Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 194 din 20 februarie 2009  pentru stabilirea procedurilor administrative de aplicare a prevederilor   Hotararii Guvernului nr. 562/2008 privind unele masuri pentru pastrarea confidentialitatii unor ingrediente din compozitia produselor cosmetice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 194 din 20 februarie 2009 pentru stabilirea procedurilor administrative de aplicare a prevederilor Hotararii Guvernului nr. 562/2008 privind unele masuri pentru pastrarea confidentialitatii unor ingrediente din compozitia produselor cosmetice

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 127 din 2 martie 2009
Vãzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale de sãnãtate publicã, asistenţã medicalã şi programe şi al Direcţiei de control în sãnãtate publicã din cadrul Ministerului Sãnãtãţii nr. I.B. 1.754 din 19 februarie 2009,
în conformitate cu prevederile <>art. 6 lit. f) pct. 1 din titlul I "Sãnãtatea publicã" al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi cu prevederile art. 1 alin. (2) şi ale <>art. 12 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 privind unele mãsuri pentru pãstrarea confidenţialitãţii unor ingrediente din compoziţia produselor cosmetice,
în temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.718/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile ulterioare,

ministrul sãnãtãţii emite prezentul ordin.

ART. 1
Prezentul ordin stabileşte procedurile administrative pentru acordarea dreptului de confidenţialitate pentru unul sau mai multe ingrediente prevãzute la <>art. 17 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 178/2000 privind produsele cosmetice, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în conformitate cu prevederile cuprinse în <>Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 privind unele mãsuri pentru pãstrarea confidenţialitãţii unor ingrediente din compoziţia produselor cosmetice.
ART. 2
(1) Îndeplinirea atribuţiilor prevãzute la art. 2-8 şi <>art. 9 alin. (4) şi (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 se realizeazã de cãtre o comisie de experţi din cadrul Institutului de Sãnãtate Publicã Bucureşti, denumitã în continuare comisie.
(2) Comisia exercitã atribuţiile autoritãţii competente pentru soluţionarea cererilor de acordare a dreptului de confidenţialitate.
(3) Comisia se organizeazã la nivelul Institutului de Sãnãtate Publicã Bucureşti şi are în componenţã 5 experţi cu urmãtoarele specializãri:
a) chimie, pentru evaluarea datelor prevãzute la <>art. 4 lit. b) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 ;
b) biologie, pentru evaluarea datelor prevãzute la <>art. 4 lit. c) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 ;
c) toxicologie, pentru evaluarea datelor prevãzute la <>art. 4 lit. d) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 ;
d) medicinã sau farmacie, pentru evaluarea datelor prevãzute la <>art. 4 lit. e) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 .
(4) Desemnarea experţilor prevãzuţi la alin. (3) se face prin decizie a conducerii Institutului de Sãnãtate Publicã Bucureşti. Lista persoanelor desemnate va fi adusã la cunoştinţa Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 3
În înţelesul prezentului ordin, se definesc urmãtorii termeni şi expresii:
a) decizie de confidenţialitate - actul administrativ înregistrat dupã metodologia prevãzutã în anexa la <>Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 , eliberat ca urmare a cererii formulate de solicitant în conformitate cu prevederile <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 , prin care comisia decide asupra dreptului de confidenţialitate pentru unul sau mai multe ingrediente prevãzute la <>art. 17 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 178/2000 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) referat justificativ - documentul oficial emis pe baza evaluãrii conţinutului documentaţiei de cãtre membrii comisiei, prin care se motiveazã decizia prevãzutã la <>art. 5 alin. (3) sau alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 ;
c) documentaţie - datele şi informaţiile prevãzute la <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 ;
d) solicitant - persoana juridicã care îndeplineşte cerinţele prevãzute la <>art. 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 .
ART. 4
Comisia are urmãtoarele atribuţii:
a) emite decizii de confidenţialitate şi referate justificative;
b) primeşte şi analizeazã conţinutul documentaţiei;
c) asigurã confidenţialitatea datelor prevãzute la art. 4, 7, art. 8 alin.(2) şi <>art. 9 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 , a deciziei de confidenţialitate şi a referatului justificativ;
d) dispune retragerea deciziei de confidenţialitate cu respectarea prevederilor art. 3 şi <>art. 7 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 ;
e) în termen de 5 zile lucrãtoare de la emiterea deciziei de confidenţialitate şi/sau a referatului justificativ, comisia transmite autoritãţii competente un raport şi documentaţia pe suport electronic, în vederea aplicãrii prevederilor <>art. 9 şi 10 din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 , precum şi orice alte informaţii solicitate de Comisia Europeanã şi celelalte state membre.
ART. 5
(1) Documentaţia şi cererea prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin se transmit la Institutul de Sãnãtate Publicã Bucureşti într-un exemplar pe suport hârtie şi în douã exemplare pe suport electronic (CDROM, DVD sau floppy disk).
(2) Institutul de Sãnãtate Publicã Bucureşti confirmã primirea acestora prin numãrul de înregistrare din registrul de evidenţã a informaţiilor secrete de serviciu.
(3) În termen de 15 zile lucrãtoare de la depunerea şi înregistrarea la secretariatul Institutului de Sãnãtate Publicã Bucureşti a cererii prevãzute în anexã, însoţitã de documentaţie, comisia verificã dacã documentaţia este completã şi comunicã în scris solicitantului decizia de acceptare a acesteia sau necesarul de informaţii suplimentare.
(4) Emiterea deciziei de confidenţialitate şi/sau a referatului justificativ se face în termenul prevãzut la <>art. 5 alin. (1) sau (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 , de la data depunerii documentaţiei complete.
(5) Documentaţia va fi prezentatã în limba românã şi în limba englezã în vederea transmiterii acesteia la Comisia Europeanã de autoritatea competentã.
ART. 6
(1) Datele prevãzute la art. 4, 7, art. 8 alin. (2) şi <>art. 9 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 , decizia de confidenţialitate şi referatul justificativ reprezintã informaţii cu caracter de secret de serviciu şi sunt supuse prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 781/2002 privind protecţia informaţiilor secrete de serviciu.
(2) În vederea respectãrii prevederilor alin. (1), ambalajul de transport al suportului informaţiilor este inscripţionat cu menţiunea "secret de serviciu".
(3) În cazul în care documentele nu pot fi deschise, solicitantul va fi informat în termen de 3 zile lucrãtoare de la primirea documentaţiei.
(4) Institutul de Sãnãtate Publicã Bucureşti ia toate mãsurile necesare asigurãrii confidenţialitãţii documentelor prevãzute la alin. (1).
ART. 7
(1) Decizia de confidenţialitate trebuie sã conţinã urmãtoarele date şi informaţii:
a) datele de identificare ale ingredientului prevãzute la <>art. 4 lit. b) şi/sau c) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 ;
b) datele de identificare ale producãtorului (denumirea, adresa completã, telefon, fax şi e-mail);
c) datele de identificare ale solicitantului (denumirea, adresa completã, telefon, fax, e-mail şi nr. de înregistrare în Registrul Comerţului);
d) funcţia preconizatã a ingredientului;
e) categoriile de produse cosmetice în care ingredientul va fi folosit, corespunzãtoare celor prevãzute în anexa nr. 1 la <>Legea nr. 178/2000 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
f) numãrul de înregistrare al referatului justificativ.
(2) Referatul justificativ trebuie sã conţinã urmãtoarele date şi informaţii:
a) datele prevãzute la alin. (1) lit. a)-e);
b) rezultatul evaluãrii datelor prevãzute la <>art. 4 lit. d) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 ;
c) decizia de acceptare a informaţiilor prevãzute la <>art. 4 lit. g) şi h) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 ;
d) decizia finalã de soluţionare a cererii de acordare a dreptului de confidenţialitate şi motivele care au stat la baza emiterii acesteia; în cazul refuzului de aprobare a cererii de acordare a dreptului de confidenţialitate trebuie specificate informaţiile prevãzute la <>art. 5 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 .
(3) Modificarea sau completarea datelor prevãzute la alin. (1) şi (2) se realizeazã prin acte adiţionale corespunzãtoare.
ART. 8
Termenul de valabilitate al deciziei de confidenţialitate este cel prevãzut la <>art. 8 alin. (1) şi (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 .
ART. 9
Tarifele pentru eliberarea deciziei de confidenţialitate şi a referatului justificativ sunt de 250 lei şi, respectiv, de 900 lei.
ART. 10
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sãnãtãţii,
Ion Bazac


Bucureşti, 20 februarie 2009.
Nr. 194.


ANEXĂ




Cãtre,
INSTITUTUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ BUCUREŞTI
Firma .....................................................................
în calitate de producãtor [ ], reprezentant al producãtorului [ ] sau
importator autorizat [ ] solicitã decizie de confidenţialitate pentru
ingredientul: .......................................................

Identificat prin:
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. CAS(1) .......................................... │
│Nr. EINECS(1) ....................................... │
│Nr. ELINCS(1) ................................................................│
│Indexul culorii(1) ...........................................................│
│Denumirea chimicã ...........................................................│
│Denumirea INCI(1) ............................................................│
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea materiei prime de origine animalã/vegetalã .........................│
│Denumirea pãrţii plantei/animalului ..........................................│
│Cu urmãtorii constituenţi, identificaţi prin(2): .............................│
│Nr. CAS(1) ...................................................................│
│Nr. EINECS(1) ................................................................│
│Nr. ELINCS(1) ................................................................│
│Indexul culorii (CI)(1) ......................................................│
│Denumirea chimicã ............................................................│
│Denumirea INCI(1) ............................................................│
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Având urmãtoarea funcţie preconizatã:
...........................................................................
în urmãtoarele categorii de produse cosmetice(3):
...........................................................................
La prezenta cerere a fost anexat dosarul tehnic cu documentaţia produsului
cosmetic, conform <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 562/2008 privind unele
mãsuri pentru pãstrarea confidenţialitãţii unor ingrediente din compoziţia
produselor cosmetice, având ............. pagini(4).

Semnãtura şi ştampila
......................
Dlui director general al Institutului de Sãnãtate Publicã Bucureşti


-----------------
(1) Se va completa în cazul în care existã.
(2) Se va completa pentru fiecare constituent.
(3) Corespunzãtoare celor prevãzute în anexa nr. 1 la <>Legea privind produsele cosmetice nr. 178/2000 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) Se va indica numãrul de pagini aferent documentaţiei în momentul depunerii; fiecare paginã va fi ştampilatã.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016