Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 176 din 5 august 2010  pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 39/2009  privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate si a taxei de autorizare pentru persoanele care realizeaza lucrari de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 176 din 5 august 2010 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 39/2009 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate si a taxei de autorizare pentru persoanele care realizeaza lucrari de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 572 din 12 august 2010
ORDIN nr. 176 din 5 august 2010
pentru modificarea şi completarea <>Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 39/2009 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi unitãţile sale subordonate şi a taxei de autorizare pentru persoanele care realizeazã lucrãri de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei
EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 572 din 12 august 2010


Având în vedere prevederile <>art. 8 alin. (2) lit. b) şi alin. (7) din <>Legea cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale art. 6 alin. (7) lit. f) şi <>art. 16 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.210/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, şi ale Hotãrârii Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã nr. 3 din 8 iunie 2010, prin care s-au aprobat propunerile de modificare şi completare a <>Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 39/2009 ,
în temeiul <>art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 15/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul administraţiei şi internelor emite urmãtorul ordin.

ART. I
<>Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 39/2009 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi unitãţile sale subordonate şi a taxei de autorizare pentru persoanele care realizeazã lucrãri de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 253 din 16 aprilie 2009, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Tarifele plãtite pentru cererile respinse nu se restituie. Cererile respinse pot fi redepuse, în limita cererii iniţiale, fãrã plata unui tarif suplimentar, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data comunicãrii respingerii cererilor de recepţie şi înscriere în cartea funciarã sau a respingerii cererilor de avizare şi recepţie tehnicã. Ulterior împlinirii acestui termen, redepunerea cererii se tarifeazã cu 60 lei. În situaţia în care la redepunerea cererii respinse se solicitã furnizarea serviciului în regim de urgenţã, se va proceda în felul urmãtor:
a) dacã, în vederea soluţionãrii cererii respinse, s-a achitat tariful de urgenţã, nu se va mai achita un nou tarif de urgenţã;
b) dacã, în vederea soluţionãrii cererii respinse, nu s-a achitat tariful de urgenţã, se va achita un tarif suplimentar al cãrui cuantum este de 4 ori valoarea tarifului normal perceput în vederea soluţionãrii cererii respinse."
2. La articolul 2, alineatul (6) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(6) Împotriva modului de stabilire a tarifului se poate face cerere de reexaminare la oficiul de cadastru şi publicitate imobiliarã. Restituirea sumelor se efectueazã de la bugetul de stat, conform procedurii de restituire prevãzute de normele metodologice aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice."
3. La articolul 3, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Sunt scutite de plata tarifelor prevãzute la serviciile cu codurile 1.1.1 şi 1.1.2, atât în regim normal, cât şi în regim de urgenţã, serviciile de avizare şi recepţie a planurilor de situaţie pentru realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate pentru lucrãrile de interes public sau local, realizate la solicitarea unitãţilor administrativ-teritoriale."
4. La articolul 3, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Sunt scutite de plata tarifelor prevãzute la nr. crt. 2.1 din anexa nr. 1 serviciile de primã înregistrare în cadastru şi cartea funciarã a imobilelor aflate în patrimoniul statului şi al unitãţilor administrativ-teritoriale, atât în regim normal, cât şi în regim de urgenţã. Serviciul prevãzut la nr. crt. 2.3 codul 2.3.1 din anexa nr. 1 se tarifeazã cu 60 lei, iar pentru furnizarea în regim de urgenţã a acestui serviciu nu se percepe tarif suplimentar. Serviciul prevãzut la nr. crt. 2.1 codul 2.1.2 din anexa nr. 1 se tarifeazã cu 10 lei în cazul recepţiei tehnice pentru exproprieri."
5. La articolul 3, alineatul (10) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(10) Sunt scutite de plata tarifului prevãzut la nr. crt.1.1 codul 1.1.2 din anexa nr. 1 serviciile de recepţie a expertizelor judiciare în specialitatea topografie, geodezie şi cadastru, cu privire la corectitudinea datelor topografice utilizate, atât în regim normal, cât şi în regim de urgenţã."
6. La articolul 3, dupã alineatul (10) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmãtorul cuprins:
"(11) În vederea întocmirii planului parcelar, conform prevederilor Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciarã, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã nr. 634/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se furnizeazã gratuit urmãtoarele date: lista titlurilor de proprietate din arhiva oficiului de cadastru şi publicitate imobiliarã, planurile de amplasament şi delimitare a imobilelor recepţionate cu numãr cadastral atribuit (format .dxf sau .cp), limitele tarlalei în format .dxf."
7. În anexa nr. 1, la capitolul 1 "Avize, recepţii şi furnizare date", grupa de servicii 1.1 "Avize şi recepţii", dupã codul 1.1.3 se introduce un nou cod, codul 1.1.4, cu urmãtorul cuprins:




┌─────┬──────────┬────────────┬────────────────────────────────────────┬───────────┬─────────────┐
│"Nr. │Grupe de │ Codul │ Denumirea serviciului │ Unitatea │ Tariful │
│crt. │servicii │serviciului │ │ de mãsurã │(lei/unitatea│
│ │ │ │ │ │ de mãsurã) │
├─────┼──────────┴────────────┴────────────────────────────────────────┴───────────┴─────────────┤
│ 1. │Avize, recepţii şi furnizare date │
├─────┼──────────┬────────────┬────────────────────────────────────────┬───────────┬─────────────┤
│ 1.1.│Avize şi │ 1.1.4. │Recepţia documentelor cartografice de uz│ lucrare │ 300" │
│ │recepţii │ │public, care nu implicã mãsurãtori │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└─────┴──────────┴────────────┴────────────────────────────────────────┴───────────┴─────────────┘



8. În anexa nr. 1, la capitolul 2 "Servicii de cadastru şi publicitate imobiliarã", grupa de servicii 2.7 "Consultare/informare", dupã codul 2.7.7 se introduc douã noi coduri, codurile 2.7.8 şi 2.7.9, cu urmãtorul cuprins:





┌─────┬───────────┬────────────┬────────────────────────────────────────┬───────────┬─────────────┐
│"Nr. │Grupe de │ Codul │ Denumirea serviciului │ Unitatea │ Tariful │
│crt. │servicii │serviciului │ │ de mãsurã │(lei/unitatea│
│ │ │ │ │ │ de mãsurã) │
├─────┼───────────┼────────────┼────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────────┤
│ 2.7.│Consultare/│ 2.7.8. │Eliberare duplicat │ exemplar │ 10 │
│ │informare │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │ 2.7.9. │Schimbarea certificatului de autorizare │certificat │ 100" │
│ │ │ │pentru persoane fizice/juridice/Emiterea│ │ │
│ │ │ │certificatului de autorizare pentru │ │ │
│ │ │ │geodezii cu drept de semnãturã │ │ │
└─────┴───────────┴────────────┴────────────────────────────────────────┴───────────┴─────────────┘



9. Anexa nr. 2 "Taxa de autorizare pentru persoanele care realizeazã lucrãri de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei" se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin intrã în vigoare la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga

Bucureşti, 5 august 2010.
Nr. 176.

ANEXÃ
(Anexa nr. 2 la <>Ordinul nr. 39/2009 )

Taxa de autorizare pentru persoanele care
realizeazã lucrãri de specialitate din domeniile cadastrului,
geodeziei şi cartografiei





┌─────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┬─────────────┐
│"Nr. │ Denumirea │ Unitatea │ Taxa │
│crt. │ │ de mãsurã │(lei/unitatea│
│ │ │ │ de mãsurã) │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1. │Autorizare │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1.1.│Autorizarea persoanelor fizice/Recunoaşterea autorizãrii şi │ persoanã │ 400 │
│ │emiterea certificatului de autorizare aferent, pentru persoane │ │ │
│ │fizice strãine │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1.2.│Autorizarea persoanelor juridice/Recunoaşterea autorizãrii şi │ persoanã │ 2.000 │
│ │emiterea certificatului de autorizare aferent, pentru persoane │ │ │
│ │juridice strãine │ │ │
└─────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┴─────────────┘



-------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016