Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 189 din 27 aprilie 2006  pentru aprobarea Programului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 189 din 27 aprilie 2006 pentru aprobarea Programului "Grupul de facilitatori de comunicare publica"

EMITENT: AGENTIA PENTRU STRATEGII GUVERNAMENTALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 382 din 4 mai 2006
În baza prevederilor <>art. 2 lit. b) din Legea voluntariatului nr. 195/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizionalã în administraţia publicã,
în temeiul <>art. 5 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 406/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale,

preşedintele Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã organizarea programului de voluntariat în domeniul comunicãrii publice, prin recrutarea de facilitatori de comunicare publicã voluntari şi încheierea contractului de voluntariat, de cãtre Agenţia pentru Strategii Guvernamentale.
ART. 2
(1) Recrutarea facilitatorilor de comunicare publicã voluntari, organizaţi în Grupul de facilitatori de comunicare publicã, denumit în continuare Grupul, pe baza consimţãmântului liber exprimat, se face în baza cererii de înscriere însoţite de:
a) curriculum vitae al persoanei fizice;
b) copie a cãrţii de identitate (pentru confirmarea vârstei minime de 18 ani);
c) o recomandare, în scris, din partea unei persoane care nu este rudã de gradul I cu voluntarul;
d) declaraţie pe propria rãspundere privind lipsa antecedentelor penale.
(2) Informarea publicã privind recrutarea facilitatorilor de comunicare publicã voluntari se realizeazã prin:
a) distribuirea de fluturaşi în campusurile studenţeşti şi la casele de pensionari, precum şi la asociaţiile de proprietari;
b) postarea pe site-ul Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale (www.publicinfo.ro) a unui anunţ privind constituirea Grupului;
c) contactarea, prin adrese oficiale, a organizaţiilor studenţeşti din centrele universitare, inclusiv universitãţile particulare.
ART. 3
(1) Structura Grupului va fi formatã din cel puţin 10 voluntari pe fiecare judeţ, la care se vor adãuga voluntari din Bucureşti.
(2) Activitatea Grupului este coordonatã şi supravegheatã de cãtre un îndrumãtor numit de preşedintele Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale.
ART. 4
(1) Activitatea facilitatorilor de comunicare publicã voluntari constã în sprijinirea activitãţilor de comunicare publicã.
(2) Principalele atribuţii ale facilitatorilor de comunicare publicã voluntari sunt:
a) participarea la acţiuni de distribuire de materiale informative, în cadrul unor campanii de informare publicã organizate de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale;
b) organizarea de acţiuni de informare publicã legate de procesul de integrare europeanã;
c) participarea la acţiunile Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale privind optimizarea implementãrii reglementãrilor referitoare la accesul la informaţiile de interes public şi transparenţa decizionalã în administraţia publicã;
d) participarea la studii şi cercetãri organizate sau efectuate de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale cu privire la impactul şi oportunitatea unor politici publice şi programe guvernamentale.
ART. 5
Pentru asigurarea unei legãturi rapide cu facilitatorii de comunicare publicã voluntari se vor stabili urmãtoarele mijloace de comunicare: Internet/e-mail, listã de discuţii, telefonie fixã şi mobilã, fax (unde existã posibilitatea).
ART. 6
(1) Activitatea desfãşuratã de facilitatorul de comunicare publicã voluntar se realizeazã în baza unui contract de voluntariat, încheiat în douã exemplare, dintre care unul se pãstreazã în mod obligatoriu în evidenţa Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale.
(2) Contractul de voluntariat va cuprinde drepturile şi obligaţiile voluntarului, condiţiile de reziliere sau încetare de drept a contractului.
(3) Prin contract se vor stabili zona geograficã de activitate şi domeniul pentru care este abilitat sã îşi desfãşoare activitatea facilitatorul de comunicare publicã voluntar.
(4) Modelul contractului de voluntariat este prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 7
(1) Legitimarea facilitatorului de comunicare publicã voluntar se va face cu certificatul nominal eliberat de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale.
(2) Modelul certificatului nominal care atestã calitatea de facilitator de comunicare publicã voluntar este prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 8
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 9
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Agenţiei
pentru Strategii Guvernamentale,
Alfred Bulai

Bucureşti, 27 aprilie 2006.
Nr. 189.

ANEXA 1

AGENŢIA PENTRU STRATEGII GUVERNAMENTALE

CONTRACT DE VOLUNTARIAT
Nr. .................


Între Agenţia pentru Strategii Guvernamentale, cu sediul în Bucureşti,
Piaţa Victoriei nr. 1, reprezentatã prin domnul/doamna ........., în
calitate de beneficiar al voluntariatului, şi domnul/doamna ......,
fiul/fiica lui ........ şi al/a ......., nãscut/nãscutã în anul ......,
luna ......., ziua ......, în comuna/oraşul ......, judeţul .......,
domiciliat/domiciliatã în str. ......... nr. ...., bl. ...., sc. ....,
et. ...., ap. ...., localitatea ............, judeţul ..........,
posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria .....
nr. ....., eliberat/eliberatã de ........ la data de ........., cod
numeric personal ........., absolvent/absolventã al/a ......., de
profesie ......., cu o vechime de ...... ani, în calitate de voluntar
facilitator de comunicare publicã,
se încheie prezentul contract de voluntariat.



I. Durata contractului de voluntariat
Contractul se încheie pe durata ........, urmând ca voluntarul facilitator de comunicare publicã sã înceapã activitatea la data de ............ .
II. Domeniul de activitate şi zona geograficã de desfãşurare a activitãţii
1. Voluntarul facilitator de comunicare publicã ................. este abilitat sã susţinã şi sã participe în mod direct la programele de comunicare publicã ale Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, potrivit instrucţiunilor comunicate de reprezentanţii acesteia.
2. Zona geograficã de activitate a voluntarului facilitator de comunicare publicã ....... este ........ (unitatea administrativ-teritorialã pentru care este considerat responsabil voluntarul facilitator de comunicare publicã).
III. Drepturile voluntarului facilitator de comunicare publicã
1. Sã participe activ la implementarea şi derularea programelor de comunicare ale Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, conform prevederilor prezentului contract.
2. Sã desfãşoare activitãţi în concordanţã cu pregãtirea sa profesionalã.
3. Sã beneficieze de titluri onorifice, decoraţii şi premii, în condiţiile legii.
4. Sã participe la acţiuni de distribuire de materiale informative, în cadrul unor campanii de informare publicã organizate de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale.
5. Sã participe la organizarea acţiunilor de informare publicã legate de procesul de integrare europeanã.
6. Sã participe la acţiunile Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale privind optimizarea implementãrii reglementãrilor referitoare la accesul la informaţiile de interes public şi transparenţa decizionalã în administraţia publicã.
7. Sã participe la studii şi cercetãri organizate sau efectuate de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale cu privire la impactul şi oportunitatea unor politici publice.
IV. Obligaţiile voluntarului facilitator de comunicare publicã
1. Sã îndeplineascã sarcinile primite din partea beneficiarului voluntariatului.
2. Sã pãstreze confidenţialitatea informaţiilor la care are acces în cadrul activitãţii de voluntariat, conform legii.
3. Sã participe la cursurile de instruire organizate, iniţiate sau propuse de beneficiarul voluntariatului.
4. Sã ocroteascã bunurile pe care le foloseşte în cadrul activitãţii de voluntariat.
5. Sã depunã rapoarte cu privire la activitatea sa de voluntar, periodic sau ori de câte ori este solicitat de beneficiarul voluntariatului.
V. Obligaţiile generale ale beneficiarului voluntariatului
1. Sã asigure desfãşurarea activitãţii voluntarului facilitator de comunicare publicã, în condiţiile legale de protecţie a muncii, în funcţie de natura şi caracteristicile activitãţii respective.
2. Sã elibereze certificatul nominal care sã ateste calitatea de voluntar facilitator de comunicare publicã.
3. Durata timpului de lucru, stabilitã în condiţiile legii, pentru activitatea voluntarului facilitator de comunicare publicã va fi de aşa naturã încât sã nu afecteze sãnãtatea şi resursele psihofizice ale acestuia.
4. Sã organizeze periodic cursuri de instruire pentru voluntari facilitatori de comunicare publicã.
5. Sã evalueze periodic activitatea voluntarului facilitator de comunicare publicã şi, în funcţie de evenimentele deosebite semnalate de acesta, sã îi atribuie titluri onorifice, decoraţii şi premii, în condiţiile legii, cu ocazia unor evenimente deosebite legate de derularea programelor de comunicare publicã ale Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale.
VI. Alte obligaţii
1. Voluntarul facilitator de comunicare publicã se obligã faţã de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale sã presteze activitatea fãrã a obţine o contraprestaţie materialã.
2. Voluntarul facilitator de comunicare publicã se obligã sã respecte legile în vigoare şi sã nu abuzeze în nici un fel de asocierea sa cu Agenţia pentru Strategii Guvernamentale. Orice folosire abuzivã a calitãţii de voluntar va atrage automat anularea de drept a contractului de voluntariat.
VII. Dispoziţii finale
1. În executarea prezentului contract de voluntariat, voluntarul facilitator de comunicare publicã se subordoneazã conducerii Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale.
2. Executarea obligaţiilor contractuale ce revin voluntarului facilitator de comunicare publicã nu se poate face prin reprezentare.
3. Rãspunderea pentru neexecutarea sau pentru executarea necorespunzãtoare a contractului de voluntariat este supusã regulilor prevãzute de Codul civil.
4. Contractul de voluntariat este valabil numai pentru activitãţile din domeniul comunicãrii publice.
5. Dacã pe parcursul executãrii contractului de voluntariat intervine, independent de voinţa pãrţilor, o situaţie de naturã sã îngreuneze executarea obligaţiilor ce revin voluntarului facilitator de comunicare publicã, contractul va fi renegociat, iar dacã situaţia face imposibilã executarea în continuare a contractului, acesta este reziliat de plin drept.
6. Modificarea contractului de voluntariat se poate face la cererea scrisã a uneia dintre pãrţi, formulatã în termen de 15 zile de la data la care a intervenit situaţia prevãzutã la pct. 5.
7. Denunţarea unilateralã a contractului de voluntariat are loc din iniţiativa voluntarului facilitator de comunicare publicã sau a beneficiarului voluntariatului, cu un preaviz de 15 zile, fãrã obligaţia prezentãrii motivelor.
8. Litigiile izvorâte din încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului de voluntariat sunt de competenţa instanţelor judecãtoreşti, dacã pãrţile contractului nu le pot rezolva pe cale amiabilã.

Încheiat astãzi, ......., în douã exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte.

Agenţia pentru Strategii Guvernamentale
......................................

Voluntar facilitator de comunicare publicã,
...........................................

ANEXA 2

AGENŢIA PENTRU STRATEGII GUVERNAMENTALE


CERTIFICAT NOMINAL DE VOLUNTAR
(Model)


┌─────┐
Loc foto │ │
│ │
└─────┘

Nr. .........

Domnul/doamna ............, conform contractului de voluntariat nr. ......
din ..........., încheiat cu Agenţia pentru Strategii Guvernamentale,
posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria .........
nr. .........., în calitate de facilitator de comunicare publicã, este
abilitat de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale sã ...................
..........................................................................

Semnãtura voluntarului,
.......................

Agenţia pentru Strategii Guvernamentale
........................................



_____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016