Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 11 din 27 noiembrie 2000  pentru punerea in aplicare a   Regulamentului nr. 6/2000 privind modul de incasare si de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 pentru modificarea si completarea   Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 11 din 27 noiembrie 2000 pentru punerea in aplicare a Regulamentului nr. 6/2000 privind modul de incasare si de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 99 din 26 februarie 2001

În temeiul <>art. 13 şi 14 din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere prevederile <>art. 7^1 alin. (2) din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, astfel cum a fost modificatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 606 din 25 noiembrie 2000,
în baza <>Hotãrârii Parlamentului României nr. 21/2000 privind numirea membrilor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi a <>Hotãrârii Parlamentului României nr. 31/2000 privind numirea unui membru în Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare,

Preşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare emite urmãtorul ordin:

ART. 1
La data prezentului ordin se pune în aplicare <>Regulamentul nr. 6/2000 privind modul de încasare şi de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori şi se dispune publicarea acestuia în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 2
Secretarul general al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare va asigura aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 3
<>Regulamentul nr. 6/2000 privind modul de încasare şi de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 intra în vigoare la data de 1 decembrie 2000.
ART. 4
Începând cu aceeaşi data se abroga <>Regulamentul nr. 10/1999 privind modul de încasare şi de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 6/1999 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 139/1999 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 534 din 2 noiembrie 1999.

VICEPREŞEDINTELE
COMISIEI NAŢIONALE A VALORILOR MOBILIARE,
prof. univ. dr. GABRIELA ANGHELACHE


<>REGULAMENTUL Nr. 6/2000
privind modul de încasare şi de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori

TITLUL I
Modul de încasare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare

ART. 1
(1) Sumele provenite din cota de 0,1%, calculatã la valoarea tranzacţiilor efectuate pe piata secundarã, potrivit <>art. 7^1 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, astfel cum a fost modificatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 , se constituie ca venituri ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, se suporta de cãtre cumpãrãtor şi se calculeazã zilnic de:
a) Bursa de Valori Bucureşti, pentru tranzacţiile efectuate pe piata bursiera;
b) RASDAQ - S.R.L., pentru tranzacţiile efectuate pe piata RASDAQ.
(2) Rapoartele lunare de tranzactionare vor fi transmise la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare de cãtre Bursa de Valori Bucureşti şi de RASDAQ - S.R.L., sub forma scrisã şi pe cale electronica, pana pe data de 5 a lunii curente pentru luna trecutã, conţinând urmãtoarele informaţii:
a) pentru forma scrisã:
● denumirea societãţii de valori mobiliare;
● valoarea tranzacţiilor cãtre cumpãrãtor;
● suma de plata datoratã;
b) pentru forma electronica:
● denumirea societãţii de valori mobiliare;
● codul fiscal;
● valoarea tranzacţiilor cãtre cumpãrãtor;
● suma de plata datoratã.
(3) Bursa de Valori Bucureşti retine cota de 0,1%, suportatã de cumpãrãtor, aplicatã la valoarea tranzacţiilor efectuate pe aceasta piata, datoratã potrivit <>art. 7^1 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, astfel cum a fost modificatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 , şi o vireazã Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare în contul de disponibil deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti, dupã cum urmeazã:
● vãrsãmântul se face lunar, în avans, în conformitate cu volumul tranzacţiilor din luna precedenta;
● plata se face în prima decada a lunii;
● regularizarea are loc lunar, prin adãugarea/scãderea diferenţei din vãrsãmântul aferent lunii urmãtoare.
(4) Societãţile de valori mobiliare care tranzactioneaza pe piata RASDAQ vor vira lunar, pe baza raportului de tranzactionare emis la data de 5 a lunii de RASDAQ S.R.L., cota de 0,1% potrivit <>art. 7^1 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, astfel cum a fost modificatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 , suportatã de cumpãrãtor, aplicatã la valoarea tranzacţiilor efectuate pe aceasta piata. Cota datoratã va fi virata de societãţile de valori mobiliare în prima decada a lunii curente pentru luna trecutã, în contul de disponibil al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti.
(5) Pentru neplata în termen a veniturilor conform alin. (1)-(4) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare poate hotãrî, dupã caz, suspendarea societãţilor de valori mobiliare de pe piata.
(6) Pentru luna noiembrie a anului 2000 plata acestor sume se face astfel:
a) pentru perioada 1-25 noiembrie 2000 suma datoratã se calculeazã prin aplicarea cotei de 0,08% la valoarea tranzacţiilor efectuate pe piata secundarã în aceasta perioada;
b) pentru perioada 26-30 noiembrie 2000 suma datoratã se calculeazã prin aplicarea cotei de 0,1% la valoarea tranzacţiilor efectuate pe piata secundarã în aceasta perioada.
ART. 2
(1) Sumele provenite din cota de 0,2%, calculatã raportat la valoarea activului net al organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare, se calculeazã şi se vireazã de cãtre societatea de administrare sau de cãtre societatea de investiţii financiare (dacã acestea se autoadministreaza). Calculul cotei datorate se face de cãtre Departamentul autorizare şi reglementare din cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, pe baza raportarilor organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare.
(2) Valoarea activului net se înmulţeşte lunar cu 0,2/(12 x 100).
(3) Societatea de administrare sau societãţile de investiţii financiare care se autoadministreaza vor efectua vãrsãmintele din contul fondului, respectiv al societãţilor de investiţii financiare autoadministrate, în contul de disponibil al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti, informand în mod obligatoriu Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv despre efectuarea plãţii.
(4) Virarea sumelor se face lunar, între 1 şi 10 ale lunii, prin aplicarea fractiei prevãzute la art. 2 alin. (2) asupra activului net calculat în ultima zi lucrãtoare a lunii precedente.
(5) Societãţile de investiţii financiare care nu reuşesc sa determine valoarea activului net în primele 10 zile ale lunii plãtesc în intervalul prevãzut la alin. (4) la valoarea activului net din luna precedenta, urmând ca pana pe data de 25 a lunii sa plãteascã eventuala diferenţa. În cazul în care cota datoratã este mai mica decât cea virata, diferenţa se retine din cota plãtitã luna urmãtoare.
(6) Nevirarea în termen de maximum 30 de zile a sumelor datorate prevãzute la alin. (1) poate atrage, dupã caz, prin hotãrâre a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, plata unei dobânzi penalizatoare de 0,01% pe zi de cãtre societãţile de administrare sau de societãţile de investiţii care se autoadministreaza.
(7) Sunt exceptate de vãrsãmintele definite la alin. (1) fondurile aflate în perioada de 60 de zile prevãzute la <>art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 24/1993 , aprobatã prin <>Legea nr. 83/1994 .
(8) Cota de 0,2% se va aplica începând cu data de 1 decembrie 2000.
ART. 3
(1) Sumele provenite din cota de 0,5%, calculatã la valoarea efectivã a emisiunilor de valori mobiliare prin oferte publice, autorizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se constituie ca venit al acesteia şi se vãrsa de cãtre societãţile emitente la închiderea ofertelor publice în contul de disponibil al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti. Calculul cotei datorate se face de cãtre Departamentul emitenti din cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.
(2) În cazul nevirarii în termen de 5 zile de la închiderea subscripţiei a sumelor datorate conform alin. (1) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare poate hotãrî anularea ofertei publice.
ART. 4
(1) Sumele provenite din cota de 1%, calculatã raportat la valoarea efectivã a valorilor mobiliare care se distribuie în cazul plasamentului privat, primar şi secundar, avizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se constituie ca venit al acesteia şi se vãrsa de cãtre ofertant, la închiderea plasamentului privat, în contul de disponibil al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti. Calculul cotei datorate se face de cãtre Departamentul emitenti din cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.
(2) În cazul nevirarii în termen de 5 zile de la încheierea plasamentului privat a sumelor datorate conform alin. (1) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare poate hotãrî anularea plasamentului privat.
(3) Pentru plasamentele private autorizate înainte de intrarea în vigoare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 , dar încheiate dupã data de 25 noiembrie 2000, cota datoratã este de 1,5%.
ART. 5
(1) Sumele provenite din cota de 1%, calculatã raportat la valoarea ofertelor publice de cumpãrare/preluare autorizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se constituie ca venit al acesteia şi se vãrsa de cãtre ofertant la închiderea ofertei publice, în contul de disponibil al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti. Calculul cotei datorate se face de cãtre Departamentul emitenti din cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.
(2) În cazul nevirarii în termen de 5 zile de la închiderea ofertelor a sumelor datorate conform alin. (1) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare poate hotãrî anularea ofertei publice de cumpãrare/preluare.
(3) Pentru ofertele publice autorizate înainte de intrarea în vigoare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 , dar încheiate dupã data de 25 noiembrie 2000, cota datoratã este de 2%.
ART. 6
(1) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare îşi formeazã veniturile şi din dobânzile plãtite de Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti pentru disponibilul aflat în cont.
(2) Cuantumul dobânzii, modalitatea de calcul şi de plata vor fi stabilite prin convenţie încheiatã între Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare şi Ministerul Finanţelor, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 66/1994 , aprobatã prin Legea nr. 128/1994, republicatã, cu modificãrile ulterioare.
(3) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare realizeazã venituri din fructificarea disponibilitãţilor financiare, prin plasamente efectuate în titluri de stat. Achiziţia titlurilor de stat se face de cãtre o banca comercialã, singurele instituţii abilitate sa facã astfel de operaţiuni. În acest scop Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va deschide un cont la banca comercialã respectiva, în care va vira de la trezorerie fondurile destinate achiziţiei de titluri de stat. Acest cont nu va mai fi utilizat pentru nici o alta operaţiune de plata sau încasare. Dobânzile obţinute vor fi derulate prin trezoreria statului.

TITLUL II
Modul de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare

ART. 7
(1) Veniturile extrabugetare ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare se colecteazã în contul de disponibilitati deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti şi se utilizeazã în conformitate cu bugetul de venituri şi cheltuieli al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat de Parlamentul României în conformitate cu <>art. 7^1 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, astfel cum a fost modificatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 .
(2) Veniturile extrabugetare utilizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, rãmase neutilizate la închiderea exerciţiului financiar, rãmân la dispoziţia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, urmând sa fie folosite anul urmãtor, astfel cum este prevãzut în <>art. 73 alin. (3) din Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice.
(3) Contul de execuţie bugetarã al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare se aproba de Parlamentul României în conformitate cu <>art. 7^1 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, astfel cum a fost modificatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 .
ART. 8
(1) Utilizarea veniturilor se face în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 14/1998 privind utilizarea veniturilor realizate de instituţiile publice finanţate integral din venituri extrabugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 27/1999 , în conformitate cu precizãrile <>art. 7^1 alin. (3) din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, astfel cum a fost modificatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 .
(2) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va adopta regulamente proprii pentru utilizarea veniturilor, în ceea ce priveşte urmãtoarele destinaţii: salarizarea membrilor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, cheltuielile de protocol, parcul auto şi consumul de carburanţi.
(3) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, pentru motive temeinice, poate achitã parţial din veniturile sale, din proprie initiativa sau la cererea investitorilor, expertize financiar-contabile sau de audit la organisme a cãror activitate o reglementeazã şi o supravegheazã, în scopul apãrãrii interesului public sau protejãrii investitorilor. Necesitatea şi oportunitatea achitãrii unei astfel de expertize sunt analizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, care adopta o hotãrâre cu privire la decizia luatã.
ART. 9
Departamentul economic va aduce la îndeplinire prevederile prezentului regulament.



────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016