Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN  nr. 124 din 20 decembrie 2017  pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 28/2014 privind aprobarea Contractului-cadru dintre administratorul schemei de sprijin şi plătitorul de contribuţie pentru colectarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă şi a Contractului-cadru dintre producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă şi administratorul schemei de sprijin pentru plata bonusului/bonusului neacordat/cuantumului de regularizare a ante-supracompensării şi restituirea bonusului necuvenit/supracompensării    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 124 din 20 decembrie 2017 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 28/2014 privind aprobarea Contractului-cadru dintre administratorul schemei de sprijin şi plătitorul de contribuţie pentru colectarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă şi a Contractului-cadru dintre producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă şi administratorul schemei de sprijin pentru plata bonusului/bonusului neacordat/cuantumului de regularizare a ante-supracompensării şi restituirea bonusului necuvenit/supracompensării

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 30 din 12 ianuarie 2018
    Având în vedere prevederile art. 72 alin. (1) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 6 lit. j), art. 15 şi 16 din Hotărârea Guvernului nr. 1.215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 84/2013 privind aprobarea Metodologiei de determinare şi monitorizare a supracompensării activităţii de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare de înaltă eficienţă care beneficiază de schema de sprijin de tip bonus, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 116/2013 privind aprobarea Regulamentului privind stabilirea modului de colectare a contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă şi de plată a bonusului pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficienţă, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul dispoziţiilor art. 5 alin. (1) lit. c), alin. (2) şi (5), precum şi ale art. 9 alin. (1) lit. x) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 28/2014 privind aprobarea Contractului-cadru dintre administratorul schemei de sprijin şi plătitorul de contribuţie pentru colectarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă şi a Contractului-cadru dintre producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă şi administratorul schemei de sprijin pentru plata bonusului/bonusului neacordat/cuantumului de regularizare a ante-supracompensării şi restituirea bonusului necuvenit/supracompensării, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 278 din 16 aprilie 2014, se modifică şi completează după cum urmează:
    1. Anexa nr. 1 - Contractul-cadru dintre administratorul schemei de sprijin şi plătitorul de contribuţie pentru colectarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă se modifică şi se completează după cum urmează:
    a) Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    Contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă reprezintă tariful unitar, exprimat în lei/kWh, plătit lunar de fiecare consumator de energie electrică, în vederea creării resurselor financiare necesare aplicării schemei de sprijin."

    b) Articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    Plătitorul de contribuţie transmite lunar administratorului schemei de sprijin, până la data de 10 a fiecărei luni, cantitatea totală de energie electrică facturată la consumatori, inclusiv cea consumată la locurile de consum proprii în luna anterioară"

    c) La articolul 10, alineatul (2) se abrogă;
    d) Articolul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    Plătitorul de contribuţie plăteşte facturile transmise de administratorul schemei de sprijin, în termen de maximum 7 zile de la primirea acestora, dar nu mai târziu de data de 20 a fiecărei luni următoare celei de consum."

    e) Articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    Plătitorul de contribuţie poate fi obligat să constituie/să reconstituie/să actualizeze o garanţie financiară, corespunzătoare plăţii contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, aşa cum a fost comunicată de către administratorul schemei de sprijin, în baza şi în situaţiile prevăzute într-o procedură emisă de administratorul schemei de sprijin şi aprobată de ANRE, care se constituie anexă la prezentul contract-cadru."

    f) După articolul 18 se introduce un nou articol, articolul 18^1, care va avea următorul cuprins:
    "ART. 18^1
    (1) Neîndeplinirea sau îndeplinirea cu întârziere a obligaţiilor de plată aferente schemei de sprijin se penalizează conform art. 16 şi 18.
    (2) Aplicarea sancţiunii prevăzute la alin. (1) nu exonerează plătitorul de contribuţie, respectiv administratorul schemei de sprijin de la plata obligaţiilor aferente schemei de sprijin."

    g) La articolul 20, literele b) şi f) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "b) să solicite plătitorului de contribuţie constituirea/ reconstituirea/actualizarea garanţiilor financiare conform prevederilor art. 16, respectiv să execute garanţia financiară conform prevederilor art. 17;
    ...............................................................................................
f) să notifice ANRE neîndeplinirea de către plătitorul de contribuţie a obligaţiilor instituite în prezentul contract referitoare la constituirea/reconstituirea/actualizarea garanţiei financiare sau pentru plata facturilor emise de administratorul schemei de sprijin, în vederea analizării condiţiilor prevăzute la art. 41 din Regulamentul pentru acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 12/2015, cu modificările şi completările ulterioare."

    h) La articolul 21, literele a) şi d) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) să transmită lunar administratorului schemei de sprijin, la termen, cantităţile totale de energie electrică facturate consumatorilor/consumate la locurile de consum proprii în luna anterioară, conform prevederilor art. 6;
    ...............................................................................................
d) să constituie/reconstituie/actualizeze garanţia financiară, conform prevederilor art. 16;"

    i) Articolul 39 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 39
    Prezentul contract intră în vigoare la data semnării lui de către părţi şi rămâne în vigoare 18 luni de la data încetării ajutorului de stat instituit prin Hotărârea Guvernului nr. 1.215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare, sau până la încetarea/rezilierea contractului din oricare altă cauză, în conformitate cu prevederile art. 41."

    j) Anexa nr. 1 la Contractul-cadru dintre administratorul schemei de sprijin şi plătitorul de contribuţie pentru colectarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    2. Anexa nr. 2 - Contractul-cadru dintre producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă şi administratorul schemei de sprijin pentru plata bonusului/bonusului neacordat/cuantumului de regularizare a ante-supracompensării şi restituirea bonusului necuvenit/ supracompensării se modifică şi completează după cum urmează:
    a) După articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, care va avea următorul cuprins:
    "ART. 5^1
    (1) Deciziile ANRE referitoare la cuantumul supracompensării şi/sau bonusului necuvenit sunt obligatorii pentru producători şi se pun în aplicare în vederea recuperării prin emiterea unei decizii de recuperare de către administratorul schemei de sprijin, în conformitate cu legislaţia în domeniul ajutorului de stat.
    (2) În cazul în care producătorul înregistrează obligaţii de plată către administratorul schemei de sprijin neachitate la termenul de scadenţă, rezultate din aplicarea schemei de sprijin şi nu au încheiate/nu respectă convenţiile de compensare a datoriilor încheiate cu administratorul schemei de sprijin, administratorul schemei de sprijin sistează plata bonusului lunar către producător, până la achitarea de către acesta a datoriei respective.
    (3) Pentru bonusul reţinut la plată conform prevederilor alin. (2), producătorii nu calculează penalităţi de întârziere."

    b) Articolul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    În cazul în care facturile prevăzute la art. 7 au fost emise pe baza datelor comunicate de ANRE pentru luna anterioară, administratorul schemei de sprijin achită contravaloarea facturilor primite de la producătorii de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă, în termen de maximum 30 de zile de la ultima zi a lunii pentru care au fost emise facturile, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 5^1 alin. (2)."

    c) Articolul 13 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 13
    Administratorul schemei de sprijin achită factura transmisă de producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă ce beneficiază de schema de sprijin prevăzută la art. 12, în termen de 7 zile de la data primirii facturii, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 5^1 alin. (2)."

    d) Articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    În cazul în care din datele comunicate de ANRE prin decizie, în baza Regulamentului de calificare, rezultă o cantitate anuală de energie electrică pentru care producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă avea dreptul să primească bonus mai mică decât cea determinată prin însumarea cantităţilor lunare de energie electrică pentru care a primit bonus lunar, inclusiv în cazul invalidării temporare de către ANRE a unei autoevaluări pentru calificare, administratorul schemei de sprijin determină contravaloarea cantităţii de energie electrică pentru care producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă a beneficiat de bonus necuvenit, emite decizie de recuperare a acestuia în conformitate cu legislaţia în domeniul ajutorului de stat pe care o transmite producătorului respectiv, întocmeşte şi transmite factura de regularizare în termen de 7 zile de la data primirii deciziei de calificare anuală de la ANRE."

    e) Articolul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 15
    Producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă achită factura transmisă de administratorul schemei de sprijin, conform prevederilor art. 14, în termen de 7 zile de la primirea facturii, dar nu mai târziu de 15 zile de la comunicarea de către ANRE a deciziilor de calificare, cu excepţia situaţiilor în care producătorul încheie cu administratorul schemei de sprijin o convenţie de compensare a datoriilor şi creanţelor reciproce aferente schemei de sprijin conform art. 16 din Hotărârea Guvernului nr. 1.215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare."

    f) Articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    Administratorul schemei de sprijin emite, în baza deciziei ANRE referitoare la cuantumul supracompensării, decizia de recuperare a supracompensării în conformitate cu legislaţia în domeniul ajutorului de stat pe care o transmite producătorului pentru care s-a determinat supracompensarea, împreună cu factura de plată a supracompensării, în termen de 7 zile de la data primirii comunicării de la ANRE."

    g) Articolul 17 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 17
    Producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă care beneficiază de schema de sprijin are obligaţia achitării facturii de plată a supracompensării în termen de 7 zile de la data primirii acesteia de la administratorul schemei de sprijin conform prevederilor art. 16, dar nu mai târziu de 15 zile de la comunicarea de către ANRE a cuantumului supracompensării, cu excepţia situaţiilor în care producătorul încheie cu administratorul schemei de sprijin o convenţie de compensare a datoriilor şi creanţelor reciproce aferente schemei de sprijin conform art. 16 din Hotărârea Guvernului nr. 1.215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare."

    h) După articolul 20 se introduce un nou articol, articolul 20^1, care va avea următorul cuprins:
    "ART. 20^1
    (1) Neîndeplinirea sau îndeplinirea cu întârziere a obligaţiilor de plată aferente schemei de sprijin se penalizează conform art. 21 şi 23.
    (2) Aplicarea sancţiunii prevăzute la alin. (1) nu exonerează producătorii, respectiv administratorul schemei de sprijin de la plata obligaţiilor aferente schemei de sprijin, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 5^1 alin. (2)."

    i) Articolul 21 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 21
    Producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă poate fi obligat să constituie/ reconstituie/actualizeze o garanţie financiară, corespunzătoare plăţii bonusului necuvenit şi supracompensării, aşa cum a fost comunicată de către administratorul schemei de sprijin, în baza şi în condiţiile prevăzute într-o procedură emisă de administratorul schemei de sprijin şi aprobată de ANRE, care se constituie anexă la prezentul contract-cadru."

    j) Articolul 23 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 23
    În cazul neachitării până la data scadenţei a facturilor emise în condiţiile prezentului contract de către una dintre părţi, partea în culpă are obligaţia să plătească dobânzi penalizatoare pentru întârzierea la plată, egale cu nivelul dobânzii de întârziere percepute pentru neplata la termen a obligaţiilor către bugetul de stat, pentru fiecare zi de întârziere după data scadenţei, până în ziua plăţii (exclusiv), cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 5^1 alin. (3). Valoarea totală a dobânzilor penalizatoare nu poate depăşi valoarea sumei datorate."

    k) După articolul 23 se introduce un nou articol, articolul 23^1, care va avea următorul cuprins:
    "ART. 23^1
    Drepturile şi obligaţiile din prezentul contract nu pot face obiectul cesionării parţiale sau totale de către niciuna dintre părţi, fără acordul scris al celeilalte părţi, cu notificarea cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de data începerii cesionării."

    l) La articolul 25, literele a), b), d) şi e) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) să plătească contravaloarea facturilor primite conform prevederilor art. 7 de la producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă, în termenul prevăzut la art. 8, din contul bancar deschis în acest scop, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 5^1 alin. (2);
b) să plătească contravaloarea facturilor primite, conform prevederilor art. 12, de la producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă, în termenul prevăzut la art. 13, din contul bancar deschis în acest scop, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 5^1 alin. (2);
    ...............................................................................................
d) să determine contravaloarea bonusului necuvenit, să emită decizie de recuperare a acestuia în conformitate cu legislaţia în domeniul ajutorului de stat pe care o transmite producătorului respectiv şi să emită şi transmită factura de regularizare producătorului de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă, conform prevederilor art. 14;
e) să emită decizia de recuperare a supracompensării în conformitate cu legislaţia în domeniul ajutorului de stat pe care o transmite producătorului respectiv şi să emită şi transmită producătorului de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă factura de plată a supracompensării, conform prevederilor art. 16;"

    m) La articolul 25, după litera g) se introduce o nouă literă, litera h), care va avea următorul cuprins:
    "h) să întreprindă toate demersurile în vederea recuperării bonusului necuvenit/cuantumului supracompensării în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 20/2015, cu modificările ulterioare."

    n) La articolul 26, litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) să solicite producătorului de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă constituirea/reconstituirea/ actualizarea garanţiilor financiare, conform prevederilor art. 21, respectiv să execute garanţia financiară conform prevederilor art. 22;"

    o) La articolul 28, literele c) şi d) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "c) să încaseze lunar de la administratorul schemei de sprijin contravaloarea bonusului pentru cantităţile de energie electrică comunicate de ANRE, conform prevederilor art. 8, cu respectarea prevederilor art. 9, 10 şi 11, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 5^1 alin. (2);
d) să încaseze de la administratorul schemei de sprijin contravaloarea bonusului neacordat, conform prevederilor art. 13, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 5^1 alin. (2);"

    p) Articolul 45 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 45
    Prezentul contract intră în vigoare la data semnării lui de către părţi şi rămâne în vigoare 18 luni de la data încetării ajutorului de stat primit de producător, instituit prin Hotărârea Guvernului nr. 1.215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare, sau până la încetarea/rezilierea contractului din oricare altă cauză, în conformitate cu prevederile art. 47."

    q) Anexa nr. 1 la Contractul-cadru dintre producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă şi administratorul schemei de sprijin pentru plata bonusului/ bonusului neacordat/cuantumului de regularizare a ante-supracompensării şi restituirea bonusului necuvenit/ supracompensării se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.



    ART. II
    Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ - S.A., producătorii de energie electrică, furnizorii de energie electrică, operatorii de distribuţie şi consumatorii de energie electrică duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. III
    Contractele aflate în vigoare la data emiterii prezentului ordin vor fi modificate corespunzător în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestuia.

    ART. IV
    Entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.

    ART. V
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                    Dumitru Chiriţă

    Bucureşti, 20 decembrie 2017.
    Nr. 124.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la Contractul-cadru dintre administratorul schemei de sprijin şi plătitorul de contribuţie
    pentru colectarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă)
    Documente de referinţă
    Reglementările care stau la baza prezentului contract sunt:
    1. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 20/2015, cu modificările ulterioare;
    2. Hotărârea Guvernului nr. 219/2007 privind promovarea cogenerării bazate pe cererea de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare;
    3. Hotărârea Guvernului nr. 1.461/2008 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea garanţiilor de origine pentru energia electrică produsă în cogenerare de eficienţă înaltă;
    4. Hotărârea Guvernului nr. 1.215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare;
    5. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 85/2009 privind aprobarea Procedurii de urmărire a garanţiilor de origine pentru energia electrică produsă în cogenerare de eficienţă înaltă de la emitere până la valorificare;
    6. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 61/2015 privind aprobarea Metodologiei de calcul pentru stabilirea cantităţilor de energie electrică produse în cogenerare de înaltă eficienţă în vederea certificării prin garanţii de origine, cu modificările ulterioare;
    7. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 15/2015 privind aprobarea Metodologiei de stabilire şi ajustare a preţurilor pentru energia electrică şi termică produsă şi livrată din centrale de cogenerare ce beneficiază de schema de sprijin, respectiv a bonusului pentru cogenerare de înaltă eficienţă, cu modificările şi completările ulterioare;
    8. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 12/2015 privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice, cu modificările şi completările ulterioare;
    9. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 123/2017 privind aprobarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă şi a unor prevederi privind modul de facturare a acesteia;
    10. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 114/2013 privind aprobarea Regulamentului de calificare a producţiei de energie electrică în cogenerare de înaltă eficienţă şi de verificare şi monitorizare a consumului de combustibil şi a producţiilor de energie electrică şi energie termică utilă, în cogenerare de înaltă eficienţă, cu modificările şi completările ulterioare;
    11. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 116/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea modului de colectare a contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă şi de plată a bonusului pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficienţă, cu modificările şi completările ulterioare;
    12. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 117/2013 privind aprobarea Metodologiei de determinare şi monitorizare a contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, cu modificările şi completările ulterioare.


    ANEXA 2

    (Anexa nr. 1 la Contractul-cadru dintre producătorul de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă şi administratorul schemei de sprijin pentru plata bonusului/bonusului neacordat/cuantumului de regularizare a ante-supracompensării şi restituirea bonusului necuvenit/supracompensării)
    Documente de referinţă
    Reglementările care stau la baza prezentului contract sunt:
    1. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 20/2015, cu modificările ulterioare;
    2. Hotărârea Guvernului nr. 219/2007 privind promovarea cogenerării bazate pe cererea de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare;
    3. Hotărârea Guvernului nr. 1.461/2008 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea garanţiilor de origine pentru energia electrică produsă în cogenerare de eficienţă înaltă;
    4. Hotărârea Guvernului nr. 1.215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările şi completările ulterioare;
    5. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 85/2009 privind aprobarea Procedurii de urmărire a garanţiilor de origine pentru energia electrică produsă în cogenerare de eficienţă înaltă de la emitere până la valorificare;
    6. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 61/2015 privind aprobarea Metodologiei de calcul pentru stabilirea cantităţilor de energie electrică produse în cogenerare de înaltă eficienţă în vederea certificării prin garanţii de origine, cu modificările ulterioare;
    7. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 15/2015 privind aprobarea Metodologiei de stabilire şi ajustare a preţurilor pentru energia electrică şi termică produsă şi livrată din centrale de cogenerare ce beneficiază de schema de sprijin, respectiv a bonusului pentru cogenerare de înaltă eficienţă, cu modificările şi completările ulterioare;
    8. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 12/2015 privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice, cu modificările şi completările ulterioare;
    9. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 114/2013 privind aprobarea Regulamentului de calificare a producţiei de energie electrică în cogenerare de înaltă eficienţă şi de verificare şi monitorizare a consumului de combustibil şi a producţiilor de energie electrică şi energie termică utilă în cogenerare de înaltă eficienţă, cu modificările şi completările ulterioare;
    10. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 116/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea modului de colectare a contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă şi de plată a bonusului pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficienţă, cu modificările şi completările ulterioare;
    11. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 117/2013 privind aprobarea Metodologiei de determinare şi monitorizare a contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, cu modificările şi completările ulterioare.
    12. Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 78/2016 privind aprobarea valorilor bonusurilor de referinţă pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficienţă şi ale preţurilor de referinţă pentru energia termică produsă în cogenerare, aplicabile în anul 2017, cu modificările ulterioare.

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016