Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.103 din 18 octombrie 2001  privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor   Ordonantei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la plata obligatiilor bugetare, a majorarilor de intarziere, a penalitatilor si penalitatilor de intarziere, si aprobarea modelului Declaratiei-inventar privind impozitele, taxele si contributiile si alte venituri bugetare, neachitate din anii precedenti, aflate in sold la data de 31 decembrie 2000 si neachitate pana la data de 30 septembrie 2001, inclusiv majorarile de intarziere evidentiate contabil, pe ani fiscali    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 2.103 din 18 octombrie 2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la plata obligatiilor bugetare, a majorarilor de intarziere, a penalitatilor si penalitatilor de intarziere, si aprobarea modelului Declaratiei-inventar privind impozitele, taxele si contributiile si alte venituri bugetare, neachitate din anii precedenti, aflate in sold la data de 31 decembrie 2000 si neachitate pana la data de 30 septembrie 2001, inclusiv majorarile de intarziere evidentiate contabil, pe ani fiscali

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 720 din 12 noiembrie 2001
Ministrul finanţelor publice,
în temeiul prevederilor <>art. 109 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale art. 14 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza <>art. III din Ordonanta Guvernului nr. 26/2001 pentru modificarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare,
emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aproba Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, referitoare la plata obligaţiilor bugetare, a majorãrilor de întârziere, a penalitatilor şi penalitatilor de întârziere, prevãzute în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Se aproba modelul Declaraţiei-inventar privind impozitele, taxele şi contribuţiile şi alte venituri bugetare, neachitate din anii precedenti, aflate în sold la data de 31 decembrie 2000 şi neachitate pana la data de 30 septembrie 2001, inclusiv majorãrile de întârziere evidentiate contabil, pe ani fiscali, precum şi instrucţiunile de întocmire şi depunere prevãzute în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Pe data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga pct. 2 şi 6 din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 , referitoare la plata obligaţiilor bugetare şi majorãrile de întârziere, aprobate prin <>Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 620/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pct. 2 din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 , modificatã şi completatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 53/1997 , referitoare la compensarea, restituirea şi scãderea pentru cauze de insolvabilitate a obligaţiilor bugetare, aprobate prin <>Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 2.051/1997 .
ART. 4
Direcţia generalã de administrare a veniturilor publice şi a monopolurilor, Direcţia generalã a tehnologiei informatiei, Direcţia contabilitãţii publice, Direcţia Generalã a Vamilor şi unitãţile sale teritoriale, precum şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti şi unitãţile lor subordonate vor lua mãsuri pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 5
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
pentru aplicarea prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, referitoare la plata obligaţiilor bugetare, a majorãrilor de întârziere, a penalitatilor şi penalitatilor de întârziere

1. Referitor la <>art. 8, astfel cum a fost modificat prin Ordonanta Guvernului nr. 26/2001
1.1. Debitorii sunt obligaţi sa facã plata obligaţiilor bugetare distinct, pe fiecare impozit, taxa, contribuţie sau pe alte venituri bugetare, inclusiv pe majorãri de întârziere aferente şi penalitãţi de orice fel, în urmãtoarea ordine:
a) obligaţii bugetare cu termene de plata în anul curent;
b) obligaţii bugetare datorate şi neachitate pana la data de 31 decembrie a anului precedent, în ordinea vechimii;
c) obligaţii bugetare reprezentând majorãri de întârziere şi penalitãţi de întârziere aferente obligaţiilor bugetare, datorate şi neachitate pana la data de 31 decembrie a anului precedent;
d) obligaţii bugetare cu termene de plata viitoare.
Prin termene de plata a obligaţiilor bugetare se înţelege termene de plata scadente stabilite prin acte normative, respectiv prin legi specifice sau prin ordine ale ministrului finanţelor publice, pentru cele care nu au termene de plata prevãzute de lege, precum şi cele stabilite prin acte de verificare a modului de determinare a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri bugetare sau prin grafice de acordare a înlesnirilor la plata, întocmite sau aprobate, conform legii, dupã caz, de organele competente ale creditorilor bugetari.
A. În categoria obligaţiilor bugetare cu termene de plata în anul curent se cuprind:
1. sumele datorate în contul ratelor din graficele de plata a obligaţiilor bugetare pentru care s-au aprobat eşalonãri şi/sau amânãri la plata, precum şi majorãrile datorate şi calculate conform legii;
2. penalitãţile datorate şi calculate conform legii, precum şi amenzile stabilite de organele competente prin documente de constatare sau de verificare şi/sau procese-verbale de constatare a contravenţiei, întocmite conform legii;
3. impozite, taxe, contribuţii sau alte venituri bugetare, cu termene scadente în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie a anului curent, atât cele declarate de debitori, cat şi cele stabilite de organele de specialitate prin documente de impunere, potrivit legii;
4. majorãrile de întârziere şi penalitãţile de întârziere, pentru care se stabilesc termene de plata în anul curent de organele competente, aferente obligaţiilor bugetare neachitate prevãzute la pct. 3.
Majorãrile de întârziere şi penalitãţile de întârziere se stabilesc de organele competente ale creditorilor bugetari, pe baza evidentei pe plãtitori, prin procese-verbale de stabilire a majorãrilor de întârziere şi a penalitatilor, conform modelului prezentat în anexa la prezentele norme metodologice;
5. diferenţe de impozite, taxe, contribuţii sau alte venituri bugetare, precum şi majorãrile de întârziere şi penalitãţile de întârziere aferente acestora, calculate şi stabilite de organele competente prin acte de verificare şi control, conform legii, indiferent de perioada la care se referã.
B. În categoria obligaţiilor bugetare datorate şi neachitate la data de 31 decembrie a anului precedent se cuprind obligaţiile bugetare datorate şi neachitate la scadenta ori la termenele de plata stabilite conform legii, reprezentând impozite, taxe, contribuţii sau alte venituri bugetare din anii precedenti, inclusiv penalitãţi şi amenzi neachitate în termen şi pentru care nu s-au acordat înlesniri la plata conform legii.
C. În categoria majorãrilor de întârziere şi a penalitatilor de întârziere aferente obligaţiilor bugetare datorate şi neachitate la data de 31 decembrie a anului precedent se cuprind majorãrile de întârziere şi penalitãţile de întârziere aferente acestor obligaţii, calculate pana la data de 31 decembrie a anului precedent, precum şi majorãrile de întârziere calculate pana la data stingerii acestor obligaţii.
D. În categoria obligaţiilor bugetare cu termene de plata viitoare se cuprind sumele definite la lit. A.1, A.2, A.3 şi A.5 cu termene de plata ulterioare datei plãţii.
1.2. În cazul în care plata se face prin virament bancar, debitorii sunt obligaţi sa întocmeascã documentul de plata pentru fiecare impozit, taxa, contribuţie şi alte venituri bugetare, specificand termenul de plata şi natura obligaţiei definite conform pct. 1.1.
În situaţia în care debitorul nu respecta prevederea de mai sus, creditorul bugetar va efectua stingerea obligaţiei bugetare în ordinea prevãzutã la pct. 1.1.
În condiţiile în care la acelaşi termen de plata sunt concurente mai multe obligaţii bugetare, iar debitorul nu le poate indestula pe toate din disponibilitãţile bãneşti, plata se va face în ordinea prevãzutã la pct. 1.1.
În situaţia în care debitorul nu efectueazã plata obligaţiilor bugetare conform prevederilor pct. 1.1, organul fiscal competent va proceda la stingerea obligaţiilor bugetare, instiintand debitorul despre operaţiunea efectuatã.
2. Referitor la <>art. 13, astfel cum a fost modificat prin Ordonanta Guvernului nr. 26/2001
2.1. Pentru orice obligaţie bugetarã neplatita la termenul de plata se datoreazã majorãri de întârziere.
Calculul majorãrilor de întârziere începe cu ziua imediat urmãtoare termenului de plata a obligaţiei bugetare pana la data stingerii acesteia prin plata voluntara în numerar sau prin virament ori pana la stingerea obligaţiei bugetare prin alte modalitãţi prevãzute de lege, respectiv: compensare, insolvabilitate, executare silitã, prescripţie şi alte forme legale prevãzute de lege.
Prin data stingerii obligaţiei bugetare prin compensare sau insolvabilitate se înţelege:
a) data la care compensarea a devenit posibila potrivit legii, dupã cum urmeazã:
- pentru debitele plãtite în plus fãrã existenta unui titlu de creanta sau pentru cele plãtite ca urmare a unei erori de calcul, data la care debitele au fost achitate potrivit prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 , precum şi ale normelor aplicabile în materie, emise de Banca Nationala a României;
- pentru sumele plãtite în plus fata de obligaţiile datorate, data depunerii deconturilor sau a declaraţiilor, dupã caz;
- pentru sumele ce urmeazã sa fie rambursate sau restituite de la buget, pentru T.V.A. sau pentru accize, dupã caz, data depunerii decontului, din care rezulta sumele cuvenite sa fie rambursate sau restituite, dupã caz, potrivit reglementãrilor aplicabile în materie;
b) data documentului prin care obligaţia bugetarã este scãzutã din evidenta organelor competente, în cazul în care debitorul se afla în stare de insolvabilitate.
2.2. Majorãrile de întârziere se calculeazã în lei atât pentru debitele stabilite în lei, cat şi pentru cele stabilite în valuta.
Pentru debitele datorate în valuta calculul majorãrilor de întârziere se efectueazã prin aplicarea cotei majorãrilor de întârziere asupra debitului datorat în valuta, transformat în lei la cursul de schimb valutar din ziua scadentei debitului.
2.3. Pentru neplata la termen a impozitului pe venit, datorat de persoane fizice, se datoreazã majorãri de întârziere dupã cum urmeazã:
a) pentru anul fiscal de impunere majorãrile de întârziere pentru plãţile anticipate, neefectuate în termen, se calculeazã astfel:
- pana la data plãţii debitului, în cazul în care acesta este plãtit în cursul anului de impunere;
- pana la data de 31 decembrie, pentru plãţile anticipate, neachitate pana la finele anului de impunere;
b) majorãrile de întârziere pentru sumele neachitate, înscrise în deciziile de plati anticipate cu titlu de impozit pentru anul precedent, se calculeazã începând cu data de 1 ianuarie a anului urmãtor pana la data plãţii inclusiv;
c) în cazul în care impozitul stabilit în decizia de impunere anuala este inferior sumei datorate cu titlu de plati anticipate în contul impozitului pe venitul global, majorãrile de întârziere calculate la sumele înscrise în deciziile de plati anticipate se recalculeazã pentru impozitul înscris în decizia de impunere anuala, începând cu data de 1 ianuarie a anului urmãtor celui de impunere;
d) pentru diferenţele de impozit pe venit mai mari de 1.000.000 lei, stabilite prin decizia de impunere anuala, majorãrile de întârziere se calculeazã dupã expirarea termenului de 60 de zile de la data comunicãrii deciziei.
3. Referitor la <>art. 13^1, astfel cum a fost modificat prin Ordonanta Guvernului nr. 26/2001
3.1. Pentru obligaţiile bugetare neplãtite la termenul de plata legal se datoreazã o penalitate de întârziere de 0,5% pe fiecare luna şi/sau fracţiune de luna de întârziere, începând cu data de întâi a lunii urmãtoare celei în care acestea aveau termene de plata. De exemplu, în cazul unei obligaţii bugetare cu termenul de plata stabilit la data de 25 martie, dacã suma a fost achitatã între 1 aprilie - 30 aprilie se datoreazã penalitatea de întârziere corespunzãtoare unei luni, iar dacã se achitã în perioada 1 mai - 31 mai se datoreazã penalitatea de întârziere corespunzãtoare pentru doua luni şi asa mai departe.
3.2. Penalitãţile de întârziere prevãzute la pct. 3.1 se aplica şi obligaţiilor bugetare neachitate din anii precedenti, aflate în sold la data de 31 decembrie 2000 şi neachitate la data de 31 septembrie 2001, precum şi obligaţiilor bugetare datorate şi neachitate în perioada 1 ianuarie 2001 - 30 septembrie 2001.
3.3. Penalitatea de întârziere nu inlatura obligaţia de plata a majorãrilor de întârziere şi a penalitatilor pentru nevãrsarea de cãtre plãtitori a sumelor reţinute la sursa.
4. Referitor la <>art. 87, astfel cum a fost modificat prin Ordonanta Guvernului nr. 26/2001
Sumele plãtite în plus de contribuabil sau cele de rambursat ori de restituit, dupã caz, prevãzute la pct. 1.1, se compenseazã cu obligaţii fiscale şi nefiscale cãtre bugetul de stat, în ordinea prevãzutã la <>art. 8 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 , modificatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 26/2001 .
5. Dispoziţii finale
Majorãrile de întârziere datorate pentru neplata în termen a obligaţiilor bugetare, precum şi majorãrile datorate pe perioada înlesnirilor la plata se achitã în acelaşi cont bugetar în care se face plata debitului care le-a generat. Penalitãţile de întârziere şi penalitãţile datorate pentru neplata obligaţiilor reţinute la sursa se achitã în contul bugetar 20.22.01.03 "Venituri din amenzi şi alte sancţiuni aplicate, potrivit legii".

ANEXA 1
--------
la normele metodologice
------------------------

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
Direcţia generalã a finanţelor publice
a judeţului ............................
Unitatea fiscalã .......................
Str. ..................... nr. .........
Localitatea ............................
Nr. ................. din ..............


PROCES-VERBAL
privind calculul majorãrilor de întârziere şi al penalitatilor de întârziere

În temeiul <>art. 13 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru neachitarea la scadenta a obligaţiilor bugetare în sarcina debitorului ............... din localitatea ................, str. ......... nr. ........, bl. ....., sc. ....., ap. ......., cod numeric personal/cod fiscal ............, s-au calculat pentru perioada .......... urmãtoarele majorãri de întârziere:


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Natura Majorãri de Penalitãţi de Penalitãţi
obligaţiei Suma Scadenta întârziere întârziere calculate pentru
bugetare datoratã calcule calculate nevirarea sumelor
pana la pana la calculate şi
data de*): data de: reţinute la sursa
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Pentru debitele restante la data de 31 decembrie a anului precedent:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
B. Pentru obligaţiile bugetare cu termene de plata în anul curent:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


În conformitate cu prevederile <>art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prezentul înscris constituie titlu de creanta.
Va invitãm ca, în termen de 15 zile de la primirea prezentului proces-verbal, care constituie şi înştiinţare de plata, sa achitati sumele menţionate la pct. B sau sa faceti dovada plãţii acestora.
-------------------
*) Majorãrile de întârziere se vor calcula în continuare pana la data plãţii inclusiv, utilizându-se cota de ...%.

Şef serviciu evidenta,
......................

Director,
Semnatura ...............
L.S.

ANEXA 2
-------
(Se va adapta corespunzãtor de cãtre fiecare creditor bugetar.)

Denumirea contribuabilului .....................
Localitatea.....................................
Str. ................... nr. ...................
codul fiscal ...................................
Nr. ............./..............................


DECLARAŢIE-INVENTAR

privind impozitele, taxele şi contribuţiile şi alte venituri bugetare, neachitate din anii precedenti, aflate în sold la data de 31 decembrie 2000 şi neachitate pana la data de 30 septembrie 2001, inclusiv majorãrile de întârziere evidentiate contabil, pe ani fiscali


- lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea impozitului, Sold la Sume
taxei, contribuţiei, Simbol data de Scadenta neachitate Sume Majorãri
venitului bugetar 31 dec. soldului la data de esalo- de
2000 30 sept. nate intar-
2001 ziere
*) ....
**) ....
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Taxa pe valoarea ...... ..... ........ *) ......
adãugatã ..... ........ *) ......
..... ........ *) ......
**) ......
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
B. Impozit pe venitul
din salarii şi pe
venituri asimilate
salariilor
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
C. Impozit pe profit
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
D. Accize
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
E. Impozit la titeiul
şi la gazele naturale
din producţia interna
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
F. Taxa pe jocurile
de noroc
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
G. Impozit pe dividende
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
H. Impozit pe veniturile
persoanelor fizice şi
juridice nerezidente,
reţinut de plãtitorii
de venit
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Impozit pe veniturile
din valorificarea
sub orice forma a
drepturilor de
proprietate intelectualã
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
J. Impozit pe veniturile
sub forma de dobânzi
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
K. Impozit pe veniturile
obţinute din transferul
dreptului de proprietate
asupra valorilor
mobiliare şi pãrţilor
sociale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
L. Vãrsãminte din
profitul net al
regiilor autonome
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
M. Fond special pentru
reducerea riscurilor
tehnologice la utilaje,
echipamente şi insta-
latii industriale
(Ordonanta de urgenta
a Guvernului
nr. 32/2001)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
N. Alte impozite/taxe
datorate bugetului
de stat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Declar pe propria rãspundere ca debitele cuprinse în aceasta
declaraţie-inventar sunt corecte şi complete.

Administrator, Întocmit,
................. .........................
(numele, prenumele) (numele, prenumele)
................... ..............................
(semnatura şi ştampila) (semnatura)


*) Aferente sumelor restante.
**) Aferente sumelor achitate cu întârziere.

(verso)

Instrucţiuni de completare

- Debitorii, cu excepţia persoanelor fizice, sunt obligaţi sa întocmeascã şi sa depunã pana la data de 15 noiembrie 2001 Declaraţia-inventar privind impozitele, taxele şi contribuţiile şi alte venituri bugetare, neachitate din anii precedenti, aflate în sold la data de 31 decembrie 2000 şi neachitate pana la data de 30 septembrie 2001, inclusiv majorãrile de întârziere evidentiate contabil, pe ani fiscali.

- Declaraţia-inventar se depune la organele teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice la care aceştia sunt înscrişi ca plãtitori de impozite şi taxe, iar în situaţia debitorilor din categoria contribuabili mari acestea se vor depune la direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene sau la Direcţia de administrare mari contribuabili din cadrul Direcţiei generale a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, dupã caz.

- Declaraţia-inventar se poate depune la organele teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice şi în format electronic.

- Declaraţia-inventar cuprinde, pentru fiecare impozit, taxa, contribuţie sau alt venit bugetar, debitele restante aflate în sold, pe ani fiscali, împreunã cu majorãrile de întârziere aferente şi evidentiate contabil, precum şi majorãrile de întârziere datorate şi calculate pe propria rãspundere pentru sumele achitate cu întârziere, care nu figureazã ca debite restante.

Obligaţiile restante cãtre bugetul de stat, care figureazã în sold la data de 31 decembrie 2000, vor fi cele evidentiate în anexa "Impozite, taxe şi alte obligaţii datorate şi vãrsate" la bilanţul contabil încheiat la data de 31 decembrie 2000, respectiv coloana 1 minus coloana 3 sau coloana 4 plus coloana 5.

Soldul fiecãrui cont referitor la obligaţiile cãtre bugetul de stat din balanţa de verificare încheiatã la data de 31 decembrie 2000 va trebui sa se regaseasca la una sau mai multe poziţii din aceasta declaraţie-inventar, defalcat pe scadente începând cu ultima scadenta din anul 2000 şi mergand în urma, pe scadente, pana la justificarea întregului sold al contului.

Sumele trecute pe scadente vor trebui sa corespundã cu declaraţiile-inventar depuse, iar în cazul în care în sold figureazã şi diferenţe stabilite prin acte de control ale organelor competente, aceste sume se vor evidenţia în subsolul declaraţiei-inventar, indicandu-se numãrul şi data procesului-verbal prin care s-au stabilit, defalcat pe surse de venituri ale bugetului de stat.

- Totalul sumelor neachitate la data de 30 septembrie 2001 din declaraţia-inventar trebuie sa fie mai mic sau cel mult egal cu soldul debitor la data de 31 decembrie 2000.
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016