Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 196 din 1 aprilie 2013  pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 868/542/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si a Instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 196 din 1 aprilie 2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 868/542/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si a Instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a biletului de trimitere pentru investigatii paraclinice utilizat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 238 din 25 aprilie 2013


    Având în vedere:
    - Referatul de aprobare al secretarului general al Ministerului Sănătăţii nr. EN 3.889 din 12 aprilie 2013 şi al directorului general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. DG 690 din 1 aprilie 2013;
    - Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;
    - Hotărârea Guvernului nr. 117/2013 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014;
    - Ordinul ministrul sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 423/191/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2013 a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014,
    în temeiul dispoziţiilor:
    - art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;
    - art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul sănătăţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emit următorul ordin:

    ART. I
    Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate 868/542/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi a Instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 385 din 1 iunie 2011, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 1, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru serviciile de înaltă performanţă decontate de casele de asigurări de sănătate: RMN, CT, scintigrafie, angiografie şi PET-CT se utilizează biletul de trimitere pentru investigaţii paraclinice - formular cu regim special, al cărui model este prevăzut în anexele nr. 1a, 1b, 1c, 1d şi 1e, după caz."

    2. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 2. - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează tipărirea, distribuirea, înserierea şi numerotarea formularelor de bilete de trimitere pentru investigaţii paraclinice, formulare ce conţin elemente de protecţie împotriva falsificării şi contrafacerii, potrivit tuturor elementelor prevăzute în anexa nr. 1, respectiv în anexele nr. 1a, 1b, 1c, 1d şi 1e."

    3. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 4. - Anexele nr. 1, 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 2 şi 3 fac parte integrantă din prezentul ordin."

    4. După anexa nr. 1d se introduce o anexă nouă, anexa nr. 1e, prevăzută în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    5. În anexa nr. 2, la litera A, punctul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1. Recomandarea pentru investigaţii medicale paraclinice se face pe formularul cu regim special descris în anexa nr. 1 la ordin, respectiv în anexele nr. 1a, 1b, 1c, 1d şi 1e la ordin, de către medicii care au, potrivit legii, dreptul de a face recomandări de investigaţii medicale paraclinice în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Utilizarea altor formulare pentru recomandarea de investigaţii medicale paraclinice în sistemul de asigurări sociale de sănătate atrage răspunderea furnizorului şi conduce la aplicarea măsurilor prevăzute în contractul-cadru şi în normele metodologice de aplicare a acestuia."

    6. În anexa nr. 2, la litera C câmpul 4, după punctul 4.6 se introduce o nouă liniuţă, cu următorul cuprins:
    "- În situaţia în care se completează anexa nr. 1e:
    4.1. «Tip de examen indicat, cod investigaţie» - se completează precizându-se tipul de examen indicat conform prevederilor din normele metodologice de aplicare a contractului-cadru; se notează codul investigaţiei sau numărul curent pentru investigaţiile paraclinice care nu au coduri în normele metodologice de aplicare a contractului-cadru.
    4.2. «Date clinice şi paraclinice care să justifice investigaţia» - medicul va consemna datele clinice şi paraclinice care justifică investigaţia.
    4.3. Se va completa cu numărul deciziei de aprobare emise de comisia de experţi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
    Serviciul medical de înaltă performanţă PET-CT se efectuează şi decontează numai dacă biletul de trimitere este însoţit de decizia de aprobare emisă de comisia de experţi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Deciziile de aprobare emise de către comisia de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate anterior lunii aprilie 2013 sunt recunoscute pe perioada de valabilitate a acestora, atât la nivelul furnizorilor de investigaţii paraclinice în vederea efectuării PET-CT, cât şi de casele de asigurări de sănătate în vederea decontării.
    4.4. «Examen PET-CT anterior: Da/Nu» - se va bifa de către medicul care face recomandarea căsuţa «Da», dacă s-a efectuat examen PET-CT în antecedente, respectiv căsuţa «Nu», dacă nu s-a efectuat examen PET-CT în antecedente.
    4.5. «Observaţii speciale legate de pacient» - se vor consemna, de către medicul care face recomandarea, observaţiile speciale legate de pacient, prin bifarea căsuţei care corespunde situaţiei pacientului, în funcţie de tipul de serviciu de înaltă performanţă recomandat;"

    7. Anexa nr. 3 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aplică începând cu luna aprilie 2013.

                              Ministrul sănătăţii,
                           Gheorghe-Eugen Nicolăescu

             Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,
                                  Doru Bădescu


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 1e la Ordinul nr. 868/542/2011)


                               BILET DE TRIMITERE
                   pentru investigaţii paraclinice decontate
                 de CAS Servicii de înaltă performanţă - PET-CT

                                                    ┌──────────────┐
                                                    │ COD DE BARE │
                                                    └──────────────┘
                                                    Serie .... Nr. .....

 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   1. Unitate medicală

   CUI ....................................

   Sediu (localitate, str., nr.)...........
   ........................................
                                                [] Amb. Spec
   Judeţul ................................

   Casa de asigurări ......................

   Nr. contract/convenţie ................. [] Altele
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   2. Date de identificare asigurat
                                               [] Salariat [] Veteran
   Asigurat la CAS: ........ RC: ....... [] Co-asigurat [] Revoluţionar
                                               [] Liber [] Handicap
                                                  profesionist [] PNS .....
   Numele ................................. [] Copil(<18ani) [] Ajutor social
   Prenumele .............................. [] Elev/Ucenic/ [] Şomaj
                                                  Student [] Card European
                                                  (18-26 ani) (CE)
   Adresa ................................. [] Gravidă/ [] Acorduri
    ....................................... Lehuză internaţionale
    ....................................... [] Pensionar
                                               [] Alte categorii

        ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ Ce-┌──┬──┐
 CNP/CE/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ tă-│ │ │
 PASS └──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘ ţe-└──┴──┘
        ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐ nia
COD CARD│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
ASIGURAT└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   3. Cod diagnostic P A/S C
   ┌──┬──┬──┬──┬──┐
   │ │ │ │ │ │ Diagnostic ................... ┌─┐ ┌─┐ ┌─┐
   └──┴──┴──┴──┴──┘ │ │ │ │ │ │
   ┌──┬──┬──┬──┬──┐ .............................. └─┘ └─┘ └─┘
   │ │ │ │ │ │
   └──┴──┴──┴──┴──┘
                                                      ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┐
   Data .../.../... Semnătura ...... Cod │ │ │ │ │ │ │ L.S.
   trimiterii medicului parafă └──┴──┴──┴──┴──┴──┘
                                                      ┌──┬──┬──┬──┬──┬──┐
   Data .../.../... Semnătura ...... Cod │ │ │ │ │ │ │ L.S.
   reconfirmării medicului parafă └──┴──┴──┴──┴──┴──┘

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   4.1. Tip investigaţie indicat ......., cod investigaţie .........

   4.2. Date clinice şi paraclinice care să justifice explorarea:
   ...............................
   ...............................
   ...............................

   4.3. Aprobare comisie C.N.A.S. - Decizie nr. ....../.............

   4.4. Examen PET-CT anterior: DA/NU

   4.5. Observaţii speciale legate de pacient:
   a) greutate pacient ...........
   b) insuficienţă renală ........ DA/NU
   c) diabet ..................... DA/NU
   d) sarcină .................... DA/NU
   e) antecedente alergice ....... DA/NU
   f) alăptare ................... DA/NU
   g) claustrofobie .............. DA/NU

   4.6. Radiotrasor F18-Fluorodeoxyglucose


   5. Numele şi semnătura persoanei desemnate de furnizorul de servicii
      paraclinice: .................................................. L.S.
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

   6. Data prezentării asiguratului Semnătura asiguratului
      ....../......../........ ...............

   7. Pacientul are obligaţia de a se programa şi de a accepta programarea la un
      furnizor de servicii medicale paraclinice în termen de ... zile de la data
      emiterii biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice! În caz
      contrar, biletul îşi pierde valabilitatea.



    ANEXA 2
    (Anexa nr. 3 la Ordinul nr. 868/542/2011)

                                     LISTA
            abrevierilor pentru ţările cu care România are acorduri,
              înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale
           cu prevederi în domeniul sănătăţii şi statele membre ale
             Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European,
                 conform prevederilor respectivelor documente

┌─────┬──────────────────────┬─────────────┬─────────────┐
│Codul│ Denumirea │Card european│ Acord │
│ţării│ ţării │de asigurări │internaţional│
│ │ │ de sănătate │ │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AF │Afganistan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ZA │Africa de Sud │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AL │Albania │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ DZ │Algeria │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AD │Andorra │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AO │Angola │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AI │Anguilla │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AG │Antigua şi Barbuda │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AN │Antilele Olandeze │ │ │
│ │(Bonair) │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AR │Argentina │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AM │Armenia │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AW │Aruba │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SH │Teritoriile britanice │ │ │
│ │de peste mări │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AU │Australia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AT │Austria │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AZ │Azerbaidjan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BS │Bahamas │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BH │Bahrain │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BD │Bangladesh │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BB │Barbados │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BY │Belarus │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BE │Belgia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BZ │Belize │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BJ │Benin │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BM │Bermude │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BO │Bolivia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BA │Bosnia-Herţegovina │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BW │Botswana │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BR │Brazilia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BN │Brunei │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BG │Bulgaria │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BF │Burkina Faso │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BI │Burundi │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ BT │Bhutan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KH │Cambodgia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CM │Camerun │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CA │Canada │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SP │Insulele Canare │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CV │Capul Verde │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KY │Insulele Cayman │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CZ │Cehia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CF │Republica │ │ │
│ │Centraficană │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CL │Chile │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CN │China │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TD │Ciad │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CY │Cipru │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CI │Cote d'Ivoire │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CO │Columbia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ YT │Mayotte │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PM │Saint Pierre şi │ │ │
│ │Miquelon │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KM │Uniunea Comore │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CD │Republica Democrată │ │ │
│ │Congo │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CG │Republica Congo │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KR │Coreea de Sud │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CR │Costa Rica │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ HR │Croaţia │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CU │Cuba │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ DK │Danemarca │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ DJ │Djibouti │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ DM │Dominica │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ DO │Republica Dominicană │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ EC │Ecuador │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ EG │Egipt │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SV │El Salvador │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CH │Elveţia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AE │Emiratele │ │ │
│ │Arabe Unite │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ER │Eritrea │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ EE │Estonia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ET │Etiopia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ FJ │Fiji │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ FI │Finlanda │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ FR │Franţa │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GA │Gabon │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GM │Gambia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GE │Georgia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GS │Georgia de Sud şi │ │ │
│ │Insulele Sandwich │ NU │ NU │
│ │de Sud │ │ │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ DE │Germania │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GH │Ghana │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GI │Gibraltar │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GR │Grecia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GD │Grenada │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GL │Groenlanda │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GP │Guadelupa │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GU │Guam │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GT │Guatemala │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GN │Guineea │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GW │Guineea-Bissau │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GQ │Guineea Ecuatorială │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GY │Guyana │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GF │Guyana Franceză │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ HT │Haiti │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ HN │Honduras │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ IN │India │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ID │Indonezia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ CK │Insulele Cook │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ FK │Insulele Falkland │ │ │
│ │(Malvine) │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ FO │Insulele Feroe │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MP │Insulele Mariane │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SB │Insulele Solomon │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ VG │Insulele Virgine │ │ │
│ │Britanice │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ VI │Insulele Virgine SUA │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ WF │Insulele Wallis │ │ │
│ │şi Futuna │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ JO │Regatul Haşemit al │ │ │
│ │Iordaniei │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ IR │Republica Islamică │ │ │
│ │Iran │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ IQ │Iraq │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ IE │Irlanda │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ IS │Islanda │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PS │Autoritatea │ │ │
│ │Palestiniană │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ IT │Italia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ JM │Jamaica │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ JP │Japonia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KZ │Kazahstan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KE │Kenya │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KG │Kârgâzstan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KI │Kiribati │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ XZ │Kosovo │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KW │Kuwait │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LA │Lao │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LS │Lesotho │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LV │Letonia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LB │Liban │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LR │Liberia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LY │Libia │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LI │Liechtenstein │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LT │Lituania │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LU │Luxemburg │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ GB │Marea Britanie │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MO │Macao │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MK │Macedonia │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MG │Madagascar │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MY │Malaysia │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MW │Malawi │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MV │Maldive │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ML │Mali │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MT │Malta │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MA │Maroc │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MH │Marshall (insule) │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MQ │Martinica │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MR │Mauritania │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MU │Mauritius │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MX │Mexic │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ FM │Micronezia │ │ │
│ │(stat federal) │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MD │Moldova │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MC │Monaco │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MN │Mongolia │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MS │Monserrat │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MZ │Mozambic │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ MM │Myanmar │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NA │Namibia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NR │Nauru │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NP │Nepal │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NI │Nicaragua │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NE │Niger │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NG │Nigeria │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NU │Insula Niue │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NF │Insula Norfolk │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NO │Norvegia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NC │Noua Caledonie │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NZ │Noua Zeelandă │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ NL │Olanda │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ OM │Oman │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PK │Pakistan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PW │Palau │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PA │Panama │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PG │Papua Noua Guinee │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PY │Paraguay │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PE │Peru │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PH │Filipine │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PN │Insulele Pitcairn, │ │ │
│ │Henderson, Ducie │ NU │ NU │
│ │şi Oeno │ │ │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PF │Polinezia Franceză │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PL │Polonia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PR │Puerto Rico │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ PT │Portugalia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ QA │Quatar │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KP │Coreea de Nord │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ RE │Reunion │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ RU │Rusia (federaţie) │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ RW │Rwanda │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ AS │Samoa (SUA) │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ WS │Samoa Occidentală │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SM │San Marino │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ST │Sao Tome şi Principe │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SA │Arabia Saudită │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SN │Senegal │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ RS │Serbia │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SC │Seychelles │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ KN │Federaţia Saint │ │ │
│ │Kitts şi Nevis │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LC │Saint Lucia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ VC │Saint Vincent şi │ │ │
│ │Grenadinele │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SL │Sierra Leone │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SG │Singapore │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SY │Siria │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SK │Slovacia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SI │Slovenia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SO │Somalia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ES │Spania │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ LK │Sri Lanka │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ US │Statele Unite │ │ │
│ │ale Americii │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SD │Sudan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SE │Suedia │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SR │Surinam │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ SZ │Swaziland │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TJ │Tadjikistan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TH │Thailanda │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TW │Taiwan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TZ │Tanzania │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ IO │Teritoriul Britanic │ │ │
│ │din Oceanul Indian │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TF │Teritoriile Australe │ │ │
│ │şi Antarctice │ NU │ NU │
│ │Franceze │ │ │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TG │Togo │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TK │Tokelau │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TO │Tonga │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TT │Trinidad şi Tobago │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TN │Tunisia │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TR │Turcia │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TM │Turkmenistan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TV │Tuvalu │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ UG │Uganda │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ UA │Ucraina │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ HU │Ungaria │ DA │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ UY │Uruguay │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ UZ │Uzbekistan │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ VU │Vanuatu │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ VA │Vatican │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ VE │Venezuela │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ VN │Vietnam │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ YE │Yemen │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ZM │Zambia │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ZW │Zimbabwe │ NU │ NU │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ IL │Israel │ NU │ DA │
├─────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ ME │Muntenegru │ NU │ DA │
└─────┴──────────────────────┴─────────────┴─────────────┘

                                  -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016