1.10. Tractiunea orizontala la starea care dimensioneaza (starea 1)
Se determina rezolvand ecuatia de gradul 2 prezentata la punctul 5.7 din normativ:


p^2(0,1) - 14,47 p(0,1) + 0,8948 = 0
si alegand solutia cea mai mare pozitiva, p(0,1) = 14,407 daN/mmp.



A.1.11. Determinarea tractiunii orizontale normate si a sagetii maxime in deschidere
Pentru deschiderea nominala a(n) = 63 m, la diverse regimuri climatice, in zona climatica C, se calculeaza valorile tractiunilor orizontale normate in conductorul de protectie principal prin rezolvarea ecuatiei de stare de la punctul 5.3 din normativ. Aceasta ecuatie se scrie pentru starea la care se face dimensionarea (starea 1) si pentru regimul climatic la care se determina tractiunea orizontala normata.
In continuare se exemplifica determinarea tractiunii orizontale normate si a sagetii maxime in deschiderea nominala a(n) = 63 m, pentru regimul climatic 15°C + conductor, urmarind metodologia de calcul din normativ.
a) incarcarea specifica normata determinata de greutatea conductorului la Tn = 15°C este: ã(n) = ã(1,n) = 0,00342 daN/m/mmp conform punctului 4.2.1 din normativ, iar rezistenta mecanica maxima de calcul este p3 = 5,028 daN/mmp, vezi punctul A.1.5.
b) incarcarea specifica de calcul la starea m = 1 (care dimensioneaza), la Tm = -5°C + conductor + chiciura, este ã(m,c) = ã(7,c) = 0,04247 daN/m/mmp conform punctului 4.2.2, iar tractiunea orizontala de calcul la starea 1 este determinata conform punctului A.1.10: p(0,1) = 14,407 daN/mmp.
c) Pentru determinarea tractiunii orizontale normate la regimul climatic 15°C + conductor se scrie ecuatia de stare conform punctului 5.3 din normativ:


p(0,n)-[63 x 0,00342/p(0,n)]^2 x 7700/24 = 14,407-(63 x 0,04247/14,407)^2 x
7700/24- 0,189 x 10^4 x 7700(15+5).

Aceasta conduce la ecuatia de gradul 3:

p^3(0,n) - 0,43072 p^2(0,n) - 14,89405 = 0,


cu solutia reala pozitiva: p(0,n) = 2,6126 daN/mmp, care reprezinta tractiunea orizontala normata in conductor la starea 15°C + conductor.
d) Forta de tractiune orizontala in conductor la starea 15°C + conductor are valoarea: P(0,n) = Sc x p(0,n) = 286,6 daN, valoare care se regaseste in tabelul prezentat la punctul A.2 al anexei corespunzator zonei climatice C si deschiderii nominale cu lungimea de 63 m.
e) Coordonatele punctelor de suspensie fata de sistemul de coordonate din figura 5.1 se determina utilizand relatiile de la punctul 5.9 din normativ:


h(0) = 763,944 m;
x(1) = -63/2 = -31,5 m; y(1) = 763,94 ch (31,5/763,94) = 764,58 m;
x(2) = 63/2 = 31,5 m; y(2) = 764,58 m.



f) Coordonatele punctului de sageata maxima fata de acelasi sistem de coordonate sunt determinate conform relatiilor precizate la punctul 5.12.2 din normativ:


x(max) = 0; y(max) = h(0) = p(0,n)/ã(7,n) = 763,94 m.



g) Sageata maxima este calculata cu relatia de la punctul 5.12.2 din normativ:


f(max) = 763,94 [ch(31,5/763,94)- 1] = 0,65 m,


valoare care se regaseste in tabelul de la punctul A.2.
h) Unghiurile de cadere a conductorului din cleme se calculeaza cu formula precizata la punctul 5.10 din normativ si au semnificatia din figura 5.1. Pentru deschiderea nominala aceste unghiuri sunt egale:


tg(psi)1 = tg(psi)2 = │sh[x1/h(0)]│ = │sh(-31,5/763,94)│ = 0,04124
rezulta: psi(1) = psi(2) = 2,36°.


i) Componenta verticala a tractiunii normate in conductorul de protectie principal in punctele de sustinere este determinata cu formula de la punctul 5.11 din normativ:


p(v,n,1)=P(v,n,2)=p(0,n)│sh[x1/h(0)]│ = 2,6126 x 0,04124 = 0,1077 daN/mmp



j) Tractiunile normate in conductorul de protectie principal in punctele de sustinere sunt:


p(n,1) = p(n,2) = (2,6126^2 + 0,1077^2)^0,5 = 2,614 daN/mmp.


k) Lungimea conductorului de protectie principal intr-o deschidere nominala se calculeaza cu formula data la punctul 5.14 din normativ pentru h0 = 763,944 m; x1 = -31,5 m; x2 = 31,5 m; a = 63 m:


L = 2 x 763,94 x sh(31,5/763,94) x ch(0) = 63,009 m.



A.2. Tabele de reglaj - Tractiunea orizontala normata si sageata maxima a conductorului de protectie principal functie de lungimea deschiderii nominale si de regimul climatic, pentru diverse tipuri de conductoare utilizate.
In cele ce urmeaza se prezinta rezultatele exemplelor de calcul pentru determinarea fortelor de tractiune orizontale si sagetilor maxime in conductorul de protectie principal pentru diverse regimuri climatice si pentru lungimi ale deschiderii nominale in domeniul 27 la 63 m.
Calculul mecanic au fost exemplificat pentru zonele climatice A, B, C definite in tabelul de la punctul 3.1 din normativ, pentru 4 tipuri de conductoare: Al-OL-95/15, Al-OL-70/12, Al-OL-240/40 cu caracteristicile mecanice indicate in [29], [30] si Al-240 cu caracteristicile indicate in [31], [32].
Nota: Pentru realizarea conductorului de protectie principal se pot folosi si alte tipuri de conductoare electrice cu caracteristicile din standardele romanesti si internationale, alese pe baza calculului regimurilor electrice de functionare si verificat din punct de vedere mecanic conform prezentului normativ.

TABELUL A.2.1

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - OL 95/15 DIN 48204.


Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 14,47, p2 = 9,90, p3 = 5,03 daN/mmp

Zona meteo: A Faza lucrarii: montaj

┌──────────────────────┬──────────┬────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5│ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │1085│1085│1085│1084│1084│1084│1083│1083│1082│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.2 │4.3 │5.6 │7.1 │8.8 │10.6│12.6│14.8│17.2│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │1038│1037│1037│1037│1037│1037│1037│1036│1036│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.3 │4.5 │5.9 │7.4 │9.2 │11.1│13.2│15.5│18.0│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │958 │958 │959 │959 │959 │959 │959 │959 │959 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.6 │4.9 │6.4 │8.0 │9.9 │12.0│14.3│16.8│19.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │879 │880 │880 │880 │881 │881 │882 │883 │883 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.9 │5.3 │6.9 │8.7 │10.8│13.1│15.5│18.2│21.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │800 │801 │802 │803 │804 │805 │806 │807 │808 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.3 │5.8 │7.6 │9.6 │11.8│14.3│17.0│19.9│23.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │722 │723 │724 │726 │727 │729 │731 │733 │735 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.7 │6.4 │8.4 │10.6│13.1│15.8│18.7│21.9│25.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │644 │646 │648 │650 │652 │655 │657 │660 │663 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │5.3 │7.2 │9.4 │11.9│14.6│17.6│20.8│24.3│28.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │567 │569 │572 │575 │579 │582 │586 │590 │595 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │6.0 │8.2 │10.6│13.4│16.4│19.8│23.4│27.2│31.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │491 │494 │498 │503 │508 │513 │518 │524 │529 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │7.0 │9.4 │12.2│15.3│18.7│22.4│26.4│30.7│35.2│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │417 │422 │428 │434 │441 │448 │455 │462 │469 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │8.2 │11.0│14.2│17.7│21.6│25.7│30.1│34.8│39.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │346 │354 │362 │371 │379 │388 │397 │405 │414 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │9.9 │13.2│16.8│20.8│25.1│29.7│34.5│39.6│45.0│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │282 │292 │303 │314 │325 │335 │346 │356 │366 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │12.2│15.9│20.1│24.5│29.3│34.3│39.6│45.1│50.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │227 │240 │253 │266 │279 │291 │303 │314 │326 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │15.1│19.4│24.0│28.9│34.1│39.5│45.2│51.1│57.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │184 │199 │214 │228 │242 │255 │268 │280 │292 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │18.6│23.4│28.4│33.8│39.3│45.1│51.2│57.5│63.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │152 │169 │184 │199 │213 │226 │239 │252 │264 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │22.5│27.6│33.1│38.8│44.7│50.9│57.3│63.9│70.7│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │130 │146 │161 │176 │190 │203 │216 │229 │241 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │26.3│31.9│37.7│43.8│50.1│56.7│63.4│70.3│77.5│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │740 │766 │793 │821 │849 │876 │904 │931 │958 │
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │18.4│24.1│30.5│37.3│44.5│52.1│60.2│68.6│77.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │775 │808 │842 │876 │909 │943 │976 │1008│1040│
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │21.2│27.7│34.7│42.3│50.3│58.7│67.5│76.7│86.2│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │741 │768 │795 │823 │851 │879 │907 │934 │961 │
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │18.5│24.3│30.6│37.5│44.7│52.4│60.5│68.9│77.7│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │420 │442 │465 │486 │508 │528 │549 │569 │588 │
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │18.4│23.7│29.5│35.7│42.2│49.1│56.2│63.7│71.4│
└──────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘


TABELUL A.2.2

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - OL 95/15 DIN 48204.

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 14,47, p2 = 9,90, p3 = 5,03 daN/mmp

Zona meteo: A Faza lucrarii: montaj
┌─────────────────────┬──────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5│ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │1085│1085│1085│1084│1084│1084│1083│1083│ 964 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │3.2 │4.3 │5.6 │7.1 │8.8 │10.6│12.6│14.8│19,3 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │1038│1037│1037│1037│1037│1037│1037│1036│ 918 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │3.3 │4.5 │5.9 │7.4 │9.2 │11.1│13.2│15.5│20.3 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │958 │958 │959 │959 │959 │959 │959 │959 │ 842 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │3.6 │4.9 │6.4 │8.0 │9.9 │12.0│14.3│16.8│22.1 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │879 │880 │880 │880 │881 │881 │882 │883 │ 768 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │3.9 │5.3 │6.9 │8.7 │10.8│13.1│15.5│18.2│24.3 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │800 │801 │802 │803 │804 │805 │806 │807 │ 696 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │4.3 │5.8 │7.6 │9.6 │11.8│14.3│17.0│19.9│26.8 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │722 │723 │724 │726 │727 │729 │731 │733 │ 626 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │4.7 │6.4 │8.4 │10.6│13.1│15.8│18.7│21.9│29.8 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │644 │646 │648 │650 │652 │655 │657 │660 │ 559 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │5.3 │7.2 │9.4 │11.9│14.6│17.6│20.8│24.3│33.4 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │567 │569 │572 │575 │579 │582 │586 │590 │ 496 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │6.0 │8.2 │10.6│13.4│16.4│19.8│23.4│27.2│37.6 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │491 │494 │498 │503 │508 │513 │518 │524 │ 438 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │7.0 │9.4 │12.2│15.3│18.7│22.4│26.4│30.7│42.5 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │417 │422 │428 │434 │441 │448 │455 │462 │ 387 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │8.2 │11.0│14.2│17.7│21.6│25.7│30.1│34.8│48.1 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │346 │354 │362 │371 │379 │388 │397 │405 │ 343 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │9.9 │13.2│16.8│20.8│25.1│29.7│34.5│39.6│54.3 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │282 │292 │303 │314 │325 │335 │346 │356 │ 306 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │12.2│15.9│20.1│24.5│29.3│34.3│39.6│45.1│60.9 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │227 │240 │253 │266 │279 │291 │303 │314 │ 276 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │15.1│19.4│24.0│28.9│34.1│39.5│45.2│51.1│67.6 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │184 │199 │214 │228 │242 │255 │268 │280 │ 251 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │18.6│23.4│28.4│33.8│39.3│45.1│51.2│57.5│74.4 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │152 │169 │184 │199 │213 │226 │239 │252 │ 230 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │22.5│27.6│33.1│38.8│44.7│50.9│57.3│63.9│81.1 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │130 │146 │161 │176 │190 │203 │216 │229 │ 213 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │26.3│31.9│37.7│43.8│50.1│56.7│63.4│70.3│87.7 │
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │822 │864 │906 │948 │988 │1029│1068│1107│1083 │
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │24.6│31.9│39.7│48.1│56.9│66.2│75.8│85.9│101.8│
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │896 │950 │1003│1055│1105│1155│1203│1251│1239 │
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │29.1│37.3│46.2│55.6│65.5│75.8│86.6│97.8│114.5│
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │825 │868 │910 │952 │993 │1034│1074│1113│1090 │
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │24.8│32.1│40.0│48.4│57.3│66.6│76.3│86.4│102.4│
├─────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │466 │495 │524 │552 │579 │606 │631 │657 │ 627 │
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┤
│ │ [cm] │22.0│28.2│34.8│41.9│49.3│57.0│65.1│73.4│89.2 │
└─────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┘


TABELUL A.2.3

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - OL 95/15 DIN 48204.

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 14,47, p2 = 9,90, p3 = 5,03 daN/mmp

Zona meteo: C Faza lucrarii: montaj
┌────────────────────┬──────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5 │ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │1085│1085│1085│1084│1084│1084│1083│ 999 │ 841 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.2 │4.3 │5.6 │7.1 │8.8 │10.6│12.6│16.1 │22.2 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │1038│1037│1037│1037│1037│1037│1037│ 953 │ 796 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.3 │4.5 │5.9 │7.4 │9.2 │11.1│13.2│16.9 │23.4 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │958 │958 │959 │959 │959 │959 │959 │ 877 │ 723 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.6 │4.9 │6.4 │8.0 │9.9 │12.0│14.3│18.3 │25.8 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │879 │880 │880 │880 │881 │881 │882 │ 801 │ 652 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.9 │5.3 │6.9 │8.7 │10.8│13.1│15.5│20.1 │28.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │800 │801 │802 │803 │804 │805 │806 │ 727 │ 583 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.3 │5.8 │7.6 │9.6 │11.8│14.3│17.0│22.1 │32.0 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │722 │723 │724 │726 │727 │729 │731 │ 655 │ 519 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.7 │6.4 │8.4 │10.6│13.1│15.8│18.7│24.5 │35.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │644 │646 │648 │650 │652 │655 │657 │ 585 │ 459 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │5.3 │7.2 │9.4 │11.9│14.6│17.6│20.8│27.5 │40.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │567 │569 │572 │575 │579 │582 │586 │ 519 │ 406 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │6.0 │8.2 │10.6│13.4│16.4│19.8│23.4│31.0 │45.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │491 │494 │498 │503 │508 │513 │518 │ 457 │ 359 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │7.0 │9.4 │12.2│15.3│18.7│22.4│26.4│35.2 │51.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │417 │422 │428 │434 │441 │448 │455 │ 401 │ 320 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │8.2 │11.0│14.2│17.7│21.6│25.7│30.1│40.0 │58.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │346 │354 │362 │371 │379 │388 │397 │ 353 │ 287 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │9.9 │13.2│16.8│20.8│25.1│29.7│34.5│45.6 │65.1 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │282 │292 │303 │314 │325 │335 │346 │ 311 │ 260 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │12.2│15.9│20.1│24.5│29.3│34.3│39.6│51.6 │71.8 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │227 │240 │253 │266 │279 │291 │303 │ 277 │ 237 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │15.1│19.4│24.0│28.9│34.1│39.5│45.2│58.0 │78.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │184 │199 │214 │228 │242 │255 │268 │ 250 │ 219 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │18.6│23.4│28.4│33.8│39.3│45.1│51.2│64.4 │85.2 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │152 │169 │184 │199 │213 │226 │239 │ 227 │ 203 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │22.5│27.6│33.1│38.8│44.7│50.9│57.3│70.8 │91.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │130 │146 │161 │176 │190 │203 │216 │ 208 │ 191 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │26.3│31.9│37.7│43.8│50.1│56.7│63.4│77.1 │97.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │822 │864 │906 │948 │988 │1029│1068│1062 │1024 │
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │24.6│31.9│39.7│48.1│56.9│66.2│75.8│89.5 │107.7│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │922 │980 │1037│1092│1146│1198│1250│1259 │1236 │
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │30.5│39.1│48.2│58.0│68.2│78.9│90.0│104.9│123.9│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │827 │870 │912 │954 │995 │1036│1076│1071 │1033 │
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │24.9│32.2│40.1│48.6│57.5│66.8│76.5│90.3 │108.5│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │516 │552 │587 │622 │655 │687 │718 │ 711 │ 678 │
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │25.5│32.4│39.7│47.5│55.7│64.3│73.2│86.7 │105.5│
└────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┘

TABELUL A.2.4

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - OL 70/12 DIN 48204.

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 16,14, p2 = 11,53, p3 = 5,76 daN/mmp

Zona meteo: A Faza lucrarii: montaj
┌──────────────────────┬──────────┬────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5│ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │937 │937 │937 │936 │936 │936 │936 │936 │935 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │2.7 │3.7 │4.8 │6.1 │7.5 │9.1 │10.9│12.7│14.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │902 │901 │901 │901 │901 │901 │901 │901 │901 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │2.8 │3.8 │5.0 │6.3 │7.8 │9.5 │11.3│13.2│15.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │843 │843 │843 │843 │843 │843 │843 │843 │843 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.0 │4.1 │5.4 │6.8 │8.4 │10.1│12.0│14.1│16.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │784 │784 │784 │784 │784 │785 │785 │785 │785 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.2 │4.4 │5.8 │7.3 │9.0 │10.9│12.9│15.2│17.6│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │725 │725 │726 │726 │726 │727 │727 │728 │728 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.5 │4.8 │6.2 │7.9 │9.7 │11.7│14.0│16.4│19.0│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │666 │667 │667 │668 │669 │669 │670 │671 │672 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.8 │5.2 │6.8 │8.6 │10.5│12.7│15.2│17.8│20.6│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │608 │609 │609 │610 │611 │612 │614 │615 │616 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.2 │5.7 │7.4 │9.4 │11.5│13.9│16.6│19.4│22.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │550 │551 │552 │553 │555 │556 │558 │559 │561 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.6 │6.3 │8.2 │10.3│12.7│15.3│18.2│21.3│24.6│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │492 │493 │495 │497 │499 │501 │503 │505 │508 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │5.2 │7.0 │9.1 │11.5│14.1│17.0│20.2│23.6│27.2│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │434 │436 │439 │441 │444 │447 │450 │453 │456 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │5.8 │7.9 │10.3│13.0│15.9│19.1│22.6│26.3│30.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │378 │380 │384 │387 │391 │394 │398 │403 │407 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │6.7 │9.1 │11.8│14.8│18.1│21.6│25.5│29.6│34.0│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │322 │326 │331 │335 │340 │345 │350 │355 │361 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │7.9 │10.6│13.7│17.0│20.7│24.7│29.0│33.5│38.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │269 │275 │281 │287 │293 │300 │306 │312 │319 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │9.4 │12.6│16.1│19.9│24.1│28.5│33.2│38.1│43.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │220 │228 │236 │243 │251 │259 │267 │274 │282 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │11.5│15.2│19.2│23.5│28.1│32.9│38.1│43.4│49.0│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │178 │187 │197 │206 │215 │224 │233 │242 │250 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │14.3│18.5│22.9│27.7│32.7│38.0│43.6│49.3│55.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │143 │155 │166 │176 │186 │196 │205 │215 │223 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │17.7│22.3│27.3│32.4│37.9│43.6│49.5│55.6│61.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │677 │697 │717 │739 │760 │782 │804 │826 │847 │
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │17.8│23.6│29.9│36.7│44.1│51.8│60.0│68.6│77.5│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │707 │733 │760 │788 │815 │842 │870 │896 │923 │
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │21.2│27.8│35.0│42.8│51.0│59.8│68.9│78.4│88.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │678 │698 │719 │741 │763 │785 │807 │829 │850 │
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │18.0│23.7│30.1│37.0│44.4│52.2│60.4│69.0│78.0│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │421 │435 │450 │465 │479 │494 │509 │524 │538 │
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │15.4│20.2│25.6│31.3│37.5│44.0│50.8│58.0│65.4│
└──────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘


TABELUL A.2.5

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - OL 70/12 DIN 48204.

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 16,14, p2 = 11,53, p3 = 5,76 daN/mmp

Zona meteo: B. Faza lucrarii: montaj
┌────────────────────┬──────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5 │ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │937 │937 │937 │936 │936 │936 │889 │ 760 │ 624 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │2.7 │3.7 │4.8 │6.1 │7.5 │9.1 │11.4│15.7 │22.2 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │902 │901 │901 │901 │901 │901 │854 │ 725 │ 591 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │2.8 │3.8 │5.0 │6.3 │7.8 │9.5 │11.9│16.4 │23.4 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │843 │843 │843 │843 │843 │843 │796 │ 668 │ 536 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.0 │4.1 │5.4 │6.8 │8.4 │10.1│12.8│17.8 │25.8 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │784 │784 │784 │784 │784 │785 │738 │ 612 │ 484 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.2 │4.4 │5.8 │7.3 │9.0 │10.9│13.8│19.5 │28.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │725 │725 │726 │726 │726 │727 │681 │ 557 │ 433 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.5 │4.8 │6.2 │7.9 │9.7 │11.7│14.9│21.4 │31.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │666 │667 │667 │668 │669 │669 │624 │ 503 │ 385 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.8 │5.2 │6.8 │8.6 │10.5│12.7│16.3│23.7 │35.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │608 │609 │609 │610 │611 │612 │568 │ 450 │ 341 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.2 │5.7 │7.4 │9.4 │11.5│13.9│17.9│26.5 │40.5 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │550 │551 │552 │553 │555 │556 │513 │ 400 │ 301 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.6 │6.3 │8.2 │10.3│12.7│15.3│19.8│29.8 │45.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │492 │493 │495 │497 │499 │501 │459 │ 353 │ 267 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │5.2 │7.0 │9.1 │11.5│14.1│17.0│22.1│33.7 │51.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │434 │436 │439 │441 │444 │447 │408 │ 311 │ 237 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │5.8 │7.9 │10.3│13.0│15.9│19.1│24.9│38.4 │58.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │378 │380 │384 │387 │391 │394 │359 │ 273 │ 213 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │6.7 │9.1 │11.8│14.8│18.1│21.6│28.3│43.7 │65.0 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │322 │326 │331 │335 │340 │345 │314 │ 240 │ 193 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │7.9 │10.6│13.7│17.0│20.7│24.7│32.3│49.6 │71.8 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │269 │275 │281 │287 │293 │300 │274 │ 213 │ 176 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │9.4 │12.6│16.1│19.9│24.1│28.5│37.1│55.8 │78.5 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │220 │228 │236 │243 │251 │259 │239 │ 191 │ 162 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │11.5│15.2│19.2│23.5│28.1│32.9│42.5│62.3 │85.1 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │178 │187 │197 │206 │215 │224 │210 │ 173 │ 151 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │14.3│18.5│22.9│27.7│32.7│38.0│48.3│68.7 │91.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │143 │155 │166 │176 │186 │196 │187 │ 159 │ 141 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │17.7│22.3│27.3│32.4│37.9│43.6│54.4│75.1 │97.8 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │745 │778 │812 │846 │880 │913 │919 │ 884 │ 854 │
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │24.8│32.3│40.4│49.1│58.3│67.9│80.3│98.0 │117.7│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │810 │855 │900 │944 │987 │1029│1046│1024 │1004 │
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │30.0│38.7│48.1│58.0│68.5│79.5│93.1│111.6│132.0│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │747 │782 │816 │851 │885 │918 │925 │ 891 │ 861 │
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │25.0│32.6│40.8│49.5│58.7│68.5│80.9│98.6 │118.4│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │452 │472 │493 │513 │533 │553 │546 │ 502 │ 468 │
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │19.3│25.1│31.4│38.2│45.4│52.9│63.8│81.4 │101.4│
└────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┘


TABELUL A.2.6

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - OL 70/12 DIN 48204.

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 16,14, p2 = 11,53, p3 = 5,76 daN/mmp

Zona meteo: C Faza lucrarii: montaj
┌───────────────────┬──────────┬───────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala (n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┬─────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5 │ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │937 │937 │937 │936 │936 │936 │ 794 │ 651 │ 503 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │2.7 │3.7 │4.8 │6.1 │7.5 │9.1 │12.8 │18.3 │27.5 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │902 │901 │901 │901 │901 │901 │ 759 │ 617 │ 472 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │2.8 │3.8 │5.0 │6.3 │7.8 │9.5 │13.4 │19.3 │29.3 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │843 │843 │843 │843 │843 │843 │ 702 │ 561 │ 422 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.0 │4.1 │5.4 │6.8 │8.4 │10.1│14.5 │21.2 │32.8 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │784 │784 │784 │784 │784 │785 │ 645 │ 507 │ 375 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.2 │4.4 │5.8 │7.3 │9.0 │10.9│15.7 │23.5 │36.9 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │725 │725 │726 │726 │726 │727 │ 589 │ 455 │ 331 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.5 │4.8 │6.2 │7.9 │9.7 │11.7│17.2 │26.2 │41.7 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │666 │667 │667 │668 │669 │669 │ 533 │ 404 │ 293 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │3.8 │5.2 │6.8 │8.6 │10.5│12.7│19.0 │29.5 │47.2 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │608 │609 │609 │610 │611 │612 │ 479 │ 357 │ 259 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.2 │5.7 │7.4 │9.4 │11.5│13.9│21.2 │33.4 │53.3 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │550 │551 │552 │553 │555 │556 │ 427 │ 314 │ 231 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.6 │6.3 │8.2 │10.3│12.7│15.3│23.8 │38.0 │59.8 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │492 │493 │495 │497 │499 │501 │ 377 │ 276 │ 208 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │5.2 │7.0 │9.1 │11.5│14.1│17.0│27.0 │43.2 │66.6 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │434 │436 │439 │441 │444 │447 │ 330 │ 243 │ 188 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │5.8 │7.9 │10.3│13.0│15.9│19.1│30.8 │49.1 │73.3 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │378 │380 │384 │387 │391 │394 │ 288 │ 215 │ 173 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │6.7 │9.1 │11.8│14.8│18.1│21.6│35.3 │55.3 │80.1 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │322 │326 │331 │335 │340 │345 │ 251 │ 193 │ 160 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │7.9 │10.6│13.7│17.0│20.7│24.7│40.4 │61.8 │86.6 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │269 │275 │281 │287 │293 │300 │ 220 │ 175 │ 149 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │9.4 │12.6│16.1│19.9│24.1│28.5│46.1 │68.2 │93.0 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │220 │228 │236 │243 │251 │259 │ 195 │ 160 │ 139 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │11.5│15.2│19.2│23.5│28.1│32.9│52.1 │74.6 │99.2 │
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │178 │187 │197 │206 │215 │224 │ 174 │ 148 │ 131 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │14.3│18.5│22.9│27.7│32.7│38.0│58.3 │80.8 │105.2│
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │143 │155 │166 │176 │186 │196 │ 158 │ 137 │ 125 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │17.7│22.3│27.3│32.4│37.9│43.6│64.3 │86.8 │110.9│
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │745 │778 │812 │846 │880 │913 │ 868 │ 832 │ 801 │
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │24.8│32.3│40.4│49.1│58.3│67.9│85.1 │104.2│125.5│
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │834 │882 │930 │977 │1024│1069│1042 │1021 │1003 │
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │31.7│40.7│50.5│60.8│71.7│83.1│101.4│121.4│143.4│
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │749 │783 │818 │852 │887 │921 │ 876 │ 841 │ 811 │
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │25.1│32.7│40.9│49.7│58.9│68.7│85.9 │105.1│126.4│
├───────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │488 │514 │540 │566 │592 │616 │ 570 │ 536 │ 508 │
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │23.0│29.6│36.8│44.5│52.6│61.1│78.6 │98.2 │120.0│
└───────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┴─────┘


TABELUL A.2.7

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - OL 240/40 DIN 48204.

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 12,50, p2 = 8,93, p3 = 4,46 daN/mmp

Zona meteo: A Faza lucrarii: montaj
┌──────────────────────┬──────────┬────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5│ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │2520│2519│2518│2517│2516│2515│2514│2512│2511│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.5 │4.8 │6.2 │7.9 │9.7 │11.8│14.0│16.5│19.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │2397│2397│2396│2396│2395│2395│2394│2394│2393│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.7 │5.0 │6.5 │8.3 │10.2│12.4│14.7│17.3│20.0│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │2194│2194│2195│2195│2196│2196│2197│2197│2198│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.0 │5.5 │7.1 │9.0 │11.1│13.5│16.0│18.8│21.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │1991│1992│1994│1995│1997│1999│2002│2004│2006│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.4 │6.0 │7.9 │9.9 │12.2│14.8│17.6│20.6│23.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │1789│1792│1795│1798│1802│1806│1810│1814│1819│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.9 │6.7 │8.7 │11.0│13.6│16.4│19.5│22.8│26.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │1589│1593│1598│1604│1609│1616│1623│1630│1637│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │5.5 │7.5 │9.8 │12.4│15.2│18.3│21.7│25.4│29.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │1391│1397│1405│1413│1422│1432│1442│1452│1463│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │6.3 │8.6 │11.1│14.0│17.2│20.7│24.4│28.5│32.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │1196│1207│1218│1230│1243│1257│1271│1285│1300│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │7.4 │9.9 │12.9│16.1│19.7│23.6│27.7│32.2│36.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │1008│1023│1040│1057│1075│1093│1112│1131│1149│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │8.7 │11.7│15.1│18.7│22.8│27.1│31.7│36.6│41.7│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │831 │853 │876 │899 │922 │946 │969 │992 │1015│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │10.6│14.0│17.9│22.0│26.5│31.3│36.3│41.7│47.2│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │673 │702 │732 │761 │790 │818 │846 │873 │899 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │13.1│17.1│21.4│26.0│31.0│36.2│41.6│47.4│53.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │541 │578 │613 │647 │680 │712 │743 │773 │801 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │16.3│20.7│25.5│30.6│36.0│41.6│47.4│53.5│59.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │442 │482 │521 │557 │593 │626 │659 │690 │720 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │19.9│24.9│30.1│35.5│41.3│47.3│53.5│59.9│66.6│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │370 │411 │451 │488 │524 │558 │591 │623 │654 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │23.8│29.1│34.7│40.6│46.7│53.0│59.6│66.4│73.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │319 │360 │398 │435 │470 │504 │536 │568 │599 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │27.6│33.3│39.4│45.6│52.1│58.8│65.7│72.8│80.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │282 │321 │358 │393 │427 │460 │492 │523 │553 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │31.2│37.4│43.8│50.4│57.3│64.3│71.6│79.0│86.7│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1522│1565│1609│1655│1701│1747│1793│1839│1885│
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │14.3│19.0│24.1│29.6│35.6│41.9│48.6│55.6│62.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1554│1605│1656│1709│1761│1814│1867│1919│1970│
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │15.7│20.7│26.2│32.1│38.5│45.2│52.3│59.7│67.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1523│1566│1611│1657│1703│1750│1796│1842│1888│
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │14.4│19.0│24.2│29.7│35.7│42.1│48.8│55.8│63.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │776 │822 │867 │911 │954 │996 │1037│1076│1115│
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │17.3│22.3│27.6│33.2│39.1│45.4│51.9│58.7│65.7│
└──────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘


TABELUL A.2.8

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - OL 240/40 DIN 48204.

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 12,50, p2 = 8,93, p3 = 4,46 daN/mmp

Zona meteo: B Faza lucrarii: montaj
┌──────────────────────┬──────────┬────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5│ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │2520│2519│2518│2517│2516│2515│2514│2512│2511│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.5 │4.8 │6.2 │7.9 │9.7 │11.8│14.0│16.5│19.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │2397│2397│2396│2396│2395│2395│2394│2394│2393│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.7 │5.0 │6.5 │8.3 │10.2│12.4│14.7│17.3│20.0│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │2194│2194│2195│2195│2196│2196│2197│2197│2198│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.0 │5.5 │7.1 │9.0 │11.1│13.5│16.0│18.8│21.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │1991│1992│1994│1995│1997│1999│2002│2004│2006│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.4 │6.0 │7.9 │9.9 │12.2│14.8│17.6│20.6│23.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │1789│1792│1795│1798│1802│1806│1810│1814│1819│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.9 │6.7 │8.7 │11.0│13.6│16.4│19.5│22.8│26.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │1589│1593│1598│1604│1609│1616│1623│1630│1637│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │5.5 │7.5 │9.8 │12.4│15.2│18.3│21.7│25.4│29.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │1391│1397│1405│1413│1422│1432│1442│1452│1463│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │6.3 │8.6 │11.1│14.0│17.2│20.7│24.4│28.5│32.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │1196│1207│1218│1230│1243│1257│1271│1285│1300│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │7.4 │9.9 │12.9│16.1│19.7│23.6│27.7│32.2│36.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │1008│1023│1040│1057│1075│1093│1112│1131│1149│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │8.7 │11.7│15.1│18.7│22.8│27.1│31.7│36.6│41.7│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │831 │853 │876 │899 │922 │946 │969 │992 │1015│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │10.6│14.0│17.9│22.0│26.5│31.3│36.3│41.7│47.2│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │673 │702 │732 │761 │790 │818 │846 │873 │899 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │13.1│17.1│21.4│26.0│31.0│36.2│41.6│47.4│53.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │541 │578 │613 │647 │680 │712 │743 │773 │801 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │16.3│20.7│25.5│30.6│36.0│41.6│47.4│53.5│59.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │442 │482 │521 │557 │593 │626 │659 │690 │720 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │19.9│24.9│30.1│35.5│41.3│47.3│53.5│59.9│66.6│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │370 │411 │451 │488 │524 │558 │591 │623 │654 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │23.8│29.1│34.7│40.6│46.7│53.0│59.6│66.4│73.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │319 │360 │398 │435 │470 │504 │536 │568 │599 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │27.6│33.3│39.4│45.6│52.1│58.8│65.7│72.8│80.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │282 │321 │358 │393 │427 │460 │492 │523 │553 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │31.2│37.4│43.8│50.4│57.3│64.3│71.6│79.0│86.7│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1622│1686│1751│1816│1881│1946│2009│2072│2134│
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │18.2│23.8│29.9│36.5│43.6│51.0│58.7│66.8│75.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1696│1774│1853│1931│2007│2083│2158│2231│2303│
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │20.6│26.8│33.5│40.7│48.4│56.4│64.8│73.5│82.6│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1625│1689│1755│1821│1886│1951│2015│2079│2141│
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │18.3│23.9│30.1│36.7│43.8│51.2│59.0│67.1│75.6│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │847 │904 │958 │1011│1063│1113│1161│1209│1255│
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │19.8│25.2│31.0│37.2│43.7│50.5│57.6│65.0│72.6│
└──────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘


TABELUL A.2.9

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - OL 240/40 DIN 48204.

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 12,50, p2 = 8,93, p3 = 4,46 daN/mmp

Zona meteo: C Faza lucrarii: montaj
┌──────────────────────┬──────────┬────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5│ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │2520│2519│2518│2517│2516│2515│2514│2512│2511│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.5 │4.8 │6.2 │7.9 │9.7 │11.8│14.0│16.5│19.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │2397│2397│2396│2396│2395│2395│2394│2394│2393│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │3.7 │5.0 │6.5 │8.3 │10.2│12.4│14.7│17.3│20.0│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │2194│2194│2195│2195│2196│2196│2197│2197│2198│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.0 │5.5 │7.1 │9.0 │11.1│13.5│16.0│18.8│21.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │1991│1992│1994│1995│1997│1999│2002│2004│2006│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.4 │6.0 │7.9 │9.9 │12.2│14.8│17.6│20.6│23.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │1789│1792│1795│1798│1802│1806│1810│1814│1819│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │4.9 │6.7 │8.7 │11.0│13.6│16.4│19.5│22.8│26.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │1589│1593│1598│1604│1609│1616│1623│1630│1637│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │5.5 │7.5 │9.8 │12.4│15.2│18.3│21.7│25.4│29.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │1391│1397│1405│1413│1422│1432│1442│1452│1463│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │6.3 │8.6 │11.1│14.0│17.2│20.7│24.4│28.5│32.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │1196│1207│1218│1230│1243│1257│1271│1285│1300│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │7.4 │9.9 │12.9│16.1│19.7│23.6│27.7│32.2│36.9│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │1008│1023│1040│1057│1075│1093│1112│1131│1149│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │8.7 │11.7│15.1│18.7│22.8│27.1│31.7│36.6│41.7│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │831 │853 │876 │899 │922 │946 │969 │992 │1015│
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │10.6│14.0│17.9│22.0│26.5│31.3│36.3│41.7│47.2│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │673 │702 │732 │761 │790 │818 │846 │873 │899 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │13.1│17.1│21.4│26.0│31.0│36.2│41.6│47.4│53.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │541 │578 │613 │647 │680 │712 │743 │773 │801 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │16.3│20.7│25.5│30.6│36.0│41.6│47.4│53.5│59.8│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │442 │482 │521 │557 │593 │626 │659 │690 │720 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │19.9│24.9│30.1│35.5│41.3│47.3│53.5│59.9│66.6│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │370 │411 │451 │488 │524 │558 │591 │623 │654 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │23.8│29.1│34.7│40.6│46.7│53.0│59.6│66.4│73.4│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │319 │360 │398 │435 │470 │504 │536 │568 │599 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │27.6│33.3│39.4│45.6│52.1│58.8│65.7│72.8│80.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │282 │321 │358 │393 │427 │460 │492 │523 │553 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │31.2│37.4│43.8│50.4│57.3│64.3│71.6│79.0│86.7│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1622│1686│1751│1816│1881│1946│2009│2072│2134│
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │18.2│23.8│29.9│36.5│43.6│51.0│58.7│66.8│75.3│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1725│1808│1891│1973│2054│2134│2212│2290│2365│
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │21.4│27.8│34.8│42.2│50.0│58.3│66.9│75.8│85.1│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1626│1691│1757│1823│1888│1953│2018│2081│2144│
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │18.3│24.0│30.2│36.8│43.8│51.3│59.1│67.2│75.7│
├──────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │928 │996 │1061│1124│1184│1243│1300│1356│1410│
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ [cm] │22.2│28.2│34.5│41.3│48.3│55.7│63.4│71.4│79.6│
└──────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘


TABELUL A.2.10

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - 240 DIN 48201 - 5

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 8,51, p2 = 6,08, p3 = 3,03 daN/mmp

Zona meteo: A Faza lucrarii: montaj
┌────────────────────┬──────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5 │ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │1473│1472│1471│1471│1470│1469│1468│1467 │1465 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.1 │5.5 │7.2 │9.2 │11.3│13.7│16.3│19.2 │22.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │1382│1381│1381│1381│1381│1380│1380│1380 │1379 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.3 │5.9 │7.7 │9.8 │12.1│14.6│17.4│20.4 │23.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │1231│1231│1232│1233│1234│1235│1236│1237 │1238 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.9 │6.6 │8.6 │10.9│13.5│16.3│19.4│22.7 │26.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │1081│1083│1085│1087│1089│1092│1095│1098 │1101 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │5.5 │7.5 │9.8 │12.4│15.3│18.4│21.9│25.6 │29.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │932 │936 │940 │944 │949 │954 │959 │ 965 │ 970 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │6.4 │8.7 │11.3│14.3│17.5│21.1│25.0│29.2 │33.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │787 │793 │800 │807 │815 │823 │831 │ 839 │ 848 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │7.6 │10.3│13.3│16.7│20.4│24.5│28.8│33.5 │38.5 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │647 │657 │668 │679 │690 │702 │714 │ 725 │ 737 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │9.3 │12.4│15.9│19.9│24.1│28.7│33.6│38.8 │44.2 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │517 │533 │548 │564 │580 │595 │611 │ 626 │ 641 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │11.6│15.3│19.4│23.9│28.7│33.8│39.2│44.9 │50.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │405 │426 │447 │467 │487 │506 │524 │ 542 │ 560 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │14.8│19.1│23.8│28.9│34.2│39.8│45.7│51.9 │58.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │318 │344 │368 │391 │413 │434 │455 │ 474 │ 493 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │18.8│23.7│29.0│34.5│40.3│46.4│52.7│59.3 │66.1 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │257 │284 │309 │334 │357 │379 │400 │ 420 │ 440 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │23.3│28.7│34.4│40.4│46.7│53.2│59.9│66.9 │74.1 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │215 │242 │267 │291 │314 │336 │357 │ 378 │ 398 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │27.8│33.7│39.9│46.3│53.0│59.9│67.1│74.4 │82.0 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │187 │212 │236 │259 │281 │303 │324 │ 344 │ 363 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │32.1│38.5│45.1│52.0│59.1│66.5│74.0│81.8 │89.8 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │166 │190 │213 │235 │256 │277 │297 │ 316 │ 335 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │36.1│43.0│50.1│57.4│65.0│72.8│80.7│88.9 │97.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │151 │173 │194 │215 │236 │256 │275 │ 294 │ 312 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │39.8│47.2│54.8│62.6│70.6│78.8│87.2│95.7 │104.5│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │138 │159 │180 │200 │219 │238 │257 │ 275 │ 293 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │43.3│51.2│59.2│67.5│75.9│84.5│93.3│102.3│111.4│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │841 │889 │936 │982 │1026│1070│1113│1155 │1195 │
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │22.0│28.3│35.1│42.3│50.0│58.0│66.4│75.1 │84.1 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │887 │942 │995 │1047│1098│1148│1196│1243 │1288 │
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │24.0│30.8│38.1│45.8│53.9│62.4│71.3│80.5 │90.1 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │843 │891 │938 │984 │1029│1073│1116│1158 │1199 │
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │22.0│28.4│35.2│42.5│50.1│58.2│66.6│75.3 │84.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │391 │433 │472 │510 │546 │580 │613 │ 645 │ 676 │
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │28.6│35.2│42.2│49.4│57.0│64.9│73.1│81.5 │90.2 │
└────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┘


TABELUL A.2.11

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - 240 DIN 48201 - 5

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 8,51, p2 = 6,08, p3 = 3,03 daN/mmp

Zona meteo: B Faza lucrarii: montaj
┌────────────────────┬──────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5 │ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │1473│1472│1471│1471│1470│1469│1468│1467 │1465 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.1 │5.5 │7.2 │9.2 │11.3│13.7│16.3│19.2 │22.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │1382│1381│1381│1381│1381│1380│1380│1380 │1379 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.3 │5.9 │7.7 │9.8 │12.1│14.6│17.4│20.4 │23.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │1231│1231│1232│1233│1234│1235│1236│1237 │1238 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.9 │6.6 │8.6 │10.9│13.5│16.3│19.4│22.7 │26.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │1081│1083│1085│1087│1089│1092│1095│1098 │1101 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │5.5 │7.5 │9.8 │12.4│15.3│18.4│21.9│25.6 │29.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │932 │936 │940 │944 │949 │954 │959 │ 965 │ 970 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │6.4 │8.7 │11.3│14.3│17.5│21.1│25.0│29.2 │33.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │787 │793 │800 │807 │815 │823 │831 │ 839 │ 848 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │7.6 │10.3│13.3│16.7│20.4│24.5│28.8│33.5 │38.5 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │647 │657 │668 │679 │690 │702 │714 │ 725 │ 737 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │9.3 │12.4│15.9│19.9│24.1│28.7│33.6│38.8 │44.2 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │517 │533 │548 │564 │580 │595 │611 │ 626 │ 641 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │11.6│15.3│19.4│23.9│28.7│33.8│39.2│44.9 │50.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │405 │426 │447 │467 │487 │506 │524 │ 542 │ 560 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │14.8│19.1│23.8│28.9│34.2│39.8│45.7│51.9 │58.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │318 │344 │368 │391 │413 │434 │455 │ 474 │ 493 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │18.8│23.7│29.0│34.5│40.3│46.4│52.7│59.3 │66.1 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │257 │284 │309 │334 │357 │379 │400 │ 420 │ 440 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │23.3│28.7│34.4│40.4│46.7│53.2│59.9│66.9 │74.1 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │215 │242 │267 │291 │314 │336 │357 │ 378 │ 398 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │27.8│33.7│39.9│46.3│53.0│59.9│67.1│74.4 │82.0 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │187 │212 │236 │259 │281 │303 │324 │ 344 │ 363 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │32.1│38.5│45.1│52.0│59.1│66.5│74.0│81.8 │89.8 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │166 │190 │213 │235 │256 │277 │297 │ 316 │ 335 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │36.1│43.0│50.1│57.4│65.0│72.8│80.7│88.9 │97.3 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │151 │173 │194 │215 │236 │256 │275 │ 294 │ 312 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │39.8│47.2│54.8│62.6│70.6│78.8│87.2│95.7 │104.5│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │138 │159 │180 │200 │219 │238 │257 │ 275 │ 293 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │43.3│51.2│59.2│67.5│75.9│84.5│93.3│102.3│111.4│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │961 │1027│1090│1152│1211│1269│1325│1380 │1434 │
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │27.0│34.4│42.4│50.8│59.6│68.8│78.4│88.4 │98.7 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1051│1129│1203│1275│1345│1412│1478│1542 │1604 │
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │30.2│38.3│47.0│56.1│65.7│75.6│86.0│96.8 │107.9│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │965 │1031│1095│1157│1217│1275│1332│1387 │1441 │
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │27.2│34.6│42.6│51.0│59.8│69.1│78.7│88.7 │99.1 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │466 │516 │563 │608 │651 │692 │732 │ 771 │ 808 │
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │31.2│38.4│45.9│53.8│62.1│70.6│79.4│88.6 │98.0 │
└────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┘


TABELUL A.2.12

TRACTIUNEA ORIZONTALA NORMATA SI SAGEATA MAXIMA A CONDUCTORULUI DE
PROTECTIE PRINCIPAL IN FUNCTIE DE LUNGIMEA DESCHIDERII NOMINALE SI DE
REGIMUL CLIMATIC - TIPUL CONDUCTORULUI: Al - 240 DIN 4820 - 5

Rezistentele mecanice de calcul maxime:
p1 = 8,51, p2 = 6 08, p3 = 3,03 daN/mmp

Zona meteo: C Faza lucrarii: montaj
┌────────────────────┬──────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│ │Tractiune │ │
│ │orizontala│ Deschidere nominala a(n) [m] │
│ │ normata │ │
│ Regim climatic │ P(0,n) │ │
│ ├──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┤
│ │Sag. max. │ 27 │31,5│ 36 │40,5│ 45 │49,5│ 54 │58,5 │ 63 │
│ │ f(max) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -33°C + cond. │ [daN] │1473│1472│1471│1471│1470│1469│1468│1467 │1328 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.1 │5.5 │7.2 │9.2 │11.3│13.7│16.3│19.2 │24.5 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -30°C + cond. │ [daN] │1382│1381│1381│1381│1381│1380│1380│1380 │1244 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.3 │5.9 │7.7 │9.8 │12.1│14.6│17.4│20.4 │26.2 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -25°C + cond. │ [daN] │1231│1231│1232│1233│1234│1235│1236│1237 │1107 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │4.9 │6.6 │8.6 │10.9│13.5│16.3│19.4│22.7 │29.5 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -20°C + cond. │ [daN] │1081│1083│1085│1087│1089│1092│1095│1098 │ 976 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │5.5 │7.5 │9.8 │12.4│15.3│18.4│21.9│25.6 │33.4 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -15°C + cond. │ [daN] │932 │936 │940 │944 │949 │954 │959 │ 965 │ 853 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │6.4 │8.7 │11.3│14.3│17.5│21.1│25.0│29.2 │38.2 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -10°C + cond. │ [daN] │787 │793 │800 │807 │815 │823 │831 │ 839 │ 742 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │7.6 │10.3│13.3│16.7│20.4│24.5│28.8│33.5 │44.0 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. │ [daN] │647 │657 │668 │679 │690 │702 │714 │ 725 │ 645 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │9.3 │12.4│15.9│19.9│24.1│28.7│33.6│38.8 │50.6 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 0°C + cond. │ [daN] │517 │533 │548 │564 │580 │595 │611 │ 626 │ 563 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │11.6│15.3│19.4│23.9│28.7│33.8│39.2│44.9 │57.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ +5°C + cond. │ [daN] │405 │426 │447 │467 │487 │506 │524 │ 542 │ 496 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │14.8│19.1│23.8│28.9│34.2│39.8│45.7│51.9 │65.8 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 10°C + cond. │ [daN] │318 │344 │368 │391 │413 │434 │455 │ 474 │ 442 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │18.8│23.7│29.0│34.5│40.3│46.4│52.7│59.3 │73.7 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 15°C + cond. │ [daN] │257 │284 │309 │334 │357 │379 │400 │ 420 │ 399 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │23.3│28.7│34.4│40.4│46.7│53.2│59.9│66.9 │81.7 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 20°C + cond. │ [daN] │215 │242 │267 │291 │314 │336 │357 │ 378 │ 365 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │27.8│33.7│39.9│46.3│53.0│59.9│67.1│74.4 │89.4 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 25°C + cond. │ [daN] │187 │212 │236 │259 │281 │303 │324 │ 344 │ 337 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │32.1│38.5│45.1│52.0│59.1│66.5│74.0│81.8 │96.9 │
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 30°C + cond. │ [daN] │166 │190 │213 │235 │256 │277 │297 │ 316 │ 313 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │36.1│43.0│50.1│57.4│65.0│72.8│80.7│88.9 │104.2│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 35°C + cond. │ [daN] │151 │173 │194 │215 │236 │256 │275 │ 294 │ 294 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │39.8│47.2│54.8│62.6│70.6│78.8│87.2│95.7 │111.1│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ 40°C + cond. │ [daN] │138 │159 │180 │200 │219 │238 │257 │ 275 │ 277 │
│ ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │43.3│51.2│59.2│67.5│75.9│84.5│93.3│102.3│117.8│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │961 │1027│1090│1152│1211│1269│1325│1380 │1370 │
│ ch. ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │27.0│34.4│42.4│50.8│59.6│68.8│78.4│88.4 │103.2│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │1083│1165│1243│1319│1392│1463│1532│1599 │1603 │
│ ch. + v ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │31.3│39.6│48.5│57.9│67.7│77.9│88.6│99.6 │115.2│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ -5°C + cond. + │ [daN] │967 │1033│1097│1159│1219│1278│1335│1390 │1380 │
│ ch. + v + a ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │27.2│34.7│42.6│51.1│60.0│69.2│78.9│88.9 │103.8│
├────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ T(med) + cond. + │ [daN] │545 │603 │658 │711 │762 │810 │857 │ 903 │ 902 │
│ V(max) ├──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┤
│ │ [cm] │33.7│41.4│49.6│58.1│67.0│76.2│85.7│95.5 │110.8│
└────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┘



----



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016