Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 124 din 16 iunie 2011  privind activitatile desfasurate la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor de catre personalul responsabil cu implementarea prevederilor legale referitoare la declaratiile de avere si declaratiile de interese    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 124 din 16 iunie 2011 privind activitatile desfasurate la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor de catre personalul responsabil cu implementarea prevederilor legale referitoare la declaratiile de avere si declaratiile de interese

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 433 din 21 iunie 2011

    Având în vedere prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnitãţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, ale art. 4 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 111 din Legea nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul dispoziţiilor art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 15/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul administraţiei şi internelor emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    (1) În Ministerul Administraţiei şi Internelor, denumit în continuare MAI, completeazã şi depun declaraţii de avere şi declaraţii de interese, în termen de 30 de zile de la data numirii sau alegerii în funcţie ori de la data începerii sau încetãrii activitãţii, urmãtoarele categorii de persoane/personal:
    a) ministrul;
    b) secretarii de stat, subsecretarii de stat şi asimilaţii acestora;
    c) prefecţii şi subprefecţii;
    d) personalul care îndeplineşte funcţii de conducere/comandã şi/sau de control;
    e) funcţionarii publici;
    f) funcţionarii publici cu statut special - poliţiştii;
    g) membrii consiliilor de administraţie, ai consiliilor de conducere sau ai consiliilor de supraveghere şi persoanele care ocupã funcţii de conducere în cadrul Societãţii Comerciale "Comicex" - S.A.;
    h) personalul care administreazã sau implementeazã programe ori proiecte finanţate din fonduri externe sau din fonduri bugetare;
    i) personalul încadrat la cabinetul demnitarului;
    j) personalul încadrat la cancelaria prefectului.
    (2) În sensul alin. (1) lit. d), prin funcţii de conducere/comandã se înţelege acele funcţii prevãzute cu indemnizaţii de conducere/comandã, iar funcţiile de control sunt cele pentru care sunt prevãzute în fişele posturilor atribuţii de inspecţie şi/sau control.
    (3) Persoanele prevãzute la alin. (1) au obligaţia sã actualizeze declaraţiile de avere şi de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie.
    (4) Declaraţiile de avere se completeazã, în cazul veniturilor, pentru anul fiscal anterior încheiat la 31 decembrie, iar pentru celelalte capitole din declaraţie se completeazã cu situaţia la data declarãrii.
    (5) Persoanele suspendate din exerciţiul funcţiei sau al demnitãţii publice pentru o perioadã ce acoperã integral un an fiscal vor actualiza declaraţiile în termen de 30 de zile de la data încetãrii suspendãrii.
    (6) Persoanele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. a)-f) au obligaţia sã declare şi sã actualizeze în declaraţia de avere, în termen de 30 de zile de la primire, orice donaţie directã ori indirectã sau daruri manuale primite în legãturã cu exercitarea funcţiilor sau atribuţiilor lor, cu excepţia celor care au o valoare simbolicã.
    ART. 2
    (1) Personalul responsabil cu implementarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese este desemnat, potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane, dupã cum urmeazã:
    a) de cãtre directorul general al Direcţiei generale management resurse umane, pentru primirea şi gestionarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese ale personalului propriu, ale personalului din unitãţile fãrã structuri de resurse umane din aparatul central al MAI şi unitãţile subordonate acestora, ale personalului încadrat la cabinetul demnitarilor din conducerea MAI, ale personalul prevãzut la art. 1 alin. (1) detaşat la instituţii din afara MAI, precum şi ale personalului care executã misiuni internaţionale gestionat de cãtre Direcţia generalã management resurse umane;
    b) de cãtre şefii structurilor de resurse umane din cadrul unitãţilor aparatului central (propriu) al MAI sau, dupã caz, din cadrul unitãţilor subordonate acestora, pentru primirea şi gestionarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese ale personalului acestor unitãţi;
    c) de cãtre şefii structurilor de resurse umane din cadrul instituţiilor şi structurilor aflate în subordinea/coordonarea MAI, pentru primirea şi gestionarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese ale personalului aparatelor centrale ale acestor instituţii/structuri;
    d) de cãtre şefii structurilor de resurse umane din cadrul unitãţilor din subordinea instituţiilor şi structurilor aflate în subordinea/coordonarea MAI, pentru primirea şi gestionarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese ale personalului acestor unitãţi;
    e) de cãtre secretarul cancelariei prefectului, pentru primirea şi gestionarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese ale personalului prevãzut la art. 1 alin. (1) lit. j).
    (2) Şefii structurilor MAI rãspund pentru desfãşurarea în bune condiţii a activitãţii personalului desemnat potrivit alin. (1).
    ART. 3
    (1) Persoanele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. a)-c) depun declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese la persoanele desemnate potrivit art. 5 alin. (2) lit. d) şi h) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnitãţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.
    (2) Personalul prevãzut la art. 1 alin. (1) lit. d)-j) depune declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese în unitãţile/structurile/instituţiile în care îşi desfãşoarã activitatea, la personalul desemnat, potrivit art. 2 alin. (1).
    (3) În conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 176/2010, la depunerea declaraţiilor de avere şi a celor de interese, persoanelor/personalului li/i se elibereazã o dovadã al cãrei model este prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 4
    Formularele declaraţiei de avere şi ale declaraţiei de interese, precum şi Registrul declaraţiilor de avere şi Registrul declaraţiilor de interese se asigurã de cãtre tipografia MAI pentru fiecare unitate/structurã/instituţie a MAI, care are obligaţia de a le ridica în timp util de la sediul acesteia.
    ART. 5
    (1) Asigurarea publicitãţii declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese are loc dupã ce, în prealabil, s-a realizat anonimizarea elementelor de identificare prevãzute la art. 6 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 176/2010, prin una dintre urmãtoarele modalitãţi:
    a) prin postarea actelor publice pe pagina de internet a unitãţii/structurii/instituţiei MAI, la secţiunea dedicatã informaţiilor de interes public, dacã aceasta existã şi este operaţionalã;
    b) prin afişarea actelor publice la avizierul unitãţii/structurii/instituţiei MAI care asigurã gestiunea declaraţiilor de avere şi de interese ale personalului.
    (2) Pentru aplicarea dispoziţiilor alin. (1) lit. a), personalul desemnat potrivit art. 2 alin. (1) procedeazã dupã cum urmeazã:
    a) ia mãsurile necesare pentru postarea pe pagina de internet a site-ului propriu unitãţii/structurii/instituţiei MAI care asigurã gestiunea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese ale personalului prevãzut la art. 1 alin. (1) lit. d)-j), cu respectarea termenelor şi condiţiilor legale prevãzute în acest scop;
    b) solicitã sprijinul Direcţiei generale pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei pentru postarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese pe pagina de internet a MAI, cu respectarea termenelor şi condiţiilor legale prevãzute în acest scop, în cazul în care structurile MAI prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-c) nu dispun de paginã de internet.
    (3) Pentru structurile prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. d) şi e) care nu deţin paginã de internet, personalul desemnat ia mãsurile necesare pentru postarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese pe pagina de internet a instituţiei/structurii în subordinea sau, dupã caz, în structura cãreia se aflã.
    ART. 6
    (1) Dupã îndeplinirea cerinţelor legale prevãzute la art. 6 şi 7 din Legea nr. 176/2010, persoanele desemnate potrivit art. 2 alin. (1) depun originalele declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese, în vederea pãstrãrii, la dosarul personal/profesional.
    (2) Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale personalului încadrat la cabinetul demnitarilor din conducerea MAI se pãstreazã la Direcţia generalã management resurse umane, iar cele ale personalului încadrat la cancelaria prefectului se pãstreazã la cancelaria prefectului.
    ART. 7
    Personalului desemnat potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) i se modificã fişa postului în mod corespunzãtor, prin înscrierea atribuţiilor pe care le îndeplineşte potrivit art. 6 şi 7 din Legea nr. 176/2010, în vederea asigurãrii implementãrii prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese.
    ART. 8
    În termenele prevãzute de lege, persoanele/personalul prevãzute/prevãzut la art. 1 completeazã şi depun/depune declaraţii, potrivit anexelor nr. 1 şi 2 la Legea nr. 176/2010.
    ART. 9
    La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 524/2008 privind depunerea şi gestionarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 514 din 8 iulie 2008.
    ART. 10
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                             Constantin-Traian Igaş

    Bucureşti,16 iunie 2011.
    Nr. 124.


    ANEXĂ


    MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
    Unitatea ..............................
    Data ..................................

                                     DOVADĂ
                                    - model -

           ...............(gradul profesional/gradul, numele şi prenumele
                        persoanei care elibereazã dovada)..........

    În temeiul art. 6 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnitãţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative am primit de la domnul/doamna ...............(numele şi prenumele persoanei de la care se primeşte declaraţia)...... declaraţia de avere/de interese a/ale acestuia/acesteia.
    Prezenta dovadã s-a întocmit în douã exemplare, dintre care unul s-a înmânat domnului/doamnei .........(numele şi prenumele persoanei de la care se primeşte declaraţia)........ .

          Am primit Am predat

                                   --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016