Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 14 din 24 martie 2011  privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerintelor tehnice care trebuie indeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, precum si pentru stabilirea conditiilor de aprobare a acestora pe teritoriul Romaniei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 14 din 24 martie 2011 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerintelor tehnice care trebuie indeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, precum si pentru stabilirea conditiilor de aprobare a acestora pe teritoriul Romaniei

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 217 din 30 martie 2011

    Vãzând Referatul de aprobare nr. 1.060 din 23 martie 2011, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinarã din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
    având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul <>art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile ulterioare,

    preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

    ART. I
    <>Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru stabilirea condiţiilor de aprobare a acestora pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 285 din 30 aprilie 2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. În anexa nr. 1, la capitolul I, punctul 5.1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "5.1. Mijlocul de legãturã dintre cele douã pãrţi componente ale unei crotalii auriculare trebuie sã suporte o tracţiune de 300 N, mãsuratã în plan axial."
    2. În anexa nr. 1, la capitolul I, punctul 7.1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "7.1. Toate înscrisurile imprimate pe crotalia auricularã trebuie sã nu poatã fi îndepãrtate prin spãlare cu apã sau substanţe dizolvante/solvente ori prin ştergere cu hârtie abrazivã."
    3. În anexa nr. 1, la capitolul II punctul 4.1, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) toate caracterele precizate trebuie sã nu poatã fi îndepãrtate prin spãlare cu apã sau substanţe dizolvante/solvente ori prin ştergere cu hârtie abrazivã."
    4. În anexa nr. 1, la capitolul III litera A punctul 3, litera m) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "m) mijlocul de legãturã dintre cele douã pãrţi componente ale unei crotalii auriculare trebuie sã suporte o tracţiune cuprinsã între 250 şi 300 N, mãsuratã în plan axial."
    5. În anexa nr. 1, la capitolul III litera A punctul 4, litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "d) toate caracterele precizate trebuie sã nu poatã fi îndepãrtate prin spãlare cu apã sau substanţe dizolvante/solvente ori prin ştergere cu hârtie abrazivã."
    6. În anexa nr. 1, la capitolul III litera B punctul 3.1, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) mijlocul de legãturã dintre cele douã pãrţi componente ale unei crotalii auriculare trebuie sã suporte o tracţiune cuprinsã între 250 şi 300 N, mãsuratã în plan axial;".
    7. În anexa nr. 2, dupã punctul 2 se introduce un nou punct, punctul 2.1, cu urmãtorul cuprins:
    "2.1. Documentaţia depusã la Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va fi precedatã de un opis, cu toate cerinţele tehnice şi documentele prevãzute în prezenta anexã, semnat şi ştampilat de reprezentantul legal, va fi îndosariatã, iar paginile acesteia vor fi numerotate. În opis se vor înscrie paginile la care se regãsesc documentele care atestã îndeplinirea acestor cerinţe."
    8. În anexa nr. 2, punctul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "3. Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor soluţioneazã cererea în termen de maximum 30 de zile de la data depunerii documentaţiei complete."
    9. În anexa nr. 2, dupã punctul 3 se introduce un nou punct, punctul 3.1, cu urmãtorul cuprins:
    "3.1. În situaţia în care solicitantul nu depune documentaţia conform prevederilor pct. 2.1 sau acesta nu completeazã documentaţia în termen de 10 (zece) zile lucrãtoare de la data notificãrii de cãtre Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor ca urmare a lipsei documentelor solicitate, trebuie reluatã întreaga procedurã, conform prezentei anexe, prin depunerea unei noi cereri."
    10. În anexa nr. 2, punctul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "5. În cazul în care codurile de identificare alocate s-au epuizat, furnizorul primar solicitã, în scris, Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor suplimentarea codurilor de identificare pentru imprimarea mijloacelor oficiale de identificare."
    11. În anexa nr. 2, la punctul 6, partea introductivã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "6. Certificatul de aprobare a mijlocului oficial de identificare utilizat pe teritoriul României se elibereazã pentru fiecare tip de mijloc de identificare numai furnizorilor primari care fac dovada conformitãţii gamei sau liniei din care face parte mijlocul de identificare supus aprobãrii cu cerinţele tehnice prevãzute în anexa nr. 1 la ordin, prin copii legalizate ale rapoartelor de testare, eliberate de:".
    12. În anexa nr. 2, la punctul 6.1, litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) un laborator autorizat/acreditat într-un stat membru al Uniunii Europene sã efectueze testarea crotaliilor în ceea ce priveşte specificaţiile tehnice prevãzute în prezenta anexã;".
    13. În anexa nr. 2, punctul 11 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "11. Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti soluţioneazã cererea în termen de maximum 30 de zile de la data depunerii documentaţiei complete."
    14. În anexa nr. 2, dupã punctul 11 se introduce un nou punct, punctul 11^1, cu urmãtorul cuprins:
    "11^1. În situaţia în care solicitantul nu completeazã documentaţia în termen de 10 (zece) zile lucrãtoare de la data notificãrii de cãtre direcţia sanitar-veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor a lipsei documentelor, cererea îşi pierde valabilitatea, urmând ca solicitantul sã reia întreaga procedurã."
    15. În anexa nr. 2, punctul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "16. Modificãrile referitoare la designul crotaliei auriculare sau la materialul din care este fabricatã, precum şi orice modificare intervenitã în procesul de producţie al acesteia, vor fi aduse la cunoştinţa Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor de cãtre distribuitorul primar."
    16. În anexa nr. 2, dupã punctul 16 se introduce un nou punct, punctul 16.1, cu urmãtorul cuprins:
    "16.1. În situaţia în care furnizorul primar nu face dovada cã modificãrile aduse mijlocului de identificare nu afecteazã calitatea acestuia, dovadã eliberatã de laboratoarele prevãzute la pct. 6, Certificatul de aprobare a mijlocului de identificare va fi anulat şi va fi necesarã obţinerea unei noi aprobãri pentru modelul mijlocului de identificare în cauzã."
    17. Anexa nr. 3 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    18. Anexa nr. 5 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. II
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data publicãrii.

                  Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare
                  Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
                               Radu Roatiş Cheţan

    Bucureşti, 24 martie 2011.
    Nr. 14.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 3 la <>Ordinul nr. 39/2010)

                              CERERE DE APROBARE
      a mijlocului oficial de identificare utilizat pe teritoriul României

    Nr. ......./...............

                                      CERERE

    Subscrisa S.C. ............, cu sediul social în (adresa completã) ......................, înmatriculatã la registrul comerţului cu nr. ......................., cod fiscal ......................., telefon/fax .............., reprezentatã legal prin
dnul/dna ................., CNP ......................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ........ nr. ............., eliberat(ã) de ................ la data de ..............., solicit aprobarea mijlocului oficial de identificare utilizat pe teritoriul României, modelul ................., produs de ................, având codul de produs*) .................., pentru a putea fi folositã la identificarea oficialã a bovinelor, ovinelor, caprinelor şi suinelor.
    Declar pe propria rãspundere cã am luat cunoştinţã de:
    a) prevederile <>art. 14 alin. (1) lit. c)-e) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;
    b) prevederile <>art. 14 lit. j)-l) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea şi înregistrarea bovinelor în România, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 25/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    c) prevederile anexei nr. 2 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru stabilirea condiţiilor de aprobare a acestora pe teritoriul României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Anexez la prezenta cerere urmãtoarele documente şi elemente:


┌────┬───────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Documente şi elemente necesare aprobãrii mijloacelor de │ Depus │
│crt.│ identificare pentru speciile bovine, ovine, caprine şi suine │ (Da/Nu) │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 1.│Copii legalizate ale rapoartelor de testare (pentru rapoartele │ │
│ │efectuate de cãtre un laborator aflat în strãinãtate acestea │ │
│ │vor fi legalizate în ţara de origine a producãtorului şi vor fi│ │
│ │traduse în limba românã de cãtre un traducãtor autorizat din │ │
│ │România), eliberate conform pct. 6 din anexa nr. 2 la Ordinul │ │
│ │preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi │ │
│ │pentru Siguranţa Alimentelor <>nr. 39/2010, cu modificãrile şi │ │
│ │completãrile ulterioare │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 2.│Declaraţie pe propria rãspundere a furnizorului primar │ │
│ │(solicitantul) cã mijlocul de identificare are o durabilitate │ │
│ │în timp de minimum 7 ani, inclusiv a înscrisurilor de pe │ │
│ │acestea │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 3.│Mostra mijlocului de identificare pentru care solicitã │ │
│ │aprobarea │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 4.│Fotografie în format digital a mijlocului de identificare │ │
│ │pentru care solicitã aprobarea │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 5.│Copie a certificatului de înregistrare de la registrul │ │
│ │comerţului, certificatã de solicitant pentru conformitate cu │ │
│ │originalul │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 6.│Copie de pe BI/CI al/a reprezentantului legal, certificatã de │ │
│ │solicitant pentru conformitate cu originalul │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 7.│Dovada cã deţine un angajament scris cu producãtorul pentru │ │
│ │furnizarea mijlocului de identificare pe teritoriul României, │ │
│ │în original (pentru producãtorii din strãinãtate aceasta va fi │ │
│ │tradusã în limba românã de cãtre un traducãtor autorizat din │ │
│ │România) │ │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘


             Data ......... Reprezentant legal,
                                        .................
                                     (semnãtura şi ştampila)

---------
    *) Se va completa doar dacã modelul mijlocului de identificare pentru care se solicitã aprobarea a fost testat de cãtre ICAR, i s-a acordat un cod de produs şi a fost publicat în lista prevãzutã la pct. 6.2 lit. b) din anexa nr. 2 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


    ANEXA 2
    (Anexa nr. 5 la <>Ordinul nr. 39/2010)


                               CERERE DE ACORDARE
                 a dreptului de furnizare a mijlocului oficial
                de identificare utilizat pe teritoriul României

    Nr. ......./............

                                      CERERE

    Subscrisa S.C./P.F.A./Asociaţia profesionalã înregistratã legal ................., cu sediul social în ................., (adresa completã) înmatriculatã la registrul comerţului cu nr. .............../Registrul unic al cabinetelor medicale veterinare cu nr. ....../............., C.I.F./cod fiscal ....................., telefon/fax ................., reprezentatã legal prin dnul/dna ....................., CNP ................, posesor/posesoare al/a BI/CI seria ........ nr. ............, eliberat de .......... la data de ............, solicit acordarea dreptului de furnizare a mijloacelor oficiale de identificare aprobate, potrivit legii, pentru utilizarea pe teritoriul României la identificarea oficialã a bovinelor, ovinelor, caprinelor şi suinelor.
    Declar pe propria rãspundere cã am luat cunoştinţã de:
    a) prevederile <>art. 14 alin. (1) lit. c)-e) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;
    b) prevederile <>art. 14 lit. j)-l) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea şi înregistrarea bovinelor în România, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 25/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    c) prevederile anexei nr. 2 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru stabilirea condiţiilor de aprobare a acestora pe teritoriul României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Anexez la prezenta cerere urmãtoarele documente şi elemente:


┌────┬───────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Documente necesare acordãrii dreptului de furnizor secundar │ Depus │
│crt.│ mijloacelor de identificare pentru speciile bovine, ovine, │ (Da/Nu) │
│ │ caprine şi suine │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 1.│Copie a certificatului de înregistrare de la registrul │ │
│ │comerţului - pentru persoanele juridice - certificatã de │ │
│ │solicitant pentru conformitate cu originalul │ │
│ │Copie a documentului de înregistrare legalã - pentru persoane │ │
│ │fizice autorizate/asociaţii înregistrate legal - certificatã │ │
│ │de solicitant pentru conformitate cu originalul │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 2.│Copie de pe BI/CI al/a reprezentantului legal, certificatã de │ │
│ │solicitant pentru conformitate cu originalul │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 3.│Dovada cã deţine un angajament scris cu furnizorul primar │ │
│ │pentru furnizarea mijlocului de identificare pe teritoriul │ │
│ │României, în original │ │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘



           Data ............. Reprezentant legal,
                                          .......................
                                           (semnãtura şi ştampila)

                                   --------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016