Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 146 din 18 ianuarie 2018  pentru descrierea profilurilor prevăzute la art. 22 pct. J lit. a) din Normele metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, structura XML a mesajelor de activare a acestora, structura XML a fişierelor prevăzute la art. 22 pct. J lit. b) din Normele metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, precum şi categoriile de URL-uri utilizate în schimbul de informaţii cu sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 146 din 18 ianuarie 2018 pentru descrierea profilurilor prevăzute la art. 22 pct. J lit. a) din Normele metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, structura XML a mesajelor de activare a acestora, structura XML a fişierelor prevăzute la art. 22 pct. J lit. b) din Normele metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, precum şi categoriile de URL-uri utilizate în schimbul de informaţii cu sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 87 din 30 ianuarie 2018
    În temeiul art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
    având în vedere prevederile art. II alin (4) din Hotărârea Guvernului nr. 804/2017 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003,
    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se aprobă profilurile prevăzute la art. 22 pct. J lit. a) din Normele metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare norme metodologice, a căror descriere este prevăzută în anexa nr. 1.

    ART. 2
    Se aprobă structura XML a fişierelor prevăzute la art. 22 pct. J lit. b) din normele metodologice, precum şi structura XML a mesajelor de activare a profilurilor menţionate la art. 1, prevăzute în anexa nr. 2.

    ART. 3
    Se aprobă categoriile de URL-uri utilizate în schimbul de informaţii cu sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, denumit în continuare sistem informatic, prevăzute în anexa nr. 3.

    ART. 4
    Direcţia generală de informaţii fiscale, Direcţia generală de tehnologia informaţiei, direcţiile generale regionale ale finanţelor publice şi Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, precum şi unităţile subordonate acestora vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 5
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 6
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,
                    Mirela Călugăreanu

    Bucureşti, 18 ianuarie 2018.
    Nr. 146.
    ANEXA 1

    Profilurile prevăzute la art. 22 pct. J lit. a) din Normele metodologice  pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999  privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
    Profilul 0 reprezintă profilul în care aparatul de marcat electronic fiscal nu are obligaţia conectării la sistemul informatic. Acest profil este presetat de către producător sau activat prin importul unui fişier XML semnat, folosind certificatul digital al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
    Profilul 1 reprezintă profilul în care aparatul de marcat electronic fiscal are obligaţia de conectare şi transmitere date către sistemul informatic. Acest profil este activat prin importul unui fişier XML semnat folosind certificatul digital al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.


    ANEXA 2

    Structura XML a fişierelor prevăzute la art. 22 pct. J lit. b) din Normele metodologice pentru aplicarea
    Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici
    de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale,
    aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    precum şi structura XML a mesajelor de activare a profilurilor
    SECŢIUNEA I

    1. Structura XML a datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a) din anexa nr. 11 la normele metodologice se regăseşte la secţiunea II.1.
    2. Structura XML a datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. b) din anexa nr. 11 la normele metodologice se regăseşte la secţiunea II.2.
    3. Structura XML a datelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. a) din anexa nr. 11 la normele metodologice se regăseşte la secţiunea II.3
    4. Structura XML a datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. c) din anexa nr. 11 la normele metodologice se regăseşte la secţiunea II.4
    5. Structura XML a datelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) din anexa nr. 11 la normele metodologice pentru:
    a) aparate de marcat electronice fiscale utilizate în activitatea de schimb valutar se regăseşte la secţiunea II.5;
    b) aparate de marcat electronice fiscale utilizate în activitatea de taximetrie se regăseşte la secţiunea II.6;
    c) aparate de marcat electronice fiscale, altele decât cele de la lit. a) şi b), se regăseşte la secţiunea II.7.

    6. Structura XML a informaţiilor referitoare la pornirea/oprirea aparatului de marcat electronic fiscal, încetarea funcţionării acestuia în urma unor evenimente de tipul lipsă curent electric sau întrerupere conexiune la internet, precum şi cu privire la repunerea în funcţiune/reconectarea aparatului se regăseşte la secţiunea II.8.
    7. Structura XML a datelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. d) din anexa nr. 11 la normele metodologice se regăseşte la secţiunea II.9.
    8. Structura XML a mesajului de activare a profilurilor conform art. 3 alin. (3) din anexa nr. 11 la normele metodologice se regăseşte la secţiunea II.10.
    9. Structura XML a mesajului de trecere din profilul 1 în profilul 0 se regăseşte la secţiunea II.11.
    10. Structura XML a mesajului registru ce conţine numerele de ordine ale rapoartelor de închidere zilnică emise în perioada de raportare se regăseşte la secţiunea II.12.
    11. Transmiterea fişierelor XML se face conform celor prevăzute în secţiunea II.13.
    12. Nomenclatoarele folosite în cadrul fişierelor XML se regăsesc în secţiunea II.14
    SECŢIUNEA II.1


┌────┬────────┬──────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire│Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│secţiune│atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii│
│ │/atribut│ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │<msj> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR │ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr unic│ │
│ │ │ │ │ │de identificare al aparatului de│ │
│ │ │Identificator │ │ │marcat electronic fiscal │ │
│ │idM │unic mesaj │c(28) │DA │Următoarele 14 caractere: data │ │
│ │ │ │ │ │şi ora generării mesajului │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: numărul│ │
│ │ │ │ │ │raportului fiscal de închidere │ │
│ │ │ │ │ │zilnică │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │Secţiunea │
│ │ │ │ │ │ │va avea un│
│ │ │ │ │ │ │număr de │
│ │<bonSV> │Secţiune │ │ │ │apariţii │
│ │ │repetitivă │ │ │ │egal cu │
│ │ │ │ │ │ │numărul de│
│ │ │ │ │ │ │bonuri │
│ │ │ │ │ │ │tipărite. │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRRBBBB│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere = număr │ │
│ │ │ │ │ │unic de identificare al │ │
│ │ │ │ │ │aparatului de marcat electronic │ │
│ │ │ │ │ │fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 14 caractere: data │ │
│ │ │Numărul de │ │ │şi ora emitere bonuri │ │
│ │idB │identificare │C(32) │DA │Următoarele 4 caractere: numărul│ │
│ │ │al bonului │ │ │raportului fiscal de închidere │ │
│ │ │fiscal │ │ │zilnică din care face parte │ │
│ │ │ │ │ │bonul fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: număr │ │
│ │ │ │ │ │de ordine bon fiscal la nivelul │ │
│ │ │ │ │ │zilei de lucru │ │
│ │ │ │ │ │Trebuie să fie unic pe aparatul │ │
│ │ │ │ │ │de marcat electronic fiscal. │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Moneda în care│ │ │ │ │
│ │moneda_i│a fost │C(3) │DA │Nomenclator monede │ │
│ │ │încasată suma │ │ │ │ │
│ │ │de la client │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │suma_i │Suma încasată │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │de la client │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Moneda în care│ │ │ │ │
│ │moneda_p│a fost plătită│C(3) │DA │Nomenclator monede │ │
│ │ │suma │ │ │ │ │
│ │ │clientului │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │suma_p │Suma plătită │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │clientului │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Comision │ │ │ │ │
│ │com │practicat │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │aferent sumei │ │ │ │ │
│ │ │tranzacţionate│ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │Valoarea totTva este egală cu │ │
│ │totTva │totală a taxei│N(20.2)│DA │însumarea valorilor tva din │ │
│ │ │pe valoare │ │ │secţiunea cote. │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │<cote> │Secţiune │ │ │Cel puţin o apariţie dacă │ │
│ │ │repetitivă │ │ │totTva>0 │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │cota_com│Nivel cotă TVA│N(2) │DA │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoarea taxei│ │ │ │ │
│ │tva │pe valoare │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │</cote> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │</bonSV>│ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼──────────┤
│ │</msj> │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴──────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────────────┴──────────┘


    SECŢIUNEA II.2


┌────┬────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────────────┬───────────┐
│Nr. │Denumire│Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│secţiune│atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii │
│ │/atribut│ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │<msj> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR │ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr unic│ │
│ │ │ │ │ │de identificare al aparatului de│ │
│ │ │Identificator│ │ │marcat electronic fiscal │ │
│ │idM │unic mesaj │c(28) │DA │Următoarele 14 caractere: dată │ │
│ │ │ │ │ │şi oră emitere mesaj │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: numărul│ │
│ │ │ │ │ │raportului fiscal de închidere │ │
│ │ │ │ │ │zilnică │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │Secţiunea │
│ │ │ │ │ │ │va avea un │
│ │ │ │ │ │ │număr de │
│ │<bonT> │Secţiune │ │ │ │apariţii │
│ │ │repetitivă │ │ │ │egal cu │
│ │ │ │ │ │ │numărul de │
│ │ │ │ │ │ │bonuri │
│ │ │ │ │ │ │tipărite. │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRRBBBB│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere = număr │ │
│ │ │ │ │ │unic de identificare al │ │
│ │ │ │ │ │aparatului de marcat electronic │ │
│ │ │ │ │ │fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 14 caractere: dată │ │
│ │ │Numărul de │ │ │şi oră emitere bonuri fiscale │ │
│ │idB │identificare │C(32) │DA │Următoarele 4 caractere: numărul│ │
│ │ │al bonului │ │ │raportului fiscal de închidere │ │
│ │ │fiscal │ │ │zilnică din care face parte │ │
│ │ │ │ │ │bonul fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: număr │ │
│ │ │ │ │ │de ordine bon fiscal la nivelul │ │
│ │ │ │ │ │zilei de lucru │ │
│ │ │ │ │ │Trebuie să fie unic pe aparatul │ │
│ │ │ │ │ │de marcat electronic fiscal. │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │nrC │Numărul │N(3) │DA │ │ │
│ │ │cursei │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │totB │totală a │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │serviciului │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │ │totală a │ │ │Valoarea totTva este egală cu │ │
│ │totTva │taxei pe │N(20.2)│DA │însumarea valorilor tva din │ │
│ │ │valoare │ │ │secţiunea cote. │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │Se │
│ │ │ │ │ │ │completează│
│ │ │ │ │ │ │câte o │
│ │ │Secţiune │ │ │ │secţiune │
│ │<cote> │repetitivă │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │ │fiecare │
│ │ │ │ │ │ │cotă │
│ │ │ │ │ │ │existentă │
│ │ │ │ │ │ │pe bon. │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │cota │Nivel cotă │N(2) │DA │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │tva │taxei pe │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │valoare │ │ │ │ │
│ │ │adaugată │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │</cote> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │</bonT> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │</msj> │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────────────┴───────────┘


    SECŢIUNEA II.3


┌────┬────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────────────┬───────────┐
│Nr. │Denumire│Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│secţiune│atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii │
│ │/atribut│ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │<msj> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR │ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr unic│ │
│ │ │ │ │ │de identificare al aparatului de│ │
│ │ │Identificator│ │ │marcat electronic fiscal │ │
│ │idM │unic mesaj │c(28) │DA │Următoarele 14 caractere: dată │ │
│ │ │ │ │ │şi oră emitere mesaj │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: numărul│ │
│ │ │ │ │ │raportului fiscal de închidere │ │
│ │ │ │ │ │zilnică. │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Secţiune │ │ │Secţiunea va avea un număr de │ │
│ │<bon> │repetitivă │ │ │apariţii egal cu numărul de │ │
│ │ │ │ │ │bonuri tipărite. │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRRBBBB│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr unic│ │
│ │ │ │ │ │de identificare al aparatului de│ │
│ │ │ │ │ │marcat electronic fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 14 caractere: data │ │
│ │ │Numărul de │ │ │şi ora emiterii bonului fiscal │ │
│ │ │identificare │ │ │Următoarele 4 caractere: numărul│ │
│ │idB │al bonului │C(32) │DA │raportului fiscal de închidere │ │
│ │ │fiscal │ │ │zilnică din care face parte │ │
│ │ │ │ │ │bonul fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: număr │ │
│ │ │ │ │ │de ordine bon fiscal la nivelul │ │
│ │ │ │ │ │zilei de lucru │ │
│ │ │ │ │ │Trebuie să fie unic pe aparatul │ │
│ │ │ │ │ │de marcat electronic fiscal. │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │totB │totală a │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │bonului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │ │totală a │ │ │Valoarea totTva este egală cu │ │
│ │totTva │taxei pe │N(20.2)│DA │însumarea valorilor TVA din │ │
│ │ │valoarea │ │ │secţiunea cote. │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │Se │
│ │ │ │ │ │ │completează│
│ │ │ │ │ │ │câte o │
│ │ │Secţiune │ │ │ │secţiune │
│ │<cote> │repetitivă │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │ │fiecare │
│ │ │ │ │ │ │cotă │
│ │ │ │ │ │ │existentă │
│ │ │ │ │ │ │pe bon. │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │cota │Nivel cotă │N(2) │DA │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │tva │taxei pe │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │valoarea │ │ │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │</cote> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │</bon> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │</msj> │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────────────┴───────────┘


    SECŢIUNEA II.4


┌────┬────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────────────┬───────────┐
│Nr. │Denumire│Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│secţiune│atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii │
│ │/atribut│ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │<msj> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR │ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr unic│ │
│ │ │ │ │ │de identificare al aparatului de│ │
│ │ │Identificator│ │ │marcat electronic fiscal │ │
│ │idM │unic mesaj │c(28) │DA │Următoarele 14 caractere: dată │ │
│ │ │ │ │ │şi oră emitere mesaj │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: numărul│ │
│ │ │ │ │ │raportului fiscal de închidere │ │
│ │ │ │ │ │zilnică │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Secţiune │ │ │Secţiunea va avea un număr de │ │
│ │<bon> │repetitivă │ │ │apariţii egal cu numărul de │ │
│ │ │ │ │ │bonuri tipărite. │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRRBBBB│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr unic│ │
│ │ │ │ │ │de identificare al aparatului de│ │
│ │ │ │ │ │marcat electronic fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 14 caractere: data │ │
│ │ │Numărul de │ │ │şi ora emiterii bonului fiscal │ │
│ │ │identificare │ │ │Următoarele 4 caractere: numărul│ │
│ │idB │al bonului │C(32) │DA │raportului fiscal de închidere │ │
│ │ │fiscal │ │ │zilnică din care face parte │ │
│ │ │ │ │ │bonul fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: număr │ │
│ │ │ │ │ │de ordine bon fiscal la nivelul │ │
│ │ │ │ │ │zilei de lucru │ │
│ │ │ │ │ │Trebuie să fie unic pe aparatul │ │
│ │ │ │ │ │de marcat electronic fiscal. │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Numărul │ │ │ │ │
│ │nrC │cursei │C(10) │DA │ │ │
│ │ │aeriene │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │totB │totală a │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │bonului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │ │totală a │ │ │Valoarea totTva este egală cu │ │
│ │totTva │taxei pe │N(20.2)│DA │însumarea valorilor TVA din │ │
│ │ │valoare │ │ │secţiunea cote. │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │Se │
│ │ │ │ │ │ │completează│
│ │ │ │ │ │ │câte o │
│ │ │Secţiune │ │ │ │secţiune │
│ │<cote> │repetitivă │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │ │fiecare │
│ │ │ │ │ │ │cotă │
│ │ │ │ │ │ │existentă │
│ │ │ │ │ │ │pe bon. │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │cota │Nivel cotă │N(2) │DA │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │tva │taxei pe │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │valoare │ │ │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │</cote> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │</bon> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────────┼───────────┤
│ │</msj> │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────────────┴───────────┘


    SECŢIUNEA II.5


┌────┬─────────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire │Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│secţiune/ │atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii│
│ │atribut │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<msj> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr │ │
│ │ │ │ │ │unic de identificare al │ │
│ │ │ │ │ │aparatului de marcat │ │
│ │idM │Identificator│c(28) │DA │electronic fiscal │ │
│ │ │unic mesaj │ │ │Următoarele 14 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │dată şi oră generare mesaj │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │numărul raportului fiscal de│ │
│ │ │ │ │ │închidere zilnică │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<rSV> │O apariţie │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere = număr│ │
│ │ │ │ │ │unic de identificare aparat │ │
│ │ │Numărul de │ │ │de marcat electronic fiscal │ │
│ │ │identificare │ │ │Următoarele 14 caractere: │ │
│ │ │al raportului│ │ │dată şi oră emitere raport │ │
│ │idR │fiscal de │C(28) │DA │fiscal de închidere zilnică │ │
│ │ │închidere │ │ │Următoarele 4 caractere: │ │
│ │ │zilnică │ │ │numărul raportului fiscal de│ │
│ │ │ │ │ │închidere zilnică generat │ │
│ │ │ │ │ │Trebuie să fie unic pe │ │
│ │ │ │ │ │aparatul de marcat │ │
│ │ │ │ │ │electronic fiscal. │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │nrA │Număr avarii │N(3) │DA │Numărul de secţiuni av = nrA│ │
│ │ │(reset RAM) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr bonuri │ │ │ │ │
│ │ │emise │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │nrB │raportului │N(10) │DA │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │ │totală a │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │totB │aferente │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr bonuri │ │ │ │ │
│ │ │emise │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │nrBC │zilnică având│N(10) │ │ │ │
│ │ │înscris codul│ │ │ │ │
│ │ │de │ │ │ │ │
│ │ │înregistrare │ │ │ │ │
│ │ │fiscală în │ │ │ │ │
│ │ │scopuri de │ │ │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Numărul │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de anulare │ │ │ │ │
│ │ │efectuate în │ │ │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │nrAn │bonurilor │N(10) │DA │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Suma totală │ │ │ │ │
│ │ │aferentă │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de anulare │ │ │ │ │
│ │totA │efectuate în │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Numărul │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de reducere │ │ │ │ │
│ │ │efectuate în │ │ │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │nrR │bonurilor │N(10) │DA │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Suma totală │ │ │ │ │
│ │ │aferentă │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de reducere │ │ │ │ │
│ │totR │efectuate în │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Numărul │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de majorare │ │ │ │ │
│ │ │efectuate în │ │ │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │nrM │bonurilor │N(10) │DA │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Suma totală │ │ │ │ │
│ │ │aferentă │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de majorare │ │ │ │ │
│ │totM │efectuate în │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul taxei│ │ │ │ │
│ │totTva │pe valoare │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Sume de │ │ │ │ │
│ │ │serviciu │ │ │ │ │
│ │sume_serv_in │declarate la │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │începerea │ │ │ │ │
│ │ │zilei de │ │ │ │ │
│ │ │lucru │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Sume de │ │ │ │ │
│ │ │serviciu │ │ │ │ │
│ │sume_serv_out│declarate la │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │sfârşitul │ │ │ │ │
│ │ │zilei de │ │ │ │ │
│ │ │lucru │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul │ │ │ │ │
│ │ │comisionului │ │ │ │ │
│ │totC │încasat din │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │cumpărare şi │ │ │ │ │
│ │ │vânzare de │ │ │ │ │
│ │ │valută │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │Gruparea │
│ │ │ │ │ │ │(tipAct, │
│ │<act> │Secţiune │ │ │Cel puţin o secţiune dacă │mon, │
│ │ │repetitivă │ │ │nrB-nrBA> 0 │cota_act) │
│ │ │ │ │ │ │trebuie să│
│ │ │ │ │ │ │fie unică.│
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │tipAct │Tipul │N(1) │DA │1= vânzare 2 = cumpărare │ │
│ │ │operaţiunii │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul │ │ │ │ │
│ │ │sumelor │ │ │ │ │
│ │ │încasate din │ │ │ │ │
│ │totAct │cumpărarea/ │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │vânzarea de │ │ │ │ │
│ │ │valută, │ │ │ │ │
│ │ │inclusiv │ │ │ │ │
│ │ │comision │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Total │ │ │ │ │
│ │ │comision │ │ │ │ │
│ │totCom │încasat din │N(20,2)│DA │ │ │
│ │ │cumpărarea/ │ │ │ │ │
│ │ │vânzarea de │ │ │ │ │
│ │ │valută │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │mon │Moneda │C(3) │DA │Nomenclator │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Nivel cotă de│ │ │Dacă totCom>0 atunci │ │
│ │cota_act │TVA │N(2) │ │cota_act este diferit de │ │
│ │ │ │ │ │nul. │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</act> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<av> │Secţiune │ │ │ │ │
│ │ │repetitivă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │data │Oră avarie │C(19) │DA │zz.ll.aaaa HH24:mi:ss │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</av> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<pl> │Secţiune │ │ │ │ │
│ │ │repetitivă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │tipP │Modalitate de│N(2) │DA │Nomenclator │ │
│ │ │plată │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul sumei│ │ │ │ │
│ │valPl │plătite de │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │client │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Moneda în │ │ │ │ │
│ │monPl │care s-a │C(3) │DA │Nomenclator │ │
│ │ │făcut plata │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</pl> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</rSV> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</msj> │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────────┴──────────┘


    SECŢIUNEA II.6


┌────┬──────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire │Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│secţiune/ │atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii│
│ │atribut │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<msj> │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr │ │
│ │ │ │ │ │unic de identificare aparat │ │
│ │ │Identificator│ │ │de marcat electronic fiscal │ │
│ │idM │unic mesaj │c(28) │DA │Următoarele 14 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │dată şi oră generare mesaj │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │numărul raportului fiscal de│ │
│ │ │ │ │ │închidere zilnică │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<rT> │O apariţie │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere = număr│ │
│ │ │ │ │ │de identificare aparat de │ │
│ │ │Numărul de │ │ │marcat electronic fiscal │ │
│ │ │identificare │ │ │Următoarele 14 caractere: │ │
│ │ │al raportului│ │ │dată şi oră emitere raport │ │
│ │idR │fiscal de │C(28) │DA │fiscal de închidere zilnică │ │
│ │ │închidere │ │ │Următoarele 4 caractere: │ │
│ │ │zilnică │ │ │numărul raportului fiscal de│ │
│ │ │ │ │ │închidere zilnică generat │ │
│ │ │ │ │ │Trebuie să fie unic pe │ │
│ │ │ │ │ │aparatul de marcat │ │
│ │ │ │ │ │electronic fiscal. │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │nrAv │Număr avarii │N(3) │DA │nrAv este egal cu numărul de│ │
│ │ │(reset RAM) │ │ │secţiuni av. │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr bonuri │ │ │ │ │
│ │ │emise │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │nrB │raportului │N(10) │DA │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │ │totală a │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │valB │aferente │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul taxei│ │ │ │ │
│ │ │pe valoarea │ │ │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
│ │totTva │rezultat din │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │totalul │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │ │fiscale emise│ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr bonuri │ │ │ │ │
│ │ │emise având │ │ │ │ │
│ │ │înscris codul│ │ │ │ │
│ │nrBC │de │N(10) │DA │ │ │
│ │ │înregistrare │ │ │ │ │
│ │ │fiscală în │ │ │ │ │
│ │ │scopuri de │ │ │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoare │ │ │ │ │
│ │ │totală a │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │din totalul │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │valBC │fiscale emise│N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │având înscris│ │ │ │ │
│ │ │codul de │ │ │ │ │
│ │ │înregistrare │ │ │ │ │
│ │ │fiscală în │ │ │ │ │
│ │ │scopuri de │ │ │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul taxei│ │ │ │ │
│ │ │pe valoarea │ │ │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
│ │ │rezultat din │ │ │ │ │
│ │ │totalul │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │totTVA_cui│fiscale ce au│N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │înscris codul│ │ │ │ │
│ │ │de │ │ │ │ │
│ │ │înregistrare │ │ │ │ │
│ │ │fiscală în │ │ │ │ │
│ │ │scopuri de │ │ │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul │ │ │ │ │
│ │totD │distanţei │N(10.2)│DA │ │ │
│ │ │parcurse (în │ │ │ │ │
│ │ │km) │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul │ │ │ │ │
│ │ │distanţei │ │ │ │ │
│ │totDC │parcurse │N(10.2)│DA │ │ │
│ │ │având │ │ │ │ │
│ │ │călători (în │ │ │ │ │
│ │ │km) │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<coteZ> │Secţiune │ │ │ │ │
│ │ │repetitivă │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │cota │Nivel cotă │N(2) │DA │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul taxei│ │ │ │ │
│ │ │pe valoarea │ │ │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
│ │ │rezultat din │ │ │ │ │
│ │tva │totalul │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │ │fiscale emise│ │ │ │ │
│ │ │defalcată pe │ │ │ │ │
│ │ │cotă de TVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul taxei│ │ │ │ │
│ │ │pe valoarea │ │ │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
│ │ │rezultat din │ │ │ │ │
│ │ │totalul │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │ │fiscale ce au│ │ │ │ │
│ │tva_cui │înscris codul│N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │de │ │ │ │ │
│ │ │înregistrare │ │ │ │ │
│ │ │fiscală în │ │ │ │ │
│ │ │scopuri de │ │ │ │ │
│ │ │TVA, │ │ │ │ │
│ │ │defalcată pe │ │ │ │ │
│ │ │cotă de TVA │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</coteZ> │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<av> │Secţiune │ │ │ │ │
│ │ │repetitivă │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ora_avarie│Oră avarie │C(19) │DA │zz.ll.aaaa HH24:mi:ss │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</av> │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<ut> │Secţiune │ │ │Cel puţin o apariţie │ │
│ │ │repetitivă │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Identificator│ │ │ │ │
│ │idU │persoană care│C(5) │DA │ │ │
│ │ │utilizează │ │ │ │ │
│ │ │taximetrul │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul │ │ │ │ │
│ │ │distanţei │ │ │ │ │
│ │totDU │parcurse (în │N(10.2)│DA │ │ │
│ │ │km) de către │ │ │ │ │
│ │ │taximetrist │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul │ │ │ │ │
│ │ │distanţei │ │ │ │ │
│ │ │parcurse │ │ │ │ │
│ │totDCU │având │N(10.2)│DA │ │ │
│ │ │călători de │ │ │ │ │
│ │ │către │ │ │ │ │
│ │ │taximetrist │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │ │totală │ │ │ │ │
│ │totalBU │încasată de │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │către │ │ │ │ │
│ │ │taximetrist │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<curse> │Secţiune │ │ │ │ │
│ │ │repetitivă │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │nr_cursa │Numărul │C(20) │DA │ │ │
│ │ │cursei │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</curse> │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</ut> │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<set> │Secţiune │ │ │ │ │
│ │ │repetitivă │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr aferent│ │ │1 - Zi │ │
│ │nrSet │setului de │N(1) │DA │2 - Noapte │ │
│ │ │tarif │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │tarif │tarifului │N(3.2) │DA │ │ │
│ │ │aplicat │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul sumei│ │ │ │ │
│ │ │plătite de │ │ │ │ │
│ │totSet │client │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │ │tarifului │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Total │ │ │ │ │
│ │ │distanţă │ │ │ │ │
│ │ │parcursă │ │ │ │ │
│ │totDS │având │N(10.2)│DA │ │ │
│ │ │călători │ │ │ │ │
│ │ │aferentă │ │ │ │ │
│ │ │tarifului │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</set> │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</rT> │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</msj> │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────────┴──────────┘


    SECŢIUNEA II.7


┌────┬─────────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire │Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│element/ │atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii│
│ │atribut │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<msj> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr │ │
│ │ │ │ │ │unic de identificare aparat │ │
│ │ │Identificator│ │ │de marcat electronic fiscal │ │
│ │idM │unic mesaj │c(28) │DA │Următoarele 14 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │dată şi oră generare mesaj │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │numărul raportului fiscal de│ │
│ │ │ │ │ │închidere zilnică │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<rB> │O apariţie │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere = număr│ │
│ │ │ │ │ │unic de identificare al │ │
│ │ │ │ │ │aparatului de marcat │ │
│ │ │Numărul de │ │ │electronic fiscal │ │
│ │ │identificare │ │ │Următoarele 14 caractere: │ │
│ │idR │al raportului│C(28) │DA │dată şi oră emitere raport │ │
│ │ │fiscal de │ │ │fiscal de închidere zilnică │ │
│ │ │închidere │ │ │Următoarele 4 caractere: │ │
│ │ │zilnică │ │ │numărul raportului fiscal de│ │
│ │ │ │ │ │închidere zilnică generat │ │
│ │ │ │ │ │Trebuie să fie unic pe │ │
│ │ │ │ │ │aparatul de marcat │ │
│ │ │ │ │ │electronic fiscal. │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │nrAv │Număr avarii │N(3) │DA │nrA este egal cu numărul de │ │
│ │ │(reset RAM) │ │ │secţiuni av. │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr bonuri │ │ │ │ │
│ │ │emise │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │nrB │raportului │N(10) │DA │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │ │totală a │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │totB │aferente │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr bonuri │ │ │ │ │
│ │ │emise │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │nrBC │zilnică având│N(10) │DA │ │ │
│ │ │înscris codul│ │ │ │ │
│ │ │de │ │ │ │ │
│ │ │înregistrare │ │ │ │ │
│ │ │fiscală în │ │ │ │ │
│ │ │scopuri de │ │ │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoare │ │ │ │ │
│ │ │totală │ │ │ │ │
│ │ │operaţiuni │ │ │ │ │
│ │ │rezultată din│ │ │ │ │
│ │ │totalul │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │totBC │fiscale ce au│N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │înscris codul│ │ │ │ │
│ │ │de │ │ │ │ │
│ │ │înregistrare │ │ │ │ │
│ │ │fiscală în │ │ │ │ │
│ │ │scopuri de │ │ │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Numărul │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de anulare │ │ │ │ │
│ │ │efectuate în │ │ │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │nrA │bonurilor │N(10) │DA │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Suma totală │ │ │ │ │
│ │ │aferentă │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de anulare │ │ │ │ │
│ │totA │efectuate în │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Numărul │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de reducere │ │ │ │ │
│ │ │efectuate în │ │ │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │nrR │bonurilor │N(10) │DA │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Suma totală │ │ │ │ │
│ │ │aferentă │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de reducere │ │ │ │ │
│ │totR │efectuate în │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Numărul │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de majorare │ │ │ │ │
│ │ │efectuate în │ │ │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │nrM │bonurilor │N(10) │DA │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
│ │ │aferente │ │ │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Suma totală │ │ │ │ │
│ │ │aferentă │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │ │de majorare │ │ │ │ │
│ │totM │efectuate în │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │timpul │ │ │ │ │
│ │ │tipăririi │ │ │ │ │
│ │ │bonurilor │ │ │ │ │
│ │ │fiscale │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul taxei│ │ │ │ │
│ │totTva │pe valoarea │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul taxei│ │ │ │ │
│ │ │pe valoarea │ │ │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
│ │ │rezultat din │ │ │ │ │
│ │ │bonurile ce │ │ │ │ │
│ │totTvaC │au înscris │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │codul de │ │ │ │ │
│ │ │înregistrare │ │ │ │ │
│ │ │fiscală în │ │ │ │ │
│ │ │scopuri de │ │ │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoare alte │ │ │ │ │
│ │ │taxe ce nu se│ │ │ │ │
│ │ │cuprind în │ │ │ │ │
│ │totTaxe │baza de │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │impozitare a │ │ │ │ │
│ │ │taxei pe │ │ │ │ │
│ │ │valoarea │ │ │ │ │
│ │ │adăugată │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoare │ │ │ │ │
│ │totNet │operaţiuni │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │scutite │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Sume de │ │ │ │ │
│ │ │serviciu │ │ │ │ │
│ │sume_serv_in │declarate la │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │începerea │ │ │ │ │
│ │ │zilei de │ │ │ │ │
│ │ │lucru │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Sume de │ │ │ │ │
│ │ │serviciu │ │ │ │ │
│ │sume_serv_out│declarate la │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │sfârşitul │ │ │ │ │
│ │ │zilei de │ │ │ │ │
│ │ │lucru │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Moneda de │ │ │ │ │
│ │ │referinţă a │ │ │ │ │
│ │monRef │aparatului de│C(3) │DA │Nomenclator monede │ │
│ │ │marcat │ │ │ │ │
│ │ │electronic │ │ │ │ │
│ │ │fiscal │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Secţiune │ │ │Secţiunea are cel puţin o │ │
│ │<pl> │repetitivă │ │ │apariţie pentru totB> 0. │ │
│ │ │ │ │ │Altfel lipseşte. │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │tipP │Modalitate de│N(2) │DA │Nomenclator │ │
│ │ │plată │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Totalul sumei│ │ │ │ │
│ │valPl │plătite de │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │client │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Moneda în │ │ │ │ │
│ │monPl │care s-a │C(3) │DA │Nomenclator │ │
│ │ │făcut plata │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</pl> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<coteZ> │Secţiune │ │ │Secţiunea apare pentru │ │
│ │ │repetitivă │ │ │fiecare cotă existentă. │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │cota │Nivel cotă de│N(2) │DA │ │ │
│ │ │TVA │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Valoarea │ │ │ │ │
│ │ │totală a │ │ │ │ │
│ │ │operaţiunilor│ │ │ │ │
│ │valOp │cărora li se │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │aplică │ │ │ │ │
│ │ │nivelul de │ │ │ │ │
│ │ │cotă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │tva │Total tva/ │N(20.2)│DA │ │ │
│ │ │cotă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</coteZ> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<av> │Secţiune │ │ │ │ │
│ │ │repetitivă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │data │Dată avarie │C(19) │DA │zz.ll.aaaa HH24:mi:ss │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</av> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</rB> │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</msj> │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────────┴──────────┘


    SECŢIUNEA II.8


┌────┬────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire│Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│element/│atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii│
│ │atribut │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<msj> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSSRRRR│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: număr │ │
│ │ │ │ │ │unic de identificare al │ │
│ │ │ │ │ │aparatului de marcat │ │
│ │idM │Identificator│C(28) │DA │electronic fiscal │ │
│ │ │unic mesaj │ │ │Următoarele 14 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │dată şi oră generare mesaj │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 4 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │numărul raportului fiscal de│ │
│ │ │ │ │ │închidere zilnică │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<mE> │Maximum o │ │ │ │ │
│ │ │apariţie │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr bonuri │ │ │ │ │
│ │ │emise în │ │ │ │ │
│ │nrB │perioada în │N(10) │DA │ │ │
│ │ │care are loc │ │ │ │ │
│ │ │evenimentul │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │<ev> │Secţiune │ │ │Cel puţin o apariţie │ │
│ │ │repetitivă │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │dataI │Dată început │C(19) │DA │zz.ll.aaaa HH24:mi:ss │ │
│ │ │eveniment │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │dataF │Dată sfârşit │C(19) │DA │zz.ll.aaaa HH24:mi:ss │ │
│ │ │eveniment │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │tipE │Tipul │N(1) │DA │1 – lipsă curent │ │
│ │ │evenimentului│ │ │2 – lipsă conexiune internet│ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</ev> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</mE> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │</msj> │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────────┴──────────┘


    SECŢIUNEA II.9


┌────┬────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire│Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│element/│atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii│
│ │atribut │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │<msj> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSS│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │număr unic de │ │
│ │ │Identificator│ │ │identificare al │ │
│ │idM │unic mesaj │C(24) │DA │aparatului de marcat │ │
│ │ │ │ │ │electronic fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 14 │ │
│ │ │ │ │ │caractere: dată şi oră │ │
│ │ │ │ │ │generare mesaj │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │</msj> │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────┴──────────┘


    SECŢIUNEA II.10


┌────┬────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire│Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│element/│atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii│
│ │atribut │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │<mP> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSS│ │
│ │ │ │ │ │Identificator unic de │ │
│ │ │Identificator│ │ │identificare al │ │
│ │idM │unic mesaj │C(24) │DA │aparatului de marcat │ │
│ │ │ │ │ │electronic fiscal, an │ │
│ │ │ │ │ │lună zi oră minut │ │
│ │ │ │ │ │secundă │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Tipul profilului pe care│ │
│ │ │ │ │ │trebuie să îl execute │ │
│ │ │ │ │ │aparatul de marcat │ │
│ │ │ │ │ │electronic fiscal: │ │
│ │ │ │ │ │0 - aparatul de marcat │ │
│ │ │ │ │ │electronic fiscal nu are│ │
│ │ │Tipul │ │ │obligaţia conectării la │ │
│ │tipP │profilului │N(1) │DA │sistemul informatic │ │
│ │ │ │ │ │naţional. │ │
│ │ │ │ │ │1 - aparatul de marcat │ │
│ │ │ │ │ │electronic fiscal are │ │
│ │ │ │ │ │obligaţia conectării şi │ │
│ │ │ │ │ │transmiterii datelor │ │
│ │ │ │ │ │către sistemul │ │
│ │ │ │ │ │informatic naţional. │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Data de la │ │ │ │ │
│ │ │care aparatul│ │ │ │ │
│ │ │de marcat │ │ │ │ │
│ │data │electronic │C(10) │ │zz.ll.aaaa │ │
│ │ │fiscal │ │ │ │ │
│ │ │funcţionează │ │ │ │ │
│ │ │în profilul │ │ │ │ │
│ │ │stabilit │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │În urma │ │ │ │ │
│ │ │analizei │ │ │ │ │
│ │ │datelor │ │ │ │ │
│ │ │transmise de │ │ │ │ │
│ │ │aparatul de │ │ │ │ │
│ │ │marcat │ │ │ │ │
│ │ │electronic │ │ │ │ │
│ │ │fiscal se │ │ │ │ │
│ │ │constată că │ │ │ │ │
│ │ │aparatul nu │ │ │1 - prezentare unitate │ │
│ │afisM │funcţionează │N(1) │ │de service. │ │
│ │ │în parametri │ │ │Altfel lipseşte. │ │
│ │ │normali. │ │ │ │ │
│ │ │Utilizatorul │ │ │ │ │
│ │ │este │ │ │ │ │
│ │ │atenţionat │ │ │ │ │
│ │ │asupra │ │ │ │ │
│ │ │necesităţii │ │ │ │ │
│ │ │prezentării │ │ │ │ │
│ │ │la unitatea │ │ │ │ │
│ │ │de service. │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Aparatul de │ │ │ │ │
│ │ │marcat este │ │ │ │ │
│ │ │obligat să │ │ │ │ │
│ │ │încerce │ │ │ │ │
│ │ │stabilirea │ │ │1 - DA │ │
│ │ │conexiunii cu│ │ │2 - NU, Aparatul de │ │
│ │ │sistemul │ │ │marcat este obligat să │ │
│ │ │informatic │ │ │încerce stabilirea │ │
│ │rapZ │naţional şi │N(1) │ │conexiunii cu sistemul │ │
│ │ │să transmită │ │ │informatic naţional şi │ │
│ │ │date imediat │ │ │să transmită date la │ │
│ │ │după │ │ │intervalul nrT. │ │
│ │ │generarea │ │ │ │ │
│ │ │raportului │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │ │zilnică. │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr zile │ │ │ │ │
│ │ │după care │ │ │ │ │
│ │ │activitatea │ │ │ │ │
│ │nrZ │aparatului de│N(4) │ │ │ │
│ │ │marcat │ │ │ │ │
│ │ │electronic │ │ │ │ │
│ │ │fiscal se │ │ │ │ │
│ │ │blochează │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr minute │ │ │ │ │
│ │ │la care se │ │ │ │ │
│ │ │încearcă │ │ │ │ │
│ │nrM │stabilirea │N(6) │ │ │ │
│ │ │conexiunii cu│ │ │ │ │
│ │ │sistemul │ │ │ │ │
│ │ │informatic │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr minute │ │ │ │ │
│ │ │la care se │ │ │ │ │
│ │ │încearcă │ │ │ │ │
│ │ │stabilirea │ │ │ │ │
│ │ │conexiunii cu│ │ │ │ │
│ │ │sistemul │ │ │ │ │
│ │nrT │informatic în│N(6) │ │ │ │
│ │ │vederea │ │ │ │ │
│ │ │transmiterii │ │ │ │ │
│ │ │datelor de la│ │ │ │ │
│ │ │art. 5 alin. │ │ │ │ │
│ │ │(1) şi (2) │ │ │ │ │
│ │ │din anexa nr.│ │ │ │ │
│ │ │11 │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Ultimul id mesaj din │ │
│ │codD │Cod deblocare│C(1024)│ │mesajul registru │ │
│ │ │ │ │ │transmis către sistemul │ │
│ │ │ │ │ │informatic naţional │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Certificatul │ │ │Câmpul conţine │ │
│ │ │digital al │ │ │certificatul digital al │ │
│ │certANAF│Agenţiei │C(4000)│ │Agenţiei Naţionale de │ │
│ │ │Naţionale de │ │ │Administrare Fiscală în │ │
│ │ │Administrare │ │ │format PKCS7 cert only │ │
│ │ │Fiscală │ │ │codificat base 64. │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Schimbă │ │ │ │ │
│ │ │certificatul │ │ │ │ │
│ │ │digital al │ │ │ │ │
│ │certA │aparatului de│N(1) │ │1 - DA │ │
│ │ │marcat │ │ │ │ │
│ │ │electronic │ │ │ │ │
│ │ │fiscal. │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Secţiune │ │ │Secţiunea este permisă │ │
│ │<url> │repetitivă │ │ │numai pentru tip_profil │ │
│ │ │ │ │ │= 1. │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │tip │Tip url │N(1) │DA │Categorii URL-uri din │ │
│ │ │ │ │ │anexa nr. 3 la ordin │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Adrese │ │ │ │ │
│ │ │folosite în │ │ │ │ │
│ │ │comunicarea │ │ │ │ │
│ │ │aparatului de│ │ │ │ │
│ │ │marcat │ │ │ │ │
│ │ │electronic │ │ │ │ │
│ │url │fiscal cu │C(50) │DA │ │ │
│ │ │sistemul │ │ │ │ │
│ │ │informatic │ │ │ │ │
│ │ │naţional al │ │ │ │ │
│ │ │Agenţiei │ │ │ │ │
│ │ │Naţionale de │ │ │ │ │
│ │ │Administrare │ │ │ │ │
│ │ │Fiscală │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │</url> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │</mP> │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────┴──────────┘


    SECŢIUNEA II.11


┌────┬────────┬─────────────┬───────┬───────────┬──────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire│Semnificaţie │Tip şi │ │Validări/ │ │
│crt.│element/│atribut │lungime│Obligatoriu│Formule │Observaţii│
│ │atribut │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼──────────────┼──────────┤
│ │<mReset>│ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼──────────────┼──────────┤
│ │ │Identificator│ │ │AAAALLZZHHMMSS│ │
│ │idM │unic mesaj │C(14) │DA │an lună zi oră│ │
│ │ │ │ │ │minut secundă │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼──────────────┼──────────┤
│ │tipP │Tipul │N(1) │DA │tipP = 0 │ │
│ │ │profilului │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼──────────────┼──────────┤
│ │ │Data până la │ │ │zz.ll.aaaa │ │
│ │ │care aparatul│ │ │După această │ │
│ │ │de marcat │ │ │dată aparatul │ │
│ │dataP │electronic │C(10) │DA │de marcat │ │
│ │ │fiscal │ │ │electronic │ │
│ │ │funcţionează │ │ │fiscal trece │ │
│ │ │în profilul 0│ │ │în profilul 1.│ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼──────────────┼──────────┤
│ │</ │ │ │ │ │ │
│ │mReset> │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────────────┴───────┴───────────┴──────────────┴──────────┘


    SECŢIUNEA II.12


┌────┬────────┬─────────────┬───────┬───────────┬────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire│Semnificaţie │Tip şi │ │ │ │
│crt.│element/│atribut │lungime│Obligatoriu│Validări/Formule │Observaţii│
│ │atribut │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │<mReg> │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │NNNNNNNNNNAAAALLZZHHMMSS│ │
│ │ │ │ │ │Primele 10 caractere: │ │
│ │ │ │ │ │număr unic de │ │
│ │ │Identificator│ │ │identificare al │ │
│ │idM │unic mesaj │C(24) │DA │aparatului de marcat │ │
│ │ │ │ │ │electronic fiscal │ │
│ │ │ │ │ │Următoarele 14 │ │
│ │ │ │ │ │caractere: dată şi oră │ │
│ │ │ │ │ │generare mesaj │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Cod de │ │ │ │ │
│ │ │identificare │ │ │ │ │
│ │ │fiscală │ │ │ │ │
│ │cif │utilizator │N(13) │DA │ │ │
│ │ │aparat de │ │ │ │ │
│ │ │marcat │ │ │ │ │
│ │ │electronic │ │ │ │ │
│ │ │fiscal │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr raport │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │nrRapI │zilnică │N(4) │DA │ │ │
│ │ │iniţial │ │ │ │ │
│ │ │generat în │ │ │ │ │
│ │ │perioada de │ │ │ │ │
│ │ │raportare │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Număr raport │ │ │ │ │
│ │ │fiscal de │ │ │ │ │
│ │ │închidere │ │ │ │ │
│ │nrRapF │zilnică final│N(4) │DA │ │ │
│ │ │generat în │ │ │ │ │
│ │ │perioada de │ │ │ │ │
│ │ │raportare │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │ │Destinaţia │ │ │S - schimb valutar │ │
│ │ │aparatului de│ │ │T - taximetrie │ │
│ │tip_amef│marcat │C(1) │DA │U - uzual │ │
│ │ │electronic │ │ │A - Magazin aeroporturi │ │
│ │ │fiscal │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────────────┼───────┼───────────┼────────────────────────┼──────────┤
│ │</mReg │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────────────┴───────┴───────────┴────────────────────────┴──────────┘


    SECŢIUNEA II.13
    Transmiterea fişierelor XML
    Aparatul de marcat electronic fiscal vine presetat cu funcţionarea în profilul 0. Trecerea la profilul 1 se face prin importul unui fişier XML prevăzut la secţiunea II.10 şi care conţine în mod obligatoriu următoarele categorii de informaţii:
    - tipul profilului: 1;
    – data de la care se trece în profilul 1;
    – numărul de zile după care activitatea aparatului de marcat electronic fiscal se blochează;
    – intervalul în minute la care aparatul de marcat electronic fiscal încearcă conectarea la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale;
    – intervalul în minute la care aparatul de marcat electronic fiscal încearcă conectarea la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale în vederea transmiterii datelor prevăzute la art. 3 alin. (1) sau (2) din anexa nr. 11 la normele metodologice;
    – URL-urile utilizate în comunicarea aparatului de marcat electronic fiscal cu sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale;
    – certificatul digital al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în format PKCS#7 cert only codificat base 64.

    Operaţiunea de trecere de la profilul 0 la profilul 1 se efectuează exclusiv de către tehnicianul de service al distribuitorului autorizat sau al unităţii de service acreditate.
    Trecerea de la profilul 1 la profilul 0 se face prin importul unui fişier XML semnat folosind certificatul digital al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală prevăzut la secţiunea II.11 şi care conţine în mod obligatoriu următoarele categorii de informaţii:
    - tipul profilului: 0;
    – data până la care aparatul de marcat electronic fiscal funcţionează în profilul 0.

    Operaţiunea de trecere de la profilul 1 la profilul 0 se efectuează exclusiv de către tehnicianul de service al distribuitorului autorizat sau al unităţii de service acreditate.
    Aparatul de marcat electronic fiscal care lucrează în profilul 1 îşi blochează activitatea de emitere şi tipărire de bonuri fiscale ca urmare a atingerii/depăşirii termenului stabilit potrivit art. 8 din anexa nr. 11 la normele metodologice. Deblocarea aparatului de marcat electronic fiscal se face ulterior transmiterii datelor prevăzute la art. 3 alin. (1) sau alin. (2) din anexa nr. 11 la normele metodologice prin importul unui fişier XML prevăzut la secţiunea II.10.
    Fişierul conţine în mod obligatoriu următoarele categorii de informaţii:
    - tipul profilului;
    – cod deblocare activitate aparat de marcat electronic fiscal, reprezentat de valoarea id mesaj al ultimului mesaj registru transmis.

    În cazul aparatelor de marcat electronice fiscale care transmit online către sistemul informatic naţional datele prevăzute la art. 3 alin. (1) sau (2) din anexa nr. 11 la normele metodologice, se transmit unul sau mai multe fişiere XML conform secţiunilor II.1-II. 9, după caz.
    În cazul aparatelor de marcat electronice fiscale care transmit offline către sistemul informatic datele prevăzute la art. 3 alin. (1) sau (2) din anexa nr. 11 la normele metodologice, se exportă pe un mediu de stocare extern unul sau mai multe fişiere XML semnate cu certificatul digital al acestora, care conţin datele aferente fiecărei zile fiscale încheiate conform secţiunilor II.1-II.7, precum şi un fişier XML registru conform secţiunii II.12. Fişierele se validează şi se ataşează la un PDF folosind aplicaţia pusă la dispoziţie pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi se depune la organul fiscal folosind mijloace de transmitere la distanţă.
    Fişierul de la secţiunea II.10 conţine valorile indicatorilor pe baza cărora aparatul de marcat electronic fiscal funcţionează, este semnat folosind certificatul digital al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi se transmite ca răspuns la îndeplinirea obligaţiei aparatului de marcat electronic fiscal prevăzută la art. 3 alin. (1) sau (2) din anexa nr. 11 la normele metodologice.
    În cazul aparatelor de marcat electronice fiscale care funcţionează în modul de lucru offline, mesajul de la secţiunea II.10 ce conţine atât codul de deblocare, respectiv continuare a activităţii, şi/sau valorile modificate ale indicatorilor profilului se recepţionează după transmiterea datelor prevăzute la art. 3 alin. (1) sau (2) din anexa nr. 11 la normele metodologice.
    Comunicarea dintre aparatele de marcat electronice fiscale şi sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale se face prin transmiterea, respectiv recepţionarea fişierelor prevăzute în secţiunile II.1-II.12. Fişierele XML trebuie să conţină elementele, respectiv atributele marcate ca fiind obligatorii. Succesiunea elementelor este în mod obligatoriu cea prevăzută în cadrul fiecărei secţiuni. Atributele care în dreptul coloanei „Câmp obligatoriu“ nu au prevăzută menţiunea „DA“ se vor transmite numai în cazul în care informaţia respectivă există. Fişierele XML care se transmit offline sunt semnate, aplicându-se o semnătură inclusă conformă cu standardul PKCS#7 folosind algoritmul de calcul al rezumatului SHA-256 şi algoritmul de semnătură bazat pe RSA 2048. Structura certificatului digital X.509v3 conform cu RFC 5280 are minimum următoarele caracteristici:

┌──────────────────┬────────────────────┐
│ │NUMELE DISTINCTIV AL│
│ISSUER │AUTORITĂŢII DE │
│ │CERTIFICARE EMITENTE│
│ │(DN) │
├──────────────────┼────────────────────┤
│ │Numărul de serie al │
│ │certificatului. │
│ │Acest număr este │
│SerialNumber │unic şi va conţine │
│ │minimum 4 octeţi cu │
│ │date generate │
│ │aleatoriu. │
├──────────────────┼────────────────────┤
│ │Numele distinctiv al│
│ │entităţii pentru │
│ │care se emite │
│ │certificatul. Acesta│
│ │va include │
│Subject │informaţii de │
│ │identificare a │
│ │aparatului de marcat│
│ │electronic fiscal │
│ │(numărul de serie al│
│ │aparatului). │
├──────────────────┼────────────────────┤
│ │Tipul de semnătură │
│SignatureAlgorithm│cu care autoritatea │
│ │de certificare a │
│ │emis certificatul │
├──────────────────┼────────────────────┤
│ │Data începând cu │
│NotBefore │care certificatul │
│ │este valid │
├──────────────────┼────────────────────┤
│NotAfter │Data la care expiră │
│ │certificatul digital│
├──────────────────┼────────────────────┤
│Subject Key │Identificatorul │
│Identifier │cheii subiectului │
├──────────────────┼────────────────────┤
│ │[1]Authority Info │
│ │Access │
│ │Access Method= │
│ │On-line Certificate │
│ │Status Protocol │
│ │(1.3.6.1.5.5.7.48.1)│
│ │Alternative Name: │
│Authority Info │URL=url-ul la care │
│Access │autoritatea de │
│ │certificare pune la │
│ │dispoziţie │
│ │mecanismul de │
│ │validare al │
│ │certificatelor │
│ │digitale OCSP │
│ │conform RFC 6960 │
├──────────────────┼────────────────────┤
│ │[1]Certificate │
│ │Policy: │
│ │Policy Identifier= │
│ │OID-ul politicii sub│
│ │care sunt emise │
│ │certificatele de │
│ │către autoritatea de│
│ │certificare │
│ │[2,1]Policy │
│Certificate │Qualifier Info: │
│Policies │Policy Qualifier Id=│
│ │CPS │
│ │Qualifier: │
│ │url-ul unde se │
│ │găseşte documentul │
│ │descriptiv privind │
│ │emiterea │
│ │certificatelor │
│ │digitale de către │
│ │autoritatea de │
│ │certificare │
├──────────────────┼────────────────────┤
│ │url-ul unde sunt │
│CRL Distribution │publicate CRL-urile │
│Points │emise de autoritatea│
│ │de certificare │
└──────────────────┴────────────────────┘



    Operaţiunea de reînnoire se face prin generarea perechii de chei publică-privată pentru care se emite certificatul de către modulul criptografic al aparatului de marcat electronic fiscal folosind protocolul simplu de înrolare a certificatelor pe baza protocolului de comunicaţii IETF-CMC, respectând standardul RFC 5280 care guvernează bunele practici şi specificaţiile tehnice pentru acest tip de informaţii electronice.
    Operaţiunea de reînnoire a certificatului digital al aparatului de marcat electronic fiscal se face:
    - la cererea sistemului informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau
    – de către producător sau, după caz, de către distribuitorul autorizat, ca urmare a atingerii/depăşirii perioadei de valabilitate de 10 ani a certificatului digital instalat iniţial.

    SECŢIUNEA II.14

    Nomenclatorul pentru tipul de plată:

┌────────────────────────────┬─────────┐
│Semnificaţie │Valoare │
├────────────────────────────┼─────────┤
│Card │1 │
├────────────────────────────┼─────────┤
│Numerar │3 │
├────────────────────────────┼─────────┤
│Tichete masă │4 │
├────────────────────────────┼─────────┤
│Bonuri/tichete valorice │5 │
├────────────────────────────┼─────────┤
│Voucher │6 │
├────────────────────────────┼─────────┤
│Credit │7 │
├────────────────────────────┼─────────┤
│Metode moderne de plată │8 │
├────────────────────────────┼─────────┤
│Alte metode │9 │
└────────────────────────────┴─────────┘



    Nomenclatorul pentru valută:

┌─────────┬────────────────────────────┐
│Valoare │Semnificaţie │
├─────────┼────────────────────────────┤
│AED │DIRHAM UAE │
├─────────┼────────────────────────────┤
│AFA │AFGANI AFGANISTAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ALL │LEKA ALBANEZ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│AMD │DRAM ARMENIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ANG │GULDEN ANTILE OLAND. │
├─────────┼────────────────────────────┤
│AON │KWANZA (NOU) ANGOLA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ARS │PESO ARGENTINIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│AUD │DOLAR AUSTRALIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│AWG │FLORIN ARUBAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│AZM │MANAT AZERBAIDJAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BAM │MARCA CONV. BOSNIACĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BBD │DOLAR BARBADOS │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BDT │TAKA BANGLADESH │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BGN │LEVA BULGĂREASCĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BHD │DINAR BAHRAINI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BIF │FRANC BURUNDI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BMD │DOLAR BERMUDIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BND │DOLAR BRUNEI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BOB │BOLIVIAN BOLIVIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BRL │REAL BRAZILIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BSD │DOLAR BAHAMAS │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BTN │NGULTRUM BHUTAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BWP │PULL BOTSWANA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BYR │RUBLĂ BIELORUSĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│BZD │DOLAR BELIZE │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CAD │DOLAR CANADIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CDF │FRANC CONGOLEZ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CHF │FRANC ELVEŢIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CLP │PESO CILIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CNY │YUAN RENMINBI CHINA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│COP │PESO COLUMBIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CRC │COLON COSTA RICA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CSD │DINAR SERBIA&MUNTEN. │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CUP │PESO CUBANEZ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CVE │ESCUDO CABOVERDIANO │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CYP │LIRA CIPRIOTĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│CZK │COROANA CEHĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│DJF │FRANC DJIBOUTI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│DKK │COROANA DANEZĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│DOP │PESO REP. DOMINICANĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│DZD │DINAR ALGERIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ECS │SUCRE ECUADOR │
├─────────┼────────────────────────────┤
│EEK │CORONA ESTONIANĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│EGP │LIRA EGIPTEANĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ERN │NAKFA ERITREA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ETB │BIRR ETIOPIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│EUR │EURO │
├─────────┼────────────────────────────┤
│FJD │DOLAR FIJI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│FKP │LIRA FALKLAND │
├─────────┼────────────────────────────┤
│GBP │LIRA STERLINĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│GEL │LARI GEORGIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│GHC │CEDI GHANA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│GIP │LIRA GIBRALTAR │
├─────────┼────────────────────────────┤
│GMD │DALASI GAMBIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│GTQ │QUETZAL GUATEMALA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│GYD │DOLAR GUYANA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│HKD │DOLAR HONG KONG │
├─────────┼────────────────────────────┤
│HNL │LEMPIRA HONDURAS │
├─────────┼────────────────────────────┤
│HRK │KUNA CROATĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│HTG │GOURDE HAITI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│HUF │FORINT MAGHIAR │
├─────────┼────────────────────────────┤
│IDR │RUPIA INDONEZIANĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ILS │SECHEL ISRAELIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│INR │RUPIA INDIANĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│IQD │DINAR IRAQ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│IRR │RIAL IRANIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ISK │COROANA ISLANDEZĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│JMD │DOLAR JAMAICA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│JOD │DINAR IORDANIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│JPY │YEN JAPONEZ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│KES │SILING KENYA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│KGS │SOM KIRGHIZSTAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│KHR │RIEL CAMBODGIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│KMF │FRANC COMORIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│KPW │WON NORD-COREEAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│KRW │WON SUD-COREEAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│KWD │DINAR KUWEIT │
├─────────┼────────────────────────────┤
│KYD │DOLAR INSULE CAYMAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│KZT │TENGE KAZAKHSTAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│LAK │KIP LAOS │
├─────────┼────────────────────────────┤
│LBP │LIRA LIBAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│LKR │RUPIA SRI LANKA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│LRD │DOLAR LIBERIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│LSL │MALOTI LESOTHO │
├─────────┼────────────────────────────┤
│LTL │LITU LITUANIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│LVL │LATS LETONIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│LYD │DINAR LIBIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MAD │DIRHAM MAROCAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MDL │LEU MOLDOVENESC │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MGF │FRANC MADAGASCAR │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MKD │DENAR MACEDONIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MMK │KYAT MYANMAR │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MNT │TUGRIK MONGOLIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MOP │PATACA MACAO │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MRO │OUGUIYA MAURITANIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MTL │LIRA MALTEZĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MUR │RUPIA MAURITIUS │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MVR │RUFIYAA MALDIVE │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MWK │KWACHA MALAWI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MXN │PESO MEXICAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MYR │RINGGIT MALAIEZIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│MZM │METICAL MOZAMBIC │
├─────────┼────────────────────────────┤
│NAD │DOLAR NAMIBIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│NGN │NAIRA NIGERIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│NIO │CORDOBA NICARAGUA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│NOK │COROANA NORVEGIANĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│NPR │RUPIA NEPALEZĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│NZD │DOLAR NEOZEELANDEZ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│OMR │RIYAL OMANI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│PAB │BALBOA PANAMEZĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│PEN │SOL NOU PERU │
├─────────┼────────────────────────────┤
│PGK │KINA PAPUA&NOUA GUI. │
├─────────┼────────────────────────────┤
│PHP │PESO FILIPINE │
├─────────┼────────────────────────────┤
│PKR │RUPIA PAKISTAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│PLN │ZLOT NOU POLONEZ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│PYG │GUARANI PARAGUAY │
├─────────┼────────────────────────────┤
│QAR │RIYAL QATARI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│RON │LEU ROMÂNIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│RUB │RUBLA RUSEASCĂ NOUĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│RUR │RUBLA RUSEASCĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│RWF │FRANC RWANDA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SAC │RAND COM.SUD AFRICAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SAR │RIYAL ARABIA SAUDITĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SBD │DOLAR INSULE SOLOMON │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SCR │RUPIE SEYCHELLES │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SDP │LIRA SUDANEZĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SEK │COROANA SUEDEZĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SGD │DOLAR SINGAPORE │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SHP │LIRA ST HELENA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SIT │TOLAR SLOVENIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SKK │COROANA SLOVACĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SLL │LEU SIERRA LEONE │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SOS │SILING SOMALIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SRG │GULDEN SURINAM │
├─────────┼────────────────────────────┤
│STD │DOBRA SAO TOME&PRINC │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SVC │COLON EL SALVADOR │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SYP │LIRA SIRIANĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│SZL │LILANGENI SWAZILAND │
├─────────┼────────────────────────────┤
│THB │BAHT THAILANDEZ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│TJR │RUBLA TADJIKISTAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│TMM │MANAT TURKMENISTAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│TND │DINAR TUNISIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│TOP │TONGAN PA’ANGA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│TRL │LIRE TURCEŞTI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│TRY │LIRA TURCEASCĂ NOUĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│TTD │DOLAR TRINIDAD&TOBAG │
├─────────┼────────────────────────────┤
│TWD │DOLAR NOU TAIWAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│TZS │SILING TANZANIAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│UAH │HRYVNA UCRAINEANĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│UGX │SILING UGANDA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│USD │DOLAR SUA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│UYU │PESO NOU URUGUAI │
├─────────┼────────────────────────────┤
│UZS │SUM UZBEKISTAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│VEB │BOLIVAR VENEZUELA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│VND │DONG VIETNAM │
├─────────┼────────────────────────────┤
│VUV │VATU VANUATU │
├─────────┼────────────────────────────┤
│WST │TALA SAMOA DE VEST │
├─────────┼────────────────────────────┤
│XAF │FRANC COM. FINANCIARĂ │
├─────────┼────────────────────────────┤
│XAU │AUR │
├─────────┼────────────────────────────┤
│XCD │DOLAR CARAIBELE DE EST │
├─────────┼────────────────────────────┤
│XDR │DST │
├─────────┼────────────────────────────┤
│XPF │FRANC CFP │
├─────────┼────────────────────────────┤
│YER │RIYAL YEMEN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│YUM │DINAR IUGOSLAV │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ZAR │RAND SUD-AFRICAN │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ZMK │KWACHA ZAMBIA │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ZRN │ZAIR NOU │
├─────────┼────────────────────────────┤
│ZWD │DOLAR ZIMBABWE │
└─────────┴────────────────────────────┘




    ANEXA 3

    Categoriile de URL-uri utilizate în schimbul de informaţii cu sistemul informatic naţional
    de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală
    În schimbul de informaţii cu sistemul informatic, aparatele de marcat electronice fiscale utilizează următoarele categorii de URL-uri:
    1. Adresa serverului la care se transmit datele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. a), b), c) şi d), după caz, din anexa nr. 11 la normele metodologice. Această categorie de URL este codificată cu valoarea 1.
    2. Adresa serverului la care se transmit datele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a) şi cele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), c) şi d), după caz, din anexa nr. 11 la normele metodologice. Această categorie de URL este codificată cu valoarea 2.
    3. Adresa serverului la care se transmit datele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. b) şi cele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), c) şi d), după caz, din anexa nr. 11 la normele metodologice. Această categorie de URL este codificată cu valoarea 3.
    4. Adresa serverului la care se transmit datele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. c) şi cele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), c) şi d), după caz, din anexa nr. 11 la normele metodologice. Această categorie de URL este codificată cu valoarea 4.
    5. Adresa serverului la care se efectuează operaţiunea de reînnoire a certificatului digital al aparatului de marcat electronic fiscal ca urmare a cererii sistemului informatic. Această categorie de URL este codificată cu valoarea 5.

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016