Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 134 din 22 decembrie 2008  pentru aprobarea tarifelor reglementate la energia electrica livrata de furnizorii impliciti si furnizorii de ultima optiune consumatorilor captivi, altii decat cei casnici si cei asimilati consumatorilor casnici, precum si a preturilor pentru energia reactiva    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 134 din 22 decembrie 2008 pentru aprobarea tarifelor reglementate la energia electrica livrata de furnizorii impliciti si furnizorii de ultima optiune consumatorilor captivi, altii decat cei casnici si cei asimilati consumatorilor casnici, precum si a preturilor pentru energia reactiva

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 896 din 30 decembrie 2008
Având în vedere referatul de aprobare prezentat de Departamentul preţuri şi tarife în domeniul energiei electrice,
în temeiul prevederilor art. 9 alin. (2), (8) şi (9), art. 11 alin. (1) şi alin. (2) lit. a), c) şi d), art. 74 lit. c) şi d), art. 76 şi ale <>art. 79 alin. (3) din Legea energiei electrice nr. 13/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale art. 3 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 410/2007 , ale Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 35/2005 pentru aprobarea Procedurii privind asigurarea energiei electrice reactive şi modul de platã a acesteia, ale Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 14/2007 pentru aprobarea Regulamentului privind furnizarea de ultimã opţiune a energiei electrice şi ale Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 133/2008 pentru aprobarea Metodologiei de calcul necesar stabilirii preţurilor şi tarifelor reglementate,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aprobã tarifele pentru energia electricã livratã consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cuprinse în anexele nr. 1-8, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
(2) În calculul valorii facturii se utilizeazã tarifele în forma publicatã în anexe (cu 4 zecimale). Rotunjirea la unitatea monetarã minimã (banul) se realizeazã la valoarea facturii, înainte de aplicarea TVA.
ART. 2
(1) Tarifele aprobate conform art. 1 se aplicã:
a) consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, care nu şi-au exercitat dreptul de a alege furnizorul de energie electricã pe piaţa concurenţialã de energie electricã;
b) consumatorilor captivi mici, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, care acţioneazã pe piaţa concurenţialã şi opteazã pentru revenirea pe piaţa reglementatã, a cãror putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare este de pânã la 100 kVA inclusiv;
c) consumatorilor captivi mici, noi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, a cãror putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare este de pânã la 100 kVA inclusiv, care nu îşi exercitã dreptul de a alege furnizorul de energie electricã pe piaţa concurenţialã.
(2) Furnizorii impliciţi pot sã asigure furnizarea energiei electrice la tarife reglementate la consumatorii captivi mari, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, a cãror putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare este de peste 100 kVA, numai în cazul în care au asigurat necesarul de energie electricã prin contracte reglementate.
ART. 3
Tarifele nu includ accizele la consumatorii finali stabilite conform legii şi taxa pe valoarea adãugatã. Aceste taxe vor fi evidenţiate distinct în facturã şi vor fi incluse în suma totalã de platã.
ART. 4
Zonele orare utilizate la tarifare sunt stabilite în anexele nr. 9-11, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 5
Schimbarea tipului de tarif este permisã în urmãtoarele cazuri:
a) dupã 12 luni calendaristice de la ultima schimbare;
b) la apariţia unor noi tipuri de tarife, chiar dacã de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice;
c) la desfiinţarea tarifului aplicat consumatorului;
d) la trecerea de la orice tarif de tip monom la orice tarif de tip binom;
e) la trecerea de la tariful binom de tip C la tariful binom de tip A sau A33;
f) la trecerea de la tariful binom de tip A la tariful binom de tip A33;
g) la trecerea de la orice tip de tarif binom la tariful E1, în cazul consumatorilor de tip operator economic, pentru punctele de consum aferente sistemelor de irigaţii.
ART. 6
Pentru consumatorii captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, care aleg tariful A şi deţin echipamente de mãsurare cu un singur indicator de maxim şi douã cadrane, tariful de putere se aplicã numai la puterea consumatã în cadrul zonelor de vârf de searã.
ART. 7
Tariful A33 se poate aplica numai consumatorilor dotaţi cu contoare electronice. Aceştia pot solicita trimestrial schimbarea duratei de utilizare, în funcţie de modificãrile intervenite în procesele lor tehnologice.
ART. 8
Tariful C se poate aplica numai consumatorilor la care sunt montate contoare electronice sau care dispun de un indicator de maxim.
ART. 9
(1) În cazul tarifelor de tip binom, dacã puterea mãsuratã depãşeşte cu mai mult de 15% puterea contractatã, diferenţa dintre puterea mãsuratã şi puterea contractatã se factureazã la dublul valorii tarifului puterii, indiferent de momentul în care a intervenit depãşirea.
(2) Sunt exceptaţi de la aplicarea prevederilor alin. (1) consumatorii de energie electricã cu putere maximã contractatã mai mare sau egalã cu 3 MW pe loc de consum.
ART. 10
În cazul consumatorilor de energie electricã cu putere maximã contractatã mai mare sau egalã cu 3 MW pe loc de consum, care nu şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, furnizorii impliciţi vor percepe consumatorilor penalitãţi pentru erori de prognozã conform Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 34/2006 pentru aprobarea Procedurii privind modul în care consumatorii cu tarife reglementate, cu putere maximã contractatã mai mare sau egalã cu 3 MW, asigurã furnizorilor datele necesare la elaborarea prognozei energiei electrice.
ART. 11
(1) Obligaţiile de platã ale consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, pentru serviciul prestat de furnizorul de ultimã opţiune (FUO) se calculeazã pe bazã de tarife/preţuri calculate astfel:
a) tariful aplicat de FUO consumatorilor captivi mici, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cu putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare de pânã la 100 kVA inclusiv, este cu 10% mai mare decât tariful reglementat D aferent nivelului de tensiune al locului de consum;
b) tariful aplicat de FUO consumatorilor captivi mari, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cu putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare cuprinsã între 100 kVA şi 1 MVA inclusiv, este cu 15% mai mare decât tariful reglementat D aferent nivelului de tensiune al locului de consum;
c) preţul aplicat de FUO consumatorilor captivi foarte mari, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cu putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare de peste 1 MVA, este cu 2,5% mai mare decât preţul de referinţã pentru aceastã categorie de consumatori. La preţul rezultat se adaugã şi tarifele pentru serviciile de reţea, serviciile de sistem, operare piaţã şi costurile unitare de furnizare. Furnizorul va considera aceleaşi costuri unitare de furnizare a energiei electrice ca şi pentru consumatorii captivi.
(2) La tarifele/preţurile rezultate dupã aplicarea regulilor menţionate la alin. (1) se vor adãuga accizele şi taxa pe valoarea adãugatã.
ART. 12
(1) Se aprobã preţurile pentru energia electricã reactivã, conform tabelului nr. 4 din anexele nr. 1-8, care se factureazã în cazul depãşirii factorului de putere neutral, conform reglementãrilor Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
(2) Energia electricã reactivã se factureazã de cãtre furnizorii impliciţi atât la consumatorii captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cât şi în relaţia furnizor-consumator eligibil în piaţa concurenţialã.
(3) Veniturile care se obţin din aplicarea preţurilor pentru energia reactivã se transferã integral la operatorul principal de distribuţie, definit conform reglementãrilor Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
ART. 13
Furnizorii de energie electricã vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin, iar Departamentul preţuri şi tarife în domeniul energiei electrice din cadrul Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei va urmãri aplicarea acestuia.
ART. 14
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 65/2008 pentru aprobarea tarifelor reglementate la energia electricã livratã de furnizorii impliciţi şi furnizorii de ultimã opţiune consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, şi a tarifelor pentru energia reactivã, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 482 din 30 iunie 2008.
ART. 15
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data de 1 ianuarie 2009.

p. Preşedintele Autoritãţii Naţionale
de Reglementare în Domeniul Energiei,
Nicolae Opriş

Bucureşti, 22 decembrie 2008.
Nr. 134.


ANEXA 1
-------

TARIFELE PENTRU SOCIETATEA COMERCIALĂ "ENEL ENERGIE" - S.A.
(ZONA BANAT)

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 1 ianuarie 2009


──────────
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 1
┌─────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Niveluri │Duratã de utilizare micã │Duratã de utilizare medie │Duratã de utilizare mare │
│de tensiune ├─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┤
│egale cu cele│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │ Pentru energie │
│din punctele │(lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│de delimitare├────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┤
│ a │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│instalaţiilor│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │124,0635│53,9835 │0,4754 │0,2438 │0,1829│310,1770│134,9040│0,3779 │0,1829 │0,1464│654,2625│284,4080│0,3047 │0,1464 │0,1219│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │148,5185│64,4955 │0,5244 │0,2683 │0,2073│371,0590│161,4030│0,4025 │0,2073 │0,1585│725,6565│315,4330│0,3292 │0,1708 │0,1340│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV │152,1320│66,1745 │0,5852 │0,2925 │0,2316│380,2205│165,3085│0,4390 │0,2195 │0,1708│655,1385│284,8460│0,3779 │0,1829 │0,1464│
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV │175,4190│76,3215 │0,7681 │0,3901 │0,3047│438,7665│190,8220│0,5364 │0,2683 │0,2073│663,9715│288,6420│0,4877 │0,2438 │0,1829│
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┘



NOTĂ:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009


─────────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 2
┌────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ Preţuri pentru energia electricã activã │
│egale cu cele din ├────────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────────┬────────────┤
│punctele de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom simplu │ D. Tarif │
│delimitare a │ │diferenţiat │ │ monom simpl│
│instalaţiilor ├───────────────────┬────────────────┼────────────────┼──────────────┬──────────────┼────────────┤
│ │ Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru puterea│Pentru energie│ Pentru │
│ │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │ (lei/kWh) │ energie │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤ (lei/kW/an) │ │(lei/kWh) │
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
│ │vârf de │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest ore│ │ │ │
│ │searã │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │499,3565 │215,2405│0,4999 │0,1808 │0,6585 │0,2560 │ 377,0085 │ 0,2316 │ 0,3047 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │676,3815 │283,8605│0,5122 │0,1854 │0,7438 │0,2806 │ 423,5095 │ 0,2560 │ 0,3414 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │1.128,4340│485,4865│0,5974 │0,2195 │0,9755 │0,3657 │ 532,8270 │ 0,3170 │ 0,4390 │
└────────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴──────────────┴──────────────┴────────────┘



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 ŞI E2*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ E1 │ E2 │
│egale cu cele ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│din punctele de │Tarif pentru consumul de energie│Tarif pentru consumul de│
│delimitare a │electricã din zonele de zi şi │energie electricã din │
│instalaţiilor │zonele de noapte, inclusiv din │zonele de zi şi zonele │
│ │zilele de sâmbãtã şi duminicã │ de noapte │
│ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
├────────────────────┼──────────┬─────────────────────┼───────────┬────────────┤
│ │Zona de zi│Zona de noapte**) │Zona de zi │ Zona de │
│ │7,00-22,00│ 22,00-7,00 │7,00-22,00 │ noapte │
│ │ │ │ │ 22,00-7,00│
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 0,3901 │ 0,1951 │ 0,3292 │ 0,1951 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,4267 │ 0,2195 │ 0,3657 │ 0,2195 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │ 0,5608 │ 0,2806 │ 0,4754 │ 0,2806 │
└────────────────────┴──────────┴─────────────────────┴───────────┴────────────┘



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


─────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

4. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009





Tabelul 4
┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune egale cu cele │Preţuri pentru energia electricã │
│din punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) │
│ │ (lei/kVArh) │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0479 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0479 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0599 │
└──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘



NOTĂ:
Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


─────────
*) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
**) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

ANEXA 2



TARIFELE PENTRU SOCIETATEA COMERCIALĂ "ENEL ENERGIE" - S.A.
(ZONA DOBROGEA)

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 1 ianuarie 2009


───────────
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 1
┌─────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Niveluri │Duratã de utilizare micã │Duratã de utilizare medie │Duratã de utilizare mare │
│de tensiune ├─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┤
│egale cu cele│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │ Pentru energie │
│din punctele │(lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│de delimitare├────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┤
│ a │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│instalaţiilor│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │124,2095│54,0565 │0,4758 │0,2441 │0,1830│310,5055│135,0500│0,3783 │0,1830 │0,1466│654,9925│284,7365│0,3050 │0,1466 │0,1221│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │148,7010│64,5685 │0,5249 │0,2686 │0,2076│371,4240│161,5490│0,4028 │0,2076 │0,1586│726,4230│315,7615│0,3296 │0,1708 │0,1342│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV │152,3510│66,2110 │0,5858 │0,2928 │0,2319│380,6585│165,4910│0,4395 │0,2198 │0,1708│655,8320│285,1745│0,3783 │0,1830 │0,1466│
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV │175,5650│ 76,4310│0,7690 │0,3906 │0,3050│439,2045│191,0410│ 0,5370│0,2686 │0,2076│664,6650│288,9340│0,4882 │0,2441 │0,1830│
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┘



NOTĂ:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009


───────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 2
┌────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ Preţuri pentru energia electricã activã │
│egale cu cele din ├────────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────────┬────────────┤
│punctele de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom simplu │ D. Tarif │
│delimitare a │ │diferenţiat │ │ monom simpl│
│instalaţiilor ├───────────────────┬────────────────┼────────────────┼──────────────┬──────────────┼────────────┤
│ │ Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru puterea│Pentru energie│ Pentru │
│ │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │ (lei/kWh) │ energie │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤ (lei/kW/an) │ │(lei/kWh) │
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
│ │vârf de │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest ore│ │ │ │
│ │searã │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 499,8675 │215,4595│ 0,5005│ 0,1810 │0,6592 │ 0,2563 │ 377,4100 │ 0,2319 │ 0,3050 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 677,1115 │284,1525│ 0,5127│ 0,1857 │0,7445 │ 0,2808 │ 423,9840 │ 0,2563 │ 0,3419 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │1.129,6750│485,9610│ 0,5980│ 0,2198 │0,9765 │ 0,3662 │ 533,4110 │ 0,3173 │ 0,4395 │
└────────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴──────────────┴──────────────┴────────────┘



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 ŞI E2*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ E1 │ E2 │
│egale cu cele ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│din punctele de │Tarif pentru consumul de energie│Tarif pentru consumul de│
│delimitare a │electricã din zonele de zi şi │energie electricã din │
│instalaţiilor │zonele de noapte, inclusiv din │zonele de zi şi zonele │
│ │zilele de sâmbãtã şi duminicã │ de noapte │
│ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
├────────────────────┼──────────┬─────────────────────┼───────────┬────────────┤
│ │Zona de zi│Zona de noapte**) │Zona de zi │ Zona de │
│ │7,00-22,00│ 22,00-7,00 │7,00-22,00 │ noapte │
│ │ │ │ │ 22,00-7,00│
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 0,3906 │ 0,1952 │ 0,3296 │ 0,1952 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,4271 │ 0,2198 │ 0,3662 │ 0,2198 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │ 0,5615 │ 0,2808 │ 0,4758 │ 0,2808 │
└────────────────────┴──────────┴─────────────────────┴───────────┴────────────┘



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


──────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

4. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009





Tabelul 4
┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune egale cu cele │Preţuri pentru energia electricã │
│din punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) │
│ │ (lei/kVArh) │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0480 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0480 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0600 │
└──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘



NOTĂ:
Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


──────────
*) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
**) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

ANEXA 3



TARIFELE PENTRU SOCIETATEA COMERCIALĂ "CEZ VÂNZARE" - S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A 33*)
Valabil de la 1 ianuarie 2009


────────────────
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.








Tabelul 1
┌─────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Niveluri │Duratã de utilizare micã │Duratã de utilizare medie │Duratã de utilizare mare │
│de tensiune ├─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┤
│egale cu cele│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │ Pentru energie │
│din punctele │(lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│de delimitare├────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┤
│ a │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│instalaţiilor│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │125,6330│54,6770 │0,4814 │0,2469 │0,1851│314,1190│136,6195│0,3827 │0,1851 │0,1482│662,5480│288,0215│0,3086 │0,1482 │0,1235│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │150,4165│65,3350 │0,5310 │0,2717 │0,2099│375,7310│163,4470│0,4074 │0,2099 │0,1604│734,8180│319,4480│0,3335 │0,1728 │0,1357│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV │154,1030│66,9410 │0,5926 │0,2962 │0,2346│385,0385│167,4255│0,4446 │0,2223 │0,1728│663,4240│288,4595│0,3827 │0,1851 │0,1482│
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV │177,6090│77,3070 │0,7778 │0,3950 │0,3086│444,2780│193,2310│0,5433 │0,2717 │0,2099│672,3665│292,2920│ 0,4939│0,2469 │0,1851│
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┘



NOTĂ:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009


───────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 2
┌────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ Preţuri pentru energia electricã activã │
│egale cu cele din ├────────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────────┬────────────┤
│punctele de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom simplu │ D. Tarif │
│delimitare a │ │diferenţiat │ │ monom simpl│
│instalaţiilor ├───────────────────┬────────────────┼────────────────┼──────────────┬──────────────┼────────────┤
│ │ Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru puterea│Pentru energie│ Pentru │
│ │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │ (lei/kWh) │ energie │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤ (lei/kW/an) │ │(lei/kWh) │
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
│ │vârf de │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest ore│ │ │ │
│ │searã │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 505,6710 │217,9415│0,5062 │ 0,1830 │ 0,6668│ 0,2593 │ 381,8265 │ 0,2346 │ 0,3086 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 684,9225 │287,4375│ 0,5186│ 0,1878 │ 0,7532│ 0,2841 │ 428,8750 │ 0,2593 │ 0,3457 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │1.142,7420│491,6185│ 0,6050│ 0,2223 │ 0,9878│ 0,3704 │ 539,5795 │ 0,3211 │ 0,4446 │
└────────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴──────────────┴──────────────┴────────────┘



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 ŞI E2*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ E1 │ E2 │
│egale cu cele ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│din punctele de │Tarif pentru consumul de energie│Tarif pentru consumul de│
│delimitare a │electricã din zonele de zi şi │energie electricã din │
│instalaţiilor │zonele de noapte, inclusiv din │zonele de zi şi zonele │
│ │zilele de sâmbãtã şi duminicã │ de noapte │
│ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
├────────────────────┼──────────┬─────────────────────┼───────────┬────────────┤
│ │Zona de zi│Zona de noapte**) │Zona de zi │ Zona de │
│ │7,00-22,00│ 22,00-7,00 │7,00-22,00 │ noapte │
│ │ │ │ │ 22,00-7,00│
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 0,3950 │ 0,1975 │ 0,3335 │ 0,1975 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,4321 │ 0,2223 │ 0,3704 │ 0,2223 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │ 0,5679 │ 0,2841 │ 0,4814 │ 0,2841 │
└────────────────────┴──────────┴─────────────────────┴───────────┴────────────┘




─────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

4. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009





Tabelul 4
┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune egale cu cele │Preţuri pentru energia electricã │
│din punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) │
│ │ (lei/kVArh) │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0486 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0486 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0606 │
└──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘




──────────
*) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
**) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

NOTĂ:
Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

ANEXA 4



TARIFELE PENTRU SOCIETATEA COMERCIALĂ "E.ON MOLDOVA FURNIZARE" - S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A 33*)
Valabil de la 1 ianuarie 2009


────────────
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.








Tabelul 1
┌─────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Niveluri │Duratã de utilizare micã │Duratã de utilizare medie │Duratã de utilizare mare │
│de tensiune ├─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┤
│egale cu cele│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │ Pentru energie │
│din punctele │(lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│de delimitare├────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┤
│ a │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│instalaţiilor│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │119,6470│ 52,0855│0,4586 │0,2351 │0,1763│299,1905│130,1590│0,3645 │0,1763 │0,1412│631,0850│274,3705│0,2939 │0,1412 │0,1177│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │143,2260│ 62,1960│0,5058 │0,2588 │0,1999│357,9190│155,6725│0,3880 │0,1999 │0,1528│699,9605│304,2640│0,3175 │0,1646 │0,1293│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │146,8030│ 63,8020│0,5646 │0,2821 │0,2234│366,7520│159,4320│0,4235 │0,2117 │0,1646│631,9245│274,7720│0,3645 │0,1763 │0,1412│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │169,1775│ 73,6205│0,7409 │0,3763 │0,2939│423,2175│184,0695│0,5174 │0,2588 │0,1999│640,4290│278,3855│0,4705 │0,2351 │0,1763│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┘



NOTĂ:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009


────────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 2
┌────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ Preţuri pentru energia electricã activã │
│egale cu cele din ├────────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────────┬────────────┤
│punctele de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom simplu │ D. Tarif │
│delimitare a │ │diferenţiat │ │ monom simpl│
│instalaţiilor ├───────────────────┬────────────────┼────────────────┼──────────────┬──────────────┼────────────┤
│ │ Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru puterea│Pentru energie│ Pentru │
│ │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │ (lei/kWh) │ energie │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤ (lei/kW/an) │ │(lei/kWh) │
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
│ │vârf de │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest ore│ │ │ │
│ │searã │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 481,6540 │207,6120│ 0,4823│ 0,1743 │ 0,6352│ 0,2469 │ 363,6860 │ 0,2234 │ 0,2939 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 652,4010 │273,8230│ 0,4940│ 0,1788 │ 0,7174│ 0,2706 │ 408,5445 │ 0,2469 │ 0,3294 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │1.088,4665│468,2585│ 0,5763│ 0,2117 │ 0,9408│ 0,3528 │ 513,9930 │ 0,3057 │ 0,4235 │
└────────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴──────────────┴──────────────┴────────────┘



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 ŞI E2*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ E1 │ E2 │
│egale cu cele ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│din punctele de │Tarif pentru consumul de energie│Tarif pentru consumul de│
│delimitare a │electricã din zonele de zi şi │energie electricã din │
│instalaţiilor │zonele de noapte, inclusiv din │zonele de zi şi zonele │
│ │zilele de sâmbãtã şi duminicã │ de noapte │
│ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
├────────────────────┼──────────┬─────────────────────┼───────────┬────────────┤
│ │Zona de zi│Zona de noapte**) │Zona de zi │ Zona de │
│ │7,00-22,00│ 22,00-7,00 │7,00-22,00 │ noapte │
│ │ │ │ │ 22,00-7,00│
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 0,3763 │ 0,1882 │ 0,3175 │ 0,1882 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,4115 │ 0,2117 │ 0,3528 │ 0,2117 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │ 0,5411 │ 0,2706 │ 0,4586 │ 0,2706 │
└────────────────────┴──────────┴─────────────────────┴───────────┴────────────┘




──────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

4. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009





Tabelul 4
┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune egale cu cele │Preţuri pentru energia electricã │
│din punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) │
│ │ (lei/kVArh) │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0463 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0463 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0579 │
└──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘




───────────
*) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
**) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

NOTĂ:
Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

ANEXA 5



TARIFELE PENTRU SOCIETATEA COMERCIALĂ "ENEL ENERGIE MUNTENIA" - S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A 33*)
Valabil de la 1 ianuarie 2009


────────────
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 1
┌─────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Niveluri │Duratã de utilizare micã │Duratã de utilizare medie │Duratã de utilizare mare │
│de tensiune ├─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┤
│egale cu cele│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │ Pentru energie │
│din punctele │(lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│de delimitare├────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┤
│ a │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│instalaţiilor│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │123,4795│ 53,7645│0,4732 │ 0,2427│0,1821│308,7535│134,2835│ 0,3762│ 0,1821│0,1457│651,2330│283,0940│0,3033 │0,1457 │0,1214│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │147,8250│ 64,2400│0,5219 │ 0,2671│0,2064│369,3435│160,6365│ 0,4006│ 0,2064│0,1577│722,3350│314,0095│0,3278 │0,1698 │0,1335│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │151,5115│ 65,8095│0,5825 │ 0,2912│0,2305│378,5050│164,5420│ 0,4370│ 0,2185│0,1698│652,1455│283,5685│0,3762 │0,1821 │0,1457│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │174,5795│ 75,9930│0,7646 │ 0,3883│0,3033│436,7590│189,9460│ 0,5341│ 0,2671│0,2064│660,9055│287,2915│0,4855 │0,2427 │0,1821│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┘



NOTĂ:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009


───────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 2
┌────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ Preţuri pentru energia electricã activã │
│egale cu cele din ├────────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────────┬────────────┤
│punctele de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom simplu │ D. Tarif │
│delimitare a │ │diferenţiat │ │ monom simpl│
│instalaţiilor ├───────────────────┬────────────────┼────────────────┼──────────────┬──────────────┼────────────┤
│ │ Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru puterea│Pentru energie│ Pentru │
│ │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │ (lei/kWh) │ energie │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤ (lei/kW/an) │ │(lei/kWh) │
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
│ │vârf de │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest ore│ │ │ │
│ │searã │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 497,0570 │214,2550│ 0,4976│ 0,1799 │ 0,6554│ 0,2548 │ 375,2930 │ 0,2305 │ 0,3033 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 673,2790 │282,5465│ 0,5098│ 0,1846 │ 0,7402│ 0,2792 │ 421,6480 │ 0,2548 │ 0,3399 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │1.123,2875│483,2600│0,5947 │ 0,2185 │ 0,9710│ 0,3640 │ 530,4180 │ 0,3156 │ 0,4370 │
└────────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴──────────────┴──────────────┴────────────┘



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 ŞI E2*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ E1 │ E2 │
│egale cu cele ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│din punctele de │Tarif pentru consumul de energie│Tarif pentru consumul de│
│delimitare a │electricã din zonele de zi şi │energie electricã din │
│instalaţiilor │zonele de noapte, inclusiv din │zonele de zi şi zonele │
│ │zilele de sâmbãtã şi duminicã │ de noapte │
│ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
├────────────────────┼──────────┬─────────────────────┼───────────┬────────────┤
│ │Zona de zi│Zona de noapte**) │Zona de zi │ Zona de │
│ │7,00-22,00│ 22,00-7,00 │7,00-22,00 │ noapte │
│ │ │ │ │ 22,00-7,00│
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 0,3883 │ 0,1942 │ 0,3278 │ 0,1942 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,4248 │ 0,2185 │ 0,3640 │ 0,2185 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │ 0,5583 │ 0,2792 │ 0,4732 │ 0,2792 │
└────────────────────┴──────────┴─────────────────────┴───────────┴────────────┘




───────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

4. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009





Tabelul 4
┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune egale cu cele │Preţuri pentru energia electricã │
│din punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) │
│ │ (lei/kVArh) │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0477 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0477 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0596 │
└──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘




─────────────
*) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
**) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

NOTĂ:
Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

ANEXA 6

TARIFELE PENTRU SOCIETATEA COMERCIALĂ
"FFEE ELECTRICA FURNIZARE MUNTENIA NORD" - S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A 33*)
Valabil de la 1 ianuarie 2009
──────────────
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 1
┌─────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Niveluri │Duratã de utilizare micã │Duratã de utilizare medie │Duratã de utilizare mare │
│de tensiune ├─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┤
│egale cu cele│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │ Pentru energie │
│din punctele │(lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│de delimitare├────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┤
│ a │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│instalaţiilor│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │123,9175│ 53,9470│ 0,4749│ 0,2436│0,1827│309,8850│134,7580│0,3776 │ 0,1827│0,1462│653,5325│284,0795│0,3043 │0,1462 │0,1219│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │148,3725│ 64,4225│ 0,5237│ 0,2681│0,2070│370,6210│161,2205│0,4019 │ 0,2070│0,1583│724,8900│315,1045│0,3289 │0,1705 │0,1340│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │151,9860│ 66,1015│ 0,5846│ 0,2922│0,2314│379,8190│165,0895│0,4385 │ 0,2193│0,1705│654,4085│284,5540│0,3776 │0,1827 │0,1462│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │175,2365│ 76,2485│ 0,7673│ 0,3898│0,3043│438,2555│190,6030│0,5358 │ 0,2681│0,2070│663,2415│288,3135│0,4872 │0,2436 │0,1827│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┘



NOTĂ:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009


───────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 2
┌────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ Preţuri pentru energia electricã activã │
│egale cu cele din ├────────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────────┬────────────┤
│punctele de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom simplu │ D. Tarif │
│delimitare a │ │diferenţiat │ │ monom simpl│
│instalaţiilor ├───────────────────┬────────────────┼────────────────┼──────────────┬──────────────┼────────────┤
│ │ Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru puterea│Pentru energie│ Pentru │
│ │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │ (lei/kWh) │ energie │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤ (lei/kW/an) │ │(lei/kWh) │
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
│ │vârf de │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest ore│ │ │ │
│ │searã │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 498,8455 │215,0215│ 0,4994│ 0,1807 │ 0,6578│ 0,2557 │ 376,6070 │ 0,2314 │ 0,3043 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 675,6515 │283,5685│ 0,5116│ 0,1852 │ 0,7428│ 0,2803 │ 423,0715 │ 0,2557 │ 0,3411 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │1.127,1930│484,9390│ 0,5968│ 0,2193 │ 0,9743│ 0,3654 │ 532,2430 │ 0,3167 │ 0,4385 │
└────────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴──────────────┴──────────────┴────────────┘



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 ŞI E2*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ E1 │ E2 │
│egale cu cele ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│din punctele de │Tarif pentru consumul de energie│Tarif pentru consumul de│
│delimitare a │electricã din zonele de zi şi │energie electricã din │
│instalaţiilor │zonele de noapte, inclusiv din │zonele de zi şi zonele │
│ │zilele de sâmbãtã şi duminicã │ de noapte │
│ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
├────────────────────┼──────────┬─────────────────────┼───────────┬────────────┤
│ │Zona de zi│Zona de noapte**) │Zona de zi │ Zona de │
│ │7,00-22,00│ 22,00-7,00 │7,00-22,00 │ noapte │
│ │ │ │ │ 22,00-7,00│
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 0,3898 │ 0,1948 │ 0,3289 │ 0,1948 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,4262 │ 0,2193 │ 0,3654 │ 0,2193 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │ 0,5603 │ 0,2803 │ 0,4749 │ 0,2803 │
└────────────────────┴──────────┴─────────────────────┴───────────┴────────────┘




─────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

4. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009





Tabelul 4
┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune egale cu cele │Preţuri pentru energia electricã │
│din punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) │
│ │ (lei/kVArh) │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0479 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0479 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0599 │
└──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘




───────────
*) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
**) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

NOTĂ:
Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

ANEXA 7



TARIFELE PENTRU SOCIETATEA COMERCIALĂ
"FFEE ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD" - S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A 33*)
Valabil de la 1 ianuarie 2009


─────────
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.








Tabelul 1
┌─────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Niveluri │Duratã de utilizare micã │Duratã de utilizare medie │Duratã de utilizare mare │
│de tensiune ├─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┤
│egale cu cele│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │ Pentru energie │
│din punctele │(lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│de delimitare├────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┤
│ a │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│instalaţiilor│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │122,0560│ 53,1075│ 0,4677│0,2399 │0,1799│305,1400│132,7140│0,3719 │0,1799 │0,1439│643,6410│279,8090│0,2998 │0,1439 │0,1200│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │146,0730│ 63,4735│ 0,5158│0,2640 │0,2040│365,0365│158,7750│0,3959 │0,2040 │0,1560│713,9035│310,3230│0,3240 │0,1679 │0,1319│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV │149,6865│ 65,0795│ 0,5757│0,2878 │0,2278│374,0520│162,6075│0,4319 │0,2159 │0,1679│644,5535│280,2470│0,3719 │0,1799 │0,1439│
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │172,5355│ 75,1170│ 0,7557│0,3838 │0,2998│431,6855│187,7195│0,5277 │0,2640 │0,2040│653,2040│283,9335│0,4798 │0,2399 │0,1799│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┘



NOTĂ:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009


────────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 2
┌────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ Preţuri pentru energia electricã activã │
│egale cu cele din ├────────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────────┬────────────┤
│punctele de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom simplu │ D. Tarif │
│delimitare a │ │diferenţiat │ │ monom simpl│
│instalaţiilor ├───────────────────┬────────────────┼────────────────┼──────────────┬──────────────┼────────────┤
│ │ Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru puterea│Pentru energie│ Pentru │
│ │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │ (lei/kWh) │ energie │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤ (lei/kW/an) │ │(lei/kWh) │
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
│ │vârf de │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest ore│ │ │ │
│ │searã │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 491,2900 │211,7365│ 0,4918│ 0,1779 │0,6478 │ 0,2518│ 370,8765 │ 0,2278 │ 0,2998 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 665,4315 │279,2615│ 0,5039│ 0,1825 │0,7316 │ 0,2760│ 416,6840 │ 0,2518 │ 0,3359 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │1.110,1840│477,6390│ 0,5878│ 0,2159 │0,9597 │ 0,3598│ 524,2130 │ 0,3119 │ 0,4319 │
└────────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴──────────────┴──────────────┴────────────┴



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 ŞI E2*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ E1 │ E2 │
│egale cu cele ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│din punctele de │Tarif pentru consumul de energie│Tarif pentru consumul de│
│delimitare a │electricã din zonele de zi şi │energie electricã din │
│instalaţiilor │zonele de noapte, inclusiv din │zonele de zi şi zonele │
│ │zilele de sâmbãtã şi duminicã │ de noapte │
│ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
├────────────────────┼──────────┬─────────────────────┼───────────┬────────────┤
│ │Zona de zi│Zona de noapte**) │Zona de zi │ Zona de │
│ │7,00-22,00│ 22,00-7,00 │7,00-22,00 │ noapte │
│ │ │ │ │ 22,00-7,00│
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 0,3838 │ 0,1919 │ 0,3240 │ 0,1919 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,4198 │ 0,2159 │ 0,3598 │ 0,2159 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │ 0,5518 │ 0,2760 │ 0,4677 │ 0,2760 │
└────────────────────┴──────────┴─────────────────────┴───────────┴────────────┘




────────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

4. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009





Tabelul 4
┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune egale cu cele │Preţuri pentru energia electricã │
│din punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) │
│ │ (lei/kVArh) │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0472 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0472 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0590 │
└──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘




─────────────
*) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
**) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

NOTĂ:
Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

ANEXA 8



TARIFELE PENTRU SOCIETATEA COMERCIALĂ
"FFEE ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA NORD" - S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PEZONEORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A 33*)
Valabil de la 1 ianuarie 2009


──────────
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.








Tabelul 1
┌─────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Niveluri │Duratã de utilizare micã │Duratã de utilizare medie │Duratã de utilizare mare │
│de tensiune ├─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬──────────────────────┤
│egale cu cele│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │ Pentru energie │
│din punctele │(lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│de delimitare├────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼───────┬───────┬──────┤
│ a │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│instalaţiilor│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│de vârf │ore rest│de vârf│normalã│de gol│
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │124,8665│54,3120 │0,4785 │0,2454 │0,1840│312,1845│135,8165│0,3804 │0,1840 │0,1474│658,4965│286,2695│0,3067 │0,1474 │0,1228│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │149,4310│64,9335 │0,5277 │0,2700 │0,2086│373,4315│162,4250│0,4049 │0,2086 │0,1595│730,3285│317,4770│0,3314 │0,1718 │0,1349│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │153,1540│66,6125 │0,5890 │0,2944 │0,2331│382,6660│166,3305│0,4418 │0,2209 │0,1718│659,3725│286,6710│0,3804 │0,1840 │0,1474│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼───────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │176,5140│76,8325 │0,7730 │0,3927 │0,3067│441,5770│192,0630│0,5399 │0,2700 │0,2086│668,2055│290,4670│0,4908 │0,2454 │0,1840│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴───────┴───────┴──────┘



NOTĂ:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009


────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.







Tabelul 2
┌────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ Preţuri pentru energia electricã activã │
│egale cu cele din ├────────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────────┬────────────┤
│punctele de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom simplu │ D. Tarif │
│delimitare a │ │diferenţiat │ │ monom simpl│
│instalaţiilor ├───────────────────┬────────────────┼────────────────┼──────────────┬──────────────┼────────────┤
│ │ Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru puterea│Pentru energie│ Pentru │
│ │ (lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │ (lei/kWh) │ energie │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤ (lei/kW/an) │ │(lei/kWh) │
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
│ │vârf de │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest ore│ │ │ │
│ │searã │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 502,5685 │216,5910│ 0,5031│ 0,1820 │0,6627 │ 0,2577 │ 379,4175 │ 0,2331 │ 0,3067 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 680,7250 │285,6855│ 0,5154│ 0,1865 │0,7485 │ 0,2823 │ 426,2835 │ 0,2577 │ 0,3437 │
├────────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │1.135,6610│488,5890│ 0,6012│ 0,2209 │0,9816 │ 0,3681 │ 536,2945 │ 0,3190 │ 0,4418 │
└────────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴──────────────┴──────────────┴────────────┴



NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 ŞI E2*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune│ E1 │ E2 │
│egale cu cele ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│din punctele de │Tarif pentru consumul de energie│Tarif pentru consumul de│
│delimitare a │electricã din zonele de zi şi │energie electricã din │
│instalaţiilor │zonele de noapte, inclusiv din │zonele de zi şi zonele │
│ │zilele de sâmbãtã şi duminicã │ de noapte │
│ ├────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
├────────────────────┼──────────┬─────────────────────┼───────────┬────────────┤
│ │Zona de zi│Zona de noapte**) │Zona de zi │ Zona de │
│ │7,00-22,00│ 22,00-7,00 │7,00-22,00 │ noapte │
│ │ │ │ │ 22,00-7,00│
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(110 kV şi peste) │ 0,3927 │ 0,1963 │ 0,3314 │ 0,1963 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,4294 │ 0,2209 │ 0,3681 │ 0,2209 │
├────────────────────┼──────────┼─────────────────────┼───────────┼────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │ 0,5645 │ 0,2823 │ 0,4785 │ 0,2823 │
└────────────────────┴──────────┴─────────────────────┴───────────┴────────────┘




───────────
*) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

NOTĂ:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

4. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 1 ianuarie 2009





Tabelul 4
┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Niveluri de tensiune egale cu cele │Preţuri pentru energia electricã │
│din punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) │
│ │ (lei/kVArh) │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0482 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0482 │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0603 │
└──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘




───────────
*) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
**) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

NOTĂ:
Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

ANEXA 9

ZONE ORARE PENTRU TARIFULA 33
(valabil pentru toţi furnizorii impliciţi
şi pentru furnizorii de ultimã opţiune)





┌─────────────────┬────────────┬───────────┬───────────────────────────────────┐
│Luna │Zona vârf │Zona de gol│ Zona normalã │
├─────────────────┼────┬───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Ianuarie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │7-10│17-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-17, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Februarie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │7-10│ 17-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-17, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Martie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │7-10│ 18-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-18, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Aprilie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │7-9 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-7, 9-20, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Mai │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │7-9 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-7, 9-20, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Iunie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-9│ 21-23 │ 0-6 │ 6-7, 9-21, 23-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 0-24 │ - │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Iulie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-9│ 21-23 │ 0-6 │ 6-7, 9-21, 23-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 0-24 │ - │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│August │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-9│ 20-22 │ 0-6 │ 6-7, 9-20, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Septembrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-9│ 20-22 │ 0-6 │ 6-7, 9-20, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Octombrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │7-10│ 18-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-18, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Noiembrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │7-10│ 17-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-17, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│Decembrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼────┼───────┼───────────┼───────────────────────────────────┤
│zile lucrãtoare │7-10│ 17-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-17, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
└─────────────────┴────┴───────┴───────────┴───────────────────────────────────┘



ANEXA 10
--------

ZONE ORARE PENTRU TARIFELE A ŞI B
(valabile pentru toţi furnizorii impliciţi şi
pentru furnizorii de ultimã opţiune)


┌─────────────┬───────────────┬───────────────┐
│Luna │Zona vârf searã│ Zona rest ore │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Ianuarie │ 17-22 │ 22-17 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Februarie │ 17-22 │ 22-17 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Martie │ 17-22 │ 22-17 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Aprilie │ 20-22 │ 22-20 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Mai │ 20-22 │ 22-20 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Iunie │ - │ 0-24 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Iulie │ - │ 0-24 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│August │ 20-22 │ 22-20 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Septembrie │ 20-22 │ 22-20 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Octombrie │ 17-22 │ 22-17 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Noiembrie │ 17-22 │ 22-17 │
├─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│Decembrie │ 17-22 │ 22-17 │
└─────────────┴───────────────┴───────────────┘



ANEXA 11
--------

ZONE ORARE PENTRU TARIFELE E1 ŞI E2
(valabile pentru toţi furnizorii impliciţi
şi pentru furnizorii de ultimã opţiune)


┌─────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ TARIFUL E1 │ TARIFUL E2 │
├─────────────┬───────────────┼────────────┬──────────────────┤
│Zona de zi │Zona de noapte │ Zona de zi │ Zona de noapte │
├─────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┤
│ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │
│ │ şi de vineri │ │ │
│ │de la ora 22,00│ │ │
│ │ pânã luni │ │ │
│ │ la ora 7,00 │ │ │
└─────────────┴───────────────┴────────────┴──────────────────┘



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016