Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 138 din 9 februarie 2012  privind modificarea anexei la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.314/2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale inregistrate de catre acestia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 138 din 9 februarie 2012 privind modificarea anexei la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.314/2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale inregistrate de catre acestia

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 109 din 10 februarie 2012

    În temeiul prevederilor art. 12 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 114 alin. (2^4) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã emite urmãtorul ordin:

    ART. I
    Anexa la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 1.314/2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plãtite de contribuabili în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale înregistrate de cãtre aceştia, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 26 septembrie 2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. II
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


            Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã,
                                 Sorin Blejnar


    Bucureşti, 9 februarie 2012.
    Nr. 138.


    ANEXĂ
    (Anexa la Ordinul nr. 1.314/2007)

                                  METODOLOGIE
        de distribuire a sumelor plãtite de contribuabili în contul unic
       şi de stingere a obligaţiilor fiscale înregistrate de cãtre aceştia

    CAP. I
    Dispoziţii generale privind distribuirea şi stingerea

    1. În temeiul prevederilor art. 114 alin. (2^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare Codul de procedurã fiscalã, plata obligaţiilor fiscale prevãzute de Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 1.294/2007 privind impozitele, contribuţiile şi alte sume reprezentând creanţe fiscale care se plãtesc de contribuabili într-un cont unic, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se efectueazã prin utilizarea unui ordin de platã pentru Trezoreria Statului pentru obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat şi a unui ordin de platã pentru Trezoreria Statului pentru obligaţiile fiscale datorate bugetelor asigurãrilor sociale şi fondurilor speciale.
    2. Obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, prevãzute de Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 1.294/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se plãtesc în contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire", deschis pe codul de identificare fiscalã al contribuabililor la unitãţile Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal competent pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de aceştia, cu excepţia impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare care se vireazã în contul 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire", deschis pe codul de identificare fiscalã al sediilor secundare la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat contribuabilul care le-a înfiinţat.
    3. Obligaţiile fiscale datorate bugetelor asigurãrilor sociale şi fondurilor speciale, prevãzute de Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 1.294/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se plãtesc în contul unic de disponibil 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurãrilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire", deschis pe codul de identificare fiscalã al contribuabililor la unitãţile Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal competent pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de aceştia.
    4. Sumele plãtite de cãtre contribuabili în contul unic de disponibil 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurãrilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire" se distribuie de cãtre organul fiscal competent mai întâi pe bugete, proporţional cu sumele datorate fiecãrui buget, cu excepţiile prevãzute la pct. 16-25.
    5. Cu excepţiile prevãzute la pct. 16-25, sumele plãtite pentru bugetul de stat în contul unic, precum şi sumele distribuite pe bugete potrivit pct. 4 se distribuie apoi în cadrul fiecãrui buget sau fond, de cãtre organul fiscal competent, în ordinea prevãzutã la art. 114 alin. (2^3) din Codul de procedurã fiscalã, dupã cum urmeazã:
    a) impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursã;
    b) celelalte obligaţii fiscale principale;
    c) obligaţiile fiscale accesorii aferente obligaţiilor prevãzute la lit. a) şi b).
    6. În cazul în care suma achitatã nu acoperã toate obligaţiile fiscale datorate uneia dintre categoriile prevãzute la pct. 5 lit. a), b) sau c), distribuirea se face, în cadrul categoriei respective, proporţional cu obligaţiile datorate.
    7. Dupã efectuarea distribuirii, organul fiscal competent efectueazã stingerea obligaţiilor fiscale ale contribuabilului potrivit prevederilor art. 115 alin. (1) şi (2) din Codul de procedurã fiscalã şi înştiinţeazã contribuabilul, cu cel puţin 5 zile înainte de urmãtorul termen de platã a obligaţiilor fiscale, despre modul în care s-a efectuat stingerea.
    8. În situaţia în care, dupã efectuarea operaţiunilor de distribuire şi de stingere, în conturile unice prevãzute la pct. 2 şi 3 mai rãmân sume nedistribuite, se procedeazã astfel:
    a) în cazul în care suma rãmasã nedistribuitã a fost plãtitã în contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire", la sfârşitul lunii, diferenţa rãmâne înregistratã în acest cont;
    b) în cazul în care suma rãmasã nedistribuitã a fost plãtitã în contul unic de disponibil 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurãrilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire", aceasta se distribuie de organul fiscal competent, în ultima zi lucrãtoare a lunii, în contul 22.47.03.02 "Venituri ale bugetului asigurãrilor sociale de stat - contribuţii cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate încasate în contul unic, în curs de distribuire".
    9. Distribuirea sumelor înregistrate potrivit prevederilor pct. 4 şi 5 se efectueazã la data înregistrãrii de obligaţii fiscale faţã de bugetele respective, potrivit regulilor de distribuire a sumelor plãtite în conturile unice stabilite prin prezenta metodologie, cu excepţia situaţiei prevãzute la pct. 8 lit. b).
    10. În primele 10 zile ale lunii urmãtoare celei în care s-a efectuat plata obligaţiilor fiscale, organul fiscal competent constatã, din oficiu, compensarea sumei plãtite în plus în contul unic dupã efectuarea operaţiunilor de distribuire şi de stingere, astfel:
    a) sumele rãmase nedistribuite în contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire" sting prin compensare obligaţiile fiscale neachitate datorate aceluiaşi buget şi care nu se plãtesc în contul unic, urmând ca diferenţa rãmasã sã stingã prin compensare obligaţiile datorate altor bugete, în mod proporţional;
    b) sumele rãmase nedistribuite în contul unic 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurãrilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire" sting prin compensare obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat care se plãtesc în contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire", urmând ca eventualele diferenţe sã stingã prin compensare obligaţiile neachitate la bugetul de stat, altele decât cele care se plãtesc în acest cont.
    11. Constatarea din oficiu a compensãrii de cãtre organul fiscal competent poate fi efectuatã şi în mod automat, prin intermediul aplicaţiei informatice de administrare a creanţelor fiscale, ulterior operaţiunii de distribuire a sumelor plãtite în conturile unice. Data stingerii obligaţiilor fiscale prin aceastã modalitate, inclusiv cea efectuatã în mod automat, este data la care creanţele existã deodatã, fiind deopotrivã certe, lichide şi exigibile, potrivit prevederilor art. 116 din Codul de procedurã fiscalã.
    12. Constatarea compensãrii din oficiu se efectueazã pe baza formularului "Decizie privind compensarea obligaţiilor fiscale", prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta metodologie. Decizia se comunicã contribuabilului în termen de 7 zile de la data efectuãrii operaţiunii.
    13. Sumele reprezentând obligaţii fiscale existente în conturile 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire" şi 22.47.03.02 "Venituri ale bugetului asigurãrilor sociale de stat - contribuţii cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate încasate în contul unic, în curs de distribuire", dupã data constatãrii de cãtre organul fiscal competent a compensãrii prevãzute la art. 116 din Codul de procedurã fiscalã, pot fi restituite la cerere, în condiţiile prevãzute de art. 117 alin. (1) şi (8) din acelaşi act normativ.
    14. Prevederile pct. 4 şi 5 se aplicã în mod corespunzãtor şi în situaţia în care contribuabilii depun "Declaraţia privind obligaţiile de platã la bugetul de stat" şi "Declaraţia privind obligaţiile de platã a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominalã a persoanelor asigurate" dupã data de 1 a lunii urmãtoare celei în care existã obligaţia declarãrii, potrivit legii. Dupã depunerea declaraţiilor, organul fiscal competent procedeazã la distribuirea şi stingerea sumelor datorate potrivit prevederilor pct. 3 sau 4, dupã caz, cu excepţia situaţiei în care, pânã la data depunerii declaraţiilor, sumele plãtite în contul unic nu au stins alte obligaţii.
    15. Nerespectarea de cãtre organul fiscal competent a termenului prevãzut la pct. 12 atrage rãspunderea acestuia pentru neîndeplinirea, la termenele legale, a procedurilor prevãzute de legislaţia fiscalã.

    CAP. II
    Dispoziţii privind distribuirea sumelor plãtite de debitorii care efectueazã plata în contul unic şi beneficiazã de înlesniri la platã şi stingerea obligaţiilor datorate de aceştia

    16. (1) În cazul în care debitorii beneficiazã de înlesniri la platã aprobate prin acte administrative, potrivit reglementãrilor legale în vigoare, şi efectueazã plãţi în contul unic, distribuirea şi stingerea se efectueazã pe impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat, în ordinea împlinirii termenului maxim acordat pentru obligaţiile de a cãror platã depinde menţinerea valabilitãţii înlesnirii la platã. Prin sintagma termen maxim acordat se înţelege termenul suplimentar de achitare a obligaţiilor care reprezintã condiţii de menţinere a valabilitãţii înlesnirii la platã, astfel cum sunt prevãzute în actele normative referitoare la reglementarea acordãrii înlesnirilor la platã.
    (2) În cazul în care existã obligaţii de a cãror platã depinde menţinerea valabilitãţii înlesnirii la platã, ale cãror termene maxime acordate se împlinesc la aceeaşi datã, pentru aceste obligaţii distribuirea se efectueazã distinct pe fiecare buget sau fond, dupã caz, proporţional cu obligaţiile datorate, iar în cadrul fiecãrui buget sau fond distribuirea se face în urmãtoarea ordine:
    a) impozitele cu reţinere la sursã, proporţional cu obligaţiile datorate şi apoi în ordinea vechimii acestora;
    b) celelalte obligaţii fiscale principale, proporţional cu obligaţiile datorate şi apoi în ordinea vechimii acestora;
    c) obligaţiile fiscale accesorii aferente obligaţiilor prevãzute la lit. a) şi b), în ordinea vechimii acestora.
    (3) Stingerea obligaţiilor fiscale se face în urmãtoarea ordine:
    a) obligaţiile fiscale principale, în ordinea vechimii acestora;
    b) obligaţiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii acestora.
    17. În cazul în care suma achitatã este mai mare decât cuantumul obligaţiilor al cãror termen maxim acordat a fost împlinit pânã la data plãţii, se sting celelalte obligaţii de a cãror platã depinde menţinerea valabilitãţii înlesnirii la platã, iar ulterior ratele viitoare din eşalonarea la platã.
    18. În situaţia în care suma achitatã în contul unui buget şi/sau impozit, taxã, dupã caz, este mai mare decât obligaţiile fiscale datorate respectivului buget şi/sau impozit, taxã, dupã caz (toate obligaţiile fiscale eşalonate şi obligaţiile de a cãror platã depinde menţinerea valabilitãţii eşalonãrii la platã), diferenţa rezultatã stinge obligaţiile datorate în contul celorlalte bugete, cu respectarea regulii prevãzute la pct. 16.
    19. Plata obligaţiilor fiscale eşalonate, altele decât cele prevãzute de Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 1.294/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se efectueazã de cãtre debitori distinct pe fiecare impozit, taxã, contribuţie şi alte sume datorate bugetului general consolidat, iar stingerea obligaţiilor fiscale datorate se efectueazã în ordinea împlinirii termenului maxim acordat pentru obligaţiile de a cãror platã depinde menţinerea valabilitãţii înlesnirii la platã.
    20. În cazul existenţei unui decont cu sumã negativã de TVA cu opţiune de rambursare şi/sau cereri de restituire, se procedeazã astfel:
    a) dacã existã decizie de rambursare sau decizie de impunere pentru suma aprobatã la rambursare, stingerea se efectueazã în limita sumei aprobate şi în ordinea prevãzutã la pct. 16;
    b) dacã decontul cu sumã negativã de TVA cu opţiune de rambursare şi/sau cererile de restituire sunt în curs de soluţionare, se marcheazã obligaţiile de platã ce pot face obiectul compensãrii în limita sumei solicitate la rambursare/ restituire în ordinea prevãzutã la pct. 16.
    21. Prin excepţie de la prezenta procedurã de distribuire şi stingere, în situaţia în care contribuabilul notificã organul fiscal competent şi plãteşte anticipat, parţial sau total, sumele cuprinse în graficul de eşalonare la platã, acestea se distribuie şi sting ratele din graficul de eşalonare, aplicând în mod corespunzãtor prevederile pct. 16.

    CAP. III
    Dispoziţii privind distribuirea sumelor plãtite în contul unic de contribuabilii aflaţi sub incidenţa Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei

    22. Sumele plãtite de contribuabilii aflaţi sub incidenţa Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, reprezentând obligaţii fiscale, se distribuie de cãtre organul fiscal competent potrivit urmãtoarei ordini:
    a) obligaţii fiscale cu termene de platã dupã data deschiderii procedurii insolvenţei, în ordinea vechimii, cu excepţia celor prevãzute în planul de reorganizare confirmat;
    b) sume datorate în contul ratelor din programele de plãţi ale obligaţiilor fiscale, cuprinse în planul de reorganizare judiciarã confirmat, precum şi obligaţiile accesorii datorate pe perioada reorganizãrii, dacã în plan s-au prevãzut calcularea şi plata acestora. În acest caz, obligaţiilor accesorii calculate le sunt aplicabile dispoziţiile art. 41 alin. (3) din Legea nr. 85/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    c) obligaţii fiscale datorate şi neachitate cu termene de platã anterioare datei la care s-a deschis procedura insolvenţei, în ordinea vechimii, pânã la stingerea integralã a acestora, în situaţia contribuabililor aflaţi în stare de faliment;
    d) alte obligaţii fiscale în afara celor prevãzute la lit. a)-c).
    23. În situaţia în care sumele achitate de cãtre contribuabilii aflaţi sub incidenţa Legii nr. 85/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în contul unic 20.47.01.01. "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire" sunt în cuantum mai mic sau egal cu sumele reprezentând obligaţii fiscale cu termene de platã dupã data deschiderii procedurii insolvenţei, acestea se distribuie, pe tipuri de obligaţii fiscale, potrivit prevederilor pct. 4 şi 5.
    24. În situaţia în care contribuabilii aflaţi sub incidenţa Legii nr. 85/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, efectueazã o platã în contul unic 20.47.01.01. "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire" în cuantum mai mare decât cel al obligaţiilor fiscale care se plãtesc în acest cont, organul fiscal competent distribuie aceste sume plãtite pe tipuri de obligaţii în ordinea prevãzutã la pct. 22, în funcţie de starea contribuabilului (insolvenţã, reorganizare judiciarã, faliment), ulterior aplicându-se în mod corespunzãtor prevederile pct. 10-13.
    25. Sumele achitate de cãtre contribuabilii aflaţi sub incidenţa Legii nr. 85/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în contul unic 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurãrilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire" se distribuie de cãtre organul fiscal competent potrivit art. 115 alin. (3) din Codul de procedurã fiscalã, cu respectarea prevederilor pct. 24, care se aplicã în mod corespunzãtor.

    CAP. IV
    Distribuirea sumelor plãtite în contul unic de cãtre debitorii care se aflã în executare silitã şi stingerea obligaţiilor fiscale datorate de cãtre aceştia

    26. În cazul în care contribuabilul a efectuat plata în contul unic dupã data la care, potrivit legii, a fost comunicatã somaţia, organul fiscal competent procedeazã la distribuirea sumelor plãtite şi stingerea creanţelor fiscale potrivit prevederilor cap. I.
    27. Dispoziţiile pct. 26 se aplicã în mod corespunzãtor şi în cazul operãrii compensãrii potrivit art. 116 din Codul de procedurã fiscalã.
    28. În cazul înfiinţãrii popririi asupra sumelor ce se cuvin debitorilor, terţii popriţi şi instituţiile bancare vireazã aceste sume în contul de disponibil 50.67.02 "Disponibil din sume încasate din înfiinţarea popririi (bancã/terţ) asupra sumelor ce se cuvin debitorilor", deschis pe codul de identificare fiscalã a debitorului, indicat în adresa de înfiinţare a popririi de cãtre organul fiscal competent.
    29. Sumele încasate în contul prevãzut la pct. 28 se distribuie în ordinea vechimii popririlor, respectiv a titlurilor executorii care au stat la baza acestora. În cadrul titlului executoriu se sting mai întâi creanţele fiscale principale, în ordinea vechimii, şi apoi creanţele fiscale accesorii, în ordinea vechimii.
    30. În cazul în care dupã efectuarea distribuirii potrivit pct. 29 mai rãmân sume încasate în contul prevãzut la pct. 28, acestea se restituie din oficiu în termen de 5 zile lucrãtoare de la data încasãrii.
    31. În situaţia în care debitorul înregistreazã şi alte obligaţii fiscale restante, altele decât cele pentru care s-a dispus înfiinţarea popririi/popririlor, acestea se sting prin compensare cu sumele rãmase nedistribuite din contul prevãzut la pct. 29, cu încadrarea în termenul menţionat la pct. 30, dispoziţiile art. 114 şi 115 din Codul de procedurã fiscalã aplicându-se în mod corespunzãtor.

    CAP. V
    Dispoziţii tranzitorii

    32. Pentru popririle înfiinţate pânã la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, organele fiscale competente înştiinţeazã de îndatã terţii popriţi, inclusiv instituţiile bancare, cu privire la contul prevãzut la pct. 28, în care se vor vira sumele ce se cuvin debitorilor.
    33. În toate actele normative în care se face referire la sintagma "Notã privind compensarea obligaţiilor fiscale" aceastã noţiune se înlocuieşte cu sintagma "Decizie privind compensarea obligaţiilor fiscale".
    34. Pentru contribuabilii care au sedii secundare plãtitoare de impozit pe venitul din salarii, distribuirea sumelor plãtite în contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire" şi stingerea obligaţiilor fiscale datorate de aceştia se efectueazã în mod corespunzãtor, potrivit dispoziţiilor prezentei metodologii.
    35. Prin excepţie de la prevederile pct. 34, în scopul aplicãrii prevederilor art. 32 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, impozitul pe venit declarat şi neachitat pânã la data intrãrii în vigoare a Legii nr. 126/2011 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 88/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã se distribuie şi se înregistreazã, de cãtre organul fiscal competent, pe sediul principal, respectiv pe sediile secundare ale plãtitorului, proporţional cu impozitul datorat pentru fiecare dintre acestea din totalul impozitului individualizat în titlul de creanţã pentru care s-a efectuat stingerea. Modul de distribuire a impozitului pe venitul din salarii stins, atât pe sediul principal, cât şi pe fiecare dintre sediile secundare, se comunicã în sistem informatic de cãtre organul fiscal competent unitãţii de trezorerie a statului la care este arondat acesta.


    ANEXĂ
    la metodologie

    [SIGLA ANAF]
    MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
    AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ
    Unitatea fiscalã*1) ........................................
    Str. ............. nr. ....... localitatea .................

                                                            Aprobat
                                                            -------
                                                Conducãtorul unitãţii fiscale,
                                                Numele şi prenumele ..........
                                                    Semnãtura ....... (L.S.)


                                    DECIZIE
                    privind compensarea obligaţiilor fiscale

    În temeiul prevederilor art. 116 şi art. 117 alin. (6)-(8) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se compenseazã obligaţiile fiscale scadente şi neachitate de cãtre:
    - numele şi prenumele/denumirea debitorului ................................
    - domiciliul fiscal ........................................................
    - codul de identificare fiscalã*2) ..............................

    I. Suma de rambursat/de restituit/de platã de la buget din care se compenseazã obligaţii fiscale neachitate:



 ┌───────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬────────────┐
 │ Denumirea │ Contul de │Documentul din │ Data │ Suma │
 │ venitului din │ venituri/de │ care rezultã │ exigibili- │ (lei) │
 │ care se │ disponibil │ suma din care │ tãţii*3) │ │
 │ compenseazã │ │se compenseazã │ │ │
 ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼────────────┤
 │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
 ├───────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────┼────────────┤
 │ │ │ │ │ │
 └───────────────┴───────────────┴───────────────┴───────────────┴────────────┘



    II. Obligaţii fiscale care se sting prin compensare:



 ┌───────────┬───────────┬──────────────────┬────────────┬──────────────┬─────┐
 │ Denumirea │ Contul de │ Documentul prin │ Data │Data stingerii│Suma │
 │obligaţiei │venituri/de│care s-a stabilit │ exigibili- │ prin │(lei)│
 │stinse prin│ disponibil│sau individualizat│ tãţii*3) │ compensare*4)│ │
 │compensare │ │obligaţia fiscalã │ │ │ │
 │ │ │ neachitatã │ │ │ │
 ├───────────┼───────────┼──────────────────┼────────────┼──────────────┼─────┤
 │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├───────────┼───────────┼──────────────────┼────────────┼──────────────┼─────┤
 │ │ │ │ │ │ │
 └───────────┴───────────┴──────────────────┴────────────┴──────────────┴─────┘



    Împotriva prezentului înscris, cel interesat poate depune contestaţie la organul fiscal emitent în termen de 30 de zile de la data comunicãrii sau luãrii la cunoştinţã, în conformitate cu prevederile art. 205 şi 207 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

    Şef compartiment,
    Numele şi prenumele
    Semnãtura ...............

                                                         Întocmit
                                                         ---------
                                                         Inspector,
                                                  Numele şi prenumele ........
                                                      Semnãtura ...........



                              ┌─────────────────────────────────────────┐
                              │ Unitatea Trezoreriei Statului │
                              │ │
                              │.........................................│
                              │Înregistrat operaţiunile aprobate la pct.│
                              │I şi II din Decizia de compensare nr. ..│
                              │............ din data ...................│
                              │ │
                              │ Conducãtorul unitãţii │
                              │ Trezoreriei Statului, │
                              │ │
                              │Data............. │
                              │ │
                              │ Şef compartiment, │
                              │ │
                              │ ................. │
                              └─────────────────────────────────────────┘
----------
    *1) Se va menţiona denumirea organului fiscal emitent al prezentului act administrativ.
    *2) Se va completa codul numeric personal, numãrul de identificare fiscalã, codul de înregistrare fiscalã sau codul unic de înregistrare, dupã caz.
    *3) Se va completa data exigibilitãţii sumei de rambursat/de restituit/de platã de la buget, dupã caz, şi a obligaţiei fiscale neachitate, conform art. 116 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    *4) Se va completa data la care opereazã de drept compensarea, conform art. 116 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, respectiv data la care creanţele existã deodatã, fiind deopotrivã certe, lichide şi exigibile, ţinându-se cont de data exigibilitãţii menţionatã în coloana 3.


                     Caracteristicile de tipãrire, modul de
                utilizare, difuzare şi pãstrare ale formularului

    1. Denumire: Decizie privind compensarea obligaţiilor fiscale
    2. Cod: 14.13.41.99
    3. Format: A4/t1
    4. Caracteristici de tipãrire: se editeazã din sistemul informatic.
    5. Se utilizeazã: în baza art. 116 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    6. Se întocmeşte: în 3 exemplare de cãtre organul fiscal.
    7. Circulã: 1 exemplar la organul cu atribuţii de compensare;
                1 exemplar la unitatea de trezorerie şi contabilitate publicã ce a efectuat compensarea;
                1 exemplar la contribuabil.
    8. Se arhiveazã: 1 exemplar la dosarul de compensare.

                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016