Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 111 din 2 septembrie 2019  pentru modificarea şi completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, nr. 49/2014 privind instituirea şi conferirea unor distincţii onorifice în Ministerul Afacerilor Interne    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 111 din 2 septembrie 2019 pentru modificarea şi completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, nr. 49/2014 privind instituirea şi conferirea unor distincţii onorifice în Ministerul Afacerilor Interne

EMITENT: Ministerul Afacerilor Interne
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 727 din 4 septembrie 2019
    În temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,
    viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, nr. 49/2014 privind instituirea şi conferirea unor distincţii onorifice în Ministerul Afacerilor Interne, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 245 din 7 aprilie 2014, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 1, după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:
    "d) personalul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, personalul încadrat în structurile aflate în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai fundaţiilor, asociaţiilor, organizaţiilor şi instituţiilor din ţară şi din străinătate, persoane fizice şi juridice cu care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă colaborează la misiuni naţionale/ internaţionale."

    2. La articolul 3, după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:
    "d) emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă."

    3. La articolul 4, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă se conferă de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, săvârşite pe timpul îndeplinirii misiunilor sau acţiunilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, şi pentru servicii deosebite aduse sistemului de urgenţă din România."

    4. Articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    Elementele de compoziţie descrise, materialul, forma grafică a pieselor şi figurilor heraldice folosite, dimensiunile, cromatica şi panglicile şi baretele care individualizează distincţiile onorifice ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sunt prevăzute în planşele cuprinse în anexele nr. 1-8."

    5. Articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezentul ordin."

    6. După anexa nr. 6 se introduc două noi anexe, anexele nr. 7 şi 8, având cuprinsul prevăzut în anexele nr. 1 şi 2*) la prezentul ordin.
    *) Imaginile din anexele nr. 1 şi 2 sunt reproduse în facsimil.



    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar,
                    Mihai-Viorel Fifor

    Bucureşti, 2 septembrie 2019.
    Nr. 111.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 7 la Ordinul nr. 49/2014)
    EMBLEMA DE ONOARE A DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
    Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este confecţionată din tombac auriu sau argintiu, în funcţie de metalul elementelor din câmp, este de formă circulară, are diametrul de aproximativ 45 mm şi grosimea de 3 mm. Culorile sunt emailate. Emblema are la bază şi poziţionat pe avers însemnul heraldic al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă care va păstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează: o acvilă de aur, cu capul spre dreapta, încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, în gheara dreaptă o spadă de argint, în stânga o ramură de măslin verde. Conform anexei nr. 1 la Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, cu modificările ulterioare, pasărea apare încoronată cu o coroană închisă, cu tocă purpurie, formată dintr-un cerc frontal, cu borduri subţiri sus şi jos, împodobit, în faţă, cu o piatră dreptunghiulară culcată, patru pietre romboidale (două la stânga, două la dreapta) şi două perle pe flancuri, redate pe jumătate. De la marginea superioară a cercului se ridică opt fleuroane, în formă de vârf de lance, dintre care cinci sunt vizibile, cu primul, al treilea şi al cincilea mai mari şi decorate, fiecare, cu câte o piatră rectangulară, ornată cu două linii negre orizontale sus şi jos şi alte două linii verticale pe flancuri, aşezată în pal, înconjurată de trei perle mici, poziţionate în triunghi, şi, în partea inferioară, de o piatră ovală dispusă în pal, cu al doilea şi al patrulea mai mici şi încărcate, fiecare, cu câte o piatră ovală pe centru şi cu o perlă mică deasupra; primele trei fleuroane din faţă sunt intercalate de două vârfuri ascuţite, terminate cu perle. Din vârfurile fleuroanelor pleacă, în sus, spre mijlocul coroanei, opt lame înguste, dintre care primele cinci din faţă sunt vizibile, de formă arcuită şi ornate cu perle, care se reunesc şi se termină la mijloc printr-un glob împodobit cu o centură în formă de fascie, mai îngroşată, din mijlocul căreia se înalţă un pal care atinge vârful globului. Globul este surmontat de o cruce recruciată, românească, pe mijlocul căreia broşează crucea Sfântului Andrei, de dimensiuni mai mici; elementele coroanei sunt de argint, cu pietrele rectangulare, romboidale, ovoidale şi perlele de culoare albă.
    Pe pieptul acvilei se află un scut scartelat în săritoare: 1) pe argint, o turtă portocalie, încărcată cu un triunghi albastru, alezat; 2) pe purpuriu, două topoare încrucişate în săritoare, suprapuse de o cască de pompier aşezată din profil; dedesubt o grenadă explodând, de la care pornesc în dreapta şi stânga ramuri de stejar, totul de argint; 3) pe purpuriu, un baston, cu extremitatea superioară în semicerc, care se îngustează înspre partea de jos, poziţionat în pal şi pe care este încolăcit un şarpe, cu capul conturnat; 4) pe argint, o acvilă albastră, redată din faţă, cu aripile deschise şi ridicate în sus, cu capul întors spre aripa dreaptă, cu ciocul şi ghearele roşii.
    Compoziţia este flancată şi, totodată, broşează, pe margine, pe două ramuri de lauri aurii, dispuse circular şi care se încrucişează, în partea inferioară, în săritoare.
    Pe revers este scris, orizontal, în relief, cu litere majuscule, înalte de 2 mm, pe cinci rânduri: EMBLEMA DE ONOARE/A/DEPARTAMENTULUI/PENTRU/SITUAŢII DE URGENŢĂ.
    Tot pe revers, de capul acvilei este ataşat un dispozitiv de prindere terminat cu inel în partea de sus, cu diametrul de 15 mm, ambele aurii, de care este prinsă o panglică din rips moarat, lată de 35 mm, purpurie, cu câte două dungi verticale pe margini, fiecare lată de 3 mm, albastră şi portocalie la stânga, portocalie şi albastră la dreapta.
    Atunci când nu se poartă emblema descrisă mai sus, se poate purta o baretă din rips moarat, de formă dreptunghiulară, cu dimensiuni de 35 x 10 mm, purpurie, cu câte două dungi verticale pe margini, fiecare lată de 3 mm, albastră şi portocalie la stânga, portocalie şi albastră la dreapta. Materialul baretei este pus peste o placă din inox austenitic, de formă dreptunghiulară, cu grosimea de 2 mm, ce are, pe revers, un sistem de prindere.
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 8 la Ordinul nr. 49/2014)
    BREVET PENTRU CONFERIREA EMBLEMEI DE ONOARE A DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
    Brevetul, prin care se atestă conferirea emblemei de onoare, este de culoare purpuriu-deschis, având pe margini trandafiri heraldici şi pe fundalul acestuia, în partea dreaptă, reprezentarea grafică, contur alb-negru, a acestei distincţii. În partea de sus, pe centru, este scris textul: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sub care se află însemnul heraldic color al acestei structuri, aşa cum apare în Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 490/2008 privind însemnele heraldice ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare. Sub însemnul heraldic de mai sus este scris pe cinci rânduri: Brevet/pentru/„EMBLEMA DE ONOARE/A/DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ“. Înscrisul mai cuprinde date privind gradul, numele şi prenumele (cu iniţiala tatălui), denumirea unităţii/structurii din care face parte, meritele pentru care se acordă, numărul şi data ordinului de conferire. Brevetul este validat prin semnătura şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi sigiliul structurii emitente.
 (a se vedea imaginea asociată)

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016