Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 113 din 9 februarie 2017  privind modificarea şi completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2015 şi 2016, aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 185/2015    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 113 din 9 februarie 2017 privind modificarea şi completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2015 şi 2016, aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 185/2015

EMITENT: CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 132 din 21 februarie 2017

    Văzând Referatul de aprobare nr. DG 161 din 8 februarie 2017 al directorului general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,
    având în vedere art. 51 alin. (1) lit. b) şi alin. (5) lit. b) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi Hotărârea Guvernului nr. 206/2015 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2015 şi 2016, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 291 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:

    ART. I
    Normele tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2015 şi 2016, aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 185/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 219 şi 219 bis din 1 aprilie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La capitolul III articolul 24 alineatul (4), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) medicamentele corespunzătoare DCI-urilor notate cu (**)1, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care medicul utilizează formulare de prescripţie distincte;"

    2. La capitolul IV articolul 30 alineatul (9), sintagma "Prescrierea medicamentelor cu aprobarea comisiilor de experţi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se realizează în baza deciziilor de aprobare." se elimină.

    3. La capitolul IV articolul 31, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) Iniţierea tratamentului cu medicamentele ADO se realizează la propunerea medicului diabetolog sau a medicului cu competenţă/atestat în diabet, pentru pacienţii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, precum şi cele prevăzute în protocoale terapeutice, după caz."

    4. La capitolul IV articolul 31, litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) Pentru tratamentul stării posttransplant în ambulatoriu, medicul specialist din centrele acreditate pentru activitatea de transplant şi nominalizate prin ordin al ministrului sănătăţii care are în evidenţă şi monitorizează pacienţii transplantaţi eliberează scrisoare medicală către medicul prescriptor aflat în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate la care pacientul se află în evidenţă. În situaţia prescrierii tratamentului cu medicamente imunosupresoare, atât pentru bolnavii în status posttransplant aflaţi în tratament cu medicamente imunosupresoare, cât şi pentru bolnavii nou-transplantaţi, în scrisoarea medicală se consemnează, în mod obligatoriu, denumirea comună internaţională a medicamentului, denumirea comercială a acestuia, doza de administrare recomandată, forma farmaceutică/calea de administrare şi durata tratamentului. Scrisoarea medicală are valabilitate pe o perioadă maximă de 6 luni calendaristice.
    În situaţia în care valoarea prescripţiei medicale este mai mare de 3.000 lei pe lună, aceasta se eliberează în farmacie numai dacă are aprobarea şefului centrului acreditat.
    Pentru bolnavii în status posttransplant aflaţi în tratament cu medicamente imunosupresoare substituţia cu medicamente având acelaşi DCI (fie generice, fie de referinţă) se realizează numai la recomandarea medicilor specialişti din centrele acreditate pentru activitatea de transplant şi în condiţiile monitorizării terapeutice a imunosupresiei, în mod similar cazurilor nou-transplantate.
    În situaţia realizării substituţiei medicamentelor de referinţă imunosupresoare cu medicamente generice imunosupresoare sau a genericelor între ele, fie din iniţiativa medicilor specialişti din centrele acreditate pentru activitatea de transplant, fie din iniţiativa farmaciştilor, se menţine tratamentul imunosupresor de substituţie pentru a se evita riscurile de rejet al grefelor transplantate."

    5. La capitolul IV articolul 31, literele g), h) şi i) se abrogă.

    6. La capitolul V articolul 35, alineatul (1), literele e) şi g) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "e) evaluează şi fundamentează, în raport cu numărul de pacienţi eligibili şi stocurile de medicamente/materiale sanitare specifice, după caz, fondurile necesare pentru asigurarea tratamentului bolnavilor incluşi în programe/subprograme naţionale de sănătate, inclusiv a tratamentului cu medicamentele corespunzătoare DCI-urilor notate cu (**)1, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare;
    ............................................................................
    g) monitorizează consumul total de medicamente eliberate prin farmaciile cu circuit deschis în cadrul programelor, cu evidenţe distincte pentru DCI-urile notate cu (**)1, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare;"

    7. La capitolul VIII, titlul "Programul naţional de tratament pentru boli rare", subtitlul "Indicatori de evaluare", punctul 2) "indicatori de eficienţă", literele ş), t) şi ţ) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ş) cost mediu/bolnav adult cu purpură trombocitopenică imună cronică splenectomizat sau nesplenectomizat/an: 416.596 lei*);
    t) cost mediu/bolnav cu hiperfenilalaninemie care a fost diagnosticat cu fenilcetonurie sau deficit de tetrahidrobiopterină (BH4)/an: 210.624 lei*);
    ţ) cost mediu/bolnav cu scleroză tuberoasă/an: 360.000 lei*)."

    8. La capitolul VIII, titlul "Programul naţional de tratament pentru boli rare", subtitlul "Indicatori de evaluare", punctul 2) "indicatori de eficienţă", nota marcată *) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "*) Costul prevăzut la lit. e), f), h), i), k), ş), t) şi ţ) reprezintă costul mediu/bolnav la nivel naţional, iar repartizarea sumelor se realizează pentru fiecare bolnav în funcţie de doza necesară recomandată individual."

    9. La capitolul VIII, titlul "Programul naţional de tratament pentru boli rare", subtitlul "Indicatori de evaluare", punctul 2) "indicatori de eficienţă", nota marcată **) se abrogă.

    10. La anexa nr. 1 la normele tehnice, punctul IV, articolul 5, litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "g) să monitorizeze consumul total de medicamente eliberate prin farmaciile cu circuit închis în cadrul programelor/ subprogramelor naţionale de sănătate, cu evidenţe distincte, inclusiv pentru DCI-urile notate cu (**)1, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare precum şi pentru DCI-urile (denumiri comerciale internaţionale) care fac obiectul contractelor cost-volum;"

    11. La anexa nr. 6 la normele tehnice, anexele nr. 6.1.4 şi 6.2 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "ANEXA 6.1.4
    la normele tehnice


    Societatea Comercială ..........................
    Nr. contract ........ încheiat cu CAS ..........
    Nr. ....... Data ........................


                  Extras borderou centralizator DCI-uri notate
            cu (**)1 potrivit Hotărârii Guvernului nr. 720/2008, cu
             modificările şi completările ulterioare eliberate în
                            tratamentul ambulatoriu
                    pentru luna ............ anul ..........


    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - Total valoare prescripţie
    B - Total valoare la preţ de decontare


                                                                                                          - lei -
┌─────┬────────────┬────────────┬──────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬───────┬────────┬────────┐
│Nr. │ Bon fiscal │Serie şi nr.│Cod parafă│ CNP/CID│Nr. card│*)Nr. şi│ │ │ ***) │ │ │
│crt. ├─────┬──────┤prescripţie │ medic │asigurat│european│ serie │ A │ B │ Ţara │ C │ D │
│ │ Nr. │ Data │ │ │ │ │paşaport│ │ │ │ │ │
│ ├─────┼──────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ 2.1 │ 2.2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┤
│ 1 │ 2 │ │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │
├─────┼─────┼──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┤
│ ... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┤
│Total│ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ │ │
├─────┴─────┴──────┴────────────┴──────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴───────┼────────┼────────┤
│Din care: │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┤
│Subtotal 1 - medicamente pentru DCI-uri notate cu (**)1, potrivit Hotărârii Guvernului │ │ │
│nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare, pentru PNS ......... │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┤
│Subtotal 2 - medicamente pentru DCI-uri notate cu (**)1, potrivit Hotărârii Guvernului │ │ │
│nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare, pentru PNS ......... │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┤
│........................................................................................ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴────────┘


──────────
    *) Se completează numai în situaţia completării coloanei (8) sau (9).
    **) Se completează tipul de document care a deschis dreptul la medicamente pentru pacienţii din statele cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii.
    ***) Se completează numai în situaţia completării coloanei (6), (8) sau (9).
──────────

    Prescripţiile vor fi înscrise în extrasul de borderou în ordine cronologică, în funcţie de data bonului fiscal.
    Total coloana (12) este inclus în total coloana (12) din anexa nr. 6 la normele tehnice.
    Extrasul de borderou centralizator nu cuprinde medicamentele corespunzătoare DCI-urilor pentru care au fost încheiate contracte cost-volum.
    În extrasul de borderou se evidenţiază distinct medicamentele eliberate pentru DCI-uri notate cu (**)1 potrivit Hotărârii Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare, pentru fiecare PNS.
    Extrasul de borderou centralizator se depune/transmite în format electronic la CAS până la data prevăzută în contract, pentru medicamentele eliberate pe PNS-uri în luna anterioară.
    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.

                                    Semnătura
                      Reprezentant legal ......................"


    "ANEXA 6.2
    la normele tehnice

    Societatea Comercială ...........................
    Nr. contract ......... încheiat cu CAS .........
    Nr. ....... Data ........................


                     Extras borderou centralizator teste de
                  automonitorizare în tratamentul ambulatoriu
                    pentru luna ............ anul ..........

    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - CNP/CID asigurat
    B - Nr. card european
    C - Tip formular/document european
    D - **) Tip document
    E - Total valoare teste la preţ de decontare, din care:
    F - Total valoare teste la preţ de decontare copii
    G - Total valoare teste la preţ de decontare adulţi


                                                                                                                   - lei -
┌─────┬──────────┬───────────┬──────┬────────┬────────┬────────┬─────────┬────────┬─────┬─────┬────┬───────┬───────┬───────┐
│Nr. │Bon fiscal│ Serie │Cod │ │ │*) Nr. │ │ │***) │Nr. │Nr. │ │ │ │
│crt. ├────┬─────┤ şi nr. │parafă│ A │ B │paşaport│ C │ D │Ţară │teste│luni│ E │ F │ G │
│ │Nr. │Data │prescripţie│medic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────┼─────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │2.1.│ 2.2.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────┼─────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │
├─────┼────┼─────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────┼─────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┤
│.... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────┼─────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────┼─────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┤
│Total│ X │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ │ │ │
├─────┼────┼─────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┴────┴─────┴───────────┴──────┴────────┴────────┴────────┴─────────┴────────┴─────┴─────┴────┼───────┼───────┼───────┤
│Subtotal 1 - Teste de automonitorizare eliberate pentru titularii de card european │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┤
│Subtotal 2 - Teste de automonitorizare eliberate pentru acorduri/înţelegeri/convenţii/protocoale │ │ │ │
│internaţionale │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┤
│Subtotal 3 - Teste de automonitorizare eliberate pentru titularii de formulare europene │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───────┴───────┘


──────────
    *) Se completează numai în situaţia completării coloanei (8) sau (9).
    **) Se completează tipul de document care a deschis dreptul la medicamente pentru pacienţii din statele cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii.
    ***) Se completează numai în situaţia completării coloanei (6), (8) sau (9).
──────────

    Prescripţiile vor fi înscrise în extrasul de borderou în ordine cronologică, în funcţie de data bonului fiscal.
    Coloana (13) = coloana (14) + coloana (15)
    Subtotal 1 + subtotal 2 + subtotal 3 diferit de total coloana 13
    Total coloana (13) este inclusă în total coloana (12) din anexa nr. 6 la normele tehnice.
    Extrasul de borderou centralizator se depune/transmite în format electronic la CAS până la data prevăzută în contract, pentru testele de automonitorizare eliberate în luna anterioară.
    În extrasul de borderou se evidenţiază distinct testele de automonitorizare din reţetele eliberate pentru: titularii de card european, titularii de formulare europene, acorduri/înţelegeri/convenţii/protocoale internaţionale.
    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.

                                    Semnătura
                         Reprezentant legal ................."


    12. Anexa nr. 7 la Normele tehnice se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "ANEXA 7
    la normele tehnice

    Unitatea sanitară ..............................
    Nr. contract ......... încheiat cu CAS .........
    Nr. ....... Data ........................


                     Borderou centralizator PNS ..........
                medicamente eliberate în tratamentul ambulatoriu
                    pentru luna ......... anul .............

    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - Total valoare prescripţie
    B - Total valoare la preţ de decontare


                                                                                                - lei -
┌──────┬────────────┬──────────┬────────┬────────┬────────┬─────────┬────────┬────────┬────────┬────────┐
│ Nr. │Serie şi nr.│Cod parafă│ CNP/CID│Nr. card│ *) Nr. │ Tip │**) Tip │***)Ţara│ │ │
│ crt. │prescripţie │ medic │asigurat│european│paşaport│formular/│document│ │ A │ B │
│ │ │ │ │ │ │document │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │european │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ ... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│Total │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ │ │
├──────┴────────────┴──────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┴────────┴────────┼────────┼────────┤
│Subtotal 1 - medicamente eliberate pentru titularii de card european │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┤
│Subtotal 2 - medicamente eliberate pentru acorduri/înţelegeri/convenţii/protocoale │ │ │
│internaţionale │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┤
│Subtotal 3 - medicamente eliberate pentru titularii de formulare europene │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┤
│Subtotal 4 - medicamente eliberate corespunzătoare DCI-uri, notate cu (**)1, potrivit│ │ │
│Hotărârii Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴────────┘


──────────
    *) Se completează numai în situaţia completării coloanei (7) sau (8).
    **) Se completează tipul de document care a deschis dreptul la medicamente pentru pacienţii din statele cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii.
    ***) Se completează numai în situaţia completării coloanei (5), (7) sau (8).
    Subtotal 1 + subtotal 2 + subtotal 3 + subtotal 4 diferit de total coloana 11
──────────


    În borderoul centralizator se evidenţiază distinct medicamentele eliberate pentru: titularii de card european, acorduri/înţelegeri/convenţii/protocoale internaţionale, titularii de formulare europene, precum şi medicamentele eliberate corespunzătoare DCI-urilor notate cu (**)1 potrivit Hotărârii Guvernului nr. 720/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
    Borderoul centralizator nu cuprinde medicamentele corespunzătoare DCI-urilor pentru care au fost încheiate contracte cost-volum.
    Se întocmeşte câte un borderou centralizator pentru fiecare PNS, după caz.
    Borderoul centralizator se depune/transmite în format electronic la CAS până la data prevăzută în contract, pentru medicamentele eliberate pe PNS ............ în luna anterioară.
    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.

                                    Semnătura
                        Reprezentant legal ................."

    13. Anexele nr. 8 şi nr. 8.2 la Normele tehnice se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "ANEXA 8
    la normele tehnice

    Unitatea sanitară ..............................
    Nr. contract ......... încheiat cu CAS .........
    Nr. ....... Data ........................


                 Borderou centralizator PNS ......... materiale
           sanitare (epidermoliza buloasă) în tratamentul ambulatoriu
                     pentru luna ............ anul .......


                                                                                - lei -
┌─────┬──────────┬──────┬────────┬────────┬────────┬─────────┬────────┬───────┬─────────┐
│Nr. │Nr. foaie │ Cod │CNP/CID │ Nr. │ *) Nr. │ Tip │**) Tip │ ***) │ Total │
│crt. │de condică│parafă│asigurat│ card │paşaport│formular/│document│ Ţara │ valoare │
│ │ │medic │ │european│ │document │ │ │materiale│
│ │ │ │ │ │ │european │ │ │sanitare │
├─────┼──────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────┼──────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼─────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼─────────┤
│.... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼─────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼─────────┤
│Total│ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ │
├─────┴──────────┴──────┴────────┴────────┴────────┴─────────┴────────┼───────┼─────────┤
│Subtotal 1 - materiale sanitare eliberate pentru titularii de card │ │ │
│european │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┤
│Subtotal 2 - materiale sanitare eliberate pentru acorduri/ │ │ │
│înţelegeri/convenţii/protocoale internaţionale │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────────┤
│Subtotal 3 - materiale sanitare eliberate pentru titularii de │ │ │
│formulare europene │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴─────────┘


──────────
    *) Se completează numai în situaţia completării coloanei (7) sau (8).
    **) Se completează tipul de document care a deschis dreptul la medicamente pentru pacienţii din statele cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii.
    ***) Se completează numai în situaţia completării coloanei (5), (7) sau (8).
    Subtotal 1 + subtotal 2 + subtotal 3 diferit de total coloana 10
──────────

    În borderoul centralizator se evidenţiază distinct materialele sanitare eliberate pentru: titularii de card european, acorduri/înţelegeri/convenţii/protocoale internaţionale, titularii de formulare europene.
    Borderoul centralizator se depune/transmite în format electronic la CAS până la data prevăzută în contract, pentru materialele sanitare eliberate în luna anterioară.
    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.

                                    Semnătura
                        Reprezentant legal ................."


    "ANEXA 8.2
    la normele tehnice

    Unitatea sanitară
    Nr. contract ......... încheiat cu CAS .........
    Nr. ....... Data ........................


     Borderou centralizator DCI .......... care face obiectul contractelor
     cost-volum din cadrul PNS ........ eliberat în tratamentul ambulatoriu
                    pentru luna ............ anul .........

    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - Total valoare prescripţie
    B - Total valoare la preţ de decontare


                                                                                       - lei -
┌─────┬────────────┬──────┬────────┬────────┬────────┬─────────┬────────┬───────┬───────┬───────┐
│Nr. │Serie şi nr.│ Cod │CNP/CID │ Nr. │ *) Nr. │ Tip │**) Tip │ ***) │ │ │
│crt. │prescripţie │parafă│asigurat│ card │paşaport│formular/│document│ Ţara │ A │ B │
│ │ │medic │ │european│ │document │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │european │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼───────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├─────┼────────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼───────┼───────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼───────┼───────┤
│.... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼───────┼───────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼───────┼───────┤
│Total│ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ │ │
├─────┴────────────┴──────┴────────┴────────┴────────┴─────────┴────────┴───────┼───────┼───────┤
│Subtotal 1 - medicamente eliberate pentru titularii de card european │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│Subtotal 2 - medicamente eliberate pentru acorduri/înţelegeri/ │ │ │
│convenţii/protocoale internaţionale │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│Subtotal 3 - medicamente eliberate pentru titularii de formulare europene │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───────┘


──────────
    *) Se completează numai în situaţia completării coloanei (7) sau (8).
    **) Se completează tipul de document care a deschis dreptul la medicamente pentru pacienţii din statele cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii.
    ***) Se completează numai în situaţia completării coloanei (5), (7) sau (8).
    Subtotal 1 + subtotal 2 + subtotal 3 diferit de total coloana 11
──────────

    Se întocmeşte câte un borderou centralizator pentru fiecare DCI care face obiectul contractelor cost-volum din cadrul unui PNS.
    În borderoul centralizator se evidenţiază distinct medicamentele eliberate pentru: titularii de card european, acorduri/înţelegeri/convenţii/protocoale internaţionale, titularii de formulare europene.
    Borderoul centralizator se depune/transmite în format electronic la CAS până la data prevăzută în contract, pentru medicamentele aferente DCI ..................... eliberate pe PNS ............ în luna anterioară.
    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.

                                   Semnătura
                    Reprezentant legal ...................."

    14. Anexa nr. 12 la Normele tehnice se abrogă.

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data de 1 martie 2017.

           p. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,
                             Gheorghe-Radu Ţibichi

    Bucureşti, 9 februarie 2017.
    Nr. 113.

                                      -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016