Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 162 din 29 august 2018  pentru modificarea şi completarea Metodologiei de calcul al tarifelor aferente procesului de racordare la sistemele de transport şi distribuţie din sectorul gazelor naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 71/2018 privind aprobarea Metodologiei de calcul al tarifelor aferente procesului de racordare la sistemele de transport şi distribuţie din sectorul gazelor naturale şi pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 32/2017     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 162 din 29 august 2018 pentru modificarea şi completarea Metodologiei de calcul al tarifelor aferente procesului de racordare la sistemele de transport şi distribuţie din sectorul gazelor naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 71/2018 privind aprobarea Metodologiei de calcul al tarifelor aferente procesului de racordare la sistemele de transport şi distribuţie din sectorul gazelor naturale şi pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 32/2017

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 748 din 29 august 2018
    Având în vedere prevederile art. 130 alin. (1) lit. e),art. 138 alin. (1) lit. d^1) şi ale art. 148 alin. (1) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul dispoziţiilor art. 5 alin. (1) lit. b) şi art. 10 alin. (1) lit. l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite prezentul ordin.
    ART. I
    Metodologia de calcul al tarifelor aferente procesului de racordare la sistemele de transport şi distribuţie din sectorul gazelor naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 71/2018 privind aprobarea Metodologiei de calcul al tarifelor aferente procesului de racordare la sistemele de transport şi distribuţie din sectorul gazelor naturale şi pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 32/2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 386 din 4 mai 2018, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    Tarifele reglementate aferente procesului de racordare se stabilesc pe componente conform prevederilor prezentei metodologii."

    2. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Propunerile privind valorile componentelor ce intră în calculul tarifelor prevăzute la art. 1 se transmit de fiecare OS, defalcat pentru fiecare componentă a tarifului în parte, pe formatul fişei de calcul prevăzute în anexa nr. 1 sau al tabelelor din anexele nr. 2 şi 3, după caz."

    3. La articolul 14, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Costurile aferente componentei C_(A,OS) se estimează iniţial de către OS cu luarea în considerare a cerinţelor specifice fiecărei autorităţi. Valoarea finală a componentei C_(A,OS) se regularizează, după ce aceste costuri sunt cunoscute."

    4. La articolul 14, alineatul (5) se abrogă.
    5. La articolul 17, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(8) OTS stabileşte prin procedură proprie costul standard c_(s)T şi costul unitar c_(m)T, stabilite în funcţie de diametrul racordului, conform tabelului 2.b din anexa nr. 2."

    6. La articolul 17, alineatul (13) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(13) În cazul OTS:
    a) pentru capacităţi de măsurare peste 650 mc/h, componenta C_(S) se calculează cu formula:
    C_(S) = c_(m) x k,
    unde:
    c_(m) - costuri unitare, exprimate în mii lei/100 mc/h capacitate de măsurare;
    k - reprezintă raportul dintre capacitatea de măsurare a staţiei, exprimată în mc/h, şi 100 mc/h.
    OTS stabileşte componenta C_(S) în funcţie de tipul staţiei de reglare-măsurare şi de presiunea nominală conform tabelului nr. 3.b din anexa nr. 3;
    b) pentru capacităţi de măsurare sub 650 mc/h, OTS stabileşte componenta C_(S) în funcţie de tipul staţiei de reglare-măsurare şi de presiunea nominală, conform tabelului nr. 3.c din anexa nr. 3."

    7. La articolul 18, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) În cazul racordării la SD, valoarea componentei T_(U) este egală cu zero. Prin derogare de la prevederile art. 11 lit. e), costurile aferente componentei T_(U), începând cu data intrării în vigoare a tarifelor de racordare aprobate de ANRE, se recuperează prin tarifele reglementate de distribuţie aferente fiecărui OSD."

    8. Capitolul V„Dispoziţii finale“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    CAP. V
    Dispoziţii finale
    ART. 19
    (1) ANRE analizează propunerile transmise de OS şi în baza rezultatelor analizelor specifice aprobă valori pentru T_(C), T_(P), T_(V), T_(U), C_(E) şi C_(S),
    (2) Valoarea finală a componentelor tarifului de racordare care sunt influenţate de cerinţele specifice ale fiecărei autorităţi, respectiv C_(A,OS) şi C_(P), se stabileşte de către OS pe bază de deviz, calculat pentru fiecare solicitant, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
    (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pentru cazul în care soluţia tehnică de racordare la SD/ST stabileşte necesitatea montării unei SRM/SR/SM, valoarea tuturor componentelor ce intră în calculul tarifelor prevăzute la art. 1 este stabilită de OS, pe bază de deviz, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
    (4) Se exceptează de la prevederile alin. (3) componenta de tarif T_(U) aferentă racordării la SD, ale cărei costuri, începând cu data intrării în vigoare a tarifelor de racordare aprobate de ANRE, se recuperează prin tarifele reglementate de distribuţie aferente fiecărui OSD.
    ART. 20
    (1) Valoarea aprobată de ANRE pentru fiecare tarif/componentă de tarif este valoarea maximă admisă a fi utilizată de OS la calculul tarifelor prevăzute la art. 1.
    (2) La stabilirea valorii aprobate pentru fiecare tarif, respectiv componentă de tarif, ANRE ţine seama de:
    a) propunerile transmise de OS;
    b) datele raportate de OS pentru activitatea de racordare;
    c) numărul mediu de ore necesar realizării fiecărei activităţi din procesul de racordare;
    d) nivelul mediu al cheltuielilor salariale pentru personalul implicat în realizarea activităţilor aferente procesului de racordare.
    ART. 21
    (1) Pentru fiecare solicitant, OS calculează tariful de racordare prevăzut la art. 1 în conformitate cu prevederile prezentei metodologii şi verifică dacă valoarea obţinută pentru fiecare componentă de tarif este mai mică decât valoarea aprobată de ANRE.
    (2) În cazul în care valoarea unei componente de tarif determinată de OS este mai mare decât valoarea maximă aprobată de ANRE, OS utilizează valoarea aprobată de ANRE. În acest caz costurile înregistrate pentru activitatea de racordare sunt evidenţiate şi transmise trimestrial la ANRE în vederea evaluării oportunităţii, eficienţei şi eficacităţii lor.
    (3) Este interzis OS să practice în calculul tarifelor/ componentelor de tarife pentru racordare o rată de profit mai mare de 5%.
    ART. 22
    Tariful de racordare la SD/ST prevăzut în contractul de racordare emis de OS trebuie prezentat defalcat astfel încât să fie evidenţiate în mod distinct toate componentele prezentate la art. 13.
    ART. 23
    (1) În situaţia în care solicitantul alege un alt operator economic pentru realizarea activităţilor de proiectare şi/sau execuţie a instalaţiei de racordare, respectiv un verificator de proiecte atestat ANRE pentru verificarea documentaţiei tehnice/proiectului tehnic a/al instalaţiei de racordare, acesta prezintă OS oferta selectată cu costurile aferente.
    (2) Tariful de racordare la SD/ST se actualizează de OSD, conform prevederilor art. 10 alin. (5) din Regulamentul SD, sau, respectiv, de OTS, conform prevederilor art. 23 alin. (2) din Regulamentul ST, cu valorile prezentate de solicitant.
    (3) OS refuză oferta selectată de solicitant pentru o activitate aferentă activităţii de racordare în situaţia în care costul aferent ofertei depăşeşte valoarea componentei de tarif aprobată de ANRE.
    ART. 24
    (1) Pentru informarea solicitanţilor, OS are obligaţia să publice pe pagina proprie de internet şi să afişeze la nivelul fiecărui centru de relaţii cu publicul:
    a) nivelul componentelor sau tarifelor aferente procesului de racordare aprobate de ANRE, respectiv:
    (i) tariful de analiză a cererii de racordare la sistem;
    (ii) valoarea tarifului T_(V) de verificare a documentaţiei tehnice/proiectului tehnic a/al instalaţiei de racordare, conform prevederilor art. 160 alin. (1) din Lege;
    (iii) valoarea tarifului T_(P) de proiectare a instalaţiei de racordare, realizată de OS;
    (iv) valoarea elementelor de calcul al componentei de tarif C_(E) aferentă activităţilor de execuţie, prevăzute în tabelul 2.a din anexa nr. 2 în cazul OSD;
    (v) valoarea componentei de tarif T_(U) aferentă activităţilor de urmărire a lucrărilor, recepţiei tehnice şi punerii în funcţiune a instalaţiei de racordare;
    (vi) valoarea elementelor de calcul al componentei de tarif C_(S) aferentă costurilor PRM/PR/PM, conform tabelului 3.a din anexa nr. 3 în cazul OSD;
    b) valoarea estimativă a componentei T_(A), defalcată pe costurile estimative ale emiterii documentelor şi costurile proprii ale OS, respectiv C_(A,E) şi C_(A,OS).
    (2) Tariful de racordare se comunică solicitantului concomitent cu ATR sau ATP. Tariful de racordare comunicat are caracter estimativ, având în vedere că, la momentul emiterii ATR/ATP, nu este cunoscută valoarea finală a tuturor componentelor care intră în calculul tarifului de racordare.
    (3) Tariful de racordare se regularizează de OS în urma întocmirii documentelor justificative privind costurile finale ale lucrării.
    ART. 25
    Principiile de calcul al tarifului de analiză a cererii de racordare la ST şi al tarifului de racordare la ST din prezenta metodologie se utilizează şi în procesul de racordare la conductele din amonte, depozitele de înmagazinare subterană şi instalaţiile GNL.
    ART. 26
    OS au obligaţia de a transmite la ANRE, în vederea aprobării, propunerile de tarife/componente ale tarifelor conform prevederilor art. 10 şi 13, în termen de 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a prezentei metodologii.
    ART. 27
    (1) ANRE monitorizează rezultatele operatorilor din activitatea de racordare pe baza evidenţelor contabile reglementate înaintate de operatorii licenţiaţi şi ajustează valoarea tarifelor/componentelor tarifelor prevăzute la art. 1 ori de câte ori constată necesitatea revizuirii.
    (2) OS sunt obligaţi să transmită trimestrial la ANRE informaţii cu privire la tipul de racordări realizate, durata de realizare a racordărilor şi numărul de contestaţii privind tarifele stabilite de OS sau soluţia tehnică de alimentare, primite cu privire la racordările realizate, pe baza unei machete ce se publică pe pagina de internet a ANRE.
    ART. 28
    OS pot solicita revizuirea tarifelor aprobate, prezentând ANRE noile propuneri însoţite de documentaţia de fundamentare a acestora, cel mai devreme după 1 an de la data aprobării tarifelor.
    ART. 29
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta metodologie."

    9. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    10. În anexa nr. 2, tabelul 2.b se modifică şi va avea cuprinsul prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul ordin.
    11. În anexa nr. 3, tabelul 3.a se modifică şi va avea cuprinsul prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul ordin.
    12. În anexa nr. 3, tabelul 3.c se modifică şi va avea cuprinsul prevăzut în anexa nr. 4 la prezentul ordin.


    ART. II
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. III
    Titularii licenţelor de operare a sistemului de transport al gazelor naturale şi a sistemelor de distribuţie a gazelor naturale duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                    Dumitru Chiriţă

    Bucureşti, 29 august 2018.
    Nr. 162.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la metodologie)
    Fişă de calcul pentru componentele T_(C), C_(A,OS), T_(P), T_(V), T_(U)
    Tabelul 1

┌───┬──────────────┬───────┬─────────┬──────────┬────────┬───────┐
│ │ │Valoare│ │Durată │Timp │Valoare│
│ │Tipuri de │unitară│Nr. │medie │lucrat │totală │
│ │cheltuieli │[lei/ │salariaţi│activitate│total │[lei] │
│ │ │oră] │ │[ore] │[ore] │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │ │(1) │(2) │(3) │(4) = │(5) = │
│ │ │ │ │ │(2)*(3) │(1)*(4)│
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│1 │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │directe: │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│1.1│salariale │ │ │ │ │ │
│ │directe │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Salariat 1 │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Salariat 2... │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │privind │ │ │ │ │ │
│1.2│contribuţiile │ │ │ │ │ │
│ │la asigurările│ │ │ │ │ │
│ │sociale │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Salariat 1 │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Salariat 2... │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │privind │ │ │ │ │ │
│1.3│consumul de │ │ │ │ │ │
│ │materiale │ │ │ │ │ │
│ │directe │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Materiale 1 │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Materiale 2...│ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │privind │ │ │ │ │ │
│ │transportul la│ │ │ │ │ │
│ │şi de la locul│lei/ │ │ │Distanţa│ │
│1.4│de consum │km** │- │- │medie** │ │
│ │(inclusiv │ │ │ │[km] │ │
│ │combustibil în│ │ │ │ │ │
│ │limita a 7,5 │ │ │ │ │ │
│ │litri/100 km)*│ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │indirecte │ │ │ │ │ │
│ │(maximum 10% │ │ │ │ │ │
│ │din totalul │ │ │ │ │ │
│ │cheltuielilor │ │ │ │ │ │
│2 │directe, mai │ │ │ │ │ │
│ │puţin │ │ │ │ │ │
│ │cheltuielile │ │ │ │ │ │
│ │cu serviciile │ │ │ │ │ │
│ │prestate de │ │ │ │ │ │
│ │terţi) │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│2.1│Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │administrative│ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Cheltuieli cu │ │ │ │ │ │
│ │întreţinerea │ │ │ │ │ │
│2.2│şi │ │ │ │ │ │
│ │funcţionarea │ │ │ │ │ │
│ │utilajelor şi │ │ │ │ │ │
│ │echipamentelor│ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │ │
│ │aferente │ │ │ │ │ │
│ │activităţilor │ │ │ │ │ │
│ │de │ │ │ │ │ │
│2.3│registratură, │ │ │ │ │ │
│ │arhivare │ │ │ │ │ │
│ │fizică şi │ │ │ │ │ │
│ │electronică şi│ │ │ │ │ │
│ │clasare │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │Profitul │ │ │ │ │ │
│ │aferent unei │ │ │ │ │ │
│3 │rate a │ │ │ │ │ │
│ │profitului de │ │ │ │ │ │
│ │maximum 5% (3)│ │ │ │ │ │
│ │= Rp*(1 + 2) │ │ │ │ │ │
├───┼──────────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┤
│ │TARIF (1 + 2 +│ │ │ │ │ │
│ │3) │ │ │ │ │ │
└───┴──────────────┴───────┴─────────┴──────────┴────────┴───────┘


     * Nu se include în calcul la determinarea tarifului de analiză a cererii de racordare.
    ** Informaţii specifice punctului 1.4 din tabel.

    NOTE:
    1. În calculul componentelor T_(C), T_(V) nu se includ cheltuieli privind transportul.
    2. Contribuţiile la asigurările sociale se determină prin aplicarea coeficienţilor stabiliţi conform normelor legale în vigoare la data stabilirii tarifului aferent activităţii conexe.
    3. Cheltuielile privind transportul se determină prin înmulţirea costului mediu de deplasare pe kilometru cu distanţa medie de la punctul de lucru al operatorului la locurile de consum.
    4. La determinarea costului mediu de deplasare pe kilometru se au în vedere:
    a) valoarea medie a mijloacelor de transport utilizate în realizarea acestei activităţi;
    b) durata medie contabilă de amortizare;
    c) numărul mediu de kilometri parcurşi într-un an;
    d) un consum mediu de combustibil de maximum 7,5 litri/kilometru;
    e) valoarea medie a combustibilului;
    f) valoarea medie a costurilor de asigurare şi a altor taxe obligatorii aferente mijloacelor de transport implicate;
    g) costul mediu de întreţinere.



    ANEXA 2

    Tabelul 2.b

┌──────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┐
│ │Diametrul racordului │c_(s)T │c_(m)T │
│Nr. │ │[lei] │[lei/m] │
│crt. ├────────────┬────────────┼────────────┬────────────┼────────────┬────────────┤
│ │PE │OL │PE │OL │PE │OL │
│ │[mm] │[inch] │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ │Se │Se │ │ │ │ │
│ │completează │completează │ │ │ │ │
│ │de OS cu │de OS cu │ │ │ │ │
│1 │diametrele │diametrele │c_(s)T–PE1 │c_(s)T–OL1 │c_(m)T–PE1 │c_(m)T–OL1 │
│ │de conducte │de conducte │ │ │ │ │
│ │utilizate în│utilizate în│ │ │ │ │
│ │procesul de │procesul de │ │ │ │ │
│ │racordare. │racordare. │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│......│............│............│............│............│............│............│
├──────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│n │ │ │c_(s)T–PEn │c_(s)T–OLn │c_(m)T–PEn │c_(m)T–OLn │
└──────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┘




    ANEXA 3

    Tabelul 3.a

┌────┬────────────────┬───────┬─────────┐
│Nr. │Tipul postului/ │Debitul│C_(S) │
│crt.│staţiei de │maxim │[lei] │
│ │reglare-măsurare│[m^3/h]│ │
├────┼────────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │10 │C_(S)1 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │16 │C_(S)2 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │20 │C_(S)3 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │25 │C_(S)4 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │35 │C_(S)5 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │40 │C_(S)6 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │50 │C_(S)7 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │cu firidă şi │65 │C_(S)8 │
│1 │regulator ├───────┼─────────┤
│ │ │75 │C_(S)9 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │100 │C_(S)10 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │125 │C_(S)11 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │140 │C_(S)12 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │160 │C_(S)13 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │200 │C_(S)14 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │250 │C_(S)15 │
│ │ ├───────┼─────────┤
│ │ │500 │C_(S)16 │
├────┼────────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │100 │ │
│ │ ├───────┤ │
│ │ │140 │ │
│ │ ├───────┤ │
│ │ │160 │ │
│ │ ├───────┤ │
│ │SRM până la 650 │200 │ │
│2 │mc/h ├───────┤Se │
│ │ │250 │stabilesc│
│ │ ├───────┤pe bază │
│ │ │400 │de deviz.│
│ │ ├───────┤ │
│ │ │500 │ │
│ │ ├───────┤ │
│ │ │650 │ │
├────┼────────────────┼───────┤ │
│3 │SRM peste 650 mc│ │ │
│ │/h │ │ │
└────┴────────────────┴───────┴─────────┘




    ANEXA 4

    Tabelul 3.c

┌────────────────┬────────────┬────────┐
│Capacitatea de │Presiunea │Valoare │
│măsurare │nominală │[lei] │
│[mc/h] │[bar] │ │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│25 │25 │C_(S) │
│ │ │25–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│35 │25 │C_(S) │
│ │ │35–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│40 │25 │C_(S) │
│ │ │40–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│50 │25 │C_(S) │
│ │ │50–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│65 │25 │C_(S) │
│ │ │65–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│75 │25 │C_(S) │
│ │ │75–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│100 │25 │C_(S) │
│ │ │100–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│125 │25 │C_(S) │
│ │ │125–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│140 │25 │C_(S) │
│ │ │140–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│160 │25 │C_(S) │
│ │ │160–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│200 │25 │C_(S) │
│ │ │200–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│250 │25 │C_(S) │
│ │ │250–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│300 │25 │C_(S) │
│ │ │300–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│400 │25 │C_(S) │
│ │ │400–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│500 │25 │C_(S) │
│ │ │500–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│650 │25 │C_(S) │
│ │ │650–25 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│25 │40 │C_(S) │
│ │ │25–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│35 │40 │C_(S) │
│ │ │35–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│40 │40 │C_(S) │
│ │ │40–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│50 │40 │C_(S) │
│ │ │50–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│65 │40 │C_(S) │
│ │ │65–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│75 │40 │C_(S) │
│ │ │75–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│100 │40 │C_(S) │
│ │ │100–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│125 │40 │C_(S) │
│ │ │125–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│140 │40 │C_(S) │
│ │ │140–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│160 │40 │C_(S) │
│ │ │160–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│200 │40 │C_(S) │
│ │ │200–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│250 │40 │C_(S) │
│ │ │250–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│300 │40 │C_(S) │
│ │ │300–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│400 │40 │C_(S) │
│ │ │400–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│500 │40 │C_(S) │
│ │ │500–40 │
├────────────────┼────────────┼────────┤
│600 │40 │C_(S) │
│ │ │600–40 │
└────────────────┴────────────┴────────┘




    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016