Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 103 din 3 aprilie 2002  pentru aprobarea Regulamentului privind taxele si tarifele pentru autorizarea si controlul activitatilor nucleare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 103 din 3 aprilie 2002 pentru aprobarea Regulamentului privind taxele si tarifele pentru autorizarea si controlul activitatilor nucleare

EMITENT: MINISTERUL APELOR SI PROTECTIEI MEDIULUI - COMISIA NATIONALA PENTRU CONTROLUL ACTIVITATILOR NUCLEARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 323 din 16 mai 2002
Preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activitãţilor Nucleare,
în conformitate cu prevederile:
● <>Hotãrârii Guvernului nr. 17/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului;
● Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activitãţilor Nucleare, aprobat prin Ordinul ministrului apelor şi protecţiei mediului nr. 86/2002 ;
● <>Legii nr. 111/1996 privind desfãşurarea în siguranta a activitãţilor nucleare, republicatã;
● <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 204/2000 pentru modificarea <>art. 8 din Legea nr. 111/1996 privind desfãşurarea în siguranta a activitãţilor nucleare;
● <>Legii nr. 384/2001 privind aprobarea <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 204/2000 pentru modificarea <>art. 8 din Legea nr. 111/1996 privind desfãşurarea în siguranta a activitãţilor nucleare;
● <>Hotãrârii Guvernului nr. 135/1997 privind stabilirea cotei-pãrţi din tarifele încasate de Comisia Nationala pentru Controlul Activitãţilor Nucleare, care se fac venit la bugetul de stat,
având în vedere Avizul Ministerului Finanţelor Publice nr. 30.179 din 25 februarie 2002,

emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Începând cu data prezentului ordin se aproba Regulamentul privind taxele şi tarifele pentru autorizarea şi controlul activitãţilor nucleare, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţia dezvoltare şi resurse va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale pentru Controlul Activitãţilor Nucleare nr. 104/2000, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 358 din 1 august 2000.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Comisiei Naţionale
pentru Controlul Activitãţilor Nucleare,
Lucian Biro


ANEXA 1

REGULAMENT
privind taxele şi tarifele pentru autorizarea şi controlul activitãţilor nucleare

ART. 1
Taxele şi tarifele aplicabile în activitãţile nucleare prevãzute în <>Legea nr. 111/1996 privind desfãşurarea în siguranta a activitãţilor nucleare, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 78 din 18 februarie 1998, cu modificãrile ulterioare, sunt stabilite în funcţie de complexitatea obiectivelor, instalaţiilor, tehnicilor şi activitãţilor nucleare cãrora li se aplica regimul de control şi autorizare prevãzut de lege.
ART. 2
Taxele şi tarifele aplicabile în activitãţile nucleare se suporta, conform legii, de cãtre titularii de autorizaţii sau de cãtre solicitantii de autorizaţii şi avize în domeniul nuclear, persoane legal constituite.
ART. 3
Solicitantii de autorizaţii şi avize plãtesc taxele şi tarifele cuprinse în prezentul regulament înainte de prestarea serviciului şi vor anexa la documentaţia înaintatã la Comisia Nationala pentru Controlul Activitãţilor Nucleare, denumita în continuare C.N.C.A.N., copii de pe ordinele de plata certificate de unitatea bancarã pentru virarea sumelor în conturile respective.
ART. 4
(1) Taxele şi tarifele de la solicitantii persoane legal constituite, cu sediul pe teritoriul României, se încaseazã în lei.
(2) Taxele în lei se vireazã, de cãtre persoanele legal constituite solicitante, direct în contul bugetului de stat 20.17.01.03 "Taxe şi tarife pentru eliberarea de licenţe şi autorizaţii de funcţionare", care se încaseazã conform Normelor metodologice ale Ministerului Finanţelor nr. 5.318/1998 pentru organizarea şi funcţionarea trezoreriei statului, potrivit principiului teritorialitatii, respectiv la trezoreriile unde plãtitorul este arondat, în funcţie de domiciliul fiscal.
(3) Tarifele în lei se încaseazã, de la persoanele legal constituite solicitante, cu ordin de plata, în contul 500310792013 "Disponibil din mijloace extrabugetare", deschis la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti pe seama C.N.C.A.N.
(4) C.N.C.A.N. are obligaţia ca sãptãmânal (vinerea) sa defalcheze din încasãrile înregistrate în contul 500310792013 "Disponibil din mijloace extrabugetare" o cota de 50% din tarifele menţionate mai sus, pe care o vireazã în contul bugetului de stat 2021013010792013 "Alte venituri ale instituţiilor publice", deschis la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti. Pentru nevirarea în termen se aplica penalizãrile prevãzute pentru neplata creanţelor bugetare.
ART. 5
(1) Taxele şi tarifele de la solicitantii persoane legal constituite strãine se încaseazã în valuta în contul 2511.1-1089.9, deschis la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti pe seama C.N.C.A.N.
(2) Sãptãmânal C.N.C.A.N. cedeazã la rezerva valutarã a statului valuta aferentã taxelor şi tarifelor încasate, iar pentru contravaloarea în lei primitã de la Banca Comercialã Romana - S.A. - Sucursala municipiului Bucureşti procedeazã astfel:
a) contravaloarea în lei, aferentã taxelor în valuta, se vireazã integral la bugetul de stat în contul 20.17.01.03 "Taxe şi tarife pentru eliberarea de licenţe şi autorizaţii de funcţionare", deschis la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti;
b) din contravaloarea în lei a tarifelor în valuta o cota de 50% se vireazã în contul bugetului de stat 20.21.01.30 "Alte venituri ale instituţiilor publice", deschis la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti, iar diferenţa de 50% se vireazã în contul C.N.C.A.N. 500310792013 "Disponibil din mijloace extrabugetare", deschis la aceeaşi unitate de trezorerie a statului.
ART. 6
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor privind siguranta în funcţionare a centralei nuclearoelectrice sunt cuprinse în anexa nr. 1.
ART. 7
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor privind siguranta în funcţionare a reactorilor de cercetare sunt cuprinse în anexa nr. 2.
ART. 8
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor privind siguranta în funcţionare a instalaţiilor de încercare, laboratoarelor de examinare post-iradiere, iradiatoarelor de mare capacitate şi ansamblelor subcritice sunt cuprinse în anexa nr. 3.
ART. 9
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor privind tratarea şi depozitarea deşeurilor radioactive şi a combustibilului ars sunt cuprinse în anexa nr. 4.
ART. 10
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor de asigurare a calitãţii sunt cuprinse în anexa nr. 5.
ART. 11
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor activitãţilor nucleare cu surse de radiatii, altele decât cele prevãzute în anexele nr. 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11 şi 12, sunt cuprinse în anexa nr. 6.
ART. 12
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor activitãţilor nucleare din domeniul cercetãrii geologice, extractiei şi prelucrãrii materiilor prime nucleare sunt cuprinse în anexa nr. 7.
ART. 13
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor activitãţilor nucleare din domeniul transportului materialelor radioactive sunt cuprinse în anexa nr. 8.
ART. 14
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor pentru activitãţile privind materialele, dispozitivele, echipamentele şi informaţiile pertinente pentru proliferarea armelor nucleare, prevãzute în anexa nr. 1 la <>Legea nr. 111/1996 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, sunt cuprinse în anexa nr. 9.
ART. 15
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor activitãţilor de garantare a neproliferarii armelor nucleare sunt cuprinse în anexa nr. 10.
ART. 16
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor pentru activitãţile privind desemnarea organismelor notificate din domeniul nuclear şi a organismelor dozimetrice acreditate sunt precizate în anexa nr. 11.
ART. 17
Taxele şi tarifele aplicabile la efectuarea expertizarilor, evaluãrilor şi controalelor pentru protecţia fizica a obiectivelor şi instalaţiilor nucleare sunt precizate în anexa nr. 12.
ART. 18
Anexele nr. 1-12*) fac parte integrantã din prezentul regulament.
ART. 19
Activitãţile desfãşurate, dispuse de C.N.C.A.N. în situaţii deosebite prin ordin al preşedintelui acesteia, în vederea asigurãrii securitãţii nucleare, radioprotectiei populaţiei şi mediului, sunt scutite de taxele şi tarifele prevãzute în prezentul regulament.

--------------
*) Anexele nr. 1-12 sunt reproduse în facsimil.


ANEXA 1
--------
la regulament
--------------

taxe ŞI TARIFE
pentru Centrala Nuclearoelectrica



┌──────┬───────────────────────────────────┬─────────┬──────┬──────────┬───────┐
│Nr. │ │ taxetaxe │ TARIFE │TARIFE │
│Crt. │ ACTIVITATEA │(mii lei)│(US$) │ (mii lei)│ (US$) │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1. │Prima autorizare, reautorizarea │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1. │Proiectarea obiectivului în regim │ │ │ │ │
│ │de asigurarea calitãţii │ 195.000│ 6.500│ 1.950.000│ 65.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.2. │Amplasare │ 147.000│ 4.900│ 1.470.000│ 49.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.3. │Construcţie şi montaj │ 840.000│28.000│ 8.400.000│280.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.4. │Punere în funcţiune │1.020.000│34.000│10.200.000│340.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.5. │Funcţionare de proba │ 405.000│13.500│ 4.050.000│135.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.6. │Funcţionare şi întreţinere │ 405.000│13.500│ 4.050.000│135.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.7. │Reparaţii sau modificãri │ 252.000│ 8.400│ 2.520.000│ 84.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.8. │Conservare │ 252.000│ 8.400│ 2.250.000│ 84.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.9. │Dezafectare* │1.182.000│39.400│11.820.000│394.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei şi eliberarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei parţiale │ 102.000│ 3.400│ 1.020.000│ 34.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3. │Examinarea personalului operator │ │ │ │ │
│ │din Camera de Comanda (pe operator)│ │ │ │ │
│ │şi a programului de pregãtire │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1. │Program de pregãtire │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.2. │Dispecer şef de tura │ 900│ 30│ 9.000│ 300│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.3. │Operator │ 900│ 30│ 9.000│ 300│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4. │Atestarea personalului de │ │ │ │ │
│ │conducere (pe persoana) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1. │Director Centrala │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.2. │Director Tehnic şi de Securitate │ │ │ │ │
│ │Nucleara │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.3. │Director Radioprotectie │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.4. │Director Producţie │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.5. │Inginer Şef Exploatare │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.6. │Inginer Şef Securitate Nucleara │ │ │ │ │
│ │şi Autorizare │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5. │Examinarea personalului pentru │ │ │ │ │
│ │obţinerea permisului nivel 3 │ │ │ │ │
│ │radioprotectie (pe persoana) │ 600│ 20│ 6.000│ 200│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6. │Examinare instructor simulator │ 600│ 20│ 6.000│ 200│
│ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────────┴─────────┴──────┴──────────┴───────┘



Nota generalã:
1. Taxele şi tarifele se aplica pentru o singura unitate.
2. Consultatiile se tarifeaza la ore efectiv lucrate, cu tariful în lei de 360.000 lei/ora, iar în dolari cu tariful de 12 US$/ora.
3. Analizele suplimentare sau expertizarile independente solicitate de Comisia Nationala pentru Controlul Activitãţilor Nucleare sunt finanţate de solicitantul autorizaţiei în afarã tarifelor stabilite în prezentul regulament.

--------------
*) Taxa şi tariful sunt pentru dezafectarea la stadiul 3 (dezafectare totalã). Pentru dezafectare la stadiul 2 taxa şi tariful sunt 25% din valorile din prezenta anexa, iar pentru dezafectarea la stadiul 1 taxa şi tariful sunt 10% din valorile din prezenta anexa.


ANEXA 2
--------
la regulament
--------------


taxe ŞI TARIFE
pentru Reactori de Cercetare


┌──────┬───────────────────────────────────┬─────────┬──────┬──────────┬───────┐
│Nr. │ │ taxetaxe │ TARIFE │TARIFE │
│Crt. │ ACTIVITATEA │(mii lei)│(US$) │ (mii lei)│ (US$) │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1. │Prima autorizare şi reautorizarea │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1. │Proiectarea obiectivului în regim │ │ │ │ │
│ │de asigurarea calitãţii │ 147.000│ 4.900│ 1.470.000│ 49.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.2. │Amplasare │ 123.000│ 4.100│ 1.230.000│ 41.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.3. │Construcţie şi montaj │ 186.000│ 6.200│ 1.860.000│ 62.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.4. │Punere în funcţiune │ 218.000│ 7.300│ 2.190.000│ 73.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.5. │Funcţionare de proba │ 90.000│ 3.000│ 900.000│ 30.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.6. │Funcţionare şi întreţinere │ 90.000│ 3.000│ 900.000│ 30.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.7. │Reparaţii sau modificãri │ 60.000│ 2.000│ 600.000│ 20.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.8. │Conservare │ 60.000│ 2.000│ 600.000│ 20.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.9. │Dezafectare* │ 261.000│ 8.700│ 2.610.000│ 87.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei, eliberarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei parţiale │ 21.900│ 730│ 219.000│ 7.300│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3. │Examinarea personalului operator │ │ │ │ │
│ │din Camera de Comanda (pe │ │ │ │ │
│ │operator) şi a programului de │ │ │ │ │
│ │pregãtire │ 360│ 12│ 3.600│ 120│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1. │Program de pregãtire │ 1.500│ 50│ 15.000│ 500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.2. │Operator │ 1.200│ 12│ 12.000│ 120│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────│
│4. │Atestarea personalului de conducere│ │ │ │ │
│ │(pe persoana) │ 3.000│ 100│ 30.000│ 1.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5. │Examinarea personalului pentru │ │ │ │ │
│ │obţinerea permisului nivel 2 sau │ │ │ │ │
│ │3 radioprotectie (pe persoana) │ 360│ 12│ 3.600│ 120│
└──────┴───────────────────────────────────┴─────────┴──────┴──────────┴───────┘



----------
Nota:
*) Taxa şi tariful sunt pentru dezafectarea la stadiul 3 (dezafectare totalã). Pentru dezafectare la stadiul 2 taxa şi tariful sunt 25% din valorile din tabel, iar pentru dezafectarea la stadiul 1 taxa şi tariful sunt 10% din valorile din tabel.

Nota generalã:
1. Taxele şi tarifele se aplica pentru o singura unitate.
2. Consultatiile se tarifeaza la ore efectiv lucrate, cu tariful în lei de 360.000 lei/ora, iar în dolari de 12 US$/ora.
3. Analizele suplimentare sau expertizarile independente solicitate de Comisia Nationala pentru Controlul Activitãţilor Nucleare sunt finanţate de solicitantul autorizaţiei în afarã tarifelor stabilite în regulament.


ANEXA 3
--------
la regulament
--------------


taxe ŞI TARIFE
pentru Instalaţii de încercare, Laboratoare de examinare
post-iradiere Iradiatoare de Mare Capacitate
(peste 100kCi Co-60) şi Ansamble Subcritice*



┌──────┬───────────────────────────────────┬─────────┬──────┬──────────┬───────┐
│Nr. │ │ taxetaxe │ TARIFE │TARIFE │
│Crt. │ ACTIVITATEA │(mii lei)│(US$) │ (mii lei)│ (US$) │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1. │Prima autorizare şi reautorizarea │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1. │Proiectarea instalaţiei în regim │ │ │ │ │
│ │de asigurarea calitãţii │ 18.000│ 600│ 180.000│ 6.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.2. │Amplasare │ 7.500│ 250│ 75.000│ 2.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.3. │Construcţie şi montaj │ 36.000│ 1.200│ 360.000│ 12.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.4. │Punere în funcţiune │ 36.000│ 1.200│ 360.000│ 12.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.5. │Funcţionare de proba │ 18.000│ 600│ 180.000│ 6.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.6. │Funcţionare şi întreţinere │ 18.000│ 600│ 101.000│ 6.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.7. │Reparaţii sau modificãri │ 9.000│ 300│ 90.000│ 3.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.8. │Conservare │ 9.000│ 300│ 90.000│ 3.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.9. │Dezafectare** │ 45.000│ 1.500│ 450.000│ 15.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei, eliberarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei parţiale │ 4.500│ 150│ 45.000│ 1.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3. │Examinarea personalului pentru │ │ │ │ │
│ │obţinerea permisului nivel 2 sau │ │ │ │ │
│ │3 radioprotectie (pe persoana) │ 180│ 6│ 1.800│ 60│
└──────┴───────────────────────────────────┴─────────┴──────┴──────────┴───────┘



Nota:
-----
* Pentru ansamblele subcritice taxele şi tarifele se reduc la 50% din valorile prevãzute în tabel.
** Pentru instalaţiile de încercãri în care nu este prezenta contaminarea sau pericolul de contaminare este scãzut, taxa şi tariful de dezafectare sunt 10% din valorile prevãzute în tabel sau corectate conform prevederilor de la*).

Nota generalã:
1. Taxele şi tarifele se aplica pentru o singura unitate.
2. Consultatiile se tarifeaza la ore efectiv lucrate, cu tariful în lei de 360.000 lei/ora, iar în dolari cu tariful de 12 US$/ora.
3. Analizele suplimentare sau expertizarile independente solicitate de Comisia Nationala pentru Controlul Activitãţilor Nucleare sunt finanţate de solicitantul autorizaţiei în afarã tarifelor stabilite în prezentul regulament.


ANEXA 4
--------
la regulament
-------------

taxe ŞI TARIFE
pentru tratarea şi depozitarea deşeurilor radioactive
şi a combustibilului ars



┌──────┬───────────────────────────────────┬─────────┬──────┬──────────┬───────┐
│Nr. │ │ taxetaxe │ TARIFE │TARIFE │
│Crt. │ ACTIVITATEA │(mii lei)│(US$) │ (mii lei)│ (US$) │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1. │Staţii pentru tratarea deşeurilor │ │ │ │ │
│ │radioactive * │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1. │Prima autorizare şi reautorizarea │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.1.│Proiectarea instalaţiei în regim │ │ │ │ │
│ │de asigurarea calitãţii │ 22.500│ 750│ 225.000│ 7.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.2.│Amplasare │ 10.500│ 350│ 105.000│ 3.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.3.│Construcţie şi montaj │ 33.000│ 1.100│ 330.000│ 11.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.4.│Punere în funcţiune │ 14.400│ 480│ 144.000│ 4.800│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.5.│Funcţionare de proba │ 14.400│ 480│ 144.000│ 4.800│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.6.│Funcţionare şi întreţinere │ 14.400│ 480│ 144.000│ 4.800│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.7.│Reparaţii sau modificãri │ 7.200│ 240│ 72.000│ 2.400│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.8.│Conservare │ 7.200│ 240│ 72.000│ 2.400│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.9.│Dezafectare │ 37.500│ 1.250│ 375.000│ 12.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei, eliberarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei parţiale │ 3.600│ 120│ 36.000│ 1.200│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2. │Depozite finale de deşeuri │ │ │ │ │
│ │radioactive de suprafata sau lângã │ │ │ │ │
│ │suprafata (deşeuri de joasa şi │ │ │ │ │
│ │medie activitate care se preteaza │ │ │ │ │
│ │la astfel de depozitari) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1. │Prima autorizare şi reautorizarea │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1.1.│Proiectarea instalaţiei în regim │ │ │ │ │
│ │de asigurarea calitãţii │ 24.000│ 800│ 240.000│ 8.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1.2.│Amplasare │ 24.000│ 800│ 240.000│ 8.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1.3.│Construcţie şi montaj │ 40.500│ 1.350│ 405.000│ 13.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1.4.│Punere în funcţiune │ 33.000│ 1.100│ 330.000│ 11.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1.5.│Funcţionare şi întreţinere │ 15.600│ 520│ 156.000│ 5.200│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1.6.│Funcţionare de proba │ 15.600│ 520│ 156.000│ 5.200│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1.7.│Reparaţii sau modificãri │ 8.100│ 270│ 81.000│ 2.700│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1.8.│Conservare │ 8.100│ 270│ 81.000│ 2.700│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.1.9.│Dezafectare (închidere) │ 39.000│ 1.300│ 390.000│ 13.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2.2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei, eliberarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei parţiale │ 3.900│ 130│ 39.000│ 1.300│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3. │Depozite finale de deşeuri │ │ │ │ │
│ │radioactive de adancime (deşeuri de│ │ │ │ │
│ │inalta activitate, sau de medie │ │ │ │ │
│ │activitate care nu se preteaza la │ │ │ │ │
│ │depozitarea de suprafata) │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1. │Prima autorizare şi reautorizarea │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1.1.│Proiectarea instalaţiei în regim │ │ │ │ │
│ │de asigurarea calitãţii │ 90.000│ 3.000│ 900.000│ 30.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1.2.│Amplasare │ 150.000│ 5.000│ 1.500.000│ 50.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1.3.│Construcţie şi montaj │ 240.000│ 8.000│ 2.400.000│ 80.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1.4.│Punere în funcţiune │ 150.000│ 5.000│ 1.500.000│ 50.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1.5.│Funcţionare de proba │ 108.000│ 3.600│ 1.080.000│ 36.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1.6.│Funcţionare şi întreţinere │ 108.000│ 3.600│ 1.080.000│ 36.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1.7.│Reparaţii sau modificãri │ 48.000│ 1.600│ 480.000│ 16.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1.8.│Conservare │ 48.000│ 1.600│ 480.000│ 16.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.1.9.│Dezafectare (închidere) │ 255.000│ 8.500│ 2.550.000│ 85.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei, eliberarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei parţiale │ 30.000│ 1.000│ 300.000│ 10.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4. │Depozite intermediare uscate de │ │ │ │ │
│ │combustibil uzat provenind din │ │ │ │ │
│ │centrale nuclearo-electrice │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1. │Prima autorizare şi reautorizarea │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1.1.│Proiectarea instalaţiei în regim │ │ │ │ │
│ │de asigurarea calitãţii │ 165.000│ 5.500│ 1.650.000│ 55.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1.2.│Amplasare │ 186.000│ 6.200│ 1.860.000│ 62.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1.3.│Construcţie şi montaj │ 255.000│ 8.500│ 2.550.000│ 85.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1.4.│Punere în funcţiune │ 135.000│ 4.500│ 1.350.000│ 45.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1.5.│Funcţionare de proba │ 105.000│ 3.500│ 1.050.000│ 35.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1.6.│Funcţionare şi întreţinere │ 105.000│ 3.500│ 1.050.000│ 35.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1.7.│Reparaţii sau modificãri │ 45.000│ 1.500│ 450.000│ 15.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1.8.│Conservare │ 45.000│ 1.500│ 450.000│ 15.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.1.9.│Dezafectare │ 90.000│ 3.000│ 900.000│ 30.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4.2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei, eliberarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei parţiale │ 30.000│ 1.000│ 300.000│ 10.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5. │Depozite intermediare uscate de │ │ │ │ │
│ │combustibil uzat provenind din │ │ │ │ │
│ │reactori de cercetare │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1. │Prima autorizare şi reautorizarea │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1.1.│Proiectarea instalaţiei în regim │ │ │ │ │
│ │de asigurarea calitãţii │ 135.000│ 4.500│ 1.350.000│ 45.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1.2.│Amplasare │ 132.000│ 4.400│ 1.320.000│ 44.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1.3.│Construcţie şi montaj │ 210.000│ 7.000│ 2.100.000│ 70.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1.4.│Punere în funcţiune │ 90.000│ 3.000│ 900.000│ 30.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1.5.│Funcţionare de proba │ 60.000│ 2.000│ 600.000│ 20.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1.6.│Funcţionare şi întreţinere │ 60.000│ 2.000│ 600.000│ 20.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1.7.│Reparaţii sau modificãri │ 24.000│ 800│ 240.000│ 8.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1.8.│Conservare │ 24.000│ 800│ 240.000│ 8.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.1.9.│Dezafectare │ 60.000│ 2.000│ 600.000│ 20.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5.2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei, eliberarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei parţiale │ 12.000│ 400│ 120.000│ 4.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6. │Depozite finale de combustibil uzat│ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1. │Prima autorizare şi reautorizarea │ │ │ │ │
│ │pentru: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1.1.│Proiectarea instalaţiei în regim │ │ │ │ │
│ │de asigurarea calitãţii │ 150.000│ 5.000│ 1.500.000│ 50.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1.2.│Amplasare │ 150.000│ 5.000│ 1.500.000│ 50.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1.3.│Construcţie şi montaj │ 360.000│12.000│ 3.600.000│120.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1.4.│Punere în funcţiune │ 144.000│ 4.800│ 1.440.000│ 48.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1.5.│Funcţionare de proba │ 105.000│ 3.500│ 1.050.000│ 35.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1.6.│Funcţionare şi întreţinere │ 105.000│ 3.500│ 1.050.000│ 35.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1.7.│Reparaţii sau modificãri │ 72.000│ 2.400│ 720.000│ 24.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1.8.│Conservare │ 72.000│ 2.400│ 720.000│ 24.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.1.9.│Dezafectare (închidere) │ 450.000│15.000│ 4.500.000│150.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│6.2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei, eliberarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei parţiale │ 45.000│ 1.500│ 450.000│ 15.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│7. │Examinarea operatorilor │ │ │ │ │
│ │(pe operator)** │ 600│ 20│ 6.000│ 200│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│8. │Examinarea personalului pentru │ │ │ │ │
│ │obţinerea permisului nivel 2 │ │ │ │ │
│ │sau 3 radioprotectie │ │ │ │ │
│ │(pe persoana) │ 360│ 12│ 3.600│ 120│
└──────┴───────────────────────────────────┴─────────┴──────┴──────────┴───────┘



-------------
Nota:
-----
* Taxa şi tariful din tabel sunt pentru staţii de tratare a deşeurilor de joasa şi medie activitate. Pentru staţii de tratare a deşeurilor înalt active se aplica o taxa şi un tarif de 1000% din valorile din tabel. Instalaţiile de recuperare a tritiului vor fi considerate ca staţiile de tratare a deşeurilor de activitate medie.
** Taxa şi tariful pentru examinarea operatorilor sunt valabile numai pentru operatorii care lucreazã în depozitele de combustibil ars sau în depozitele de deşeuri radioactive de adancime.

Nota generalã:
1. Taxele şi tarifele se aplica pentru o singura unitate.
2. Consultatiile se tarifeaza la ore efectiv lucrate, cu tariful în lei de 360.000 lei/ora, iar în dolari cu tariful de 12 US$/ora.
3. Analizele suplimentare sau expertizarile independente solicitate de Comisia Nationala pentru Controlul Activitãţilor Nucleare sunt finanţate de solicitantul autorizaţiei în afarã tarifelor stabilite în prezentul regulament.


ANEXA 5
-------
la regulament
--------------

taxe ŞI TARIFE
pentru activitãţile din domeniul asigurãrii calitãţii



┌──────┬───────────────────────────────────┬─────────┬──────┬──────────┬───────┐
│Nr. │ │ taxetaxe │ TARIFE │TARIFE │
│Crt. │ ACTIVITATEA │(mii lei)│(US$) │ (mii lei)│ (US$) │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1. │Prima autorizare şi reautorizarea │ │ │ │ │
│ │sistemelor de asigurarea calitãţii │ │ │ │ │
│ │pentru*: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1. │Activitatea de conducere a │ │ │ │ │
│ │lucrãrilor de realizare, │ │ │ │ │
│ │funcţionare şi dezafectare a │ │ │ │ │
│ │obiectivelor şi instalaţiilor │ │ │ │ │
│ │nucleare**): │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.1.│Centrala Nuclearoelectrica │ 15.000│ 500│ 150.000│ 5.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.2.│Reactori de Cercetare │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.3.│Instalaţii de încercare, │ │ │ │ │
│ │Laboratoare de examinare │ │ │ │ │
│ │postiradiere, Iradiatoare de │ │ │ │ │
│ │Mare Capacitate │ │ │ │ │
│ │(peste 100 kCi Co-60), Instalaţii │ │ │ │ │
│ │de tratare deşeuri radioactive şi │ │ │ │ │
│ │combustibil ars şi Depozite de │ │ │ │ │
│ │deşeuri radioactive şi combustibil │ │ │ │ │
│ │ars │ 3.000│ 100│ 30.000│ 1.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.1.4.│Ansamble Subcritice │ 1.500│ 50│ 15.000│ 500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.2. │Activitãţile de amplasare pentru │ │ │ │ │
│ │obiective şi instalaţii nucleare │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.2.1.│Centrala Nuclearoelectrica │ 9.000│ 300│ 90.000│ 3.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.2.2.│Reactori de Cercetare │ 4.500│ 150│ 45.000│ 1.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.2.3.│Instalaţii de încercare, Laboratoar│ │ │ │ │
│ │de examinare postiradiere, │ │ │ │ │
│ │Iradiatoare de Mare Capacitate │ │ │ │ │
│ │(peste 100 kCi Co-60), Instalaţii │ │ │ │ │
│ │de tratare deşeuri radioactive şi │ │ │ │ │
│ │combustibil ars, Depozite de deseu-│ │ │ │ │
│ │ri radioactive şi combustibil ars │ │ │ │ │
│ │şi Ansamble subcritice │ 3.000│ 100│ 30.000│ 1.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.3. │Activitãţile de construcţii-montaj │ │ │ │ │
│ │a obiectivelor şi instalaţiilor │ │ │ │ │
│ │nucleare │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.3.1.│Centrala Nuclearoelectrica │ 24.000│ 800│ 240.000│ 8.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.3.2.│Reactori de Cercetare │ 10.500│ 350│ 105.000│ 3.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.3.3.│Instalaţii de încercare, Laboratoa-│ │ │ │ │
│ │re de examinare postiradiere, │ │ │ │ │
│ │Iradiatoare de Mare Capacitate │ │ │ │ │
│ │(peste 100 kCi Co-60), Instalaţii │ │ │ │ │
│ │de tratare deşeuri radioactive │ │ │ │ │
│ │şi combustibil ars, Depozite de │ │ │ │ │
│ │deşeuri radioactive şi combustibil │ │ │ │ │
│ │ars şi Ansamble subcritice │ 10.500│ 350│ 105.000│ 3.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.3.4.│Sisteme, structuri şi echipamente │ 10.500│ 350│ 105.000│ 3.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.4. │Activitãţile de punere în funcţiune│ │ │ │ │
│ │a obiectivelor şi instalaţiilor │ │ │ │ │
│ │nucleare │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.4.1.│Centrala Nuclearoelectrica │ 24.000│ 800│ 240.000│ 8.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.4.2.│Reactori de Cercetare │ 10.500│ 350│ 105.000│ 3.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.4.3.│Instalaţii de încercare, │ │ │ │ │
│ │Laboratoare de examinare │ │ │ │ │
│ │postiradiere, Iradiatoare de │ │ │ │ │
│ │Mare Capacitate │ │ │ │ │
│ │(peste 100 kCi Co-60), Instalaţii │ │ │ │ │
│ │de tratare deşeuri radioactive şi │ │ │ │ │
│ │combustibil ars, Depozite de │ │ │ │ │
│ │deşeuri radioactive şi combustibil │ │ │ │ │
│ │ars şi Ansamble subcritice │ 7.500│ 250│ 75.000│ 2.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.5. │Activitãţile de funcţionare de │ │ │ │ │
│ │proba, funcţionare (exploatare), │ │ │ │ │
│ │întreţinere, reparare şi conservare│ │ │ │ │
│ │a obiectivelor şi instalaţiilor │ │ │ │ │
│ │nucleare │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.5.1.│Centrala Nuclearoelectrica │ 24.000│ 800│ 240.000│ 8.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.5.2.│Reactori de Cercetare │ 1.200│ 400│ 120.000│ 4.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────│
│1.5.3.│Instalaţii de încercare, Laboratoa-│ │ │ │ │
│ │re de examinare postiradiere, │ │ │ │ │
│ │Iradiatoare de Mare Capacitate │ │ │ │ │
│ │(peste 100 kCi Co-60), Instalaţii │ │ │ │ │
│ │de tratare deşeuri radioactive şi │ │ │ │ │
│ │combustibil ars, Depozite de │ │ │ │ │
│ │deşeuri radioactive şi combustibil │ │ │ │ │
│ │ars şi Ansamble subcritice │ 7.500│ 250│ 75.000│ 2.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.6. │Activitãţile de dezafectare a │ │ │ │ │
│ │obiectivelor şi instalaţiilor │ │ │ │ │
│ │nucleare │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.6.1.│Centrala Nuclearoelectrica │ 18.000│ 600│ 180.000│ 6.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.6.2.│Reactori de Cercetare │ 9.000│ 300│ 90.000│ 3.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.6.3.│Instalaţii de încercare, │ │ │ │ │
│ │Laboratoare de examinare │ │ │ │ │
│ │postiradiere, Iradiatoare de │ │ │ │ │
│ │Mare Capacitate (peste │ │ │ │ │
│ │100 kCi Co-60), Instalaţii de │ │ │ │ │
│ │tratare deşeuri radioactive şi │ │ │ │ │
│ │combustibil ars şi Depozite de │ │ │ │ │
│ │deşeuri radioactive şi │ │ │ │ │
│ │combustibil ars │ 7.500│ 250│ 75.000│ 2.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.6.4.│Ansamble Subcritice │ 3.000│ 100│ 30.000│ 1.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.7. │Activitãţile de aprovizionare │ │ │ │ │
│ │(inclusiv exportul şi importul) │ │ │ │ │
│ │pentru produse, sisteme şi servicii│ │ │ │ │
│ │destinate obiectivelor şi │ │ │ │ │
│ │instalaţiilor nucleare │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.8. │Activitãţi de cercetare-dezvoltare │ │ │ │ │
│ │şi proiectare pentru obiective şi │ │ │ │ │
│ │instalaţii nucleare │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.8.1.│Activitãţile de cercetare-dezvolta-│ │ │ │ │
│ │re şi proiectare pentru produse, │ │ │ │ │
│ │sisteme şi servicii destinate │ │ │ │ │
│ │obiectivelor şi instalaţiilor │ │ │ │ │
│ │nucleare │ 7.500│ 250│ 75.000│ 2.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.8.2.│Activitãţile de proiectare, │ │ │ │ │
│ │dezvoltare, întreţinere, modificare│ │ │ │ │
│ │şi utilizare a produselor software │ 7.500│ 250│ 75.000│ 2.500│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.9. │Activitãţile de fabricare │ │ │ │ │
│ │(producere) pentru produse, sisteme│ │ │ │ │
│ │şi servicii destinate obiectivelor │ │ │ │ │
│ │şi instalaţiilor nucleare │ │ │ │ │
│ │clasificate în***: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.9.1.│Categoriile/clasele I şi a II-a de │ │ │ │ │
│ │asigurare a calitãţii │ 12.000│ 400│ 120.000│ 4.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.9.2.│Categoria/clasa a III-a de │ │ │ │ │
│ │asigurare a calitãţii │ 9.000│ 300│ 90.000│ 3.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│1.9.3.│Categoria/clasa a IV-a de │ │ │ │ │
│ │asigurare a calitãţii │ 6.000│ 200│ 60.000│ 2.000│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│2. │Modificarea şi completarea │ │ │ │ │
│ │autorizaţiei (care nu implica │ │ │ │ │
│ │aprobarea documentelor programului │ │ │ │ │
│ │de asigurare a calitãţii). │ 450│ 15│ 4.500│ 150│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3. │Activitãţi privind aprobarea │ │ │ │ │
│ │documentelor programului de │ │ │ │ │
│ │asigurare a calitãţii: │ │ │ │ │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────│
│3.1. │Reactualizarea manualului de │ │ │ │ │
│ │asigurare a calitãţii │ 900│ 30│ 9.000│ 300│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.2. │Reactualizarea unei proceduri a │ │ │ │ │
│ │unei funcţii de sistem │ 150│ 5│ 1.500│ 50│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.3. │Plan de control de calitate, │ │ │ │ │
│ │verificãri şi încercãri şi planul │ │ │ │ │
│ │calitãţii │ 300│ 10│ 3.000│ 100│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.4. │Reactualizarea planului de control │ │ │ │ │
│ │de calitate, verificãri şi │ │ │ │ │
│ │încercãri şi a │ │ │ │ │
│ │planului calitãţii │ 150│ 5│ 1.500│ 50│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.5. │Procedura de proces special sau │ │ │ │ │
│ │alta procedura │ 225│ 7,5│ 2.250│ 75│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│3.6. │Reactualizarea unei proceduri de │ │ │ │ │
│ │proces special sau altei proceduri │ 135│ 4,5│ 1.350│ 45│
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│4. │Examinarea personalului în domeniul│ │ │ │ │
│ │asigurãrii calitãţii. │ 300/│ 10/│ 3000/│ 100/│
│ │ │ exa-│ exa-│ exa-│ exa-│
│ │ │ men │ men │ men │ men │
│ │ │ şi │ şi │ şi │ şi │
│ │ │ om │ om │ om │ om │
├──────┼───────────────────────────────────┼─────────┼──────┼──────────┼───────┤
│5. │Expertizari tehnice, consultaţii, │ │ │ │ │
│ │examinari şi controale care nu sunt│ │ │ │ │
│ │enumerate mai sus ****) │ │ │ │ │
└──────┴───────────────────────────────────┴─────────┴──────┴──────────┴───────┘



Nota generalã:
1. Suplimentar la aceste taxe şi tarife, solicitantul sau deţinãtorul de autorizaţie va suporta şi costul deplasarii în strãinãtate al echipei de Audit/Examinare Tehnica de Asigurarea Calitãţii, în cazul în care sediul acestuia se afla în strãinãtate.
2. Taxele şi tarifele prevãzute la punctele 1 şi 4, se reduc cu 10% în cazul în care certificarea sistemelor calitãţii se efectueazã de cãtre organismul desemnat pentru certificare.

--------------
Nota:
*) Taxele şi tarifele includ şi aprobarea manualului de asigurarea calitãţii, a procedurilor funcţiilor de sistem şi examinarea/atestarea personalului în domeniul asigurãrii calitãţii, numai dacã aceste activitãţi se efectueazã în cadrul procesului de autorizare/reuatorizare.
**) Se plãteşte numai taxa şi tariful cu valoarea cea mai ridicatã dintre obiectivele şi instalaţiile nucleare care se autorizeaza.
***) Taxele şi tarifele includ şi cerinţe suplimentare prevãzute în codul ASME şi alte cerinţe speciale.
****) Se tarifeaza, pentru orele efectiv lucrate, la tariful de 360.000 lei/ora, iar în dolari cu tariful de 12 US$/ora. Taxa reprezintã 10% din tarif.


ANEXA 6


la regulament
-------------

taxe ŞI TARIFE
pentru activitãţile nucleare cu instalaţii nucleare şi surse de radiatii
altele decât cele prevãzute în anexele 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10 ,11 şi 12



┌─────┬─────────────────────────────────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────┐
│ │ │ taxe │ TAXE│ TARIFE │TA- │
│Nr. │ ACTIVITATEA(*1) │ │ │ │RIFE │
│Crt. │ │MII LEI │(US$)│(MII LEI)│(US$)│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1. │Prima autorizare de securitate radiolo- │ │ │ │ │
│ │gica pentru desfãşurarea de activitãţi şi│ │ │ │ │
│ │reautorizarea desfãşurãrii activitãţilor │ │ │ │ │
│ │nucleare cu instalaţii nucleare şi surse │ │ │ │ │
│ │de radiatii care necesita autorizarea în │ │ │ │ │
│ │faza unica sau pe faze de realizare*(2), │ │ │ │ │
│ │*(13) pentru: │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.1. │Amplasare │ 450 │ 15│ 4.500 │ 150│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.2. │Construcţie │ 1.800 │ 60│ 18.000 │ 600│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.3. │Utilizare, producere, prelucrare, │ │ │ │ │
│ │modificare, manipulare │ 2.250 │ 75│ 22.500 │ 750│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.4. │Dezafectare, conservare, depozitare │ 1.050 │ 35│ 10.500 │ 350│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2. │Prima autorizare de securitate radiolo- │ │ │ │ │
│ │gica pentru desfãşurarea de activitãţi │ │ │ │ │
│ │şi reautorizarea desfãşurãrii activita- │ │ │ │ │
│ │tilor nucleare care nu necesita amenajãri│ │ │ │ │
│ │speciale pentru: deţinerea*(3),*(4) │ │ │ │ │
│ │depozitarea*(3), furnizarea*(3), │ │ │ │ │
│ │închirierea*(3),*(4), transferul*(4), │ │ │ │ │
│ │producerea*(6), prelucrarea*(6), │ │ │ │ │
│ │modificare*(6), conservarea*(6) şi │ │ │ │ │
│ │manipularea*(6) instalaţiilor nucleare │ │ │ │ │
│ │şi a surselor de radiatii. │ 600 │ 20│ 6.000│ 200│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3. │Înregistrarea utilizãrii surselor de │ │ │ │ │
│ │radiatii şi a instalaţiilor radiologice │ 1.500 │ 50│ 15.000│ 500│
│ │care nu sunt exceptate de la regimul │ │ │ │ │
│ │de autorizare*(5) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│4. │Autorizarea importului*(7) şi │ │ │ │ │
│ │exportului*(8) de instalaţii nucleare şi │ 300 │ 10│ 3.000│ 100│
│ │surse de radiatii │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│5. │Autorizaţia de securitate nucleara*(9) │ │ │ │ │
│ │pentru instalaţii nucleare, surse de │ │ │ │ │
│ │radiatii nucleare, aparatura dozimetrica │ │ │ │ │
│ │şi echipamentul de protecţie la radiatii │ │ │ │ │
│ │în vederea producerii (fabricãrii), │ │ │ │ │
│ │exportului sau importului │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│6. │Examinarea personalului în vederea │ 180 │ 6│ 1.800│ 60│
│ │eliberãrii permisului de exercitare │ │ │ │ │
│ │şi extinderea valabilitãţii permisului │ │ │ │ │
│ │de exercitare*(10) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│7. │Eliberarea duplicatelor │ 150 │ 5│ 1.500│ 50│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│8. │Eliberarea avizului pentru încadrarea │ │ │ │ │
│ │în prevederile Legii 19/2000 │ 150 │ 5│ 1.500│ 50│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│9. │Eliberarea acordului pentru desfãşurarea │ │ │ │ │
│ │activitãţilor de expert acreditat │ 360 │ 12│ 3.600│ 120│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│10. │Examinare Tehnica de Asigurarea Calitãţii│ 1.800 │ 60│ 18.000│ 600│
│ │în vederea evaluãrii sistemului calitãţii│ │ │ │ │
│ │în producerea, reconditionarea şi │ │ │ │ │
│ │manipularea instalaţiilor nucleare şi a │ │ │ │ │
│ │surselor de radiatii*(11) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│11. │Expertizari tehnice, examinari şi │ │ │ │ │
│ │controale care nu sunt enumerate mai │ │ │ │ │
│ │sus*(11),*(12) │ │ │ │ │
└─────┴─────────────────────────────────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────┘


Nota:
*(1) Taxele şi tarifele se aplica separat pentru fiecare activitate.
*(2) Taxele şi tarifele se aplica funcţie de instalatia nucleara sau sursa de radiatii dupã cum urmeazã:
a) 50% din taxa şi tarif pentru generatorii de radiatii X cu tensiunea de accelerare de cel mult 110 kV;
b) 100% din taxa şi tarif pentru generatorii de radiatii X cu tensiunea de accelerare mai mare de 110kV;
c) 300% din taxa şi tarif pentru acceleratorii de particule;
d) 50% din taxa şi tarif pentru instalaţii nucleare care conţin surse închise de radiatii cu activitatea < 37 GBq;
e) 100% din taxa şi tarif pentru instalaţiile nucleare care conţin surse închise de radiatii cu activitatea cuprinsã între 37 GBq şi 3,7 TBq;
f) 250% din taxa şi tarif pentru instalaţiile nucleare care conţin surse închise de radiatii cu activitatea cuprinsã între 3,7 TBq şi 37 TBq;
g) 500% din taxa şi tarif pentru instalaţiile nucleare care conţin surse închise de radiatii cu activitatea cuprinsã între 37 TBq şi 370 TBq;
h) 1000% din taxa şi tarif pentru instalaţiile nucleare care conţin surse închise de radiatii cu activitatea peste 370 TBq;
i) 100% din taxa şi tarif pentru instalaţiile nucleare care conţin surse deschise de radiatii care necesita amenajãri de categoria III-a de lucrãri;
j) 300% din taxa şi tarif pentru instalaţiile nucleare care conţin surse deschise de radiatii care necesita amenajãri de categoria a II-a de lucrãri;
k) 700% din taxa şi tarif pentru instalaţiile nucleare care conţin surse deschise de radiatii care necesita amenajãri de categoria I de lucrãri;
l) taxa şi tariful calculate conform literelor de la a) la i) sunt pentru o singura instalatie. Ele se majoreazã cu 10% pentru fiecare instalatie suplimentarã;
m) Taxa şi tariful calculate conform literelor de la a) la l) se majoreazã cu 50% în cazul permiterii utilizãrii instalaţiilor în afarã" incintelor amenajate;
*(3) Se taxeaza şi tarifeaza separat fiecare grupa de instalaţii şi surse, tip de echipament de radioprotectie sau aparatura dozimetrica, dupã cum urmeazã: 100% pentru generatori de radiatii, instalaţii fãrã surse închise sau deschise de radiatii, 200% pentru surse închise de radiatii, surse deschise de radiatii, instalaţii cu surse închise sau deschise de radiatii, 10% pentru furnizarea de aparatura dozimetrica sau echipament de radioprotectie.
*(4) Se aplica 100% din taxa şi tarif dacã activitãţile se referã la cel mult 10 instalaţii nucleare sau surse de radiatii. Pentru fiecare grupa de 10 instalaţii nucleare sau surse de radiatii suplimentare se adauga 10% din taxa şi tarif. Nu se aplica pentru aparatura dozimetrica şi echipamentul de radioprotectie.
*(5) Se taxeaza şi tarifeaza fiecare tip de instalatie nucleara sau de sursa de radiatii:
a) cu 100% din taxa şi tarif dacã activitatea sursei este de cel mult 3,7 MBq sau tensiunea de accelerare este de cel mult 50 kV;
b) cu 200% din taxa şi tarif dacã sunt depasite limitele de tensiune de accelerare de la subpunctul a) iar activitatea este mai mare de 3,7 MBq pana la 3,7 GBq;
c) cu 500% dacã activitatea depãşeşte 3,7 GBq;
d) taxele şi tarifele calculate conform pct. a) şi b) sunt pentru o singura instalatie nucleara şi o singura sursa de radiatii. Taxa şi tariful se majoreazã cu 10% pentru fiecare instalatie nucleara şi pentru fiecare sursa de radiatii suplimentarã.
*(6) Se taxeaza şi tarifeaza fiecare tip de instalatie nucleara şi fiecare tip de surse de radiatii dupã cum urmeazã:
a) 100% din taxa şi tarif pentru generatorii de radiatii;
b) 200% din taxa şi tarif pentru celelalte instalaţii nucleare şi surse de radiatii.
*(7) Se taxeaza şi tarifeaza separat dispozitivele generatoare de radiatii ionizante şi sursele de radiatii astfel:
a) 50% din taxa şi tarif pentru componente (tub, cupola, etc.) sau o activitate totalã a surselor de radiatii per autorizaţie mai mica de 37 MBq;
b) 100% din taxa şi tarif pentru un dispozitiv generator de radiatii X (instalatie completa) sau o activitate totalã a surselor de radiaţie per autorizaţie cuprinsã între 37 MBq şi 37 GBq;
c) în cazul importului mai multor generatoare de radiatii X sau al mai multor componente ale acestora, taxa şi tariful calculate conform lit. b, respectiv lit. a se maresc cu 10% pentru fiecare componenta sau dispozitiv suplimentar;
d) dacã numãrul surselor de radiaţie per autorizaţie depãşeşte 1000 bucãţi, fiecare 1000 bucãţi suplimentare se taxeaza cu încã 25% din taxa şi respectiv tarif.
e) 200% din taxa şi tarif dacã activitatea totalã a surselor de radiatii per autorizaţie este cuprinsã între 37 GBq şi 37T Bq;
f) 300% din taxa şi tarif dacã activitatea totalã a surselor de radiatii per autorizaţie este cuprinsã între 37GBq şi 370TBq;S
g) 500% din taxa şi tarif dacã activitatea totalã a surselor de radiatii per autorizaţie depãşeşte 370 TBq;
*(8) Pentru activitatea de export se aplica 50% din taxa şi tariful pentru activitatea de import.
*(9) Se tarifeaza la ore efectiv lucrate, dar nu mai puţin de 25 de ore, la tariful în lei de 360.000 lei/ora, iar în dolari de 12 US$/ora. Taxa reprezintã 10% din tarif.
*(10) Se taxeaza şi tarifeaza separat fiecare domeniu şi specialitate. Taxa şi tariful se suporta de unitatea la care îşi desfãşoarã activitatea salariatul respectiv.
*(11) Suplimentar la aceste taxe şi tarife solicitantul va suporta şi costul deplasarii echipei de Examinare Tehnica de Asigurarea Calitãţii (2 persoane) la sediul producãtorului (în ţara sau strãinãtate), în cazul în care aceasta examinare se efectueazã de CNCAN.
*(12) Se tarifeaza la ore efectiv lucrate, dar nu mai puţin de 8 ore, la tariful în lei de 360.000 lei/ora, iar în dolari de 12 US$/ora. Taxa reprezintã 10% din tarif.
*(13) În cazul practicilor care se autorizeaza sau reautorizeaza în faza unica valorile taxei şi tarifului se stabilesc prin însumarea valorilor prevãzute pentru autorizarea desfãşurãrii fiecãrei activitãţi componente a practicii, reducându-se suma totalã cu 20%.



ANEXA 7


la regulament
-------------

taxe ŞI TARIFE
pentru activitãţile nucleare din domeniul cercetãrii
geologice, extractiei şi prelucrãrii materiei prime nucleare



┌─────┬─────────────────────────────────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────┐
│ │ │ taxe │ TAXE│ TARIFE │ TA- │
│Nr. │ ACTIVITATEA │ │ │ │RIFE │
│Crt. │ │MII LEI │(US$)│(MII LEI)│(US$)│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1. │Autorizarea lucrãrilor de cercetare │ │ │ │ │
│ │geologica*(1) a materiilor prime │ │ │ │ │
│ │nucleare (prospecţiuni*(2) şi explorari │ │ │ │ │
│ │geologice pentru materii │ 9.000 │ 300│ 90.000 │3.000│
│ │prime nucleare) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2. │Autorizarea lucrãrilor de extracţie │ 18.000 │ 600│ 180.000 │6.000│
│ │a materiilor prime nucleare*(1) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3. │Autorizarea lucrãrilor de prelucrare │ │ │ │ │
│ │a materiilor prime nucleare (inclusiv │ │ │ │ │
│ │fabricare a elementelor combustibile)*(3)│ 27.000 │ 900│ 270.000 │9.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│4. │Autorizarea activitãţii de proiectare │ │ │ │ │
│ │de instalaţii nucleare din domeniul │ │ │ │ │
│ │materii prime nucleare, destinate │ │ │ │ │
│ │cercetãrii geologice, exploatãrii şi │ │ │ │ │
│ │prelucrãrii materiilor prime nucleare │ 6.000 │ 200│ 60.000 │2.000│
│ │(inclusiv a întocmirii proiectelor de │ │ │ │ │
│ │dezafectare a instalaţiilor de acest │ │ │ │ │
│ │tip şi a elaborãrii analizelor de risc │ │ │ │ │
│ │radiologic din acest domeniu) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│5. │Examinarea personalului pentru obţinerea │ │ │ │ │
│ │permisului nivel 2 sau 3 radioprotectie │ 180 │ 6│ 1.800 │ 60│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│6. │Modificare autorizaţie pentru domeniul │ │ │ │ │
│ │materii prime nucleare │ 900 │ 30│ 9.000 │ 300│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│7. │Expertizari tehnice, avizari analize de │ │ │ │ │
│ │risc radiologic pentru domeniul materii │ │ │ │ │
│ │prime nucleare sau alte surse naturale, │ │ │ │ │
│ │examinari şi controale care nu sunt │ │ │ │ │
│ │menţionate mai sus*(4);*(5) │ │ │ │ │
└─────┴─────────────────────────────────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────┘



Nota:
*(1) Taxele şi tarifele pentru cercetarea geologica şi pentru extractia materiilor prime nucleare sunt valabile pentru faza de funcţionare. Pentru faza de amplasare a acestor instalaţii nucleare, taxa şi tariful sunt 25% din valorile pentru faza de funcţionare iar pentru faza de construcţie taxa şi tariful sunt 200% din valorile pentru funcţionare. Pentru dezafectare tariful este 200% din valoarea stabilitã pentru tariful de funcţionare iar taxa este 50% din valoarea stabilitã pentru taxa de funcţionare. Pentru conservare taxa şi tariful sunt 25% din valoarea stabilitã pentru taxa şi tariful de funcţionare.
*(2) În cazul în care cercetarea geologica se reduce numai la prospecţiuni, pentru toate fazele de autorizare, taxele şi tarifele se reduc la 50% din valorile corespunzãtoare pentru cercetarea geologica.
*(3) Taxele şi tarifele referitoare la prelucrarea materiilor prime nucleare (inclusiv pentru fabricarea elementelor combustibile) sunt valabile pentru faza de funcţionare. Pentru faza de amplasare taxa şi tariful sunt 25% din valorile taxei şi tarifului de funcţionare iar pentru faza de construcţie taxa şi tariful sunt 200% din valorile taxei şi tarifului de funcţionare. Pentru dezafectare tariful este 200% din valoarea stabilitã pentru tariful de funcţionare iar taxa este 50% din valoarea stabilitã pentru taxa de funcţionare. Pentru conservare taxa şi tariful sunt 50% din valorile taxei şi tarifului pentru autorizarea fazei de funcţionare.
*(4) Se tarifeaza la ore efectiv lucrate dar nu mai puţin de 12 ore, la tariful de 360.000 lei/ora, iar în dolari cu tariful de 12 dolari SUA/ora. Taxa reprezintã 10% din tarif.
*(5) În afarã acestor taxe şi tarife solicitantul va suporta şi costul deplasarii echipei de expertizare tehnica şi control la locul expertizei.



ANEXA 8


la regulament
-------------

taxe ŞI TARIFE
pentru activitãţile nucleare din domeniul
transportului materialelor radioactive


┌─────┬─────────────────────────────────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────┐
│ │ │ taxe │ TAXE│ TARIFE │ TA- │
│Nr. │ ACTIVITATEA │ │ │ │RIFE │
│Crt. │ │MII LEI │(US$)│(MII LEI)│(US$)│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1. │Aprobarea sau validarea modelelor de │ 450 │ 15│ 4.500 │ 150│
│ │colet şi material radioactiv sub forma │ │ │ │ │
│ │specialã*(1) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2. │Autorizarea sau validarea autorizãrii │ 4.500 │ 150│ 45.000 │1.500│
│ │navei sau tipului de vagon special │ │ │ │ │
│ │destinate transportului materialelor │ │ │ │ │
│ │fisionabile │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3. │Autorizarea mijlocului de transport │ 300 │ 10│ 3.000 │ 75│
│ │special destinat transportului de │ │ │ │ │
│ │material radioactiv*(2) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│4. │Autorizarea expeditei materialelor │ │ │ │ │
│ │radioactive*(3),*(4),*(5) │ 120 │ 4│ 1.200 │ 40│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│5. │Autorizarea transportului şi a │ │ │ │ │
│ │tranzitului materialelor radioactive │ 600 │ 20│ 6.000 │ 200│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│6. │Examinare pentru eliberarea permisului │ 120 │ 4│ 1.200 │ 40│
│ │de exercitare pentru conducãtorii │ │ │ │ │
│ │auto şi consilierii de transport │ │ │ │ │
│ │materiale radioactive*(6) │ │ │ │ │
└─────┴─────────────────────────────────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────┘


*(1) Valorile taxei şi tarifului din tabel se modifica în funcţie de tipul coletul dupã cum urmeazã:
a) 100% din taxa şi tarif pentru coletul de tip A;
b) 500% din taxa şi tarif pentru coletul de tip B(U) sau de tip IPF;
c) de 10 ori taxa şi tariful pentru coletul de tip B(M) sau de tip AF;
d) de 20 ori taxa şi tariful pentru coletul de tip C;
e) de 25 ori taxa şi tariful pentru coletul de tip B(U)F;
f) de 100 ori taxa şi tariful pentru coletul de tip B(M)F;
g) de 200 ori taxa şi tariful pentru coletul de tip CF.
*(2) Valorile taxei şi tarifului din tabel se modifica în funcţie de tipul mijlocului de transport dupã cum urmeazã:
a) 100% din taxa şi tarif pentru mijlocul de transport auto;
b) 200% din taxa şi tarif pentru vagonul de transport feroviar;oo
*(3) în funcţie de tipul de expediţie menţionat în Programele de cerinţe pentru transport de tipuri specifice de incarcaturi de material radioactiv, stabilite în Normele fundamentale pentru Transportul în siguranta al materialelor radioactive, taxa şi tariful se modifica, dupã caz, prin multiplicare cu urmãtorii coeficienţi:
a) 1, pentru expeditii de material radioactiv, colet exceptat:
- cantitãţi limitate
- instrumente şi articole
- articole fabricate din uraniu natural sau uraniu saracit sau toriu
- ambalaje goale
b) 2, pentru expeditii de material radioactiv:
- cu activitate specifica joasa ASJ-I
- cu activitate specifica joasa ASJ-II
- cu activitate specifica joasa ASJ-III
c) 3, pentru expeditii de material radioactiv - obiecte contaminate la suprafata OSC-I şi OSC-II
d) 5, pentru expeditii de material radioactiv în colete tip A
e) 10, pentru expeditii de material radioactiv în colete tip B(U)
f) 50, pentru expeditii de material radioactiv în colete tip B(M)
g) 100, pentru expeditii de material radioactiv în colete tip C
h) 10, pentru expeditii de materiale fisile (coeficientul total de multiplicare se obţine inmultind coeficientul pentru expeditii de materiale fisile cu coeficientul corespunzãtor tipului de colet).
*(4) Valorile taxei şi tarifului stabilite conform tipului de expediţie menţionat la punctul 3 sunt valabile pentru o expediţie formatã dintr-un numãr de maximum 5 colete, toate de acelaşi tip. Pentru expeditii care cuprind un numãr mai mare de 5 colete sau se referã la transportul în vrac, taxa şi tariful se modifica prin multiplicare cu urmãtorii coeficienţi:
a) 2, pentru expeditiile formate din 6 pana la 50 colete;
b) 5, pentru expeditiile cuprinzând peste 50 colete;
c) pentru expeditii care se referã la transportul în vrac:
c.i) 1, pentru cantitãţi de pana la 50 kg;
c.ii) 2, pentru cantitãţi între 50 şi 500 kg;
c.iii) 3, pentru cantitãţi între 500 şi 5000 kg;
c.iv) 5, pentru cantitãţi între 5000 şi 50000 kg;
c.v) 50, pentru cantitãţi peste 50000 kg.
*(5) Taxele şi tarifele aplicate pentru expeditiile de materiale radioactive conform valorii din tabel modificate dupã precizãrile de la punctele*(3),*(4) sunt valabile pentru expeditii normale. Pentru expeditiile materialelor radioactive realizate prin aranjament special taxele şi tarifele se majoreazã cu 100%.
*(6) Taxa şi tariful se majoreazã cu 300% pentru consilierii de transport materiale radioactive.


ANEXA 9


la regulament
-------------

taxe ŞI TARIFE
pentru activitãţi privind materialele, dispozitivele, echipamentele
şi informaţiile pertinente pentru proliferarea armelor nucleare
prevãzute în Anexa Nr. 1 a <>Legii nr. 111/1996 , republicatã



┌─────┬─────────────────────────────────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────┐
│ │ │ taxe │ TAXE│ TARIFE │ TA- │
│Nr. │ ACTIVITATEA │ │ │ │RIFE │
│Crt. │ │MII LEI │(US$)│(MII LEI)│(US$)│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1. │Autorizarea activitãţilor privind │ │ │ │ │
│ │materialele, dispozitivele şi │ │ │ │ │
│ │echipamentele*1),*2),*3) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.1. │Autorizare pentru producere │ 4.500 │ 150│ 45.000 │1.500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.2. │Autorizare pentru furnizare │ 3.000 │ 100│ 30.000 │1.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.3. │Autorizaţie pentru închiriere │ 1.500 │ 50│ 15.000 │ 500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.4. │Autorizaţie pentru transfer │ 1.500 │ 50│ 15.000 │ 500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.5. │Autorizaţie pentru deţinere │ 1.500 │ 50│ 15.000 │ 500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.6. │Autorizaţie de import │ 900 │ 30│ 9.000 │ 300│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.7. │Autorizaţie de export │ 600 │ 20│ 6.000 │ 200│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2. │Autorizare pentru informaţii nepublicate │ │ │ │ │
│ │aferente materialelor, dispozitivelor │ │ │ │ │
│ │şi echipamentelor de la pct. 1*1) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2.1. │Autorizaţie pentru deţinere │ 3.000 │ 100│ 30.000 │1.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2.2. │Autorizaţie pentru transfer │ 4.500 │ 150│ 45.000 │1.500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2.3. │Autorizaţie de import │ 1.500 │ 50│ 15.000 │ 500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2.4. │Autorizaţie de export │ 1.500 │ 50│ 15.000 │ 500│
└─────┴─────────────────────────────────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────┘


Nota:
1. Taxele şi tarifele menţionate sunt valabile pentru un singur import sau export.
2. Taxele şi tarifele menţionate se aplica separat pentru fiecare tip de material, dispozitiv sau echipament. În cazul mai multor echipamente sau dispozitive se aplica o majorare de 10% pentru fiecare dispozitiv sau echipament suplimentar.
3. Taxele şi tarifele menţionate se majoreazã cu urmãtorii coeficienţi în cazul materialelor:
a) 1 - pentru cantitate pana la 1 Kg
b) 2 - pentru cantitãţi de la 1 Kg la 10 Kg
c) 5 - pentru cantitãţi de la 10 Kg la 100 Kg
d) 10 - pentru cantitãţi de la 100 Kg la 500 Kg
e) 20 - pentru cantitãţi peste 500 Kg.



ANEXA 10


la regulament
-------------

taxe ŞI TARIFE
pentru garantarea neproliferarii armelor nucleare



┌─────┬─────────────────────────────────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────┐
│ │ │ taxe │ TAXE│ TARIFE │ TA- │
│Nr. │ ACTIVITATEA │ │ │ │RIFE │
│Crt. │ │MII LEI │(US$)│(MII LEI)│(US$)│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1. │Expertizarea, evaluare, controlul, │ │ │ │ │
│ │avizarea şi aprobarea sau respingerea │ │ │ │ │
│ │documentaţiei pentru "Design │ │ │ │ │
│ │Information Questionnaire" (DIQ) dupã │ │ │ │ │
│ │tipul instalaţiei │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.1. │Centrala nuclearoelectrica │ 14.040 │ 468│ 140.400 │4.680│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.2. │Reactori de cercetare │ 4.680 │ 156│ 46.800 │1.560│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.3. │Ansambluri subcritice, reactori de │ │ │ │ │
│ │putere zero │ 4.680 │ 156│ 46.800 │1.560│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.4. │Fabrica de combustibil nuclear │ 9.360 │ 312│ 93.600 │3.120│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.5. │Fabrica de conversie │ 9.360 │ 312│ 93.600 │3.120│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.6. │Depozit de combustibil nuclear proaspãt │ 4.680 │ 156│ 46.800 │1.560│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.7. │Depozit de combustibil nuclear ars │ 9.360 │ 312│ 93.600 │3.120│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.8. │Instalaţii speciale de testare materiale │ │ │ │ │
│ │nucleare │ 9.360 │ 312│ 93.600 │3.120│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.9. │Laboratoare de cercetãri │ 9.360 │ 312│ 93.600 │3.120│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.10.│Alte instalaţii ce conţin materiale │ │ │ │ │
│ │nuclear │ 4.680 │ 156│ 46.800 │1.560│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.11.│Uzina de apa grea │ 4.680 │ 156│ 46.800 │1.560│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2. │Amendarea sau modificarea documentului │ 1440 │ 48│ 14.400 │ 480│
│ │DIQ (expertiza, aviz, aprobare) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3. │Expertizarea, avizarea şi aprobarea │ 1440 │ 48│ 14.400 │ 480│
│ │proiectului instalaţiilor nucleare de la │ │ │ │ │
│ │pct. 1 din punct de vedere al indepli- │ │ │ │ │
│ │nirii cerinţelor de garanţii │ │ │ │ │
│ │internaţionale │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│4. │Expertizarea, avizarea şi aprobarea │ 1440 │ 48│ 14.400 │ 480│
│ │documentului "facility attachment" pentru│ │ │ │ │
│ │instalaţiile de la pct. 1 │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│5. │Expertizarea, avizarea şi aprobarea │ │ │ │ │
│ │procedurilor de garanţii │ 1440 │ 48│ 14.400 │ 480│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│6. │Cereri pentru alte activitãţi supuse │ │ │ │ │
│ │controlului de garanţii │ 288 │ 9,6│ 2.880 │ 96│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│7. │Scutire de garanţii │ 288 │ 9,6│ 2.880 │ 96│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│8. │Evaluarea şi aprobarea unui │ 288 │ 9,6│ 2.880 │ 96│
│ │"end-use statement" şi a comunicãrii │ │ │ │ │
│ │acesteia cãtre partenerul extern │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│9. │Evaluarea şi aprobarea unor transferuri │ 576 │ 19,2│ 5.760 │ 192│
│ │interne speciale între zonele de bilanţ │ │ │ │ │
│ │material │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│10. │Evaluarea şi aprobarea unor operaţiuni │ 288 │ 9,6│ 2.880 │ 96│
│ │speciale, efectuate în interiorul unei │ │ │ │ │
│ │zone de bilanţ material (dezasamblare │ │ │ │ │
│ │fascicule, etc.) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│11. │Avizarea responsabilului de garanţii │ │ │ │ │
│ │nucleare │ 1.500 │ 50│ 15.000 │ 500│
└─────┴─────────────────────────────────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────┘




ANEXA 11


la regulament
-------------

taxe ŞI TARIFE
pentru activitãţile privind desemnarea organismelor
notificate din domeniul nuclear şi a organismelor dozimetrice acreditate


┌─────┬─────────────────────────────────────────┬────────┬─────┬─────────┬─────┐
│ │ │ taxe │ TAXE│ TARIFE │ TA- │
│Nr. │ ACTIVITATEA │ │ │ │RIFE │
│Crt. │ │MII LEI │(US$)│(MII LEI)│(US$)│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1. │Desemnarea ca organism notificat a: │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.1. │Laboratorului de încercãri │ 15.000 │ 500│ 150.000 │5.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.2. │Laboratorului de etalonare │ 12.000 │ 400│ 120.000 │4.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.3. │Organismului de certificare a produselor │ 15.000 │ 500│ 150.000 │5.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.4. │Organismului de certificare a sistemului │ │ │ │ │
│ │calitãţii │ 15.000 │ 500│ 150.000 │5.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.5. │Organismului de certificare a │ 9.000 │ 300│ 90.000 │3.000│
│ │personalului │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│1.6. │Organismului dozimetric acreditat │ 7.500 │ 250│ 75.000 │2.500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│2. │Evaluarea modificãrilor survenite în │ │ │ │ │
│ │structura, organizarea sau în │ 600 │ 20│ 6.000 │ 200│
│ │documentele manualului calitãţii │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3. │Prelungirea desemnãrii ca organism │ │ │ │ │
│ │notificat a: │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3.1. │Laboratorului de încercãri │ 12.000 │ 400│ 120.000 │4.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3.2. │Laboratorului de etalonare │ 6.000 │ 200│ 60.000 │2.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3.3. │Organismului de certificare a produselor │ 12.000 │ 400│ 120.000 │4.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3.4. │Organismului de certificare a sistemului │ │ │ │ │
│ │calitãţii │ 12.000 │ 400│ 120.000 │4.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3.5. │Organismului de certificare a │ │ │ │ │
│ │personalului │ 6.000 │ 200│ 60.000 │2.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│3.6. │Organismului dozimetric acreditat │ 6.000 │ 200│ 60.000 │2.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼─────────┼─────┤
│4. │Extinderea domeniului │ 2.000 │ 100│ 20.000 │1.000│
└─────┴─────────────────────────────────────────┴────────┴─────┴─────────┴─────┘


Nota:
1. Valorile taxei şi tarifului se dubleazã dacã organismul desemnat desfãşoarã activitãţile pentru care este notificat şi în afarã tarii.
2. În afarã acestor taxe şi tarife organismul notificat va suporta costul deplasarii pentru echipa C.N.C.A.N., cu prilejul auditului.


ANEXA 12


la regulament
-------------

taxe ŞI TARIFE
pentru protecţia fizica a obiectivelor şi instalaţiilor nucleare



┌─────┬─────────────────────────────────────────┬────────┬─────┬────────┬──────┐
│ │ │ taxe │ TAXE│ TARIFE │ TA- │
│Nr. │ ACTIVITATEA │ │ │ │RIFE │
│Crt. │ │MII LEI │(US$)│(MII LEI│(US$) │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1. │Autorizarea pentru proiectarea sistemelor│ │ │ │ │
│ │de protecţie fizica*) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.1. │Centrale nucleare │ 60.000 │2.000│ 600.000│20.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.2. │Reactoare de cercetare │ 30.000 │1.000│ 300.000│10.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.3. │Fabrici de combustibil nuclear │ 15.000 │ 500│ 150.000│ 5.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.4. │Fabrici de conversie │ 15.000 │ 500│ 150.000│ 5.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.5. │Depozit de combustibil proaspãt │ 15.000 │ 500│ 150.000│ 5.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.6. │Depozite intermediare de combustibil ars │ 30.000 │1.000│ 300.000│10.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.7. │Depozite de deşeuri radioactive de joasa │ │ │ │ │
│ │şi medie activitate │ 15.000 │ 500│ 150.000│ 5.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.8. │Ansamble subcritice, Reactori de putere │ │ │ │ │
│ │zero │ 6.000 │ 200│ 60.000│ 2.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.9. │Staţii de tratare deşeuri radioactive │ 6.000 │ 200│ 60.000│ 2.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.10.│Laboratoare de examinare postiradiere │ 6.000 │ 200│ 60.000│ 2.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.11.│Iradiatoare de mare capacitate │ │ │ │ │
│ │(peste 100 kCi) │ 6.000 │ 200│ 60.000│ 2.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│1.12.│Fabrica de apa grea │ 9.000 │ 300│ 90.000│ 3.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2. │Reevaluarea sistemelor de protecţie │ │ │ │ │
│ │fizica**) │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.1. │Centrale nucleare │ 6.000 │ 200│ 60.000│ 2.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.2. │Reactoare de cercetare │ 3.000 │ 100│ 30.000│ 1.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.3. │Fabrici de combustibil nuclear │ 1.500 │ 50│ 15.000│ 500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.4. │Fabrici de conversie │ 1.500 │ 50│ 15.000│ 500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.5. │Depozit de combustibil proaspãt │ 1.500 │ 50│ 15.000│ 500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.6. │Depozite intermediare de combustibil ars │ 3.000 │ 100│ 30.000│ 1.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.7. │Depozite de deşeuri radioactive de joasa │ │ │ │ │
│ │şi medie activitate │ 1.500 │ 50│ 15.000│ 500│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.8. │Ansamble subcritice, Reactori de putere │ │ │ │ │
│ │zero │ 600 │ 20│ 6.000│ 200│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.9. │Staţii de tratare deşeuri radioactive │ 600 │ 20│ 6.000│ 200│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.10.│Laboratoare de examinare postiradiere │ 600 │ 20│ 6.000│ 200│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.11.│Iradiatoare de mare capacitate (peste │ │ │ │ │
│ │100 kCi) │ 600 │ 20│ 6.000│ 200│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│2.12.│Fabrica de apa grea │ 900 │ 30│ 9.000│ 300│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│3. │Autorizarea serviciilor de paza şi │ │ │ │ │
│ │protecţie │ 15.000 │ 500│ 150.000│ 5.000│
├─────┼─────────────────────────────────────────┼────────┼─────┼────────┼──────┤
│4. │Avizarea responsabilului cu protecţia │ │ │ │ │
│ │fizica │ 1.500 │ 50│ 15.000│ 500│
└─────┴─────────────────────────────────────────┴────────┴─────┴────────┴──────┘


*) Se plãteşte numai taxa şi tariful cu valoarea cea mai ridicatã pentru proiectarea sistemelor de protecţie fizica.
**) Evaluarea iniţialã a sistemului de protecţie fizica este inclusã în taxa şi tariful de autorizare a obiectivelor sau instalaţiilor nucleare respective.
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016