Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 131 din 24 februarie 2005  pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei de strategie terapeutica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 131 din 24 februarie 2005 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei de strategie terapeutica

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 179 din 2 martie 2005
ORDIN nr. 131 din 24 februarie 2005
pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei de strategie terapeuticã
EMITENT: MINISTERUL SÃNÃTÃŢII
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 179 din 2 martie 2005

Având în vedere prevederile:
- art. 25 şi <>art. 60 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare al secretarului general nr. M.C. 2.357/2005,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul sãnãtãţii emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de strategie terapeuticã, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin transpune aspectele privind întocmirea listelor de medicamente de uz uman care se acorda cu şi fãrã contribuţia personalã a asiguraţilor, reglementate de art. 6 din Directiva Consiliului nr. 89/105/CEE din 21 decembrie 1988 privind transparenta mãsurilor care guverneazã stabilirea preţurilor medicamentelor de uz uman şi includerea lor în sfera de aplicare a sistemului naţional de asigurãri de sãnãtate, publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene nr. L 40 din 11 februarie 1989.
ART. 3
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sãnãtãţii,
Mircea Cinteza

Bucureşti, 24 februarie 2005.
Nr. 131.

ANEXA

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Comisiei de strategie terapeuticã

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
Comisia de strategie terapeuticã este organul tehnic de specialitate al Ministerului Sãnãtãţii, care funcţioneazã în baza <>Ordinului ministrului sãnãtãţii nr. 38/2005 pentru înfiinţarea Comisiei de strategie terapeuticã şi a prezentului regulament.
ART. 2
(1) Comisia de strategie terapeuticã este formatã din 2 copresedinti, un vicepreşedinte, 14 membri şi un secretar.
(2) Secretarul comisiei nu are drept de vot.
ART. 3
(1) Membrii Comisiei de strategie terapeuticã completeazã declaraţia de interese prevãzutã în anexa nr. 2 şi semneazã angajamentul de confidenţialitate prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Declaraţiile de interese ale membrilor Comisiei de strategie terapeuticã se actualizeazã anual sau ori de câte ori apar modificãri semnificative.
ART. 4
Membrii Comisiei de strategie terapeuticã au urmãtoarele obligaţii:
a) sa pãstreze confidenţialitatea celor dezbãtute;
b) sa se abţinã de la deliberare şi votare când au un interes personal şi sa îi înştiinţeze despre acesta pe cei doi copresedinti.
ART. 5
(1) Comisia de strategie terapeuticã se întruneşte la Ministerul Sãnãtãţii.
(2) Dotãrile necesare desfãşurãrii activitãţii comisiei sunt puse la dispoziţie prin grija Direcţiei generale farmaceutice, inspecţia de farmacie şi aparatura medicalã.
ART. 6
(1) Cheltuielile necesare functionarii Comisiei de strategie terapeuticã sunt suportate din bugetul Ministerului Sãnãtãţii.
(2) Eventualele cheltuieli de deplasare ocazionate de consultarile efectuate pentru stabilirea componentei comisiei şi a atribuţiilor acesteia din luna ianuarie 2005 se suporta din bugetul Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 7
În vederea îndeplinirii atribuţiilor proprii, Comisia de strategie terapeuticã lucreazã cu reprezentanţi ai Ministerului Sãnãtãţii, ai Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

CAP. II
Atribuţii

ART. 8
Comisia de strategie terapeuticã are urmãtoarele atribuţii:
a) elaboreazã criteriile pentru includerea, neincluderea sau excluderea medicamentelor din Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã;
b) elaboreazã în proiect Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã;
c) participa la definitivarea Listei cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã, împreunã cu reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate;
d) elaboreazã criterii pentru stabilirea programelor de sãnãtate finanţate din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sãnãtãţii sau din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate;
e) elaboreazã criterii pentru evaluarea eficientei programelor de sãnãtate;
f) elaboreazã listele de medicamente propuse pentru programele de sãnãtate;
g) coordoneazã elaborarea ghidurilor de practica medicalã şi a protocoalelor terapeutice;
h) coordoneazã elaborarea registrelor naţionale pentru bolile cu impact major asupra morbiditatii şi mortalitatii în România.
ART. 9
La solicitarea conducerii Ministerului Sãnãtãţii, Comisia de strategie terapeuticã poate fi consultata în urmãtoarele domenii:
a) elaborarea listelor minimale care conţin medicamentele specifice activitãţii medicale, pe tipuri de spitale;
b) stabilirea preţului medicamentelor de uz uman şi a modalitatii lor de compensare în cadrul sistemului naţional de asigurãri de sãnãtate;
c) elaborarea pachetului de baza de servicii medicale pe niveluri de asistenta medicalã;
d) alte aspecte legate de strategia terapeuticã a Ministerului Sãnãtãţii.

CAP. III
Documentaţia ce trebuie depusa de solicitant pentru susţinerea cererii de includere a unui medicament pe lista

ART. 10
Comisia de strategie terapeuticã stabileşte documentaţia care trebuie depusa de solicitant pentru susţinerea cererii de includere a unui medicament pe Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã.
ART. 11
Comisia de strategie terapeuticã analizeazã şi avizeazã propunerile definitive ale comisiilor de specialitate privind includerea, neincluderea sau excluderea unui medicament de pe Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã, pe baza motivatiei formulate de acestea.
ART. 12
În vederea includerii pe lista a unui nou medicament, solicitantul trebuie sa depunã la sediul Comisiei de strategie terapeuticã urmãtoarele documente:
- cerere în formatul prezentat în anexa nr. 1;
- rezumatul actualizat al caracteristicilor produsului aprobat de Agenţia Nationala a Medicamentului, inclusiv rezultatele studiilor de bioechivalenta, dacã este cazul;
- raportul actualizat al expertului clinic, dacã este cazul;
- dosarul de siguranta actualizat;
- date comparative cu medicamentele existente în schemele uzuale, privind raportul cost/eficienta (cost/zi şi cost/cura), acolo unde este cazul.

CAP. IV
Criterii de includere a unui medicament pe Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã

ART. 13
Criteriile care stau la baza propunerii de includere în Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã sunt:
a) eficacitatea medicamentului propus asupra unor obiective relevante clinic, demonstrata în cadrul unor studii clinice controlate;
b) eficacitatea superioarã a medicamentului propus, comparativ cu cea a medicamentelor deja existente pe lista, constatatã prin efecte asupra unor obiective relevante clinic, demonstrata în cadrul unor studii clinice controlate;
c) siguranta superioarã a medicamentului propus, comparativ cu cea a medicamentelor deja existente pe lista (numãr mai mic şi/sau grad mai redus de severitate a reactiilor adverse), în conformitate cu datele prezentate în dosarul de siguranta actualizat;
d) îmbunãtãţirea modului de administrare şi a compliantei;
e) produs care conţine substanta/substanţe activa/active din aceeaşi clasa terapeuticã, acţioneazã prin acelaşi mecanism de acţiune şi are aceeaşi indicaţie terapeuticã cu gama de produse existente pentru o anumitã afectiune, în condiţiile în care aduce o reducere a costului terapeutic.

CAP. V
Criterii de neincludere sau de excludere a unui medicament de pe Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã

ART. 14
Criteriile care stau la baza propunerii de neincludere sau de excludere a medicamentelor din Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã sunt:
a) medicamente depasite terapeutic;
b) medicamente la care s-au semnalat noi tipuri de reactii adverse şi/sau a fost înregistratã o creştere semnificativã a numãrului de raportari de reactii adverse deja cunoscute;
c) medicamentele care pot fi înlocuite de altele aprobate, cu raport cost/eficienta mai bun;
d) medicamente care şi-au schimbat statutul la eliberare (au trecut de la statutul de medicamente eliberate numai pe baza de prescripţie medicalã la statutul de medicamente eliberate fãrã prescripţie medicalã).

CAP. VI
Procedura de lucru a Comisiei de strategie terapeuticã

ART. 15
Comisia de strategie terapeuticã se întruneşte în şedinţe ordinare lunare şi în şedinţe extraordinare, la convocarea copresedintilor acesteia sau a ministrului sãnãtãţii.
ART. 16
(1) Comisia este legal întrunitã dacã sunt prezente cel puţin doua treimi din totalul persoanelor cu drept de vot şi cel puţin un copresedinte.
(2) Deciziile Comisiei de strategie terapeuticã se iau cu majoritatea simpla.
ART. 17
Primirea cererilor pentru includerea de medicamente noi pe lista se efectueazã conform programului de primire a documentaţiei, afişat la Ministerul Sãnãtãţii.
ART. 18
(1) Secretarul Comisiei de strategie terapeuticã verifica documentaţia din punct de vedere administrativ.
(2) Dacã documentaţia este completa, cererea primeşte numãr de înregistrare şi intra în procedura de evaluare care va fi finalizatã în maximum 90 de zile de la data primirii cererii.
(3) Dacã documentaţia este incompleta, cererea se suspenda şi se noteaza în registrul de intrari motivul suspendãrii acesteia. Solicitantul este informat şi poate sa revinã cu documentaţia completatã.
ART. 19
Comisia de strategie terapeuticã analizeazã cererile şi le trimite comisiilor de specialitate corespunzãtoare.
ART. 20
În termen de maximum 30 de zile calendaristice comisiile de specialitate analizeazã cererile pe baza criteriilor de includere stabilite de cãtre Comisia de strategie terapeuticã şi îşi formuleazã opiniile în legatura cu documentaţia studiata.
ART. 21
Propunerea definitiva a comisiei de specialitate asupra documentaţiei analizate este transmisã în scris Comisiei de strategie terapeuticã, menţionându-se motivatia în baza cãreia s-a fãcut propunerea de includere sau de respingere a cererii.
ART. 22
Comisiile de specialitate pot cere informaţii suplimentare solicitantului prin secretarul Comisiei de strategie terapeuticã.
ART. 23
(1) Comisia de strategie terapeuticã informeazã solicitantii în legatura cu necesitatea de a completa documentaţia.
(2) În cazul în care au fost solicitate completãri, timpul de rezolvare a cererii se prelungeşte cu maximum 90 de zile de la data primirii completãrilor la Comisia de strategie terapeuticã.
ART. 24
(1) Comisia de strategie terapeuticã analizeazã propunerile comisiilor de specialitate şi decide cu privire la includerea, neincluderea sau excluderea medicamentelor de pe Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã.
(2) Proiectul Listei cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã se înainteazã ministrului sãnãtãţii, pentru a fi negociat cu Casa Nationala de Asigurãri de Sãnãtate.
(3) În urma negocierilor, Comisia de strategie terapeuticã definitiveaza Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã, ce urmeazã a fi aprobatã prin hotãrâre a Guvernului.
(4) Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã se elaboreazã anual.
ART. 25
(1) În cazul solicitãrilor de includere pe lista, care nu sunt avizate de Comisia de strategie terapeuticã şi/sau care nu sunt aprobate de ministrul sãnãtãţii, precum şi în cazul produselor excluse de pe lista, deţinãtorul autorizaţiei de punere pe piata este anuntat în scris, în termen de 10 zile lucrãtoare de la formularea deciziei; adresa de înştiinţare este însoţitã de un raport justificativ elaborat de Comisia de strategie terapeuticã.
(2) Solicitantul este informat asupra cãilor de atac de care dispune potrivit legislaţiei în vigoare şi asupra termenelor în care cãile de atac pot fi exercitate.
ART. 26
(1) Comisia de strategie terapeuticã colaboreazã cu comisiile de specialitate pentru coordonarea programelor de sãnãtate, elaborarea ghidurilor de practica medicalã şi a protocoalelor terapeutice, precum şi a registrelor naţionale pentru bolile cu impact major asupra morbiditatii şi mortalitatii în România.
(2) Punctele de vedere ale Comisiei de strategie terapeuticã sunt transmise ministrului sãnãtãţii.
ART. 27
Metodologia prezentatã privind includerea, neincluderea sau excluderea medicamentelor de pe Lista cu medicamente de care beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã se aplica şi pentru includerea, neincluderea sau excluderea medicamentelor de pe lista medicamentelor necesare realizãrii programelor de sãnãtate.
ART. 28
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul regulament.

ANEXA 1
-------
la regulamt
-----------


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CERERE │
│ │
│ pentru includerea unui medicament pe Lista cu medicamente de care │
│ beneficiazã asiguraţii cu sau fãrã contribuţie personalã │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. Denumirea comercialã a medicamentului │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│ Denumire comercialã: │ │
│ │ │
└──────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2. Forma farmaceutica, concentratia, calea de administrare, │
│ ambalajul şi mãrimea ambalajului │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────┐
│ Forma farmaceutica: │ │
├─────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ Concentratia: │ │
├─────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ Calea de administrare: │ │
├─────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ Ambalajul: │ │
├─────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ Mãrimea ambalajului: │ │
└─────────────────────────┴───────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 3. Codul ATC │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Codul ATC: │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 4. Deţinãtorul autorizaţiei de punere pe piata │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nume: │ │
├────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Adresa: │ │
├────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Oraş: │ │
├────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Ţara: │ │
├────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Telefon: │ │
├────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Fax: │ │
├────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ E-mail: │ │
└────────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 5. Criteriul de includere │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

[] eficacitatea medicamentului propus asupra unor obiective relevante
clinic, demonstrata în cadrul unor studii clinice controlate;

[] eficacitatea superioarã a medicamentului propus comparativ cu a
medicamentelor deja existente pe lista, constatatã prin efecte asupra unor
obiective relevante clinic, demonstrata în cadrul unor studii clinice
controlate;
[] siguranta superioarã a medicamentului propus comparativ cu a
medicamentelor deja existente pe lista (numãr mai mic şi/sau grad mai
redus de severitate a reactiilor adverse), în conformitate cu datele
prezentate în dosarul de siguranta actualizat;
[] imbunatatire a modului de administrare şi a compliantei;
[] produs care conţine substanta/substanţe activa/active, din aceeaşi
clasa terapeuticã, acţioneazã prin acelaşi mecanism de acţiune şi are
aceeaşi indicaţie terapeuticã cu gama de produse existente pentru o
anumitã afectiune, în condiţiile în care aduce o reducere a costului
terapeutic.

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 6. Documentaţia de sustinere │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

[] RCP actualizat, aprobat de Agenţia Nationala a Medicamentului, dacã
este cazul
[] raportul actualizat al expertului clinic, dacã este cazul
[] dosarul de siguranta actualizat
[] date comparative privind raportul cost/eficienta (cost/zi şi cost/cura),
acolo unde este cazul

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 7. Numele şi funcţia solicitantului │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ Numele │ Funcţia │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 8. Semnatura solicitantului şi data │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ Semnatura solicitantului │ Data │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



ANEXA 2
-------
la regulament
-------------

DECLARAŢIE DE INTERESE
a membrilor Comisiei de strategie terapeuticã


Nume ──────────────────────────────────────────────
Prenume ───────────────────────────────────────────
Funcţie ───────────────────────────────────────────

Adresa profesionalã

Locul de munca ───────────────────────────────────
Adresa ───────────────────────────────────────────
Strada, nr. ──────────────────────────────────────

Cod poştal ──────────────────── Localitate ────────────────────────────
Numãr de telefon (servici) ────────── Numãr de telefon (acasã) ────────
Numãr de telefon (mobil) ────────────── Numãr de fax ──────────────────
Adresa e-mail ─────────────────────────────────────────────────────────

Comisia de Strategie Terapeuticã

───────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Interese personale

Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare,
distribuitoare sau importatoare de medicamente precum şi cu reprezentantele
din ţara ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau
importatoare de medicamente:

1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile
menţionate mai sus

[] nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii... Natura participãrii financiare
(deţinere acţiuni)

2. Activitate/activitãţi care conduc la o remunerare personalã
2.1. Legatura/legãturi durabila/durabile sau permanenta/permanente (LD)
(contract de munca cu remunerare regulatã)

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura legãturii durabile sau permanente

2.2. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP): studii clinice şi
lucrãri ştiinţifice

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura studiilor sau lucrãrilor
ştiinţifice

2.3. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP); rapoarte de expertiza

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Denumirea produsului pentru care s-a
întocmit raportul de expertiza

2.4. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP): activitãţi de
consiliere

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura activitãţii de consiliere

2.5. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP): conferinţe, alte
acţiuni de formare
[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Subiectul conferinţelor sau acţiunilor
de formare

2.6. Altele []nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura activitãţii

3. Activitãţi care conduc la obţinerea unui varsamant în bugetul unei
instituţii
[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Instituţia beneficiara a vãrsãmântului

4. Alta/alte legatura/legãturi (fãrã remunerare) (FR)

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura activitãţii


B. Interese ale soţului/sotiei


Nume şi prenume
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────

Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare,
distribuitoare sau importatoare de medicamente precum şi cu reprezentantele
din ţara ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau
importatoare de medicamente:

1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile
menţionate mai sus

[] nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii... Natura participãrii financiare
(deţinere acţiuni)

2. Activitate/activitãţi care conduc la o remunerare personalã
2.1. Legatura/legãturi durabila/durabile sau permanenta/permanente (LD)
(contract de munca cu remunerare regulatã)

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura legãturii durabile sau permanente

2.2. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP): studii clinice şi
lucrãri ştiinţifice

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura studiilor sau lucrãrilor
ştiinţifice

2.3. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP); rapoarte de expertiza

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Denumirea produsului pentru care a
întocmit raportul de expertiza

2.4. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP): activitãţi de
consiliere

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura activitãţii de consiliere

2.5. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP): conferinţe, alte
acţiuni de formare
[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Subiectul conferinţelor sau acţiunilor
de formare

2.6. Altele []nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura activitãţii

3. Activitãţi care conduc la obţinerea unui varsamant în bugetul unei
instituţii
[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Instituţia beneficiara a vãrsãmântului

4. Alta/alte legatura/legãturi (fãrã remunerare) (FR)

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura activitãţii


C. Interese ale rudelor de gradul I (pãrinţi, copii, fraţi)


Nume, prenume şi tipul de rudenie
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────

Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare,
distribuitoare sau importatoare de medicamente precum şi cu reprezentantele
din ţara ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau
importatoare de medicamente:

1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile
menţionate mai sus

[] nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii... Natura participãrii financiare
(deţinere acţiuni)

2. Activitate/activitãţi care conduc la o remunerare personalã
2.1. Legatura/legãturi durabila/durabile sau permanenta/permanente (LD)
(contract de munca cu remunerare regulatã)

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura legãturii durabile sau permanente

2.2. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP): studii clinice şi
lucrãri ştiinţifice

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura studiilor sau lucrãrilor
ştiinţifice

2.3. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP); rapoarte de expertiza

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Denumirea produsului pentru care s-a
întocmit raportul de expertiza

2.4. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP): activitãţi de
consiliere

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura activitãţii de consiliere

2.5. Intervenţie/intervenţii punctuala/punctuale (IP): conferinţe, alte
acţiuni de formare
[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Subiectul conferinţelor sau acţiunilor
de formare

2.6. Altele []nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura activitãţii

3. Activitãţi care conduc la obţinerea unui varsamant în bugetul unei
instituţii
[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Instituţia beneficiara a vãrsãmântului

4. Alta/alte legatura/legãturi (fãrã remunerare) (FR)

[]nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii Natura activitãţii


D. Interese ale persoanelor aflate în întreţinere


Nume şi prenume
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────

Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare,
distribuitoare sau importatoare de medicamente precum şi cu reprezentantele
din ţara ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau
importatoare de medicamente:

1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile
menţionate mai sus
[] nici una
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
────────────────────────────────── ───────────────────────────────────
Denumirea societãţii... Natura participãrii financiare
(deţinere acţiuni)


Subsemnatul/subsemnata ──────────── declar prin prezenta, pe propria
rãspundere, ca toate interesele directe sau indirecte susceptibile de a
aduce atingere obiectivitatii de care trebuie sa fac dovada în cadrul
mandatului meu, sunt enumerate mai sus.

Ma angajez sa declar imediat orice modificare aparuta în legatura cu cele
menţionate mai sus.


Data ───────── Semnatura ─────────



ANEXA 3
-------
la regulament
-------------

ANGAJAMENT DE CONFIDENŢIALITATE
al membrilor Comisiei de strategie terapeuticã

Subsemnatul/subsemnata ..........., având profesia de ....... la ......., membru al Comisiei de strategie terapeuticã, ma angajez prin prezentul sa pãstrez confidenţialitatea tuturor documentelor discutate în cadrul comisiei, cu excepţia celor care devin publice prin publicare sau prin ordin al ministrului sãnãtãţii.


Data .......... Semnatura .........

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016