Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 2.026 din 13 decembrie 2023  privind procedura administrativă prin care un Operator de platformă care are obligaţia de raportare poate alege să efectueze în România procedurile de raportare prevăzute la secţiunea III din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 2.026 din 13 decembrie 2023 privind procedura administrativă prin care un Operator de platformă care are obligaţia de raportare poate alege să efectueze în România procedurile de raportare prevăzute la secţiunea III din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală

EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1144 din 19 decembrie 2023
    Având în vedere avizul conform al Ministerului Finanţelor, emis în temeiul prevederilor art. 342 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, comunicat prin Adresa nr. 743.854 din 12.12.2023,
    în temeiul prevederilor secţiunii IV din anexa 5, art. 342 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se aprobă modelul formularului (708) „Informare privind alegerea efectuării în România a procedurilor de raportare, conform prevederilor secţiunii IV din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, pentru Operatorii de platformă care îndeplinesc condiţiile menţionate la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi în România şi în alte state membre“, instrucţiunile de completare, de depunere, caracteristicile de editare, modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare, prevăzute în anexa nr. 1.

    ART. 2
    Se aprobă procedura administrativă prin care un Operator de platformă care îndeplineşte oricare dintre condiţiile prevăzute la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi în România şi în alte state membre alege să efectueze în România procedurile de raportare prevăzute la secţiunea III din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, prevăzută în anexa nr. 2.

    ART. 3
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 4
    Direcţia generală de informaţii fiscale şi Direcţia generală antifraudă fiscală vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin, cu suportul tehnic de specialitate al Centrului Naţional pentru Informaţii Financiare.

    ART. 5
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,
                    Nicoleta-Mioara Cîrciumaru

    Bucureşti, 13 decembrie 2023.
    Nr. 2.026.
    ANEXA 1

    *) Formularul din anexa nr. 1 este reprodus în facsimil.
 (a se vedea imaginea asociată)
    INSTRUCŢIUNI
    de completare şi utilizare a formularului (708) „Informare privind
    alegerea efectuării în România a procedurilor de raportare, conform prevederilor secţiunii IV
    din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală,
    pentru Operatorii de platformă care îndeplinesc condiţiile menţionate la pct. 4 lit. a)
    din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015
    privind Codul de procedură fiscală şi în România şi în alte state membre“
    Formularul (708) „Informare privind alegerea efectuării în România a procedurilor de raportare, conform prevederilor secţiunii IV din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, pentru Operatorii de platformă care îndeplinesc condiţiile menţionate la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi în România şi în alte state membre“ se completează şi se depune de către Operatorii de platformă care îndeplinesc oricare dintre condiţiile prevăzute la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul de procedură fiscală, şi în România şi în alte state membre şi aleg România în vederea îndeplinirii procedurilor de raportare prevăzute în secţiunea III din anexa nr. 5 la Codul de procedură fiscală.

    Completarea formularului
    I. Date de identificare a Operatorului de platformă
    Rândul 1. Cod de identificare fiscală
    Se completează cu codul de identificare fiscală atribuit în România.

    Rândul 2. Denumire
    Se completează denumirea Operatorului de platformă.

    Rândul 3. Domiciliul fiscal
    Se completează cu date privind domiciliul fiscal din România.

    Rândul 4. Site-uri web
    Se completează adresele web (URL) ale platformelor digitale administrate de Operatorul de platformă.


    II. Îndeplinirea condiţiilor prevăzute în anexa nr. 5, secţiunea I, subsecţiunea A, pct. 4, lit. a) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală    Se marchează cu X punctul 1, 2 sau 3, după caz, pentru îndeplinirea oricărei condiţii prevăzute în anexa nr. 5 secţiunea I subsecţiunea A pct. 4 lit. a) din Codul de procedură fiscală.
    Se marchează cu X statele membre în care Operatorul de platformă îndeplineşte condiţiile.

    III. Aleg să efectuez în România procedurile de raportare prevăzute în anexa nr. 5, secţiunea III din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală    Prin marcarea cu X a căsuţei corespunzătoare, Operatorul de platformă îşi exprimă alegerea de a efectua în România procedurile de raportare prevăzute în secţiunea III din anexa nr. 5 la Codul de procedură fiscală.


    Instrucţiuni de utilizare
    Formularul (708) „Informare privind alegerea efectuării în România a procedurilor de raportare, conform prevederilor secţiunii IV din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, pentru Operatorii de platformă care îndeplinesc condiţiile menţionate la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi în România şi în alte state membre“ se utilizează şi se editează cu ajutorul programului de asistenţă pus la dispoziţie pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi se depune exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii, până la data de 31 decembrie inclusiv a anului pentru care se face raportarea.

    Caracteristici de editare, modul de difuzare, utilizare şi păstrare
    1. Denumirea formularului: (708) „Informare privind alegerea efectuării în România a procedurilor de raportare, conform prevederilor secţiunii IV din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, pentru Operatorii de platformă care îndeplinesc condiţiile menţionate la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi în România şi în alte state membre“
    2. Caracteristici de editare: Se utilizează echipament informatic pentru completare şi editare. Formularul se completează şi se editează cu ajutorul programului de asistenţă asigurat gratuit de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
    3. Se utilizează de către Operatorii de platforme care îndeplinesc oricare dintre condiţiile prevăzute la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Codul de procedură fiscală şi în România şi în alte state membre.
    4. Circulă în format electronic la organul fiscal central competent.
    5. Se arhivează la dosarul fiscal al contribuabilului.

    ANEXA 2

    PROCEDURA ADMINISTRATIVĂ
    prin care un Operator de platformă care îndeplineşte oricare dintre condiţiile prevăzute
    la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind
    Codul de procedură fiscală şi în România şi în alte state membre alege să efectueze
    în România procedurile de raportare prevăzute la secţiunea III din
    anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală
    1. Un Operator de platformă care îndeplineşte oricare dintre condiţiile prevăzute la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, şi în România şi în alte state membre poate alege să efectueze în România procedurile de raportare prevăzute la secţiunea III din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.
    2. Un Operator de platformă care îndeplineşte oricare dintre condiţiile prevăzute la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, şi în România şi în alte state membre trebuie să informeze autorităţile din România cu privire la alegerea sa.
    3. Exercitarea opţiunii privind alegerea României ca stat în care să fie efectuate procedurile de raportare se face prin depunerea formularului (708) „Informare privind alegerea efectuării în România a procedurilor de raportare, conform prevederilor secţiunii IV din anexa 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, pentru Operatorii de platformă care îndeplinesc condiţiile menţionate la pct. 4 lit. a) din subsecţiunea A a secţiunii I din anexa nr. 5 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi în România şi în alte state membre“.

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016