Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 187 din 7 februarie 2007  privind modificarea unor ordine ale ministrului finantelor publice pentru publicarea memorandumurilor de finantare dintre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 187 din 7 februarie 2007 privind modificarea unor ordine ale ministrului finantelor publice pentru publicarea memorandumurilor de finantare dintre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 144 din 28 februarie 2007

În temeiul prevederilor <>art. 11 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile ulterioare,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. I
În anexa la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.886/2004 pentru publicarea Memorandumului de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Europeanã referitor la Programul 2003 pentru sprijin comunitar în domeniul securitãţii nucleare pentru România (numãrul 2003/5812.06), semnat la Bucureşti la 16 ianuarie 2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.273 din 30 decembrie 2004, articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"ARTICOLUL 3
Durata şi data de expirare
Pentru prezenta mãsurã, finanţarea gratuitã a CE este disponibilã pentru contractare pânã la data de 30 noiembrie 2005, fãcând obiectul reglementãrilor prezentului memorandum. Toate contractele trebuie semnate pânã la aceastã datã. Fondurile rãmase din finanţarea gratuitã a CE, care nu au fost contractate pânã la aceastã datã, vor fi anulate. Termenul limitã pentru executarea contractelor din cadrul finanţãrii gratuite a CE este 30 noiembrie 2006. Comisia poate, totuşi, în împrejurãri excepţionale, sã fie de acord cu o prelungire a perioadei de contractare sau a perioadei de executare a contractelor, dacã aceasta este cerutã în timp util şi justificatã adecvat de cãtre Beneficiar. Prezentul memorandum va expira la data la care expirã perioada de executare a contractelor pentru finanţarea gratuitã a CE. Toate fondurile care nu au fost utilizate vor fi returnate Comisiei."
ART. II
În anexa la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.888/2004 pentru publicarea Memorandumului de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Europeanã referitor la Programul de cooperare transfrontalierã între Bulgaria şi România pentru anul 2003 (numãrul 2003/005-701), semnat la Bucureşti la 2 decembrie 2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.275 din 30 decembrie 2004, articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"ARTICOLUL 3
Durata şi data de expirare
În scopul prezentei mãsuri, finanţarea nerambursabilã CE este disponibilã pentru contractare pânã la data de 30 noiembrie 2005, conform dispoziţiilor din prezentul memorandum. Toate contractele trebuie încheiate pânã la aceastã datã. Orice sold din finanţarea nerambursabilã CE care nu a fost folosit pânã la aceastã datã va fi anulat.
Termenul de executare a contractelor din finanţarea nerambursabilã CE este 30 noiembrie 2006, excepţie fãcând proiectul RO-2003/005-701.01 «Giurgiu Consolidarea infrastructurii de acces la frontierã», pentru care perioada de executare a contractelor expirã la 30 noiembrie 2007.
Comisia poate accepta, totuşi, în cazuri excepţionale, prelungirea corespunzãtoare a perioadei de contractare sau a perioadei de executare a contractelor, dacã acest lucru este solicitat la timp şi este justificat de cãtre Beneficiar. Prezentul memorandum înceteazã la data la care expirã perioada de executare a contractelor din finanţarea nerambursabilã CE. Toate fondurile care nu au fost cheltuite se returneazã Comisiei."
ART. III
Anexa la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.412/2005 pentru publicarea Memorandumului de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Europeanã referitor la Programul naţional PHARE 2004 pentru România, semnat la Bucureşti la 21 decembrie 2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 940 şi 940 bis din 21 octombrie 2005, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"ARTICOLUL 3
Durata şi data de expirare
Pentru prezenta mãsurã, finanţarea nerambursabilã CE este disponibilã pentru contractare pânã la 30 noiembrie 2006, în conformitate cu dispoziţiile prezentului memorandum. Toate contractele trebuie semnate pânã la aceastã datã. Orice fonduri rãmase din finanţarea nerambursabilã CE, care nu au fost contractate pânã la aceastã datã, vor fi anulate. Termenul limitã pentru executarea contractelor din finanţarea nerambursabilã CE este 30 noiembrie 2007, cu excepţia mãsurii PHARE/2004/016-772.01.05 şi a contractelor de investiţii şi de supervizare cuprinse în subprogramul 4, pentru care termenul limitã este 30 noiembrie 2008. Toate contractele trebuie sã fie executate pânã la expirarea termenului limitã pentru executarea contractelor. Cu toate acestea, în situaţii excepţionale, Comisia poate fi de acord cu o prelungire corespunzãtoare a perioadei de contractare sau a perioadei de executare a contractelor, dacã aceastã solicitare este fãcutã în timp util şi este justificatã în mod corespunzãtor de cãtre Beneficiar. Prezentul memorandum va expira la data la care expirã perioada de executare a contractelor din finanţarea nerambursabilã CE. Toate fondurile care nu au fost utilizate vor fi returnate Comisiei."
2. În anexa C la memorandum, alineatul 6 al punctului 4.3 va avea urmãtorul cuprins:
"Angajamentele financiare conform procedurilor PHARE intrã în vigoare la data semnãrii contractelor de grant de cãtre RAP-ul abilitat. Proiectele ar trebui sã fie integral implementate înainte de termenul limitã pentru executarea contractelor, conform memorandumului de finanţare."
3. În anexa C la memorandum, titlul punctului 5.1.3 va avea urmãtorul cuprins:
"5.1.3. Termenul limitã pentru contractare şi executare a contractelor şi termenul limitã pentru programare"
4. În anexa C la memorandum, alineatul 1 al punctului 5.2.5 va avea urmãtorul cuprins:
"Pentru acele contracte care prevãd clauze de retenţii contractuale (de exemplu, fondurile reţinute pentru o perioadã de garanţie), totalul general al fondurilor pentru aceste contracte (calculat de RAP şi stabilit de Comisie) va fi plãtit cãtre AI înainte de termenul limitã stabilit pentru executarea contractelor. Agenţia de implementare îşi asumã întreaga responsabilitate pentru depozitarea fondurilor pânã la efectuarea plãţii finale, precum şi pentru asigurarea cã fondurile vor fi folosite exclusiv pentru plãţi cu privire la clauzele de retenţii."
ART. IV
Anexa la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.711/2005 privind publicarea Memorandumului de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Europeanã referitor la Programul 2004 pentru sprijin comunitar în domeniul securitãţii nucleare pentru România, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.162 şi 1.162 bis din 21 decembrie 2005, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"ARTICOLUL 3
Durata şi data de expirare
Pentru prezenta mãsurã, finanţarea nerambursabilã CE este disponibilã pentru contractare pânã la 30 noiembrie 2006, în conformitate cu dispoziţiile prezentului memorandum. Toate contractele trebuie semnate pânã la aceastã datã. Orice fonduri rãmase din finanţarea nerambursabilã CE, care nu au fost contractate pânã la aceastã datã, vor fi anulate. Termenul limitã pentru executarea contractelor din finanţarea nerambursabilã CE este 30 noiembrie 2007. Cu toate acestea, în situaţii excepţionale, Comisia poate fi de acord cu o prelungire corespunzãtoare a perioadei de contractare sau a perioadei de executare a contractelor, dacã aceastã solicitare este fãcutã în timp util şi este justificatã în mod corespunzãtor de cãtre Beneficiar. Prezentul memorandum va expira la data la care expirã perioada de executare a contractelor din finanţarea nerambursabilã CE. Toate fondurile care nu au fost utilizate vor fi returnate Comisiei."
2. În anexa C la memorandum, alineatul 1 al punctului 5.2.4 va avea urmãtorul cuprins:
"Pentru acele contracte cu clauze contractuale de reţinere (de exemplu, fonduri reţinute pentru o perioadã de garanţie), valoarea totalã a fondurilor aferente acestor contracte (aşa cum sunt calculate de PAO şi stabilite de Comisie) va fi plãtitã cãtre IA înainte de data limitã de executare a contractelor. Agenţia de implementare îşi asumã întreaga responsabilitate pentru depozitarea fondurilor pânã când plata finalã va fi efectuatã, precum şi pentru garantarea cã aceste fonduri vor fi folosite numai pentru a efectua plãţi asociate clauzelor de reţinere."
3. În anexa C la memorandum, alineatul 1 al punctului 5.2.5 va avea urmãtorul cuprins:
"Nu mai târziu de 8 luni de la încheierea executãrii contractelor, NF va transmite o declaraţie finalã asupra cheltuielilor şi o atestare privind regularitatea, acurateţea şi veridicitatea sumelor transmise. Cheltuielile finale aprobate ar trebui, în acest moment, sã egaleze valoarea iniţialã a contractului minus orice reducere sau economie agreatã cu contractorul în cursul implementãrii. Acesta va trebui, de asemenea, sã egaleze plãţile efectuate plus orice sumã importantã în contul reţinerilor contractuale."
ART. V
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul
finanţelor publice,
Sebastian Teodor
Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 7 februarie 2007.
Nr. 187.
-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016