Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 102 din 26 iulie 2018  privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 102 din 26 iulie 2018 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală

EMITENT: Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 711 din 16 august 2018
    Văzând Referatul de aprobare nr. 1.073 din 20 martie 2018, întocmit de Direcţia siguranţa alimentelor de origine animală din cadrul Direcţiei generale sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor,
    în temeiul Regulamentului (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare, al Regulamentului (CE) nr. 852/2004/CE al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene de stabilire a unor norme generale de igienă care se aplică alimentelor, cu amendamentele ulterioare, al Regulamentului (CE) nr. 853/2004/CE al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, cu amendamentele ulterioare, al Regulamentului (CE) nr. 854/2004/CE al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman, cu amendamentele ulterioare, şi al Regulamentului (CE) nr. 882/2004/CE al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, cu amendamentele ulterioare,
    având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:
    ART. I
    Norma sanitară veterinară privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 64/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 202 din 26 martie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 2 alineatul (2), litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) circumscripţie sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor oficială - autoritatea locală sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, structură fără personalitate juridică organizată în cadrul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care are responsabilitatea realizării, gestionării şi notificării activităţilor sanitar-veterinare publice şi care este reprezentată de medicul veterinar oficial."

    2. După articolul 6 se introduce un nou articol, articolul (6^1), cu următorul cuprins:
    "ART. 6^1
    Coordonarea circumscripţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale se realizează de către un medic veterinar funcţionar public, desemnat prin decizie a directorului executiv al direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti."

    3. La articolul 7, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    (1) Directorul executiv al direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza propunerilor scrise formulate de coordonatorul circumscripţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale, stabileşte numărul personalului de specialitate necesar fiecărei unităţi menţionate la pct. I din anexa nr. 1, în funcţie de specificul activităţii acestora, de capacitatea de producţie, fluxul tehnologic şi de sistemul de organizare, cu încadrarea în bugetul aprobat şi în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.
    ...............................................................................................
    (3) Coordonatorul circumscripţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale vizează prezenţa personalului de specialitate în unitate, documentul justificativ prevăzut în anexa nr. 3 şi verifică îndeplinirea sarcinilor de serviciu conform fişelor de post."

    4. La articolul 8, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) În cazul unităţilor de abatorizare, pentru angajarea personalului de specialitate în conformitate cu alin. (2), este necesară existenţa unui document oficial din care să reiasă că personalul de specialitate ce urmează a fi încadrat ca medic veterinar oficial în abator deţine pregătirea specifică în ceea ce priveşte efectuarea examenului ante-mortem al animalelor destinate sacrificării şi efectuarea examenului post-mortem al cărnii şi organelor şi a obţinut un calificativ corespunzător, în conformitate cu prevederile cuprinse la secţiunea III a capitolului IV din Regulamentul (CE) nr. 854/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman, cu amendamentele ulterioare."

    5. Partea introductivă a articolului 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    Personalul de specialitate care realizează controlul oficial sanitar-veterinar în unităţile prevăzute la pct. I din anexa nr. 1 îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea tehnică a coordonatorului circumscripţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale şi are în principal următoarele obligaţii:"

    6. La articolul 14, după litera f) se introduc două noi litere, literele g) şi h), cu următorul cuprins:
    "g) gestionează, completează, întocmesc şi eliberează certificatele sanitar-veterinare care trebuie să însoţească transporturile de produse de origine animală destinate exportului în ţări terţe şi completează certificatele din sistemul TRACES în cazul schimburilor intracomunitare, conform instrucţiunilor transmise de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor;
h) asigură supravegherea sanitar-veterinară permanentă în abatoarele pentru sacrificarea ungulatelor domestice, precum şi în abatoarele pentru sacrificarea păsărilor în funcţie de programul de activitate al unităţii, inclusiv în timpul nopţii, în zilele de sâmbătă sau duminică, precum şi în zilele declarate libere conform prevederilor legislaţiei în vigoare."

    7. La articolul 14^1 alineatul (2), după litera e) se introduce o nouă literă, litera f), cu următorul cuprins:
    "f) aplicarea de sancţiuni contravenţionale în condiţiile legii, ca urmare a constatării nerespectării normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor."

    8. În anexa nr. 1, punctul I se modifică după cum urmează:
    a) La litera A, punctul 1 va avea următorul cuprins:
    "1. abator, inclusiv abator de capacitate mică, centru de sacrificare, punct de tăiere la nivelul fermei"

    b) La litera B, punctul 3 va avea următorul cuprins:
    "3. centru de sacrificare a păsărilor şi/sau lagomorfelor la nivelul fermei sau exploataţiei."

    c) La litera B, punctele 4 şi 5 se abrogă.
    d) Literele E şi F vor avea următorul cuprins:
    "E. Carne tocată, preparată, şi carne separată mecanic numai pentru activitatea de tranşare din unităţile:
    1. unitate carne tocată;
    2. unitate carne preparată;
    3. unitate carne separată mecanic.
F. Produse din carne, numai pentru activitatea de tranşare din unităţile:
    1. unitate de procesare;
    2. carmangerie;
    3. măcelărie."

    e) Litera I se abrogă.

    9. La anexa nr. 2, alineatul (1) al articolului 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    (1) Tariful este cel prevăzut la lit. A din anexa nr. 3 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare; plata acestui tarif se va face în lei, la cursul oficial al Băncii Naţionale a României la data facturării."

    10. La anexa nr. 3 titlul VI, titlul coloanei a doua se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Cantitate/tone peşte intrat la procesare sau la prima punere pe piaţă sau prima vânzare"

    11. În tot cuprinsul normei sanitare veterinare, sintagma „circumscripţie sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor“ se înlocuieşte cu sintagma „circumscripţie sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor oficială“.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2019.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
                    Geronimo Răducu Brănescu

    Bucureşti, 26 iulie 2018.
    Nr. 102.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016