Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.987 din 8 octombrie 2001  pentru modificarea si completarea   Ordinului ministrului finantelor nr. 1.631/1999 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Legii datoriei publice nr. 81/1999     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.987 din 8 octombrie 2001 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor nr. 1.631/1999 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii datoriei publice nr. 81/1999

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 668 din 24 octombrie 2001

Ministrul finanţelor publice,
în temeiul prevederilor <>art. 6 şi 50 din Legea datoriei publice nr. 81/1999 ,
în baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Normele metodologice de aplicare a <>Legii datoriei publice nr. 81/1999 , aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.631/1999 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 61 din 11 februarie 2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. Punctul 4 al capitolului II va avea urmãtorul cuprins:
"Contractarea de împrumuturi interne de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale se face conform prevederilor Legii nr. 189/1998 privind finanţele publice locale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Legii datoriei publice nr. 81/1999 .
Împrumuturile contractate de autoritãţile administraţiei publice locale, prin titluri de valoare şi împrumuturi de la bãnci sau de la alte instituţii de credit, fac parte din datoria publica a României, dar nu reprezintã datorii sau raspunderi ale Guvernului, iar plata serviciului aferent acestor împrumuturi se va efectua exclusiv din veniturile cu care s-au garantat împrumuturile respective de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.
Consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz, hotãrãsc contractarea de împrumuturi, cu votul a cel puţin doua treimi din numãrul membrilor lor, pentru realizarea de investiţii publice de interes local, precum şi pentru refinantarea datoriei publice locale.
Emiterea şi lansarea titlurilor de valoare pe piaţa interna de capital se pot face direct de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale sau prin intermediul unor agenţii ori al altor instituţii specializate.
Consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, dupã caz, pot angaja împrumuturi interne fãrã garanţia Guvernului, potrivit prevederilor Legii nr. 189/1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu condiţia informãrii prealabile a Ministerului Finanţelor Publice, care va notifica primirea acesteia."

2. Litera f) a punctului 6 din capitolul III va avea urmãtorul cuprins:
"f) Sumele achitate de Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de garant, reprezentând rate de capital, dobânzi şi alte costuri adiacente, se vor recupera de la garantat la cursul de schimb comunicat de Banca Naţionala a României, în vigoare la data plãţii la extern.
Pentru aceste sume garantatii vor suporta majorãri de întârziere şi penalitãţi de întârziere la nivelul celor prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare privind obligaţiile bugetare.
In condiţiile legii Ministerul Finanţelor Publice poate aproba acte adiţionale la convenţii si/sau la acorduri de recuperare, care vor cuprinde: (i) eşalonarea sau reeşalonarea la plata a sumelor datorate de beneficiarii de împrumut respectivi; şi (ii) înlesniri la plata majorãrilor de întârziere."

3. Titlul "Registrul datoriei publice a statului şi Registrul garanţiilor de stat pentru împrumuturi" din capitolul V se înlocuieşte cu titlul "Registrele datoriei publice".

4. Subtitlul "Registrul de evidenta a datoriei publice locale" din capitolul V se înlocuieşte cu subtitlul "Registrele datoriei publice locale şi Registrele garanţiilor locale", cu urmãtorul cuprins:
"1. Pentru evidenţierea datoriei provenite din contractarea directa de împrumuturi interne si/sau externe de cãtre o autoritate a administraţiei publice locale, aceasta are obligaţia de a înfiinţa şi de a menţine Registrul de evidenta a datoriei publice locale, potrivit prevederilor art. 52 din Legea nr. 189/1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Registrul datoriei publice locale este documentul care evidenţiazã situaţia datoriei publice locale contractate, în ordine cronologicã, şi care are doua componente:
- Subregistrul datoriei publice interne locale a autoritãţii administraţiei publice locale (anexa nr. 1);
- Subregistrul datoriei publice externe locale a autoritãţii administraţiei publice locale (anexa nr. 2).
Pe documentele ce reflecta obligaţia directa, interna sau externa, a autoritãţii administraţiei publice locale se va menţiona numãrul din Subregistrul datoriei publice interne locale, respectiv din Subregistrul datoriei publice externe locale.
2. Pentru evidenţierea datoriei provenite din garantarea de cãtre o autoritate a administraţiei publice locale a împrumuturilor interne si/sau externe contractate de unitãţi administrativ-teritoriale, regii autonome de subordonare localã sau de unitãţi prestatoare de servicii publice locale la care autoritatea administraţiei publice locale este acţionar majoritar, aceasta are obligaţia de a înfiinţa şi de a menţine Registrul garanţiilor locale, potrivit prevederilor art. 52^1 din Legea nr. 189/1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Registrul garanţiilor locale este documentul care evidenţiazã situaţia garanţiilor emise de autoritatea administraţiei publice locale, în ordine cronologicã, şi care are doua componente:
- Subregistrul garanţiilor locale pentru împrumuturi interne, acordate de autoritatea administraţiei publice locale (anexa nr. 3);
- Subregistrul garanţiilor locale pentru împrumuturi externe, acordate de autoritatea administraţiei publice locale (anexa nr. 4).
Pe documentele care atesta garanţia acordatã de o autoritate a administraţiei publice locale pentru împrumuturi interne sau externe se va menţiona numãrul din Subregistrul garanţiilor interne locale, respectiv, din Subregistrul garanţiilor externe locale.
3. In Registrul datoriei publice locale şi în Registrul garanţiilor locale nu se admit ştersãturi, corecturi şi completãri fãrã confirmarea prin numele şi prenumele în clar, fãrã semnãtura persoanei care tine aceste registre şi fãrã precizarea datei la care s-au efectuat stersatura, corectura si/sau completarea.
4. Numirea persoanei care va tine Registrul datoriei publice locale şi Registrul garanţiilor locale, precum şi înlocuirea acesteia se vor face prin hotãrâre a consiliului local, consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, dupã caz.
5. In temeiul prevederilor art. 6 şi 45 din lege Ministerul Finanţelor Publice va înfiinţa şi va menţine urmãtoarele registre:
a) Registrul datoriei publice locale, în care se evidenţiazã situaţia datoriei publice contractate direct de autoritãţile administraţiei publice locale, fãrã garanţia statului, şi care are doua componente:
- Subregistrul datoriei publice interne locale la nivel central (anexa nr. 5);
- Subregistrul datoriei publice externe locale la nivel central (anexa nr. 6);
b) Registrul garanţiilor locale în care se evidenţiazã situaţia garanţiilor acordate de autoritãţile administraţiei publice locale, conform prevederilor art. 49 alin. (2) din Legea nr. 189/1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care are doua componente:
- Subregistrul garanţiilor pentru împrumuturi interne, acordate de autoritãţi ale administraţiei publice locale, la nivel central (anexa nr. 7);
- Subregistrul garanţiilor pentru împrumuturi externe, acordate de autoritãţi ale administraţiei publice locale, la nivel central (anexa nr. 8).
6. La nivel central înregistrãrile în Subregistrul datoriei publice interne/externe locale şi în Subregistrul garanţiilor interne/externe locale se vor efectua în ordine cronologicã, pe baza raportarilor transmise Ministerului Finanţelor Publice de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale, potrivit prevederilor art. 53^1 din Legea nr. 189/1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Formularul pentru raportarea împrumuturilor interne/externe contractate direct de autoritãţile administraţiei publice locale, fãrã garanţia statului, precum şi a garanţiilor acordate de acestea, conform prevederilor art. 49 alin. (2) din Legea nr. 189/1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este prezentat în anexa nr. 9.
Raportarea împrumuturilor externe contractate de autoritãţile administraţiei publice locale şi garantate de stat se va efectua de cãtre acestea în conformitate cu prevederile cap. VI."

5. Anexele nr. 5 şi 6 se elimina.

6. Dupã anexa nr. 13 se introduc anexele nr. 1-9 la prezentul ordin.

7. In textul normelor metodologice expresia "Direcţia generalã a datoriei publice" se înlocuieşte cu expresia "direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice".

ART. 2
<>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.631/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezentul ordin, va fi republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se anexelor o noua numerotare.

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

ANEXA 1
-------
- model -
---------

SUBREGISTRUL
datoriei publice interne locale a autoritãţii administraţiei publice locale

Informaţii de identificare a împrumutului intern



┌────┬─────┬───┬────┬───┬────┬───┬────────┬────┬───┬────────┬─────────┬────┬───┐
│Nr. │Denu-│Des│De- │Va-│Da- │Da-│Dobânda │Pe- │Pe-│Comisio-│Comisio- │Alte│Ob-│
│de │mirea│ti-│nu- │loa│ta │ta ├───┬────┤ri- │ri-│nul de │nul de │cos-│ser│
│or- │docu-│na-│mi- │rea│a- │sca│Ni-│Ter-│oa- │oa-│adminis-│angaja- │turi│va-│
│dine│men- │tia│rea │im-│cor-│den│ve-│me- │da │da │trare │ ment │ │tii│
│al │tului│im-│si │pru│da- │tei│lul│nul │de │de ├───┬────┼───┬─────┤ │ │
│im- │in- │pru│se- │mu-│rii │ │(%)│de │gra-│ram│Ni-│Ter-│Ni-│Ter- │ │ │
│pru-│che- │mu-│diul│tu-│ │ │ │pla-│tie │bur│ve-│me- │ve-│menul│ │ │
│mu- │iat, │tu-│cre-│lui│ │ │ │ta │ │sa-│lul│nul │lul│ de │ │ │
│tu- │nr.si│lui│di- │ │ │ │ │ │ │re │(%)│de │(%)│plata│ │ │
│lui │data │ │to- │ │ │ │ │ │ │ │ │pla-│ │ │ │ │
│ │sem- │ │ru- │ │ │ │ │ │ │ │ │ta │ │ │ │ │
│ │narii│ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼───┼────┼───┼────┼───┼───┼────┼────┼───┼───┼────┼───┼─────┼────┼───┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11│ 12│ 13 │ 14│ 15 │ 16 │ 17│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────┴───┴────┴───┴────┴───┴───┴────┴────┴───┴───┴────┴───┴─────┴────┴───┘




ANEXA 2
-------
- model -
---------

SUBREGISTRUL
datoriei publice externe locale a autoritãţii administraţiei publice locale

Informaţii de identificare a împrumutului extern



┌────┬─────┬───┬────┬────────┬────────┬────┬───┬────────┬─────────┬────┬───┬───┐
│Nr. │Denu-│Des│De- │Valoarea│Dobânda │Pe- │Pe-│Comisio-│Comisio- │Alte│Nr.│Ob-│
│de │mirea│ti-│nu- │imprumu-├───┬────┤ri- │ri-│nul de │nul de │cos-│si │ser│
│or- │docu-│na-│mi- │tului │Ni-│Ter-│oa- │oa-│adminis-│angaja- │turi│da-│va-│
│dine│men- │tia│rea │(valuta │ve-│me- │da │da │trare │ ment │ │ta │tii│
│al │tului│im-│si │de con- │lul│nul │de │de ├───┬────┼───┬─────┤ │ac-│ │
│im- │in- │pru│se- │tract) │(%)│de │gra-│ram│Ni-│Ter-│Ni-│Ter- │ │te-│ │
│pru-│che- │mu-│diul│ │ │pla-│tie │bur│ve-│me- │ve-│menul│ │lor│ │
│mu- │iat, │tu-│cre-│ │ │ta │ │sa-│lul│nul │lul│ de │ │a- │ │
│tu- │nr.si│lui│di- │ │ │ │ │re │(%)│de │(%)│plata│ │di-│ │
│lui │data │ │to- │ │ │ │ │ │ │pla-│ │ │ │tio│ │
│ │sem- │ │ru- │ │ │ │ │ │ │ta │ │ │ │na-│ │
│ │narii│ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │le │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │la │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │a- │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cord │
├────┼─────┼───┼────┼────────┼───┼────┼────┼───┼───┼────┼───┼─────┼────┼───┼───┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10│ 11 │12 │ 13 │ 14 │15 │ 16│
└────┴─────┴───┴────┴────────┴───┴────┴────┴───┴───┴────┴───┴─────┴────┴───┴───┘



ANEXA 3
-------
- model -
---------

SUBREGISTRUL
garanţiilor locale pentru împrumuturi interne, acordate de autoritatea administraţiei publice locale

Informaţii de identificare a împrumutului intern garantat de
autoritatea administraţiei publice locale



┌──────┬─────────┬─────┬──────┬───────┬────┬────────┬─────┬─────┬───────┬────┐
│Nr. de│Denumirea│Denu-│Desti-│Denumi-│Suma│Dobânda │Peri-│Peri-│Nivelul│Ob- │
│ordine│documen- │mirea│natia │rea şi │ga- ├───┬────┤oada │oada │comi- │ser-│
│al ga-│tului │ga- │impru-│sediul │ran-│Ni-│Ter-│ de │ de │sioane-│va- │
│ran- │încheiat,│ran- │mutu- │credi- │tata│ve-│me- │gra- │ram- │lor şi │tii │
│tiei │nr. şi │tului│lui │toru- │ │lul│nul │tie │bur- │alte │ │
│ │data │ │ │lui │ │(%)│de │ │sare │costuri│ │
│ │semnãrii │ │ │ │ │ │pla-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ta │ │ │ │ │
├──────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼────┼───┼────┼─────┼─────┼───────┼────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │
└──────┴─────────┴─────┴──────┴───────┴────┴───┴────┴─────┴─────┴───────┴────┘




ANEXA 4
-------
- model -
---------

SUBREGISTRUL
garanţiilor locale pentru împrumuturi externe, acordate de autoritatea administraţiei publice locale

Informaţii de identificare a împrumutului extern garantat de
autoritatea administraţiei publice locale



┌─────┬───────┬─────┬──────┬───────┬──────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬───┐
│Nr.de│Denumi-│Denu-│Desti-│Denumi-│Suma │Dobânda │Peri-│Peri-│Nive-│Nr.si│Ob-│
│ordi-│rea do-│mirea│natia │rea şi │garan-├───┬────┤oada │oada │lul │data │ser│
│ne al│cumen- │ga- │impru-│sediul │tata │Ni-│Ter-│ de │ de │comi-│acte-│va-│
│ga- │tului │ran- │mutu- │cre- │(valu-│ve-│me- │gra- │ram- │sioa-│lor │tii│
│ran- │inche- │tului│lui │dito- │ta de │lul│nul │tie │bur- │nelor│adi- │ │
│tiei │iat, │ │ │rului │con- │(%)│de │ │sare │si │tio- │ │
│ │nr. şi │ │ │ │tract)│ │pla-│ │ │alte │nale │ │
│ │data │ │ │ │ │ │ta │ │ │cos- │la │ │
│ │semna- │ │ │ │ │ │ │ │ │turi │acord│ │
│ │rii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────┼─────┼──────┼───────┼──────┼───┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13│
└─────┴───────┴─────┴──────┴───────┴──────┴───┴────┴─────┴─────┴─────┴─────┴───┘




ANEXA 5
-------
- model -
---------

SUBREGISTRUL
datoriei publice interne locale la nivel central

Informaţii de identificare a împrumuturilor interne contractate direct
de autoritãţi ale administraţiei publice locale, fãrã garanţia statului



┌───┬────┬───┬────┬───┬────┬───┬───┬────────┬────┬────┬────────┬────────┬───┬──┐
│ │ │ │ │ │ │ │ ├────────┤ │ ├────────┼────────┤ │ │
├───┼────┼───┼────┼───┼────┼───┼───┼───┬────┼────┼────┼───┬────┼───┬────┼───┼──┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │13 │ 14 │15 │ 16 │17 │18│
└───┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴───┴───┴────┴────┴────┴───┴────┴───┴────┴───┴──┘



1 = Numãrul de ordine al împrumutului
2 = Autoritatea localã imprumutatata
3 = Denumirea documentului încheiat, numãrul şi data semnãrii
4 = Destinaţia împrumutului
5 = Denumirea şi sediul creditorului
6 = Valoarea împrumutului
7 = Data acordãrii
8 = Data scadentei
9-10 = Dobânda
9 = Nivelul (%)
10 = Termenul de plata
11 = Perioada de graţie
12 = Perioada de rambursare
13-14 = Comisionul de administrare
13 = Nivelul (%)
14 = Termenul de plata
15-16 = Comisionul de angajament
15 = Nivelul (%)
16 = Termenul de plata
17 = Alte costuri
18 = Observaţii


ANEXA 6
-------
- model -
---------

SUBREGISTRUL
datoriei publice externe locale la nivel central

Informaţii de identificare a împrumuturilor externe contractate
direct de autoritãţi ale administraţiei publice locale, fãrã garanţia statului



┌───┬───┬───┬───┬───┬───┬───────┬───┬───┬─────────┬─────────┬────┬────┬────────┐
│ │ │ │ │ │ ├───────┤ │ ├─────────┼─────────┤ │ │ │
├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┬───┼───┼───┼────┬────┼────┬────┼────┼────┼────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │ 17 │
└───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────────┘



1 = Numãrul de ordine al împrumutului
2 = Autoritatea localã imprumutatata
3 = Denumirea documentului încheiat, numãrul şi data semnãrii
4 = Destinaţia împrumutului
5 = Denumirea şi sediul creditorului
6 = Valoarea împrumutului (valuta de contract)
7-8 = Dobânda
7 = Nivelul (%)
8 = Termenul de plata
9 = Perioada de graţie
10 = Perioada de rambursare
11-12 = Comisionul de administrare
11 = Nivelul (%)
12 = Termenul de plata
13-14 = Comisionul de angajament
13 = Nivelul (%)
14 = Termenul de plata
15 = Alte costuri
16 = Numãrul şi data actelor adiţionale la acord
17 = Observaţii


ANEXA 7
-------
- model -
----------

SUBREGISTRUL
garanţiilor pentru împrumuturi interne, acordate de autoritãţi ale administraţiei publice locale, la nivel central

Informaţii de identificare a împrumuturilor interne garantate
de autoritãţi ale administraţiei publice locale


┌────┬────┬─────┬─────┬─────┬───┬───┬───────────┬─────┬──────┬──────┬───────┐
│ │ │ │ │ │ │ ├───────────┤ │ │ │ │
├────┼────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼─────┬─────┼─────┼──────┼──────┤ │
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
└────┴────┴─────┴─────┴─────┴───┴───┴─────┴─────┴─────┴──────┴──────┴───────┘



1 = Numãrul de ordine al garanţiei
2 = Autoritatea localã garanta
3 = Denumirea documentului încheiat, numãrul şi data semnãrii
4 = Denumirea garantatului
5 = Destinaţia împrumutului
6 = Denumirea şi sediul creditorului
7 = Suma garantatã
8-9 = Dobânda
8 = Nivelul (%)
9 = Termenul de plata
10 = Perioada de graţie
11 = Perioada de rambursare
12 = Nivelul comisioanelor şi alte costuri
13 = Observaţii

ANEXA 8
-------
- model -
---------

SUBREGISTRUL
garanţiilor pentru împrumuturi externe, acordate de autoritãţi ale administraţiei publice locale, la nivel central

Informaţii de identificare a împrumuturilor externe garantate
de autoritãţi ale administraţiei publice locale



┌─────┬─────┬───┬───┬───┬────┬────┬──────────┬────┬────┬────┬────┬────┐
│ │ │ │ │ │ │ ├──────────┤ │ │ │ │ │
├─────┼─────┼───┼───┼───┼────┼────┼────┬─────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │
└─────┴─────┴───┴───┴───┴────┴────┴────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┘



1 = Numãrul de ordine al garanţiei
2 = Autoritatea localã garanta
3 = Denumirea documentului încheiat, numãrul şi data semnãrii
4 = Denumirea garantatului
5 = Destinaţia împrumutului
6 = Denumirea şi sediul creditorului
7 = Suma garantatã (valuta de contract)
8-9 = Dobânda
8 = Nivelul (%)
9 = Termenul de plata
10 = Perioada de graţie
11 = Perioada de rambursare
12 = Nivelul comisioanelor şi alte costuri
13 = Numãrul şi data actelor adiţionale la acord
14 = Observaţii



ANEXA 9


SITUAŢIA
privind împrumutul intern/extern contractat direct, fãrã garanţia statului, sau garantat de autoritatea administraţiei publice locale la data de .........

1. Împrumutat/garant ...............................................
2. Adresa completa, telefon/fax .....................................
3. Persoana imputernicita ...........................................
4. Garantat .........................................................
5. Împrumutãtor .....................................................
6. Destinaţia împrumutului ..........................................
7. Valoarea împrumutului (în valuta de contract) ....................
8. Data semnãrii ....................................................
9. Data intrãrii în vigoare .........................................
10. Durata împrumutului (ani) ............. .............., din care:
- perioada de graţie .............................................
- perioada de rambursare ........... .............................
11. Pentru creditele furnizorului se completeazã numele garantului tranzacţiei din partea împrumutãtorului ............................................
12. Trageri/utilizãri:
- data .........................................................
- suma .........................................................
13. Plati efectuate la scadenta:


┌─────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────┐
│ Rate de capital │ Dobânzi │ Comisioane │
├──────────┬──────────┼──────────┬──────────┬───────────┼──────────┬─────────┤
│ Data │ Valoarea │ Data │ Valoarea │ Procentul │ Data │ Valoarea│
└──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴───────────┴──────────┴─────────┘


14. Plati aflate la scadenta şi neefectuate:


┌─────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────┐
│ Rate de capital │ Dobânzi │ Comisioane │
├──────────┬──────────┼──────────┬──────────┬───────────┼──────────┬─────────┤
│ Data │ Valoarea │ Data │ Valoarea │ Procentul │ Data │ Valoarea│
└──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴───────────┴──────────┴─────────┘


15. Plati de arierate:


┌─────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────┐
│ Rate de capital │ Dobânzi │ Comisioane │
├──────────┬──────────┼──────────┬──────────┬───────────┼──────────┬─────────┤
│ Data │ Valoarea │ Data │ Valoarea │ Procentul │ Data │ Valoarea│
└──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴───────────┴──────────┴─────────┘

Data ............ Semnãtura .............




Modul de completare a formularului

Formularul se întocmeşte pentru fiecare împrumut intern/extern contractat direct, fãrã garanţia statului, sau garantat de o autoritate a administraţiei publice locale şi se raporteazã de aceasta în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a împrumutului/garanţiei, împreunã cu contractul de împrumut/garantare şi cu o copie de pe înregistrarea acestuia în Subregistrul datoriei publice interne/externe locale sau în Subregistrul garanţiilor interne/externe locale, dupã caz. Dupã aceea formularul se întocmeşte şi se raporteazã lunar în termen de 20 de zile de la sfârşitul lunii de raportare.
Împrumutat/garant: se înscrie denumirea completa a autoritãţii administraţiei publice locale care raporteazã împrumutul/garanţia acordatã.
Persoana imputernicita: se înscriu numele, prenumele şi funcţia reprezentantului legal al autoritãţii administraţiei publice locale care raporteazã împrumutul/garanţia.
Garantat: se înscrie unitatea administrativ-teritorialã, regia autonomã de subordonare localã sau unitatea prestatoare de servicii publice locale la care autoritatea administraţiei publice locale este acţionar majoritar.
Împrumutãtor: se înscrie denumirea sau numele împrumutãtorului. Dacã este un grup de bãnci, se va indica denumirea bãncii conducãtoare (principale). Se va înscrie şi denumirea tarii (de reşedinţa şi nu cea de origine) în care este localizat împrumutãtorul, în cazul împrumuturilor externe. Pentru împrumuturile externe cu mai mult de un împrumutãtor localizat în tari diferite se va menţiona cuvântul "multiple". In cazul unui organism oficial nu trebuie menţionatã ţara în care îşi are sediul general, ci doar numele organismului.
Destinaţia împrumutului: se înscrie obiectivul de investiţii pentru a cãrui realizare a fost contractat/garantat împrumutul intern/extern.
Valoarea împrumutului (în valuta de contract): se completeazã suma exactã, la nivel de unitãţi şi zecimale, asa cum este prevãzutã în acordul de împrumut, în valuta în care se contracteazã împrumutul, dupã caz.
Data semnãrii: se înscrie data semnãrii acordului de împrumut/garantare.
Data intrãrii în vigoare: se înscrie data intrãrii în vigoare a acordului de împrumut/garantare, comunicatã de banca finanţatoare.
Durata împrumutului: se înscrie perioada pentru care este acordat împrumutul, în cadrul cãreia se specifica atât perioada de graţie, cat şi perioada de rambursare.
Trageri/utilizãri: se completeazã data şi suma exactã pentru fiecare tragere efectuatã în luna pentru care se face raportarea.
Plati efectuate la scadenta: se completeazã data şi suma exactã a plãţii pentru fiecare rata de capital, dobânda sau comision plãtit în luna pentru care se face raportarea.
Plati aflate la scadenta şi neefectuate: se completeazã data şi suma exactã scadenta şi neplatita în contul ratelor de capital, al dobânzilor sau al comisioanelor.
Plati de arierate: se completeazã în cazul în care una dintre plãţile raportate într-o luna anterioarã la pct. 14 din formular este efectuatã în luna pentru care se face raportarea.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016