Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 163 din 10 august 2011  privind preschimbarea permiselor de conducere nationale eliberate de autoritatile competente ale altor state cu documente similare romanesti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 163 din 10 august 2011 privind preschimbarea permiselor de conducere nationale eliberate de autoritatile competente ale altor state cu documente similare romanesti

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 16 august 2011

    Având în vedere prevederile art. 83 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 15/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul administraţiei şi internelor emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    (1) Prezentul ordin reglementeazã preschimbarea, la cerere, cu documente similare româneşti a permiselor de conducere naţionale eliberate de autoritãţile prevãzute la art. 83 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare ordonanţa de urgenţã.
    (2) Pot solicita preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autoritãţile prevãzute la art. 83 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã cu documente similare româneşti persoanele care au domiciliul, reşedinţa sau rezidenţa normalã în România. Dovada domiciliului, reşedinţei sau rezidenţei normale în România se face cu documentele prevãzute de actele normative care reglementeazã domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetãţenilor români, libera circulaţie pe teritoriul României a cetãţenilor statelor membre sau regimul strãinilor în România, dupã caz.
    (3) În sensul prezentului ordin, prin state membre se înţelege statele membre ale Uniunii Europene, altele decât România, şi statele membre ale Spaţiului Economic European.
    (4) Autoritatea competentã sã efectueze preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autoritãţile prevãzute la art. 83 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã cu documente similare româneşti este, dupã caz:
    a) serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiei prefectului pe a cãrui razã teritorialã solicitantul are domiciliul, reşedinţa sau rezidenţa normalã; ori
    b) serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiei prefectului pe a cãrui razã teritorialã se aflã instituţia de învãţãmânt, în cazul cetãţenilor statelor membre aflaţi la studii în România pentru o perioadã de cel puţin 6 luni.
    ART. 2
    (1) Pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, fãrã susţinerea unui examen sau test, permisele de conducere naţionale eliberate de autoritãţile:
    a) statelor membre prevãzute în anexa nr. 1;
    b) statelor membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, încheiatã la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificatã de România prin Decretul nr. 318/1980, cu excepţia celor menţionate la lit. a), prevãzute în anexa nr. 2;
    c) statelor prevãzute în anexa nr. 3.
    (2) Permisele de conducere care conţin informaţii suplimentare/restricţii, sub forma codurilor europene armonizate, se preschimbã cu documente similare româneşti, cu condiţia înscrierii acestor coduri în rubrica "Restricţii" din permisul de conducere.
    (3) Codurile prevãzute la alin. (2) sunt cele cuprinse în anexa nr. 8 la Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere.
    ART. 3
    (1) Permisele de conducere naţionale eliberate de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1) pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, în condiţiile stabilite prin prezentul ordin, cu categoriile/subcategoriile echivalente permiselor de conducere româneşti.
    (2) Permisele de conducere naţionale eliberate de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1) ca urmare a schimbãrii permiselor româneşti, prin care nu au fost echivalate toate categoriile/subcategoriile deţinute în România, se preschimbã cu documente similare româneşti cu toate categoriile/ subcategoriile înregistrate în evidenţa autoritãţilor române, pentru care dreptul de a conduce nu a fost suspendat de cãtre autoritãţile competente româneşti sau autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1).
    (3) Preschimbarea permiselor de conducere naţionale emise de statele cu care România a încheiat tratate bilaterale sau multilaterale în materie de recunoaştere reciprocã a permiselor de conducere se face conform condiţiilor prevãzute în aceste tratate.
    (4) Permisele de conducere naţionale eliberate de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1) persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile de vârstã prevãzute la art. 20 din ordonanţa de urgenţã sunt preschimbate cu documente similare româneşti numai dupã data la care deţinãtorul împlineşte vârsta minimã prevãzutã de lege pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv.
    (5) Permisele de conducere eliberate de autoritãţile statelor membre, care au fost pierdute sau furate pe teritoriul României, se preschimbã pe baza informaţiilor pe care serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor cãruia i se solicitã preschimbarea permisului de conducere pierdut sau furat le deţine cu privire la deţinãtor şi permisul de conducere sau, în lipsa acestor informaţii, pe baza unei atestãri primite de la autoritãţile competente din statul membru care a eliberat permisul iniţial.
    (6) Pentru facilitarea verificãrii informaţiilor cu privire la deţinãtor şi permisul de conducere în vederea preschimbãrii permiselor de conducere eliberate de autoritãţile statelor membre, pierdute sau furate potrivit alin. (5), se poate utiliza reţeaua permiselor de conducere a Uniunii Europene.
    (7) În situaţia în care existã indicii suficiente pentru a suspecta cã solicitantul preschimbãrii permisului de conducere eliberat de autoritatea competentã a unui stat membru este deja titularul unui alt permis de conducere eliberat de un alt stat membru, se efectueazã verificãri împreunã cu autoritãţile competente ale statelor membre, inclusiv prin utilizarea reţelei permiselor de conducere a Uniunii Europene.
    (8) Procedurile de solicitare a atestãrii prevãzute la alin. (5) şi de efectuare a verificãrii împreunã cu autoritãţile competente ale statelor membre, în condiţiile prevãzute la alin. (7), se stabilesc prin dispoziţie a directorului Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
    ART. 4
    Permisele de conducere naţionale eliberate de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1) nu pot fi preschimbate cu documente similare româneşti în situaţia în care se constatã cã deţinãtorii acestora posedã şi un alt permis de conducere naţional.
    ART. 5
    Nu pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, chiar dacã au fost eliberate de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1), urmãtoarele categorii de documente:
    a) permisele de conducere internaţionale;
    b) permisele de conducere a cãror valabilitate a expirat, cu excepţia celor eliberate de autoritãţile statelor membre;
    c) permisele de conducere care au fost anulate sau fac obiectul unor restricţii care nu corespund codurilor europene armonizate, unor suspendãri ori retrageri într-un alt stat;
    d) permisele de conducere provizorii, temporare sau de elev conducãtor;
    e) permisele de conducere ale persoanelor care au fost condamnate prin hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã pentru una dintre infracţiunile prevãzute la art. 24 alin. (6) din ordonanţa de urgenţã, cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevãzute la art. 116 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã.
    ART. 6
    (1) Pentru preschimbarea permiselor de conducere, solicitanţii depun personal, la serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent potrivit art. 1 alin. (4), urmãtoarele documente:
    a) 1. permisul de conducere naţional eliberat de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1) a cãrui preschimbare se solicitã, în original, şi traducerea legalizatã în limba românã a acestuia; sau
    2. documentul care atestã pierderea, furtul sau lipsa justificatã a permisului eliberat de autoritãţile competente ale statelor prevãzute la art. 2 alin. (1), precum şi traducerea legalizatã în limba românã a acestuia;
    b) documentul de identitate al solicitantului, în original şi, respectiv, în copie:
    1. paşaportul, certificatul de înregistrare, permisul de şedere, cartea de rezidenţã în România;
    2. cartea de identitate provizorie, buletinul sau cartea de identitate în cazul cetãţenilor români;
    c) fişa deţinãtorului permisului de conducere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 4, completatã lizibil, cu majuscule;
    d) fişa medicalã completatã de o unitate de asistenţã medicalã ambulatorie de specialitate autorizatã, încheiatã cu concluzia "APT CONDUCÃTOR AUTO", cu precizarea categoriei/categoriilor pentru care solicitantul este apt de a conduce autovehicule, precum şi a eventualelor restricţii medicale ce vor fi menţionate în permisul de conducere preschimbat;
    e) certificatul de cazier judiciar, în termenul de valabilitate;
    f) declaraţia notarialã pe propria rãspundere a solicitantului, din care sã rezulte cã permisul de conducere depus pentru preschimbare este autentic, cã titularul acestuia nu are rezidenţa normalã pe teritoriul altui stat membru, cã nu mai posedã un alt permis de conducere naţional românesc ori eliberat de autoritãţile unui alt stat sau un duplicat al acestuia, cã nu a declarat pierderea ori furtul acestuia la organele emitente sau la alte autoritãţi în vederea eliberãrii unui nou document, precum şi faptul cã nu a luat şi nu i-a fost adusã la cunoştinţã anularea permisului de conducere sau a dreptului de a conduce ori suspendarea sau restricţionarea exercitãrii acestui drept;
    g) dovada achitãrii taxelor, prevãzute de lege, aferente preschimbãrii permisului de conducere.
    (2) Persoanele care, din motive obiective, nu se pot prezenta personal la serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor pot depune cererile prin mandatar, cu procurã specialã, autentificatã în ţarã de notarul public, iar în strãinãtate, de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale României, situaţie în care fişa deţinãtorului va avea ataşatã în spaţiul special destinat o fotografie color 3 x 4 cm/4 x 5 cm de data recentã;
    (3) Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, competent potrivit art. 1 alin. (4), are obligaţia de a verifica pentru ce categorie continuã sã fie valabil permisul de conducere naţional eliberat de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1) care urmeazã a fi preschimbat.
    (4) În cazul existenţei unor suspiciuni temeinic motivate cu privire la autenticitatea permisului de conducere eliberat de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1), preschimbarea acestuia poate fi efectuatã numai dupã confirmarea autenticitãţii, şi, dupã caz, a valabilitãţii permisului de conducere de cãtre autoritatea competentã a statului care l-a eliberat. Aceeaşi procedurã se aplicã şi în cazul permiselor de conducere strãine, pierdute sau furate. În situaţia în care nu poate fi identificatã autoritatea competentã a statului emitent, verificãrile se vor efectua prin intermediul misiunilor diplomatice ale statelor respective în România.
    (5) Pentru facilitarea verificãrilor prevãzute la alin. (3) şi (4) cu autoritãţile competente ale statelor membre, se va putea utiliza reţeaua permiselor de conducere a Uniunii Europene.
    (6) Procedurile de efectuare a verificãrii valabilitãţii categoriei pentru permisul de conducere care va face obiectul preschimbãrii, precum şi de obţinere a confirmãrii autenticitãţii, respectiv a valabilitãţii permisului de conducere, prevãzutã la alin. (3) şi (4), se stabilesc prin dispoziţie a directorului Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
    ART. 7
    (1) Dupã primirea şi verificarea dosarului de preschimbare a permisului de conducere se restituie solicitantului documentul de identitate.
    (2) În situaţia în care a fost depus permisul de conducere, solicitantului i se elibereazã o dovadã înlocuitoare a permisului de conducere, în care se consemneazã numãrul de înregistrare al dosarului şi data depunerii, numele şi prenumele solicitantului, seria şi numãrul permisului de conducere, statul emitent şi categoria/categoriile pentru care documentul este considerat a fi valabil, precum şi menţiunea "permisul de conducere a fost depus pentru preschimbare".
    (3) În cazul în care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada înlocuitoare se emite cu drept de circulaţie cu valabilitate de cel mult 30 de zile, fãrã a fi depãşitã perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situaţii, dovada se emite fãrã drept de circulaţie.
    (4) Permisul de conducere românesc se elibereazã în termen de maximum 30 de zile de la depunerea dosarului, cu excepţia situaţiilor prevãzute la art. 3 alin. (5) şi (7) şi la art. 6 alin. (3) şi (4) ce impun verificãri care depãşesc acest termen, când se elibereazã în termen de 15 zile de la încheierea verificãrilor. La data înmânãrii permisului de conducere preschimbat dovada înlocuitoare prevãzutã la alin. (2) îşi înceteazã valabilitatea.
    (5) În cazurile în care verificãrile prevãzute la art. 3 alin. (5) şi (7) şi la art. 6 alin. (3) şi (4) nu se finalizeazã în termenul de valabilitate a dovezii înlocuitoare a permisului depus pentru preschimbare, se elibereazã o nouã dovadã înlocuitoare cu valabilitatea de cel mult 30 de zile. Procedura continuã pânã la momentul în care se primeşte rãspunsul de la autoritatea competentã din statul membru, când se procedeazã la eliberarea permisului de conducere.
    (6) Preschimbarea permisului de conducere naţional eliberat de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. b) şi c), precum şi orice reînnoire sau înlocuire a acestuia se înregistreazã în permisul de conducere românesc prin înscrierea la rubrica "Restricţii" a codurilor europene armonizate 70, respectiv 71.
    ART. 8
    (1) Permisele de conducere naţionale eliberate de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1) ale membrilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare strãine, ale corespondenţilor de presã strãini, precum şi ale reprezentanţilor organizaţiilor economice, culturale sau ai altor asemenea organizaţii strãine, cu statut diplomatic, acreditaţi în România, pot fi preschimbate cu toate categoriile înscrise în acestea, indiferent de statul emitent.
    (2) Pentru preschimbarea permiselor de conducere prevãzute la alin. (1), solicitanţii depun urmãtoarele documente:
    a) permisul de conducere naţional eliberat de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1), în original, însoţit de traducerea legalizatã în limba românã a acestuia;
    b) documentul de identitate, în original şi în copie, respectiv paşaport diplomatic şi carte de identitate eliberatã de Ministerul Afacerilor Externe sau, dupã caz, paşaport de serviciu şi carte de identitate eliberatã de Ministerul Afacerilor Externe, precum şi documentul din care rezultã codul numeric personal atribuit de autoritãţile competente din România;
    c) fişa deţinãtorului permisului de conducere, completatã lizibil şi cu majuscule, care sã aibã ataşatã în spaţiul special destinat o fotografie color 3 x 4 cm/4 x 5 cm de datã recentã, precum şi semnãtura;
    d) fişa medicalã completatã de o unitate de asistenţã medicalã ambulatorie de specialitate autorizatã, cu menţionarea categoriilor pentru care solicitantul este apt de a conduce autovehicule;
    e) dovada achitãrii taxelor prevãzute de lege, aferente preschimbãrii permisului de conducere.
    (3) Dupã primirea şi verificarea actelor prevãzute la alin. (2) se restituie solicitantului documentul de identitate.
    ART. 9
    (1) Pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, fãrã susţinerea unui examen sau test, şi permisele de conducere naţionale deţinute de personalul aflat pe teritoriul României în misiune oficialã, sub egida unei organizaţii internaţionale interguvernamentale, indiferent de statul emitent.
    (2) Autoritatea competentã sã efectueze preschimbarea este serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiei prefectului pe a cãrei razã îşi au sediul autoritãţile publice care organizeazã misiunea.
    (3) Pentru preschimbarea permiselor de conducere, personalul prevãzut la alin. (1) depune documentele prevãzute la art. 8 alin. (2) lit. a), c), d) şi e), documentul de identitate sau paşaportul, în original şi în copie, precum şi un document emis de cãtre o autoritate/instituţie publicã din România din care sã rezulte cã acesta se aflã în misiune oficialã pe teritoriul României, sub egida unei organizaţii internaţionale interguvernamentale.
    (4) Dupã primirea şi verificarea actelor prevãzute la alin. (3) se restituie solicitantului documentul de identitate sau paşaportul prezentat.
    ART. 10
    Dupã preschimbarea permisului de conducere, instituţia prefectului remite autoritãţii competente a statului emitent permisul de conducere naţional vechi, prin adresã oficialã, în cuprinsul cãreia informeazã aceastã autoritate cu privire la efectuarea preschimbãrii.
    ART. 11
    (1) Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor este autorizatã sã întreprindã demersurile necesare pe lângã autoritãţile competente din statele în care este stabilit un numãr semnificativ de cetãţeni români, altele decât statele membre, în vederea încheierii, în condiţiile legii, a unor tratate bilaterale între România şi statele respective pentru preschimbarea reciprocã a permiselor de conducere.
    (2) Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor acordã statelor membre asistenţã în procesul de punere în aplicare a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere (reformatã), publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 403 din 30 decembrie 2006, şi face schimb de informaţii privind permisele de conducere pe care le-a eliberat, le-a schimbat, le-a înlocuit, le-a reînnoit sau le-a retras.
    ART. 12
    Permisele de conducere naţionale eliberate de autoritãţile statelor prevãzute la art. 2 alin. (1), aflate în curs de preschimbare la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, urmeazã fie procedura legalã în vigoare la data efectuãrii solicitãrii, prevãzutã de Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 1.480/2006 privind preschimbarea permiselor de conducere strãine cu documente similare româneşti, cu completãrile ulterioare, fie prevederile prezentului ordin, dacã acest lucru este în favoarea solicitantului.
    ART. 13
    Dispoziţiile din prezentul ordin referitoare la utilizarea reţelei permiselor de conducere a Uniunii Europene se aplicã de la data la care aceastã reţea devine operaţionalã.
    ART. 14
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 15
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. 16
    La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 1.480/2006 privind preschimbarea permiselor de conducere strãine cu documente similare româneşti, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 874 din 25 octombrie 2006, cu completãrile ulterioare.
                                       *
    Prezentul ordin transpune urmãtoarele prevederi din Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere (reformatã), publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 403 din 30 decembrie 2006:
    - art. 2 alin. (1);
    - art. 7 alin. (5) literele b), c) şi d);
    - art. 11 alin. (1), (3), (4) şi (5);
    - art. 15.

              Ministrul administraţiei
                   şi internelor,
               Constantin-Traian Igaş

    Bucureşti, 10 august 2011.
    Nr. 163.

    ANEXA 1

                                     LISTA
    cuprinzând statele membre emitente de permise de conducere naţionale ce pot fi schimbate fãrã examinarea sau testarea deţinãtorilor unor astfel de permise

    1. Regatul Belgiei
    2. Republica Cehã
    3. Regatul Danemarcei
    4. Republica Federalã Germania
    5. Republica Estonia
    6. Republica Elenã
    7. Regatul Spaniei
    8. Republica Francezã
    9. Irlanda
    10. Republica Italianã
    11. Republica Cipru
    12. Republica Letonia
    13. Republica Lituania
    14. Marele Ducat al Luxemburgului
    15. Republica Ungarã
    16. Republica Malta
    17. Regatul Ţãrilor de Jos
    18. Republica Austria
    19. Republica Polonã
    20. Republica Portughezã
    21. Republica Slovenia
    22. Republica Slovacã
    23. Republica Finlanda
    24. Regatul Suediei
    25. Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
    26. Republica Bulgaria
    27. Regatul Norvegiei
    28. Principatul Liechtenstein
    29. Islanda

    ANEXA 2

                                     LISTA
    cuprinzând statele membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere emitente de permise de conducere naţionale ce pot fi schimbate fãrã examinarea sau testarea deţinãtorilor unor astfel de permise

    1. Republica Africa de Sud
    2. Republica Albania
    3. Republica Armenia
    4. Republica Azerbaidjan
    5. Uniunea Bahamas
    6. Bahrain
    7. Republica Belarus
    8. Bosnia şi Herţegovina
    9. Republica Federativã a Braziliei
    10. Republica Cşte d'Ivoire
    11. Republica Croaţia
    12. Republica Cuba
    13. Emiratele Arabe Unite
    14. Republica Macedonia
    15. Federaţia Rusã
    16. Georgia
    17. Republica Cooperatistã Guyana
    18. Republica Islamicã Iran
    19. Statul Israel
    20. Republica Kazahstan
    21. Republica Kenya
    22. Republica Kârgâzã
    23. Statul Kuweit
    24. Republica Liberia
    25. Regatul Maroc
    26. Principatul Monaco
    27. Statul Mongoliei
    28. Muntenegru
    29. Republica Federalã Nigeria
    30. Republica Uzbekistan
    31. Republica Islamicã Pakistan
    32. Republica Filipinelor
    33. Republica Peru
    34. Republica Centrafricanã
    35. Republica Moldova
    36. Republica Congo
    37. Republica San Marino
    38. Republica Senegal
    39. Republica Serbia
    40. Republica Seychelles
    41. Confederaţia Elveţianã
    42. Republica Tadjikistan
    43. Republica Tunisianã
    44. Republica Turkmenistan
    45. Ucraina
    46. Republica Orientalã a Uruguayului
    47. Republica Zimbabwe

    ANEXA 3

                                     LISTA
    cuprinzând statele care nu sunt membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere emitente de permise de conducere naţionale ce pot fi schimbate fãrã examinarea sau testarea persoanelor posesoare ale unor astfel de permise

    1. Canada
    2. Republica Coreea
    3. Republica Arabã Egipt
    4. Regatul Haşemit al Iordaniei
    5. Japonia
    6. Republica Libanezã
    7. Republica Arabã Sirianã
    8. Statele Unite ale Americii
    9. Republica Turcia
    10. Republica Popularã Chinezã*)
---------
    *) Permisele emise de autoritãţile competente din Republica Popularã Chinezã se preschimbã cu permise de conducere româneşti valabile doar pentru categoria B, pânã la încheierea tratatului bilateral cu acest stat.


    ANEXA 4

                         - Model -
       FIŞA DEŢINÃTORULUI PERMISULUI DE CONDUCERE



                                                                                   (faţã)
┌──────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│Numele _____________________________________________ │ NUMÃRUL PERMISULUI DE │
│Prenumele___________________________________________ │ CONDUCERE/DATA ELIBERÃRII │
│ ├──────────────────────────────────┤
│Prenumele Tata______________________________________ │ (se completeazã de │
│ │ S.P.C.R.P.C.Î.V.) │
│pãrinţilor Mama_____________________________________ └───────────────┬─────────┬────────┤
│ │Categoria│ Data │
│Sex: M(masc.), F(fem.)_____ Nume anterior__________________________ │ │obţine- │
│ │ │rii │
│Data naşterii: (an, luna, zi) _____________________________________ ├─────────┼────────┤
│ │ │ │
│Locul naşterii: judeţ (sector) ______ localitate __________________ ├─────────┼────────┤
│ │ │ │
│ ţara ─────────────────────────────────────── ├─────────┼────────┤
│ │ │ │
│Domiciliul/: judeţ (sector) ______ localitate _____________________ ├─────────┼────────┤
│ │ │ │
│Reşedinţã str. _______________ nr. ________ bloc. _____________ ├─────────┼────────┤
│ │ │ │
│ scara ______________ apart. _________________________ ├─────────┼────────┤
│ │ │ │
│Cod numeric personal ______________________________________________ ├─────────┼────────┤
│ │ │ │
│Act identitate (felul, serie, numãrul) ____________________________ ├─────────┼────────┤
│ │ │ │
│Cetaţenie _________________________________________________________ ├─────────┼────────┤
│ │ │ │
│Profesie ____________________ ocupaţie ____________________________ ├─────────┴────────┤
│ │Numãrul permisului│
│Loc de muncã: organ tutelar, minister, etc ________________________ │ anterior/data │
│ │ elib. │
│ unitate _____________________________________________ ├──────────────────┤
│ │ │
│Telefon acasã: ________________ Telefon serviciu __________________ │ │
│ └──────────────────┤
│Menţiuni: Poarta ochelari de corecţie [] │
│ │
│Restricţii: Vehicul: adaptat infirmitãţii cu ambreiaj automatic │
│ Tractor [] Tramvai [] Troleibuz [] ┌─────────────────┐│
│ │ LOC PENTRU ││
│TIPUL OPERAŢIUNII Eliberare prima categorie [] │ FOTOGRAFIE ││
│ │ Mãrimea ││
│ Adãugare categorie [] │ 3,5 x 3,85 cm ││
│ Preschimbare [] │ color ││
│ Modificare [] Adresã [] Nume [] │ ││
│ Duplicat [] Pierdere-furt [] │ ││
│ Deteriorare [] └─────────────────┘│
│ Semnãtura Solicitant: ┌──────────────────────────────────────┐│
│ │ ││
│ └──────────────────────────────────────┘│
│ │
│Data: __________________________ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Gradul, numele şi prenumele lucrãtorului │
│care a completat fişa ____________________________ │
│ │
│Semnãtura lucrãtorului:____________________________ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
    * Semnãtura solicitantului va fi efectuatã cu pix sau cernealã de culoare neagrã



                                                            (verso)

                                          Datã în prezenţa mea,
                                          .....................
                                          .....................

                          DECLARAŢIE

    Subsemnatul(a), ....................., nãscut(ã) la data de ............... în .........., judeţul (sectorul) ........., fiul (fiica) ................. lui ............. şi al ..............., posesor al actului de identitate seria ........ nr. .............., cod numeric personal ..................., cu domiciliul în ........................, str. ................. nr. ......., bl. ......... sc. ......., et. ...., ap. ......, sectorul ......., cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere cã permisul de conducere seria ..............., emis de autoritatea competentã din judeţul (municipiul) ................., eliberat la data de ..................... şi valabil pentru categoria/categoriile ..................,
    a fost:
    - pierdut []
    - furat []
    Atât declar, susţin şi semnez personal în vederea eliberãrii unui nou permis de conducere valabil pentru categoria/categoriile .....................................................

    Data,
    ..............

    Semnãtura,
    ..............

                         ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016