Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 112 din 5 iunie 2013  pentru aprobarea Regulamentului privind evaluarea activitatii profesionale a personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex din cadrul Ministerului Public    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 112 din 5 iunie 2013 pentru aprobarea Regulamentului privind evaluarea activitatii profesionale a personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex din cadrul Ministerului Public

EMITENT: PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 384 din 27 iunie 2013

    Văzând Referatul de aprobare nr. 10.108/2012 din 25 aprilie 2013 al Secţiei de resurse umane şi documentare,
    în aplicarea prevederilor art. 26 alin. (6) din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare,
    faţă de dispoziţiile art. 74 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 62 alin. (1), art. 70 alin. (1) şi (2), art. 76 şi art. 133 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobă Regulamentul privind evaluarea activităţii profesionale a personalului auxiliar de specialitate şi a personalului conex din cadrul Ministerului Public, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    (1) Secţia de resurse umane şi documentare va lua măsurile necesare pentru ducerea la îndeplinire a dispoziţiilor prezentului regulament.
    (2) Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                 Procurorul general al Parchetului de pe lângă
                      Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,
                              Tiberiu Mihail Niţu

    Bucureşti, 5 iunie 2013.
    Nr. 112.


    ANEXĂ

                                   REGULAMENT
       privind evaluarea activităţii profesionale a personalului auxiliar
     de specialitate şi a personalului conex din cadrul Ministerului Public

    ART. 1
    Evaluarea activităţii profesionale anuale a personalului auxiliar de specialitate şi a personalului conex din cadrul Ministerului Public se realizează potrivit legii şi prezentului regulament.
    ART. 2
    (1) Regulamentul stabileşte cadrul general pentru realizarea următoarelor obiective:
    a) asigurarea concordanţei dintre cerinţele şi standardele postului, descrise în fişa postului, şi calităţile angajatului: profesionale, aptitudinale şi atitudinale;
    b) asigurarea unui sistem motivaţional, care să determine creşterea performanţelor profesionale individuale, prin avansarea sau promovarea în grade ori trepte profesionale imediat superioare.
    (2) Pentru atingerea acestor obiective prezentul regulament prevede:
    a) evaluarea posturilor în funcţie de caracteristicile descriptive privind exigenţele şi performanţele pe care acestea le impun angajaţilor;
    b) evaluarea performanţelor profesionale ale angajaţilor în raport cu cerinţele posturilor.
    ART. 3
    Evaluarea activităţii profesionale a personalului auxiliar de specialitate şi a personalului conex are ca scop aprecierea obiectivă a gradului de îndeplinire a obiectivelor şi criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectivă şi a rezultatelor obţinute în mod efectiv.
    ART. 4
    (1) Activitatea profesională a personalului auxiliar de specialitate şi a personalului conex al parchetelor este evaluată anual de către conducătorul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea, prin acordarea calificativelor "foarte bine", "bine", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător", la propunerea grefierului-şef sau prim-grefierului, după caz.
    (2) Absolvirea oricărei forme de pregătire continuă, organizată de Şcoala Naţională de Grefieri sau, după caz, de instituţiile de profil, constituie un criteriu care se are în vedere la evaluarea anuală a personalului auxiliar al parchetelor.
    (3) Evaluările şi calificativele anuale se păstrează la dosarul profesional personal.
    (4) În cazul specialiştilor IT, evaluarea se realizează cu sprijinul compartimentului de specialitate informatică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi se semnează atât de conducătorul parchetului, cât şi de către şeful compartimentului informatic din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
    (5) La evaluarea activităţii profesionale a personalului auxiliar de specialitate cu funcţii de conducere se va avea în vedere şi modul de îndeplinire a atribuţiilor manageriale specifice.
    (6) Evaluarea personalului prevăzut de prezentul regulament, detaşat sau delegat la alte instituţii, se face de instituţia la care acesta funcţionează, în raport cu specificul activităţii desfăşurate.
    ART. 5
    (1) Activitatea profesională se apreciază anual, prin evaluarea performanţelor profesionale individuale.
    (2) Perioada evaluată este cuprinsă între 1 ianuarie şi 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea, dar nu poate cuprinde mai puţin de 6 luni de activitate în funcţia respectivă.
    (3) Perioada de evaluare este cuprinsă între 1 şi 28 februarie din anul următor perioadei evaluate.
    (4) Sunt supuşi evaluării anuale salariaţii care au desfăşurat activitate cel puţin 6 luni în cursul perioadei evaluate.
    (5) Sunt exceptate de la evaluarea anuală, desfăşurată în perioada prevăzută la alin. (2), următoarele categorii de salariaţi:
    a) persoanele angajate ca debutanţi, pentru care evaluarea se face după expirarea perioadei corespunzătoare stagiului de debutant;
    b) persoanele al căror raport de muncă este suspendat, în condiţiile legii, pentru care evaluarea se face la expirarea unei perioade cuprinse între 6 şi 12 luni de la reluarea activităţii.
    ART. 6
    În mod excepţional, evaluarea performanţelor profesionale individuale ale personalului auxiliar de specialitate şi ale personalului conex se face şi în cursul perioadei evaluate, în următoarele cazuri:
    a) atunci când pe parcursul perioadei evaluate raporturile de muncă ale salariatului evaluat încetează sau se modifică, în condiţiile legii. În acest caz, salariatul va fi evaluat pentru perioada de până la încetarea sau modificarea raporturilor de muncă;
    b) atunci când pe parcursul perioadei evaluate raportul de muncă al evaluatorului încetează, se suspendă sau se modifică, în condiţiile legii. În acest caz, evaluatorul are obligaţia ca, înainte de încetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de muncă ori, după caz, într-o perioadă de cel mult 15 zile calendaristice de la încetarea ori modificarea raporturilor de muncă, să realizeze evaluarea performanţelor profesionale individuale ale salariaţilor din subordine. Calificativul acordat se va lua în considerare la evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale ale acestora;
    c) atunci când pe parcursul perioadei evaluate salariatul dobândeşte o diplomă de studii de nivel superior şi urmează să fie promovat, în condiţiile legii, într-o funcţie corespunzătoare studiilor absolvite.
    ART. 7
    (1) Performanţele profesionale individuale ale personalului auxiliar de specialitate şi ale personalului conex din cadrul parchetelor sunt evaluate pe baza criteriilor de performanţă stabilite potrivit prevederilor prezentului regulament, în funcţie de specificul activităţii compartimentului în care salariatul îşi desfăşoară activitatea.
    (2) Criteriile generale de evaluare a performanţelor profesionale individuale ale personalului auxiliar de specialitate şi ale personalului conex sunt cele prevăzute la art. 5 lit. c) din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare.
    ART. 8
    (1) De asemenea, evaluarea se realizează şi în baza următoarelor criterii specifice de evaluare pentru funcţiile de conducere, respectiv pentru funcţiile de execuţie:
    a) criterii specifice de evaluare pentru funcţiile de conducere:
    - capacitatea de organizare;
    - capacitatea de conducere;
    - capacitatea de coordonare;
    - capacitatea de control;
    - competenţa decizională;
    - capacitatea de delegare;
    - capacitatea de dezvoltare a abilităţilor personalului;
    - abilităţi de mediere şi negociere;
    - capacitatea de implementare;
    - capacitatea de rezolvare eficientă a problemelor;
    - capacitatea de asumare a responsabilităţilor;
    - capacitatea de autoperfecţionare şi de valorificare a experienţei dobândite;
    - creativitate şi spirit de iniţiativă;
    - capacitatea de planificare şi organizare a timpului de lucru;
    - capacitatea de gestionare eficientă a resurselor alocate;
    - integritatea morală şi etică profesională;
    b) criterii specifice de evaluare pentru funcţiile de execuţie:
    - capacitatea de implementare;
    - capacitatea de rezolvare eficientă a problemelor;
    - capacitatea de asumare a responsabilităţilor;
    - capacitatea de autoperfecţionare şi de valorificare a experienţei dobândite;
    - creativitate şi spirit de iniţiativă;
    - capacitatea de planificare şi organizare a timpului de lucru;
    - capacitatea de a lucra independent;
    - capacitatea de a lucra în echipă;
    - capacitatea de gestionare eficientă a resurselor alocate;
    - integritatea morală şi etică profesională.
    (2) În funcţie de atribuţiile concrete ale fiecărei categorii de personal auxiliar de specialitate şi personal conex, potrivit regulamentului de ordine interioară al parchetelor, evaluatorul poate stabili şi alte criterii de evaluare; criteriile astfel stabilite se aduc la cunoştinţa salariatului evaluat la începutul perioadei evaluate.
    (3) Salariaţii care exercită cu caracter temporar o funcţie de conducere vor fi evaluaţi pentru perioada exercitării temporare a acestei funcţii, pe baza criteriilor de evaluare stabilite pentru funcţia de conducere respectivă.
    ART. 9
    Procedura evaluării se realizează în două etape:
    a) completarea fişei de evaluare de către evaluator;
    b) interviul.
    ART. 10
    Persoanele care au calitatea de evaluator, potrivit art. 4, completează fişele de evaluare, al căror model este prevăzut în anexa nr. 1, respectiv anexele nr. 2 şi 3, după cum urmează:
    a) stabilesc gradul de îndeplinire a obiectivelor, prin raportare la atribuţiile stabilite prin fişa postului, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 4;
    b) stabilesc calificativul final de evaluare a performanţelor profesionale individuale;
    c) consemnează, după caz, rezultatele deosebite ale salariatului, dificultăţile obiective întâmpinate de acesta în perioada evaluată şi orice alte observaţii pe care le consideră relevante;
    d) stabilesc obiectivele şi criteriile specifice de evaluare pentru următoarea perioadă de evaluare;
    e) stabilesc eventualele necesităţi de formare profesională pentru anul următor perioadei evaluate.
    ART. 11
    (1) Interviul, ca etapă a procesului de evaluare, reprezintă un schimb de informaţii care are loc între evaluator şi persoana evaluată, în cadrul căruia:
    a) se aduc la cunoştinţa persoanei evaluate notările şi consemnările făcute de evaluator în fişa de evaluare;
    b) se semnează şi se datează fişa de evaluare de către evaluator şi de către persoana evaluată.
    (2) În cazul în care între persoana evaluată şi evaluator există diferenţe de opinie asupra notărilor şi consemnărilor făcute, în fişa de evaluare se va consemna punctul de vedere al persoanei evaluate, iar evaluatorul poate modifica fişa de evaluare în consecinţă.
    ART. 12
    (1) Pentru stabilirea calificativului, evaluatorul va proceda la notarea obiectivelor şi criteriilor de evaluare prin acordarea unei note de la 1 la 5 pentru fiecare obiectiv şi criteriu, nota exprimând aprecierea gradului de îndeplinire a acestora.
    (2) Pentru a obţine nota finală a evaluatorului se face media aritmetică a notelor obţinute ca urmare a aprecierii obiectivelor şi criteriilor, rezultate din media aritmetică a notelor acordate pentru fiecare obiectiv sau criteriu, după caz.
    (3) Semnificaţia notelor prevăzute la alin. (1) este următoarea: nota 1 - nivel minim şi nota 5 - nivel maxim.
    ART. 13
    Calificativul final al evaluării se stabileşte pe baza notei finale, după cum urmează:
    a) între 1,00-2,00 - nesatisfăcător;
    b) între 2,01-3,00 - satisfăcător;
    c) între 3,01-4,00 - bun;
    d) între 4,01-5,00 - foarte bun.
    ART. 14
    (1) Salariaţii nemulţumiţi de rezultatul evaluării pot să îl conteste la conducătorul parchetului.
    (2) Contestaţia se formulează în termen de 5 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţă de către salariatul evaluat a calificativului acordat şi se soluţionează în termen de 15 zile calendaristice de la data expirării termenului de depunere a contestaţiei de către o comisie constituită în acest scop prin act administrativ al conducătorului parchetului.
    (3) Rezultatul contestaţiei se comunică salariatului în termen de 5 zile calendaristice de la soluţionarea contestaţiei şi se consemnează în fişa de evaluare.
    (4) Fişa de evaluare şi raportul final se ataşează la dosarul profesional.
    (5) Salariatul nemulţumit de modul de soluţionare a contestaţiei formulate potrivit alin. (1) şi (2) se poate adresa instanţei competente, în condiţiile legii.
    ART. 15
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul regulament.


    ANEXA 1
    la regulament

                                FIŞĂ DE EVALUARE
          a activităţii profesionale a persoanelor care ocupă funcţii
         de conducere din cadrul personalului auxiliar de specialitate

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
│ Funcţia: .................................... │
│ Gradul: ..................................... │
│ Data ultimei promovări: ..................... │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele şi prenumele evaluatorului: │
│ Funcţia: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Perioada evaluată: de la ................. la ............................. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────┬────────────┬──────────────┬────────┐
│ Obiective în perioada evaluată │ % din timp │ Realizat (%) │ Nota │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ 1. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ 2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ ... │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│Obiective revizuite în perioada evaluată│ % din timp │ Realizat (%) │ Nota │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ 1. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ 2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ ... │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ Nota finală pentru îndeplinirea │ │ │ │
│ obiectivelor │ │ │ │
└────────────────────────────────────────┴────────────┴──────────────┴────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────┬──────┬────────────┐
│ Criteriile de evaluare a performanţei profesionale │ │ │
│ individuale │ Nota │ Comentarii │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 1. Capacitatea de a organiza │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 2. Capacitatea de a conduce │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 3. Capacitatea de coordonare │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 4. Capacitatea de control │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 5. Competenţa decizională │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 6. Capacitatea de a delega │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 7. Capacitatea de a dezvolta abilităţile personalului │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 8. Abilităţi de mediere şi negociere │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 9. Capacitatea de implementare │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 10. Capacitatea de a rezolva eficient problemele │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 11. Capacitatea de asumare a responsabilităţilor │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 12. Capacitatea de autoperfecţionare şi de valorificare │ │ │
│a experienţei dobândite │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 13. Creativitate şi spirit de iniţiativă │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 14. Capacitatea de planificare şi organizare a │ │ │
│timpului de lucru │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 15. Capacitatea de gestionare eficientă a resurselor │ │ │
│alocate │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 16. Integritatea morală şi etică profesională │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 17. Alte criterii specifice │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┴──────┴──────┬─────┤
│ Nota pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nota finală a evaluării: │
│ (Nota finală pentru îndeplinirea obiectivelor + nota pentru îndeplinirea │
│ criteriilor de evaluare) / 2 │
│ Calificativul evaluării: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Rezultate deosebite: │
│ 1. .................................................. │
│ 2. .................................................. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Dificultăţi obiective întâmpinate în perioada evaluată: │
│ 1. ................................................. │
│ 2. ................................................. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Alte observaţii: │
│ 1. ................................................. │
│ 2. ................................................. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Propuneri de formare profesională pentru perioada următoare: .............. │
│..................................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    Obiective pentru următoarea perioadă pentru care se va face evaluarea:
┌───────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│ Obiectivul │ % din timp │
├───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1. │ │
├───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 2. │ │
├───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ ... │ │
└───────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘

   Criterii specifice pentru următoarea perioadă pentru care se va face
evaluarea:
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Criteriul │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ... │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Comentariile persoanei evaluate: │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    1. Numele şi prenumele persoanei care a făcut evaluarea ...................
    Funcţia .............................................................
    Semnătura ...........................................................
    Data ................................................................
    2. Numele şi prenumele persoanei evaluate ...........................
    De acord cu rezultatul evaluării ............... Semnătura .............. data ............
    Contest rezultatul evaluării ................... Semnătura .............. data ............
    3. Numele şi prenumele persoanei/membrilor comisiei care soluţionează contestaţia .............
    Funcţia .............................................................
    4. Rezultatul contestaţiei ..........................................
    Calificativul acordat după contestaţie ..............................
    5. Luarea la cunoştinţă a rezultatului contestaţiei
    Numele şi prenumele ...............................................
    Semnătura .........................................................
    Data ...................


    ANEXA 2
    la regulament

                                FIŞĂ DE EVALUARE
    a activităţii profesionale a persoanelor care ocupă funcţii de execuţie
    din cadrul personalului auxiliar de specialitate şi a personalului conex

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
│ Funcţia: .................................... │
│ Gradul: ..................................... │
│ Data ultimei promovări: ..................... │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele şi prenumele evaluatorului: │
│ Funcţia: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Perioada evaluată: de la ................. la ............................. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────┬────────────┬──────────────┬────────┐
│ Obiective în perioada evaluată │ % din timp │ Realizat (%) │ Nota │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ 1. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ 2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ ... │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│Obiective revizuite în perioada evaluată│ % din timp │ Realizat (%) │ Nota │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ 1. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ 2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ ... │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────────┼────────┤
│ Nota finală pentru îndeplinirea │ │ │ │
│ obiectivelor │ │ │ │
└────────────────────────────────────────┴────────────┴──────────────┴────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────┬──────┬────────────┐
│ Criteriile de evaluare a performanţei profesionale │ │ │
│ individuale │ Nota │ Comentarii │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 1. Capacitatea de implementare │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 2. Capacitatea de a rezolva eficient problemele │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 3. Capacitatea de asumare a responsabilităţilor │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 4. Capacitatea de autoperfecţionare şi de valorificare │ │ │
│a experienţei dobândite │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 5. Creativitate şi spirit de iniţiativă │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 6. Capacitatea de planificare şi organizare a timpului │ │ │
│de lucru │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 7. Capacitatea de a lucra independent │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 8. Capacitatea de a lucra în echipă │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 9. Capacitatea de gestionare eficientă a resurselor │ │ │
│alocate │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 10. Integritatea morală şi etică profesională │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────────────┤
│ 11. Alte criterii specifice │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┴──────┴──────┬─────┤
│ Nota pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nota finală a evaluării: │
│ (Nota finală pentru îndeplinirea obiectivelor + nota pentru îndeplinirea │
│ criteriilor de evaluare) / 2 │
│ Calificativul evaluării: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Rezultate deosebite: │
│ 1. .................................................. │
│ 2. .................................................. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Dificultăţi obiective întâmpinate în perioada evaluată: │
│ 1. ................................................. │
│ 2. ................................................. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Alte observaţii: │
│ 1. ................................................. │
│ 2. ................................................. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Propuneri de formare profesională pentru perioada următoare: .............. │
│..................................... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    Obiective pentru următoarea perioadă pentru care se va face evaluarea:
┌───────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│ Obiectivul │ % din timp │
├───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1. │ │
├───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 2. │ │
├───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ ... │ │
└───────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘

   Criterii specifice pentru următoarea perioadă pentru care se va face
evaluarea:
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Criteriul │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ... │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Comentariile persoanei evaluate: │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    1. Numele şi prenumele persoanei care a făcut evaluarea ...................
    Funcţia .............................................................
    Semnătura ...........................................................
    Data ................................................................
    2. Numele şi prenumele persoanei evaluate ...........................
    De acord cu rezultatul evaluării ............... Semnătura .............. data ............
    Contest rezultatul evaluării ................... Semnătura .............. data ............
    3. Numele şi prenumele persoanei/membrilor comisiei care soluţionează contestaţia .............
    Funcţia .............................................................
    4. Rezultatul contestaţiei ..........................................
    Calificativul acordat după contestaţie ..............................
    5. Luarea la cunoştinţă a rezultatului contestaţiei
    Numele şi prenumele ...............................................
    Semnătura .........................................................
    Data ...................


    ANEXA 3
    la regulament

                                FIŞA DE EVALUARE
      a activităţii profesionale a personalului auxiliar de specialitate
       care ocupă posturi de debutant, la sfârşitul perioadei de stagiu


    Numele ...................... prenumele .......................
    Funcţia .......................................................
    Locul de muncă/compartimentul .................................
    Perioada de stagiu: de la .................. la ...............

    Criteriile de evaluare pentru personalul auxiliar de specialitate/personalul conex debutant

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────┐
│ Denumirea criteriului │ Nota │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Gradul de realizare a atribuţiilor prevăzute în fişa postului │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Calitatea lucrărilor executate şi a activităţilor desfăşurate │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Gradul de cunoaştere a reglementărilor specifice domeniului │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Gradul de adaptare şi flexibilitate în îndeplinirea atribuţiilor │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Capacitatea de transmitere a ideilor în scris şi verbal │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Capacitatea de lucru în echipă, de a se integra în aceasta, de a-şi │ │
│aduce contribuţia, prin activitatea desfăşurată, la îndeplinirea │ │
│obiectivelor echipei, respectarea regulilor stabilite de conducerea │ │
│structurii din care face parte etc. │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Menţiuni privind intervalul de evaluare: │
│ ............................................................................ │
│ ........................................................................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Calificativul de evaluare: ................................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Propuneri: ................................................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Recomandări: ............................................................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    1. Numele şi prenumele evaluatorului .................................
    Funcţia ..............................................................
    Data întocmirii ......................................................
    Semnătura ............................................................
    2. Numele şi prenumele persoanei evaluate ............................
    Semnătura ............................................................
    Data .................................................................
    3. Numele şi prenumele persoanei care contrasemnează .................
    Funcţia ..............................................................
    Semnătura ............................................................
    Data .................................................................
    4. Numele şi prenumele persoanei/membrilor comisiei care soluţionează contestaţia .............................
    Funcţia ..............................................................
    Calificativul acordat după contestaţie ...............................
    Semnătura ............................................................
    Data .................................................................


    ANEXA 4
    la regulament

    Denumirea parchetului:
    Direcţia/Serviciul/Biroul/Compartimentul:

                                    Aprobat


                                 FIŞA POSTULUI
                                 Nr. ..........

    A. Informaţii generale privind postul
    1. Denumirea postului:
    2. Nivelul postului (de conducere/de execuţie):
    3. Obiectivul/Obiectivele postului:

    B. Cerinţe specifice pentru ocuparea postului
    1. Pregătire:
    - studii
    - cursuri/programe de perfecţionare/specializare
    - limbi străine şi nivelul de cunoaştere
    - cunoştinţe de operare/programe pe calculator şi nivelul de cunoaştere
    - autorizaţii speciale
    2. Abilităţi, calităţi, aptitudini necesare
    3. Experienţă:
    - vechime în muncă
    - vechime în specialitate
    4. Competenţă managerială (pentru posturile de conducere)

    C. Descrierea sarcinilor ce revin postului
    1. ..................................................
    2. ..................................................

    D. Responsabilitatea implicată de post
    1. De pregătire/luare a deciziilor:
    2. Delegarea de atribuţii şi competenţă:
    3. De păstrare a confidenţialităţii:

    E. Sfera relaţională a titularului postului
    1. Sfera relaţională internă:
    a) Relaţii ierarhice
    - subordonat faţă de:
    - superior pentru:
    b) Relaţii funcţionale:
    c) Relaţii de control:
    d) Relaţii de reprezentare:
    2. Sfera relaţională externă:
    a) cu autorităţi şi instituţii publice:
    b) cu organizaţii internaţionale:
    c) cu persoane juridice private:

    F. Atribuţiile postului
    - descrierea activităţilor şi responsabilităţilor corespunzătoare postului

    G. Întocmit de:
    1. Numele şi prenumele:
    2. Funcţia de conducere:
    3. Semnătura:
    4. Data întocmirii:
    Avizat de:
    1. Numele şi prenumele:
    2. Funcţia publică de conducere:
    3. Semnătura:
    4. Data:
    Luat la cunoştinţă de către ocupantul postului
    1. Numele şi prenumele:
    2. Funcţia şi gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime (dacă este cazul):
    3. Semnătura
    4. Data:

                                 -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016