Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 175 din 19 ianuarie 2024  privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.076/2019 pentru aprobarea Normelor de organizare şi desfăşurare a programelor de specializare în vederea reconversiei profesionale, precum şi în vederea dezvoltării abilităţilor profesionale pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 175 din 19 ianuarie 2024 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.076/2019 pentru aprobarea Normelor de organizare şi desfăşurare a programelor de specializare în vederea reconversiei profesionale, precum şi în vederea dezvoltării abilităţilor profesionale pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali

EMITENT: Ministerul Sănătăţii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 63 din 23 ianuarie 2024
    Văzând Referatul de aprobare al Direcţiei politici de resurse umane în sănătate nr. A.R. 1.020/2024 din cadrul Ministerului Sănătăţii,
    având în vedere prevederile art. 40 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, aprobată cu modificări prin Legea nr. 53/2014, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul sănătăţii emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.076/2019 pentru aprobarea Normelor de organizare şi desfăşurare a programelor de specializare în vederea reconversiei profesionale, precum şi în vederea dezvoltării abilităţilor profesionale pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 621 şi 621 bis din 26 iulie 2019, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. În anexă, la articolul 8, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(6) Curriculumul de pregătire şi planul de învăţământ pentru fiecare program de specializare se avizează anual de către OAMGMAMR şi se supun aprobării ministrului sănătăţii."

    2. În anexă, articolul 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 10
    (1) La programele de specializare pot participa asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali care au specialităţile de bază prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la prezentele norme.
    (2) Solicitarea către INMSS pentru participarea la un program de specializare în vederea reconversiei profesionale este făcută de către conducerea unităţilor sanitare publice sau private, a autorităţilor locale, a altor instituţii unde sunt încadraţi asistenţi medicali sau de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, anual, conform calendarului de organizare şi desfăşurare a programelor de pregătire stabilit de către INMSS, la propunerea responsabililor naţionali de program.
    (3) Pentru programele de specializare în vederea obţinerii de abilităţi profesionale, înscrierea se va face la solicitarea unităţilor sanitare unde sunt încadraţi asistenţii medicali sau la solicitarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
    (4) Pentru un procent din locuri, stabilit de către responsabilul naţional pentru fiecare an universitar, înscrierea se va putea face direct de către asistenţii medicali care deţin aviz de liberă practică valabil, după ce au fost acoperite cerinţele de înscriere ale unităţilor sanitare.
    (5) Procentul de locuri disponibile pentru înscrierea directă a asistenţilor medicali va fi precizat de către responsabilul naţional de program.
    (6) Dosarul de înscriere cuprinde:
    a) cererea solicitantului;
    b) copia diplomei de studii;
    c) copia certificatului de membru OAMGMAMR şi a avizului anual de liberă practică;
    d) C.I. - în copie;
    e) dovada achitării taxei de participare la program (integral);
    f) acordul cursantului de prelucrare a datelor cu caracter personal de către INMSS.
    (7) Solicitarea, împreună cu dosarul de înscriere, se depune online de către angajator şi, după caz, direct de către asistentul medical care intenţionează să participe la program, pe platforma INMSS, perfmed.ro.
    (8) Participanţii transmit ulterior documentele către secretarii de curs, pentru a fi transmise şi pe format hârtie către organizatorul programului din cadrul INMSS.
    (9) Participarea la programele de specializare a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali încadraţi cu contract individual de muncă se face în conformitate cu prevederile art. 192-200 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    (10) Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali nu pot participa concomitent la două programe de specializare."

    3. În anexă, la articolul 16, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Distribuţia sumelor încasate pentru organizarea şi desfăşurarea programului de specializare se aprobă de către conducerea INMSS."

    4. În anexă, la articolul 31, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 31
    (1) Comisia centrală de examen se întruneşte pentru elaborarea testului-grilă şi a grilei de corectură cu cel puţin două zile înainte de susţinerea probei într-o locaţie stabilită de preşedintele comisiei centrale de examen."

    5. În anexă, la articolul 42, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Dosarele de înscriere ale candidaţilor şi toate documentele întocmite pentru organizarea examenului de specializare se stochează pe serverul PERFMED şi au regimul documentelor de personal şi învăţământ."

    6. În anexă, la articolul 42, alineatul (4) se abrogă.
    7. În anexă, la articolul 43, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Formarea prin alte programe decât cele prevăzute de prezentele norme pentru specializările din anexa nr. 2 poate fi echivalată de către INMSS cu programul de specializare în vederea dezvoltării abilităţilor profesionale corespondente, la propunerea OAMGMAMR, cu avizul responsabilului naţional de program."

    8. În anexă, la articolul 43, alineatul (4) se abrogă.
    9. În anexă, anexa nr. 3 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.
    10. În anexă, anexa nr. 4 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.
    11. În tot cuprinsul ordinului, sintagma „Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti“ se înlocuieşte cu sintagma „Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate“.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul sănătăţii,
                    Alexandru Rafila

    Bucureşti, 19 ianuarie 2024.
    Nr. 175.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 3 la norme)
    faţă
    ROMÂNIA
    MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
    Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate
    Sr. .......... nr. ..................
    CERTIFICAT DE ABSOLVIRE
    Domnul/Doamna ......................., de profesie ...................., născut(ă) în anul .........., luna ..........., ziua ........., în localitatea .........................., judeţul .................., CNP ..........................., a urmat programul de specializare pentru reconversie profesională, cu durata de ............, în specializarea .........................., şi a promovat examenul de specializare în sesiunea ..............
    Competenţele profesionale obţinute în urma acestui program de specializare sunt cele menţionate pe verso.
    Director general,
    .....................................
    L.S.
    Nr. ...................*
    * Se completează numărul curent din registrul de evidenţă a formularelor actelor de studii.

    Data eliberării: ................................
    ....................................
    verso
    Situaţia la examenul de specializare
    Sesiunea ..............
    Centrul de pregătire ..............................., seria ...........
    Probe de examen Nota
    - proba practică
    ..................................

    – proba scrisă
    ..................................


    Media examenului de specializare
    ..................................

    Competenţe profesionale certificate în specializarea .............................................
    1. ..................................................................................
    2. ..................................................................................
    etc. ................................................................................


    ANEXA 2

    (Anexa nr. 4 la norme)
    faţă
    ROMÂNIA
    MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
    Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate
    Sr. .......... nr. ..................
    CERTIFICAT DE ABSOLVIRE
    Domnul/Doamna .............................................., de profesie ...................., născut(ă) în anul .........., luna ..........., ziua ........., în localitatea .........................., judeţul ........................., CNP ..........................., a urmat programul de specializare de dezvoltare
    a abilităţilor profesionale cu durata de ................., în specializarea .............................., şi a promovat examenul de specializare în sesiunea ................. .
    Abilităţile profesionale obţinute în urma acestui program de specializare sunt cele menţionate pe verso.
    Director general,
    ..................................
    L.S.
    Nr. ...................*
    Data eliberării: ................................
    * Se completează numărul curent din registrul de evidenţă a formularelor actelor de studii.
    verso
    Situaţia la examenul de specializare
    Sesiunea ..............
    Centrul de pregătire ................................, seria ...........
    Probe de examen Nota
    - proba practică
    ..................................

    – proba scrisă
    ..................................


    Media examenului de specializare
    ..................................

    Abilităţi certificate în specializarea .............................................
    1. ...................................................................................
    2. ...................................................................................
    etc. ................................................................................


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016