Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 17 din 10 ianuarie 2014  privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru înregistrarea şi raportarea datoriei publice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.059/2008    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 17 din 10 ianuarie 2014 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru înregistrarea şi raportarea datoriei publice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.059/2008

EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 25 din 13 ianuarie 2014

    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 13 şi art. 15 alin. (3^1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2013, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale pct. 12.2.5 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007, cu modificările şi completările ulterioare,

    viceprim-ministrul, ministrul finanţelor publice, şi ministrul delegat pentru buget emit următorul ordin:

    ART. I
    Normele metodologice pentru înregistrarea şi raportarea datoriei publice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.059/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 319 din 23 aprilie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Capitolul I "Înregistrarea datoriei publice" se completează după cum urmează:
    a) La punctul 4 se introduce un nou alineat, cu următorul cuprins:
    "Garanţiile emise în numele şi în contul statului de către FNGCIMM în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi cele în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii se înregistrează în lei, cumulat pentru fiecare lună de raportare, pe instituţie de credit.";
    b) La punctul 8 se introduc două noi subpuncte, cu următorul cuprins:
    "8.2. În subregistrul datoriei publice guvernamentale garantate - legi speciale se înregistrează garanţiile emise în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii cumulat pentru luna de raportare, pe instituţie de credit.
    8.3. În subregistrul datoriei publice guvernamentale garantate - legi speciale se înregistrează garanţiile emise în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2013, cumulat pentru luna de raportare, pe instituţie de credit."

    2. La capitolul II "Modalitatea de raportare a datoriei publice", la punctul 9 se introduc două noi subpuncte, cu următorul cuprins:
    "9.2. Pentru garanţiile emise în numele şi în contul statului de către FNGCIMM în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, FNGCIMM va raporta Ministerului Finanţelor Publice Formularul 1 "Mihail Kogălniceanu" - "Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de...", agregat la nivel de instituţie de credit, Formularul 2 "Mihail Kogălniceanu" - "Situaţia garanţiilor acordate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de ...........", cuprinzând informaţiile privind garanţiile emise în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe fiecare instituţie de credit. Formularul 3 "Mihail Kogălniceanu" - "Scadenţarul estimativ al rambursărilor de capital aferente împrumuturilor garantate de FNGCIMM - S.A. IFN la data de ..........." se completează de către FNGCIMM cu estimările de rambursări de capital aferente garanţiilor emise în luna de raportare, defalcate pe toată durata contractului de credit garantat, pe fiecare instituţie de credit. Lunar se vor raporta rambursările de capital efectuate de beneficiarii creditelor garantate în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, pe fiecare instituţie de credit, prin Formularul 4 "Mihail Kogălniceanu" - "Rambursările de capital efectuate în contul împrumuturilor garantate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de ....". Formularul 5 "Mihail Kogălniceanu" - "Situaţia anulărilor de garanţii/respingerilor la plată la data de ...." se completează cu valoarea rezilierilor/renunţărilor de garanţii, precum şi cu valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizie de respingere la plată, efectuate în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, pe fiecare instituţie de credit. Formularul 6 "Mihail Kogălniceanu" - "Situaţia executării garanţiilor de stat la data de ...." se completează cu valoarea garantată prin scrisorile de garanţie emise şi care au fost supuse executării, respectiv plăţile de capital efectuate de Ministerul Finanţelor Publice, în cursul lunii de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, pe fiecare instituţie de credit. Formularele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 sunt prezentate în anexa nr. 10. FNGCIMM va raporta Ministerului Finanţelor Publice informaţiile privind garanţiile emise în luna de raportare până în penultima zi lucrătoare a lunii următoare lunii pentru care se face raportarea.
    9.3. Pentru garanţiile emise în numele şi în contul statului de către FNGCIMM în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, FNGCIMM va raporta Ministerului Finanţelor Publice Formularul 1 "Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de...", agregat la nivel de instituţie de credit, Formularul 2 "Situaţia garanţiilor acordate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de....", cuprinzând informaţiile privind garanţiile emise în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe fiecare instituţie de credit. Formularul 3 "Scadenţarul estimativ al rambursărilor de capital aferente împrumuturilor garantate de FNGCIMM - S.A. IFN la data de..." se completează de către FNGCIMM cu estimările de rambursări de capital aferente garanţiilor emise în luna de raportare, defalcate pe toată durata contractului de credit garantat, pe fiecare instituţie de credit. Lunar se vor raporta rambursările de capital efectuate de beneficiarii creditelor garantate în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, pe fiecare instituţie de credit, prin Formularul 4 "Rambursările de capital efectuate în contul împrumuturilor garantate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de.....". Formularul 5 "Situaţia anulărilor de garanţii/respingerilor la plată la data de...." se completează cu valoarea rezilierilor/renunţărilor de garanţii, precum şi cu valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizie de respingere la plată, efectuate în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, pe fiecare instituţie de credit. Formularul 6 "Situaţia executării garanţiilor de stat la data de...." se completează cu valoarea garantată prin scrisorile de garanţie emise şi care au fost supuse executării, respectiv plăţile de capital efectuate de Ministerul Finanţelor Publice, în cursul lunii de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, pe fiecare instituţie de credit. Formularele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 sunt prezentate în anexa nr. 11. FNGCIMM va raporta Ministerului Finanţelor Publice informaţiile privind garanţiile emise în luna de raportare până în penultima zi lucrătoare a lunii următoare lunii pentru care se face raportarea."

    3. La capitolul III "Structura Contului general al datoriei publice", punctele 3 şi 4 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "3. Contul general al datoriei publice guvernamentale directe se întocmeşte în structura prevăzută în anexa nr. 4 şi cuprinde obligaţiile financiare ale statului provenind din finanţările rambursabile angajate de Guvern, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare, sau ale altor legi speciale, inclusiv sumele utilizate temporar din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului pentru finanţarea temporară a deficitelor bugetare şi instrumentele de cash management, precum şi finanţările rambursabile contractate de autorităţile administraţiei publice centrale până la intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare, cu garanţia statului sau în baza scrisorilor de confort. Finanţările rambursabile contractate de stat şi subîmprumutate unităţilor administrativ-teritoriale sau, după caz, operatorilor economici ori serviciilor publice subordonate acestora se raportează în cadrul Contului general al datoriei publice guvernamentale directe.
    Contul general al datoriei publice guvernamentale directe se raportează în următoarea structură:
    A. Certificate de trezorerie, din care:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    B. Obligaţiuni de stat emise pe piaţa internă şi externă, din care:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    C. Împrumuturi de la instituţii financiare româneşti sau străine, din care:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    D. Împrumuturi de la guverne şi agenţii guvernamentale străine, instituţii financiare internaţionale sau de la alte organisme financiare internaţionale, din care:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    E. Împrumuturi de la UE [Regulamentul (CE) nr. 332/2002 al Consiliului din 18 februarie 2002 de înfiinţare a unui mecanism de asistenţă financiară pe termen mediu pentru balanţele de plăţi ale statelor membre], din care:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    F. Împrumuturi din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului
    total: în euro
    în lei
    G. Instrumente structurate, din care:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    H. Leasing financiar, din care:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    I. Instrumente de cash management
    total: în euro
    în lei
    J. Plasamente private, din care:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    K. Total în valutele tranzacţiilor
    L. Total: în euro
    în lei.
    Datele din Contul general al datoriei publice guvernamentale directe se completează astfel:
    - coloana 1 se completează cu denumirea finanţărilor rambursabile în cadrul fiecărei grupe, a actelor normative de aprobare, destinaţia finanţărilor rambursabile, numărul de referinţă al finanţării rambursabile (codul de identificare alocat de banca creditoare), precum şi cu denumirea creditorului. Finanţările rambursabile se înscriu în ordinea cronologică din cadrul grupelor prevăzute în anexa nr. 4;
    - în coloana 2 se înscrie perioada pentru care a fost contractată finanţarea;
    - în coloana 3 se înscrie valuta de contract;
    - în coloana 4 se înscrie valoarea contractată a finanţării rambursabile în valuta de contract, cu excepţia împrumuturilor din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului şi a finanţărilor rambursabile rambursate integral în anul de raportare, iar în coloana 5 valoarea contractată reevaluată în lei. Finanţările rambursabile în valută vor fi reevaluate la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României, valabil în ultima zi a anului de raportare;
    - în coloana 6 se înscrie valuta în care s-au efectuat tranzacţiile;
    - în coloana 7 se înscrie soldul înregistrat la începutul anului în valuta tranzacţiei. Aceste date corespund cu soldul finanţărilor raportate în Contul general al datoriei publice guvernamentale directe din anul precedent celui de raportare;
    - în coloana 8 se înscrie soldul finanţărilor înregistrat la începutul anului, reevaluat în lei. Finanţările rambursabile în valută vor fi reevaluate la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României, valabil în ultima zi a anului anterior celui de raportare.
    Aceste date corespund cu soldul finanţărilor raportate în Contul general al datoriei publice guvernamentale directe din anul precedent celui de raportare;
    - coloanele 9 şi 10 cuprind tragerile efectuate în cursul exerciţiului financiar respectiv, în cadrul finanţărilor rambursabile contractate de stat, precum şi rambursările/refinanţările efectuate în cursul anului pentru care se raportează execuţia. Pentru împrumuturile din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului se va trece doar creşterea/scăderea netă a soldului acestor împrumuturi;
    - coloana 11 cuprinde soldul finanţărilor rambursabile la finele anului de raportare, în valuta tranzacţiei, ca diferenţă între soldul de la începutul anului (coloana 7) plus trageri (coloana 9) şi rambursările aferente (coloana 10);
    - coloana 12 cuprinde soldul finanţărilor rambursabile la finele anului de raportare, reevaluat în lei. Finanţările rambursabile în valută vor fi reevaluate la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României, valabil în ultima zi a anului de raportare;
    - total în valutele tranzacţiilor se completează astfel:
    - în coloanele 4, 7, 9, 10 şi 11 se înscrie soldul finanţărilor rambursabile, totalizat diferenţiat pe valuta tranzacţiilor, şi anume: dolar S.U.A., JPY, euro, lei etc.;
    - în coloanele 5, 8 şi 12 se înscrie totalul în lei, rezultat din adunarea datelor respective;
    - total datorie în euro şi în lei se completează la coloanele 4, 7, 9, 10 şi 11 în euro, iar la coloanele 5, 8, 9, 10 şi 12 în lei, astfel:
    - totalul în euro se stabileşte astfel: pentru coloanele 4, 7 şi 11 valutele se transformă în euro la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi a anului de raportare, reprezentând raporturile de schimb dintre valutele respective şi euro, iar pentru coloanele 9 şi 10 valutele se transformă în euro utilizând raportul de schimb dintre cursul valutar mediu anual calculat ca medie aritmetică a cursurilor valutare medii lunare, calculate pe baza cursurilor valutare zilnice comunicate de Banca Naţională a României pentru valutele respective, şi cursul mediu anual pentru euro comunicat de Banca Naţională a României;
    - totalul în lei pentru coloanele 5, 8 şi 12 se va calcula utilizându-se cursul valutar lei/euro comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi a anului de raportare, iar pentru coloanele 9 şi 10 se va utiliza cursul valutar mediu lei/euro comunicat de Banca Naţională a României.
    4. Situaţia garanţiilor guvernamentale pentru creditele interne şi externe cuprinde obligaţiile financiare ale statului provenind din finanţările rambursabile garantate de Guvern, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare, sau ale altor legi speciale, exclusiv finanţările rambursabile contractate de autorităţile administraţiei publice centrale cu garanţia statului până la intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare. Finanţările rambursabile contractate de autorităţile administraţiei publice locale şi garantate de stat se raportează în Situaţia garanţiilor guvernamentale.
    Situaţia garanţiilor guvernamentale se întocmeşte în structura prezentată în anexa nr. 5 şi cuprinde:
    I. Garanţiile guvernamentale acordate în baza legilor speciale se raportează pe următoarea structură pentru fiecare act normativ în parte:
    a) garanţii emise în lei;
    b) garanţii emise în valută;
    c) echivalent în lei;
    iar total general pentru toate legile speciale, astfel:
    a) garanţii emise în lei;
    b) garanţii emise în valută;
    c) echivalent în euro şi în lei.
    Modalitatea de completare a acestei anexe este următoarea:
    - coloana 1 cuprinde actele normative în baza cărora au fost emise garanţiile;
    - coloana 2 se completează cu soldul la începutul anului aferent garanţiilor emise în lei şi în valută, precum şi cu echivalentul în lei al acestora;
    - coloana 3 se completează cu valoarea în lei sau în valută, după caz, a garanţiilor acordate de stat în cursul anului de raportare;
    - coloana 4 se completează cu ieşirile din cursul anului de raportare, operate în contul garanţiilor emise în lei şi în valută, astfel:
    În cazul garanţiilor emise în baza legilor speciale coloana 4 se determină prin însumarea coloanelor 5 şi 7.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului guvernamental "Prima casă", respectiv în cazul programelor "Reabilitare termică" şi "Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României", coloana 4 se determină prin însumarea coloanelor 5, 6 şi 8.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, respectiv în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii coloana 4 se determină prin însumarea coloanelor 5, 6 şi 7;
    - coloana 5 se completează cu valoarea garanţiilor emise în baza legilor speciale stinse prin anulare ca urmare a comunicărilor primite de la bănci în cursul anului de raportare.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul programelor derulate prin FNGCIMM coloana 5 se completează cu valoarea rezilierilor/renunţărilor aferente garanţiilor emise de către FNGCIMM, precum şi cu valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizie de respingere la plată în cursul anului de raportare.
    - coloana 6 se completează cu valoarea rambursărilor de capital efectuate de beneficiarii creditelor garantate în cursul anului de raportare;
    - coloana 7 se completează cu sumele reprezentând valorile garantate prin scrisorile de garanţie emise de Ministerul Finanţelor Publice şi FNGCIMM care au fost supuse executării în cursul anului de raportare;
    - coloana 8 se completează cu sumele plătite efectiv de Ministerul Finanţelor Publice în lei sau echivalent în lei, în cursul anului de raportare, astfel:
    În cazul executării scrisorilor de garanţie emise în baza legilor speciale se completează cu sumele plătite de Ministerul Finanţelor Publice în echivalent lei, calculat la cursul de schimb valutar istoric sau la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României valabil la data plăţii.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului guvernamental "Prima casă", respectiv în cazul programelor guvernamentale "Reabilitare termică" şi "Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României" se completează cu sumele plătite de Ministerul Finanţelor Publice în echivalent lei, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României valabil la data plăţii.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, respectiv în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii se completează în lei cu plăţile de capital efectuate de Ministerul Finanţelor Publice.
    - coloana 9 cuprinde soldul garanţiilor la finele anului de raportare, emise în lei şi în valută;
    - total datorie în euro şi în lei se completează la coloanele 2-9, astfel:
      - totalul în euro se stabileşte astfel: pentru coloanele 2 şi 9 valutele se transformă în euro la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi a anului de raportare, reprezentând raporturile de schimb dintre valutele respective şi euro, iar pentru coloanele 3-8 valutele se transformă în euro utilizând raportul de schimb dintre cursul valutar mediu anual calculat ca medie aritmetică a cursurilor valutare medii lunare, calculate pe baza cursurilor valutare zilnice comunicate de Banca Naţională a României pentru valutele respective, şi cursul mediu anual pentru euro comunicat de Banca Naţională a României;
      - totalul în lei pentru coloanele 2 şi 9 se va calcula utilizându-se cursul valutar lei/euro comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi a anului de raportare, iar pentru coloanele 3-8 se va utiliza cursul valutar mediu lei/euro comunicat de Banca Naţională a României.
    II. Alte garanţii guvernamentale, care se raportează în următoarea structură:
    A. Garanţii acordate pentru finanţări rambursabile contractate de operatorii economici:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    B. Garanţii acordate pentru finanţări rambursabile contractate de autorităţile administraţiei publice locale:
    1. în valuta tranzacţiei;
    2. total: în euro
    în lei
    C. Total în valuta tranzacţiilor
    D. Total: în euro
    în lei.
    Datele din această situaţie se completează astfel:
    - coloana 1 se completează cu numărul garanţiei, în ordinea acordării;
    - coloana 2 se completează cu baza legală pentru acordarea garanţiei, cu denumirea beneficiarului garanţiei şi a băncii sau instituţiei creditoare;
    - coloana 3 se completează cu termenul de valabilitate a garanţiei;
    - în coloana 4 se înscrie valuta de contract sau a tranzacţiei;
    - coloanele 5 şi 6 cuprind valoarea garanţiei emise în valuta de contract şi, respectiv, în lei. Echivalentul în lei se va calcula la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi din perioada pentru care se face raportarea;
    - coloanele 7 şi 8 cuprind soldul finanţării rambursabile la începutul anului, în valuta tranzacţiilor şi, respectiv, în lei. Aceste date trebuie să corespundă cu cele raportate la finele anului precedent;
    - în coloana 9 se înscriu tragerile efectiv primite în cursul anului de raportare, în valuta tranzacţiilor;
    - în coloana 10 se raportează rambursările de rate de capital efectuate în cursul anului de raportare, în valuta tranzacţiilor;
    - în coloana 11 se stabileşte soldul final în valuta tranzacţiilor pentru fiecare instrument de datorie, ca diferenţă între soldul de la începutul anului (coloana 7) plus tragerile efectuate (coloana 9) şi rambursările de rate de capital (coloana 10);
    - în coloana 12 se înscrie contravaloarea în lei a soldului final, calculată la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi din perioada pentru care se face raportarea;
    - în coloana 13 se completează suma în milioane lei plătită de Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de garant, din fondul de risc;
    - totalul în valută se completează astfel:
      - în coloanele 5, 7, 9, 10 şi 11 se înscrie soldul finanţărilor rambursabile, totalizat pe feluri de valute, şi anume: dolar S.U.A., JPY, CAD, euro, lei etc.;
      - în coloanele 6, 8 şi 12 se înscrie totalul în lei rezultat din adunarea datelor respective;
    - totalul în euro şi în lei se completează în coloanele 5, 7, 9, 10 şi 11 în euro, iar în coloanele 6, 8, 9, 10 şi 12 în lei:
      - totalul în euro se stabileşte astfel: pentru coloanele 5, 7 şi 11 valutele se transformă în euro la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi a anului de raportare, reprezentând raporturile de schimb dintre valutele respective şi euro, excepţie făcând creditele pentru care creditorul a comunicat echivalentul în euro la curs istoric, iar pentru coloanele 9 şi 10 valutele se transformă în euro utilizând raportul de schimb dintre cursul valutar mediu anual calculat ca medie aritmetică a cursurilor valutare medii lunare, calculate pe baza cursurilor valutare zilnice comunicate de Banca Naţională a României pentru valutele respective, şi cursul mediu anual pentru euro comunicat de Banca Naţională a României;
      - totalul în lei se calculează pentru coloanele 6, 8 şi 12 utilizându-se cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi a anului de raportare, iar pentru coloanele 9 şi 10 se va utiliza cursul valutar mediu lei/euro comunicat de Banca Naţională a României."

    4. Anexele nr. 4 şi 5 se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantă din prezentul ordin.

    5. După anexa nr. 9 se introduc două noi anexe, respectiv anexele nr. 10 şi 11, având cuprinsul prevăzut în anexele nr. 3 şi 4, care fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. III
    Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.059/2008 privind aprobarea Normelor metodologice pentru înregistrarea şi raportarea datoriei publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 319 din 23 aprilie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezentul ordin, se va republica, dându-se textelor o nouă numerotare.


                               Viceprim-ministru,
                         ministrul finanţelor publice,
                                 Daniel Chiţoiu

                        Ministrul delegat pentru buget,
                                  Liviu Voinea

    Bucureşti, 10 ianuarie 2014.
    Nr. 17.


    ANEXA 1
    -------
(Anexa nr. 4 la normele metodologice)
-------------------------------------

                                   - model -
                                 CONTUL GENERAL
     al datoriei publice guvernamentale la data de 31 decembrie ...........

    Contul general al datoriei publice guvernamentale directe

    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - valuta de contract
    B - valoare contractată - valuta de contract (mil.)
    C - valoare contractată - suma (mil. lei)
    D - valuta tranzacţiei
    E - soldul la începutul anului - valuta tranzacţiei (mil.)
    F - soldul la începutul anului - suma (mil. lei)
    G - rulajul anului în valuta tranzacţiei (mil.) - trageri/angajamente noi
    H - rulajul anului în valuta tranzacţiei (mil.) - rambursări/refinanţări
    I - soldul la finele anului - valuta tranzacţiei (mil.)
    J - soldul la finele anului - suma (mil. lei)


 ┌───┬────────────────────────────┬──────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬─────┬───┐
 │Nr.│ Denumirea finanţării/baza │Perioada │ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ H │ I │ J │
 │crt│legală/destinaţia finanţării│pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │şi denumirea creditorului/ │care se │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ Numărul de referinţă al │angajează │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ finanţării rambursabile │finanţarea│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10│11=7+│ 12│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │9-10 │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ A.│Certificate de trezorerie: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- în valuta tranzacţiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ B.│Obligaţiuni de stat emise pe│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │piaţa internă şi externă: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- în valuta tranzacţiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ C.│Împrumuturi de la instituţii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │financiare româneşti sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │străine: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- în valuta tranzacţiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ D.│Împrumuturi de la guverne şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │agenţii guvernamentale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │străine, instituţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │financiare internaţionale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │sau de la alte organisme │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │financiare internaţionale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- în valuta tranzacţiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ E.│Împrumuturi de la UE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │[Regulamentul (CE) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │nr. 332/2002 al Consiliului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │din 18 februarie 2002 de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │înfiinţare a unui mecanism │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │de asistenţă financiară pe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │termen mediu pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │balanţele de plăţi ale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │statelor membre]: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- în valuta tranzacţiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ F.│Împrumuturi din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │disponibilităţile contului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │curent general al │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │Trezoreriei Statului: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ G.│Instrumente structurate: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- în valuta tranzacţiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ H.│Leasing financiar: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- în valuta tranzacţiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ I.│Instrumente de cash │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │management │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ J.│Plasamente private │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- în valuta tranzacţiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ K.│Total datorie în valutele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │tranzacţiilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───┼────────────────────────────┼──────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┼───┤
 │ L.│Total datorie: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────┴──────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴─────┴───┘



    ANEXA 2
    -------
(Anexa nr. 5 la normele metodologice)
-------------------------------------

                            - model -
                            SITUAŢIA
                     garanţiilor guvernamentale

    I. Garanţii guvernamentale acordate în baza legilor speciale
    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - sold la începutul anului
    B - intrări garanţii noi
    C - ieşiri


┌──────┬──────────────────────────────┬───┬───┬───┬──────────────────────────────────┬───────┐
│Nr. │ │ │ │ │ Din care: │Soldul │
│crt. │ Acte normative în baza │ A │ B │ C ├────┬──────────┬──────────────────┤ la │
│ │ cărora au fost emise │ │ │ │Anu-│Rambursări│ Execuţii │finele │
│ │ garanţiile │ │ │ │lări│ ├─────────┬────────┤anului │
│ │ │ │ │ │ │ │Valoarea │Plata │ │
│ │ │ │ │ │ │ │garantată│efectivă│ │
│ │ │ │ │ │ │ │aferentă │ MFP │ │
│ │ │ │ │ │ │ │execuţiei│ -lei- │ │
├──────┼──────────────────────────────┼───┼───┼───┼────┼──────────┼─────────┼────────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │9=2+3-4│
├──────┼──────────────────────────────┼───┼───┼───┼────┼──────────┼─────────┼────────┼───────┤
│ 1 │Act normativ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a) garanţii emise în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(mii lei) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │b) garanţii emise în valută │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(mii unităţi valută) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │c) echivalent lei │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(mii lei) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Total general │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a) garanţii emise în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(mii lei) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │b) garanţii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │emise în valută │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │c) echivalent │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- în lei (mii lei) │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴──────────────────────────────┴───┴───┴───┴────┴──────────┴─────────┴────────┴───────┘


    II. Alte garanţii guvernamentale
    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - termen de valabilitate a garanţiei
    B - valuta de contract sau a tranzacţiei
    C - valoarea garanţiei emise - valută (mil.)
    D - valoarea garanţiei emise - suma (mil. lei)
    E - soldul la începutul anului - valută (mil.)
    F - soldul la începutul anului - suma (mil. lei)
    G - rulajul în anul - trageri (mil. valută)
    H - rulajul în anul - rambursări (mil. valută)
    I - soldul la finele anului - valută (mil.)
    J - soldul la finele anului - suma (mil. lei)
    K - plăţi efectuate de Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de garant, din fondul de risc (mil. lei)

┌────┬───────────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬──────┬─────┬────┐
│Nr. │Baza legală/Beneficiar/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ga- │ Creditor │ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ H │ I │ J │ K │
│ran │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ţiei│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼──────┼─────┼────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │11=7+ │ 12 │ 13 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 9-10 │ │ │
├────┼───────────────────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼──────┼─────┼────┤
│ │A. Garanţii acordate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru finanţări │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rambursabile contrac- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tate de operatorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │economici: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- în valuta tranzacţiei│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼──────┼─────┼────┤
│ │B. Garanţii acordate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru finanţări │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rambursabile contrac- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tate de autorităţile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │administraţiei publice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │locale: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- în valuta tranzacţiei│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼──────┼─────┼────┤
│ │C. Total în valuta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tranzacţiilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼──────┼─────┼────┤
│ │D. Total: în euro │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴──────┴─────┴────┘


    ANEXA 3
    -------
(Anexa nr. 10 la normele metodologice)
--------------------------------------

                           - model -

    Formularul 1 "Mihail Kogălniceanu"

                 Situaţia utilizării plafonului
                   de garantare la data de ...

                                                             - lei -
┌────┬─────────────────────┬──────────┬──────┬───────────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea instituţiei│ Număr │Plafon│ Valoarea │Plafon │
│crt.│ de credit │contracte │alocat│garanţiilor│neutilizat│
│ │ │ în │ │ acordate │ │
│ │ │derulare │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Banca 1 │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Banca 2 │ │ │ │ │
│ │............ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Total general │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────┴──────┴───────────┴──────────┘


    Mod de completare

    Prin acest formular se raportează utilizarea plafonului de garantare.
    Se completează cu informaţiile privind numărul şi valoarea garanţiilor acordate cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare.
    Informaţiile se raportează agregat la nivel de instituţie de credit.

    Formularul 2 "Mihail Kogălniceanu"

                Situaţia garanţiilor acordate de
           către FNGCIMM - S.A. IFN la data de ........


                                                                  - lei -
┌────┬─────────────────────┬──────────┬─────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │Denumirea instituţiei│Valoarea │ Valoarea │ Observaţii │
│crt.│ de credit │garantată │garantată cumula-│ │
│ │ │în luna de│ tă de la │ │
│ │ │raportare │începutul anului │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │Banca 1 │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │Banca 2 │ │ │ │
│ │....... │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │Total general │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────┴─────────────────┴─────────────────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează valoarea garanţiilor emise efectiv.
    Se completează cu informaţii din luna de raportare, dar şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare.
    Informaţiile se raportează agregat la nivel de instituţie de credit.

    Formularul 3 "Mihail Kogălniceanu"

           Scadenţarul estimativ al rambursărilor de capital
                aferente împrumuturilor garantate de
          FNGCIMM - S.A. IFN la data de ....................

                                                                  - lei -
 ┌────┬───────────┬──────────────────────┬─────────────────────┬──────────┐
 │Nr. │Denumirea │Rambursări de capital │Rambursări de capital│ Total │
 │crt.│instituţiei│ în primul an │în al doilea an al │rambursări│
 │ │de credit │calendaristic al │ contractului de │de capital│
 │ │ │contractului de credit│ credit │ │
 ├────┼───────────┼──────────────────────┼─────────────────────┼──────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 = 3 + 4│
 ├────┼───────────┼──────────────────────┼─────────────────────┼──────────┤
 │ │Banca 1 │ │ │ │
 │ │Banca 2 │ │ │ │
 │ │....... │ │ │ │
 ├────┼───────────┼──────────────────────┼─────────────────────┼──────────┤
 │ │Total │ │ │ │
 │ │general │ │ │ │
 └────┴───────────┴──────────────────────┴─────────────────────┴──────────┘


    Mod de completare
    Pentru garanţiile emise în luna de raportare, prin acest formular se raportează rambursările de capital ce urmează a fi efectuate, în lei, agregate pe instituţii de credit, pe toată durata contractului de credit garantat.

    Formularul 4 "Mihail Kogălniceanu"

            Rambursările de capital efectuate în contul
               împrumuturilor garantate de către
             FNGCIMM - S.A. IFN la data de .........

                                                                    - lei -
 ┌────┬─────────────────────┬──────────────────────────────┬────────────────┐
 │Nr. │Denumirea instituţiei│ Rambursări de capital │Total rambursări│
 │crt.│ de credit │efectuate în luna de raportare│ de capital │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ │Banca 1 │ │ │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ │Banca 2 │ │ │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ │....... │ │ │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ │Total general │ │ │
 └────┴─────────────────────┴──────────────────────────────┴────────────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează rambursările de capital efectuate de beneficiarii de credite garantate, atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe instituţii finanţatoare.

    Formularul 5 "Mihail Kogălniceanu"

           Situaţia anulărilor de garanţii/respingerilor
                   la plată la data de .......


                                                                              - lei -
 ┌────┬───────────┬───────────────┬───────────┬─────────────┬───────────┬─────────────┐
 │Nr. │Denumirea │Nr. contracte │ Valoarea │ Valoarea │ Valoarea │ Valoarea │
 │crt.│instituţiei│anulate în luna│garanţiilor│ garanţiilor │garanţiilor│garanţiilor │
 │ │de credit │de raportare │ anulate │ anulate │respinse la│respinse la │
 │ │ │ │în luna de │cumulat de la│ plată în │ plată │
 │ │ │ │raportare │ începutul │ luna de │cumulat de la│
 │ │ │ │ │ anului │raportare │ începutul │
 │ │ │ │ │ │ │ anului │
 ├────┼───────────┼───────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼─────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
 ├────┼───────────┼───────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼─────────────┤
 │ │Banca 1 │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼─────────────┤
 │ │Banca 2 │ │ │ │ │ │
 │ │...........│ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼─────────────┤
 │ │Total │ │ │ │ │ │
 │ │general │ │ │ │ │ │
 └────┴───────────┴───────────────┴───────────┴─────────────┴───────────┴─────────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează numărul şi valoarea renunţărilor/rezilierilor de garanţii, precum şi valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizii de respingere la plată.
    Se completează cu informaţiile din luna de raportare, dar şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat la nivel de instituţie de credit.

    Formularul 6 "Mihail Kogălniceanu"

       Situaţia executării garanţiilor de stat la data de ......

                                                                       - lei -
 ┌────┬───────────┬────────────┬────────────────┬──────────────┬──────────────┐
 │Nr. │ Denumirea │ Valoarea │ Valoarea │Plată efectivă│Plată efectivă│
 │crt.│instituţiei│ garantată │ garantată │ în luna de │ cumulat de │
 │ │de credit │ aferentă │ aferentă │ raportare │la începutul │
 │ │ │execuţiilor │ execuţiilor │ │ anului │
 │ │ │- în luna de│- cumulat de la │ │ │
 │ │ │raportare │începutul anului│ │ │
 ├────┼───────────┼────────────┼────────────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
 ├────┼───────────┼────────────┼────────────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ │Banca 1 │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼────────────┼────────────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ │Banca 2 │ │ │ │ │
 │ │.......... │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼────────────┼────────────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ │Total │ │ │ │ │
 │ │general │ │ │ │ │
 └────┴───────────┴────────────┴────────────────┴──────────────┴──────────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează valoarea garantată prin scrisorile de garanţie emise şi care au fost supuse executării, respectiv plăţile de capital efectuate de Ministerul Finanţelor Publice atât în cursul lunii de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe instituţii finanţatoare.

    ANEXA 4
    -------
(Anexa nr. 11 la normele metodologice)
--------------------------------------

                                - model -
    Formularul 1

                  Situaţia utilizării plafonului de
                 garantare la data de .........

                                                             - lei -
┌────┬─────────────────────┬──────────┬──────┬───────────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea instituţiei│ Număr │Plafon│ Valoarea │Plafon │
│crt.│ de credit │contracte │alocat│garanţiilor│neutilizat│
│ │ │ în │ │ acordate │ │
│ │ │derulare │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Banca 1 │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Banca 2 │ │ │ │ │
│ │............ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Total general │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────┴──────┴───────────┴──────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează utilizarea plafonului de garantare.
    Se completează cu informaţiile privind numărul şi valoarea garanţiilor acordate cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare.
    Informaţiile se raportează agregat la nivel de instituţie de credit.

    Formularul 2

                 Situaţia garanţiilor acordate de către
                 FNGCIMM - S.A. IFN la data de ........

                                                                  - lei -
┌────┬─────────────────────┬──────────┬─────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │Denumirea instituţiei│Valoarea │ Valoarea │ Observaţii │
│crt.│ de credit │garantată │garantată cumulat│ │
│ │ │în luna de│ de la │ │
│ │ │raportare │începutul anului │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │Banca 1 │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │Banca 2 │ │ │ │
│ │....... │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │Total general │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────┴─────────────────┴─────────────────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează valoarea garanţiilor emise efectiv.
    Se completează cu informaţii din luna de raportare, dar şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare.
    Informaţiile se raportează agregat la nivel de instituţie de credit.

    Formularul 3

                 Scadenţarul estimativ al rambursărilor
              de capital aferente împrumuturilor garantate
              de FNGCIMM - S.A. IFN la data de .............

                                                                      - lei -
 ┌────┬───────────┬───────────────┬─────────┬───────────────┬────────────────┐
 │Nr. │Denumirea │Rambursări de │.........│Rambursări de │Total rambursări│
 │crt.│instituţiei│capital în │ │capital în anul│ de capital │
 │ │de credit │primul an al │ │ .... al │ │
 │ │ │contractului de│ │contractului │ │
 │ │ │credit │ │ de credit │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
 ├────┼───────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ │Banca 1 │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ │Banca 2 │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ │......... │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ │Total │ │ │ │ │
 │ │general │ │ │ │ │
 └────┴───────────┴───────────────┴─────────┴───────────────┴────────────────┘


    Mod de completare
    Pentru garanţiile emise în luna de raportare, prin acest formular se raportează rambursările de capital ce urmează a fi efectuate, agregate pe instituţii de credit, pe toată durata contractului de credit garantat.

    Formularul 4

                 Rambursările de capital efectuate
                în contul împrumuturilor garantate
           de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de .........

                                                                    - lei -
 ┌────┬─────────────────────┬──────────────────────────────┬────────────────┐
 │Nr. │Denumirea instituţiei│ Rambursări de capital │Total rambursări│
 │crt.│ de credit │efectuate în luna de raportare│ de capital │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ │Banca 1 │ │ │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ │Banca 2 │ │ │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ │....... │ │ │
 ├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┤
 │ │Total general │ │ │
 └────┴─────────────────────┴──────────────────────────────┴────────────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează rambursările de capital efectuate de beneficiarii de credite garantate, atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe instituţii finanţatoare.

    Formularul 5

            Situaţia anulărilor de garanţii/respingerilor
                     la plată la data de ......


                                                                              - lei -
 ┌────┬───────────┬───────────────┬───────────┬─────────────┬───────────┬─────────────┐
 │Nr. │Denumirea │Nr. contracte │ Valoarea │ Valoarea │ Valoarea │ Valoarea │
 │crt.│instituţiei│anulate în luna│garanţiilor│ garanţiilor │garanţiilor│garanţiilor │
 │ │de credit │de raportare │ anulate │ anulate │respinse la│respinse la │
 │ │ │ │în luna de │cumulat de la│ plată în │ plată │
 │ │ │ │raportare │ începutul │ luna de │cumulat de la│
 │ │ │ │ │ anului │raportare │ începutul │
 │ │ │ │ │ │ │ anului │
 ├────┼───────────┼───────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼─────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
 ├────┼───────────┼───────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼─────────────┤
 │ │Banca 1 │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼─────────────┤
 │ │Banca 2 │ │ │ │ │ │
 │ │...........│ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼───────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼─────────────┤
 │ │Total │ │ │ │ │ │
 │ │general │ │ │ │ │ │
 └────┴───────────┴───────────────┴───────────┴─────────────┴───────────┴─────────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează numărul şi valoarea renunţărilor/rezilierilor de garanţii, precum şi valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizii de respingere la plată.
    Se completează cu informaţiile din luna de raportare, dar şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat la nivel de instituţie de credit.

    Formularul 6

               Situaţia executării garanţiilor
                 de stat la data de ......

                                                                       - lei -
 ┌────┬───────────┬────────────┬────────────────┬──────────────┬──────────────┐
 │Nr. │ Denumirea │ Valoarea │ Valoarea │Plată efectivă│Plată efectivă│
 │crt.│instituţiei│ garantată │ garantată │ în luna de │ cumulat de │
 │ │de credit │ aferentă │ aferentă │ raportare │la începutul │
 │ │ │execuţiilor │ execuţiilor │ │ anului │
 │ │ │- în luna de│- cumulat de la │ │ │
 │ │ │raportare │începutul anului│ │ │
 ├────┼───────────┼────────────┼────────────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
 ├────┼───────────┼────────────┼────────────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ │Banca 1 │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼────────────┼────────────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ │Banca 2 │ │ │ │ │
 │ │.......... │ │ │ │ │
 ├────┼───────────┼────────────┼────────────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ │Total │ │ │ │ │
 │ │general │ │ │ │ │
 └────┴───────────┴────────────┴────────────────┴──────────────┴──────────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează valoarea garantată prin scrisorile de garanţie emise şi care au fost supuse executării, respectiv plăţile de capital efectuate de Ministerul Finanţelor Publice atât în cursul lunii de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe instituţii finanţatoare.

                      --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016