Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.196 din 24 noiembrie 2004  pentru modificarea si completarea Reglementarilor privind omologarea vehiculelor rutiere, a echipamentelor si a componentelor pentru vehicule rutiere, eliberarea cartii de identitate a vehiculelor rutiere, certificarea autenticitatii si identificarea vehiculelor rutiere - RNTR 7, aprobate prin   Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 36/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.196 din 24 noiembrie 2004 pentru modificarea si completarea Reglementarilor privind omologarea vehiculelor rutiere, a echipamentelor si a componentelor pentru vehicule rutiere, eliberarea cartii de identitate a vehiculelor rutiere, certificarea autenticitatii si identificarea vehiculelor rutiere - RNTR 7, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 36/2003

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 97 din 28 ianuarie 2005

În temeiul prevederilor <>art. 12 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 4 alin. (2) lit. f) şi alin. (3) lit. e) din Ordonanţa Guvernului nr. 44/1997 privind transporturile rutiere, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 105/2000 , cu modificãrile ulterioare, precum şi ale <>art. 5 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului emite urmãtorul ordin:

ART. I
Reglementãrile privind omologarea vehiculelor rutiere, a echipamentelor şi a componentelor pentru vehicule rutiere, eliberarea cãrţii de identitate a vehiculelor rutiere, certificarea autenticitãţii şi identificarea vehiculelor rutiere - RNTR 7, aprobate prin <>Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 36/2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 575 din 11 august 2003, se modificã şi se completeazã conform anexei care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Regia Autonomã "Registrul Auto Român" va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. III
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul transporturilor,
construcţiilor şi turismului,
Ileana Tureanu,
secretar de stat

Bucureşti, 24 noiembrie 2004.
Nr. 2.196.

ANEXĂ
1. Punctul 1.4 se completeazã cu definiţiile de mai jos, cu urmãtorul cuprins:
"- deţinãtorul vehiculului - persoanã fizicã sau juridicã, titularã a unui act de deţinere pentru un vehicul prezentat la RAR în vederea efectuãrii unei prestaţii specifice;
- reprezentantul deţinãtorului vehiculului - persoana fizicã ce prezintã vehiculul la RAR şi solicitã în numele deţinãtorului vehiculului efectuarea unei prestaţii specifice, persoanã denumitã în continuare solicitant (deţinãtorul, persoanã fizicã, poate fi el însuşi solicitant);
- cerere solicitare activitate - cerere completatã de cãtre solicitant în vederea efectuãrii unei prestaţii specifice pentru un vehicul prezentat la RAR."
2. Punctul 1.6 se completeazã cu urmãtorul text: "cu modificãrile şi completãrile ulterioare".
3. Al doilea alineat al punctului 4.1 va avea urmãtorul cuprins:
"Omologarea individualã este condiţionatã de completarea de cãtre solicitant a formularului Cerere solicitare activitate (anexa nr. 1 la reglementãri) cu date privind identitatea sa, a vehiculului şi a deţinãtorului acestuia. Cererea se va completa de cãtre solicitant pe propria rãspundere, va fi semnatã în prezenţa angajatului RAR care efectueazã prestaţia şi va rãmâne în arhiva RAR, conform prevederilor legale."
4. Al treilea alineat al punctului 4.1 va avea urmãtorul cuprins:
"Omologarea individualã se acordã de cãtre RAR prin reprezentanţele judeţene sau reprezentanţa municipiului Bucureşti, dupã caz, în funcţie de localitatea în care îşi are domiciliul solicitantul."
5. A treia liniuţã a literei d) a punctului 4.2 va avea urmãtorul cuprins:
"- motorul, cu un motor care are alt cod decât motorul menţionat în CIV."
6. Punctul 4.3 va avea urmãtorul cuprins:
"4.3. Omologarea individualã se acordã vehiculelor rutiere pentru care nu existã neconformitãţi privind identificarea acestora şi dacã rezultatele verificãrilor şi, dupã caz, ale încercãrilor prevãzute în reglementãrile şi normele tehnice în transporturile rutiere (RNTR) în vigoare demonstreazã îndeplinirea de cãtre vehiculele respective a cerinţelor tehnice aplicabile în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România."
7. Punctul 4.4 se abrogã.
8. Punctul 4.5 devine punctul 4.4 şi va avea urmãtorul cuprins:
"4.4. Documentul care atestã acordarea omologãrii individuale este cartea de identitate a vehiculului, document care se elibereazã de RAR dacã sunt îndeplinite prevederile pct. 4.3."
9. Punctul 5.1 va avea urmãtorul cuprins:
"5.1. Cartea de identitate completatã numai cu datele despre vehicul se elibereazã de RAR:
a) solicitantului omologãrii naţionale de tip la vehiculele omologate de tip, în baza certificatului naţional de omologare de tip. Pentru aceasta, solicitantul omologãrii naţionale de tip va înainta RAR o cerere cuprinzând urmãtoarele date pentru vehiculele pentru care solicitã CIV: numãrul certificatului/certificatelor de omologare naţionalã de tip valabil/valabile pentru vehiculele în cauzã, numãrul/numerele de omologare aferent/aferente, tipul/varianta/versiunea, numãrul de identificare (VIN), seria/seriile de motor (dacã este cazul), culoarea şi anul de fabricaţie ale fiecãrui vehicul. În urma transmiterii listei, RAR va verifica existenţa şi corectitudinea datelor înscrise în cerere, iar în cazul apariţiei unor neconcordanţe va înştiinţa solicitantul omologãrii. Dacã nu existã neconcordanţe, solicitantul omologãrii primeşte CIV solicitatã, cu toate datele tehnice şi de identificare înscrise. Solicitantul omologãrii naţionale de tip are obligaţia sã verifice corespondenţa dintre datele sus-menţionate de pe CIV cu cele ale vehiculului.
Totodatã solicitantul omologãrii de tip va atesta conformitatea vehiculului comercializat cu tipul omologat, prin furnizarea cãtre cumpãrãtor a urmãtoarelor:
- CIV semnatã şi ştampilatã la rubrica corespunzãtoare atestãrii conformitãţii;
- certificatul de conformitate CE în original sau, dupã caz, o copie a certificatului de omologare naţionalã de tip, pe care atestã conformitatea;
b) solicitantului activitãţii de omologare individualã, dacã sunt îndeplinite prevederile pct. 4.3;
c) solicitantului activitãţii de eliberare a CIV, în cazul vehiculelor rutiere deja înmatriculate în România, care pot fi identificate, precum şi în cadrul activitãţii de eliberare a duplicatului unei CIV care nu a intrat în evidenţa autoritãţii competente de înmatriculare;
d) deţinãtorului vehiculului sau împuternicitului legal al acestuia în cadrul activitãţii de eliberare a duplicatului unei CIV luate în evidenţã de cãtre autoritatea competentã de înmatriculare, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii CIV iniţiale sau la epuizarea spaţiului prevãzut în CIV iniţialã pentru înscrierea caracteristicilor tehnice ale vehiculului ori a datelor de identificare ale deţinãtorilor."
10. Punctul 5.2 va avea urmãtorul cuprins:
"5.2. RAR modificã datele despre vehicul înscrise în
CIV, la cererea deţinãtorului sau a împuternicitului legal al acestuia, dacã vehiculul poate fi identificat şi dacã se constatã cã modificãrile respective respectã prevederile legislaţiei şi reglementãrilor tehnice aplicabile în vigoare."
11. Punctul 5.3 va avea urmãtorul cuprins:
"5.3. În cazul vehiculelor rutiere care prezintã neconformitãţi privind identificarea, RAR nu va finaliza nici o activitate specificã, procedând la blocarea acestora în sistemul sãu informatic. Prin excepţie, activitãţile solicitate se vor finaliza numai dacã structurile competente ale Ministerului Administraţiei şi Internelor stabilesc identitatea şi provenienţa legalã a vehiculelor, iar reprezentanţii Ministerului Justiţiei emit sau avizeazã, în acest sens, o rezoluţie cãtre RAR."
12. Punctul 6.1 va avea urmãtorul cuprins:
"6.1. Certificarea autenticitãţii se efectueazã pentru:
a) autoturismele supuse omologãrii individuale în vederea primei înmatriculãri în România;
b) autoturismele echipate cu motoare având capacitatea cilindricã mai mare de 2.000 cmc, înmatriculate în România şi care îşi schimbã deţinãtorul, mai puţin cele fabricate în România;
c) alte categorii de vehicule stabilite prin protocol între Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Sunt exceptate de la certificarea autenticitãţii autoturismele destinate competiţiilor sportive, cele de epocã, precum şi autoturismele noi, comercializate în România prin reprezentanţii autorizaţi ai constructorilor strãini şi care se supun omologãrii individuale în vederea primei înmatriculãri, pe baza încheierii unor convenţii cu RAR referitoare la asumarea responsabilitãţilor privind originalitatea elementelor de identitate ale vehiculelor.
Identificarea în vederea înmatriculãrii se efectueazã pentru toate vehiculele rutiere admise în circulaţie pe drumurile publice din România şi care îşi schimbã deţinãtorul, cu excepţia celor pentru care se efectueazã certificarea autenticitãţii, în conformitate cu prevederile prezentelor reglementãri."
13. Punctul 6.2.5 va avea urmãtorul cuprins:
"6.2.5. În cazul în care rezultatul verificãrilor efectuate conform pct. 6.2.2, 6.2.3 şi 6.2.4 este corespunzãtor, se elibereazã solicitantului certificatul de autenticitate al cãrui termen de valabilitate este de 30 de zile de la data emiterii."
14. Punctul 6.3.2 va avea urmãtorul cuprins:
"6.3.2. Identificarea unui vehicul rutier în vederea înmatriculãrii sale se finalizeazã prin eliberarea notei de identificare cãtre solicitant."

ANEXA 1


────────
la reglementãri
────────────────





(faţã)
OP. DATE 1379


Catre,
REGISTRUL AUTO ROMAN
Reprezentanta ______________

CERERE
SOLICITARE ACTIVITATE RAR

Subsemnatul (subsemnata) ______________, cu domiciliul in ______________,
str. ________, nr. _____, bl. _____, sc. _____, ap. ______, judetul/
sectorul _____________________, avand CNP*):[][][][][][][][][][][][][][]
cunoscand dispozitiile art. 288-293 Cod Penal privind falsul in inscrisuri
si uzul de fals, solicit:

● Omologare individuala [___] ● Eliberare/modificare CIV [___]

● Certificare autencitate [___] ● Nota identificare [___]

● Nota constatare vama [___] ● Alta activitate RAR [___]

pentru vehiculul marca _______________, tipul ___________________, cu
numarul de identificare ______________, seria de motor ______________,
culoarea ______________.

Declar ca titularul actului de detinere al vehiculului cu datele mai
sus-mentionate este:

(nume, prenume/denumire)_____________________________________________,

are codul de identificare(**) : [][][][][][][][][][][][][]

si ca subsemnatul (subsemnata) sunt reprezentantul acestuia.

De asemenea, declar ca sub aspect material ma oblig sa suport
consecintele dispozitiilor art. 998-999 Cod Civil pentru eventualele
pagube ce le voi cauza tertilor in cazul folosirii abuzive sau nelegale
de catre subsemnatul (subsemnata) a datelor si/sau documentelor obtinute
de la Registrul Auto Roman.
Am luat la cunostinta, prin semnarea prezentei, ca exista
posibilitatea ca autovehiculul sa nu indeplineasca conditiile tehnice si
juridice pentru efectuarea prestatiilor solicitate. De asemenea,
consimt in mod expres ca datele personale de mai sus sa fie prelucrate
de catre RAR in conformitate cu reglementarile legale in vigoare(***)

Data Semnatura
____________
(*) - cod numeric personal, pentru persoane fizice romane, sau seria si
numarul actului de identificare, pentru persoane fizice straine
(**) - cod unic de inregistrare, pentru persoane juridice, cod numeric
personal, pentru persoane fizice romane, sau seria si
numarul actului de identificare, pentru persoane fizice straine
(***) - precizari privind destinatia datelor, precum si drepturile
prevazute de lege, pe verso.
F.PS-D300-01/01

(verso)
Precizari privind datele personale

Va informam ca datele declarate de catre dumneavoastra servesc
exclusiv desfasurarii activitatii RAR, iar utilizarea lor respecta
integral prevederile <>Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor
personale. În conformitate cu prevederile <>Legii nr. 230/2003 , Registrul
Auto Roman mentine un istoric al activitatilor efectuate asupra
vehiculelor. Datele nu sunt puse la dispozitia vreunui beneficiar,
colaborator sau tert al Registrului Auto Roman, cu exceptia autoritatilor
abilitate prin lege sa le solicite. Datele sunt preluate de catre
Registrul Auto Roman asa cum au fost furnizate de dumneavoastra si nu
este necesara corectarea lor in timp, ca urmare a aparitiei unor
modificari.
De asemenea, va aducem la cunostinta obligativitatea completarii
tuturor datelor de pe fata formularului; in caz contrar nu se va da curs
solicitarii dumneavoastra.
În situatia in care doriti verificarea exactitatii datelor personale
in evidentele RAR, puteti adresa o cerere institutiei noastre, in care
sunteti rugati sa precizati motivul verificarii. Puteti solicita
rectificarea, actualizarea sau stergerea datelor incomplete sau inexacte,
precum si transformarea in date anonime a celor a caror prelucrare nu
este conforma <>Legii nr. 677/2001 , in masura in care prezentati si o
argumentare din care sa rezulte clar motivele intemeiate ale acestei
actiuni.

Conducerea RAR


______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016