Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 165 din 27 martie 2007  pentru aprobarea Registrului de evidenta a operatiunilor de procesare a diamantelor brute si a Raportului anual privind operatiunile cu diamante brute    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 165 din 27 martie 2007 pentru aprobarea Registrului de evidenta a operatiunilor de procesare a diamantelor brute si a Raportului anual privind operatiunile cu diamante brute

EMITENT: GUVERNUL - AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 233 din 4 aprilie 2007

Având în vedere prevederile:
- <>Hotãrârii Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.856/2006 pentru aplicarea sistemului de certificare pentru Procesul Kimberley privind comerţul internaţional cu diamante brute,
în temeiul prevederilor <>art. 4 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 15 şi 17 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.856/2006 pentru aplicarea sistemului de certificare pentru Procesul Kimberley privind comerţul internaţional cu diamante brute,

preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã modelul Registrului de evidenţã a operaţiunilor de procesare a diamantelor brute, denumit în continuare registrul, şi Normele privind întocmirea şi utilizarea registrului, prevãzute în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
(1) Registrul se întocmeşte de cãtre persoanele fizice şi persoanele juridice care efectueazã operaţiuni de prelucrare, de natura şlefuirii sau reşlefuirii, de sortare şi de procesare a diamantelor brute.
(2) Registrul se îndosariazã şi se arhiveazã, împreunã cu documentele justificative ce stau la baza întocmirii acestuia, pe o duratã de minimum 5 ani de la data întocmirii.
(3) Fiecare punct de lucru al persoanei fizice sau sediu secundar al persoanei juridice va avea câte unul dintre aceste registre, care va fi utilizat exclusiv pentru adresa punctului de lucru/sediului secundar.
ART. 3
Se aprobã modelul Raportului anual privind operaţiunile cu diamante brute, denumit în continuare raport, prevãzut în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 4
(1) Raportul se întocmeşte de cãtre persoanele fizice şi persoanele juridice care efectueazã operaţiuni cu diamante brute, referitor la întreaga activitate proprie cu diamante brute şi diamante prelucrate, sortate sau procesate.
(2) Raportul se depune la sediul Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, str. Georges Clemenceau nr. 5, sectorul 1, Bucureşti, în atenţia Direcţiei metale preţioase şi pietre preţioase, însoţit obligatoriu de o copie a registrului/registrelor întocmit/întocmite pentru anul aferent perioadei de raportare.
(3) Pânã la data de 31 martie 2007 se vor transmite rapoartele anuale pe anul 2006, neînsoţite de copiile prevãzute la alin. (2).
ART. 5
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
pentru Protecţia Consumatorilor,
Marian Zlotea

Bucureşti, 27 martie 2007.
Nr. 165.

ANEXA 1

REGISTRUL
de evidenţã a operaţiunilor de procesare a diamantelor brute


┌─┬─────────────────────────────┬─────────────────────┬────────────────────────┐
│N│ INTRARI │ PROCESARE │ IESIRI │
│r├────┬────┬───┬──────┬────────┼────┬────┬─────┬─────┼────┬────┬───┬────┬─────┤
│.│Da- │Fe- │Co-│Tipul │Cantita-│Lot │Ra- │Pier-│Ob- │Can-│Fe- │Co-│Ti- │Ob- │
│c│ta │lul │dul│docu- │tea to- │in- │ta │deri/│ser- │ti- │lul │dul│pul │ser- │
│r│in- │mar-│va-│mentu-│tala │trat│ran-│rezi-│vatii│ta- │mar-│va-│do- │vatii│
│t│re- │fii │mal│lui │(nr. bu-│in │da- │duuri│ │tea │fii │mal│cu- │ │
│.│gis-│ │ │(felul│cati/ │pro-│men-│ (%) │ │re- │ │ │men-│ │
│ │tra-│ │ │numa- │carate │ce- │tu- │ │ │zul-│ │ │tu- │ │
│ │rii │ │ │rul, │ │sul │lui │ │ │tata│ │ │lui │ │
│ │ │ │ │data) │ │teh-│(%) │ │ │(nr.│ │ │(fe-│ │
│ │ │ │ │ │ │no- │ │ │ │bu- │ │ │lul,│ │
│ │ │ │ │ │ │lo- │ │ │ │cati│ │ │nu- │ │
│ │ │ │ │ │ │gic │ │ │ │/ca-│ │ │ma- │ │
│ │ │ │ │ │ │(nr.│ │ │ │rate) │ │rul,│ │
│ │ │ │ │ │ │bu- │ │ │ │ │ │ │data) │
│ │ │ │ │ │ │cati│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │/ca-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ra- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │te) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────┼────┼───┼──────┼────────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│1│ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13│ 14│ 15 │
├─┼────┼────┼───┼──────┼────────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────┼────┼───┼──────┼────────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────┼────┼───┼──────┼────────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴────┴────┴───┴──────┴────────┴────┴────┴─────┴─────┴────┴────┴───┴────┴─────┘



NORME
privind întocmirea şi utilizarea Registrului de evidenţã a operaţiunilor de procesare a diamantelor brute

1. Registrul serveşte ca document obligatoriu de înregistrare cronologicã a tuturor operaţiunilor de prelucrare, de natura şlefuirii sau reşlefuirii, de sortare şi de procesare a diamantelor brute.
2. Registrul se întocmeşte într-un singur exemplar, pentru fiecare an calendaristic, astfel:
a) În coloana 1 se înscrie numãrul curent al operaţiunii înregistrate, începând cu data intrãrii în vigoare a prezentului ordin şi pânã la data de 31 decembrie sau pânã la data încetãrii activitãţii, pentru anul 2007, respectiv de la data de 1 ianuarie sau de la data începerii activitãţii şi pânã la data de 31 decembrie sau pânã la data încetãrii activitãţii, pentru ceilalţi ani calendaristici.
b) În coloana 2 se înscrie, în format ziua/luna/anul, data înregistrãrii intrãrii de marfã în gestiune.
c) În coloana 3 se înscrie felul mãrfii, respectiv diamante brute calitate gemã sau diamante brute industriale, dupã caz.
d) În coloanele 4 şi 13 se înscrie poziţia tarifarã vamalã, conform documentelor de însoţire a mãrfii şi reglementãrilor vamale în vigoare.
e) În coloanele 5 şi 14 se înscriu felul, numãrul şi data documentelor de intrare/ieşire (facturã, aviz de însoţire a mãrfii, alte documente comerciale, declaraţie vamalã, Certificat Kimberley etc.). În cazul diamantelor de uz industrial montate în scule diamante sau în alte cazuri în care diamantele brute sunt încorporate într-un produs finit distinct, sunt exceptate de la completare coloanele 12, 13 şi 14.
f) În coloana 6 se înscrie cantitatea de diamante brute, respectiv numãrul de bucãţi şi masa acestora, exprimatã în carate.
g) În coloana 7 se înscrie cantitatea de diamante brute, respectiv numãrul de bucãţi şi masa acestora, exprimatã în carate, pentru fiecare lot intrat în producţie, din cantitatea totalã. Dacã în cantitatea totalã se identificã diamante brute ce nu pot fi prelucrate/procesate, acestea se înscriu ca lot distinct.
h) În coloana 8 se înscrie rata randamentului lotului intrat în producţie, exprimatã în procente.
i) În coloana 9 se înscriu pierderile sau eventualele reziduuri rezultate în urma procesãrii, exprimate în procente.
j) În coloana 10 se înscriu eventualele observaţii asupra procesului de producţie/procesare (de exemplu, se menţioneazã situaţiile în care, din motive comerciale sau tehnologice, unul ori mai multe diamante brute sunt divizate în douã sau mai multe bucãţi).
k) În coloana 11 se înscrie cantitatea de diamante rezultatã, respectiv numãrul de bucãţi şi masa acestora, exprimatã în carate. În cazul pulberilor se înscrie numai masa acestora, exprimatã în carate.
l) În coloana 12 se înscrie felul mãrfii rezultate, respectiv diamante prelucrate, diamante brute (pentru cele neprelucrabile), pulberi de diamant pentru uz industrial etc.
m) În coloana 15 se înscriu menţiuni privind caracteristicile lotului, respectiv parţial sau total din cantitatea introdusã în gestiune, precum şi orice alte aspecte considerate relevante.

ANEXA 2

RAPORT
privind operaţiunile cu diamante brute pentru anul ...

1. Denumirea operatorului economic ......
2. Datele de identificare ale operatorului economic:
a) sediu social şi puncte de lucru/sedii secundare;
b) numãrul certificatului de înregistrare în registrul comerţului sau alt document similar (pentru persoanele juridice);
c) seria şi numãrul actului de identitate (în cazul persoanelor fizice);
d) numãrul autorizaţiei eliberate de Autoritatea Naţionalã pentru Protecţia Consumatorilor pentru efectuarea de operaţiuni cu metale preţioase şi pietre preţioase;
e) contul bancar;
f) datele de identificare şi de contact ale persoanei împuternicite sã semneze şi sã depunã raportul.
3. Date statistice privind operatorul economic:
a) capitalul social;
b) numãrul mediu de salariaţi.
4. Descrierea operaţiunilor cu diamante brute efectuate şi o scurtã descriere a procesului tehnologic
5. Date statistice


┌─────────────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────┐
│Cantitate totalã intrãri │ Cantitate totalã ieşiri │ Cantitate totalã │
│ diamante brute │ (diamante prelucrate │ diamante brute │
│ │ sau pulberi) │ neprocesate │
├──────┬────────┬─────────┼──────┬─────────┬───────────┼─────┬───────┬────────┤
│ Cod │ Carate │ Valoare │ Cod │ Carate │ Valoare │ Cod │ Carate│ Valoare│
│ vamal│ │ │ vamal│ │ │vamal│ │ │
├──────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼───────────┼─────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼───────────┼─────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼───────────┼─────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼───────────┼─────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴────────┴─────────┴──────┴─────────┴───────────┴─────┴───────┴────────┘



6. Observaţii

------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016