Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 112 din 27 iunie 2018  pentru modificarea şi completarea unor ordine emise de preşedintele Autorităţii Naţionale  de Reglementare în Domeniul Energiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 112 din 27 iunie 2018 pentru modificarea şi completarea unor ordine emise de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 566 din 5 iulie 2018
    Având în vedere dispoziţiile:
    - art. 118, art. 119 pct. 3 lit. a), b) şi e), ale art. 122 alin. (1), art. 139 şi 177, precum şi ale art. 179 alin. (1), alin. (2) lit. b), alin. (4) şi (5) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 18 din Regulamentul pentru acordarea autorizaţiilor de înfiinţare şi a licenţelor în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 34/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul dispoziţiilor art. 5 alin. (1) lit. a) şi ale art. 10 alin. (1) lit. b), c), d) şi f) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:
    ART. I
    Regulamentul pentru acordarea autorizaţiilor de înfiinţare şi a licenţelor în sectorul gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei 34/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 427 din 15 iulie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 12 alineatul (1), litera d) se abrogă.
    2. La articolul 12 alineatul (2), litera c) se abrogă.
    3. La articolul 12 alineatul (3), litera d) se abrogă.
    4. La articolul 12 alineatul (4), litera d) se abrogă.
    5. La articolul 12 alineatul (5), litera c) se abrogă.
    6. La articolul 12 alineatul (6), litera c) se abrogă.
    7. La articolul 12 alineatul (7), litera f) se abrogă.
    8. La articolul 22, după alineatul (2) se introduc patru noi alineate, alineatele (2^1)-(2^4), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Titularul autorizaţiei de înfiinţare/licenţei notifică ANRE intenţia de a efectua modificări ale statutului juridic, în sensul fuziunii/divizării/transformării, în urma cărora:
    a) activele corporale destinate activităţilor autorizate prin autorizaţia de înfiinţare/licenţă se vor transmite sau vor aparţine altei/altor persoane;
    b) contractul/contractele de concesiune a serviciului de transport, de înmagazinare şi de distribuţie a gazelor naturale, contractele pentru prestarea serviciului public de distribuţie a gazelor naturale încheiate cu autorităţile locale, asimilate contractelor de concesiune sau acordul petrolier/acordurile petroliere se transferă altui/altor operator/operatori economic/economici.
(2^2) Notificarea prevăzută la alin. (2^1) se transmite cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care fuziunea/divizarea/transformarea îşi produce efectele.
(2^3) Efectuarea operaţiunilor menţionate la alin. (2^1) va conduce, după caz, la modificarea, retragerea sau transferul autorizaţiei de înfiinţare/licenţei. ANRE va comunica titularului autorizaţiei de înfiinţare/licenţei modalitatea prin care va fi soluţionată situaţia creată ca urmare a punerii în aplicare a intenţiei notificate de titularul autorizaţiei de înfiinţare/licenţei.
(2^4) Titularul autorizaţiei de înfiinţare/licenţei transmite ANRE solicitarea de acordare/modificare în termen de 15 zile de la primirea comunicării prevăzute la alin. (2^3), respectiv de la data modificării denumirii, sediului, formei juridice, capitalului social sau patrimoniului."

    9. La articolul 22, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) După primirea solicitării prevăzute la alin. (2^4), ANRE examinează situaţia nou-creată şi dispune, dacă solicitarea este întemeiată, modificarea corespunzătoare a autorizaţiilor de înfiinţare/licenţelor, eliberând autorizaţii sau licenţe cu un conţinut modificat."

    10. La articolul 25, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
    "(4) Modificarea de către ANRE a autorizaţiei de înfiinţare/licenţei, în situaţiile prevăzute la art. 22 alin. (1) lit. b), produce efecte de la data fuziunii/divizării/transformării."

    11. La anexa nr. 1, punctul 4 se abrogă.


    ART. II
    Metodologia de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de distribuţie în sectorul gazelor naturale, începând cu a treia perioadă de reglementare, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 42/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 382 din 27 iulie 2013, cu modificările şi completările ulterioare se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 63, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) În categoria costurilor neprevăzute care nu au fost estimate la fundamentarea veniturilor reglementate unitare aferente primului an al perioadei de reglementare se încadrează costurile de natura OPEX apărute în urma unei fuziuni prin absorbţie realizate în cursul perioadei de reglementare şi care sunt necesare societăţii absorbante pentru desfăşurarea activităţii de distribuţie în aria de concesiune a societăţii sau societăţilor absorbite."

    2. Articolul 75 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 75
    (1) În situaţia fuziunii dintre doi sau mai mulţi operatori licenţiaţi, operatorul economic care rezultă în urma fuziunii are obligaţia de a transmite ANRE datele pentru o nouă fundamentare, cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care fuziunea îşi produce efectele.
    (2) În cazul în care operatorul economic nu transmite datele de fundamentare conform termenului prevăzut la alin. (1) sau ANRE, din culpa operatorului, nu poate stabili tarife conform prevederilor prezentei metodologii, pentru perioada cuprinsă între data de la care fuziunea îşi produce efectele şi până la aprobarea venitului reglementat unitar, a venitului total unitar şi a tarifelor de distribuţie, ANRE aprobă titularului de licenţă tarife de distribuţie, pentru fiecare clasă de consum, la nivelul cel mai
    mic dintre cele în vigoare până la data fuziunii, aferente societăţilor care au fuzionat."

    3. După articolul 75 se introduce un nou articol, articolul 75^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 75^1
    (1) În cazul fuziunii prin absorbţie, dacă volumele distribuite în anul calendaristic anterior datei fuziunii de societatea sau societăţile absorbite reprezintă cumulat mai puţin de 5% din volumele distribuite în perioada similară de societatea absorbantă, titularul de licenţă rezultat în urma fuziunii nu are obligaţia de a transmite date pentru o nouă fundamentare.
    (2) În condiţiile prevăzute la alin. (1), societatea absorbantă practică tarifele de distribuţie aprobate de ANRE pentru aceasta, în vigoare la data de la care fuziunea îşi produce efectele.
    (3) Eventualele diferenţe de costuri care apar în urma fuziunii se regularizează în conformitate cu prevederile prezentei metodologii odată cu următoarea ajustare/fundamentare a veniturilor reglementate, realizată pentru societatea absorbantă."

    4. Articolul 76 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 76
    În cazul divizării unui operator licenţiat, societatea care se divide, dacă desfăşoară în continuare activitatea de distribuţie, are obligaţia de a transmite ANRE datele pentru fundamentare cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care divizarea îşi produce efectele."



    ART. III
    Condiţiile-cadru de valabilitate a licenţei de administrare a pieţei centralizate a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 65/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 554 din 2 septembrie 2013, se modifică după cum urmează:
    Punctul 46 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "46. (1) Titularul licenţei notifică ANRE intenţia de a efectua modificări ale statutului juridic, în sensul fuziunii/divizării/transformării, în urma cărora activele corporale destinate activităţilor autorizate prin licenţă se vor transmite sau vor aparţine altei/altor persoane.
    (2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se transmite cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care fuziunea/divizarea/ transformarea îşi produce efectele.
    (3) ANRE va comunica titularului licenţei modalitatea prin care va fi soluţionată notificarea prevăzută la alin. (1), în sensul modificării/retragerii/transferului licenţei.
    (4) Titularul licenţei transmite ANRE solicitarea de acordare/modificare în termen de 15 zile de la primirea comunicării prevăzute la alin. (3), respectiv de la data modificării denumirii, sediului, formei juridice, capitalului social sau patrimoniului."



    ART. IV
    Condiţiile-cadru de valabilitate a licenţei de operare a sistemului de distribuţie a gazelor naturale, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 84/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 699 din 24 septembrie 2014, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. După articolul 23 se introduce un nou articol, articolul 23^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 23^1
    (1) Titularul licenţei are obligaţia de a preda în folosinţă obiectivele amplasate în localităţile/unităţile administrativ-teritoriale care nu sunt concesionate titularului licenţei, inclusiv registrele, înregistrările şi informaţiile necesare, către concesionarul serviciului de distribuţie a gazelor naturale din respectivele localităţi/unităţi administrativ-teritoriale care deţine licenţă de operare a unui SD.
    (2) Titularul licenţei de operare a unui SD are obligaţia de a prelua în folosinţă obiectivele prevăzute la alin. (1), fără a schimba destinaţia pentru care aceste obiective au fost construite.
    (3) Operaţiunile de predare-preluare în folosinţă, prevăzute la alin. (1) şi (2), a obiectivelor prevăzute la alin. (1) se efectuează în cel mult 60 de zile de la primirea de către titularul de licenţă prevăzut la alin. (2) de cereri de racordare din partea unor solicitanţi şi de preluare a gazelor naturale de la producători, situaţi în localităţi/unităţi administrativ-teritoriale pentru care deţine contract de concesiune, respectiv de la aprobarea planului de dezvoltare a unui SD sau depunerea unei cereri de emitere a unei autorizaţii de înfiinţare a unui SD nou în localităţile/unităţile administrativ-teritoriale respective, cu considerarea obiectivelor prevăzute la alin. (1), dar nu mai devreme de recepţia la terminarea lucrărilor prevăzute în licenţă.
    (4) Obligaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) se aplică şi în cazul în care intervine orice modificare, inclusiv fuziune/divizare/ transformare, cu privire la titularul licenţei."

    2. Articolul 33 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 33
    (1) Titularul licenţei notifică ANRE intenţia de a efectua modificări ale statutului juridic, în sensul fuziunii/divizării/ transformării, în urma cărora:
    a) activele corporale destinate activităţilor autorizate prin licenţă se vor transmite sau vor aparţine altei/altor persoane;
    b) contractul/contractele de concesiune a serviciului de transport, de înmagazinare de distribuţie a gazelor naturale, contractele pentru prestarea serviciului public de distribuţie a gazelor naturale încheiate cu autorităţile locale, asimilate contractelor de concesiune sau acordul petrolier/acordurile petroliere se transferă altui/altor operator/operatori economic/economici.
    (2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se transmite cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care fuziunea/divizarea/ transformarea îşi produce efectele.
    (3) ANRE va comunica titularului licenţei modalitatea prin care va fi soluţionată notificarea prevăzută la alin. (1), în sensul modificării/retragerii/transferului licenţei.
    (4) Titularul licenţei transmite ANRE solicitarea de acordare/modificare în termen de 15 zile de la primirea comunicării prevăzute la alin. (3), respectiv de la data modificării denumirii, sediului, formei juridice, capitalului social sau patrimoniului."



    ART. V
    Metodologia pentru stabilirea venitului unitar aferent activităţii de furnizare reglementată, desfăşurată într-un an de reglementare, şi de aprobare a preţurilor reglementate în sectorul gazelor naturale, începând cu anul 2016, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 182/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 4 din 5 ianuarie 2016, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) În situaţia fuziunii/divizării unuia sau mai multor operatori licenţiaţi, documentaţia privind stabilirea şi aprobarea noului venit unitar aferent activităţii de furnizare reglementată pentru operatorul licenţiat se va depune cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care fuziunea/divizarea produce efecte juridice."

    2. La articolul 15 alineatul (1), după litera u) se introduce o nouă literă, litera v), cu următorul cuprins:
    "v) costurile suplimentare generate de achiziţionarea de gaze naturale prin orice casa de clearing."

    3. La articolul 32, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 32
    (1) În cazul fuziunii/divizării unui operator licenţiat, în situaţia în care nu se poate stabili şi aproba un nou venit unitar aferent activităţii de furnizare reglementată, veniturile şi preturile reglementate se stabilesc după cum urmează:
    a) În situaţia divizării unui operator licenţiat, din care rezultă unul sau mai mulţi titulari de licenţă noi, până la aprobarea unui
    venit unitar permis noului titular de licenţă de furnizare, ca societate beneficiară a divizării, acesta va prelua ultimul venit unitar aprobat societăţii din care s-a divizat, precum şi preţurile reglementate;
    b) În situaţia fuziunii prin absorbţie cu un alt operator licenţiat, până la aprobarea noului venit unitar permis societăţii absorbante, se stabileşte preţul reglementat obţinut prin includerea elementelor componente ale preţurilor, după cum urmează:
    (i) suma fixă unitară aprobată;
    (ii) tarifele de distribuţie aprobate;
    (iii) cea mai mică valoare dintre veniturile unitare aferente activităţii de furnizare reglementată aprobate societăţilor ce fuzionează;
    (iv) cea mai mică valoare dintre componentele de neutralitate (E_SNT) aferente activităţii de furnizare reglementată aprobate societăţilor ce fuzionează;
    (v) cea mai mică valoare dintre componentele E_fr aferente activităţii de furnizare reglementată aprobate societăţilor ce fuzionează
    c) În situaţia fuziunii cu un alt operator licenţiat, din care rezultă un nou titular de licenţă, până la aprobarea venitului unitar permis societăţii nou-licenţiate, se stabileşte preţul reglementat obţinut prin includerea elementelor componente ale preturilor, după cum urmează:
    (i) suma fixă unitară aprobată;
    (ii) tarifele de distribuţie aprobate;
    (iii) cea mai mică valoare dintre veniturile unitare aferente activităţii de furnizare reglementată aprobate societăţilor ce fuzionează;
    (iv) cea mai mică valoare dintre componentele de neutralitate (E_SNT) aferente activităţii de furnizare reglementată aprobate societăţilor ce fuzionează;
    (v) cea mai mică valoare dintre componentele E_fr aferente activităţii de furnizare reglementată aprobate societăţilor ce fuzionează"

    4. După articolul 35 se introduce un nou articol, articolul 35^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 35^1
    (1) În situaţia în care un operator de distribuţie este desemnat de către ANRE să preia operarea sistemului de distribuţie dintr-o anumită zonă delimitată - unitate administrativ-teritorială de la un operator de distribuţie a gazelor naturale, furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru clienţii casnici din zona preluată, care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate, va fi realizată de către operatorul de distribuţie desemnat sau de către furnizorul său afiliat, în cazul în care acest operator a realizat separarea legală a activităţilor de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale.
    (2) Preţurile reglementate practicate de către titularul de licenţă pentru desfăşurarea activităţii de furnizare reglementată a gazelor naturale vor fi cele în vigoare, aprobate de către ANRE pentru operatorul economic desemnat sau pentru furnizorul său afiliat, în cazul în care acest operator a realizat separarea legală a activităţilor de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale, până la aprobarea de către ANRE a tarifului de distribuţie pentru operarea sistemului de distribuţie preluat.
    (3) Preţurile reglementate pentru clienţii conectaţi în sistemul de distribuţie preluat au următoarea structură:
    P(i)x = CUGfr + VUfr(i)permis + Tdp(i)x + Efr(i) + ESNT(i) + ΔCUGfr,
    unde:
    Tdp(i)x - tariful de distribuţie pentru operarea unui sistem de distribuţie preluat aplicat în anul (i), pentru categoria «x» de clienţi."



    ART. VI
    Condiţiile-cadru de valabilitate asociate licenţei pentru activitatea de furnizare de gaze naturale, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 64/2018 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 334 din 17 aprilie 2018, se modifică după cum urmează:
    Articolul 36 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 36
    (1) Titularul Licenţei notifică ANRE intenţia de a efectua modificări ale statutului juridic, în sensul fuziunii/divizării/transformării, în urma cărora:
    a) activele corporale destinate activităţilor autorizate prin Licenţă se vor transmite sau vor aparţine altei/altor persoane;
    b) valoarea resurselor financiare ale solicitantului se reduce, într-o tranşă sau pe ansamblu, cu cel puţin 35% faţă de data emiterii Licenţei. Prin termenul de resurse financiare se înţelege capitaluri proprii, disponibilităţi din linii de credit sau contracte de împrumut bancare, contracte de împrumuturi de la acţionari/asociaţi sau orice altă formă care poate include, fără limitare, o scrisoare de confort angajantă emisă de o societate comercială din acelaşi grup de firme sau întreprinderi asociate/întreprinderi afiliate ale titularului de Licenţă sau acorduri petroliere încheiate cu statul român;
    c) contractul/contractele de concesiune a serviciului de transport, de înmagazinare de distribuţie a gazelor naturale, contractele pentru prestarea serviciului public de distribuţie a gazelor naturale încheiate cu autorităţile locale, asimilate contractelor de concesiune sau acordul petrolier/acordurile petroliere se transferă altui/altor operator/operatori economic/economici.
    (2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se transmite cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care fuziunea/divizarea/ transformarea îşi produce efectele.
    (3) ANRE va comunica titularului Licenţei modalitatea prin care va fi soluţionată notificarea prevăzută la alin. (1), în sensul modificării/retragerii/transferului Licenţei.
    (4) Titularul Licenţei transmite ANRE solicitarea de acordare/modificare în termen de 15 zile de la primirea comunicării prevăzute la alin. (3), respectiv de la data modificării denumirii, sediului, formei juridice, capitalului social sau patrimoniului."



    ART. VII
    Condiţiile-cadru de valabilitate asociate licenţei pentru activitatea de furnizare de GNC/GNCV, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 72/2018, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 15 mai 2018, se modifică după cum urmează:
    Articolul 23 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 23
    (1) Titularul Licenţei notifică ANRE intenţia de a efectua modificări ale statutului juridic, în sensul fuziunii/divizării/transformării, în urma cărora activele corporale destinate activităţilor autorizate prin Licenţă se vor transmite sau vor aparţine altei/altor persoane.
    (2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se transmite cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care fuziunea/divizarea/ transformarea îşi produce efectele.
    (3) ANRE va comunica titularului Licenţei modalitatea prin care va fi soluţionată notificarea prevăzută la alin. (1), în sensul modificării/retragerii/transferului Licenţei.
    (4) Titularul Licenţei transmite ANRE solicitarea de acordare/modificare în termen de 15 zile de la primirea comunicării prevăzute la alin. (3), respectiv de la data modificării denumirii, sediului, formei juridice, capitalului social sau patrimoniului."



    ART. VIII
    Condiţiile-cadru de valabilitate asociate licenţei pentru activitatea de furnizare de GPL, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 70/2018, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 377 din 2 mai 2018, se modifică după cum urmează:
    Articolul 22 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 22
    (1) Titularul Licenţei notifică ANRE intenţia de a efectua modificări ale statutului juridic, în sensul fuziunii/divizării/transformării, în urma cărora activele corporale destinate activităţilor autorizate prin Licenţă se vor transmite sau vor aparţine altei/altor persoane.
    (2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se transmite cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care fuziunea/divizarea/ transformarea îşi produce efectele.
    (3) ANRE va comunica titularului Licenţei modalitatea prin care va fi soluţionată notificarea prevăzută la alin. (1), în sensul modificării/retragerii/transferului Licenţei.
    (4) Titularul Licenţei transmite ANRE solicitarea de acordare/modificare în termen de 15 zile de la primirea comunicării prevăzute la alin. (3), respectiv de la data modificării denumirii, sediului, formei juridice, capitalului social sau patrimoniului."



    ART. IX
    Condiţiile-cadru de valabilitate asociate licenţei pentru activitatea de furnizare de GNL, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 90/2018, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 437 din 23.05.2018, se modifică după cum urmează:
    Articolul 23 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 23
    (1) Titularul Licenţei notifică ANRE intenţia de a efectua modificări ale statutului juridic, în sensul fuziunii/divizării/transformării, în urma cărora activele corporale destinate activităţilor autorizate prin Licenţă se vor transmite sau vor aparţine altei/altor persoane.
    (2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se transmite cu cel puţin 120 de zile înainte de data de la care fuziunea/divizarea/ transformarea îşi produce efectele.
    (3) ANRE va comunica titularului Licenţei modalitatea prin care va fi soluţionată notificarea prevăzută la alin. (1), în sensul modificării/retragerii/transferului Licenţei.
    (4) Titularul Licenţei transmite ANRE solicitarea de acordare/modificare în termen de 15 zile de la primirea comunicării prevăzute la alin. (3), respectiv de la data modificării denumirii, sediului, formei juridice, capitalului social sau patrimoniului."



    ART. X
    Operatorii economici din sectorul gazelor naturale duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. XI
    Entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.

    ART. XII
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                    Henorel-Florin Soreaţă

    Bucureşti, 27 iunie 2018.
    Nr. 112.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016