Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 197 din 23 mai 2023  pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 197 din 23 mai 2023 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 480 din 31 mai 2023
    Având în vedere Referatul de aprobare nr. 222.104 din 22.05.2023 al Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă şi al Direcţiei generale de politici agricole,
    ţinând seama de Avizul nr. 1.802.491 din 24.05.2023 al Departamentului pentru Situaţii Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne,
    în temeiul prevederilor:
    - art. 57 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale şi ministrul afacerilor interne emit următorul ordin:
    ART. I
    Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 320 din 16 aprilie 2020, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 15
    (1) Utilizatorii de terenuri cu destinaţie agricolă înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, ale căror suprafeţe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, depun înştiinţări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, până cel târziu la data de 1 august inclusiv pentru culturile agricole înfiinţate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv pentru celelalte culturi agricole.
    (2) Înştiinţările scrise, care se întocmesc conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul regulament, cuprind datele de identificare ale utilizatorului de teren agricol, datele de identificare ale suprafeţei calamitate, respectiv număr bloc fizic şi număr parcelă agricolă, suprafaţa parcelei agricole calamitate, cultura calamitată, cu specificarea dacă suprafaţa calamitată se află în zonă irigabilă."

    2. Articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    În baza înştiinţărilor prevăzute la art. 15, comitetul local pentru situaţii de urgenţă întocmeşte un raport operativ cu pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul regulament, în termen de maximum 24 de ore de la înregistrarea înştiinţărilor, pe care îl transmite în termen de maximum 24 de ore de la întocmire către Centrul operaţional din cadrul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi către Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice din judeţ."

    3. Articolul 17 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 17
    În termen de maximum 24 de ore de la primirea rapoartelor operative prevăzute la art. 16, Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice din judeţ întocmeşte centralizatorul rapoartelor operative cu evaluarea pagubelor la culturile agricole asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul regulament, pe care îl înaintează comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă."

    4. Articolul 18 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 18
    (1) Prefectul, în calitatea sa de preşedinte al comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, numeşte, prin ordin, comisiile de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole.
    (2) Din cadrul comisiilor de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole fac parte reprezentanţi desemnaţi din cadrul administraţiei publice locale, un reprezentant al centrului judeţean/local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi un reprezentant al direcţiei pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
    (3) Prezenţa în teren a tuturor reprezentanţilor prevăzuţi la alin. (2) şi a fermierului sau a reprezentantului acestuia este obligatorie.
    (4) Secretariatele comisiilor de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole sunt asigurate de către reprezentanţi din cadrul direcţiei pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
    (5) Comisiile prevăzute la alin. (1) întocmesc procese-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole, al căror model este prevăzut în anexa nr. 4 la prezentul regulament, prin validarea şi centralizarea datelor conţinute în rapoartele operative întocmite la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi evaluarea acestora.
    (6) Procesele-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole se întocmesc până cel târziu la data de 15 august inclusiv, pentru culturile agricole înfiinţate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 30 noiembrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole, şi se comunică prin grija secretariatelor comisiilor de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole comitetului local pentru situaţii de urgenţă, iar după semnarea de către preşedintele comitetului local pentru situaţii de urgenţă secretariatele transmit câte un exemplar membrilor comisiilor şi producătorului agricol.
    (7) Suprafeţele de terenuri cu destinaţie agricolă ocupate cu culturile agricole calamitate de seceta pedologică, pentru care utilizatorii de terenuri depun înştiinţări conform prevederilor art. 15, pot fi recoltate sau reînsămânţate şi anterior datei de întocmire a procesului-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole, prevăzut la alin. (5).
    (8) În aplicarea prevederilor alin. (7), producătorii agricoli au obligaţia identificării suprafeţelor calamitate, respectiv a blocului fizic şi parcelei/tarlalei aferente şi menţinerii unei zone-tampon/martor nerecoltate sau nereînsămânţate, în suprafaţă de minimum 5% din suprafaţa blocului fizic şi parcelei/tarlalei aferente culturii afectate, care se pun la dispoziţia comisiilor de constatare şi evaluare a pagubelor în vederea întocmirii procesului-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor la culturi agricole.
    (9) Persoanele nominalizate în comisiile pentru constatarea şi evaluarea pagubelor la culturile agricole au obligaţia asumării proceselor-verbale pe baza experienţei şi a cunoştinţelor tehnice/profesionale deţinute.
    (10) Comitetul local pentru situaţii de urgenţă înregistrează procesele-verbale pentru constatarea şi evaluarea pagubelor la culturile agricole şi le înaintează comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.
    (11) Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă înaintează procesele-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole către Grupul de suport tehnic, în vederea întocmirii rapoartelor de sinteză cu evaluarea pagubelor la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, al căror model este prevăzut în anexa nr. 5 la prezentul regulament.
    (12) Rapoartele de sinteză se întocmesc până cel târziu la data de 15 septembrie inclusiv, pentru culturile înfiinţate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 decembrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole, şi se comunică instituţiei prefectului, consiliului judeţean şi Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale."

    5. Articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 19
    Reprezentanţii direcţiilor pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, din cadrul comisiilor prevăzute la art. 18 alin. (1), întocmesc un raport centralizator privind calamităţile generate de seceta pedologică, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 6 la prezentul regulament, pe care îl transmit către Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale."

    6. Articolul 21 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 21
    Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezentul Regulament."

    7. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin.
    8. Anexa nr. 2 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin.
    9. Anexa nr. 3 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3 care face parte integrantă din prezentul ordin.
    10. Anexa nr. 4 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 4 care face parte integrantă din prezentul ordin.
    11. Anexa nr. 5 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 5 care face parte integrantă din prezentul ordin.
    12. După anexa nr. 5 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 6, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 6 care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
                    Petre Daea
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Lucian Nicolae Bode

    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la regulament)
    UAT .............................................., judeţul ...............................
    Comitetul local pentru situaţii de urgenţă
    Nr. ............... din ............................
    ÎNŞTIINŢARE
    (model)

┌────────────────────────────────────────┐
│Denumirea PJ/PFA/ÎI/ÎF │
│Numele şi prenumele PF │
├────────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┤
│Cod unic de înregistrare (CUI)│││││││││││
│/ │││││││││││
│Cod de identificare fiscală │││││││││││
│(CIF) │││││││││││
├──────────────────────────────┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤
│CNP pentru PF │
├─────────────────┬──────────────────────┤
│Numele │ │
│titularului/ │Prenumele titularului/│
│administratorului│administratorului/ │
│/reprezentantului│reprezentantului legal│
│legal │ │
├─────────────────┼──────────────────────┤
├─────────────────┴┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬──────────┤
│CNP-ul titularului││││││││││││ │
│/administratorului││││││││││││ │
│/reprezentantului ││││││││││││ │
│legal ││││││││││││ │
├──────────────────┼┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴──────────┤
│Codul ţării şi nr.│ │
│actului de │ │
│identitate │ │
│(pentru altă │ │
│cetăţenie) │ │
└──────────────────┴─────────────────────┘


    Sediul social PJ/PFA/ÎI/ÎF
    Domiciliul PF

┌─────────────────┬───────────────────┐
│Judeţul/Sectorul │Localitatea │
├─────────────┬───┼───────────┬───┬───┤
│Satul/Strada │Nr.│Cod poştal │Bl.│Ap.│
├─────────────┼───┴───────────┼───┴───┤
│Telefon │Fax │E-mail │
└─────────────┴───────────────┴───────┘


    Împuternicit (pentru cazurile în care cererea este semnată prin împuternicit)

┌─────────────────────────┬────────────┐
│Numele │Prenumele │
├─────────────────────────┼┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┤
│CNP ││││││││││││││
├─────────────────────────┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤
│Nr. şi data împuternicirii/procurii │
└──────────────────────────────────────┘


    Declar că am luat cunoştinţă de Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
    Depun la UAT ...................................., judeţul ........................., Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, următoarea înştiinţare privind suprafeţe calamitate ca urmare a manifestării secetei pedologice, situate pe raza administrativ-teritorială a UAT:

┌─────┬────────────┬────────┬──────────┬───────────────┬───────────────────┐
│ │ │ │ │Suprafaţă │ │
│ │ │ │Număr │parcelă │ │
│Nr. │ │Bloc │parcelă │agricolă │Suprafaţă parcelă │
│crt. │Cultura │fizic │agricolă/ │declarată │agricolă calamitată│
│ │ │ │tarla │conform cerere │(ha) │
│ │ │ │ │plată APIA │ │
│ │ │ │ │(ha) │ │
├─────┼────────────┼────────┼──────────┼───────────────┼───────────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├─────┼────────────┼────────┼──────────┼───────────────┼───────────────────┤
│1 │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────┼──────────┼───────────────┼───────────────────┤
│2 │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────┼──────────┼───────────────┼───────────────────┤
│.. │............│........│..........│...............│...................│
├─────┼────────────┼────────┼──────────┼───────────────┼───────────────────┤
│Total│ │ │ │(X) │(X) │
└─────┴────────────┴────────┴──────────┴───────────────┴───────────────────┘


    Menţionez că suprafaţa parcelei/parcelelor agricole calamitate, de .................ha, se află/nu se află în perimetru irigabil.
    Cunoscând că falsul în declaraţii se pedepseşte conform art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, declar că datele înscrise sunt corecte, complete şi perfect valabile.
    Denumirea/Prenumele, numele .................................
    Semnătura .............................

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la regulament)
    RAPORT OPERATIV
    cu evaluarea pagubelor la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică
    (model)
    UAT .........................., judeţul .......................

┌────┬───────┬─────┬────────┬─────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Suprafaţă│ │
│ │ │ │ │parcelă │ │
│ │ │ │Număr │agricolă │Suprafaţă │
│Nr. │ │Bloc │parcelă │declarată│parcelă │
│crt.│Cultura│fizic│agricolă│conform │agricolă │
│ │ │ │/tarla │cerere │calamitată│
│ │ │ │ │plată │(ha) │
│ │ │ │ │APIA │ │
│ │ │ │ │(ha) │ │
├────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┤
│2. │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┤
│3. │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
└────┴───────┴─────┴────────┴─────────┴──────────┘


    Data .......................
    Preşedintele Comitetului local pentru situaţii de urgenţă,
    Primar,
    ...............................................
               (numele şi prenumele)
    ...............................................
        (semnătura/ştampila, după caz)

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 3 la regulament)
    CENTRALIZATORUL
    rapoartelor operative cu evaluarea pagubelor la culturile agricole,
    asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică
    (model)
    Judeţul .................................

┌────┬───────┬───────────┬─────────────┐
│ │ │Suprafaţa │Din care │
│Nr. │Cultura│totală │suprafaţa │
│crt.│ │declarată │calamitată │
│ │ │(ha) │(ha) │
├────┼───────┼───────────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼───────┼───────────┼─────────────┤
│1. │ │ │ │
├────┼───────┼───────────┼─────────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼───────┼───────────┼─────────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼───────┼───────────┼─────────────┤
│... │ │ │ │
└────┴───────┴───────────┴─────────────┘


    Data ....................
    Şeful Grupului de suport tehnic
    Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţene ...........................
    ...............................................
                (numele şi prenumele)
    ...............................................
                      (semnătura)
    Membrii Grupului de suport tehnic

┌──┬─────────────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────────┐
│1.│Reprezentantul │Numele şi prenumele │Semnătura │
│ │........................... │...........................│...........................│
├──┼─────────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┤
│2.│Reprezentantul │Numele şi prenumele │Semnătura │
│ │........................... │...........................│...........................│
├──┼─────────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┤
│3.│Reprezentantul │Numele şi prenumele │Semnătura │
│ │........................... │...........................│...........................│
├──┼─────────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┤
│4.│Reprezentantul │Numele şi prenumele │Semnătura │
│ │........................... │...........................│...........................│
├──┼─────────────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │.............................│ │ │
└──┴─────────────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────────┘




    ANEXA 4

    (Anexa nr. 4 la regulament)
    PROCES-VERBAL
    de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole
    (model)
    UAT ....../Localitatea ................... Nr. .................. din ...............
    Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole, numită prin Ordinul prefectului nr. .............................. din .............................., formată din reprezentanţi ai:
    - unităţii administrativ-teritoriale (UAT) ......... (numele, prenumele şi funcţia).......;
    – direcţiei pentru agricultură judeţene/a municipiului Bucureşti (DAJ) .... (numele, prenumele şi funcţia).......;
    – centrului judeţean/local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) ........ (numele, prenumele şi funcţia).....,
    ca urmare a Înştiinţării nr. ............... din ......................., depusă de către producătorul agricol .......(numele, prenumele/denumirea)......., identificat cu ID APIA nr. ................./................, s-a deplasat la faţa locului, unde a constatat că ..... (la data, perioada).. s-au produs calamităţi ale suprafeţelor culturilor declarate de producătorul agricol, cauzate de seceta pedologică, după cum urmează:

┌───────┬───────┬─────┬────────┬─────────┬──────────┬──────────┬─────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Suprafaţa│ │Evaluarea │ │ │
│ │ │ │Număr │declarată│ │nivelului │Producţia│Procent │
│Nr. │ │Bloc │parcelă │conform │Suprafaţa │producţiei│medie pe │calamitare│
│crt. │Cultura│fizic│agricolă│cerere │calamitată│pe │5 ani │producţie │
│ │ │ │/tarla │plată │(ha) │suprafaţa │anteriori│(%) │
│ │ │ │ │APIA │ │calamitată│(kg/ha) │ │
│ │ │ │ │(ha) │ │(kg/ha) │ │ │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│…. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│Total │…… │ │ │(x) │(x) │ │ │ │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│……. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│Total │…… │ │ │(x) │(x) │ │ │ │
├───────┼───────┼─────┼────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│Total │ │ │ │(x) │(x) │ │ │ │
│general│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴───────┴─────┴────────┴─────────┴──────────┴──────────┴─────────┴──────────┘



    NOTĂ:
    1. Coloana 5 - se stabileşte prin măsurare/determinare de către Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole.
    2. Coloana 6 - constatarea şi evaluarea producţiei pe suprafaţa calamitată se fac de către Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole, conform Normelor tehnice de evaluare a producţiei pentru fiecare cultură calamitată.
    3. Coloana 7 - producţia medie pe 5 ani anteriori, din care se elimină valoarea cea mai mare şi valoarea cea mai mică, se stabileşte după cum urmează:
    - pentru producători agricoli persoane fizice şi pentru producători agricoli care nu au istoric de activitate sau nu au istoric pentru cultura calamitată, se stabileşte de către Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole pe baza interogării bazei de date I.N.S. - Tempo On line „AGR110A - Producţia medie la hectar, la principalele culturi, pe forme de proprietate, macroregiuni, regiuni de dezvoltare şi judeţe“ pentru cultura/judeţul în cauză;
    – pentru producătorii agricoli persoane fizice autorizate şi/sau persoane juridice, care deţin evidenţe contabile şi au istoric de activitate, se stabileşte pe baza datelor de producţie din evidenţele contabile proprii, puse la dispoziţia comisiei de către producătorii agricoli.

    4. Coloana 8 - se determină de către Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole prin aplicarea următoarei formule de calcul:
    % = 100 – coloana (6) împărţit la coloana (7) şi înmulţit cu 100


    Situaţia culturilor la data constatării pagubelor:
    1. Stadiul de dezvoltare ...............................................
    2. Aspecte de vătămare (dăunare) ..............................
    3. Măsuri aplicate de către producătorul agricol pentru reducerea sau limitarea pagubelor ...............................................
    4. Detalierea situaţiei existente la momentul constatării, cu referire la suprafeţele aflate în perimetrul irigabil, respectiv cât din suprafaţa calamitată este situat în perimetrul irigabil (ha) ........................................

    Determinările s-au realizat în prezenţa producătorului agricol/persoanei împuternicite:
    Prezentul proces-verbal s-a încheiat în 4 exemplare, câte o copie pentru fiecare membru al comisiei, iar originalul se predă producătorului agricol/persoanei împuternicite.
    Comisia:
    1. ...........................................................
    2. ...........................................................
    3. ........ (numele, prenumele, funcţia, instituţia reprezentată, semnătura)........

    Producător agricol/Împuternicit .................. (numele, prenumele, funcţia, instituţia reprezentată, semnătura)...................,
    CNP/CUI .....................................
    Preşedintele Comitetului local pentru situaţii de urgenţă,
    Primar,
    ................................................................................................
                                      (numele/prenumele/semnătura)
    NOTĂ:
    Procesul-verbal constituie documentul doveditor care se ataşează la înştiinţarea cu privire la forţa majoră, care se prezintă la instituţiile statului.



    ANEXA 5

    (Anexa nr. 5 la regulament)
    Aprobat
    Preşedintele comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă,
    Prefect,
    ..........................
    RAPORT DE SINTEZĂ
    cu evaluarea pagubelor la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, pe UAT-uri
    (model)

┌────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Municipiul, oraşul, comuna/ │Pagube constatate conform proceselor-verbale întocmite de comisiile de │
│crt.│localităţi aparţinătoare │constatare şi evaluare a pagubelor │
├────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┤
│ │ │Cultura │Suprafaţa totală declarată │Din care suprafaţa │
│ │ │ │(ha) │calamitată (ha) │
├────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┴────────────────────────────┴────────────────────────────┴────────────────────────────┴────────────────────────────┤
│1. UAT ................................................ cod SIRUTA │
│.................... │
├────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │Localitatea 1 │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │............................│............................│............................│
├────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │Localitatea 2 │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │............................│............................│............................│
├────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │............................│ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │Localitatea n │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │............................│............................│............................│
├────┴────────────────────────────┴────────────────────────────┴────────────────────────────┴────────────────────────────┤
│2. UAT .......................................... cod SIRUTA │
│............................ │
├────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │Localitatea 1 │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │............................│............................│............................│
└────┴────────────────────────────┴────────────────────────────┴────────────────────────────┴────────────────────────────┘


    RAPORT DE SINTEZĂ
    cu evaluarea pagubelor la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, pe UAT-uri şi producători agricoli
    (model)

┌────┬─────────────┬───────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ │ │ │Pagube constatate conform │
│ │Municipiul, │Producător agricol │proceselor-verbale întocmite de comisiile │
│Nr. │oraşul, │(date de │de constatare şi evaluare a pagubelor │
│crt.│comuna/ │identificare/cod ID├───────────────────────┬───────────────────┤
│ │localităţi │APIA) │Suprafaţa totală │Din care suprafaţa │
│ │aparţinătoare│ │declarată │calamitată (ha) │
│ │ │ │(ha) │ │
├────┼─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┴─────────────┴───────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┤
│UAT 1 ...................................... cod SIRUTA .................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Cultura 1 .............................. │
├────┬─────────────┬───────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┤
│ │ │Producător 1 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │Localitatea 1│Producător 2 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │................. │.......................│.................. │
├────┴─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total │ │ │ │
├────┬─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Producător 1 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │Localitatea 2│Producător 2 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │.................. │.......................│...................│
├────┴─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total │ │ │ │
├──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total cultura 1 │ │ │ │
├──────────────────┴───────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┤
│Cultura 2 .............................. │
├────┬─────────────┬───────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┤
│ │ │Producător 1 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │Localitatea 1│Producător 2 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │................. │.................... │...................│
├────┴─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total │ │ │ │
├────┬─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Producător 1 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │Localitatea 2│Producător 2 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │................. │.................... │...................│
├────┴─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total │ │ │ │
├──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total cultura 2 │ │ │ │
├──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total UAT 1 │ │ │ │
│(total cultura 1 +│ │ │ │
│total cultura 2 + │ │ │ │
│total │ │ │ │
│cultura.....) │ │ │ │
├──────────────────┴───────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┤
│UAT 2 ..................................... cod SIRUTA .................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Cultura 1 .............................. │
├────┬─────────────┬───────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┤
│ │ │Producător 1 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │Localitatea 1│Producător 2 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │...................│.......................│...................│
├────┴─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total │ │ │ │
├────┬─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Producător 1 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │Localitatea 2│Producător 2 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │...................│.......................│...................│
├────┴─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total │ │ │ │
├──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total cultura 1 │ │ │ │
├──────────────────┴───────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┤
│Cultura 2 .............................. │
├────┬─────────────┬───────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┤
│ │ │Producător 1 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │Localitatea 1│Producător 2 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │...................│.......................│...................│
├────┴─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total │ │ │ │
├────┬─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │Producător 1 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │Localitatea 2│Producător 2 │ │ │
│ │ ├───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │...................│.......................│...................│
├────┴─────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total │ │ │ │
├──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total cultura 2 │ │ │ │
├──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total UAT 2 │ │ │ │
│(total cultura 1 +│ │ │ │
│total cultura 2 + │ │ │ │
│total cultura │ │ │ │
│.....) │ │ │ │
├──────────────────┼───────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┤
│Total general │ │ │ │
│(total UAT 1 + │ │ │ │
│total UAT 2 + │ │ │ │
│total UAT ....) │ │ │ │
└──────────────────┴───────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┘


    Şeful Grupului de suport tehnic,
    ................................................................
    Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţene ..............,
    ................................................................
                         (numele şi prenumele)
    Semnătura
    ................................................................
    Întocmit
    Reprezentant cu rol principal în GST DAJ,
    ...............................................................
    Reprezentant cu rol principal în GST APIA,
    ...............................................................

    ANEXA 6

    (Anexa nr. 6 la regulament)
    RAPORT CENTRALIZATOR
    privind calamităţile generate de seceta pedologică
    Direcţia pentru Agricultură Judeţeană ................................, respectiv a Municipiului Bucureşti

┌────┬───────────┬──────────┬──────────┬──────────┬────────────────┐
│Nr. │Specificare│Cultura 1 │Cultura 2 │Cultura 3 │................│
│crt.│ │..........│..........│..........│ │
├────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Suprafaţa │ │ │ │ │
│1. │totală │ │ │ │ │
│ │declarată │ │ │ │ │
│ │(ha) │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Suprafaţa │ │ │ │ │
│2. │totală │ │ │ │ │
│ │calamitată │ │ │ │ │
│ │(ha) │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────────────┤
│3. │Număr de │ │ │ │ │
│ │solicitanţi│ │ │ │ │
└────┴───────────┴──────────┴──────────┴──────────┴────────────────┘


    Data ..............................................
    Centralizat conform proceselor-verbale întocmite de comisiile de constatare şi evaluare a pagubelor
    Reprezentant al Direcţiei pentru Agricultură Judeţene ............................,
    .......................................................
                    (numele şi prenumele)
    Semnătura ....................................
    Director executiv,
    ......................................................
                   (numele şi prenumele)
    ......................................................
            (semnătura/ştampila, după caz)

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016