Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 132 din 17 aprilie 2019  pentru modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 206/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de autorizare a autorităţilor de autorizare pentru serviciile de transport public local    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 132 din 17 aprilie 2019 pentru modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 206/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de autorizare a autorităţilor de autorizare pentru serviciile de transport public local

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C.
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 357 din 8 mai 2019
    Având în vedere dispoziţiile:
    - art. 20 alin. (1) lit. a) şi art. 21 alin. (1) lit. f) din Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    – art. 20 alin. (5) lit. a) şi c) din Legea serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale nr. 92/2007, cu modificările şi completările ulterioare,
    – referatului de aprobare nr. 704.768 din 12.04.2019,

    în temeiul prevederilor art. 4 alin. (4) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C., aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 22/2017, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 206/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de autorizare a autorităţilor de autorizare pentru serviciile de transport public local, publicat în monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 756 din 7 noiembrie 2007, se modifică după cum urmează:
    1. Titlul ordinului va avea următorul cuprins:
    "ORDIN
    pentru aprobarea Regulamentului-cadru de autorizare a autorităţilor de autorizare pentru serviciile publice de transport local şi judeţean de persoane"

    2. Articolul 1 va avea următorul cuprins:
    "ART. 1
    Se aprobă Regulamentul-cadru de autorizare a autorităţilor de autorizare pentru serviciile publice de transport local şi judeţean de persoane, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin."

    3. Titlul anexei va avea următorul cuprins:
    "REGULAMENTUL-CADRU
    de autorizare a autorităţilor de autorizare pentru serviciile publice de transport local şi judeţean de persoane"

    4. În anexă, articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 1
    Prezentul regulament-cadru este elaborat în conformitate cu prevederile art. 20 alin. (5) lit. a) şi c) din Legea serviciilor publice de transport persoane in unităţile administrativ-teritoriale nr. 92/2007, cu modificările şi completările ulterioare."

    5. În anexă, la articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Autoritatea de autorizare reprezintă compartimentul sau serviciul specializat de transport din cadrul fiecărei autorităţi a administraţiei publice locale şi asociaţii de dezvoltare intercomunitară."

    6. În anexă, la articolul 3, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Autorizarea este echivalentă cu licenţierea autorităţii de autorizare pentru acordarea autorizaţiilor de transport în regim de taxi, în conformitate cu prevederile legii specifice."

    7. În anexă, la articolul 4, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Prezentul regulament-cadru se aplică autorităţilor de autorizare care solicită de la A.N.R.S.C. autorizarea în domeniul serviciilor publice de transport local şi judeţean de persoane, pentru funcţionarea acestora în conformitate cu prevederile legale în vigoare."

    8. În anexă, la articolul 5, partea introductivă şi litera b) vor avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Pentru autorizarea autorităţilor de autorizare înfiinţate la nivelul oraşelor, municipiilor, judeţelor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
    ....................................…
    b) să aibă minimum un angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată pentru localităţile având o populaţie de până la 15.000 de locuitori sau minimum 2 angajaţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată pentru localităţile cu populaţie de peste 15.000 de locuitori;"

    9. În anexă, la articolul 7, partea introductivă şi litera b) vor avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    Pentru dovedirea îndeplinirii condiţiilor de autorizare prevăzute la art. 5 şi 6, după caz, autoritatea administraţiei publice locale/asociaţia de dezvoltare intercomunitară depune la registratura A.N.R.S.C. un dosar cu următoarele documente:
    ............................................
    b) copie după organigrama aparatului de specialitate al primarului/primarului general al municipiului Bucureşti/ preşedintelui consiliului judeţean sau a aparatului tehnic al asociaţiei de dezvoltare intercomunitară, după caz, din care să reiasă compartimentul/serviciul care are atribuţiile autorităţii de autorizare;"

    10. În anexă, la articolul 13, literele a) şi b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) să cunoască şi să respecte legislaţia de specialitate în vigoare din domeniul serviciilor de transport persoane;
b) să cunoască şi să respecte prevederile din Regulamentul-cadru de acordare a autorizaţiilor de transport în domeniul serviciilor publice de transport local de persoane;"

    11. În anexă, la articolul 15, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) prin personalul propriu a săvârşit fapte penale în exercitarea atribuţiilor legale în domeniul serviciilor publice de transport local şi judeţean de persoane şi există o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru stabilirea vinovăţiei"

    12. În anexă, la articolul 16, alineatele (2) şi (5) vor avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul în care, în perioada de notificare, autoritatea administraţiei publice locale sau, după caz, asociaţia de dezvoltare intercomunitară nu face dovada înlocuirii personalului vinovat de săvârşirea faptelor menţionate la art. 15, A.N.R.S.C. va proceda la retragerea autorizaţiei.
    ............................................
(5) Autoritatea administraţiei publice locale sau, după caz, asociaţia de dezvoltare intercomunitară poate solicita la A.N.R.S.C. o nouă autorizare pentru autoritatea de autorizare, în conformitate cu prevederile prezentului regulament, numai dacă persoanele stabilite vinovate, conform prevederilor art. 15 lit. c), nu mai sunt angajate în cadrul autorităţii de autorizare."

    13. În anexă, la articolul 19, alineatele (4) şi (5) vor avea următorul cuprins:
    "(4) Întârzierea în achitarea sumelor datorate atrage dobânzi şi penalităţi de întârziere, denumite generic accesorii, conform prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.
(5) Ordinea stingerii creanţelor datorate bugetului A.N.R.S.C. din tariful anual de monitorizare a autorizaţiei, precum şi a accesoriilor aferente este cea prevăzută în Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare."

    14. La articolul 20, alineatele (1) şi (2) vor avea următorul cuprins:
    "ART. 20
    (1) Încasările realizate din aplicarea tarifelor prevăzute în prezentul regulament se fac venit la bugetul A.N.R.S.C.
    (2) Tarifele percepute de la fiecare autoritate de autorizare se varsă în contul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, cod de identificare fiscală 14935787, cod IBAN RO29TREZ70320F365000XXXX, deschis la Trezoreria Operativă a Sectorului 3."

    15. În anexă, articolul 22 se abrogă.
    16. Anexa nr. 1 la regulament se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezentul ordin.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice,
                    Ionel Tescaru

    Bucureşti, 17 aprilie 2019.
    Nr. 132.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la regulament)
    CERERE
    pentru acordarea autorizaţiei
    Către
    Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice
    Primăria/Primăria Generală a Municipiului Bucureşti/Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară/Consiliul Judeţean ................., având CIF ..............., cu sediul în localitatea ................, str. .............. nr. ....., judeţul/sectorul ….….........., telefon ................, fax .................., e-mail ............., cont ..................., deschis la ................., vă solicită autorizarea Autorităţii de autorizare pentru exercitarea atribuţiilor legale în domeniul serviciilor publice de transport local/judeţean de persoane.
    Data ...........................
    Primar/Primar general/Preşedinte,
    .........................................
    (semnătura şi ştampila)

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016